(4) 

Youtube Digiturk DMCA Telif Hakkı

hubris #1588933 
merhaba, youtube üzerinde kanalımda maçlardan bazı ekran görüntülerini jpeg olarak kullanarak üzerine yorumlar yapıyorum. bunu birçok kanal uzun süredir yapıyor. ben ilk defa geçen hafta yaptım ve ilk videomda telif maili aldım. mailde videoyu silmediğim takdirde dava haklarını kullanacaklarını, videoyu kaldırıp kendilerine bilgi vermem gerektiğini söylediler. mailin göndereni copyright@digiturk.com.tr

bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı? benden çok daha büyük bir kanal sahibi (30k aboneli) benzer içerikleri 2 yıldır yapıyor. ona mail attım ve ilk defa böyle bir şey duyduğunu, video olsa tamam ama fotoğrafa telif atılmasını duymadığını söyledi.

bilgisi olan varsa yeşillendirirse sevinirim. teşekkürler.
(8) 

Matematik sorusu

hubris #1387345 
Matematikten anlayan birisi görseldeki soruya bakabilir mi acaba?

Bir matematikçi arkadaşa sordum, soru hatalı "2cm uzun" yerine "2 cm kısa" ifadesi olmalıydı, o zaman cevap 72 olurdu dedi.

Anlayan beri gelsin, teşekkürler.
(1) 

Vizesiz Ülkeye Giderken Vizeli Ülkeden Geçmek

hubris #1351985 
Balkanlardaki vizesiz ülkelere özel araçla gitme planımız var. Ancak İstanbul'dan çıktığımızda Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek ve Sırbistan gibi vizesiz yerlere gitmek içi -malum- Bulgaristan ve Yunanistan'dan geçmek zorundayız. Sırf transit geçiş için schengen vizesi almak zorunda mıyız? Bu konuyla ilgili tecrübesi olan varsa yazarsa sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
(6) 

Excel Sorusu Acil

hubris #1119001 
Excel'de hücre içinde yazı yazarken alt satıra geçmek için enter'a basınca alt sütuna (hücreye) geçiyor. Nası edecik?
(3) 

Whatsapp'tan gelen ses kaydı

hubris #1111559 
Whatsapp'tan gelen ses kayıtlarını maile gönderdim ama uzantısı görünmüyor. Bunların uzantısı nedir bilen varsa beri gelsin. Bu ses dosyalarını mp3'e çevireceğim ama uzantısının ne olduğunu çözemedim.
(1) 

Elektrik kesintisi sonrası xbox internet bağlantısı sorunu

hubris #1109524 
Bu aralar bizim sokak ve civar sokaklarda altyapı çalışmalarından ötürü elektrik hemen her gün en az 1 kez kesiliyor. Elektrik kesilip geri geldikten sonra internete bağlanamıyorum. Modemi aç kapat yapıyorum bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor.

Asıl soru şu ki bugün elektrik kesildiğinde xbox 360 açıktı ve elektrik geldiğinde internete bağlanmadı bir türlü. Bilgisayar 5 dakika sonra bağlandı ama xbox hala bağlanmadı. Ağ ayarlarını fabrika ayarlarına dönderdim, ethernet taktım yine de olmadı. Ne yapılır bu durumda?
(4) 

Belediyeden SMS

hubris #1103242 
Mersin'de yaşamama rağmen hemen her gün Pendik Belediyesi'nden sms alıyorum. Kendisini tanımamama rağmen belediye başkanı Kenan Şahin'e antipati beslemeye başladım bile. Bugüne kadar Pendik'in yakınından bile geçmedim. Hadi numaramı bi şekilde bi yerden buldular eyvallah. Mesajın sonunda mesaj almamak için şuraya mesaj gönderin tarzı bir şey de yok. Ben nasıl kurtulacağım bu mesajlardan?
(6) 

Hangi akıllı telefon?

hubris #1092088 
Öncelikle belirteyim ki 6 yıldır iphone 3gs kullanan birisiyim ve iphone takıntım yok. Bu kadar uzun kullanmamın sebebi telefona iyi bakmamdır. Yani 6 yılda telefon bir kez düştü sadece. Lakin malumunuz artık telefon yarım akıllı telefon haline geldi ve bugün de 2. kez düştükten sonra sim kart takılan kısmından plastik bir parça kırıldı ve simi görmüyor. Zaten ne zamandır aklımda olan telefon alma olayına gireceğim. Aradığım kriterler şarjı akşama kadar gitsin, ota boka kasma donma yapmasın ve biraz sağlam olsun.

Bütçem 1000-1500 tl arası, bu fiyat aralığında baktığım telefonlar;

samsung a5 ve a7
lg g4 türevleri
htc one m7 ve m8
iphone 5s

bu telefonlardan hangisi daha iyidir, hangisini tavsiye edersiniz? iPhone al kafan rahat etsin gibi tavsiyelerle gelmeyin, önerdiğiniz telefonu neden önerdiğinizi de söylerseniz sevinirim.

Teşekkürler.
(2) 

Windows 10 ve Office 2010

hubris #1020946 
Dün Windows 7 olan işletim sistemimi Windows 10'a yükselttim. Bugün ise hangi office programını açsam 28 gün deneme süreniz kaldı, ürününüzü aktive etmeniz gerekiyor şeklinde bir uyarı alıyorum. Ekte görüntüsü de var.

Ürün anahtarını değiştirmeyi denedim, girdiğim anahtarlara onay da veriyor. Sonra işlemin gerçekleşmesi için yeniden başlatın diyor, başlatıyorum tekrar açtığımda yine aynı uyarıyı alıyorum.

Windows 10'da bu sorunu nasıl çözebilirim?

Teşekkürler.
(6) 

Barış, özgürlük, sevgi temalı İngilizce şarkı

hubris #1004518 
hüzünlü değil de nispeten motivational-inspirational dedikleri gaz verici ingilizce şarkı paslayan olursa çok iyi olur.

teşekkürler.

düzeltme:

şarkının hareketli olması tercih sebebi arkadaşlar. yine de cevaplar için teşekkürler.
(4) 

İş yerinde tc kimlik no ile internet

hubris #997578 
İş yerinde çalışanların internet kullanmaları için kimlik no'ları ile kullanıcı hesabı oluşturma olayına giriştiler. Hatta bugün kimlik no'nuzu kimseyle paylaşmayın çünkü yapılan işlemler adınıza loglanacaktır gibisinden bilgilendirme mesajı geldi.

Merak ettiklerim şunlar;

1 - Benim artık iş yerinde internette girdiğim her site admin tarafından görülecek mi? (sanırım öyle)

2 - İnternette kullandığım şifreler vs. görülebilir mi?

3 - Eğer ilk 2 sorunun cevabı kesinlikle evetse, bunu engellemenin bir yolu var mı?
(3) 

Wifi sınırlı erişim sorunu

hubris #993702 
1 ay önce 1 haftalığına yurt dışına çıktım, çıkarken de modemi kapatmıştım, döndüğümde modemi açtım ve o gün bugündür neredeyse yarım saatte bir internetim kablosuzda sınırlı erişim uyarısı veriyor, ethernetle bağlandığımda bi sıkıntı yok. ethernetle 4-5 saat online oynuyorum kopma olmuyor ama kablosuza geçince sık sık sınırlı erişim hatası alıyorum, bağlantıyı kes deyip yeniden bağlanınca düzeliyor veya 1-2 dakka sonra kendiliğinden düzeliyor, sonra bi daha bi daha.

Forumlarda manuel ip atamayı çözüm olarak yazmışlar ama o da kar etmedi. Ne yapmam lazım? Bakmadığım yerli-yabancı forum, denemediğim yöntem kalmadı. Modemin içinden bi ayar falan mı yapmalıyım, bi çözüm varsa esirgemeyin.
(2) 

Laptop Batarya Tam Dolmasın

hubris #990872 
Dell Inspiron 3543 laptop'um var. Bataryası 4 saat civarı dayanıyor şu an ama ben ömrünün daha uzun olması adına tam doldurmak istemiyorum. Yani pil benim belirlediğim bir yüzdeye kadar dolsun istiyorum. Normalde bu tip durumlarda bilgisayarlarda battery manager tarzı firmanın kendi ürettiği bir yazılım oluyor ama benim bilgisayarımda yok, dell'in sitesinden support assist diye bir yazılım indirdim ama bu yazılımda pilin durumunu, ne kadar dayandığını falan gösteriyor. Atıyorum; pil %95'e kadar şarj olsun tarzında bir seçenek yok. Bunu yapabileceğim bir dell yazılımı veya bilgisayarda pil ayarlarında böyle bir seçenek var mı?
(2) 

Bu fiyata bu bilgisayar uygun mudur?

hubris #970382 
Uzun zamandır (yaklaşık 5,5 yıl) kullandığım bilgisayarım iflasın eşiğinde ve artık bana sıkıntı çıkarıyor. Ben de almışken pes falan da oynayabileceğim ama ucuz ve basit bir şeyler alayım diyorum. Pro gamer değilim, hala age of empires 2 ve call of duty 2 gibi nuh nebi zamanının oyunlarını oynuyorum, bi de online pes. Onun dışında öğretmenim ve okul dönemi ofis programları ve internet dışında yaptığım çok bir şey yok. Bu bilgisayar işimi görür mü sizce?

www.pcdepo.com
(3) 

G2A Global Key Hakkında

hubris #964846 
Merhaba,

duyuruda baktım ama benim soruma cevap olan bi duyuru göremedim. benim pc'de pes 2015 kurulu, crackli falan yani orijinal değil. Ben bu g2a'dan global key satın alsam bu key'i (pes 2013'teki gibi) oyunu açıp içeriden girip online oynayabiliyor muyum? Yoksa illa ki vpn yapıp steam'den oyunu almam mı gerek?
(5) 

Youtube'da İngilizce içerik üreten Türkler

hubris #940515 
Var mıdır acaba? Yani kişisel vlog gibi de olabilir, tutorial da olabilir ama ingilizce konuşan Türklerin kanallarını arıyorum.

Not: Nurullah Öktem'le İngilizce dersler vb videolar değil, daha gayriresmi, geyik vs de olabilir.
(1) 

Silverlight ve Chrome İlişkisi

hubris #931932 
Bilgisayarımda silverlight yüklüydü ve silverlight gerektiren sitelere düne kadar girebiliyordum. Bunlardan birisi de k12.net. Bugün ise girdiğimde silverlight yükleyin dedi, neyse indirip yüklemeye çalıştım ama son sürüm zaten yüklü dedi. Chrome/plugins kısmında silverlight eklentisi görünmüyor ama bilgisayarda da yüklü görünüyor. Ne yapmam gerektiği hakkında fikri olan?

Teşekkürler.
(4) 

Chrome'da Startv-Ntv-Ntvspor Videoları

hubris #905744 
Chrome'de başlıkta bahsettiğim 3 kanalın sitelerindeki videoları izleyemiyorum. Video sayfasında herhangi bir videoya tıkladığımda öylece siyah ekranda kalıyor ve hiçbir yaşam belirtisi olmuyor. Plugin'lere baktım hepsi güncel ve deaktif olan player eklentilerini aktifleştirdim ama hala aynı. 1 saattir forumlarda araştırdım ama bulamadım işe yarayan bi çözüm.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
(7) 

Arabanın arka sileceği

hubris #883253 
Aracımın arka sileceği kırıldı, servise sordum 120-160 tl dediler. Araç 2011 Seat Ibiza, internette araştırdım ama seat silecek takımları genelde eski modeller için var. Google'a da sorunca çıkan sitelerde 2002-2004 arası vs modeller çıkıyor. İnternette bilmediğim bi site vs var mıdır ki daha ucuza alabileceğim?
(4) 

Hazır turşu kavanozundaki su

hubris #869019 
İçine (atıyorum) kornişon doğradık, bi süre sonra turşu olur mu?
(4) 

Ekşi Duyuru tarzı site...

hubris #863908 
Merhabalar,

Ekşi duyuru tarzı, üye olunup üyelerin profil yaratarak soru-ilan-duyuru açabileceği; herkesin bu duyurulara yazabileceği bir site yapmak için wordpress, weebly vs gibi siteler yeterli midir? Yani böyle bi site yapmak için wp'den bi premium hesap, plug-in'ler falan yeterli olur mu? Yoksa direk, bi domain ve hosting edinip pro bi web tasarımcısıyla iletişime geçmeliyim.


Bu konuda çok bilgim olmadığı için net bilgiler verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
(3) 

Torba Yasa ve Öğrenim Kredisi Borcu

hubris #833028 
Anlayan varsa beri gelsin.

Torba yasa olayını okudum ama kendimle ilgili olan kısmı tam anlamadım. Kısacası öğrenim kredisi borçlarının faizi silinecek mi onu merak ediyorum. Benim öğrenim borcum 2010'da başladı, hiç ödemedim. Aşağıdaki maddeye göre faiz ödeyecek miyim ödemeyecek miyim?

www.memurlar.net

"1) 30/4/2014 tarihinden (bu tarih dahil) önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamlarından (2013 takvim yılına ilişkin gelir vergisi ikinci taksiti hariç) vazgeçilir."
(9) 

iPhone 4 Camı

hubris #817659 
Bugün sabah eşimin telefonu düştü ve ekranın sol üst köşesinden ortaya doğru olan bölgesi tuzla buz oldu. Dokunmatiği hala gayet iyi şekilde çalışıyor yani ekran yüzeyindeki cam dışında problem yok.

Sorum şu ki sadece camı değiştirmek mi gerekiyor, yoksa cam zaten içindeki ekran modülüyle birlikte mi değişmek zorunda?

DX'de bi araştırdım şöyle bir şey buldum www.dx.com

sizce bu işimi görür mü? Burda cam yok gibi sanki?
(1) 

Word'deki yazılar başka bilgisayarda boşluksuz çıkıyor

hubris #773940 
Bilgisayarımızda office 2010 var ve word'de bir dosyayı başka bir bilgisayarda açınca yazılar arasında boşluklar gidiyor. Yani;

"yazılararasındaboşluklargidiyor" şeklinde bir metin çıkıyor ortaya.

Yardımlarınız için teşekkürler.
(2) 

Optik Kablo ile TV Sesini Ses Sistemine Aktarmak?

hubris #747058 
Soru başlıkta aslında ama biraz daha detay vermem icab ediyor sanırım. Yeni aldığım LG 5+1 DH6530 ev sinema sistemini televizyona bağladılar. Ve televizyonun sesini ses sistemine aktarmak için optik kablo gerek dediler, gittim aldım, optik kabloyu tv'ye ve ses sistemine bağladım ama hala tv'ye bağladığım usb'den müzik oynattığımda sadece tv'den ses geliyor.

bu optik kablo için ayar falan var mı? sabahtan beri uğraşıyorum araştırıyoum olmuyor, yardım edin kardeşler komşular.
(2) 

Operating System Not Found Hatası

hubris #738832 
Windows XP ile çalışan ancak her açılışta başlangıç sorun giderme ile başlayan bi toshiba'mız var. Başlangıç sorun giderme bile hata vererek bilgisayarı yeniden başlatıyor. Format atalım dedik ve format cd'sini taktık. Boot device'ı ayarladık ve f12 ile format başlatmaya çalıştık. Birkaç saniye bekleyip siyah ekranda "operating system not found" hatası verdi.

İnternette saatlerdir araştırıyorum, tonla şey denedik, yabancı forumlarda videolu olarak harddiski sökün takın diye çokça anlatılmış, onu da denedik yine de yemedi.

Bi yardım eden olursa büyük duamızı alacak.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Gönül Elçisi ingilizceye nasıl çevirilir?

hubris #724687 
Soru başlıkta, teşekkürler.
(2) 

Windows 7 Format veya Kurulum

hubris #696374 
Arkadaşım bi bilgisayar almış ama 2.el ama işletim sistemi açılmıyor diye windos 7 ile format atmaya çalışıyor ama format bittiğinde hoşgeldiniz yazısından sonra bi anda oturum kapatılıyor yazıyor, kısacası bi türlü oturum açamıyoruz. Sorun ne olabilir?

Teşekkürler.
(5) 

Özel Ağı Ev Ağına Çevirmek

hubris #691663 
Windows 8 non-pro sürümünü kullanıyorum. Ağdan oyun oynamak için ev ağı kurmak veya arkadaşımın kurduğuna katılmak istiyorum ama ikisi de olmuyor. Ağ ve Paylaşım merkezine girince bağlantının altında "özel ağ" yazıyor. Onu ev ağına nasıl çevirebiliriz?

Teşekkürler.
(1) 

iphone kişisel erişim noktası sorunu

hubris #676093 
Merhaba, yakın bir zamana kadar emektar telefonum iphone 3gs ile 3g bağlantımı bilgisayarda kullanabiliyordum. Şarj kablosunu bağlayıp kişisel erişim noktasını açtığımda bağlanamıyorum. Hatta o bildik mavi kişisel erişim noktası yazısı da çıkmıyor. Forumlara baktım, ağ ayarlarını sıfırladım yine de olmadı. Telefonda sıkıntı yok ama 3g'yi kullanamıyorum. Ne yapmam lazım?
(3) 

Fotoğraf Boyutlandırma

hubris #674351 
Elimdeki fotoğrafları internet sitesi için belli boyutlara düşürmem gerekiyor, picasa, gimp, windows live photo editor gibi birçok programla denedim ancak 400x250 boyutlarında düzenlemek istediğim fotoğraf nedense tüm bu programlarda 373x200,333x240 vs gibi saçma sapan boyutlarda çıkıyor.

Bunun bir çözümü veya daha basit bir programı var mı?
(1) 

İcradan Alınan Ev

hubris #665508 
İcraya düşen bir ev alındıktan sonra satılması için belli bir süre geçmesi gerekir mi? Yoksa alındıktan sonra istediğimiz zaman satabilir miyiz?

TEŞEKKÜRLER.
(1) 

iPhone'da Bir Uygulamanın Eski Sürümüne Dönmek?

hubris #665218 
Telefon iphone 3gs, facebook uygulamasının son güncellemesini yaptım ama uygulamaya giremiyorum, kendiliğinden atıyor. uygulamanın bir önceki sürümüne geri dönme ihtimali var mıdır?

Teşekkürler.
(1) 

iPhone Şarj Problemi

hubris #635138 
iPhone 3GS telefonum yaklaşık 2-3 gündür data kablosunu bilgisayara takınca şarj etmeye başlıyor ancak bir süre sonra %100 olmadan şarj dolu görünüyor, mesela şu an %24 ama şarj dolu işareti var. Nedeni ne olabilir?
(3) 

Birden çok mp3'ü set olarak birleştirme?

hubris #622001 
Selam duyurucular,

Hazırladığım bir müzik listesindeki mp3'leri nasıl birleştirebilirim, bunun yanında çalan şarkının son 10 saniyesinde sıradaki şarkı başlayacak şekilde ayarlamak da istiyorum.

Audacity ile denedim ama ikinci şarkıyı altta yeni bir sütunda görüyor ve aynı anda iki şarkı çalıyor. Ya ben beceremedim ya da Audacity'de bu özellik yok.

Bu konuda gereken program veya Audacity ile mümkünse bilen anlatabilir mi?
(4) 

Excel İle İlgili

hubris #607895 
Excel'de bir hücreye rakam girdiğimde rakam virgülü bir şekil alıyor, başka bir hücreye tıklayınca virgüllü oluyor, örnek şu şekilde;

rakam: 9786055485597

aldığı şekil: 9,78606E+12

Şimdiden teşekkürler...
(1) 

Bu dansın belli bir adı var mı?

hubris #584585 
Dans aslında çok klasik, çok rastlanan bir dans ve genelde ben filmlerde redneck denilen tiplerin böyle dans ettiğini gördüm. İki kişi karşılıklı kollarını birbirlerinin koluna dolayarak dönüyorlar sürekli, böyle bi olay. Bu dansın belli bir adı falan var mıdır? Videolarını falan bulmam lazım.

Örnek dans videoda 3.55'te başlıyor, direk başladığı yerden link verdim;

www.youtube.com
(4) 

Altyazıyı sürüme göre senkronlama

hubris #581506 
Elimde bir altyazı var ancak 480p-x264 sürümüne senkronlu, bendeki video ise 720p bluray rip. Bu altyazıyı Subtitle Workshop ile elimdeki videoya nasıl senkronlayabilirim? Divxplanet forumlarında aradım ama istediğim sonucu alamadım veya yeterince açıklayıcı değildi. Bilen, yardımcı olan olursa makbule geçecek.
(1) 

Gitmek bilmeyen sivilceler

hubris #581481 
Başlıkta belirttiğim üzere yaklaşık 1-2 yıldır her iki şakağımda renk ve boyut değiştirmeden duran ve özellikle saç-sakal tıraşı olduğumda kabak gibi meydana çıkan sivilcelerim var. İki yıldır ne büyüyor ne küçülüyor ne de geçiyor. "Sivilcedir geçer" diyerek 2 yıl geçti, doktora da gitmedim. 30 yaşına geldim, ergenliğimde bile sivilce sorunu yaşamamış biri olarak bu mevzu beni ziyadesiyle rahatsız ediyor. Var mıdır bi kesin çözümü?

Teşekkürler.
(2) 

Uyumluluk Sorunu Giderme Sorunu

hubris #524996 
Öğrencilerim için kullanacağım bir cd-rom'daki setup'tan aktivitelerin programını bilgisayarıma kurdum. Ancak cd-rom'un üzerinde Windows XP/Vista/2000 için yazıyor. Programın exe'sini uyumluluk ayarlarıyla XP ve Vista'da çalıştırdım ama her çalışmasında yaklaşık 1-2 dakika içinde "program çalışmayı durdurdu" hatasını alıyorum ve program kapanıyor. Bu konuda ne yapabilirim? Teşekkürler.
(1) 

Projeksiyon cihazı vs Google Chrome: Ses sorunu?

hubris #518523 
Merhaba ahali,

Yaklaşık 1 haftadır okulda akıllı tahta için kullandığımız projeksiyon cihazını bilgisayarıma bağladığımda Google Chrome'da youtube'dan açtığım videolardan ses gelmiyor. Aynı videoları mozilla'dan açtığımda görüntü ve ses sorunsuz çalışıyor. Bunun bir çözümü veya ayarı var mıdır? Teşekkürler.
(1) 

İngilizce Öğretmenliği ve Dil Tazminatı

hubris #512640 
Merhaba, MEB mensubu bir İngilizce öğretmeni değilim, kurumsal bir kolejde öğretmenlik yapıyorum. Sorum şu ki;

1) Etrafta İngilizce öğretmenleri dil tazminatı almıyorlar diye bir şey duydum. MEB'deki İngilizce öğretmenleri dil tazminatı alabiliyorlar mı? (KPDS) Veya İngilizce öğretmenleri dil tazminatı alamaz diye bir yönetmelik vb. var mıdır?

NOT: Çalıştığım kurumda maaş ve tazminat konuları MEB baz alınarak değerlendirildiği için bu soruyu soruyorum.
(7) 

Avrupa Liglerinde Derbiler

hubris #486113 
Avrupa liglerindeki büyük derbiler neden hep aynı haftaya geliyor? Mesela 7 Ekimde Barca-R.Madrid; ManU-Man City; Inter-Milan; BJK-FB; Adanaspor-Adana Demirspor maçları oynanacak.

Bu durum her sezon oluyor. Hatta sezonda 2-3 kez oluyor. Bunu ayarlıyorlar mı bilerek?
(7) 

PES yeteneği zaman aşımına uğrar mı?

hubris #476549 
Kendimi övmek için söylemiyorum ama en son PES 4 ve PES 6'da efsane oynuyordum (PES 5'i beğenmediğimden oynamamıştım), hemen her gün oynardım ve bileğimi çok az kişi bükerdi. Bugün ilk defa PES 2012 oynadım ve teknolojinin başını alıp gitmesinden midir, yoksa benim yeteneklerimin körelmesinden midir bilemedim ama bildiğin pozisyona giremiyorum. Bunun nedeni oyunun geçen zamanda ultra gelişmesi falan mı? Yoksa 1 haftada akarsın diyebilir misiniz? Benzer bi durum size de oldu mu?

Açıkçası PES'te eski günlerime geri dönmek istiyorum. :)
(1) 

Ankara Sıhhiye - Beytepe Arası

hubris #468981 
Sıhhiye'deki herhangi bir otelden Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığına en kolay ve hızlı şekilde nasıl ulaşabilirim? Ne kadar sürer? Sabah 8.30'da orada olmam gerekiyor.

Teşekkürler.
(2) 

HP psc 1315 Tarama Sorunu ( Win7)

hubris #464636 
Merhabalar,

HP psc 1315 All-in-One serisi yazıcı tarayıcım var. Yazıcı windows xp'de tüm işlevleriyle çalışıyordu. Bugün Windows 7 yüklü olan bilgisayarıma kurmaya çalıştım fakat kurulum CD'si Win 7 uyumlu olmadığından kuramadım.

HP destek sitesinden bu sürüm yazıcılar için Win 7 uyumlu kurulum dosyası indirdim. Bu sefer kurulumu gerçekleştirdim. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Yazıcı tam olarak yüklendi, yazdırma işinde sorun yok ama tarama esnasında görseldeki hatayı alıyorum. Ne yaptıysam çözemedim. Var mıdır bir yolu? Şimdiden teşekkürler.

Bu arada yaptıklarım şunlar, yapmadıklarımı önerirseniz sevinirim;

HP destek sitesinden print-scan diagnoses programını ve update patch'i kurdum. Diagnose ile tarama testi yaptırdım, hatayı çözmek için yeniden başlatmayı önerdi. İşe yaramadı.
(8) 

Youtube Oynatma ve Tam Ekran Sorusu

hubris #403803 
Diğer duyurulara baktım ama tam olarak cevap bulamadım, yine de gözümden kaçtıysa affola. Benim 2 sorum olacak:

1- Youtube'da bazı videolarda karşılaştığım bir sorun var. Mesela videoyu açıyorum, dolsun diye durduruyorum. O sırada 10 dakika falan başka sitelerde geziniyorum ama youtube sekmesine döndüğümde videonun zerre dolmadığını görüyorum. Sonra videoyu oynatmaya başlayınca imleçle beraber video da dolmaya başlıyor. Bir süre izleyip tekrar durdurunca yine dolmuyor. Bunu sadece bazı videolarda yaşıyorum. Bazı videolarda da durdurunca çatır çatır doluyor video çubuğu.

2-Yine sadece bazı videolarda karşılaştığım bir diğer sorun da şu ki yüklenmiş bir videoyu tam ekran yaptığım anda, o ana kadar yüklenen kısım gidiyor ve video tam ekran yaptığım saniyeden yeniden sıfırlanıp dolmaya başlıyor.

Bunların bir açıklaması var mı?
(1) 

İnternet Bağlantı Sorunu

hubris #403769 
Turkcell Superonline internet bağlantısı 1 hafta önce kullanmaya başladım. Bağlantı ile ilgili anlam veremediğim bir sorunum var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Az önce tarayıcıyı açıp herhangi bir siteye girmeye çalıştığımda;

Şebekeye erişilemiyor. Huawei

Aşağıda bu problem ile bilgiler yer almaktadır.

1-Ethernet bağlantı durumu bağlı fakat PPPoE/IPoE bağlı değil.

2-USB aktif değil, lütfen 3G kartı takınız.

Herhangi bir sekme açınca "Cannot access broadband" yazısı çıkıyor.
(2) 

Mersin'de halı saha?

hubris #376192 
Mersin'de halı sahaların numaralarını internetten bulamıyorum. Birkaç halı saha buldum şu ana kadar, onlarda da uygun saatte boşluk bulamadık. World, Karaca, Vipol, Vakıf, Şirvan halı sahaları dışında bildiğiniz, oynadığınız halı saha varsa numarasıyla birlikte verebilirseniz sevinirim.
(3) 

Gmail'de Attachment/Dosya Ekleme Sorunu

hubris #372877 
Arkadaşlar Gmail support sayfalarına baktım. Google'a sordum, genelde "mail ayarları" kısmından "gelişmiş dosya ekleme" yerine "temel dosya ekleme" kısmını seçince düzeliyor demişler ama bende ikisi de olmuyor. Ayrıca kimi sitelerde flash sorunu falan demişler. Onu da güncelledim yine değişen bir şey olmadı. Bu sorunun başka çözümleri var mıdır?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık