(2) 

İkametgah Cezından Yırtmanın Yolları

pet sise #976767 
Merhabalar,

Senelerdir ikametgahımı İstanbul'a aldırmamak için anlamsız bir şekilde direndim - 6 senedir İstanbul'da yaşıyorum. Ancak işten ikametgah istediler. Acaba bu ücretten yırtmanın bir yolu var mıdır?

Bir senedir aynı apartmanda yaşıyorum. Mesela geçen ayın faturasıyla ikametgahımı İstanbul'a aldırabilir miyim? Yoksa ne kadar süredir bu evde yaşadığımı öğrenmek için kasıyorlar mı?

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

İTÜ BIL101E Çıkmış Soruları

pet sise #969703 
Evet, şansımı deniyorum. Elinde BIL101E sınav soruları olan var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

xox
(1) 

Spor Salonu Tavsiyesi

pet sise #968316 
Merhaba,

Üsküdar'da yaşıyorum. Maalesef sporla aram pek iyi değil. Dolayısıyla bir spor salonundan ne beklemeyim, bilmiyorum. Sanırım saçma bir ortam olmaması, bana hem spor hem de beslenme anlamında yol gösterecek eğitmenlerin olması, temiz ve ferah olması, ulaşımının kolay kolması, aletlerin çok eski olmaması ve çok kalabalık olmaması benim için yeterli -çok mu şey istiyorum?

Yaptığım üstünkörü bir araştırmada Sports International diye bir yerin varlığından haberim oldu. Ancak sözlükte olumlu yorumlar kadar olumsuz yorumlar da var. Evet biraz pahalı... Ama benim için motive olabilecek bir ortam önemli. Acaba bu yer hakkında fikriniz var mı?

Anadolu yakasında, metro güzergahına yakın, ortam olarak bi' tık daha iyi başke nerelerini önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Bir Cümlelik Çeviri İng/Tür

pet sise #946213 
Merhaba,

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Despite significant progress in reducing aircraft noise over the past three or four decades, noise continues to be a critical limiting factor to aviation growth through the limitations that local communities place on airport operations and expansion.
(1) 

Bir Cümlelik Çeviri İng/Tür

pet sise #933697 
Merhabalar,

Acaba yardımcı olabilir misiniz?

İyi akşamlar.

Such minutes shall be deemed to have been affirmed unless dissented from not later than three days after they are deemed to have been received by the dissenter.
(4) 

Kabe'nin içine kimse girmeye çalışmıyor mu?

pet sise #925857 
Merhabalar,

O kadar insan Mekke'ye heyecanla gidiyor. Kabe'ye dokunmak için insanların yarıştığını, hacca, umreye giden insanlardan dinledim. Peki o kadar insanı Kabe'ye girmekten alıkoyan ne? İnsanlar sonuçta birbirini ezip öldürebiliyor. O zaman kusursuz bir saygı ortamından bahsedilemez sanırım.

Eğer Kabe'yi görmek için heyecan duysaydım, içini de görmek isterdim. Peki sevgili Müslüman arkadaşlar, sizin Kabe'nin içini görme gibi bir isteğiniz var mı?

İyi geceler
(1) 

Bursa Mayor ve Geruş Sinagogları

pet sise #899597 
Merhaba,

Bursa'da araştırdığım kadarıyla faal olan iki tane sinagog bulunuyor. Bunlardan birinin Arap Şükrü'de olduğunu biliyorum. Diğeri nerede acaba?

Teşekkürler
(1) 

Bir Cümlelik Sinir Bozucu Çeviri

pet sise #893393 
The section of this project for which this installation is proposed is above the station being built between 92nd and 96th Streets where the avenue is currently covered by a temporary steel plate to which existing utility lines are strapped.

Fikri olan var mı?

Teşekkürler
(1) 

1 Cümlelik İngilizce/Türkçe Çeviri

pet sise #892875 
Merhaba,

Bilmediğim bir yapıyla karşılaştığım için işin içinden çıkamıyorum.

Cümle şu:

Third, in addition to labor savings, pneumatic collection may allow space that would otherwise be required for waste storage, staging and collection to be used for other beneficial purposes, thus producing savings.

Acaba anlayan, çevirebilecek biri var mı?
(2) 

origin of electricity vs. electrical source

pet sise #892382 
Merhabalar,

İkisi de "elektrik kaynağı" demek değil mi? Yoksa aralarında bir fark var da ben mi anlamadım.

Teşekkürler.
(1) 

[ACİL] İki Kelimelik Çeviri

pet sise #890359 
Merhaba,

"How well pneumatic systems perform in ready-built areas is, ..."

Bu cümledeki "ready-built area" acaba "hazır inşa edilmiş alan" gibi saçma bir şekilde çevrilebilir mi?

İyi akşamlar
(2) 

ACİL Tek Cümlelik Türkçe İngilizce Çeviri

pet sise #883713 
Merhaba,

Cümle şu şekilde:

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri Öğretmeni olarak Fransa/Strasbourg Eğitim Ataşeliğine görevlendirilmiş bulunmaktayım.

Acaba İngilizceye nasıl çevrilir?
(2) 

alternatif istanbul turu

pet sise #880915 
sevgili istanbulienler/istanbulienneler

acaba önereceğiniz bir alternatif istanbul turu var mıdır? alternatiften kastımı açacak olursam, aya sofya, sultan ahmet değil de galata rum okulu'nun, aşkenaz sinagogu'nun ziyaret edildiği bir tur arıyorum..

yurt dışında bir kez böyle bir tura katıldım. kesinlikle ticari kaygı gütmeyen ve popülilizm kaygısından son derece uzak bir turdu. bu ayarda bir şey önerebilir misiniz?

sevgiler.
(2) 

2 Kelimelik Türkçe Fransızca/İngilizce Çeviri

pet sise #870821 
Merhabalar,

"Her parti girişi" nasıl Fransızcaya ya da İngilizceye çevrilir?

Kontrol Periyodu: Her parti girişi, olarak kullanılmış.

Chaque l'entrée de partie, denilebilir mi?

Teşekkürler.
(2) 

Türkçe Fransızca Sözlük

pet sise #870521 
Messieurs et mesdames,

Acaba Türkçe-Fransızca için önerebileceğiniz en kapsamlı sözlük nedir? Elimde Tahsin Saraç'ın Fransızca-Türkçe sözlüğü var, ancak kendisinin sanırım Türkçe-Fransızca sözlüğü yok, değil mi?

Merci d'avance.
(1) 

Bir Cümlelik Türkçe-İngilizce Çeviri

pet sise #868366 
Merhabalar,

İşin içinden çıkamadım. Acaba yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler

Bu şartnamenin amacı Çelik Şerit (Paslanmaz Çelik/DKP İçin) hammaddelerin firmamıza girdi olarak kabulü sırasında istenilen özelliklerini açıklamaktır.
(4) 

Saçma Bir Çeviri Sorusu

pet sise #864404 
Ağlanacak halimize gülüyoruz, Fransızcaya ya da İngilizceye nasıl çevirilir?

İyi akşamlar.
(1) 

Mac, Pages'te Matematik Sembolü Yazmak

pet sise #854328 
Merhaba,

Toplam sembolünü yapabiliyorum ama alt ve üst indislerini yazamıyorum. Nasıl yapabileceğimi bilen var mı?
(2) 

Uydu

pet sise #849020 
Merhaba,

Elimizde Jameson marka bir uydu var. Annem yanlışlıkla kanalların sıralamasını değiştirmiş. Kanallar alfabetik sıraya göre dizilmiş durumda. Kumandadan "menü"ye basıp "taşı"ya bastığımda şifre girmemi istiyor. Daha önce şifre tanımlamadık. Bu durumda şifre ne, bilen var mı?

000, 123'ü denedim, olmadı.

Edit 1: Şifre 3 basamaklı.
Edit 2: 121 değil.

Teşekkürler.
(1) 

Acil Küçük Bir İngilizce Çeviri

pet sise #816094 
Merhaba,

Zeytinyağ ağılıklı beslenmek nasıl denir?

Teşekkürler.
(7) 

Üsküdar

pet sise #815356 
Merhaba,

Üsküdar'ın aile ile oturulabilecek nezih semtleri nereleridir?
(2) 

Fransızca/Türkçe Çeviri İçin En İyi Sözlük

pet sise #815065 
Evet efendim, nedir?
(3) 

Macbook Air Wifi Şifresi

pet sise #812170 
Merhaba,

Telefonumla bilgisayarımın kullandığı ağa bağlanmak istiyorum ama wifi şifresini hatırlamıyorum. Bilgisayar şifreyi hatırladığı için internete kendiliğinden bağlanıyor. Tanımlı şifreyi gösteren, "Show the password" gibi bir sekme olduğunu hatırlıyorum bilgisayarda, ama nereden ulaştığımı hatırlayamıyorum.

Yardım edebilecek biri var mı?
(1) 

[ACİL] Fransızca-Türkçe Çeviri

pet sise #809393 
Merhaba,

Şöyle bir çeviri yaptım, ama çok içime sinmedi. Yardımcı olabilir misiniz?

Les arnaques à la carte bancaire ont explosé ces dix dernières années.
Banka kartlarındaki sahtekârlık son on senede çok arttı.

çok arttı, yerine "patladı" yazınca da bir ilginç oldu.
(1) 

[ACİL] Türkçe-İngilizce Çeviri

pet sise #809372 
Selam,

Beynim durdu.. "Ameliyattan yeteri kadar önce" nasıl deriz?
(3) 

askerlikle ilişiği olmadığına dair belge

pet sise #800433 
merhaba,

yüksek lisans kaydında askerlikle ilişiği olmadığına dair belge isteniyor. bu durumda tecil işlemi yaptıktan sonra mı bu belgeyi alacağım, yoksa tecili okul hallediyor mu?
(2) 

Galatasaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Mülakatı

pet sise #797246 
Merhaba,

Acaba GÜ'de, Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans mülakatı deneyimlemiş biri var mıdır efendim? Varsa ne tavsiye edersiniz? Okulun beklediği profil nedir? Mülakat için nasıl giyinilmeli?

İyi akşamlar.
(2) 

Yüksek Lisans Mülakatı

pet sise #796445 
Merhaba,

Bu sene İTÜ metalurji ve malzeme mühendisliğinden mezun oldum. Yakın zamanda Galatasaray Üniversitesi'nde endüstri mühendisliği, finansman yönetimi ve lojistik ve bilgisayar mühendisliği için mülakata gireceğim. Açıkçası daha çok finansla ilgilenmek istiyorum. Ancak bölümlerin disiplenleri ile benim mezun olduğum alan çok farklı. Bu bir dezavantaj mıdır?

Mülakatta, lisans döneminde ekonomi hakkında çok az şey öğrendiğimizi, analatik düşünme yetimi (breh breh breh) edindiğim bilgiler sayesinde geliştirirken bütünsel düşünmekten uzak kaldığımı falan söylemeyi planlıyorum. Sizce mantıklı mı? (Bilgisayara başvurduğum için biraz pişmanım, maymun iştahlı bir imaj çizdim. Onun mülakatında bilgisayarda kullanılan malzemelerden ilerlemeyi düşünüyorum)

Bir de sanırım bölüm hakkında fikrim olduğunu biraz belli etmem lazım. Birkaç şey araştıracağım gitmeden ama konu olarak bir tavsiyeniz olursa ona da bakarım.

Teşekkür ederim.
(7) 

Bir Cümlelik Çeviri

pet sise #795183 
Merhaba,

"SPS'te Metal Katkısı İle Kolay Sinterlenebilir Bor Karbür Tasarımı"nı nasıl çevirebilirim? Ben "Design of Easily-Sinterable Boron Carbide With Metallic Additives at SPS" dedim ama bir garip geliyor kulağıma.
(2) 

Hint Filmleri

pet sise #786295 
Merhaba,

Hint filmlerinde insanlar yarı Hintçe yarı İngilizce konuşuyorlar. Acaba günlük hayatta Hindistan'da da insanlar böyle mi konuşuyor yoksa bu sadece yabancı izleyicileri yönelik mi yapılmış?

Teşekkürler.
(1) 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ne Yakın Güvenli Bir Semt

pet sise #782967 
Merhaba,

1 ay boyunca Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde staj yapacağım. Staj yapacağım yere çok uzak olmayan, y30-45 dk içinde sanayi bölgesinde olabileceğim, servis güzergahı üzerinde bulunabilecek, yani kısmen merkezi ve güvenli bir yer arıyorum.

Hangi semtleri önerirsiniz?
(10) 

Hayvanların Yaşam Hakkı

pet sise #777848 
Efendim,

Her şeyden önce soracağım soru kışkırtma amaçlı sorulmuş bir soru değildir ve ben, bir hayvana zarar verebilecek bir insan kesinlikle değilim; ama aklıma ilginç bir soru geldi.

Bir kedinin, köpeğin kasten öldürülmesi caniliktir, ancak söz konusu küçük bir hayvan olunca (sivrisinek, hamamböceği) buna canilik demiyoruz. Bu durumda bir hayvanı öldürmenin canilik olup olmadığını neye göre karar veriyoruz? Bize zarar vermesine göre mi? Mesela bir sivrisinek bize zarar veriyor, ancak bir kedi de gayet bir insanı tırmalıyıp hasta edebilir. Ya da boyutuna göre mi karar veriyoruz?

Karar verme aşamasında gerçekten tutarlı bir parametre var mı, yoksa bütün hayvanları kasten öldürmek canilik olarak mı kabul edilmeli?
(1) 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi

pet sise #775051 
Merhaba,

23 Haziran - 18 Temmuz arası i Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bir firmada staj yapacağım. Kalacak yer arıyorum. Bölgenin yakınlarında -cemaatçi olmayan- yurt var mı ya da bildiğiniz kiralık bir yer?
(1) 

Görme Engellilerle İlgili Film..

pet sise #771308 
Merhaba,

Bir film izlemiştim yakın zamanda ama adını hatırlayamıyorum. Görme engellilere beyaz bastonsuz yaşamayı öğretmeyi amaç eden yine bir görme engelli bir adamdan bahsediyordu film. Acaba adı neydi bu filmin?

İyi akşamlar.
(2) 

grec/grecque

pet sise #762462 
Merhaba,

Acaba "grec" kelimesinin féminin halinin "greque" yerine neden "grecque" olduğunu bilen var mı? Çünkü "turc" kelimesinin féminin haline baktığımızda "turque" olduğunu görüyoruz.

Fransızca hocam, zamanında birinin yanlış yazdığı bir kelimenin doğru kabul edilmesi olarak açıklamıştı bu durumu, ancak herhangi bir kaynak göstermedi. Eskiden bu kelime "greque" olarak mı yazılıyordu?

İyi akşamlar.
(2) 

Türkçe Başlangıç Seviyesi

pet sise #757705 
Merhaba,

Yabancılar için başlangıç seviyesinde yazılmış hikaye kitapları var mı acaba?

Teşekkürler.
(3) 

Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programları

pet sise #753851 
Efendim,

Birkaç ay sonra İTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği'nden mezun olacağım. Hindi gibi düşünmekteyim bu aralar. Ne yapmalı? Askerlik, iş, yüksek lisans? Bütün bu cevaplar arasında benim için yüksek lisansın önceliği tartışılmaz. Ancak bölüm dışı bir şeye yönelmek istiyorum. Endüstri bu açıdan bana daha yakın gözüküyor.

Bu aralar Galatasaray Üniversitesi'nin sitesinden ayrılmıyorum. Araştırdığım kadarıyla GÜ Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı hem Fransızca hem İngilizce. Benim DELF B2 sertifikam olduğundan mütevellit bu ön şartı sağlıyorum amma velakin, çok harika bir not ortalaması ile mezun olamayacağım. 2,60 civarlarında bir ortalamam olacağını ön görüyorum. Sorularıma gelince,

1) Sizce bu not ortalaması ile sadece babayı mı alırım?
2) Alakasız bir bölümden endüstriye geçebilinir mi?
3) Mülakat nasıl bir şey? Özellikle GÜ'de mülakat tecrübesi olanlar yazarsa çok müteşekkir olurum.
4) Fransızca program tercih etmemin nedeni, başvuruların İnglizce programlar kadar yoğun olayacağını düşündüğümdendir, lakin Galatasaray Üniversitesi mezunlarına verilen önceliği göz önüne aldığımızda girişim neredeyse imkansız mı?

Çok umutsuzum sanırım..
(4) 

erdoğan hakkında bir karikatür

pet sise #752280 
Merhaba,

Bir karikatür arıyorum. Aslında tam bir karikatür değil. İki tane fotoğraf var. Üstteki fotoğrafta Erdoğan "What should I do now?" diyor ve alttaki fotoğrafta Kore Devlet Başkanı, Erdoğan'ı yanıtlıyor. Kız kardeşini köpeklere yedir, gibi bir şey diyordu.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

ev yapımı muz likörü

pet sise #716286 
merhabalar,

muz likörü yapmak istiyorum. internette çeşitli tarifler bulmak mümkün, ancak işin püf noktalarını pek bilmiyorum açıkçası. mesela alkol olarak votka mı kullanılmalı? votkaysa hangi votka? bazı yerlede saf alkol yazmışlar. muzlar küçük küçük mü doğranmalı? limon suyu eklenmeli? şerbet yaparken su kaynayacak kadar ısıtılmalı mı, ısıtılmamalı mı?

şimdiden teşekkürler.
(2) 

İdeal Diyotlar

pet sise #708271 
Merhaba,
Şöyle basit bir ödevim var, ancak ben işin içinden çıkamıyorum. Tahminimce 1. ve 4. diyotlardan akım geçerken, 2. ve 3. diyotlardan akım geçmiyor. Peki bundan sonraki adımda ne yapıyorum?
Şimdiden sağolun.
(5) 

Kavala / Xanthi Gezisi

pet sise #699726 
Efendim,

Arkadaş grubumla birlikte Ocak ayında Kavala ve Xanthi'ye gideceğim. Hafta sonu orada olacağız. Görmeden, yemeden, içmeden gelme, dediğiniz şeyler var mı?

İyi akşamlar.

P.S: Μιλάω ελληνικά ρε παιδιά αλλά ευχαριστώ πολύ!
(2) 

Fransa'da Yüksek Lisans

pet sise #691787 
Merhabalar,

2,50 civarı bir ortalama ile Fransa'da yüksek lisans, malzeme mühendisliği ile ilgili yüksek lisans yapmak mümkün müdür acaba? Bu konuda fikri, tecrübesi olan var mı?
(9) 

Roma

pet sise #605658 
Merhaba,

Temmuz ayında Roma'ya gitmeyi planlıyorum. Ancak forumlarda okuduklarımdan dolayı tereddütte kaldım. Öncelikle aşırı sıcaktan dolayı gezmeye pek elverişli değilmiş sanırım. İkinci yalnız gideceğim, bir hafta kalmayı planlıyorum ve hırsızlık olayı beni epey korkuttu. Roma'ya gidip de başına bir şey gelmeyen yok gibi bir şey. Siz ne önerirsiniz? Cidden gezilemez derecede sıcak mı?

İyi günler.
(1) 

İstanbul'da Bisiklet Kiralama

pet sise #602113 
Merhabalar,

İstanbul'da, mümkünse Avrupa yakasında ve merkezde bisiklet kiralayabileceğim bir yer var mı?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Fransızca Kurs

pet sise #598742 
Merhaba,

İstanbul'da mümkünse Avrupa yakasında Fransız Kültür gibi çok pahalı olmayan bir kurs arıyorum. Hatta hızlandırılmış program olursa harika olur. B2 seviyesi civarındayım.

Önerebileceğiniz bir kurs, şahıs var mıdır?
(2) 

Akış Diyagramı Çizmece

pet sise #581672 
Merhaba,

Acil olarak akış diyagramı çizmem lazım. Smart Draw diye bir zımbırtı indirdim, word'e aktarınca harika bir şekilde arkada "smartdrawsmartdrawsmartdrawsmartdrawsmartdrawsmartdraw" yazıyor. Silinmiyor maalesef. Önerdiğiniz, kolay kullanılan bir program var mı?
(2) 

word

pet sise #580675 
yok, yapamıyorum. başta iki sütunla başladım. ikisini de eşit uzunlukta doldurduktan sonra tam sayfa devam etmem gerekiyor. olmuyor. yardım edebilecek olan var mı?
(5) 

Paris Hakkında Film

pet sise #536302 
Merhaba,

Paris'e gitme isteği uyandıracak bir film arıyorum. Önerileriniz?
(3) 

Fransızca Dizi

pet sise #535437 
Selamlar,

Fransızcamı geliştirecek dili çok ağır olmayan ve keyifli bir dizi var mıdır bildiğiniz?

Atina'da Güvenlik

pet sise #532107 
Yakın zamanda Atina'ya gideceğim. Otelleri araştırdım, bana uygun olanları Atina'da yaşayan arkadaşıma attım. Hepsinin güvensiz yerlerde olduğunu söyledi. Bana başka oteller önerdi. Biraz tırstım. Evet, kriz falan da... Bir turist için ortam bu kadar güvensiz mi? Yakın zamanda giden, fikri, önerileri olan var mı?

Baktığım oteller şehir merkezindeydi.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık