19 eylül 2024 apocalyptica istanbul konseri bileti

Dynamole #1591628 
eşimin hastalanması dolayısıyla boşa çıkan bir adet biletimi 800 liradan satıyorum. ilgilenenler yazabilir.
(2) 

Özel günlere gelen ekler kesme işaret ile ayrılır mı?

Dynamole #1577548 
Örnek veriyorum;

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüz Kutlu Olsun!

ya da

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun!

Hangisi doğru bunlardan, fikri olan var mı?
(5) 

Aynı lens numaraları ama farklı görüş?

Dynamole #1539375 
Selam lens takan arkadaşlar.

2.25 miyopum. Yaklaşık bir hafta önce, hayatımda ilk kez lens takmaya karar verdim ve aylık lens alacaktım. Eşimin ısrarlarıyla yanına bir de günlük lens aldım. Kendisi onlar daha rahat dedi, ben de ikisinden de aldım. 1 haftadır da hep günlük olanları kullanıyorum.

2 gün önce ilk kez aylık olanları taktım ama görüntü hiç net gelmedi. Sanki düşük numara lens takıyormuşum gibi geldi. Dün denedim, yine aynıydı. Bugün günlük lense döndüm tekrardan, görüşüm yine düzeldi. Yani aynı numara lensler, ikisi de -2.25 ama günlük olan çok iyi gösterirken, aylık olan kötü gösteriyor.

Lensleri de görselde paylaşıyorum. Var mıdır bunun nedenini bilen acaba?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Arabasız Kıbrıs

Dynamole #1165002 
5 günlüğüne Kıbrıs'a gitme durumum var önümüzdeki ay, yalnız araba kullanmayı bilmediğim için araba kiralama gibi bir şansım olmayacak. Bazıları araba şart, toplu taşıma yok denecek kadar az, akşam 6'dan sonra hiç yok gibi şeyler diyorlar ve bu beni korkuttu açıkçası. Sağda solda mahsur kalacağım gibi hissettim. Nedir, ne değildir Kıbrıs tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
(6) 

En iyi Türkçe kursu hangisi

Dynamole #967723 
Selamlar, kız arkadaşım Türkçe öğrenmek istiyor ve onun için kurs bakıyoruz. İngilizce'den Türkçe öğreten bir kurum bilen var mı? Tömer'i düşünüyorduk ama adamlar türkçe'den türkçe öğretiyor. Türkçe bilmeyen adama türkçe'yle nasıl türkçe öğretiyorlar anlamadım.
(14) 

Yabancı kimlik no nereden alınıyor?

Dynamole #951644 
Kız arkadaşıma turistik vize alacağız ve bunun için banka hesabında bir miktar para olması gerekiyor. Ama bankalar hesap açmak için yabancı kimlik no istiyorlar. Bunu nereden alabiliriz acaba? Teşekkürler.
(6) 

Yurtdışı internet alışverişini (amazon) iade etmek

Dynamole #939276 
Selamlar. Amazon'dan bir ürün aldım ama ürünü yanlış gönderdiler ben de irtibata geçtim. Geri istediler ve para iadesi vereceklerini söylediler. Şimdi benim hangi kargoyla, nasıl göndermem gerekiyor? Yurtdışına alıcı ödemeli kargo gönderebiliyor muyuz? Nasıl oluyor? Teşekkürler.
(8) 

HDMI kablo çeşitleri

Dynamole #928414 
Şimdi hdmi kablo alacağım da merak ediyorum, hepsi aynı mıdır yoksa daha iyi olanı var mı? Mesela birisinde 4k desteği diyor ve fiyat biraz daha pahalı ama bu aldatmaca gibi geldi. Benim bildiğim kablolar standart (sata 2, sata 3 gibi) ama pazarlama taktiği olarak böyle deniliyor.

Mesela bunla: urun.gittigidiyor.com

Bu: urun.gittigidiyor.com
Aynı mıdır yoksa biri hakikaten 4k destekliyor, diğeri desteklemiyor mu? Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Yurtdisinda banka kartiyla yapilan alisverisi gorme

Dynamole #922160 
Selamlar, su an yurtdisindayim ve banka kartiyla alisveris yapiyorum (Is bankasi bankamatik karti). Yalniz cep subeden hesabima baktigim zaman nereye ne kadar para harcamisim gozukuyor. Turkiye'de alisveris yaptigimda hemen gozukuyordu ama burada nedense gozukmuyor. Hesaptan para eksiliyor ama ne eksilen tutari ne de ne icin eksildigini goremiyorum. Bunlari nereden ogrenebilirim acaba? Tesekkurler.
(14) 

Tek kişi 130 lira elektrik faturası normal mi?

Dynamole #884841 
Normal değil gibi. Ne lan bu? Sadece bilgisayar açık günde 12 saat falan. Onun dışında da buzdolabı var sürekli çalışan. Siz ne kadar ödüyorsunuz?
(1) 

Kadıköy'de yılbaşı gecesi gidilecek Viktor Levi tarzı bir yer?

Dynamole #882843 
Restorant vb. yer arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum, yardım plssss.
(4) 

Doğalgaz kullanmak

Dynamole #855775 
Selamlar. İlk kez doğalgazlı bir eve taşındım, eskiden merkezi sistem vardı ve kafam rahattı. Şimdi millet 400 liralık faturalardan bahsediyor. Ürkütücü. Bazıları gece yatarken doğalgazı kapatma, yoksa sabah daha çok enerji harca ve faturan daha kabarık olur diyor. Yatarken kısmalı ama kapatmamalıymışım. Bunun bir doğruluk payı var mıdır? Ya da kapatsam daha mı iyi olur? Birde evde 5 petek var ama salonu kullanmıyorum. Oranın peteklerini kapatsam bir fayda sağlar mı? Yoksa zaten yakacağını yakar mı? Kısaca nasıl kullanmalıyım bu şeyi? Teşekkürler.
(4) 

Enpara eft iade

Dynamole #837403 
İş bankası hesabımdan enpara kartıma eft yapıyorum, yaklaşık 1 saat sonra para iadesi geliyor ve para enpara kartıma yatmıyor. 2 kez böyle oldu. Sebebi ne olabilir acaba?
(4) 

Yabancılar için ikamet izni ve Türkçe kursu

Dynamole #837323 
Yabancı bir arkadaşım 1 sene süreyle burada kalmak istiyor. Ama bunun için ikamet izni lazım. Onun için de Türkçe dil kursu belgesi istiyorlar. Bunu herhangi bir Türkçe kursuna kayıt yaptırarak halledebiliyor muyuz yoksa belirli bazı kurslar mı oluyor? Bir de hangi kursları önerirsiniz ve ücret hakkında bir bilginiz var mı? Şimdiden teşekkürler.
(5) 

Yabancı arkadaşı doktora götürmek

Dynamole #829099 
Arkadaş burada tatilde. Kendisi bayadır ishal. Bir doktora görünsün dedik. Sigorta falan yok tabii. İlla özel hastaneye mi kontrol ettirmemiz gerekiyor yoksa numuneye falan götürsem bakarlar mı?
(2) 

Yatak önerisi

Dynamole #825521 
160X200 bir yatak almayı düşünüyoruz da, şöyle 300 lira civarı yatak önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
(1) 

Yabancı birinin ülkemizde yüksek lisans yapması?

Dynamole #790028 
Yabancı bir arkadaşım eğitimini tamamladıktan sonra yüksek lisansını Türkiye'de yapmak istiyor. Bunun için gerekli şartlar, koşullar nedir bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. Neler yapması gerekir? Ne kadar ücret ödemesi gerekir? Bu konuda hangi üniversite iyidir ayrıca, önerilerinizi bekliyorum.
(5) 

Akp'li milletvekillerinin hala istifa etmemesi?

Dynamole #740747 
Nedir bunun sebebi bilen var mıdır acaba? Daha ne olması gerekiyor bunun olması için? 300 civarı milletvekilleri var bildiğim kadarıyla. Bir korkuları falan mı var yoksa bütün teşkilat mı hırsız, adi, şerefsiz?
(2) 

Donanımhaber'de up'lamak

Dynamole #739544 
İlan koydum ama biraz altta kaldı. Nasıl up'lıyoruz yahu? Kendim bir şeyler yazınca olmuyor, başkasının mı yazması gerekiyor?
(8) 

Yurt dışına aktarmalı ilk çıkış (Schengen'siz Almanya aktarması)

Dynamole #724207 
Bu ay sonunda yurt dışına ilk kez çıkacağım ve şimdiden elim ayağıma dolaştı. Almanya'dan aktarma yapıp Rusya'ya gideceğim. Bu aktarma sırasında ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Schengen yok zaten bende ve 1 saat vaktim var aktarmalar arasında. İlk uçaktan inince direk ikinci uçağa giden yola falan mı gireceğim yoksa uçağı bulmaya mı çalışacağım? Bir de bagajlarımı otomatik olarak mı geçiriyorlar yoksa ben kendim alıp diğer uçağa mı vermeliyim? Nedir arkadaş bu aktarma olayı?!
(2) 

Kadıköy'den Samandıra mezarlığına gidiş

Dynamole #711696 
Nasıl olacak arkadaşlar, bilen var mı? Otobüsler tercihimdir tabii ki. Şimdiden teşekkürler.
(1) 

İngilizce'den kısacık bir çeviri

Dynamole #687208 
"It’ll run you (pun intended) about as much as a cup of coffee, and is scientifically proven to give you an energy boost equivalent to about eight pounds of espresso beans."


Şimdiden teşekkürler.
(8) 

İkametgah ve haciz durumu

Dynamole #682563 
Hukukçu arkadaşlar yardım edin! Şimdi olay biraz karmaşık. Bir bayan akrabam kocasından boşanmış ve kocasının bir sürü borcu var. Şimdi yine barışmaya karar vermişler. Ama kendisi yine o borçların altına girmemek için, kocasının artık bende yaşadığını belirtmek için kocasının ikametgahını bende göstermek istiyor. Yani evimden bir odayı ona vermişim gibi davranacakmışım, kontrat falan yapacakmışım. Ama adam burada kalmayacak. Sadece burada yaşıyor gibi gösterecek. Bu durumda beni etkikeyen bir durum olur mu, haciz gelir mi? Yoksa konu tamamen benden bağımsız mı? Yani bu iyiliği yapmalı mıyım yoksa yapmamalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Rock'n coke için alınması gerekenler

Dynamole #656462 
Soru başlıkta. Bi el atın gençler, ilk kamp tecrübemiz :(
(1) 

Bir üniversitede öğrenciyken başka bir üniversiteyi kazanmak

Dynamole #623818 
Ne yapmak gerekiyor böyle olunca dostlar? Önce gidip eski üniversiteden kayıt falan mı alıyorum, ne yapıyorum?
(1) 

Kadıköy'den Kartal adliyesine gitmek

Dynamole #609081 
Arkadaşlar sicil kaydı almam lazım ama Kadıköy'deki adliyeler Kartal'a taşınmış. Sicil kaydını oradan almam gerekiyor sanırım? Kadıköy'den nasıl giderim oraya? Metroyla gitsem hangi durakta ineceğim, tarif edebilecek biri var mı? Şimdiden teşekkürler.
(6) 

Muhabbet kuşu aldım

Dynamole #601524 
İki tane hem de. Bir dişi, bir erkek. Aldım almasına da abi, çok hareketsizler ya. 1 aylıklarmış. Ne bir şey yiyorlar, ne su içiyorlar. Parmağımı uzatınca korkup kaçıyorlar. Hiç ötmüyorlar. Böyle ölü gibi duruyorlar. Acaba ilk alınca böyle mi oluyor yoksa kuşlarda mı bir sorun var? Yoksa küçükler diye mi? Alışmaları falan mı gerek? Böyleyse ne kadar sürede alışırlar? Engin bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
(1) 

Emlak vergisini internetten ödemek

Dynamole #600921 
Mümkün müdür böyle bir şey?
(2) 

Mezarlık tapusu nereden alınıyor?

Dynamole #589118 
İstanbul'da yaşıyorum ve mezarlık tapusu almam gerekiyor. İstanbul'daki tüm mezarlıkların tapusu bir yerden mi alınıyor, yoksa farklı farklı yerlere mi dağıtılmış durumda? Anadolu yakası bu arada. Bilen varsa yardım lütfen.
(4) 

Islıkla çaldım ama adını bilmiyorum, bi buldurun be.

Dynamole #586603 
Islıkla çaldığım bu işte, ney lan bu? Nereden takıldı ağzıma? docs.google.com
(9) 

Cinsel ilişki ve çok sevmek arasındaki bağ

Dynamole #569804 
Sizce bu durum nasıl işliyor dostlar? Diyelim beş senelik bir ilişkidesiniz, kız arkadaşınız sizinle ilişkiye girmeyi reddediyor. Bundan dolayı "Demek ki beni yeterince sevmiyor" der misiniz? Ya da başka bir sebep mi ararsınız? Mesela evlenmeden olmaz diyen bir kız arkadaş, kendini daha mı çok düşünüyordur sizden? Kendi katı kuralları, düşünceleri daha mı baskındır size olan sevgisinden? Ya da tersten gidersek sevgilisiyle yatan bakire bir kız, sevgilisini çok mu sevmiştir de yatmıştır? Yatmayan aynı sevgiyi göstermiyor mudur? Fikirlerinizi çok merak ediyorum.
(4) 

Kira beyannamesi

Dynamole #569734 
Kirada olan bir evimiz var, bunun için beyanname vermem gerekiyor. Online olarak baktım ama hiçbir şey anlamadım. Vergi dairesine gitmeyi düşünüyorum. Acaba hangi belgelerle gitmem gerekir?
(8) 

Ötv'nin kalkması

Dynamole #547675 
Gibi bir şey hiç söz konusu olabilir mi? Yoksa ölene kadar başımızda duracak mı? 20'li yaşlardayım, sanki 10 yıl önce falan yoktu gibi hatırlıyorum. Sonradan çıktı dimi bu? Bir de hangi ürünler üzerinde var, cep telefonu ve otomobiller mi sadece? Saygılar.
(2) 

On / Off

Dynamole #544025 
Bunların hangisi on, hangisi off?

us.123rf.com
(19) 

Kızlar toplanın <3

Dynamole #534717 
Erkek arkadaşınız yılbaşı hediyesi olarak bunu alsa beğenir miydiniz?

www.asports.com.tr
(2) 

Kışlık ayakkabı

Dynamole #531488 
İnternetten alabileceğim, çok pahalı olmayan bot gibi bi kışlık ayakkabı var mı beyler yahu? Kar yağmurda içi ıslanmasın yeter. Bot olabilir, olmayadabilir. Çok pahalı olmasın yeter, fakirik :(
(2) 

Gnctrkcll sinema kampanyası

Dynamole #529089 
Şimdi gençler, bu kampanya perşembe günü geçerli. Yani yarın. Ama şöyle bir sorum olacak size; Bileti yarına bugünden alsam, yine geçerli oluyor mu bu kampanya? Yoksa gününde almak zorunda mıyız?
(9) 

Sevgiliye yılbaşı hediyesi

Dynamole #528748 
Evet arkadaşlar ne alabilirim? Aklıma hiçbir şey gelmiyor nedense. İlişki üç buçuk senelik bu arada ve ben erkek tarafıyım. Yardım pls.
(2) 

Yurtdışından telefon alma yasağı

Dynamole #517582 
Şimdi biz yurtdışından (Ebay, amazon vs.) telefon getirtemiyoruz ya, gümrüğe takılıyor hani. Vergisini falan ödememiz gerekiyor. Tüm ülkelerde böyle bir zorunluluk var mı, yoksa sadece bizde mi var? Mesela Almanya'da otursam, İngiltere'dan telefon alsam direk adresime geliyor mu?
(6) 

Aihm

Dynamole #515193 
Bu mahkemeye başvurup ülkeyi nasıl şikayet ediyoruz acaba? Mesela ben "yurt dışından alışveriş özgürlüğüm kısıtlanıyor" diye aihm'ye başvurabilir miyim? Yoksa LG Nexus 4 çıkınca 350 dolarlık telefona 1400 lira vermek zorunda mıyım her zamanki gibi?
(4) 

Emlak vergisi sorgulama

Dynamole #514392 
Yahu şimdi benim evin emlak vergisi ödendi mi ödenmedi mi bilmiyorum, onu nasıl öğreniyoruz acaba? Bi el atıverin be. Belediyeye mi gitmem gerekiyor tapuyla falan?
(1) 

Hande Ataizi vs. Sevda Demirel

Dynamole #514073 
Round one.. Fight!

www.youtube.com

Bu videodaki sansürlü yerlerde ne diyor abi, bi çözemedim. Orospuluk yaptın falan mı diyor amk?
(8) 

Genel müdür maaşı

Dynamole #513856 
Bugün bir tanıdığım "ayda genel müdür maaşı kadar para kazanıyorum" dedi de, ne kadar kazanıyormuş yani bu adam?
(2) 

Eğlencelik şarkı

Dynamole #508145 
Böyle bazen rock, bazen metal dinleyen bir adamım. Böyle eğlenceli şarkılar lazım bana. Mesela fall out boy - dance dance, ya da atreyu - falling down gibi. Punk yani galiba. Eğlenceli olsun işte la, önerin bana.
(3) 

Bir banka hesabından başka banka hesabına para

Dynamole #507159 
Şimdi benim ziraat bankasında bir hesaba para aktarmam lazım. İş bankasındaki hesabımdan, internet üzerimden iban no'suyla havale yapabilir miyim? Yapabiliyorsam bunun ekstra bir ücreti var mı? Ya da gidip direk nakit parayla ziraat bankası atm'sinden o hesaba mı yatırsam? Hangisi daha iyi?
(4) 

Şarkı söylerken nasıl esnemiyorlar?

Dynamole #502728 
Yahu ben evde kendi kendime şarkı söylerken şarkının ortasında durduk yere esniyorum hep. Konserlerde falan bu vokalistler nasıl esnemiyor biri açıklasın, sorun bende mi acaba?
(2) 

Zavvi gibi site?

Dynamole #502230 
Malum Zavvi'ye 13 pound kargo ücreti ekleniyor artık, hiç cazibesi kalmadı. Bunun gibi güvenilir ve ucuz bi site bilen var mı acaba?
(5) 

G.O.R.A'daki Prens Charles

Dynamole #498814 
Gerçekten Prens Charles mıydı la o?
(8) 

Korsan oyun sitesi kapattırma / şikayet etme

Dynamole #496266 
Böyle bir şey mümkün müdür?
(2) 

Steam banlanıyor mu?

Dynamole #488639 
Noluyor ulan, artık dns normalken bile girmiyor? Banlıyorlarsa siterim analarını yeter ulan ibineler.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık