(2) 

monitor tavsiyesi

1195 #1583796 
Belki de 10 yıldan fazladır laptop kullanıyorum, şu an iş için monitor lazım oldu, laptop ile beraber 2 ekran kullanacağım. Çok uzun zaman olduğu için monitor teknolojisinde çok geride kalmışım hiçbir fikrim yok.

Aradığım:

Macbook air 2015 ve şu an adını hatırlamadığım ama donanımı iyi olan bir dell iş laptopu kullanıyorum, donanımlar bunlar. Ileride apple tv vesair de düşünebilirim.

Hazır almışken tv gibi kullanayım dedim 27’’ ve üzeri, sadece iş, okul işleri ve film dizi izlicem, oyunla alakam yok.

Curve olanlar odak için iyi ama tv için sanki iyi gelmedi, hiç kullanmadım, ne dersiniz?

Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim. Bu arada Almanya’dayım sadece burada olan bir marka model de olabilir.

Max bütçe 150-200 euro arası
(1) 

yeğenle oynamalık iPad oyunu

1195 #1575709 
8 yaşındaki erkek yeğenimle karşılıklı ipadlerimizle oynayabileceğimiz oyun tavsiyeleri arıyorum.
(1) 

yurt dışı eğitim nedeniyle askerlik erteleme

1195 #1575344 
yüksek lisans yapıyorum ve 3 yıllık erteleme hakkım doldu fakat eğitimim devam ediyor, bu durumda Türkiye'ye dönmem halinde mecburen askere mi alacaklar? kusura bakmayın konsolosluk hiçbir bilgi vermedi, bilmiyoruz dediler.

edit: 1.1.2024 tarihinden beri yoklama kaçağı olarak görünüyorum. havalimanından kışlaya geçmem değil mi?
edit2: ekim 1992 doğumluyum. yaş hesabı için. son erteleme tarihi 10.2023'e kadardı zaten.
(1) 

akülü vida seti

1195 #1574886 
selamlar, biraz fazlaca soru soracağım. elimde hali hazırda bi şarjlı matkap var ama uçları çok az, bazıları kayıp.

o nedenle sıfır almak yerine sadece uç seti almak istiyorum ve linkteki bosch marka şu seti almak niyetindeyim: www.gotools.de

birinci sorum: matkap farklı bir marka ama zaten sıkıştırılarak kullanıldığı için bu uçların üniversal olduğunu düşünüyorum, öyle değil mi?

ikinci sorum: bu sette metal ve beton delme için uçlar var. benim mevcut makinemde de sadece ahşap için var ve benim bildiğim, metal ve beton delenler akülü değil, gücü doğrudan şebekeden alan güçlü makineler. yani akülü matkap için olamaz değil mi?

üçüncü sorum: ben bu uçları sadece matkap değil de, tornavida olarak da kullanmak istiyorum. bunun içinde şu linketine benzer bir el aletine ihtiyacım var. bunu sadece tek olarak almak istiyorum, mümkün mü? www.otto.de

başka tavsiyeleriniz olursa da şahane olur.
(1) 

led lambaya fotosel ekleme

1195 #1574078 
şu şerit tipte, prize takılan led lambalara fotosel eklemek istiyorum. ancak maalesef elimde havya falan olmadığı için devreye ekleme değilde, ek bir alet olarak eklemek istiyorum. böyle bir şey var mıdır?

www.ebay.de

şunu buldum ama benim elimdeki şerit led, doğrudan prize giriyor. kabloyu kesmem lazım.

lambanın özellikleri de 19,2 W

LED 240 x3 V, 0,06W diye belirtilmiş.
(3) 

çamaşır askısı tamiri

1195 #1572902 
biliyorsunuz bunların telleri kaynak yerinden sürekli kopuyor. ben de kopan yerlere kaynak makinem olmadığı için hava ile lehim yapsam tutar mı diye merak ediyorum. en azından çok ağır bir şey asmadan. ne dersiniz?


onun yerine alternatif bir şey de sunabilirseniz çok sevinirim. kopan yerin ucunu çengel haline getirip plastik kelepçe ile bağlantı noktası arası gerdirmeyi biliyorum. ama eğip bükmeden önce lehim ve alternatif çözümleri sorayım dedim.
(1) 

mixer haznesi

1195 #1572297 
philips hr2096 model bir mixerim var ve 2l'lik cam haznesi kırıldı.

uygun fiyatta yedek parça bulmakta zorlanıyorum. acaba bunlar universal tipler midir? başka modellerin yedek parçaları uyar mı sizce?


parça da şurada: de.aliexpress.com
(2) 

MacBook termal macun

1195 #1570829 
Ekim 2017'den beri MacBook Air early 2015 kullanıyorum. O Zamandan beri sadece 2019 gibi pil değişimi için servis gördü. Bu yüzden pil değişiminden de termal macun değiştiğini düşünmüyorum.

Sizce şu an yenilemeli miyim? cogu forumda öyle sıcaktan falan kapanmadıkça hiç bulaşmayın diyor. pek anlamadım
(2) 

Siemens fırın lambası ve temizliği

1195 #1570104 
siemens'in fi tarihinden kalma bi fırın için lamba almam lazım ama model falan yazmıyor bunda, o kadar eski ki, silinmiş. sadece lamba koruma plastiğinde "max 40w" yazıyor. bunların bi standardı var mı? fırında okunabilir sadece ceran schott yazıyor.

bir de koruma lambası da kirden artık kararmış, bunu temizlemek için ne tür kimyasal kullanmak gerek?
(4) 

dövüş sporlarından hangisini seçmeli

1195 #1568558 
30 yaşında, daha önce hiç dövüş sporu yapmamış göbekli birine aşağıdakilerden hangisini önerirsiniz?

Aikido
Brazilian JiuJitsu
Iaido
Jiu Jitsu
Judo
Karate
Kendo
Kung Fu
Taekwondo
Box
(2) 

giysi vakumlamak

1195 #1567496 
yakında taşınacağım için bulabildiğim her şeyi vakumlamam gerek. mont vakumlasam şeklini şemalını bozar mıyım? hangi tür giysilerde dikkat etmeliyim?
(3) 

usb okuma hatası

1195 #1567205 
MacBook kullanıyorum. bu usb've windows kuruluydu. artık bilgisayarım usb'mi göremiyor. fakat ben system report'ta usb'e baktığımda görebiliyorum. sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
(1) 

çamaşır makinesinin kazanına elyaf sıkışması

1195 #1565476 
kurutucu özellikli makineme yastığımı attım. yıkanırken nasıl oldu bilmiyorum fermuarı sonuna kadar açılmış. o nedenle makine ağzına kadar boncuk elyaf doldu. hepsini çıkardıktan sonra, lastik ve kazan arasındaki boşluktan sofra bıcağı yardımıyla bir sürü elyaf çıkardım. kazanın dönüşünden de daha fazla olduğu belli. sürtünme sesi gibi bir anormal bir ses geliyor.

bu sorunu nasıl çözerim? lastiği mi söksem? elyafı eritecek bi şeyler mi bulsam? alttaki tahliye pompasının kapağını açtım, 3 elyaf parçasından başka bir şey yok.

boştayken durulama + en yüksek devirde sıksam makine tabiri caiz ise kalan elyafı da merkezkaç ile kusar mı? fikirlerinizi bekliyorum
(1) 

ipad to macbook air airplay

1195 #1565374 
support.apple.com

ipad'im 6th gen ve macbook air early 2015 ventura yüklü, ikisi de son versiyon yazılım yüklü.

fakat bu linkteki gibi mac'te "sharing" kısmında airplay falan yok bende. nasıl oluyor bu?

bir türlü ipad'ten mac'e airplayi bulamadım.
(2) 

windows boot camp

1195 #1565359 
macbook bilgisayarıma windows kurmak istiyorum.

windows 10 iso dosyasını indirip ürün anahtarı kullanmadan limitli olarak kullanmak mümkün oldugunu okudum "howtogeek" isimli web sayfasından.

eger bu mümkünse, macbook ssd'imde yer kaplayacağına 128 gb'lık usb'ime kurmayı düşünüyorum. nasıl olurdu?

amacım sadece steam'den windows ile oynan oyunlar kurmak ve bi tane program var onu kullanmak. başka bir şey değil. o yüzden keygen olmadan ve usb'ye kurulum yaparak kullanmak mümkün olur mudur sizce?

iphone büyük sistem datası

1195 #1564896 
iphone 7 kullanıyorum, sistem datası neredeyse 9 gb oldu. her şeyi denedim düşmüyor.

telefon şu anda güncel. ne yapabilirim?
(2) 

iphone 7 sim kart okuma sorunu

1195 #1564735 
sim kart degistirdigim zaman kimi zaman no sim hatası alıyorum. üflüyorum püflüyorum kart yuvasına dogru, bazen düzeliyor bazen düzelmiyor. ne yapacagimi şaşırdım. başka hangi yollar var?
(2) 

almanya'ya meslek lle göç berber

1195 #1564723 
merhaba, kuzenim için soruyorum. almancam olmadığı için kendisine net bilgi veremeyeceğim için size sormak istedim. kendisi uzun yıllardır suudi arabistan'da berberdi. yeni göç yasasıyla almanya veya başka bir avrupa ülkesine berber olarak gidip gidemeyeceğini merak ediyor. herhangi bir sertifikası yok ama gerekiyorsa edineceğini söyledi.

şimdiden teşekkürler.
(4) 

pdf dosyasından sayfa silme

1195 #1564345 
elimde 350 sayfalık, powerpoint'ten pdf'e export edilmiş bir dosya var. içinde çok fazla gereksiz slayt var, bunları atsam 200'e düşecek.

macbook kullanıyorum. pdf dosyasını word ile açma seçeneğini veriyor ama pp ile açamadım. preview ile açtım, preview'de thumbnails olarak sayfaları görüntülüyorum ama belli bir sayfa seçeneğini bulamadım.

siz ne öneriyorsunuz?

IELTS Online

1195 #1564342 
ekşi'ye de yazmıştım ama cevab gelmedi maalesef.

online olanında deneyimli olanlara sorum var. master kabulu için online olanına girmem gerek, çünkü bir sınav merkezine çok uzağım ve zaten sonucu da en geç eylül öncesi almam gerek.

british council veya idp olması paper based'te bazı farklılıklar yaratıyordu sanırım, bunun online'da olup olmadığını merak ediyorum. en az 7.0 almam lazım, benim için bunu almak kolay, o yüzden tek derdim sınav sonucumu hızlı almak ve elbette kaliteli bir sınav süreci yaşamak. 20sinde sınav book edip eylül öncesi sonucumu almam gerek. resmi olarak 6-8 iş günü denilyor, işimi şansa bırakmak istemedim, mesela idp bariz bir şekilde daha hızlı açıklıyorsa ondan almak istiyorum. şimdiden teşekkürler.
(5) 

buzu çözülmüş kıyma

1195 #1564321 
kıymanın buzunu çözdürdüm ama acil işim çıktığı içim pişiremedim, onun yerine 4 derecelik alt bölmeye koydum, tekrar dondurmadım ama sizce bir problem yaşar mıyım?
(1) 

fiyat performans kablosuz kulaklık tavsiyesi

1195 #1562670 
f/p bir ürün arıyorum. sadece avrupa'da bulunan bir marka model de olabilir.

almanya yüksek lisans programı değişikliği

1195 #1562237 
halihazırda almanya'da bir üniversitede master programına kayıtlıyım. okulu değiştirmek istiyorum, bunun için aynı bölüm için başka bir üniversite ile iletişime geçtim ama onlar "normal bir şekilde başvur ondan sonra kredilerini tanırız" dediler. ama benim bildigim kadarıyla bu "fachsemester" ile oluyor. belki de bu üniversitede işler böyle yürüyordur bilemiyorum ama sormak istedim.

ikinci bir sorum da şu. normalde yeni başvuracağım yer için daha önce bi 10 kredi eksiğim vardı, 3 yıl önce o yüzden red almıştım. şu andaki programımda o eksiği kapattım. yalnız ben birinci semester'a başvuruacağım için bu sefer de o edindiğim kredileri yoksayacaklar mıdır?
(5) 

video editör önerisi

1195 #1561217 
ders projemiz için bir video hazırlıyoruz. bu videoda hem powerpoint'ta hazırladığımız animasyonlar, hem de kendi videolarımız da olacak, yani, arada geçişler olacak. O nedenle geçişler arasındaki ses kalitesi kaybını minimuma indirmek istiyoruz. bizim düşüncemiz powerpoint animasyonlarına seslendirmeleri sonradan eklemek.

bu nedenle iyi bir video edit programına ihtiyacımız var. macbook ya da ms'de çalışan, ücretsiz olması tercihimiz ama cüzi ücretleri olanları da değerlendirebiliriz.

video hocamızın youtube kanalında yayınlanacak ve kendisi de animasyon/video kalitesine çok ciddi önem veriyor. bu yüzden bize tam pro olmasa da ona yakın kalitede bir iş çıkarabilecegimiz bir şey lazım.

not: bende macbook air var, imovie iyi bir tercih olabilir mi? daha önce hiç kullanmadım
(3) 

safari vs. firefox

1195 #1559049 
aslında safari kullanmak istiyorum fakat en önemlisi, sanırım safaride her websitesi düzgün çalışmıyor (ya da bu bilgi eksik)

ikincisi safari arayüzü bana zor geliyor, mesela chrome ya da firefox gibi iconlu bir bookmark'a ihtiyacım var, safaride sadece favoriye alınıyor.

safarinin daha düzgün bir şekilde kullanılmasını sağlayacak bir rehber, video falan var mıdır? siz ne önerirsiniz?
(1) 

sözlük hesabını yedekleyip kapatmak

1195 #1558571 
sözlük entrylerimi yedekleyip, entryleri kaldırıp, sözlük hesabımı "geçici" olarak kapatmak istiyorum. böyle bir şey mümkün mü?
(3) 

hakaret davası

1195 #1558242 
merhaba, hakaret ve iftira (başkalarına olmamış şeyler hakkında yalan söyleyip bir anlamda linç ettirmeye çalışmak) davası iki kişinin de tc vatandaşı olması ama bu meselenin tamamının başka bir ülkede gerçekleşmesi halinde nasıl bir süreç işletilebilir?
(1) 

wise.com alternatifi

1195 #1558235 
wise'ın türk lirası transferleri kapalı. güvenilir bir alternatifi var mı?
(3) 

macbook fan

1195 #1558052 
merhaba, macbook air 15 kullanıyorum. bilgisayarı ne zaman açık bıraksam, geri döndüğümde bilgisayar sıcak ve fan deli gibi çalışyor oluyor. fakat ne zaman kullanmaya devam etsem fan susuyor ve sıcaklık da azalıyor.

ekleme: fanları daha bugün temizledim.
(2) 

apple pencil muadil

1195 #1555944 
6. nesil ipad'ime muadil kalem arıyorum. avrupa içinde bulunan bir marka da olur.
(1) 

gmail kurturma hesapları

1195 #1555549 
merhaba. diyelim ki x gmail hesabım ana hesabım ve bu hesaba y,z,q gibi farklı emaillerime x hesabımı kurtarma olarak ekledim. x hesabımda bu eklenen mailleri tam olarak nerede görebilirim?
(3) 

almanya’da diş tedavisi

1195 #1554721 
Şu anda türkiye’deyim ve almanya’da öğrenciyim, sağlık sigortam var.

Şans bu ki tr’deyken daha önceki kanal tedavimde sıkıntı çıktı, tekrar yapılması gerekmiş. Burada kalacağım süre boyunca yetişemebilirmiş, hızlandırmaya çalışıyorlar.

Eğer almanya’da öğrenci sigortası ile buradaki gibi 10 bin tl tutarına yakın bir ücret ödeyeceksem orada yaptırmayı tercih ederim. Ancak diş tedavi ücretleri ile zerre fikrim yok.
(1) 

iphone şarj girişi kabloyu tutmuyor

1195 #1554459 
kabloyu takıyorum, şarj oluyor ama sanırım tırnaklar girmiyor, şarj kablosu hemen çıkıyor. bu nedenle şarj etmekte zorlanıyorum. iğne ile temizlemeye çalıştım ama işe yaramadı. ne yapmam gerek?

Google Workspace ile websitesi kurma

1195 #1554302 
Google workspace ile domain aldım ve business hesabı da aldım ayrıca, ancak şimdi kodlama olmadan wix tarzı websitesini bu domain ile nasıl kurabilirim bilemiyorum.

basit bir tutorial videosu ya da dökümanı var mıdır?
(3) 

ses kayıtları birleştirme ve label ekleme

1195 #1553076 
en baştan söylemek gerekirse macbook kullanıyorum.

dersin hocası powerpoint'e ses kayıtları eklemiş, bunun gibi 10larca gereksiz bir biçimde ayrı kayıt var ve hepsini birleştirmek istiyorum. eğer mümkünse playlerde görünecek şekilde konu label'ları da eklemek istiyorum.

macos ile desktop'a m4a uzantısı olarak kaydediyor, başka seçenek yok.

yukarıdaki işlemleri halihazırda bilgisayarımda yüklü vlc player ya da quick time'da yapabilir miyim? şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

veri analizi/regresyon için lineer cebir materyali.

1195 #1548837 
Rank, full rank gibi konuları ve matris operasyonlarını çok anlamadım. Internetteki neredeyse her materyal çok karışıktı. Şunu lütfen 101 seviyesinde öğrenebileceğim herhangi bir materyal (video ve ya kitap) önerebilir misiniz? İngilizce olursa çok sevinirim.
(1) 

indüksiyonlu ocak arızası

1195 #1548212 
ocağın bir gözüne tencereyi koyduktan sonra çalıştırdığımda, tıpkı buji çalışır gibi "tık tık tık" sesler gelip, cihaz sıfırlanıyor. ne tür bir arıza olabilir? ev sahibi bunu değiştirmeyi red ediyor ben de diğer 3 gözü kullanmaya devam edeceğim ama bir kısa devreden vs. korkuyorum. ne yapmalı?
(2) 

iphone görüşme kaydetme

1195 #1547794 
iphone için uygulama olmadan veya uygulama ile telefon görüşmesi kaydetmek mümkün mü?

mac ile multiplayer oyun tavsiyesi

1195 #1547220 
arkadaşımla 1 vs. 1 oynayabileceğim bi oyun arıyorum. birimiz mac air 2017 kullandığı için donanıma uygun olması lazım. her genre için tavsiyelerinize açığız. buradan lan değil internet üzerinden oynayacağız. web tabanlı da olabilir.

iphone ana ekrandan silinen uygulamalar

1195 #1546474 
ekran kilidi açıkken yanlışlıkla bir kaç uygulama ana ekrandan gitmiş. normalde ara fonksiyonu ile uygulamayı bulup ve üzerine basılı tutup "ana ekrana ekle" gibi bir seçenek çıkardı. uygulamayı silip baştan yüklemek dışında başka seçenek var mı?
(3) 

dizipal'den doğrudan video indirmek

1195 #1545087 
mümkün mü? tıpkı youtube'dan video indirir gibi programsız bir şekilde. programla mümkünse ben mac kullanıyorum
(4) 

bulaşık makinesi tablet haznesi açılmıyor

1195 #1544435 
yıkama esnasında açılmıyor ve sadece ıslanmış olarak duruyor. 3. defa olunca etrafını iyice temizledim, contası da normal gözüküyor. 4. kez üst üste olunca pes ettim. zaten normalde neye göre açıldığını bilmemekle birlikte, sorunu nerede arayacağımı da bilmiyorum. ne yapsam?
(3) 

almanya'daki en iyi prepaid sim hattı

1195 #1544429 
sanırım kullanım kalitesi için konum farkediyormuş, konum. niederbayern, aşağı bavyera.

tam aldi talk alacakken, vodafone'un "callya" isimli prepaid sim sunmaya başladığı gördüm. vodefone kapsama alanı için çok mantıklı geldi ama az tuzlu ve hidden costları var gibi. sizce hangisi?

macbook'a windows yüklemek

1195 #1543271 
sadece 1 programın yüzünden windows 10-11 kullanmak zorundayım. "malum" bir siteden indirip kurmak istiyorum, 1 program için para vermek saçma geliyor. ama avrupa'da malum sitelere vpn'le erişirsem bir sorun olur mu sormak istedim. güvenli bir yol biliyorsanız ulaştırın lütfen

şayet indirebilirsem, ikinci sorum ise, mac'teki ssd sadece 128 gb, yer yok. bu yüzden ya 500 gb external hdd'ye ya da 128 gblık 3.0 bir usb'ye windows kurma seçeneğim var. external hdd benim bilgisayarımın yedeği var, ayrı bir bölme oluşturmam gerekecek. usb ise bomboş. hangisi daha mantıklı olur?
(2) 

büro koltuğu piston değiştirme

1195 #1542366 
merhaba. piston sıkıntılı olduğu ve tamiri mümkün olmadığı için değiştirmek istiyorum. daha önce piston değiştirme videoları izlemiştim, dikkatli olmak gerekiyormuş ve piston üzerinde "aman bunu bilgili kişiler değiştirsin ha" tarzı bir uyarı görünce kıllandım. ilk defa yapacak biri için sağlamı da bozabilecek bir işlem mi bu?

bir de internetten sıfırını satın alırken uygunluk olarak nereye bakmam lazım, benimkisinin markası alman topstar markası, piston da "gs" yazıyor, tam emin olamadım, başka da bir şey yok.
(1) 

netflix ile ilgili

1195 #1542178 
macbook air ile altyazılı bir netflix içeriği izlediğimde, her altyazı girerken ekran parlıyor, flaş patlaması gibi, acayip rahatsız edici bir şey. problem ne olabilir?

infrared termometre kalibrasyonu

1195 #1541115 
uni-t marka, kalibrasyonu bozulan bir lazer termometrem var. cihazda bir sıfırlama tuşu vs yok. internette yazılan metodlara göre: uzun süre enerjiyi kestim, lensini temizledim ve yeni pil taktım ama yine doğru bir ölçüm yapamıyor. vücut sıcaklığımı 32-34 derece arasında gösteriyor.

nasıl çözerim bunu? içini açsam devresinde sıfırlama tuşu vs olur mu?
(1) 

ekranı kırık iphone yedekleme

1195 #1540022 
ekranı kırık olduğu için bilgisayara bağladığımda "trust" tuşuna basamıyorum. nasıl çözebilirim?
(1) 

powerbank şarj olmuyor

1195 #1539946 
s-link marka ip-g10n model powerbank'im şarja takıldığı halde sadece 1 ışığı yanık kalıyor, saatlerce prizde tutmama rağmen şarj almıyor.

bilgisayara bağlayıp firmware falan yükleme şansım yok mu, pek kullanılmadı cihaz, bu kadar çok çabuk ölmesi şaşırtıcı.
(3) 

restoran işletmek hakkında

1195 #1539745 
sorum restoran ve cafe sahiplerine/ortaklarına yönelik. ama salt hissedar/yatırımcı olanlara değil aynı zamanda operasyonlara da iştirak edenlere, kısacası ecnebilerin "managing partner" dedikleri kişiler. ortak olmayıp yöneticilik yapmış kişiler de yanıtlayabilir ama bu ilk profildeki kişilerin cevabını daha çok merak ediyorum.

bu iş size finansal anlamda tatmin etmek dışında hangi konularda tatmin etti/ediyor? insan tanımak mı? insanların hayatına dokunduğunuza, memnun olmalarına şahit olmanız mı? yeme ve içmenin hayatınızın bir parçası olması mı? zorlu ve yaratıcılık gerektiren bir meslek olması mı? (bkz. challange sevmek). başka bir şey mi?

bir de şunu sormak istiyorum, bu meslek/yatırım neden hep hayal edilen bir şey? küçümseniyor mu? gerçekten bir beyaz yaka olmaktan daha basit ve kazançlı olduğu için mi (eh vergi avantajlarını düşünürsek bu kısmen doğru olabilir)?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık