(3) 

Kayseriden Antalya'ya hangi rotayı takip etmeliyim (google haritalar)

puslukitalaratlasi #1576355 
Merhabalar arkadaşlar,
Araçla Antalya Manavgata gideceğim. Google haritalar bana 3 rota çıkarıyor.

Bunlardan hangisi virajların az olması,daha düz yol açısından tercih edilir?

Yolun ücretli ya da daha uzun olması farketmiyor. En güvenli risksiz yolu tercih etmek istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim. Aşağıda google haritaların çıkardığı rotayı paylaşıyorum.

ibb.co
(1) 

Antalya hakkında sorular (Mevsim - Kepez Masal Park)

puslukitalaratlasi #1575310 
Merhabalar, ocak ayının sonunda birkaç günlüğüne Antalyayı ziyarete geleceğim ama kış döneminde Antalya da ne giyilir bilemediğim için kararsız kaldım. Mont ya da termal içlik giymeye gerek olur mu? Genelde öğleden sonra ve akşam saatlerinde dışarda olacağım.

Bir de Kepez Masal Park, hala faaliyet gösteriyor ve ziyaretçi kabul ediyor mu? Ziyarete kapatıldığını söyleyenler de oldu.

Ayrıca Manavgat Köprülü Kanyon ve Tazı Kanyonuna özel araç ile gidişte ocak ayında sıkıntı yaşanır mı, yollarda buzlanma kapanma olur mu? Araçta kışlık lastikler büyük ihtimal olacak.

Sabiha Gökçende emanet eşya hizmeti hala veriliyor mu?

puslukitalaratlasi #1570793 
Eşyalarımı bırakmam gerekiyor da iletişim hatlarını aradım cevap veren olmadı. Websitelerinde de bunla ilgili bölüm çökmüş durumda. Son günlerde Sabiha Gökçende emanet eşya bırakan oldu mu? Bir de ücreti günlük ne kadar ?

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

katılımcıları çocukluğundan yaşlılığına kadar inceleyen araştırma belgeseli

puslukitalaratlasi #1569568 
TRT ya da başka bir kanalda denk gelmiştim. bir grup araştırmacı çocuklarla ne olacaksın tarzında sorularla araştırmaya dahil ediyor ve her 5-10 yılda bir onlarla görüşüp hayatlarındaki gelişmeleri takip ediyor ve raporluyorlardı. hatta meslek sahibi olduktan sonraki yıılarda da yine görüşme yapıyorlardı. bunla ilgili sanırım siyah beyaz bir belgeseldi. bu belgeseli izleyen oldu mu? trt arşive youtube kanalından baktım göremedim. bulan olursa çok çok mutlu olurum.
(4) 

2000-2010 arası çıkmış bir black metal - death metal şarkısı arıyorum

puslukitalaratlasi #1566331 
sözleri şuna benziyordu
"how could ever say this to you?" ya da
"I could never say these words to you" ya da
"I would never say these words to you"

tarz olarak sanki amorphis in my kantele şarkısı gibiydi yani yavaş ve duygusaldı. aklıma her estikçe bu bir ara dinlediğim şarkıyı arada bulmaya çalışırım. hatta chatgpt yi kullandım 2000-2010 arası metal gruplarını listele vs diye ama şarkıyı bir türlü bulamadım. sözlerini de tam hatırlayamadığım için google dan birşey çıkmıyor.

bulan bulduran olursa çok sevinirim.

ayak tırnak-tırnak altı törpüsünden anlayan bakabilir mi? (resimli)

puslukitalaratlasi #1566030 
mantar tedavisi görmekteydim ve şimdi mantarlı tırnağım çıkarıldı.

doktor çıkan tırnakların alt yatak (yuva) kısmını törpüleyerek temizle dedi (çünkü tırnağın altında hala kahverengi ölü doku var) ve sonra krem uygulayacağım.

şimdi tırnak altı etimi hangi törpü ya da elektrikli törpü ucuyla tırnak etimi tahriş etmeden temizleyebilirim? tekrardan kanatıp mantarla iltihapla uğraşmak istemiyorum.

bu uçlardan hangisi tırnak altını temizlemek için uygundur? bahsettiğim yer ve örnek törpü uç resimlerini ekledim. (ilk resim temsilidir). başka önereceğiniz ürün linki de gönderebilirsiniz.

şimdiden teşekkür ederim. (mantar tedavisi için sorunuz olursa süreci isteyene anlatabilirim)

ibb.co
ibb.co
ibb.co
(2) 

decathlonda stokta olmayan bir ürün kaç hafta/ay sonra geri geliyor?

puslukitalaratlasi #1565861 
özellikle spor ayakkabı ve yürüyüş ayakkabıları için soruyorum.
(4) 

dolapla dolap kapağı arasında boşluk kaldı neyi yanlış yaptım? menteşe mi?

puslukitalaratlasi #1564796 
Evde dolap montajı sonrası dolap kapağı bi türlü tam kapanmıyor. hatta elimde zorlayarak kapatmaya çalışıyorum arada açıklık kalıyor ve kasılıyor. menteşe kısmına dışardan baktığımda da kapak dolaba bitişik değil arada büyük boşluk var. (hizalamada sorun yok ama) resimlerdeki vidalardan hangisini sıkarsam düzelir?


ibb.co
ibb.co
ibb.co
(3) 

farklı odalarda kablolu internete bağlanma? (rj-45 jack girişi)

puslukitalaratlasi #1560283 
Merhabalar, modemin bağlı olduğu odanın haricine başka bir odada priz yanında şöyle rj45 girişi olduğunu düşündüğüm girişler var.

teknolojiden çok anlamayan biri olarak, bu başka odada zayıf internete çözüm için bu girişle bilgisayarım arasında kablolu bağlantı sağlasam ( internet kablosu alıp bu giriş ve pc arasında bağlantı kursam) başka odada bulunan modemden gelen interneti kablolu şekilde bilgisayarıma ulaştırmış olur muyum?

yoksa hiç bitmeyen enerji projeleri gibi boş hayaller mi kuruyorum ? : )

ibb.co
(3) 

matkapla sıkılmış akıllı vida tornavida ile söküp geri yerine takılabilirmi

puslukitalaratlasi #1534174 
Merhabalar, matkapla akıllı vidayı plastik bir yüzeye başarılı şekilde sabitledim. ancak ufak bir düzeltme için vidayı tekrar çıkarmam ve aynı yere takmam gerekiyor. matkabın ucu ise yalama oldu. tornavida ile sökmeye çalışsam plastiğe zarar verir miyim? tekrar aynı yerine takacağım bu arada tornavida ile. yani aynı yere sök-tak olacak...
(11) 

hala marketten aldıklarını silen/dezenfekte eden var mı?

puslukitalaratlasi #1523438 
Merhabalar, marketten aldığı ürünleri hala silen, yıkayan, dezenfekte eden vs var mı? önceden yapıp bırakan oldu mu?
(3) 

metal lavabo çizik giderme

puslukitalaratlasi #1501927 
mutfak lavabosunu temizleyim derken biraz fazla abanmışım, yeşil sünger çizik yaptı. bu çiziklerden kurtulma şansım var mı?
(3) 

hiç çekmeyen wi-fi - mesh sistem ya da powerline çözüm olur mu?

puslukitalaratlasi #1479306 
Merhaba arkadaşlar,

oturma odasında kablonet modemi var ve son aylarda bulunduğu oda dışında hiçbir yerde wi-fi ağı çekmiyor. şimdi sorum şu :

daha stabil bir bağlantı için (laptopum için özellikle) powerline almayı düşünüyorum. ancak powerline cihazı için mutlaka ayrı bir priz olsun deniyor, priz çoklayıcı ile kullanmayın deniyor. Ancak modemin bulunduğu odada tek bir priz var ve o prize tv- ev telefonu- modem - uydu cihazının mutlaka takılı olması gerekiyor. bu şekilde priz çoklayıcıya takıldığında hiç bağlantı kurulamaz mı? performans düşmesine razıyım, yeterki bağlantı kurulsun.

alacağım ürün şu:

www.amazon.com.tr

ikinci sorum, çalışma odasına bu ürünün diğer eşi (wi-fi özellikli olanı) takıldığında, ürün elektrik hattı üzerinden aldığı sinyali mi wi-fi ye çeviriyor, yoksa odamda hiç çekmeyen wifi ye ulaşmayamı çalışacak?

bir de şu ürün ile kıyaslama yapıldığında hangisini tavsiye edersiniz?

www.amazon.com.tr

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
(1) 

Aranızdan/tanıdıklarınızdan ikinci defa Covid19'a yakalanan oldu mu?

puslukitalaratlasi #1452915 
yakalandı ise ikincisi ağır mı geçti? dikkat ettikleri halde mi bulaştı?
(9) 

cep telefonlarınızı eve gelince dezenfekte ediyor musunuz?

puslukitalaratlasi #1428594 
ve eğer siliyorsanız nasıl siliyorsunuz? kimileri aslında bunu alkollü mendille bile yaparken ekrandaki virüsü bakteriyi sildiğimiz mendile bulaştırdığımızı söylüyor. bu konuda bilgisi olan var mı?
(2) 

cam ekran koruyucu parmak izi okuyucu hızını düşürür mü?

puslukitalaratlasi #1426729 
telefonun ekrandan parmak izi okuyucu hızı, tamperli cam ekran koruyucu takınca düşüyor mu?
(2) 

Demonte Mobilyayı Farklı Montajlama ?

puslukitalaratlasi #1425683 
demonte olarak alacağım bir mobilyada dolapları montajda gösterildiği tarafa değil de diğer tarafa (mesela masanın sağı yerine soluna) montajlamak evde matkapla mümkün müdür?

mesela aşağıdaki dolabın raflarını sağ taraf yerine masanın sol tarafına montajlayabilir miyim? garanti dışına çıkması dışında yapılması mümkün birşey midir?


www.vivense.com
(1) 

mekanik klavye switchi kırıldı, tamir edilebilir mi?

puslukitalaratlasi #1423516 
merhaba arkadaşlar, mekanik klavyemin tuşlarından birinin altındaki switch dişi kırıldı. sizce tamiri mümkün müdür? daha az kullanılan bir tuşun switchi buraya takılabilir mi ? bu arada klavyedeki switchler dışardan çıkarılabilen switchlere benzemiyor, sanki sabit gibi (dış çerçevesi klavyeye sabit gibi, resimlerde göstermeye çalıştım) tamir-lehim işlerinden anlamadığım için içini de açmak istemedim.

klavye şu linkteki klavyeden:

www.rampage.com.tr

fotolar:

imgur.com

imgur.com
(2) 

Laptopa RAM ekleme

puslukitalaratlasi #1366679 
Merhaba arkadaşlar. Laptopın üzerinde zaten 4gb ram var. 4 gb daha eklemek istiyorum da aynı miktarda gb (4gb) ve hıza (1333 mHz) sahip olmak şartıyla başka markaya ait Ram takılırsa sorunsuz çalışır mı?

CAS Latency' nin farklı olması sorun oluşturur mu?

Anakarttaki mevcut ram: Kingston 4 Gb 1333 mHz CAS Latency 9.0

Ram in Fotosu

eksiup.com
(4) 

sim kartı olmayan (sadece wi-fi) tabletlerde google maps kullanma

puslukitalaratlasi #1356514 
Sim kart özelliği olmayan sadece wi-fi özelliği olan tabletlerde google haritaları offline (çevrimdışı) olarak indirip arabada navigasyon amaçlı kullanabilir miyiz? yoksa çevrim dışı haritanın çalışması için yine mutlaka sim kart ve gps özelliği gerekli mi ?

not: android tablet.
(1) 

Yanlışlıkla Disk Bölümü Biçimlendirme (Silme) Yaptım

puslukitalaratlasi #1354704 
Merhaba arkadaşlar daha önce dizüstü bilgisayarımda HDD'de kurulu sistemi (windows 10) yine laptop içinde sonradan eklediğim SSD'ye kopyalamıştım. kopyalama yaparken SSD üzerinde "Recovery" adında disk üzerinde yeni bölümler oluşturmuştu.

bugün yanlışlıkla o recovery bölümünü biçimlendirdim. yanlış bir şey yaptım galiba. bunu geri getirebilme şansım var mı? ilerde windows formatlarken sürücü yükleme hatası vs oluşur mu? resimde formatladığım bölümü işaretledim.

eksiup.com
(1) 

Anakartta buraya mSata SSD takılır mı?

puslukitalaratlasi #1347186 
arkadaşlar merhaba laptopa mSATA SSD takmayı düşünüyorum da bu resimdeki yer mSATA girişi mi? şu an bu yerde boş slot var mı? yoksa o modülü (wi-fi modülü olduğunu zannediyorum) çıkarmam mı gerekecek?

şimdiden teşekkürler.

resim eklentide görülmez ise :

pasteboard.co
(6) 

Dizüstü Bilgisayar için SSD (Asus k555)

puslukitalaratlasi #1335311 
Arkadaşlar asus k555l serisi bilgisayarıma üzerinde gelen hdd diski çıkarmadan ssd eklemek istiyorum.

anakartını açıp bakmadım ama incelemesini yapan bir arkadaş anakart üzerinde ek ssd için bağlantı noktası olduğunu söylemiş fotoğraflarda görülüyormuş. siteyi buraya bırakıyorum:

teknoseyir.com

bu anakarta dediğim şekilde ek ssd ekleyebilir miyim?


mesela bu ssd yi ekleyebilir miyim? ya da başka tavsiyeniz varsa bekliyorum. teşekkür ederim.

www.hepsiburada.com
(2) 

Yurt Dışında Yaşayan Birine Dava Açmak?

puslukitalaratlasi #1324062 
Şu anda yurt dışında yaşayan kimlik bilgilerine sahip olduğum birine nasıl dava açabilirim? Kendisi sosyal medya üzerinden ailemi ve arkadaşlarımı rahatsız ediyor ve beni de tehdit ediyor.
(3) 

hangi araç yedek parça/ikinci el konusunda mantıklı?

puslukitalaratlasi #1286046 
ikinci el araç almayı düşünüyorum.İkinci el hızlı satış/yedek parça konusunda sizce hangisi daha mantıklı olur? alacağım araçlar 2009-2012 model arasında olacak bu arada. bilgisi/tavsiyesi olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

audi a1 (3 kapılı)
vw scirocco
honda civic hb (1.4 ya da 1.8)
nissan juke
seat leon
(1) 

iphone şarj aletiyle harici batarya şarj etmek?

puslukitalaratlasi #1192793 
iphone şarj adaptörüne zarar verir mi ? adaptör daha önce hiç olmadığı kadar ısınmış haldeydi... umarım bozulmamıştır.
(3) 

yurt dışından cep telefonu parçası sipariş etmek.

puslukitalaratlasi #1183298 
Arkadaşlar merhaba. Sim kart girişi bulunan, sim kartı takılabilen ve imei kodu bulunan cihazları getirmenin yasak olduğunu biliyorum. Ancak, örneğin ben telefonumun ön cam ve lcd panelini kırdım. Türkiye'de yedek parça fiyatı telefonun kendi fiyatı kadar nerdeyse. Bu yedek parçayı yurt dışından (aliexpress) sipariş edersem gümrüğe takılır mı acaba?

şimdiden teşekkürler.
(1) 

xiaomi mi5/mi5s/nokia 6

puslukitalaratlasi #1174064 
arkadaşlar telefonu mu değiştirmek istiyorum, aslında telefonda ilk aradığım özellik, oldukça sade ve "kibrit kutusu" gibi tasarımı olması. sony xperia z premium u çok çok beğendim, ama kronik kulaklık sıkıntısı varmış.
bu yönüyle xiaomi mi5 ve mi5s dikkatimi çekti ama ithalatçı garantisi, auto-focus sorunu gibi eksilerini okudum. özellikle telefon tamire gittiğinde kenarlarından yapıştırıcı taşmış şekilde geri gönderildiğini vs duydum, ama çok beğenenler de var.

aranızda mi5 ve mi5s kullanan varsa telefonla ilgili eksilerini artılarını paylaşabilir misiniz? özellikle garanti/tamir deneyiminizi merak ediyorum. bir de hepsiburada dışında tavsiye edebileceğiniz site var mı?

yoksa birkaç ay daha bekleyip xiaomi mi6 ya da nokia 6 mı alayım?

fiyat: 1500-2000 tl arası olan başka telefon önerilerine de açığım.
(2) 

bu tiyatroda çalan fon müziği adı?

puslukitalaratlasi #1165869 
Arkadaşlar Merhaba, bir sunum için aşağıda eklediğim videoda 3.08-4.00 dk. arasında kullanılan fon müziğinin adına ihtiyacım var. Shazam'la denedim ama bulamadı. Fon müziğinin adını bilen olursa yazabilir mi ?

www.youtube.com
(3) 

bu site güvenilir mi (sınav analiz sitesi)

puslukitalaratlasi #888818 
öğrencilere yaptığım sınavlarla ilgili bir analiz yapayım dedim ve bu siteye denk geldim.

kolaysinavanalizi.com

siteye üye olup hizmetten yararlanmak için paypal a yönlendiriyor. ancak mozilladan siteye girdiğimde "this site does not supply identity information" yazıyor. paypal a normal şekilde google dan aratarak ana sayfasına girdiğimde identit verified (verizon) gibi birşeyler yazıyor. siteye attığım maillere cvp verilmiyor. sabah tlf aradım kimse tlf a bakmamıştı.

edit: maillerime cevap geliyor arkadaşlar, site sahibi ilgili birisi. gelişmeleri yorum halinde size ileticem. site çok kullanışlı ve faydalı. sadece ödeme seçenekleri biraz daha artırılsa belki daha iyi olur.
1

mobil görünümden çık