(3) 

Böcek İlaçlama

asyMMetry #1588906 
İstanbul Anadolu Yakası için daha önceden pire için evinde böcek ilaçlama yaptırıp memnun kaldığınız bir şirket var mı? Evde bir tane de kedi var. Süreç çok mu zor
(3) 

Yurtdışından Bilgisayar Getirmek

asyMMetry #1559155 
Selamlar,
Aldığım bilgisayarı kutusunda uçak içerisine alabiliyor muyum? Kabin boy bagaj hakkımız var. Yanımda el çantası gibi taşımam da sorun çıkarırlar mı? Pegasus'la dönüyoruz.
(4) 

Amsterdam'dan iphone getirtmek

asyMMetry #1558009 
Merhabalar,

Yakın zamandan arkadaşım Türkiye'ye gelecek, ben de Amazon'dan oradaki adresine telefon ve bilgisayar sipariş edip onun Türkiye'ye getirmesini rica edicem.

2 telefon ve 1 bilgisayar ile Türkiye'ye girmesinde sorun olur mu?
Bir de gelen kişi hemen girişte o telefonu pasaportuna işletmek zorunda mı?
Taxfree için de belli bir miktarın üzerinde Amazon siparişlerinde alınmıyor diye okudum ama böyle bir uygulama var mı?

Şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

Tweet Alıntılama Nasıl Oluyor?

asyMMetry #1532467 
Cahilliğimi mazur görün lütfen. Tam olarak nasıl anlatılır emin değilim ama bir başkasının videosunu, kendi paylaşımıymış gibi paylaşılıyor. sadece videonun altında paylaşanın adı çıkıyor aşağıda. bu özellik iphone'larda mı oluyor sadece? nasıl yapılıyor?
(2) 

wordpress tema sorunu

asyMMetry #1526945 
bir tane tema var sitemde. düne kadar da çalışıyordu.
temayı korsan kullanıyorum. hoş değil maalesef ama 60 dolar da çok para. siteden elde ettiğim bir gelir de yok henüz.

siteadi.com/wp-admin sayfasına girdiğimde temanın satın alma kodu ekranı geliyor. bu kısmı nasıl geçebilirim? kod bilgim olmadığı için çözemedim.

temanın yapımcını da mail attım. indirim yaparsan alabilirim diye ama dönüş olmadı.

şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

İstifa Kıdem Tazminatı

asyMMetry #1445329 
merhabalar,

bir mali müşavir olur muhasebeci olur veya bu işlerden anlayan biri olur yardımcı olursa sevinirim.

iş yerim ile anlaşarak ayrılıcam ama bana bu kısa çalışma ödeneği döneminde e-devlet üzerinde gözüken "prime esas kazanç" kısmında yatması gereken sigorta kısmı 4 ay boyunca ödenmemiş. i.hizliresim.com

ben şirketimden bunları emeklilik için kendim geri ödemesini yapabilmek için istiycem ama bana ödemesi gereken tutar burada yazan 5 bin küsürlük kısım mıdır yoksa şirketin bana daha az mı sigorta parası ödeyecek?
(2) 

Seferihisar Sığacık Otopark Hakkında

asyMMetry #1298315 
Merhabalar,

Sığacık Kaleiçi'nde arabamızı park edebileceğimiz yer var mıdır? Bir de ücretli mi yoksa ücretsiz midir?

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Nord VPN ve Alternatif VPN Servisi

asyMMetry #1286661 
Merhabalar,

Sözlükte de okuduğum kadarıyla başarılı bir VPN servisi, 3 yıllık 2,75 dolar bir fiyatı var ama son ödeme aşamasına geldiğim 3 yıllık parayı peşin mi çekecek yoksa aylık ücreti mi kesecek emin olamadım. Bu konuda bilgisi olan varsa yanıt beklemekteyim.

Bir de kullanım amacımı yazayım belki boşuna uğraşıyorumdur. Sosyal medya ile uğraşıyorum. Farklı sektörlerden müşterilerim var. Facebook bazı özellikleri henüz Türkiye'de kullanıma açmış değil bunun için özellikle ABD'den bağlanıyormuş gibi gözükmek istiyorum. Ücretini verdiğim bir VPN hizmeti bu imkanı sağlayabilir mi yoksa hiç uğraşma mı dersiniz?

Son olarak da önerebileceğiniz farklı bir VPN servisi varsa da onları yazmanızı rica edicem.
(7) 

Kira Sözleşmesi - Ev Sahibi

asyMMetry #1172266 
Merhabalar,

Ev sahibi geçen ay kiramıza enflasyon oranında zam yapmak istediğini söyledi biz de doğal olarak kabul etmedik sözleşmemizde bu şekilde yazmıyor diye. Ev sahibi de yanlış yazılmış falan gibi şeyler söyledi ama ortak bir nokta bulup kirada anlaştık. Sadece seneye yeni sözleşme yapılacak, ben size noterden ihtarname çeker bilgilendiririm yeni sözleşmede de bu oran üzerinden artış yapılacağını yazarız dedi. Öncelikle yeni yapılacak sözleşmede bu şekilde bir artışa gitmesi mümkün mü? Bir de kabul etmezsek çıkın diyebilir mi?

Kira ödemeleri gününde ödeniyor ki zaten ev sahibiyle seneden seneye görüşürüz.
(3) 

Tatbikat Sahnesi İstanbul

asyMMetry #1066038 
Araçla gittiğimizde otopark işini nasıl yapabiliriz? Yakınlarında otopark var mıdır?
(1) 

kış lastiği

asyMMetry #1031561 
lastiği yetkili serviste mi değiştirmeliyim yoksa herhangi bir lastikçi de yapsam sorun olur mu? sorundan kastım da garantisi, kaskosu için problem çıkartırlar mı başka yerde değiştirdim diye. yetkili serviste fiyatlar bakımdan sanki öpecekler gibi geldi de.
(2) 

Site Url Yönlendirme

asyMMetry #945668 
Merkez Türkiye'den herkese selamlar,

öncesinde blogspot üzerinde var olan bir sitem vardı ve içeriklerim
"siteismi.com/2015/05/yazıadı" gibi giriliyordu

şimdi wordpress'e geçtim, blogspottaki yazıları wordpress'e taşıdım ve artık girmiş olduğum yazılar "siteismi.com/yazıadı" olarak giriliyor.
fakat google indexlerken yine blogspottaki gibi indexlemiş bu yüzden google aramalarında çıkan sonuçlara tıkladığımda 404 hatası alıyorum. bunu nasıl çözebilirim?
(1) 

twitter arka plan

asyMMetry #102064 
kendi zevkime göre bir arka plan yaptım, ölçülerini bilmediğimden deneme yanılma yoluyla da olsa becerdim gibi duruyor en azından benim ekranımda. ama başkalarında misal sağ köşedeki resmin bir bölümü orta kısmın altına girmiş şekilde falan gözüküyormuş. bunun standart bir ölçüsü var mı acaba? ona göre yapalım. madem kişisel olarak markalaşıyoruz prestijimiz sarsılmasın.
(3) 

askerlik hakkında

asyMMetry #98754 
kıbrıstaki bir üniversiteden yeni mezun oldum. denklik işlemleri için başvurdum ama aralık celbine yetişmeyecek. ne yapmam lazım? tecil ettirebilir miyim? ne gibi bir prosedür var?

teşekür ederim:)
(2) 

galatasaray maçı

asyMMetry #92400 
maç deplasmanda olduğu için muhtemelen oranın kanallarından biri verecektir. uydudan nasıl seyredebiliriz? hangi kanalın bu maçı vereceğini gösteren bir site var mıdır?
teşekürler.
(3) 

msn 81000306 hatası

asyMMetry #92171 
iki tane msn kullanıyorum. biri sorunsuz bir şekilde açarken diğeri bu hatayı veriyor. ikiside hotmail'den. modemi fişten çektim. başlat>çalıştırdan .dll dosyalarını çalıştırdım. document settings contact klasöründeki dosyaları sildim. fakat sonuç sıfır. neden kaynaklanıyor olabilir bu problem.
(6) 

su borularının patlaması

asyMMetry #89469 
yerin altında bulunan ve evlere su gelmesini sağlayan borular neden patlar?
basınçtan dolayı olabilir diye söylendi ama bunu ayarlayan bir tesis illaki vardır. orada mı bir aksaklık vardır yoksa başka "bilimsel" bir açıklaması mevcut mudur?

teşekür ederim.
(2) 

everything is illuminated soundtrack şarkı adı.

asyMMetry #79143 
www.youtube.com

linkte video başlar başlamaz çıkan şarkı malesef soundtrack albümünde yok.

videonun başından, 01 : 25 süresine kadar olan bölümdeki, muhtemelen rusça olan şarkı.

rusça bilmediğimden şarkı sözlerinide çıkaramadım. yardım ederseniz sevinirim.
teşekürler.
(4) 

ikinci bahar

asyMMetry #69901 
ikinci bahar'da ali haydar ve vakkas'ın birbirlerine sarılarak o ağacın altını bilmem hatırlıyor musun şarkısını söyledikleri bölümü kaçıncı bölümdü bilen biri çıkar mı acaba?
teşekürler.
(8) 

sorun istiyorum

asyMMetry #67819 
nasıl olucak derseniz şöyle,
şimdi ekonomik, siyasi vb. sorunlar değilde,
günlük hayatımızı etkileyen ama henüz bir çözüm bulunmamış olsun.
mesela emekli kuyrukları, o kadar banka şubesi o kadar bankamatik olmasına rağmen hala bu kuyruklar var, veya marketlerde para öderken yaşanan kuyruklar o kadar kasa olmasına rağmen hala sıra bekliyoruz.
ben iki kuyruk örneği verdim ama bu konunun dışında herhangi birşey olabilir. ayrıca size çok saçma gelse bile yazmaktan çekinmeyin. arkadaş arasında dalga konusu olmayacağına söz verebilirim. okuyan, acaba bu olabilir mi diyen, cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekür ederim.
(3) 

msn support

asyMMetry #63455 
msn adresim ve dolay olarak facebook hesabıma başka biri erişiyor maalesef.
msn support'a mail atarak durumumu anlatmak istiyorum fakat hem ingilizcem hem de ne yazacağımı bilmediğim için sorun yaşıyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
teşekürler.
(5) 

ekran kartı driver sorunu

asyMMetry #43000 
öncelikle çok müşkül durumdayım arkadaşlar.
bilgisarıma format çektikten sonra casper'ın sitesinden driverlerı bilg. modeline göre(8050D) yükledim. fakat sırasıyla chipset ardındanda ekran kartı driverını yüklerken "inf error - video driver not found "hatasını veriyor. yapmadığım şey kalmadı. farklı modellerin driverlarını yükledim. chipset driverından kaynaklandığını düşündüm onunda farklı driverlarını yükledim. ati'nin sitesinden de aynı işlemleri yaptım fakat bir çare olmadı. ne yapmam lazım neden kaynaklanmaktadır bu hata. bir yardım edin ne oluuur.

ekran kartım. ati mobility radeon 9600/9700
Mobile Intel Pentium M 735, 1700 MHz (17 x 100)
(1) 

casper notebook ekran kartı sorunu

asyMMetry #42881 
format attıktan sonra ekran karıtının driver'ını yüklemek için casper'ın sitesinden uygun driverı yükledim. fakat setup aşamasında "inf error - video driver not found " hatasını veriyor. yardım ederseniz sevinirim. teşekürler.
not: casper 8050d modeli.
(7) 

sistem kapatılıyor hatası

asyMMetry #41360 
sistem kapatılıyor hatası
bugün bilgisayarımda yandaki hatayla karşılaştım. hata çıkıyor 60 sn sonra yeniden açılıp kapanıyor. sebebini veya çözümün bilen varsa yardımcı olabilir mi?
teşekürler.
1

mobil görünümden çık