Yarin pasaport basvurusunda bulunmak istiyorum ama randevu icin verilen en yakin tarihler bile cok uzak benim icin. Bu işin oluru var mıdır ? Ipucu/izlenmesi gereken yol nedir ? Sabah ilk gitsek vs. ihtimal artar mı ? Yakın zamanda bu işi bu şekilde çözen varsa yardımlarını bekliyorum.
2014'ün ilk 3 ayından gelen 193 lira borcum var. Gelir testi yaptırmayı düşündüm ama ailemle yaşıyorum ve hem annem hem babam devlet memuru olduğundan ve evde 3'ümüz olduğundan zaten en üst dilimden çıkacak gelir testi anladığım kadarıyla. Bana borç yazarken g2 seviyesinden yazmışlar. Test yaptırsam yukarıda çıkıcam. Bu durumda yaptırmadan paşa paşa borcumu ödemem en mantıklısı mı olur ?
Bir de bunu ödemezsem karşılacağım sorun ne olabilir ? Devletten sağlık hizmeti alamıyoruz gibi bir şey duydum da özel firmada çalışmaya başlıyorum önümüzdeki hafta ve özel sağlık sigortam olacak. Bu durumda "nasılsa özel sağlık sigortam karşılıyor sağlık harcamamı , yaptırmasam nolcak" demek mantıklı olur mu ?
Uzun uzun sordum. Üşenmeyip cevaplayan olursa sevinirim. Duyurunun gücü adına...
Bir de bunu ödemezsem karşılacağım sorun ne olabilir ? Devletten sağlık hizmeti alamıyoruz gibi bir şey duydum da özel firmada çalışmaya başlıyorum önümüzdeki hafta ve özel sağlık sigortam olacak. Bu durumda "nasılsa özel sağlık sigortam karşılıyor sağlık harcamamı , yaptırmasam nolcak" demek mantıklı olur mu ?
Uzun uzun sordum. Üşenmeyip cevaplayan olursa sevinirim. Duyurunun gücü adına...
Öğrencilik dışındaki şartları taşıyorum yeşil pasaport için. Elimdeki pasaportu (1 yıl daha geçerliliği var) kullanmaya kalksam neyle karşılaşırım ? Resmi anlamında mezun olalı 12 gün oldu. Diplomamı teslim almadım , herhangi bir işlem de başlatmadım zaten mezuniyetle ilgili ama okul ilgili bildirimi emniyete yapmış mıdır şimdiden ? Yoksa 1-2 ay daha veya okuldan diplomamı almadığım sürece yeşil pasaportu kullanma şansım var mıdır ? Bilgisi , tecrübesi veya en azından fikri olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Şimdiden teşekkürler.
3 kişinin yaşadığı eve 40 m3 su kullanımına ilişkin fatura geldi. m3 başına da 6.50 TL olarak gösterilmiş su parası. Su bedeli 260 lira olarak gözüküp vergilerle beraber aylık ödenecek tutar 298 TL olarak gözüküyor. Son dönemde bu tarz bi şey yaşayan var mı ? İtiraz etmek istiyoruz. Ne yapmalıyız ?
Üniversite 2 aya bitecek gibi. İş olayını da olağan dışı bir durum olmazsa çözmek üzereyim fena sayılmayacak şekillerde. Eylül-ekim itibariyle kendi başıma yaşamak istiyorum. Ama masraflar korkutuyor biraz. Üsküdar-Kadıköy-Beşiktaş üçlüsünde yer bakıyorum. Kiralar bi şekilde ödenecek gibi oluyor da su , elektrik , doğalgaz , internet vs. düşündükçe insan bi afallıyor. Yalnız yaşayan duyurucularda durumlar nasıl ? Masraflar ne kadar oluyor ? Yıllardır ailemle yaşadığım için tek başına bi adam ne kadarlık su harcar ne kadar elektrik kullanılır pek bilemiyorum. Bir fikir verseniz ne güzel olur gönül dostları.
Şimdiden teşekkürler.
Şimdiden teşekkürler.
Yarin aksam saat 8-9 gibi izmir havalimanina inecek olsam soma'ya nasil ulasabilirim ?
Kız arkadaşımla doğumgünlerimizin ortasına gelen 30 Ocak-2 Şubat haftasonunda bir yerlere gidelim diyoruz. Türkiye'de o mevsimde güzel bir haftasonuna evsahipliği yapabilecek neresi olabilir ?
Evet arkadaşlar hanım arkadaşımla beraber bu akşam yapılabilecek çizgi dışı bir aktivite var mıdır aklınıza gelen ? Yani klasik bir dışarı çıkmanın ötesinde 'şurda şu etkinlik , burda bu konser var" vs diyebileceğiniz bir şeyler var mıdır ?
Not : Edepsiz şakalı cevap duymak istemiyorum :(
Not : Edepsiz şakalı cevap duymak istemiyorum :(
Kaliteli bir kurs bilen varsa isim ve mümkünse fiyat bilgisini paylaşabilir mi ? Şimdiden teşekkürler.
Amerika'dan gelen xbox one türkiye'de kullanılabilir mi ? Oyunları da amerika'dan getirmemiz mi gerekir yoksa burdaki oyunları da alıp oynayabilir miyiz ? Voltaj farkı , bölge farkı (region code) vs sıkıntı yaratır mı ?
sizin de facebook'unuz bi saçmaladı mı bu ara ? sağdaki chat listesine bi bakıyorum 5 kişi online. bi f5 yapıyorum bu sefer 43. sonra bi f5 daha bu sefer 7 falan hep böyle kısa sürelerde aşırı değişimler yaşanıyor. bi tek bana mı oluyor bu ?
Tamamen kişisel merakım sebebiyle sorduğum yukarıdaki soruyu aşağıdaki link üzerinden yanıtlayabilirseniz sevinirim. Tabi buradan da olur benim için fark yok.
docs.google.com
docs.google.com
Sali gunu kore'ye gecip 3 gece kalacagim. Hostel tavsiyelerine acigim. Tek basima kalacagimi da ayrica belirteyim.
Annemle babam tatile çıkacaklar. Bir tur bakmış babam ama biraz fazla tempolu. Her gün tekne turları , safari ıvır zıvır. Yoğun bir program oluyor bizimkilere göre. Daha yormayacak türden bir tur programı bilen var mı veya başka bir tavsiyesi olan ?
5-7 gün arası bir süre ve 1000-1200 civarı bir bütçe söz konusu diyebiliriz ulaşım dahil olacak şekilde.
5-7 gün arası bir süre ve 1000-1200 civarı bir bütçe söz konusu diyebiliriz ulaşım dahil olacak şekilde.
www.mfa.gov.tr
Bu linkte çoğu ülke için pasaport tiplerini ayrı ayrı sayarken Çin için "resmi pasaport" diye bir şeyden bahsetmiş. Nedir bu ?
Bu linkte çoğu ülke için pasaport tiplerini ayrı ayrı sayarken Çin için "resmi pasaport" diye bir şeyden bahsetmiş. Nedir bu ?
Var mı tavsiyesi olan ? Skyscanner'dan kovalıyorum tabi ama başka nerelere bakayım ?
Hepsiburada'dan parfüm aldım ama fotograflarda görüldüğü üzere ambalajı açık geldi. Gerilmeden dolayı patlamistir gibi düşündüm ama sizce nedir durum ? Geri vermeye falan gerek var mı ? Ambalajın geri kalanı dümdüz , pürüzsüz oldugu icin çıkarıp bakmışlar falan gibi bir senaryo pek mantikli gelmiyor acikcasi.
Neyse yorumlari bekliyorum.
Neyse yorumlari bekliyorum.
Bir işletme için fatura kesmekle fiş kesmek arasındaki fark nedir ?
Bir de kestiren açısından fatura kestirmekle fiş kestirmek arasındaki fark nedir ?
Bir de kestiren açısından fatura kestirmekle fiş kestirmek arasındaki fark nedir ?
ttnet tahattüdüm yeni bitti. önümüzdeki 1 ya da 2 yıla dair tahattüd vererek alabileceğim en uygun teklifi kim verebilir ? bu aralar en avantajlı kampanyalar nerde var ?
not: fiber internet bölgemde kullanılmıyor.
not: fiber internet bölgemde kullanılmıyor.
Linkedin'e girmeye hazırlanıyorum da sorularım var. Birden çok mail adresi kullanıyorum. Biri kurumsal mailim. Kurum dediğim öğrenci kulübü yani isimsoyad@amsterdamisletme.org gibi ama 3 yıldır bir sürü organizasyonla alakalı olarak irtibata geçtiğim onlarca ik'cının mailleri var. Bunun dışında lisede kullandığım liseli tribinde bir mail var ki msn üzerinden tüm lise oradan bulunabilir (hepsi parlak çocuklar). Bunların dışında tertemiz bir isimsoyad78 şeklinde gmail hesabım ve sırf internet sitesi (çoğunlukla alışveriş) üyeliklerinde kullandığım isimsoyad şeklinde hotmail hesabım var. Bunlardan hangisini bağlamak mantıklı ?
Ayrıca şunu da sorayım onlardan birini verince o maildeki tüm kişileri direkt ekliyor mu ? Ya da onları bana sunuyor mu ? Lisedekileri bulayım derken kulüp mailindekileri ıskalamıyım ?
Bir de bu mail linkedin profilime girenler tarafından görülebiliyor mu ?
Bir de ne uzun soru oldu ya pardon :(
Ayrıca şunu da sorayım onlardan birini verince o maildeki tüm kişileri direkt ekliyor mu ? Ya da onları bana sunuyor mu ? Lisedekileri bulayım derken kulüp mailindekileri ıskalamıyım ?
Bir de bu mail linkedin profilime girenler tarafından görülebiliyor mu ?
Bir de ne uzun soru oldu ya pardon :(
Chrome'dan Facebook'a girdiğimde mesajlar açılmıyor ve arama yapamıyorum. İnsanların fotoğraflarına tıklıyorum ama açılmıyor. Neden olabilir ? Internet Explorer'dan , telefonda safari'den ve yine chrome üzerinden m.facebook.com'dan denedim hepsi oldu ama chrome'dan masaüstü versiyonla olmadı bir türlü.
Nerelerde var ? Bire bir geleneksel formu tutturamasa da pi'de var. Ordan başka nerelerde bulabilirim ?
Orada yazılan referansla ilgili olarak adını vereceğimiz kişiye bunu bildirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum ben. Yani Ahmet Öztürk diye yazıyorsam referans olarak , AÖ'yü arayıp "abi seni referans olarak yazıyorum olur mu" demem lazım. Ama aksini savunan da var. "Herhangi istediğin birini yazarsın , arayıp sorarlar waboose iyi çocuk mu diye o da istediğini söyler" şeklinde bir görüş de var. Sizce hangisi ? Ben referansı "bu çocuğa kefilim 10 numara çocuk" demek gibi algılıyorum. Hatalı mıyım ?
S3'le karşılaştırınca hangisini almak daha mantıklı şu dönem ? Bir de yakınlarda kampanya falan var mı bu aletleri uygun fiyata alma imkanı sağlayan.
Neler var bildiğiniz ? Kariyer.net falan pek sarmıyor çok sıradan hissettiriyor. Uzun uzun form doldurmak istiyorum açıkcası.
Genel olarak bütçe 40-50 arası. Otomatik olması şart. Kullanım şehir içi olacak. Yılda 1 , en fazla 2 şehir dışı ki o da tek yön mesafe olarak 400-500 km.yi geçmez. Mevcut ortalama ile yılda 8 bin civarı yol yapılmış. Yakıtın biraz tasarruflu olması iyi olur. Duruma uygun marka/model tavsiyeleriniz varsa alırım. Bir de bu kullanımla dizel almaya değer mi tasarruf için ?
Şimdi yönetici olduğum bir sayfadan etkinlik açtım. Ücretli olarak promote ederken Cost per Click var bi de Cost per Impressions. Bunlara ben fiyat biçiyorum. Bir de total günlük bütçem var. Facebook belirlediğim fiyattan o bütçe kadar mı kullanıyor ? Örneğin Cost per Click seçsem ve 0.25 kuruş değer biçsem 1 lira bütçeyle 4 click'ten sonra biter mi benim reklam ? Veya Cost per Impressions seçeneğinde 1000 görünmeye 0.05 kuruş desem 1 tl bütçeyle 20.000 kişi mi görecek ? Bence yanlış anlıyorum lan.
En hızlı kaç güne çıkar ? Yeşil pasaportlu olmanın , mevcut pasaportta 4-5 farklı ülkenin vizesi olmasının avantajı olur mu ? Ülkelerden biri İsrail bu arada. Ailede kalan herkes devlette çalışıyor , ben öğrenciyim.
Not : Dalga geçen dombilidir.
Not : Dalga geçen dombilidir.
Öğretmenler Günü'ne istinaden sevgili anneme dokunmatik telefon alacağım. Kendisi 50'li yaşların ilk yarısında olmakla birlikte teknolojiyle pek arası yoktur. Nasıl bir şey almalı ?
Türkiye'deki bölgelerin gsyh'daki payını görebileceğimiz bir link , bir tablo vb. dökümana erişimi olan var mıdır ?
Hemen sipariş verdiğimde 1 saat içinde çiçeği anneme ulaştırabilecek site var mıdır ? İstanbul-Bakırköy'deki okuluna gidecek çiçek.
Bu hafta Amerika'dan gelen var. Tablet aldırayım diyorum. Tablet tavsiyelerinizi bekliyorum.
Telefonum iphone olduğu için android tabletlere yöneleyim dedim çeşit olsun diye. Mantıksız mı bu ? İlla ipad al diyor musunuz ?
Telefonum iphone olduğu için android tabletlere yöneleyim dedim çeşit olsun diye. Mantıksız mı bu ? İlla ipad al diyor musunuz ?
Epeydir bakmadığım bir mail Facebook'tan gelen maillerle dolmuş. Ama arada başka yerlerden gelen önemli mailler de var. Facebook'tan gelmiş olanlardan kurtulmanın bir yolu var mı ?
Üniversiteler arası faaliyet gösteren ağlardan bildikleriniz neler var ? ESN , Estiem gibi. Türkiye'de olması şart değil.
Ayın 28'inde bir arkadasım Antalya'ya sabah gemiyle gelip aksam uçakla donecek. Kendisi alman ve türkce bilmiyor. Valizini ve takım elbisesini falan birakabilecegi emanetçi nerde bulunur ? Otogarda vardır diyorum ama otogara ulaşmak zor mudur ? İkimiz de Antalya'yi hiç bilmiyoruz ve her türlü fikir/öneri işe yarar durumda.
İstanbul'dan Kapadokya'ya gitmenin en mantıklı yolu nedir ? 10-15 Eylül arası olacak seyahat. İstanbul-Nevşehir çok pahalı uçakla. O yüzden opsiyonlar ya direkt otobüsle Kapadokya ya da İstanbul-Kayseri uçak , ordan otobüs. Hangisi mantıklı sizce ? Karar veremedim.
Soru başlıkta. Çok müptelası değilim. Ara sıra kullanırım. Orta kalite bir şeyler bilen varsa yazsın lütfen.
8-10 günlüğüne evlerinde kalacağım iki İsrailli kız var. Hediye olarak ne götürsem iyi olur sizce ? Düşündüm düşündüm çıkmadı. Bir de ne hediye istersiniz diye sormam saçma olur di mi ?
Yurtdışına çıktığımda oranın free shop'ından alışveriş yapabiliyorduk değil mi ? Bir de orda çıkarken aldıklarımız da pasaporta işleniyor mu ? Dönüşte alacaklarımıza engel olur mu ordan inince alacaklarımız ?
Tanıdığı bildiği olan var mıdır ? Fiyat olarak minimum 2000 gibi görünüyor. Daha ucuza halledebileceğim bir yer biliyor musunuz ?
Özellik olarak aradığım şey 200 civarı kişiyi aldıktan sonra suyun üzerinde durabilmesi. 4 saat civarı bir kiralama olacak. Yaz sezonu , hafta içi , gece.
Özellik olarak aradığım şey 200 civarı kişiyi aldıktan sonra suyun üzerinde durabilmesi. 4 saat civarı bir kiralama olacak. Yaz sezonu , hafta içi , gece.
Bu aletin fotograf kalitesinden memnun değilim ama sanırım yanlış ya da eksik yaptıgım bir seyler var. Önceki iki telefonum e72 ve htc wildfire s. İkisi de daha basariliydi bence fotograf işinde. Sizin görüşünüz nedir ?
Şu pivot table olayının özünü tam öğrenebileceğim bir kaynak var mı. Chartları kullanmayla ilgili de bilgi eksiğim var. IF'li cümlelerle ilgili de püf noktalarını da bir görmek isterim. Link şeklinde olursa sevap pointlerini arttırma garantisi veriyorum.
Özet : Excel'le ilgili faydalı link varsa yollayın lütfen. Pivot table ve chartlar önceliğim.
Özet : Excel'le ilgili faydalı link varsa yollayın lütfen. Pivot table ve chartlar önceliğim.
Marmara'dayım. İlk defa bütünleme hakkı tanındı bize. Ama ben hiçbirine giremiycem. Çekincem şu ; bir tane dersim FD. FD olanlar da bütünlemeye girebilecek deniyor açıklamada. Şimdi ben bu FD olan dersin bütünlemesine girmezsem benim finalden aldığım not 0 mı olur ? Yani FD olan notum FF'e mi çekilir ? Mantıken hiç ellenmemesi lazım ama geriliyor insan. 2'den 3'e geçme olayında ortalamam tam sınırda ondan.
Bir tek bana mı çekici geliyor lan ? Ya da bir tek bana mı bayaa çekici geliyor ? Eti budu 10 numara valla. Değil mi lan ?
Türkiye'deki yabancı bir şirketin ik'sındaki kadına mail atıcam ama kendisi rus. Bana attığı maile cevaben "hello" diye başlasam çok mu tırt ? Farklı önerisi olan var mı ? "Dear x" diye girerim genelde ama o zamanlar daha informal seviyede temaslarım oluyordu. Bu sefer iş ciddi olunca bir sorayım dedim.
Bugün telefon geldi. Şimdi sim kartı takıp açsam da kayıt işini pazartesiye falan bıraksam olur mu ?
Amerika'dan iphone getirttim. Alet bugün geldi. Sorularım var.
Benim 1 aylık sürem bugün mü başladı ? Aleti açtım , sim kart isteyince kapattım.
Getiren ailedeki 4 kişinin 3'ü çifte vatandaş (ABD) , biri TC ama onun pasaport dolu sanırım. Diğer 3'ü üzerinden kayıt ettirme şansım olur mu ?
Bu kayıt işini her şey dahil yapan var mıdır ? Atıyorum "şurdaki telefoncuya git , 100 lirayı ver hemen hallolur" gibi bi şey var mıdır ?
Vergi dairesine 100 lira yatacak. Bundan kaçamıyoruz sanırım di mi ?
Sim kartı kırdırttım. Bunu alete taksam kullanmaya başlayabilir miyim ? Riskli mi olur ? Birden kapanma , bloke olma gibi talihsizlikler yaşar mıyım ?
Bir de ilk Apple ürünüm. Herhangi bir yere bi registration tarzı bir işlem yapmam gerekiyor mu ? Bir yerde hesap açmak , kullanıcı profili oluşturmak falan ?
Benim 1 aylık sürem bugün mü başladı ? Aleti açtım , sim kart isteyince kapattım.
Getiren ailedeki 4 kişinin 3'ü çifte vatandaş (ABD) , biri TC ama onun pasaport dolu sanırım. Diğer 3'ü üzerinden kayıt ettirme şansım olur mu ?
Bu kayıt işini her şey dahil yapan var mıdır ? Atıyorum "şurdaki telefoncuya git , 100 lirayı ver hemen hallolur" gibi bi şey var mıdır ?
Vergi dairesine 100 lira yatacak. Bundan kaçamıyoruz sanırım di mi ?
Sim kartı kırdırttım. Bunu alete taksam kullanmaya başlayabilir miyim ? Riskli mi olur ? Birden kapanma , bloke olma gibi talihsizlikler yaşar mıyım ?
Bir de ilk Apple ürünüm. Herhangi bir yere bi registration tarzı bir işlem yapmam gerekiyor mu ? Bir yerde hesap açmak , kullanıcı profili oluşturmak falan ?
Ben en son ne zaman vosvos gördüğümü hatırlayamadım cidden. Sizde de durum bu mu ? Cidden ortalıktan çekildi mi o sevimli yaratıklar yoksa bana mı denk gelmedi ?