(4) 

powerline adaptör hız sorunu

kuul #1586719 
merhaba,

modemim ve masaüstü bilgisayarım aynı ortamda değil. wi-fi adaptörle idare ediyordum ama ciddi bir kayıp oluyordu. neyse araştırmalar sonucu powerline adaptörle sorunu çözebileceğimi öğrendim. TP-LINK'in TL-PA7017P modelini aldım. cihazın yazılımını da kurdum. evdeki internet teorik olarak 500mbit. yazılımda gözüken manzara da şu:

ibb.co

ama internet ayarlarına baktığımda 5ghz ağı görmediğini, hız testi yapınca da absürd şekilde 150mbps sonuç verdiğini görüyorum. her iki adaptör de doğrudan prize bağlı. eşleştirme vs problemi de yok.

başka bir şeyi eksik yaptım mı ya da yanlış ürün mü aldım acaba ?

edit: eklemeyi unutmuşum, ev yeni inşa edilmiş bir ev. dolayısıyla eski hat vs gibi problemlerinin olmaması lazım
(18) 

38 yaşında doktoraya başlamak ?

kuul #1584853 
selam,

önümüzdeki hafta gerçekleşecek son bir aksiyon sonrası türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde, üzerine çalışmak istediğim alanda bir doktora yapma fırsatı şu an önümde duruyor. bir mülakat olacak. ancak ben çalışacağım hocayla falan anlaştım. ne üzerine çalışacağımız da az çok belli.

ancak bir yanım kalk gidelim derken öbür yanım bok yeme otur diyor. yaşım 38 oldu. son 6-7 senede enerjimi saçma sapan şekillerde harcayıp bitirdikten sonra artık okul okumaktan kusma derecesine geldim. her gün yol çilesi ayrı, iş yoğunluğu ayrı olarak beni sömürüyor.

diğer yandan eğer bu başvuruyu yapmaktan vazgeçersem altın tepside önüme gelen fırsatı sırf motivasyonum yetersiz diye geri çevirmiş olacağım için kendimi bir ömür suçlayacakmışım gibi geliyor.

sizce ne yapılır ?

bu tecrübeyi yaşamış/yaşayan arkadaşlar görüp bir şeyler karalasa ne güzel olurdu...
NOT: tikler gecikse bile gelecektir.
(1) 

wireless adaptör hız sorunu

kuul #1583160 
selam,

şöyle basit bir sorunum var: TP-Link Archer T3U Plus, AC1300 Mbps wireless adaptör aldım. evde 500mbit internetim var. bilgisayarın olduğu odada telefonumla test yaptığımda 430-440 mbit civarı hız görebilirken bilgisayardan test yaptığımda zinhar 300mbit'i geçmiyor. yani modem kaynaklı bir sorun olmadığı açık. driver'ını klasik olarak sitesinden indirip yükledim. benim kaçırdığım bir şey mi var acaba ?

eski wireless adaptörüm desteklemez diye gidip 750 lira para verip aldım bir de bunu :/

(tikler gecikebilir ama gelecektir.)
(4) 

whatsapp web'in sık sık donması

kuul #1575544 
selamlar. yaklaşık yarım asırdır whatsapp web hayatımın önemli bir parçası. son birkaç zamandır tarayıcıda kullanırken anlamsız donmaları oluyor. diğer sekmeler de dahil tüm tarayıcıyı donduruyor. sonra aç/kapat gibi bir şey yapınca normalde dönüyor. bunu başka yaşayan var mı ? benim yanlış yaptığım bir şeyler mi var anlayamadım. ram yetmezliği vs ile alakası var mı diye düşünesim geldi ama hiç alakası yok. problem yaşadığım 2 bilgisayar da gayet yeterli konfigürasyona sahip cihazlar.
(1) 

yanlışlıkla kaydedilmiş excel dosyasını eski versiyona getirmek

kuul #1568448 
merhaba sayın excel guruları,

bizim için önemli bir listede acemi bir stajyer arkadaş düzenleme yaparken eski bilgileri listeden silmiş, yerine yenilerini girmiş ve dosyayı farklı kaydedeceğine direkt olarak kaydetmiş. bu listenin yedeği de (sanırım) başka yerde yok. önemli bir ayrıntı mı bilmem ama belge excel 2013 dosyası. internetlere baktığımda gördüğüm çözümler bana uymuyor maalesef. orada version history vsvs gibi şeyler gördüm ama benim excel menüsünde öyle seçenekler yok.

ben dosyanın mevcut halinin kopyasını usb belleğe aldım ama bu geri almayı sadece ilk kaydedildiği cihazda mı yapabiliriz yoksa bendeki versiyon işe yarar mı ?

hasılı dosyayı o kaydedilmeden önceki haline nasıl getiricez ?

cep telefonu tarifesi

kuul #1566231 
merhaba gençler,

2019'daki istanbul depreminde türk telekom tüm gün ve ertesi çekmeyince istemeyerek turkcell'e geçiş yapmıştım. başlarda iyiydi ama 70 liraya aldığım faturalı hattım zaman içinde 116 liraya çıktı (bugün için komik tutar biliyorum da taahhütlü tarife nasıl böyle değişiyor onu anlamıyorum). şimdi yenileme zamanı geldi. aranızda turkcell kullanmayıp memnun olan var mı ? ya da bu kahrı çekmeye devam etmeli miyim ;(

beklentim min 10gb internet, 1000dk konuşma, 250sms. diğer servislerle işim yok.

not: tikler gecikse bile gelecektir.
(6) 

spor salonu için yıllık 7000 iyi fiyat mı ?

kuul #1535479 
şimdi geçen sene crossfit için 9 aylık 2400'e kaydolduğum salonda yeni dönem için YILLIK 5700 teklif aldım. eğer fitness kısmı da dahil olursa fiyat 7000 ve süre 13 ay olacak. yer kadıköy. ideal mi çok mu sizce ? biraz daha ayak sürümeyi denesem mi ?
(3) 

bir cümlelik çeviri yardımı ?

kuul #1533220 
şimdi ben bir tez yazmıştım. resmi başlığı şu:
"derin öğrenme ile restorasyonların tespit edilerek panoramik dental görüntülerden kimlik tespiti" (aslında türkçesini de biraz bozdular ama bu benim suçum değil. hocalar böyle değiştirdi)

aslında denmek istenen şu: "derin öğrenme ile panoramik dental görüntüler üzerinden kimlik tespiti"

gooogle translate rehberliğinde şöyle birkaç denemem oldu ama bir şeyler oturmuyor gibi:


*human identification from panoramic dental restorations by deep learning
*human identification from panoramic dental restorations with deep learning methods
*identification from panoramic dental restorations via deep learning methods

any ideas ?
(5) 

kanal tedavisi sonrası dişte sızlama

kuul #1529536 
umarım duyuruyu bir diş hekimi görebilir :)

şöyle ki, yaklaşık 10 gün önce 17 nolu dişime kanal tedavisi uygulandı. yapan kişinin 10 küsür senelik tecrübesi varmış diye gittim. bir şey yemezken hissettiğim bir ağrı yok ama dişime elimle veya alttaki dişimle temas ettiğim zaman ciddi sızlama hissediyorum. kanalı mı iyi yapamamışlar yoksa beklesek geçer mi ? :( tedavi sonrası doktor tekrar röntgen isteyip baktı ve mükemmel şekilde olmuş dedi ama bu durum nedir bilemedim. röntgenin fotosunu da eke koydum.

böyleyken böyle.
(10) 

sadece test için kutusunun açıldığı iddia edilen ekran kartını almak...

kuul #1481860 
selam,

bir süredir bahtsız bedevi gibi ekran kartı almaya çalışıyorum. ilgilenen varsa mining boku yüzünden ne kadar zor alındığını bilecektir. her neyse... şimdi sahibinden.com üzerinden verilmiş ilanlara bakarken adam sıfır olduğunu iddia ettiği kartın açıklamasına şunu yazıyor: "sadece test etmek için açtım, sonra kutusuna koydum", "öpüp başıma koyduktan sonra kapattım" vsvs gibi ifadeler :D :D hatta bugün bi tanesine sordum bunu. dedi ki, "Hocam belli sen ilk kez giriyorsun bu işe, Sen önce sıfır al 5 6 bin lira fazla para ver ancak öyle tecrübe sahibi olursun." babababa ! :D

şimdi ağız birliği yapmış gibi bunu yazan adamların derdi tam olarak nedir ? bilmem gereken neyi bilmiyorum ?
(1) 

chrome gizli pencere aramasında otomatik gözüken aramalar

kuul #1481523 
selam,

şimdi reklam engelleyici falan kullanmama rağmen herhangi bir ürün (ya da başka bir kişi veya kavram) arayacaksam bunu genelde gizli pencerede yapıyorum. ama chrome'un gizli pencere modunda bazı sonuçlar var ki hiç aramadığıma emin olmama rağmen otomatik sonuç buluyor. misal "sedat" yazıyorum, sedat peker'i hadi gösteriyor diyelim ama "sedat şahin" diye birini de öneriyor yazmaya devam ederken. normal pencerede bunu yazıp aratmadığıma eminim. dolayısıyla gizli aramada da çıkmıyor olması lazım.

google gene çaktırmadan bi şeyleri mi değiştirdi yoksa benim ıskaladığım bir şey mi var ? bunu neden ve nasıl yaptığını bilen var mı?
(3) 

bir gif arıyorum bi buldurun yav ?

kuul #1469227 
3 tane çizgi film karakteri eleman zuh-hah-hahhah diye gülüyor. toplam uzunluk 2-3 sn falan. bi ara maç başlıkları altında baya paylaşılırdı. uzakdoğu kökenli bi çizim olması lazım
(7) 

hukuki yardim (internetten parayı yollayıp ürünü alamamak)

kuul #1462224 
merhaba. bile bile lades bir durumun içine ilk kez girmiş bulunuyorum bir çıkış lazım. 5250 tl para her an buhar olabilir. özetlemeye çalışayım:

sahibinden.com üzerinden bir ekran kartı için farklı şehirdeki biriyle anlaştım. hatta önden paranı bir miktarını yollayıp ilanı kaldırttım ki durduk yere talibi artmasın falan filan. sahibinden.com üzerinden ilk kez ürün alıp satmıyorum bu şekil önce parayı almalı-vermeli hem alış hem satış yaptım. neyse bugün paranın kalan kısmını yolladım ve bingo ! o telefondaki nazik sesli çocuk buhar oldu. telefon açılmıyor. whatsap mesajı gitmiyor. parayı yolladığım kişi ise, kuzenim diye bahsettiği birisi. (nasıl bir aynştaynım emenike !!) neyse sonra bu para yolladığım kişinin sahibinden üzerinde başka bir ilanını gördüm ve mesaj atıp telefonunu aldım. 1 kez konuşabildim. sonra aradığım birkaç seferde önce telefonu meşgule attı. şimdi o da buhar. elimde tüm yazışmalar, ilan numaraları, dekontlar var. (açıklamada "ekran kartı ön ödemesi","ekran kartı kalan ödemesi" diye yazdım) bu bebeleri savcılığa şikayet etsem bir şey çıkar mı ? veya ne yapmalıyım ?
(1) 

30 saniyede boot eden NVME ?

kuul #1460399 
selam dear tech gurus,

böyle ağzına acı biberler sürülesi bir parça var elimde. aslında eski ddr3 sistemimde asla bu kadar sürmüyordu. bilmem ne kadar alakalı ama şu anki ddr4 sistemde masaüstünün gelmesi, gereksiz olan tüm programlar devre dışı olduğu halde, 30 SANİYE ! görev yöneticisinden baktığımda "Son BIOS Zamanı: 14.1 saniye" gözüküyor. cihazda 1 NVME ile beraber 2 sata SSD takılı. kasada da 4 tane usb cihaz takılı (mouse-klavye vs)

internetlerde baktığım devalar bu kadar işe yaradı. daha oluru yok mu yav bunun bu neçe bir haldır :/
(3) 

Türksat Kablo için 5ghz modem aldık boşa mı gitti ?

kuul #1460050 
Selam,

geçen şöyle bir soru sormuştum: eksiduyu.ru

şimdi hemen sazan gibi atlayıp şu 5ghz modemi aldım şu an teslim edilmesini bekliyorum:
www.amazon.com.tr

ama sorun şu ki, bu cihazın arkasında türksat'ın kablosunu monte edebileceğim bir giriş vs yok. o zaman boşuna mı aldık bunu ? veya olaylar nasıl kafam karıştı. illa ki türksat'ın kendisinden mi almalıydım bu 5ghz modemi de ? ;(
(8) 

300MBPS wifi adaptörle 45mbps hız almak :/

kuul #1459512 
selam. şimdi bu konuda uzmanlığım falan yok o yüzden ifadeleri yanlış kullanırsam kusura bakmayın.

evde kablonet 100mbit internet var. modeme kabloyla bağlanma şansım istisnai durumlar dışında çok yok o yüzden "TP-LINK TL-WN823N 300MBPS" wifi adaptör kullanıyorum. kasa-modem arası yaklaşık 5 metre. arada da bir şey yok. ben odadayım, odanın kapısı açık, modem de dışarda dolabın üstünde işte. kabloyu takıp çıkan sonuç ve bu adaptörle çıkan sonuç resimlerde. bunu artırmak için bi şey yapılabiliyor mu yoksa bi şey indirirken falan illa ki kabloyla mı bağlanalım ki tam verime yakın çalışsın ?
(2) 

belli bir saatteki internet kesintisinin ISS üzerinden belgelenmesi

kuul #1453739 
merhaba,

uzaktan eğitim kapsamında internet üzerinden sınava katılan bir öğrenci, ola ki o saatte interneti kesilir ve sınavda mağdur olursa, ilgili saatte internetin kesildiğini iss'ler üzerinden belgeleyip okula sunabilir mi ?
(3) 

altın fiyatı hesaplama sorusu

kuul #1451698 
merhaba,

elimde bir miktar fiziksel altın var. bunu paraya çevirip bankadaki altın hesabım üzerinden işlem yürütmek istiyorum çalınır mı uçar mı kaçar mı diye korkmamak için. misal "cumhuriyet altını" fiyatı, sadece "gram fiyatı x ağırlık" diye hesaplanır değil mi ? sırf cumhuriyet altını diye ekstra bir fiyatı yoktur yani ?

çünkü banka fiyatlarına bakıyorum alım-satım arası 1-2 lira fark var. kuyumcuya gidince çok daha fazla. bazıları da diyor ki altını fiziksel olarak tutun. kasa olayına baktım pek mantıklı gözükmedi bana.

kafam karıştı yani açıkçası. nasıl yapmak lazım ?
(1) 

Image Classification with Tensorflow

kuul #1446448 
merhaba,

deep learning kullanarak röntgen görüntüleri üzerinde bir sınıflandırma çalışması yapıyorum. normalde mühendis falan değilim, kod bilgim çok da iyi değil o yüzden son bir adım var takılı kaldım.

şimdi elimdeki datada 5 ayrı directory altında resimler içeren bir train sınıfı var. sorularım şöyle:

1-test datasını da aynı şekilde 5 directory içine mi koymalıyım ? böyle yapacaksam sisteme nasıl yüklicem ? yoksa test klasörü altında topluca mı bulunmalı?

2-bunları test ettikten sonra confusion matrix'i nasıl çıkarıcam ? zilyon tane şey okudum, çok basit gözüküyor ama ben yapınca olmuyor yav :/ dediğim gibi kodlama bilgim öyle çok da iyi değil. bir noktadan sonra tıkandım.

meraklısı için kodum şöyle:

colab.research.google.com

aşağıya doğru birkaç deneme yanılma var. bıraktım öyle dağınık kalsın diye.

bi el atın sevaptır yav :(
(5) 

en avantajlı vadesiz döviz hesabı hangi bankadan açılır ?

kuul #1418101 
selamlar,

makasları mesai dışında da normal olan ve dola/euro harici paralarla da işlem yapabileceğim hangi bankalar var ? birkaçını gördüm de arada kafasına göre makas aralığını açıp kaptanlar oluyor mu bilmediğimden tecrübe sahiplerine sormak istedim (misal türkiye finans'ta sanırım vardı böyle bir şeyler). şu an iş bankası var ama mesai dışı makasları inanılmaz dengesiz. sürprizsiz veya en azından şaşırtmacası az hangi bankalar var ?
(1) 

1000 sayısını cümle içinde yazıyla yazma saçmalığı

kuul #1417741 
öncelikle derdime hallenmek isteyen varsa hep birden dalmayalım. sıraya girelim lütfen :D

özellikle "bin" sayısının yazımıyla alakalı gazete ve internet sitelerinde gördüğüm ama anlayamadığım -bence- bir saçmalık var. diyelim 1500 geçiyor cümlede. adam bunu "bin 500" diye yazıyor. yazım kılavuzuna baktım durum şöyle:
tdk.gov.tr

hani 3500 yazarken 3bin 500 yazmak tamamdır da (yukarda tdk da öyle demiş) öbür türlü 1500 yazarken "bin 500" diye yazılınca çoğu zaman o "bin" görünmüyor bence. bir tek bana mı saçma geliyor bu ?
(1) 

imac'e format atarken mouse'un devre dışı kalması

kuul #1406462 
merhaba,

bugün arkadaşımın hali hazırda kurulu imac'ine format atacaktım. her şeyi ayarladım, format için bilgisayarı yeniden açtığımda enteresan şekilde yükleme ekranında klavye çalışıyor ama mouse çalışmıyordu. halbuki bilgisayarı normal şekilde açınca her ikisi de çalışıyor. şu an catalina yüklü ama bir sebepten mojave'ye dönmem lazım.

niye böyle oldu ?
(2) 

oyuncu kulaklığı tavsiyesi (max 350 tl)

kuul #1405158 
selamlar,

max 350 tl bütçede kulaklık lazım. ben de bazı modelleri gözüme kestirdim ama seçenekler arasında kararsız kaldım. çıkarınca kafamda kulaklarımda acıya sebep olmayacak, surround, başka diğer tırıvırı özelliklere de sahip helal süt emmiş bir kulaklık tavsiyesi alabilir miyim ?

gözüme çarpanlar:
SteelSeries Arctis Raw
razer electra-v2
Logitech G332
Pusat Virtual 7.1
(12) 

milyonlarca insan akıllarda tek soru: iphone 5 alayım mı ?

kuul #1404558 
selam,

tek ve basit bir cevap arıyorum: al veya alma.

yakın zamanda telefonum (iphone se) suya düştü. emaneten bir androidle idare ediyorum ama ölüm gibi gerçekten. sıfır telefona para bayılmak istemiyorum. telden beklentim gerekli uygulamaları (banka, gmail, outlook, drive) desteklemesi. şunu buldum:

www.gittigidiyor.com

alayım mı ?
(7) 

ram yükseltmeden sonra random kapanan 27'' imac late 2015

kuul #1403446 
selamlar,

başlıktaki cihaza, resmi siteden de teyit ettikten sonra 2x4 1867mhz owc marka ram aldık. ama cihazda şu an aniden kapanmalar oluyor. ne yapalım ram'leri çıkarıp tekrar mı takalım, yer mi değiştirelim, üfleyelim mi nabalım :D
(1) 

durduk yere devre dışı kalan usb portları

kuul #1400815 
merhaba,

son zamanlarda sıkça başıma şöyle bir şey geliyor: bilgisayarı açıyorum, kısa süre sonra klavye ve mouse'un takılı olduğu usb portları devre dışı oluyor (belki diğer portlar da oluyordur hepsini test etmedim). restart atınca tekrar olmuyor. tamam da bayram değil seyran değil, nebleyim yeni program mı yükledim desem ? yooo !

sebebi neydi ki ?!
(1) 

ekran kartı değişimi sonrası oyunlardaki garip sorunlar

kuul #1396133 
merhaba,

bugün itibariyle sistemime sapphire rx 5700'ü dahil ettim. açtığım 2 farklı oyunda şöyle egzantrik bir durum var: misal oyun başlıyor, sesler geliyor ama ekranda görüntü yok. alt+tab yapıp masaüstüne çıkınca bir anlığına ilgili andaki görüntüyü görür gibi oluyorsunuz ama tam ekrana geçince yine donmuş veya durmuş oluyor. arkada sesler gelmeye, hareketleri algılamaya devam ediyor ama. her şey yeni ve olması gerektiği gibi diye düşünüyorum ama niye böyle oluyor anlayamadım. yardımcı olabilecek olan ?
(1) 

acemi pythoncuya yardım !

kuul #1393631 
ya 2 tane sorum var. ama örneklere bakarak bile içinden çıkamadım. cevap veren veya yönlendirme yapan olsa ne kadar süper olmaz mı yha :))

1-bir python fonksiyonu yazınız. Bu fonksiyonun argümanı yildiz bir tam sayıdır. Fonksiyondan istenen yildiz sayısına bağlı olarak ekrana yıldızlar yazdırmasıdır. örneğin 3 yazınca bu çıkıyor mesela. (bkz resim).


(burada şunu yakaladım. 3 yazınca yatay kenar 6, dikey kenar 5 oluyor. 2k ve 2k-1 yani. ama içerideki diamond şeklinde olan boşluğu nasıl bıraktıracağımı anlamadım.) bu arada 3 sabit değil. yani 5 yazarsam aynı kurala göre daha büyük bir diamon oluşturacak. kullanıcıdan alacak yani sayıyı.

------------------------------------------------

2- Adı nükleotid(dizi) olan bir Python fonksiyonu yazınız. Bu fonksiyonun argümanı dizi tipi karakter dizisi (string) olan bir nükleotid dizisi olacak. Fonksiyon nükleotid dizisinde bütün A, G, C ve T çiftlerini sayacak ve 4x4’lük matris bir listeye dönecektir. Bu matrisin her bir elemanı karşılık geldiği nükleotid çiftinin frekansını verecektir. Örneğin

[ [1,2,3,4], [5,6,7,8], [9,10,11,12], [13,14,15,16] ]

Matrisinde ilk satır ([1,2,3,4]) A’ya aittir ve AA’nın dizide 1, AG’nin 2, AC’nin 3 ve AT’ninde 4 defa gözlemlendiğini gösterir. Sonraki satır ([5,6,7,8]) G’ye aittir ve yine sırasıyla GA’nın 5, GG’nin 6, GC’nin 7, GT’nin ise 8 defa gözlemlendiğini gösterir ve böyle devam eder.

Yine örneğin

‘ATGCAGTTAAGCTGCCTG’

dizisi aşağıdaki matrisi verecektir.
[[1,2,0,1],[0,0,3,1],[1,0,1,2],[1,3,0,1]]. Bu da şu demektir ki dizide
1 tane AA, 2 tane AG, 0 tane AC, 1 tane AT
0 tane GA, 0 tane GG, 3 tane GC, 1 tane GT
1 tane CA, 0 tane CG, 1 tane CC, 2 tane CT
1 tane TA, 3 tane TG, 0 tane TC, 1 tane TT vardır. Matrisin sayılarının toplamının dizi uzunluğunun bir eksiği olması gerekir.
(5) 

ram'leri overclock edince mavi ekran veren bilgisayar

kuul #1392366 
merhaba,
arkadaşım için yeni bir sistem topladık. "g.skill ripjaws v 3200 mhz ddr4" ram ile "asus prime b350 plus" anakartımız var. satın alırken uyumlarını kontrol etmiştim. normal çalışmada sorun yok. bios güncel. ancak ramleri 3200mhz'e overclock edince bilgisayar birden sapıtıyor. açılırken mavi ekran veriyor. tekrar tekrar başlıyor vs falan tüm stabilite gitti. overclock ayarını sıfırlayınca normale dönüyor yine.

daha düşük frekansta mı overclock etmeliyim yoksa başka bir problem var mıdır ? foto-video editleme işi yapıyor bilgisayar.
(8) 

veteriner varsa bi bakabilir mi (köpek ısırayazması)

kuul #1391365 
hayat enteresan. gayet merkezi bi yerde yürürken arkamdan sessizce yaklaşan bir köpek bir anda baldırımı ısırdı. havlamadı bile pezevenk asdfghjklşkjl :D neyse pantolonda delik falan yok. eve geldim baldırda böyle dikenle çizilmiş kadar bir yer çizik. hafif kanamış.

bi şey olur mu lan o_0 doktora gideyim mi ? alakasız bir yer ve saatteyim.
(1) 

photo-video editing için topladığım sistem nasıl ?

kuul #1391038 
merhaba,

uzun süre hizmet etmesini planladığımız bir sistem kurduk. fazlası veya eksiği hakkında varsa fikriniz almak isteriz.

dibnôt: işler normal giderse birkaç iş sonra makine kendini amorti etmiş olacak.
(1) 

Spora Club üyeliği çok mu para yav?

kuul #1388345 
genşler selam. ficudumu daha fazla hantal bırakmamaya karar verip havuzlara geri dönme kararı aldım. yenisahra'daki spora club'ı buldum. 12+2 ay üyelik 2674 tl. akşam 10'a kadar falan açık. seans bekleme derdi de yok gidip direk dalabiliyorum yanlış anlamadıysam. sadece havuz derinliğinin 1.40 olması biraz canımı sıktı ama yüzerken o kadar da problem olmaz diye düşünüyorum.

fiyat makul mü sizce ? bildiğiniz daha makul seçenek var mıdır o civarda ? iş çıkışı hemen göztepe'den geçicem, sonra avrupa yakasındaki evime geri dönücem. yani metrobüse çok uzaklaşmamam lazım.

edit: fiyatın içine fitness salonu da dahilmiş. ben havuz için kullanıcam ama o da paketin içinde
(4) 

ekran kartı tavsiyesi

kuul #1387149 
şimdi genşler çok bilinmeyenli bir denklem içindeyim. biraz kararsızım.

1 adet 4 yaşını az geçkin bir msi gtx970'im var. hala canavar gibi olsa da rdr2 aldım ve çıkmasını beklerken bir tazelenmeye ihtiyacım var gibi geldi.

4 ay mining yapılmış bir 1070 ti gördüm. fiyatı 2250 lt. sıfırı 3200 civarında. bu kart alınır mı ? veya buna girmeden rtx2060 ayarında bir şeyler mi bakmak gerekir ? veya nasıl bir şey bakalım da yine böyle 3-4 yıl gözümüzü arkada komasın ? amd tarafını hiç bilmiyorum. niyet etsem o taraftan neye bakayım ?

bütçe ? maxxxx 2000-2500 arası olur. belki az daha aşağı.
(1) 

asus h97m-e anakartıma m.2 ssd takı-yorum ?

kuul #1384346 
selamlar,

tam rdr2 pc'ye geliyormuş diye sevinicem, bu m.2 meselesini okumaya başlayınca bana bir hüzün çöküyor yav.

-asus'un sitesinde "10Gbit/s M.2 desteği sunar" yazıyor. bunu aratıyorum araya bir de "nvme" kavramı giriyor.
-resimde gördüğünüz tek çentik-çift tırnak hadisesi var. benim için ne ifade ediyor ?
-bir de sanırım uzunluk kısmı önemli. onunla alakalı sitede bir şey göremedim sanki.

hani dediğim gibi defalarca okuyorum okuyorum, tam bir yere kadar anladım sanıyorum sonra tekrar mala bağlıyorum.

ben bu anakarta nasıl bir m.2 almalıyım ?
(1) 

kadıköy belediye havuzuna sadece mayo ile mi girilir ? Ayrıca diğer şartlar

kuul #1381293 
sadece mayo mu yoksa capri kıvamında giyecekle de girilebiliyor mu ? ayrıca hijyen koşulları nasıldır ? bilen varsa aydınlatabilir mi ?
(2) 

python zaman serisi analizi

kuul #1365704 
print("selam genşler !")

ya ben bir süredir data science ile yatıp kalkıyorum. değişik teorik ve pratik bilgiler edindim bu süreçte. amma velakin şimdi önüme bir time series analizi geldi ve ben bunu daha önce hiç yapmamıştım. neyse günlerdir google ve youtube deryalarında sorularıma cevap arıyorum ama hiçbiri bana uymuyor.

elimde tarih-para çekme-para yatırma şeklinde 3 tane kolonu olan VE bazı kolonlarında eksik veri olan bir dataset var. bu eksik verileri moving average ile doldurmaya çalışıyorum ama olmadı gitti emenike ! sonrasında da işte ileriki aya ait tahmin falan yapmam lazım.

bunu böyle anneye anlatır gibi anlatacak türkçe-ingilizce kaynak veya burdan bir baba hindi yok mu yha günlerdir ciğerim soldu yemnederim :'(
(2) 

fill in the blanks (a/the/hiçbiri) ?

kuul #1359076 
dear wilyım şeyhpîr's ! şurayı nasıl kotarıcaz yav:

I realized that working for a state job was not a good fit for a person "with potential" to achieve more...

with potential
with a potential
with the potential

?
sanki ilk seçenek olur gibi ama bilemedim de.
(4) 

Almanya'daki İngilizce Konuşulan İşler için CV Hazırlamak

kuul #1355072 
Genşler selam,

Bir süredir bu düşünce üzerine yoğunlaştım. Aktif olarak başvuru da yapıyorum. Matematik okudum ve Bilg. Müh. alanında master yaptım. "junior data scientist" olarak başlangıç yapabileceğim bir yer arıyorum. Almanya'da bolca var bunlardan. Yalnız bugüne kadar yolladığım Resume sanırım US tarzında. onu "lebenslauf" dedikleri formata mı getirmek lazım mutlaka ? başka nelere dikkat etmeyi tavsiye edersiniz ?
(7) 

imei kaydı

kuul #1334255 
selamlar,

ben bi bok yeyip kadıköy'deki bir telefoncudan sıfır xiaomi bi telefon aldım. imei kaydını sorguladığımda kayıt bulunamadı falan diyor. satıcıyı aradım "telefonda modem var, modem özelliği var ??" gibi bi şeyler var, sıkıntı yok diyor ama biraz kıllandım. bilen eden var mı ?
(10) 

100mbit interneti destekleyen wifi adaptör

kuul #1332794 
selamlar,

şimdi interneti 100mbit yaptım geçenlerde. ancak tl-wn722n wifi adaptörüm sanırım desteklemiyormuş bu hızı. onunla anca 47-48mbit civarlarında hız alabiliyorum. aradım dediler ki 5ghz'lik wifi adaptör alman lazım. onlara da bakıyorum şimdi bir sürü harf oyunlu cin entry'ler falan gibi bi ortam. 5ghz yazan herhangi bir wifi adaptör alsak yetiyor mu ? bi de bu adaptörlerin üzerinde 300-600-1200mbit gibi ibareler var. bunlar benim dikkat etmem gereken şeyler değil di mi ?
(6) 

1 milyonuncu akıllı telefon sorusu (anneye almalık 1000-1500 tl arası)

kuul #1332479 
genşler selam,

böyle zilyon tane soru olduğunun farkındayım zaten bakıyorum da eski sorulara. ancak dolar çok oynak olduğu için eski duyurular güncelliğini kaybetmiş gibi. şimdi çilekeş anama iyi foturaf çekecek, hafızası hemen dolmayacak, akıcılığı iyi ve çok karmaşık bir yapısı olmayan bir tel lazım. gözüme 3 model kestirdim. eğer sizde fazlası varsa alırım bi dal. gözüme çarpanlar:

-xperia xa1 plus (~1400 tl)
-xiaomi redmi 5 plus (~1250 tl)
-xiaomi mi a2 lite (~1220 tl)

daha ?
(3) 

5,5 satırlık çeviri ?

kuul #1329827 
aslında ingiliççe biliyoyum ama uzun cümleleyde tıkanıyoyum abiley ablalay :(

"Günümüzde sağladığı avantajlardan dolayı, önemi ve kullanımı hızla artan bir teknoloji olan bulut bilişim, işlem gücünün, veritabanı depolama alanının, uygulamaların ve diğer bilgi teknolojisi kaynaklarının bir bulut hizmeti platformu tarafından internet üzerinden, istek üzerine ve kullandıkça ödeme modeliyle sunulmasıdır. Bu çalışmada Amerikan havacılık sektörüne ait uçuş gecikmesi verileri bulut platformunda makine öğrenmesi yöntemleriyle analiz edilerek; kullanılan metotlar, veriler ve elde edilen sonuçlar sunulmaktadır"

lan bokunuzu yirim bi el atıvirin be :')
(3) 

altunizade civarları geceye kadar açık fazla öpmeyecek mekan ??

kuul #1328264 
arkadaşın laptop başında olması lazım. böyle fiyatlarıyla bizi çok üzmeyecek, rahatça priz bulunabilecek, uzun oturmanın sorun olmayacağı nereler var ? birkaç yeri gözüme kestirdim ama ekonomik seçenekler varsa alırım bi dal. orta halli insanlarız işte.

edit: aslında söylemeyi unutmuşum gece 00.00'a kadar açık olan bir yer olması önemli tabi. yoksa haklısınız capitol'e giderdıh heman :/
(2) 

mid 2011 macbook air ssd takma

kuul #1326732 
Selamlar,

Bu alete herhangi bir m.2 ssd takılabiliyor mu yoksa tek çentikli (öyle uydurabildim adını) bir versiyonunu mu almak lazım. bazı videolara baktım ssd'yi alıp ayrı bir aparatın içine takıyor falan. ürperdim resmen :D

nası yabıcaz ?
(3) 

erasmusla avrupanın en görülesi yer(ler)i

kuul #1325960 
selamlar,

erasmus personel hareketi kapsamında başvuru aşamasındayım. daha önce hiç yurtdışına çıkmadım. kendi iznimi de katarsam totalde 10 günüm falan olacak diye hesap yapıyorum. günlük hibe ve bilet desteği var, ben de o tarihe kadar biraz biriktirsem elimde bir miktar para olur. vezir olmasak da rezil de olmayız heralde. hizmet pasaportuyla gidiliyor sanırsam. bu süreyi maksimum verimde geçirmek için nasıl bir rota tavsiye edersiniz ? program kapsamında gidilebilecek ülkeler şöyle:

1. grup: Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç

2. grup: Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan

3. grup: Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya.

(bu gruplar bilet hibesi miktarları için oluşturulmuş. yoksa sadece o grup içinde gezebilirsin anlamı taşımıyor. çıkıp çek cumhuriyetinden almanya'ya geçilebiliyor yani. Soru şu: nerelere nasıl geçebiliriz ki zamanı iyi değerlendirelim ?)
(1) 

dişçiler bi bakabilir mi ? (diş köprüsünün çıkması)

kuul #1323000 
Saygıdeğer hazirun,

yaklaşık 10 yıl önce takılan 4'lü diş köprüm dün itibariyle elimde kaldı. tekrar takılıyordur takılmasına da köprüyü elime alıp direk gitsem o an halledebiliyorlar mı yoksa eski yabışkanı temizle, dişlerde kalan kısmı temizle vs derken iş uzuyor mu ? ona göre izin-randevu şeysini ayarlamam lazım.

durduk yere iş çıktı yav :/
(9) 

kafasına göre davranan ssd

kuul #1318609 
selamlar,

ya şimdi 2 yıldan biraz büyük ssd'm enteresan tepkiler veriyor. normal zamanlarda temiz sistem kurulumundan sonra 13-14 saniyede açılırdı. sonra hiç sebepsiz yere bir şey oldu ve 4 dk'da falan açıldığı günler oldu. sonra başka bir gün açılamayınca hata ayıklamaya girişti ama bir şey bulamadı. daha sonraki bir gün kasten bekledim 10dk boyunca o yuvarlak ekranda döndü hiçbir şey olmadı. birkaç kez kısa aralıklarla format attım ve başlarda iyiyken bugün gene kanser etti. niye böyle oldu ki durduk yere ?

edit: bu arada normal dediğim zamanlarda açılması normaldi ama misal restart atınca gene açılamıyordu. ne alakaysa artık :/
(9) 

30'undan sonra programcı olmak (dünyanın bütün koğdırları...birleşin !!)

kuul #1314558 
System.out.println("Hello world!")

şimdi sayın beyaz şapkalı heykırlar, sevgili romalılar !

bununla ilgili daha önce de benzer sorularım olmuştu lakin tıkanmış hissediyorum ve benim moreli sıffır sıffır sıffır sıffır !

neyse özet geçmeye çalışayım: yaşım 32. android programlama öğrenmeye çalışıyorum online kurslar üzerinden (merak eden varsa tim buchalka ve saz arkadaşları) ingilizceyi gayet yeterli bir seviyede biliyorum. dersleri bir noktaya kadar anlıyorum sıkıntı yok. ama hoca arada öyle bir katakulli çeviriyor ki olayı anlamam, mantığına vakıf olmam neredeyse mümkünsüz. misal adam diyor ki: "bu işi yapmak için hedehödö sınıfının abuzittin özelliğini kullanıcaz." ki bilenler bilir, nesnenin sonuna noktayı koyunca zilyon tane fonksiyon çıkıyor. ben hangisini nasıl kullanacağımı, hangi tür hata verdiğinde nasıl üstesinden geleceğimi nasıl bilicem ki ?

böyle olunca ister istemez elin böğründe kalıyor. ne yapayım ben acı şurup içer gibi devam edeyim mi böyle ? 3-10 paraya çalışayım yeter ki öğreneyim diyebileceğim şartlarda da değilim. yurtdışına kendimi atayım desem (ki aklımda) şu anki halimle anca temizlikçi gidebilirim, türkiye'de ise benim durumumdaki adamların işi -bence- zaten yurtdışındakinden daha zor...

ne yabayım yav vaz mı geçeyim bu sevdadan :/

edit: eklemeyi unutmuşum. bilg. müh.'te tezsiz yüksek lisans yapıyorum. ama bu yüksek lisansın "içerik" olarak programcı olmak isteyen geleceğine -abartmıyorum- neredeyse hiç katkısı yok. dersler kitap üzerinde kalmak üzere tasarlanmış gibiydi adeta. bu dönem proje var bakalım inşallah orda dişe dokunur bir şey yaparız.
(4) 

halı yıkamalı su filtreli elektrik süpürgesi

kuul #1309871 
ya arkadaşlar bunlardan artık üretilmiyor mu yoksa ben arama sonuçlarına şaşı mı bakıyorum anlamadım. bizim makine ömrünü tamamladı gibi. yenisini alıcaz ama ya sadece halı yıkama makinesi var ya elektrik süpürgesi. süpürgenin toz torbalı olması söz konusu değil bizim için. hem su filtreli süpürge hem de halı yıkama fonksiyonunu icra edeni yok mu yav bunların ?
(5) 

işe yeni başlayan birinin kredi çekmesi uzun mu sürer

kuul #1307837 
konuyla dolaylı yoldan alakalıyım. benim alacağım var. borçlu kişi de diyor ki arkadaşım işe yeni başlıyor, benim için kredi çekecek sonra senin paranı vereceğiz vs. bunları 5 eylül gibi konuşmuşuz. eğer gerçekten kredi çekiyorsa 10-15 bin tl bandında bir para olacaktır. bizi mi yiyor yoksa prosedür sürüyor mu böyle ? çünkü internet bankacılığı üzerinden bile 10bin tl yi şak diye veriyordu sanki ?
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık