(3) 

Bakıcı Site/Ajans Önerisi

gregorsarımsak #1570575 
Selamlar,
Bebeğime bakıcı arıyorum. Sağa sola, eşe dosta, dört bir yana haber saldım - dönüş yok. Birkaç bakıcı sitesine ilan açtım hepsi para istiyor, versem bulacaklar mı birini güvenemiyorum. Ajanslar ateş pahası, hadi güvenilir olsa vereyim ama emin olamıyorum.

Sorum şu ki, bebeğinize nasıl bakıcı buldunuz? Önerdiğiniz siteler, ajanslar vs varsa paylaşabilirseniz bir yeni bir ananın duasını alırsınız. Şimdiden çok teşekkürler.

İş ilanı değildir, daha önce aynı süreçten geçmiş anne -baba önerilerine talibim. İstanbul için soruyorum.
(4) 

Hastanede tedavi gören covid hastasına ne götürülmeli?

gregorsarımsak #1509245 
Selamlar,

Annem covid sebebiyle hastaneye yatış yaptı dün. Kandaki oksijende sıkıntı var ve ciğerlerde yüzde 50 civarı tutunum varmış. Daha önce bu kadar yakın çevremde hastaneye yatan olmadığı için telaşlıyım açıkçası ve gıda, takviye vs anlamında ona ekstra iyi gelecek bir şeyler var mıdır diye düşünüp onları götürmek istiyorum.
İnternette, şurda burda her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Biri diyor süt ürünleri çok iyi geliyor, diğeri diyor yok yok hiç iyi değil. Biri diyor çam kozalak şurubu çok iyi, diğeri diyor boğazına kötü gelir belki...

Özetle, bu durumu yaşamış olan ya da doktor olan vs varsa bana bir öneri yapabilir mi lütfen? Ne götürmeliyim ek destek olarak? (Mandalina, portakal, süt, bal vs gibi hastanedeki tedaviye ters düşmeyecek ama ekstradan güç, kuvvet, bağışıklık sağlayacak şeyler)

Şimdiden çok teşekkür ederim.
(6) 

Kredi Kartı Alamama Sorunsalı

gregorsarımsak #1480302 
Selamlar,

Öğrencilik dönemimde yani 10 küsür yıl önce öğrenci kredi kartım vardı fakat ödemem icra takibine düşmüştü. Neyse sonra ödedim ettim, seneler geçti hala kredi kartı alamıyorum.

En az 5 senedir çalışıyorum, 2 senedir aralıksız sigortam var. Hem maaş gelirim hem freelance olarak ayın aynı günü hesabıma giren para var, evlendim eşimin geliri yüksek vs fakat maaş bankam bile asla kredi kartı başvurumu kabul etmiyor.

KKB, Findeks falan baktığımda kredi notum 0 bile değil, kredi notum yok. Muhtemelen bu sebepten şak diye başvurum reddediliyor. Banlaya gidip de denedim, baya uğraştılar ama hala red yiyorum. Kredi notum oluşsun diye çok düşük avans hesap bile denedim ama onu açmama da izin vermiyor banka.

Benzer bir durumda olan ya da bir çözüm yöntemi bilen var mı? 30 yaşına geldim, düzenli gelirim var, düzenli sigortam var, gerekirse kefilim var ama asla asla kart alamıyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Not: Hemen hemen her bankaya başvurmayı denedim, sonuç aynı.
(2) 

Spotify Aile Listesinden Kişi Çıkarmak

gregorsarımsak #1447286 
Merhabalar,

Spotify aile listesinden birini çıkarmak istiyorum. Bunu yaptığımda kişiye bilgilendirme maili gidecektir diye bir uyarı geliyor.
Merak ettim şey, bu uyarı nasıl bir uyarı? xx kişi sizi aile üyeliğinden çıkarmıştır mi diyecek yoksa aile üyeliğiniz sonlanmıştır gibi bir şey mi?

Üyeliği kapattık, başka üyelik aldık falan diyeceğim de o kişi bunu fark ettiğinde ama çıkarıldınız gibi bir mail gider diye de bir türlü çıkaramadım.

Bilen varsa aydınlatırsa harika olur.

Şimdiden teşekkürler.
(5) 

Nikah Tarihi Erteleme

gregorsarımsak #1423433 
Selamlar,
Bizim Ağustos'ta nikahımız var fakat salgın dolayısıyla nikahlar davetsiz kıyılıyor şu sıralar. Ağustos'ta ne olur belli değil ama nikaha yurt dışından ve şehir dışından gelecek çok yakın ailelerimiz var - Nikah dışında düğün vs yapmayacağım için sevdiklerimiz yanımızda olabilsin istiyoruz. Bu sebeple Ekim'e ertelemek ve onları da riske atmamak daha mı doğru olur diye düşünmekteyiz. Malum neredeyse 3 aydır her yer kapalı, hiçbir hazırlık da yapamadık evdi eşyaydı gelinlikti damatlıktı.
Daha önce nikahını erteleyen var mı? Böyle bir imkan sunuyorlar mı ve ne yapmamız lazım?
Belediyeyi arayıp sordum Temmuz'da arasanız yeter, erteleriz dediler ama çok da güvenemedim. Normalleştik, ertelemeye gerek yok falan derlerse diye endişe ettim açıkçası. Normal zamanda da ertelemeye izin veriliyor mu onu hiç bilmiyorum çünkü.
Aydınlatırsanız çok sevinirim
Teşekkürler.
(5) 

Evlilik Başvurusu

gregorsarımsak #1404656 
Selamlar,

15 Ağustos için nikah tarihi alacağız. Bunun için en erken sağlık raporunu 17 Şubat'ta alabileceğimiz yazıyor.
Sorum şu, mesela ben bu hafta kan tahlilimi yaptırsam; haftaya akciğer olayını yaptırsam ama 17sinde aile hekimine teslim edip raporu alsam oluyor mu? Kan ertesi gün, ciğer akşam falan çıkar dedikleri ve ben de iş yerimden üst üste 2 gün izin almakta sıkıntı yaşayacağım için böyle mi yapsam diye düşündüm.

Bir de benim nüfus cüzdanım eski, 15 yıllık falan fotoğrafım var. Başvuru için illa bu yeni kimliklerden mi almam gerekiyor?
Evlendikten sonra zaten değişecek diye özellikle değiştirmemiştim.

Son olarak, ikimizin ikametgahından farklı bir yerde yapacağız nikahı. Nişanlım kendi müdürlüğünden izin belgesi alacak ama belgeleri raporu falan halledip mi alacak nasıl olacak? Araştırdık baya ama asla çözebilmiş değilim.

Yakın zamanda bu işlemleri yapmış olan varsa yardımcı olursa aşırı makbule geçer.
Şimdiden çok teşekkürler.
(1) 

Mobil Uygulama Flowchart

gregorsarımsak #1329617 
Selamlar,
Bir dersim için mobil uygulama yapmam lazım. Fatura ödemelerinin yapılabildiği bir uygulama.
Sormak istediğim şu ki, hiçbir yerde bilgi bulamadım ve final olduğu için de hocadan geri dönüş alamıyorum, bu sidebar olayını chartta nasıl gösterebilirim? Mesela atıyorum A sayfam var, a1 ve a2 diye 2 tane işlemim var bunlar başka sayfalara gidiyorlar vs. Ama sidebar loginden itibaren hep sağda duracak, 3 çizgi sembolüne tıklayınca açılacak bir şey. Ben bunu prototip yaptığımda da nasıl gösterebilirim ona asla aklım ermedi.
Bir bilen var mıdır? :( En kötü ihtimalle sidebardan vazgeçip aşağıya saçma sapan ikonlar koyacağım.
(6) 

İçinden Çikolata Çıkan Karton Takvim

gregorsarımsak #1325467 
Selamlar,
Yurtdışında oluyor bundan genelde ama eskiden Türkiye'de de olurdu. Her gün bir kartonu yırtıyorsun içinden çikolata çıkıyor, 1 aylık.
Nerede bulurum ben bundan, bilen var mıdır?
(5) 

Stajyerin ihbar süresi var mıdır?

gregorsarımsak #1317425 
Merhaba,
2 aydır staj yaptığım iş yerinden ayrılmak istiyorum. Üniversite öğrencisiyim ve stajımı okul vasıtasıyla buldum, sigortamı okul yaptı fakat meslek yüksek okulu vs gibi bir şey değil. Grafik tasarım alanında kendi isteğimle staja girdim.
Şimdi ayrılmak istediğimi söylediğimde çalıştığım kişi iş kanunlarına göre bir süre daha çalışmam gerektiğini söyledi. Etik olarak ben zaten elimdeki işleri teslim edeceğim, o durumda bir sıkıntı yok. İş kanununa baktığımda stajyerlerin işçi sayılmadığı, dolayısıyla ihbar süresinin söz konusu olmadığı yazıyor; ama uygulamalı stajyer diye bir kavram varmış o işçi sayılıyor. Hangisi olduğumu bilmiyorum. Bunun dışında da normalde işlerde 2 aylık deneme süresi olduğunu ve bu süreyi geçmediysen ihbar süren olmadığını da biliyorum.

Sormak istediğim, şimdi benim haklarım nelerdir? İhbar sürem var mı yok mu?
(4) 

Grafik Tasarım Sergileme Şeysi

gregorsarımsak #1016261 
Yahu millet bir tasarım yapıyor böyle onu kitaba basmış gibi 3d sergiliyor ya da gerçekten sergideki bir çerçeveymiş gibi falan koyuyorlar. 3d olarak bilgisayarda mı tasarlamak lazım onu yoksa böyle bir uygulama falan mı var?
Soruyorum çünkü artık herkes kullanır oldu bunları ve ben kendim tasarlamak dışında bir yolunu bilmiyorum. Bir kolayı olmalı herkes kullandığına göre.
Teşekkürler ediyorum bilenlere, yardımcı olanlara.
(4) 

Yavru Kedi Bakımı Hakkında Acil!

gregorsarımsak #1001003 
Merhaba,
Kedim yavruladi 5 gün önce. 5 tane tatlı mı tatlı yavru doğurdu, 1 tanesi 3 günlükken öldü çok zayıftı, 1 tanesi de bugün öldü neden bilmiyorum halbuki kilosunu da almıştı.
Annenin sütü yetiyor mu nasıl anlarım? Memelerini sıkınca hafif süt çıkıyor ama ne kadar olması lazım, emiyorlar sürekli ama beslenebiliyorlar mı? Anneye yavru maması veruyorum, günde 1 paket ıslak ve kuru mama kabı da hep dolu zaten. Arada sütle suyu karıştırıp veriyorum, beslenmesinde sıkıntı olduğunu sanmıyorum.
Bebeklerin poposunu falan yalıyor arada ama çiş ya da kaka yaptıklarına ben şahit olmadım. Yapıyorlardır degil mi, görmüyor olabilir miyim yiyor mudur anne?
Cok korkuyorum kalan yavrulara da bir sey olacak diye. Ne yapmam lazım, bu sorduğum durumları nasıl anlarım?
Bebeklerden biri çok sakin 1 saattir falan, emsin diye zorla memeye götürüyorum sallamıyor uyumaya devam ediyor. Hareket ediyor ama emmiyor, zorladım, uykulu diye mi öyledir?
Bilen varsa aydinlatsın lütfen, kafayı yemek üzereyim.
(2) 

Bolca Lego Minifigür Bulmak

gregorsarımsak #952354 
Bütün sitelere bakmış olabilirim ama hiçbirinde ucuza ya da eski seri Lego yok! Şöyle çeşit çeşit, bolca minifigür almak istiyorum orijinal Lego marka olursa efsane olur.
Yok mudur böyle bir iste, böyle bir mekan?
(Legoland açılıyor falan biliyorum, yurtdışından getirtebilirim biliyorum... Ama bunlara vaktim yok. Ucuza gidip minifigür almak istiyorum.)
Sevgiler, saygılar
(2) 

Apple İş Başvurusu

gregorsarımsak #947317 
Selam,
Apple Store'da çalışmak için başvuru yaptım kendi sitesinden. 1 ayı geçti ve hala ses yok. Bakıyorum başvurduğum pozisyonlar hala açık ama ben benim CV'me bakmışlar mı bakmamışlar mı nedir ne değildir göremiyorum bile tabii ki.
Arasam sorsam diyorum, insan kaynaklarına ulaşabileceğim herhangi bir numaraları yok. Hep alışveriş ile ilgili şeyler çıkıyor.
Yani sorum şu ki, hiç daha önce başvurmuş olan çalışan eden var mı. Bu süreç nasıl işler? Ne zaman kapanır ilanlar? Ne zaman ararlar ya da mail atarlar? Olumlu olumsuz dönerler mi?
Şimdiden teşekkür ederim. Eğer sallamıyorlarsa başka iş arayışına gireceğim ama Apple'ı çok istediğim için başvurduğumdan beri elim kolum bağlı bekliyorum.
(2) 

Kedi Aşılatma

gregorsarımsak #806847 
Selam canlar,
kedim var 3 yaşında. Bayadır aşılarını yaptıramıyoruz, maddi durum vs. Şimdi sokağa kaçmaya başladı hasta olacak diye korkuyorum. Kadıköy belediyesinin sitesine baktım o bile 45-50 lira bir aşı.Bir ucuzu bir şeyi yok mudur bunun, paramız yoksa hayvan hasta mı olsun nedir?
(4) 

Lustral'den Prozac'a

gregorsarımsak #805708 
Merhaba,
2 seneye yakındır Lustral kullanıyorum, 6-7 aydır 100 mg idi.4 gündür ilacım bitti ben de bırakayım artık yeter dedim almadım, ama bugün gerçekten beynim dalgalanıyor uykuluyum ama uyumak da değil sadece öyle yatmak istiyorum habire bir şey yemek istiyorum ama yediğim de zevk vermiyor. Ne sigara ne kahve her şey bok. Dün ota boka ağladım zaten.

Şimdi.. Evde Prozac buldum, dayanamıyorum bu huzursuzluğa ama yeniden Lustral'e de dönmek istemiyorum. Prozac'a başlasam ne olur?
(2) 

Kadıköyden Bostancı ya da İçerenköy'e Dönüş

gregorsarımsak #804604 
Yahu saat 12den 1den sonra dönemiyor muyuz yani sokaklarda mı kalıyoruz taksi paramız yoksa? Bir yolu bir şeyi yok mudur bunun?
(6) 

3g Özelliği Olmayan Akıllı Telefon

gregorsarımsak #770842 
Telefonum çalındığından en düşük bütçeyle en çok özellik olsun, işimi görsün diye bir telefon sipariş verdim. Baya akıllı bir telefon. Ön kamerası falan da var, android jelly bean vs vs. Ama 3g özelliği yok. Noluyor 3g olmayınca, nedir bana zararları?
(3) 

Lustral'den Paxera'ya

gregorsarımsak #741767 
Merhaba,
daha önce de duyuru açtım Lustral konusunda ama burada henüz çare bulmuş değilim.
100 mg Lustral kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır ve ilacım bitti. Danimarka'dayım ve henüz buradan da alamıyorum, CPR numaram için beklemem gerekli.
Bir arkadaşım Paxera kullanıyor, 10 mg. 4 gündür ilacımı kullanamıyorum ve gerçek tabiriyle bok gibiyim. Önce telkin yapmaya çalıştım bir şey olmaz falan diye ama beynim sallanıyor, kıpırdamamak istiyorum, gereksiz yere ağlayasım geliyor, daha bir korkak çekingen oldum sanki... Lustral almayı başarana kadar Paxera kullansam ne olur, maksimum 1 hafta kadar?
(4) 

Lustral Hakkında Acil Yardım

gregorsarımsak #741406 
Merhabalar,
ben yaklaşık 1buçuk yıldır Lustral kullanıyorum. 50 mg'dı, 7 aydır falan da 100 mg kullanıyordum. Şimdi Danimarka'dayım ve ilacım bitti, 3 gündür içemiyorum ve buradan da nasıl alacağımı bilmiyorum hala CPR numaram için beklemekteyim. Duygusallıklar geldi, böyle bi ağlayasım, kendimi yalnız ve mutsuz hissetmeler falan... Lustral yerine geçebilecek kolay alınabilen ucuz bi ilaç ya da bitkisel bi şey öneriniz var mı? Çat diye bırakılmaması lazım çünkü biliyorum ve bırakmaya cesaretim de yok zaten henüz.
(6) 

Kayıp/ Çalıntı Pasaport (Danimarka)

gregorsarımsak #731556 
Danimarka'da pasaportumu kaybettim ya da çalındı bilmiyorum. 3 hafta oldu. Polise kayıp raporu verdim, şimdi randevu alıp konsolosluğa gitmem lazım yenisini çıkartmak için. Erasmus için buradayım ve 10 yıllıktı pasaportum. Şimdi yine 500 kusur lira gibi bir ücret ödemem lazım mı? Gerçekten burada öğrenciyken o parayı ödemek büyük yük ve üstelik ailemden de yardım almıyorum,tamamen hibem ve bursumla geçiniyorum. Ne yapmam lazım sizce? 10 yıllık pasaport ya nereye gider, bulan yok mudur uf nasıl bir yük oldu şu an.
(5) 

Geçici Pasaport Çok Kısa Süreli Vize

gregorsarımsak #719633 
...falan gibi bir şey var mıdır?
Erasmus vizesi için sevgili Danimarka'nın keyfini bekliyorum hala, iletişime geçtim bir umursamaz tavırlar falan. Konuşan kadın zaten ağzında sakız "ay dont know çak çak çak it takeys bıdı bıdı çak çak" şeklindeydi.
Her neyse, henüz oturma izni alamayan başka öğrenciler Avrupa vatandaşı oldukları için 90 güne kadar giriş iznine sahipler ve gidip orada bekleyecekler vizelerini ama ben Avrupa vatandaşı ya da yeşil pasaport sahibi olmadığım için derslerimi kaçırmak zorundayım gibi görünüyor. Yaşasın ırkçılık falan değil mi ne güzel şeyler bunlar.
2 gün sonra uçağım var hala işlem sürecinde Danimarkadaymış pasaportum. Cumartesi sabah uçağım var. Vize o zamana çıkmazsa izinli falan 3-5 günlük vize ya da geçici pasaport gibi bir şey var mıdır? Hizmet pasaportu var biliyorum da onu da vermezler herhalde bana.
Bir çözüm önerisi olan varsa minnettar olurum valla.
(11) 

Pegasus Bagaj 40 Kilodan Fazla Olursa

gregorsarımsak #719435 
20 kilo kendi hakkımız var, 20 kilo da ek bagaj aldım. Ama bavullarım toplamı 55- 60 kilo gibi bir şey. Boşalt bir şeyler demeyin, yaptım baya bir yaptım yani bunu.
20+ kg alamıyorsunuz dediler. Ne yapmak lazım, hani bir uçak bileti daha deseniz ohoo 400 lira allah korusun.
Baya uzun kalmalı gidenler, nasıl çözüyorsunuz bu durumu?
(Git bagajı az olan birinden rica et- demeyin :( )
(7) 

Danimarka Öğrenci Vizesi Yardım

gregorsarımsak #719148 
Daha önce de yazmıştım arkadaşlar, ama hala gelmedi vize. Cumartesi günü sabah uçağım var, pazartesi okulun kursu başlıyor! Defalarca yazdım Roskilde Üniversitesinin koordinatörüne. Yok biz yardımcı olamıyoruz, göçmenlik ofisi üzerinde etkimiz yok falan. Üşengeç, kaytarmacı kadının teki resmen yani.

3 sefer konsolosluğu aradım, durumu anlattım. Oradaki kadın da ters ters "bekleyeceksin, ne yapalım"dan başka bir şey demedi.

Doymadım doyamadım üniversitedeki exchangle ilgilenen tüm görevlilere yazdım, Danimarka vizesi ile ilgili ne kaynak bulduysam onlara yazdım, göçmenlik ofisine yazdım, Danimarka dış işleri bakanlığına bile mail attım!! Bazısı dönmedi bazısı da bizim yetkimizde değil bilmem ne dedi yönlendirdi, yönlendirdikleri yerlerden de ses yok.

13 aralıkta başvurdum, vfs'deki görevliye defalarca belirttim yetişir değil mi diye, tabii ki tabii ki deyip durdu.

3 gün sonra gitmem lazım ve vizemden hala ses yok! Binlerce lira verdim vize için, 400 küsur lira da uçağa... Eğer uçuşumu kaçırırsam neremden daha fazla para bulup yeni bir uçak bileti alabileceğimi gerçekten merak ediyorum. Belgelerimde uçak biletim yoktu, görevli kız sonradan alırsın demişti çünkü, ben de öyle yaptım.

Terörist değilim, kaçakçı değilim, ülkelerinin turşusunu kuracak değilim daha önceden schengen vizem de var alt tarafı öğrenciyim lan nedir bu kadar uzun suren anlamıyorum ki.

Sormak istediğim şu ki yani, yazabileceğim her yere yazdım mail attım zaten vizemden haber almak, hızlandırmak için önerebileceğiniz bir şey var mı? Perşembe açıkmış konsolosluk, sabahın köründe gidip kapılarına dikilsem diyorum ama yine bekle derlerse gerçekten aklımı oynatırım. Yok mu bir yolu bunun ya.
(3) 

Danimarka Öğrenci Vizesi

gregorsarımsak #715973 
13 aralıkta başvurdum vizeye, 20sinde karşı okulda oryantasyon başlıyor 18ine uçak biletim var. Normal okul da 1 şubatta başlıyor.
aracı firma başvuru yaparken çıkar sorun olmaz dedi ama şimdi mail attığımda 6 8 hafta süresi var diyorlar. Konsolosluğu aradım bekleyin diyorlar başka da yardımcı olmuyorlar. Bu vizeyi alanlar ne kadar sürede aldınız? Zaten servet döktük resmen başvurmak için bir de uçak bileti yanarsa artık ne yapacağım bilmiyorum. Yurdun parasını da ödedim ayrıca tabi. Gerçekten aşırı derecede moralim bozuldu.
(3) 

Danimarka Mobil Operatör

gregorsarımsak #713371 
15 gün sonra Danimarka'ya gideceğim ve orada buranın Turkcell'i Vodafone'u gibi bir hat almam lazım. Özellikle internet şart, vardır onlarda da herhalde değil mi 20 tl 1 gb falan gibi şeyler?

Sormak istediğim şu ki, hemen gittiğim gün bana bir hat verin panpişler deyip alabiliyor muyum,
hat hemen açılıyor mu,
nereden alıyorum,
hangi hattı almam lazım,
alırken para ödüyor muyum ve ne lazım,
ücretler nasıldır
...
Bunlar ve daha fazlası hakkında bilgi verirseniz çok güzel olur. Allam nolur içinizden bi Danimarka üstadı çıkıversin de bana yardımcı olsun. Dinimiz amin.
(1) 

Kadıköy Salı Pazarı

gregorsarımsak #682921 
Uzunçayır'daki hani. Yarın, 29 ekimde kurulur mu?
(5) 

90larda Capitol'deki Çocuk Alanı

gregorsarımsak #682920 
Capitol ilk açıldığı zamanlar ve sonraki 10 sene kadar içinde bir çocuk alanı vardı. Top havuzu falan böyle, ablalar abiler... Müjdat Gezen'li bir şeydi ismi de. Ama neydi işte? Gece gece takıldı kafama, delireceğim. İnternette aradım durdum ne bir iz ne de haber yok resmen sanki hiç öyle bir yer yok gibi. Arkadaş bir fotoğraf bir video neyin de mi olmaz yahu.
(3) 

Zirkonyum Kaplama Hekim/ Fiyat Öneri

gregorsarımsak #648488 
Merhaba,
üst çenedeki ön 4 dişim yamuk. Yıllarca tel taktırmaktan kaçtım şimdi de yaş büyüdü tabi hiç takmak istemiyorum. O yüzden zirkonyum yaptırmak istiyorum. İstanbul'da iyi ve uygun fiyata yapan diş hekimi önerileriniz var mı?
Fiyatı da yazabilirseniz çok iyi olur, çünkü çok düşünmekteyim fiyat konusunu.
(1) 

Taksitle TL Yüklemek/ mobilyukle.com

gregorsarımsak #632413 
mobilyukle.com üzerinden daha önce tl yüklemiş olan var mı, güvenli midir? Ya da bildiğiniz güvendiğiniz taksitle tl yükleyebileceğim bir site var mıdır?
(3) 

The Sims 3 Yükleme Sırası Gibi Bir Şey

gregorsarımsak #623108 
Şimdi oyunları yükleyince son ek paketi crack yapıp oynuyoruz ya, üstüne sonradan çıkan bir ek paket yüklemek istiyorum crack işi nasıl olacak? Yani the sims 3 içine son ek paketi cracklesem oynayabiliryor muyum yoksa 524454757 tane oyunu silip en baştan mı yüklemem gerek?
(2) 

Vurmalı bir alet

gregorsarımsak #620133 
Böyle kare şeklinde, üstüne oturup çalıyorsun. Hani tabureymiş ya da meyve kasası gibiymiş gibi, önüne vurarak çalıyorsun. Nedir bu aletin adı allasen?
(3) 

Dövme Yaptırdığım Yer Şişti

gregorsarımsak #618752 
Kolumun iç tarafına, hani kan falan alınan yerin yukarısına dövme yaptırdım. Başka dövmem de var, ama bunu yaptırırken bazı yerler aşırı acıdı, acıdan dişimi falan sıktım o derece. Dövme sonrası baya kanadı, protexle yıkadım streçledim falan. Dövmeci normaldir dedi. Şimdi o acıyan kısım şiş ve kıpkırmızı. Bu da normal midir korkuyorum?
(3) 

Ebay

gregorsarımsak #617524 
Merhaba,
ben ürün satmak istiyorum. Ebay üzerinden denedim ama şu kargo olayını halledemedim. Daha önce Ebay üzerinden satış yapmış olan varsa yardımcı olabilir mi? ABD ya da Avrupa falan 500 liraya yakın kargo masrafı falan var, anlamadım ki ben.
(2) 

Kyk Bursu ve Sigorta

gregorsarımsak #615120 
Sigortalı bir işte çalışıldığında kesildiğini biliyorum ama bunda sınır nedir, sigorta olduğu anda kesiliyor mu? Günübirlik bir iş yapacağım ve şirket tek günlük sigorta yapacak, kesilir mi şimdi?
(3) 

Acil Adobe Premiere Efekt Yardım

gregorsarımsak #613776 
www.youtube.com

Merhabalar,
bu videodaki gibi titleları titretmek istiyorum ama key frame vere vere fenalık geliyor içime ve aynı şekilde de olmuyor. Plug in aradım ya da bir kolay yol ama bulamadım. Bilen duyan varda yardımcı olabilir mi? Gece 12ye kadar göndermem gereken projem için lazım.
(2) 

Resim satmak için site ya da galeri önerisi?

gregorsarımsak #606807 
Annem yağlı boya, baskı, karışık teknik vs resimler yapıyor. Bu hobisinden bir gelir elde edebilir miyiz diye düşündük de nasıl yapılıyor bu işler bileniniz varsa yardımcı olabilir misiniz?
(5) 

Vize Sponsorluğu

gregorsarımsak #569054 
Vize alırken öğrenciysek anne ya da babamızdan sponsorluk dilekçesi alıyoruz, onların mal varlığını falan gösteriyoruz ya bu aile dışından biri olamaz mı?
(2) 

Araştırma Görevlisi Olmak ve Yüksek Lisans

gregorsarımsak #543148 
Şimdik sorum şu:
İletişim Tasarımı okuyorum ve akademisyen olmak istiyorum ilerde. Ama tasarım hakkında değil, mesela bizim zorunlu derslerimiz arasında sanat tarihi ve grafik tarihi de var. Bu tarz bir ders vermek istiyorum. Yani mezun oldum, kendi okulumda araştırma görevliliğini kazandım falan diyelim ne oluyor? Sonra nasıl akademisyen olma yolunda ilerliyorum ve vereceğim ders neye göre belirleniyor?

Bir de yüksek lisansımı alanımda yapmak istemiyorum. Edebiyat, sanat tarihi ya da dramaturji yapmak istiyorum. Yani lisans, yüksek lisans ve doktora farklı alanlarda olunca yine ünvan alabiliyor muyum yoksa tek bir alanda mı uzmanlaşmam gerekiyor?
(7) 

Lustral Kullananlar Yardım

gregorsarımsak #515315 
Yoğun stres altındayım, hep uyumak istiyorum, okuduğum bölüm beni deli ediyor vs vs diye doktorum bana lustral ve arcalion denen ilaçları verdi. Lutsral 50 mg, dün başladım ilk günler yarım içecekmişim 6 ay hiç bırakmayacakmışım falan. Da sözlüklerde yorumları okudum korktum yan etkilerinden, hafızayı zayıflatmasından. Bölümüm ciddi yaratıcılık, hafıza falan isteyen bi bölüm doktorum da biliyor bunu. Manyak olmayayım sonra? Kullananlar bir yorum yazsanız içimi rahatlatsanız
(4) 

Dizimag'e ne oldu?

gregorsarımsak #494044 
Giremiyorum günlerdir. Önbelleği mi temizlemedim, dns mi değiştirmedim ne ayarlar yaptım yok açılmıyor.

Girebilen var mı?
(7) 

"Size gerçeği söylüyorum, isteyin size verilecektir, arayın bulacaksınız.."

gregorsarımsak #487822 
"Size gerçeği söylüyorum, isteyin size verilecektir, arayın bulacaksınız, kapıyı çalın açılacaktır."

Bunun orjinalinde yani sanırım İbranice yazılışı nasıldır?

*Luk.11:9-13'da geçiyormuş
(1) 

Validebağ Korusu

gregorsarımsak #481141 
Piknik yapılır mı burada, düzgün bir yer midir? Ve Üsküdar ya da Kadıköy'den nasıl gidilir?
(2) 

bonubon.com

gregorsarımsak #462732 
Güvenli midir?
(4) 

Çıldırtan Interrail

gregorsarımsak #420573 
Yahu 1 ülke pass alalım doya doya 1 ülke gezelim dedik ama ülkeden nasıl çıkacağız, çıkışı karşılamıyormuş hay allahım. Deliler gibi uçak bileti arıyorum ağustos sonuna ama 300 liradan aşağı da yok. O kadar para vericek olsam neden alıyım oğlum interraili zaten paşalar gibi tura çıkarım yani. Bakıyorum bakıyorum pass i de ona göre alsam belki İtalya ucuzdur yok değil belki Amsterdam yok Lüksemburg yok Çek.. Yok oğlum hiçbirine ucuz gidilmiyor! Nasıl yapmalı nasıl gideceğiz 5 arkadaşız biz ve uçağa tek sefer 300 lira bayıcak paramız yok. Bir şeyler önerin vallahi dertliyiz :(
(1) 

İnternet Sitelerine Gıcığı Olan Bilgisayar

gregorsarımsak #405810 
Sevgili bilgisayarım bazen durduk yere bir siteyi beğenmiyor ve sanki internet bağlantısı yokmuş gibi siteye erişilemiyor bıdı bıdısı yapıyor. İşin garip tarafı siteyi ilk açıyor sonra site içinden başka bir yere tıkladığımda ya da yeni pencerede açtığımda yapıyor bunu. Böyle bir 50 kere yenileyeceğim ki kendine gelsin ya da her şeyi kapatacağım falan. O sırada bazı sitelere girip bazı sitelere uyuzluk yapmaya devam ediyor. Büyük bilinen sitelere çok yapmıyor ama yaptığı da görülmüştür. Anlayamıyorum durumu ve çıldırmak üzereyim, güvenlik duvarıydı bilmem ne de baktım ama yok yani. Bunu bilen yaşayan varsa bir yardım lütfen...
(1) 

Guaj boyayla akrilik boya farkı nedir?

gregorsarımsak #385102 
Evet, soru bu.
Bir projede guaj kullanıyoruz, ama bazı renklerim bitti ve elimde her renkten akrilik boya var. Şimdi bunları beraber kullansam anlarlar mı akrilik olduğunu?
(1) 

schengen vizesi kaç lira

gregorsarımsak #360641 
aynen sorum bu. vize ücretleri ne kadardır?
şimdi pasaportumuz var diyelim bu vizeden de aldık mı vizeye dahil her ülkeye rahatça girebiliyoruz mu nasıl oluyor?
ne saçma şey şu sinirlar!
1

mobil görünümden çık