(3) 

Istanbul Havalimani yolcu karsilama

osssy #1585541 
Istanbul havalimanina inecek bir yolcuyu karsilamak icin arabayi nereye koyup bekleyebiliriz ve yolcuyla nerede bulusabiliriz? Yolcu havalimanini ve Turkce bilmiyor.
(8) 

Yurt disindan misafirle Istanbul plani

osssy #1585522 
Yurt disindan degerli bir misafirim 5 gunlugune Istanbula geliyor. Turistik program yapmamda yardimci olabilir misiniz? Kendisi akademik bir insan, muzik calar, sanatla fikirlerle ve yemekle ilgilenir.

Ben yarim gun tarihi yarimadada ve Ayasofya ve carsi, yarim gun Istiklal ve oradan bir muze, yarim gun bogaz turu ve kucuk sahil semti, yarim gun Nisantasi ve Besiktas ve orada bir etkinlik/sergi gibi dusundum. Buna gore 3 gun eksigim var.

Yemek olarak da bir aksam kebap, bir aksam raki sofrasi, bir aksam lokanta desek 2 aksam eksigim var.

Ayrica nokta atisi mekan, etkinlik veya fikir tavsiyeleriniz de olabilir. Planda bosluk cok :/ Tesekkurler.
(1) 

Esenler otopark

osssy #1584383 
Esenler veya Alibeyköy otogarında müsteriler için otopark var mı? Bir arkadas birkaç gün arabayı koyabilir miyim diye soruyor.
(14) 

Diyanet niye erkek hayvan istiyor?

osssy #1584331 
Yemek üzere diyanet niye erkek hayvan tercih ediyor? Dini açıklamasını ya da onların gerekçelerini merak ediyorum.

Bugünkü haberde vardı. www.sozcu.com.tr
(3) 

Geçmiş araba fiyatları

osssy #1584157 
Bir arabanın geçmiş fiyatlarını gösteren bir site var mı? Kampanya fiyatlarını da dikkate alması tercih sebebi. Teşekkürler.
(4) 

bağkursuz ile iş kurmak

osssy #1583690 
İş kurmak için illa bağkur gerekiyor mu? Örneğin gss'li ve şirket sahibi olmak mümkün mü? Anonim şirket kurup yönetim kurulunda başkasının olması durumunda sigorta ne olur? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(3) 

Arnavutköy ilçesi hakkında

osssy #1581609 
İstanbul'da ilçe olan Arnavutköy'ün en nezih bölgeleri neresidir? Bir tanıdığın tayin durumları var. Genel olarak yaşamak için nasıl bir yerdir?

Yabancı çalıştırma

osssy #1519392 
Merhaba,
Uzun vadeli bir projede yabancı biri ile nasıl birlikte çalışabiliriz? Çalışma izni var fakat biz kendisini yabancı olarak işe alma şartlarını taşımadığımız için doğrudan işe alamıyoruz. Freelancer gibi kontrat bazlı ya da danışmanlık almak gibi bir yolu var mıdır bu işin resmi açıdan?
(1) 

Uçuş için covid zorunlulukları

osssy #1518825 
Uzun süredir uçağa binmedim fakat yarın acil bir seyahatim çıktı. En son bu covid üzerine getirilen test, hes, aşı, maske vs. kurallarında son durum nedir, neler zorunlu neler değil?
(5) 

Mal mülk sayısı

osssy #1518608 
Çevrenizdeki hali vakti yerinde diyeceğiniz, rahat yaşayan kişilerin yaklaşık kaç tane kiralık yeri var? Ev ve işyeri dahil kiraya verdiği ya da vermese de kiralık olarak duran mülk olarak adet bazında.
(2) 

Çok sayıda email gönderme

osssy #1517450 
Farklı kişilere birbirine benzeyen ama ufak farklılıkları olan yaklaşık 50 tane email gönderilecek. Daha önce haksız yere spam sorunu yaşadığımız için harici bir araç kullanmak istiyoruz. Kullanabileceğim bir email gönderme aracı önerebilir misiniz? Bizim baktıklarımız (Hubspot vs.) aynı maili herkese atıyor ve pazarlama yapanlar için. Biz tek tek atacağız ve geri dönüş beklemiyoruz.
(6) 

Köy kurmak

osssy #1516703 
Yeterli sayıda hanenin kendilerine ait boş bir araziye yerleşmesinden sonra resmi kurumlar tarafından köy olarak tanınması süreci nasıl oluyor? Mümkün mü böyle sıfırdan köy olarak tanınmak? Duyduğunuz bildiğiniz köy kurma hikayeleri var mı?
(10) 

Ekşisözlük'ün yazarlarına para vermesi

osssy #1514892 
Hukuki olarak mümkün mü? Yani Ekşisözlük istese gelirinin bir kısmını içerik üreticilerine verebilir mi? Vermek istese ne tür regülasyonlara uymak zorunda kalır?
(4) 

Çift maaş olayı

osssy #1514523 
İş hayatında niye çift maaş diye bir olgu var? Senede 12 maaş değil daha fazla adet maaş olması kime ne fayda getiriyor? Genelde kimler 12 maaştan fazla alıyor?
(29) 

Nelere abonesiniz?

osssy #1514415 
Netflix ve spotify dışında internette para verip abone olduğunuz premium hesap, dergi, gazete, newsletter gibi hiç bir üyeliğiniz var mı?
(4) 

Araba kamerası tavsiyesi

osssy #1514092 
Arabaya takmak üzere kamera önerir misiniz? Ayrıca konu hakkında pek bilgim yok ve merak ettiklerim var. Mesela kayıdı nereye kaydediyor, ne kadar uzun süre kaydediyor, 360derece ya da geniş açı kayıt yapabiliyor mu, araba kapalıyken de 7/24 kayıt ediyor mu? Teşekkürler.
(3) 

Başkasının adına para yatırma

osssy #1514063 
Bankamatikten X kişi Y kişinin hesabına Y kişiymiş gibi para yatırabilir mi?
(14) 

Borsanın en iyi yönetilen şirketleri

osssy #1512923 
Bist'te en iyi yönetilen şirketler sizce hangileri? Ya da kötü yönetildiğini bildiğiniz de olur. Ben mesela sahol'e pek yaklaşamıyorum bu yüzden.
(7) 

Yükseltilmiş laptop?

osssy #1511916 
Bazı laptoplarda ürün açıklamasında şuna benzer bir ifade görüyorum:
"Bu ürün 8GB RAM 256GB SSD olup tarafımızca 16GB RAM 512GB SSD'ye çevrilmiştir."

Mağazadaki bu yükseltme işlemleri normal bir işlem midir? Bilgisayarın sıfır olma özelliğini ya da garantiyi bozar mı? Açıklamasında böyle bir not olan laptopu alırken dikkate almamız gereken bir husus var mıdır?
(9) 

Asus bilgisayar alınır mı?

osssy #1511626 
Standart bir kullanıcı için 10-15 bin bandında bilgisayar bakıyoruz. En çok seçenek Asus'ta gözüküyor. Fiyatları biraz daha uygun sanırım. İade, servis ya da garanti gerektiren bir durum ortaya çıkarsa bu markada mağduriyete uğrar mıyız? Markanın, örneğin Zenbook modelinin, kronik sorunları var mıdır?
(5) 

Kuzey marmara otoyolu pahalı mi?

osssy #1510045 
Navigasyon 5 levent ile Mall of Istanbul arasında bu ücretli yolu öneriyor. Kısa süreli git gel yapmak için fiyatı fahiş midir? Teşekkürler.
(13) 

Kız arkadaş ile otel

osssy #1508653 
Küçük bir Anadolu şehrinde henüz seçmediğim bir otelde kalacağım. Gittiğimde kız arkadaşım misafirim olacak. Beraber kayıt tutulmasın ve misafirim işgüzar birinden nahoş bir tavır görmesin istiyorum. Seçeneklerim nelerdir, kalacak yeri seçerken nelere dikkat edeyim?
(2) 

Ucuz tv alırken dikkat edilecekler

osssy #1508505 
Bir tv alırken nelere dikkat edilir? Eşyalı kiraya vereceğimiz bir yere uygun fiyatlı bir tane almak istiyoruz. Ben hiç kullanmadığım için hem tv özelliklerini hem insanlar nelere dikkat eder bilemiyorum. Uydu, netflix, ekran boyu, bilgisayar bağlantısı gibi dikkat edilebilecek özellikler konusunda beni aydınlatabilir misiniz? Veya önereceğiniz bir ürün de olabilir.
(3) 

İstanbul lastikçi önerisi

osssy #1507269 
Merhaba Arkadaşlar,
Kış lastiği taktıracağım. Lastiğe karar verdik. İstanbul'da nerede satın alıp taktırabilirim, önereceğiniz bir yer var mı? Takılacak lastik tercih sırama göre, Michelin, Nokian, Goodyear, Continental.
(12) 

Kış lastiği tavsiyesi

osssy #1507158 
Arkadaşlar en iyi kış lastiği hangisidir? Güvenilir bir tanesinden alıp geçmek istiyorum. Araç sedan. Teşekkürler.
(17) 

Hayatınız boyunca sizce size kaç kere aşık oldular?

osssy #1505398 
Ve yaşınız kaç?
(3) 

Haftasonu ya da bir hafta kaçmalık yer

osssy #1503613 
İstanbul'dan şöyle kaçmalık kısa süreli kiralık yerleri nerede bulabilirim? Bir ton ilan arasından aradığımı bulmak gibi değil de buna yönelik yerleri doğrudan bulmak istiyorum. Deniz manzaralı olsun, İstanbul'a 3 saatten az uzaklıkta olsun, interneti çalışma masası olsun gibi.
(12) 

Şarkı önerir misiniz?

osssy #1497873 
Bugün önerdiklerinizi dinlerim. Tercihen klasik olabilir.
(9) 

Bisiklet arabada nasıl taşınır?

osssy #1496738 
Bisiklet alacağım ama esas kullanım için kullanılacak yere taşımam lazım. Nasıl hallediliyor bu iş? Orijinal taşıma aksesuarlar hem çok pahalı duruyor hem sanırım benim model için yok. Bir de bu aksesuarların takıp çıkartılması kolay mı? Araba corolla my 2021.
(7) 

Pazaryeri sitesi maliyeti

osssy #1490626 
N11 gibi bir pazaryeri sitesi yapmak ne kadara mal olur?
(7) 

Lavabo tıkandı

osssy #1487365 
Ve lavabo açıcı bocaladım birkaç paket ama etki etmedi. Hangisini öneriyorsunuz?
a) Yarın nalbura git tel al boruyu kurcala
b) Git usta çağır manyak mısın ne uğraşıyorsun
Teşekkürler.
(5) 

Kira sözleşmesini düzenleyen mevzuatlar

osssy #1486737 
Sevgili avukatlar,
Çarşıdaki bir dükkan için yapılacak kira sözleşmesini düzenleyen kanun ve yönetmelikler nelerdir? 6098 borçlar kanununu buldum ama burada çatılı işyerinden bahsediyor ve çatılı işyerinin ne olduğunu tanımlamamış. Bizim durumda çarşıda kafe açılacak. Diğer bir sorum senelik arttırımları istediğimiz gibi sözleşebiliyor muyuz yoksa limitler var mı? Herkes farklı bir şey söylüyor. Teşekkürler.
(3) 

Udemy ilk kayıt

osssy #1484470 
Merhaba arkadaşlar,
Udemy'e 100 lira hediye kartı ile ilk defa kayıt olduk. Ders ücretleri hep yüz küsür liradan 36 liraya düşmüş gözüküyor. Bu sürekli böyle mi yoksa bu ücretler ilk kayıt için promosyon mu? 6 saatiniz var gibi bir uyarı geldi de anlamadık o yüzden soruyorum. 6 saat sonra fiyatlar artacaksa 100 lirayı hemen kullanalım mı?
(6) 

Aldatılmak ne kadar kötü?

osssy #1483330 
Aldatılmak hep çok kötü diye düşünüyoruz ama hiç bu konuya başka açıdan bakan var mı? Bir arkadaş bazılarının aldatılmaktan hoşlandığını söyleyip hiç kafamı karıştırdı. Sizce bu konuya pozitif yaklaşanlar var mı, varsa kimler acaba bunlar, ne düşünüyorlar kafalarında hayat ve ilişkiler hakkında?
(5) 

Covid size nasıl bulaştı?

osssy #1475640 
İki sorudan biri covid sorusu. Son zamanlarda kapanlar bari hikayenizi söyleyin de yaptığınızı yapmamaya çalışalım. Nasıl bulaştı bu covid size ya da evinize?
(1) 

Yatırımcı bulma

osssy #1474574 
Merhaba arkadaşlar,
Türkiyede faaliyet gösteren melek yatırımcıların güncel bir listesi var mı bildiğiniz? İnternetten aradım ama bulduğum listelerin hiçbiri güncel değil.
(4) 

En az ilgi isteyen tarım ürünleri

osssy #1473329 
Şehirde yaşıyorum. Bir tarlam bağım bahçem olsun diyorum. Şöyle sistemi kurup hasattan hasata gideyim. Dönem dönem biraz uğraştırsın ama değsin. Gelir olarak akmasa da damlasın. İşi bilen arkadaşlar şöyle en minimum ilgi isteyen ürünleri söyleyebilir mi?
(4) 

Belediye izin

osssy #1472983 
Arkadaşlar merhaba,
Şehirde merkezi yerde bir arsamız var. Buraya böyle mobil, minivan gibi bir şey çekip kahve börek vs satan bir işletme kurmak için ne izinleri almak gerekir?
(5) 

İstanbul sergi

osssy #1472455 
Önümüzdeki hafta İstanbul'da gidilebilecek güzel neler var?
(12) 

Masabaşı iş yapanlar

osssy #1471078 
Bir günde kaç saat efektif çalışabiliyorsunuz? Kaç saat bilgisayar başında oturuyorsunuz?
(5) 

Kripto destek

osssy #1470760 
Selamlar,
Kriptoya ciddi bir miktar yatırmak istiyorum ancak sistemi kuramadım. Amacım iki parçalı. Birincisi bilinen koinlerden 3-5 tanesine parayı koyup unutmak. İkincisi hoşuma giden yeni altcoinlere mümkün olan en erken dönem, mesela ico yaptıklarında yatırım yapmak. Bunun için nasıl bir sistem kurmalıyım ileri seviye yardımınıza ihtiyacım var. Sırf siteler gerekli süreçleri belirtmiyor, komisyon vs. bilgisini açıkça yazmıyor diye ya da yanlış transfer ettim veya işlem o şekilde yapılmıyormuş hadi tüm işlemleri geriye alalım diye binlerce dolar zarara girmek istemiyorum. Bu arada elimde ledger var, mümkün mertebe saklamada bunu kullanmak istiyorum. Oradan mesela coinify üzerinden alınabilir gözüküyor ama kredi kartından kaç para komisyon aldıkları bile belli değil. Araştırdım sitelerine baktım, yok, inanılmaz. İki gündür binance'i araştırıyorum resmen sitesine gerekli hiçbir bilgiyi yazmamışlar. Siz nasıl güvenip gönderiyorsunuz bu şirketlere paranızı? Yok mu şöyle ledgerı da tanıyan defi bir program, kurup gönlümce her koinde doğrudan hard wallet'a p2p işlem yapayım? Bu işin böyle olması gerekmiyor muydu?
(5) 

Binance kayıt

osssy #1470607 
Binance'e kayıt olacağım ama farklı domainler gordum. cc ve com uzantılı var. Tr sonlu Türkçe sayfa var. Bir de trbinance diye ayrı bir domain var. Biraz daha baksam başka da çıkacak gibi. Hiç güven vermedi açıkçası. Hangisine kayıt oluyoruz bunlardan? Ben ingilizcesine kayıt olsam ne fark ediyor? Bir de kağıda yazı ile fotoğraf, imza vs. saçmalıkları istiyorlar mı bunlar? Bu arada referans olayı varmış sanırım, kayıt olma kararım değişmezse ve isteyen olursa cevap verenlerden birinin referansını kullanabilirim.
(8) 

Toyota corolla fiyat performans

osssy #1469315 
230bine sıfır toyota corolla iyi fiyat mı sizce? Fiyat performansa ne dersiniz? 21my 1.5 benzin otomatik flame donanımı. Onu alma bunu al der miydiniz?
(9) 

En az ilgi isteyen tarım ürünleri

osssy #1465643 
Bazen hayallerimde bir tarlam bağım bahçem olsun diyorum. Şöyle sistemi kurup hasattan hasata gideyim. O dönem biraz uğraştırsın ama değsin. Gelir olarak akmasa da damlasın. Tabii gerçekler farklı. Ufak ufak gerçekleri de araştırmak istiyorum. İşi bilen arkadaşlar şöyle en minimum ilgi isteyen ürünleri söyleyebilir mi? Benim aklıma zeytin geldi mesela, o nasıl?
(2) 

Sigorta brokerı

osssy #1457820 
Bilindik bir özel sağlık sigortası şirketi düşünelim. Bu şirketin, şirkette istihdam edilmeyen, farklı alanlarda farklı sigorta şirketleri ile çalışan bağımsız bir brokerı olsun. Bir de bu şirketin banka aracılığı ile ulaşılan temsilcisi olsun. Bu iki kişinin özel sağlık sigortası için vereceği tekliflerde farklılık olur mu?
(4) 

Ucuncu goz nasil bir goruntu veriyor?

osssy #1452655 
Ucuncu gozu acik oldugunu dusunen var mi aramizda?
Merak ettigim su. Ucuncu gozle gorulenlerin betimlemesini ariyorum. Ornegin normal gozle gorunenlere kiyasla nasil gorundugune dair farklar anlatilabilir sanirim. Bu tarz bir tanimlamaya isaret edebilecek metinler de olur. Ucuncu gozun nasil acildigina, ne gucler kattigina vs. dair metinleri merak etmiyorum ama. Birinci elden ve bir betimleme ariyorum. Biliyorsaniz ve yardimci olabilirseniz sevinirim.
(3) 

Rüya tabiri sorusu

osssy #1452285 
Normalde tabirle pek ilgim yok ama benzer şekilli ilginç bir nesneyi bugün üç farklı rüyada farklı bağlamlarda görünce ne anlama geliyor diye merak ettim. Nesneyi anlatması zor, bilinen bir şey değil. Aşağıdaki linkte kabaca çizdim. Altta beyaz sapı, üstte de metal kazıyıcı gibi bir şeyi olan kısa mala/tıraş bıçağı/havuç soyucu gibi bir şey. Cisim garip olunca internette de aratamadım neye yoruyorlar. Hadi bir yorumlayalım.

sketchtoy.com
(15) 

Şöyle bir program arıyorum

osssy #1446137 
1) Excel tablosu gibi kalem, açıklama, fiyat satırları girecegim.
2) Kalem grupları oluşturabileceğim (grupladığım kalemlerin fiyatları toplanacak)
3) Bunları farklı firmalar için yapıp karşılaştırabileceğim.

3 opsiyonel. Bir bulduran çıkar mı?
(6) 

Yeni bilgisayar aldığımda içinde ofis oluyor mu?

osssy #1445266 
Gidip bir teknomarketten ya da internetten windows 10 yüklü bir bilgisayar alırsam ofis programlarını kullanabiliyor muyum?
(35) 

Hayatınız boyunca kaç kere aşık oldunuz?

osssy #1434797 
Ve yaşınız kaç?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık