Beşiktaş maçı

jesues #1591425 
arkadaşlar selam, eskişehirde oturuyorum. kızım 9 yaşında ve sıkı bir bjk taraftarı, (babası gibi)

biz bir kereye mahsus inönünde maç izlemek istiyoruz ama illa passo almam gerekiyor mu.. bir kere aldıktan sonra bu sene bir daha kullanmayacağım ve gereksiz olarak kalacak elimde. buna ilişkin tek girişlik bir kart yöntemi yok mudur. veya başka bir kere yöntem var mıdır?..

balık avı

jesues #1591400 
herkese merhaba, son zamanlarda balık tutmaya merak saldım. ancak nedir ne değildir bilmiyorum.

olta aldım, malzemeleri aldım ancak kocaeli ya da sakaryanın denize bakan kısımlarında nerede deniz balığı tutulur, nereye gitmek gerekir bilmiyorum.

herekede tutmaya çalıştım, kayalardan dolayı bütün olta takımlarını denizde bıraktım.

sorum ise, kamp yapabileceğim, rahatça balık tutabileceğim, kerpe, kefken, karasu, ya da kocaelinin sapanca sonrası kalan kısımlarındaki denizde nerede balık tutabileceğimi bilenlerin cevaplarını beklemekteyim.

ne okumalı

jesues #1590606 
arkadaşlar iktisat mezunu bir bireyim. keyfi olarak ikinci üniversite okumak istiyorum açık öğretimden. sizce hangi bölümü okumalı..

bitirsem dahi işime yaramayacak ama maksat hobi olarak diploma almak. tarih ve felsefe iyi gibi ama gerçekten bişiler öğrenebilir miyim bilmiyorum.
(2) 

nereye gitmeli

jesues #1589490 
herkese selam,


ben, eşim ve kızım 26 ağustos tarihinden itibaren güneydoğu turuna çıkacağız. daha önce antep ve urfayı gördük, bu nedenle diyarbakır ve sonrası için rota hazırlayıp nerede ne yemem gerektiğini bildirirseniz sevinirim.

güzergah içerisinde adana, diyarbakır, mardin, siirt, van, muş, tunceli mevcuttur. teşekkür ediyorum şimdiden.
(16) 

bir arkadaşım ekolünden

jesues #1585720 
ama gerçekten arkadaşım. derdini anlattı ben derman bulamadım. size danışalım.

bu arkadaş dediğim gerizekalı eşi dışında başka bir kadınla birlikte olup bundan dolayı bel soğukluğuna yakalanmış. şimdi tedavi olacak ama bunun kayıtlarda kuyutlarda çıkmasını istemiyor. ilaç alacakmış ama bu ilaç nedir ne değildir bilmediği için korkuyor. eşi olan kardeşimiz ise çok zeki ve akıllı bir kız. illa ki farkedecek diye korkuyor. kaldı ki aile hekimleri de yakın bir arkadaşları imiş:))

şimdi sorumuz şu; üroloji servisine gittiğinde bu sonuçları aile hekimi görür mü?

yazdığı ilaçları ne şekilde gizleyebilir. kaldı ki ürolojiye gittiğinde bunu eşine ne diye yalan atabilir. bi şekilde bu durumu saklamamız lazım arkadaşlar. ama bu aldatma durumundan dolayı arkadaşın namusuz olmadığı gerçeğini değiştirmiyor bunu da ekliyorum.
(14) 

sezen aksu şarkısı

jesues #1572415 
sezen aksu'nun bir parçasının introsunda ud hızlı bir melodiyi kesik kesik çalıyordu. mırıldanmaktan anam ağladı ama şarkıyı bulamıyorum. bir zahmet bulduruverin ahali.
(1) 

açiköğretim fakültesine ilişkin soru

jesues #1513473 
4. sınıfta okumaktayım. sadece güz dönemine ait bir dersim var.. bahar dönemine ait hiçbir dersim yok. benim önümüzdeki sene güz döneminde yapılacak tek dersten sınava ya da yaz okulunda sınava girmem için yine de bu bahar dönemi için kayıt yenilemem gerekiyor mu?
(6) 

şikayet hakkında

jesues #1480980 
Herkese merhabalar...
Bir devlet kurumunda memur olarak görev yapıyorum. Görev yaptığım bölümdeki yetersizliklerin bir türlü tamamlanamaması nedeniyle çok fazla sıkıntı yaşamaktayım. 6 kişi 10 m2 bile olmayacak alanda görev yapmanın sıkıntısını yaşıyoruz. Bu durumu idareye bildirmeme rağmen kimsenin şikayetimle ilgilendiği de yok.

Tek çare olarak artık CİMER'e başvuru yapmayı düşünüyorum ancak bu durum 657 sayılı kanun çerçevesinde suç teşkil eder mi bilmiyorum. Başıma bir iş gelmeyecekse bu şikayeti gerçekleştirmek istiyorum ancak iş gelecekse ne tür bir iş gelir bu hususta da değerli duyuru halkından bir bilgilendirmeyi talep ederim. Sevgiler, saygılar...
(4) 

covid bulaşma süresi

jesues #1474147 
herkese merhabalar,

çarşamba günü çalıştığımız kurumda covid test yapıldı. eşim de bende test yaptırdık. ikimizde negatifiz.

ancak yine eşimle aynı odada çalışan başka bir arkadaş pozitif çıktı. eşim negatif çıkmasına rağmen temaslı olarak karantinaya alındı. (tabii beni karantinaya almadılar. eşim temaslı olmasına rağmen halen gel çalış diyorlar. eşime bulaştıysa bana da bulaştı, bana bulaştıysa tüm kuruma bulaştı diyebilirim) bu çocuğa hastalığın pazar günü bulaşma ihtimali olduğu söyleniyor.

kafamda deli sorular var şimdi;

eşim pazartesi ve salı bu çocukla çalışmasına rağmen negatif çıkıyor. bu çocuk pazartesi ve salı da pozitifken eşimin negatif çıkması hastalığı kapmadığı anlamına gelir mi?

şayet eşim de hastalığı kaptıysa bunun test sonucunun pozitif çıkması, hastalığın bulaşmasından kaç gün içinde netleştir.

herkese teşekkür ederim..
(2) 

ses çatallaşması

jesues #1466100 
Herkese selamlar.. Uzun yıllardır sesim çatallı çıkmakta. Bir kaç kez doktora gitmeye teşebbüs ettim ancak öğürme refleksi gibi saçma salak bir huyum olduğu için bir türlü bakamadılar. Bunun içinde anestezi almaya hiç gerek yok tabi..

Bu ses çatallaşmasından oldukça muzdaribim. Doktora gitmek ciddi anlamda çile benim için. gittiğim an boşa gitmiş gibi oluyorum. o yüzden tedavimi kendi imkanlarımla sağlamak zorunda kaldım gibi bir durum söz konusu.

Ses tellerine iyi gelecek ne yapabilirim ve bununla birlikte ses tellerine hangi ürünler iyi gelir. ses antrenmanı gibi birşeyler var mıdır? bu sorularıma cevap alırsam çok memnun olurum. şimdiden herkese teşekkürler.
(6) 

odaklanamama

jesues #1359207 
uzun yıllardır memur olarak görev yapmaktayım. bugüne dek bırakın sayı hatası harf hatası bile yapan bir adam değildim ama son 2 aydır bir tane evrakı doğru yazamıyorum sürekli amirden dönüyor evraklar yanlış yazılmış diye. bu odaklanma sorunu neden kaynaklandı onu da bilmiyorum. üstüne gittikçe daha da kasılıyor ve daha çok hata yapıyorum. odaklanma probleminin önüne geçmek için tavsiye istiyorum arkadaşlar acilinden. teşekkür şimdiden.
(4) 

eskişehirde yemek

jesues #1351005 
5 yıldır eskişehirde yaşamama rağmen şöyle nezih, güzel ve kaliteli bir restaurant arayışım devam etmektedir. ancak bugün olay çok farklı arkadaşlar.

saygın ve yüksek rütbeli bir bürokratımızı eskişehirde güzel, temiz, sakin, kaliteli bir restauranta götürmem gerekiyor. olayımız bu öğlen olacağı için acil önerilere ihtiyacım var.

not: gagaya falan baktım, çok kötü yorumlar olduğu için eledim orayı. urfalı ahmet mi ciğerci ahmet mi onu biliyorum, onlar da çok basık yerler. daraltıyor insanı. umarım anlatabilmişimdir kendimi. güzel cevaplarınızı beklerim.
(21) 

hamilelik falan filan

jesues #1344731 
çalıştığım kurumda bir kadın sabah içeriye girerken hamileyim diye bağırdı. şimdi içeride 30-40 kişi var ve yarısı erkek yarısı kadın. şimdi bu kadar insanın içinde hamileyim diye bağırması biraz garip geliyor bana. allah mutlu mesut etsin, gözleri aydın olsun, mutlulukları daim olsun ama bu tür haberlerin ulu orta paylaşılması sizce de garip bir durum değil mi, yoksa benim bu konuda bir gelenekçi yapım mı var anlamış değilim.
(4) 

kavga gürültü

jesues #1343507 
selam herkeslere,

dün akşam komşumuz aradı gelin çay içelim diye. beş dakika sonra kalktık kapıyı çaldık içeriye girdik evde gürültü kıyamet. baba, oğlunu dövmüş, annesi babayı bize kötülüyor, adam cinnet geçirecek nerdeyse. eşim komşunun hanımını bir odaya soktu, ben de adamı aldım dışarıya çıkardım biraz yürüyüp hava alsın diye.

adam sakinleştikten sonra eve gelince kendi evimize gitmemiz gerektiğini düşündüm ancak çay için öyle gidin falan dediler. ortam çok gergin ve cidden rahatsız oldum. böyle bir durumda ne olursa olsun evi terk mi etmeli yoksa durup ortamı mı sakinleştirmeli bilemedim. siz olsanız ne yapardınız.
(2) 

dgs hazırlığı

jesues #1326910 
selam arkadaşlar, 33 yaşından sonra dgs'ye girmeye karar verdim bir anda. yeniden okumak istiyorum. ancak sorun şu. türkçeyi halen çok sağlam yapabiliyorken matematik sıfırlanmış. bu konuda kaynak nedir ne değildir, neye çalışılır, hangi yayınevi iyidir, nerelerden sorular çözmeliyim gibi sorularıma cevap verebilecek ve elindeki kaynakları benle paylaşabilecek arkadaşlara şimdiden saygılarımı sunarım. güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle.

bir de, eskişehir'de uygun yollu ikinci el kitap nereden alınır.
(5) 

araç kiralama

jesues #1322025 
bir arkadaşım ekolünden;

arkadaşım yeni evlendi ve şu aşamada araba alabilecek gücü yok. ancak yıllık bir araç kiralama işine girmek istiyor. bu konuda kim iyidir, neresi uygundur ve burada ne şekilde güzellikler yapılabilir. sevgili arkadaşlarımız aydınlatırsa sevinirim.


lokasyon: eskişehir
(7) 

çocuğa grip aşısı

jesues #1321198 
3 yaşında bir kızım var, annesi ısrarla grip aşısı yaptıralım diyor ancak ben ısrarla yaptırılmaması taraftarıyım. gerekçem ise;
çocuğun hasta olması gerektiğini düşünüyorum, doğal yollarla olmalı bu da. onu sürekli ilaçla aşılarla birşeylerden korumanın doğru olduğunu düşünmüyorum. bu sene kreşe başlamış bir çocuğa aşı yaptırmak doğru mudur sizce?
(4) 

ali express

jesues #1313954 
selam arkadaşlar 22 eylülde ali express denilen siteden bir saat aldım ancak bu saattin türkiyede hiçbir vasfı olmadığını öğrendiğim için aynı saatlerde iptal işlemini gerçekleştirdim.

o tarihten bu tarihe kadar para iadesi bekliyorum ancak herhangi bir iade gerçekleşmedi. ali express ile görüşmemde ise illa ingilizce konuş diyor bende ingilizce bilmiyorum. ne yapacayım ne edeceyim, nerelerle görüşeyim ki şu paramı ivedi bir şekilde iade etmelerini sağlayayım. şimdiden teşekkürler.
(1) 

acapella kayıtlar

jesues #1310283 
selam olsun güzel insanlar.

telefonda acapella programı yüklü. ara sıra kayıt falan yapıyorum ancak telefonun kulaklığında bulunan mikrofon yeterli verimi vermiyor. e tabii kanal kayıt gibi veya stüdyo gibi bir verim alamayacağımı biliyorum ama şöyle güzel ve güçlü bir kulaklığa ve mikrofona sahip ekipman arıyorum. bana isim önermeniz mümkün mü?

ya da

bu acapella yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar falan varsa bilenlerin cevaplarını beklerim
(4) 

bu aşamada kredi çekilir mi

jesues #1300923 
arkadaşlar bu aralar bir takım bankalara birden fazla borcum var ve bu borçları bir tek kredi altında toplamayı düşünüyorum. sizce bu aşamada kredi çekilir mi yoksa var olanlar böyle devam etsin mi?
(4) 

alnımdaki yara

jesues #1294559 
alnımda 2 gün önce sivilce benzeri birşey çıktı. sivilce sönmeye yakın bu yara halini aldı ve şuan içinde sıvı çıkmakta. ne olduğunu anlayamadım nasıl anlatacağımı da bilemedim. şuan durum çok garip bir hal almadığı için doktora gitmedim ancak geçmezse şayet doktora gideceğim.

acep bu ne oladır ki?
(15) 

yanlış bende mi

jesues #1284732 
geçen günlerde böyle bir başlık vardı ve altına cevap yazmıştım.. şimdi bu konularda net ve kesin bir adamım ancak yine de sorgulamadan edemiyorum yanlış bende mi diye...

4 yıllık evliyim, bir kızım var. eşimle 2 ay iyiysek 3 ay kötüyüz ama her evde yaşanan kavgalar..

ancak,
eşimle ne zaman kavga etmeye başlasak bana hakaret ediyor, sürekli beni birileriyle ilişkim olduğu yönünde suçluyor ki benim asla ve asla böyle birşeyim yok. en son kavgamızda beni kendimden 10 yaş büyük bir kadınla ilişkim olmasıyla suçladı ve evi terkedip ailesinin yanına gitti çocuğu alıp.

ne kahve ne kumar ne içki alışkanlığım var, evden işe işten eve giderim haftasonu da çocuğumla vakit geçiririm ancak mesai zamanlarında öğlen araları arkadaşlarımla görüşmemden oldukça rahatsızmış ki ben başka zaman bu adamlarla görüşmüyorum.

çok sorun değil görüşmem olur biter diyeceğim ama görüşmek istediğim arkadaşlarıma dahi karar vermesi artık beni bunalttı.
az önce de telefonuma mesaj geldi, meğerse kartımı almış benden habersiz ve hesabımdan yüklüce bir para çekmiş. boşanmayı kafaya koymuş anlayacağınız.

şuan krediyle aldığımız bir ev var, borcumuz var bunlar önemli değil ama kızım var ve ben onsuz yaşayamıyorum. boşanırsak ne olacağını kestiremiyorum ama böyle de yaşamak zor geliyor. ne yapacağımı bilemiyorum.
(6) 

bu duygusallık nedendir.

jesues #1282045 
1,90 boyunda 100 kilo 33 yaşında bir vatandaşım. (konuyla ne alaka bilmiyorum)uzun süredir rutin giden bir hayatım var.
işten eve, evden işe.. eve gel kızla oyun oyna, işte yaldır yaldır çalış ve yine eve dön. böyle standarda binmiş bir hayatım var ve bu son iki haftadır bilmem nedendir acaip duygusal oldum. hiç öyle olmadığım halde.

örnek; geçen işyerinde çalışan bir kardeşimizin eşi askere gitti ve iki haftadır askere giden vatandaşın ne halde olduğu, yavrusunu ne kadar özlediği aklıma gelip gelip gözlerim doluyor.

yine eşimin teyzesi, kendisini iki kere görmüş olmama rağmen sayılı günlerinin kaldığını öğrendik. nedense boğazım düğümleniyor. niye böyle oldum acep?
(8) 

araç vites geçişi

jesues #1280697 
selam arkadaşlar, 70 bin km. de bir aracım var. bu araç 2013 model bir araç olmakla birlikte,

aracın vites geçişlerinde sorun yaşamaktayım. birinci vitesten ikinci vitese geçince zorlanıyor araba ve bazen diğer vites geçişlerinde de aynı sorunu yaşıyorum. bunun nedeni ne olabilir ve tahmini masraf ne olur.
(4) 

araç değişimi

jesues #1273997 
arkadaşlar konu biraz karışık olabilir. elimden geldiğince titiz anlatmaya çalışacağım. fikrinizi her ne şekilde olursa olsun belirtirseniz sevinirim.

en baştan izah etmeye başlayayım.

benim reno clio hatchback kasa bir aracım var. küçük bir kızım var ve bu araba bana yetmiyor hiçbir şekilde.. fiziksel olarak küçük kalıyor.

şimdi 2500 tl ev kredim var, ayrıca 900 tl de evin tadilatı için çekmiş olduğum kredi var ve şuan başka bir kredi çekmem halinde bunu ödeyebilecek bir başka param yok.

ancak aklıma salakça da olsa bi fikir geldi.

şimdi benim şu clio denilen aracımı 41000 tl'ye sattım, ve 80 bin tl'ye bir araba aldım. sattığım aracın parasından 10 bin tl'sini peşinat olarak verirsem eğer cebime 31 bin tl kalır.

bu 31 bin tl'yi aylık taksitler halinde ödeyecek şekilde hesabımda tutarsam, paramın en son kalan taksidi yukarıda bahsettiğim 900 tl'lik kredi bitimine denk geliyor.

şimdi eğer ki kendimi zorlarsam clio ile biraz daha idare etme şansım var ancak oldukça fazla zorlanacam.

aracımı satarsam yukarıda belirttiğim zorluğu yaşayacağım ama arabanın modeli yenilecek. sizce ne yapayım?

aracı değiştirsem mi yoksa bu kadar alengire hiç gerek yok mu dersiniz.


evet farkındayım, fikir çok saçma hatta çok salakça.. ancak başka bir şey gelmedi aklıma.. başka bir fikri olan varsa onların da düşüncesini bekliyorum. şimdiden sağolun.
(8) 

İzmir'de ne yapacağız

jesues #1258217 
Selam arkadaşlar.

Eşimin bunalıma girmesi sonucu iki günlüğüne İzmir'e kaçacağız.. Cumartesi sabahı İzmir'de olup, Pazar günü akşam vakitleri yeniden İzmir'den döneceğiz.

Kısıtlı sürede İzmir'de ne yenir, (kalamar ve balık ilk tercihimiz)

nereler görülür, nerede ne yapılır. anlatırsanız çok mutlu olurum.

gidilecek yerler, yemek yenilecek mekanlar uygun yollu olursa çok mutlu olur, size izmirden hediye alabilirim. teşekkürler şimdiden.
(5) 

Eskişehir'den Çanakkale'ye taşınmak

jesues #1257035 
Arkadaşlar günaydın herkese, çok güzel ifşalar dönmüş.. herkes birbirinden güzel, herkes birbirinden yakışıklı maşallah. yeni jenerasyon böyle sanırım.

bende bir fikir alayım sizlerden, şuan eskişehirde oturuyorum yaklaşık 4 senedir oturuyorum hatta. güzel iyi hoş ancak eşimle aklımızda hep çanakkaleye yerleşmek var.

olur mu olmaz mı bilemiyorum. eskişehiri iyi biliyorum ancak çanakkaleyi o kadar iyi bilmiyorum. eksi artı muhabbetimi o yüzden tam yapamıyorum. sizce çanakkaleye taşınmanın avantajları nedir dezavantajları nelerdir.
(21) 

ailevi meseleler

jesues #1241269 
arkadaşlar birazcık uzun bir konu olabilir, okuyup bana destek verebilecek arkadaşlara şimdiden minnettarım.

2014 yılında evlendim. şimdi dünyalar tatlısı bir kız babasıyım. ancak bu yıla gelen kadar oldukça sıkıntılı dönemler yaşadım. şöyle ki;

evlenmeden önceki dönem: oldukça karışık bir dönemdi bu. bayağı bir borcum vardı, eşimin de aileminde haberi vardı durumdan. ama bu borçlar hiçbirinin sebep olduğu borçlar değildi. tamamen kendi salaklığımdan kaynaklı borçlanmıştım. bu borçlar nedeniyle düğün, ev eşyası alma gibi masrafları karşılamam imkansızdı. ancak babam el uzattı ve bayağı bir yükün altından kurtardı beni. hatta borcumu kapatabilmek adına arabasını sattı ve halen bir araba alabilmiş değil.

evlendikten sonraki dönem: eşim, kendisine ait olmayan tamamen kişisel işlemlerinden kaynaklı borçlarımın kahrını 3 yıldır çekti. nihayet borçlarımı bitirdim. eşimin de yardımıyla oldu bu tabii. bu borçların bitmesinde eşimin de oldukça yardımı oldu.

şimdi ise; zamanında verip de alamadığım bir alacağım var. bu alacak yarın itibariyle hesabıma yatacak. küçükte bir meblağ sayılmaz. ortalama bir araba parası kadar bir paradan bahsediyorum.

vicdanım çok dağınık; bir yandan babama araba alması için bu parayı vermek istiyorum ancak diğer tarafta eşimin de desteğini görmezden gelemediğim için onun hakkına da giremeyeceğimi biliyorum. parayı eşit oranda dağıttığımda ise kimsenin işine yaramıyor ve bu paradan şuan benim dışında kimsenin haberi yok. çünkü ne yapabileceğimi bilmiyorum.

soru şu; bu paradan babama hiç bahsetmeyim eşimin hakkını mı ödesem yoksa, eşime bu paradan hiç bahsetmeyip parayı babama versem de bir araba mı alsa kendine? ne yapacağıma dair vicdanen çelişki yaşıyorum dostlar.

söz sizde..
(2) 

bu dönemde araç satılır mı?

jesues #1237661 
arkadaşlar tok satıcıyım:)


şu aşamada arabamı satarsam, zarar etmiş olur muyum olmaz mıyım?
(5) 

hangi şirketin hangi interneti

jesues #1225091 
selam herkese.. yeni bir eve taşındım ve bu evde ömür boyu oturucam sanırım. şimdi evimin bulunduğu sitede kablo.net, fiber internet gibi şeyler var. benim ise kafam karışık.


şimdi en iyi televizyon kanallarına ve en iyi sınırsız internette ulaşabileceğim en uygun fiyatı veren şirket hangisidir merak etmekteyim.. bu arada iyi filmler, belgeseller ve dizileri izlemek istiyorum. maçla falan işim yok.

turkcell superonline diyen çok kişi var ama bilemedim.. sizin tavsiyeniz nedir.
(9) 

kızımın korkusuyla ilgili

jesues #1207409 
20 aylık bir kızım var. bütün gelişim süreci gayet normal ve seyrinde.

ancak bu çocuğu parka götürdüğüm zaman diğer çocuklardan korkuyor. parktaki alet edavatı kullanmayıp ağlıyor. kaydırak ve salıncaktan falan da korkuyor. eğlence merkezlerinde bebekler için olan oyuncaklara binmekten korkuyor. parka götürdüğümde sadece çocukları izliyor bana sığınıp..

hiçbir çocuk motorsiklet geçtiğinde ilgilenmezken bizimki ortalığı yıkıyor korkudan..

bu durum hakketten ciğerimi dağlıyor. veya ben gereksiz panik halindeyim. bu kadar korkmasının bir nedeni olabilir mi yoksa "lan 20 aylık bebe tabii korkacak" mı sorusuna cevap bulamıyorum.
(3) 

Bozcaada ulaşım

jesues #1193481 
Herkese merhaba..

1 Temmuz itibariyle Ege turuna çıkacağım.. Daha önce tur yapmış olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Şimdi; 1 Temmuz'da çanakkalede olacağım. oradan çıkıp bozcaadaya aynı gün geçeceğim ancak nasıl gideceğim konusunda bi fikrim yok. bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. en uygun maliyetle ulaşımı tercih ediyorum. yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
(3) 

otomobil ile ilgili problemler

jesues #1188008 
arkadaşlar geçen günlerde, aracımı garaja sokmaya çalışırken küçük bir sürtme sonucu tamponu çatlattım..

tamponun belli başlı kısımlarında çizikler falan da var. ben bunların tamamını yaptırmak istiyorum ancak kaskodan yaptırsam faydası mı olur zararı mı olur bilmiyorum.

cepten ödemekte istemiyorum açıkcası. ancak kaskodan yaptırdığım zaman bi sonraki kasko bedelinin daha fazla olacağını belirttiler..

yaptırsam mı yaptırmasam mı bilemedim.. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
1

mobil görünümden çık