Erdek / Narlı - Marmara adası

kozm #1584726 
Merhabalar seferoğulları,

Eskişehir’den, Marmara adasına gitmek istiyorum.. Haliyle yol üzeri bandırma, Erdek oluyor.

1. Bandırma, Erdek için yol üzerinde yemek/kahvaltı için önerileriniz var mı?
2. Marmara adasına Narlı’dan mı yoksa Erdek’ten mi geçeyim fark eder mi?

Bir de hedefimi marmara adasında Çınarlı koyu olarak seçtim.

Uğrak noktalar, (yeme- içme) ve hedef noktasında tavsiyelerinize açığım.

Selamlar.
(19) 

Kafayı yemek üzereyim.

kozm #1581814 
Selam seferoğulları,

2 senedir ingilizce ile uğraşıyorum sadece.. işim bile yok. 1.5 sene alt yapımı yapılandırmakla geçti ve 3,4 gramer kitabı bitirdim.

Yaklaşık son 5 aydır toplu ingilizce dersi alıyorum. Listening ve reading konusunda gözle görülür bir ilerleme kaydettiğimi görebiliyorum. Fakat her türk evladı gibi speaking konusunda kafayı yemek üzereyim çünkü ne yapacağımı bir türlü kestiremiyorum.

sadece ama sadece tek atımlık bi 400 bin param var ve önümde sadece 1 senem var. Ne yapmalıyım? 1 senede bu iş için 400'ü car cur etmeye hazırım, yeterki adam gibi konuşabileyim. Mesala iş yerinde sunum yapabileyim.

1. irlanda dil kursları, 6 aylık hem çalışma fırsatı hem dil okulu dedikleri,
2. cambly, preply vb.. özel hoca, Allah ne verdiyse iyi hoca bulana kadar aramak
3. Özel bir kurs'ta conversation için iyi bi hocam bul yüz yüze daha anlamlı ve etkili olur.

İngilizce seviyem için bir fikir: Depending on your circumtances you may wish to opt for one method or the other.

Fakat speakingim sıfır. :/

Teşekkürler şimdiden.
(3) 

ingilizce gurmelerine soru

kozm #1575252 
Merhaba,

Aşağıdaki iki cümle arasındaki grammaticaly olarak fark nedir?

There is pretty an old house.
There is a quite old house.


İddia 1;
İki cümle arasındaki gramatik fark; pretty old ve quite old adjective olduğu için a ve an 'pretty' ve 'quite' dan önce gelmelidir.

İddia 2;
pretty ve quite adjective değil adverb olarak kullanılmıştır. Adjective olan old ve 'pretty' ve 'quite' onu nitelediği için adverb'dir.

Ne dersiniz?
(3) 

dosyayı açamıyorum

kozm #1574942 
Selamlar,

Bir süre önce başka bir bilgisiyaradan harddiskime aldığım dosyalar şu şekilde gözüküyor ve açamıyorum.

hizliresim.com

görsel

ilgili dosya pdf olmasına rağmen sonuna .ws uzantısı almış ve açamıyorum. Nasıl açabilirim bilen var mı?
(3) 

Online ingilizce platform seçimi

kozm #1573862 
Merhaba galyalılar,

Uzun zamandır hangi dil platformuna kayıt olsam diye düşünüyorum. Bunların herbiri için deneme fırsatım olmadığı için ve bu konudaki efor oldukça maliyetli olabileceği için buradaki deneyimleyen galyalılara sormak istedim.

Not: ekşideki yorumlara baktığımda kafam daha da çok karıştığını farkettiğim için buraya konu açmak istedim.

1. Cambly
2. Preply
3. English central
4. Lingoda
5. Italki
6.Britishcouncil
..

Amacımı ifade edeyim; Öncelikle genel ingilizce seviyesinde, conversation eksikliğimi gidermek istiyorum. Native speaker olma iddiam yok zaten olamayacağımı biliyorum. Öncelik dediğim gibi conversation eksikliğimi gidermek, diğer konular üzerinde kendim ve ders alarak ilerletiyorum.

İlerleyen hedefimde ielts hayali var tabii ki, bu yolu amaç edindiğimi bilirseniz ve ona göre önerilerde bulunabilirseniz sevinirim.

Kafamda sürekli, bu conversation konusunda, ortaya bir makale konulup belki onun üzerine discuss yapabileceğim, hem comprehensive hem pronouncation konularında makale üzerinde veya belirlenmiş bir konu üzerinden gidilerek ve dersler arasındaki bağlamı kaybetmeden, bu bağlamın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Basit bir hadi bugün havadan sudan konuşalım gibi olmasını istemiyorum.

Umarım bu tarz düşünen arkadaşlar için de bu konu burada detaylı olarak paylaşılır ve onlara da yol gösterici olur.

Yukarıda paylaştığım platformlar dışında, istediğiniz, deneyimlediğiniz herhangi bir platformu da önerebilirsiniz.

Gerçekleştirmek istediğim hedefe uygun olarak aralarında Cambly’i aralarında en uygun olarak görmeme rağmen, yapılan yorumlar oldukça kafamı karıştırdı, ne dersiniz?

Hepinizin kalemi kılıçtan keskin olması dileğiyle galyalılar.hey gibi be
(8) 

İngilizce çeviri lütfen.

kozm #1552400 
Merhabalar,

İngilizce olarak çevrilmesini istediğim cümle;

“Yer değiştirmene, yeryüzü şahitlik etsin istedim.” Buradaki yer değiştirme gerçekten fiziki olarak bir adım ilerisi veya iki adım yan gibi somut bir yer değiştirmedir. Bu yer değiştirmeye de bastığım yeryüzü soyut anlamda bilsin istiyorum gibi düşünebiliriz.

Teşekkür ederim.
(4) 

Bir sözcüğün ingilizce çevirisi

kozm #1551827 
Merhaba hiç uzatmadan yine cümleyi yazıyorum.

“Ya rab, ben başımı örten saçlarımı kestim, sen de benim şuurumu örten örtüleri kaldır. Tüm şuur perdelerimi kaldır ki ilmim artsın ve ben böylece evrenin ruhunu daha iyi idrak edebileyim…”

Google translate’e yazıp, buraya yapıştıracak arkadaşlar hiç zahmet etmesin, çünkü onu ben de yaptım :) edebi ve anlatımdaki eş sesli kelimeleri kullanarak, anlamı bozmayacak şekilde native olmasını tercih ederim. Teşekkür ederim hepinize.
(2) 

Mekke - Sevr dağı

kozm #1551543 
Selam arkadaşlar,

Mekke’ye geldim dönüş için yalnızca iki gün kaldı ve anlaşmalı olarak geldiğimiz turizm bizi sevr mağarasına götürmüyor. Mekke’den, sevr dağına gidebileceğim en ucuz yol nedir? Beni yönlendirebilecek olan var mıdır?
(7) 

Çeviri lütfen.

kozm #1551413 
“Bu bir yolculuk, aynı zamanda her şeyi geride bıraktığımız…”
“Bu bir yolculuk, her şeyi geride bıraktığımız…”
“Bu bir yolculuk, her şeyi bir kenara bıraktığımız..”

Cümelerdeki vurgu için devrik olmasına ve bağlaç olarak virgülden sonra devam etmesine dikkat etmeliyiz. Aslolan cümle “her şeyi geride bıraktığımız bir yolculuk” fakat edebi nitelik taşıması açısında böyle düşündüm. tam olarak yukarıdaki örneklerdeki vurguyu yakalayabilir miyiz?

İngilizce’ye çevrilmesini rica ediyorum.

Yolculuktaki kastımız, zaman içerisinde ilerlediğimiz bir kavram.. arayış içerisinde durmadan yürümek, düşünmek gibi.. bunu gerçekleştirirken de bize ağır gelen tüm o yükleri/maddi yaşam için yırtınmalarımızın bir kenara bırakılması.. etc.

Çok sağolun.
(4) 

Aranılan kelimeye ait ingilizce sahneler

kozm #1544246 
Selam galyalılar,

isteğim çok basit, başlıktan da anlaşılacağı üzere öğrenmek istediğim kelimeyi arattığımda, ilgili film/dizi bir çok sahnelerin geleceği bir adres/site önerebilir misiniz.

Teşekkür ederim.

Bir yazara ulaşmak istemek

kozm #1540655 
Selam galyalılar,

Hakantheturk’e ulaşabilmek istiyorum, yardımcı olabilen var mı?

Teşekkür ederim.
(4) 

İngilizce cümle anlam farkı

kozm #1530689 
Selam inglizce master yazarlar.

Bir sorum var.

I have two problems in my life ile There are two problems in my life. arasıda bir fark olup olmadığını merak ediyorum, eğer varsa bu tarz farkları farkedebileceğim konu hangisidir?
(8) 

Benzin ucretini odemezsek ne olur?

kozm #1522511 
Selam galyalilar,

Petrol ofisi bir istasyonda param cikismadi, kartlarim da bitik durumda oldugunu unuttum, benzin instasyonuna girip 300 liralik bir benzin de almis bulundum. Gorevliye odeyemeyecegimi soyledim, isterse kimligimi rehin birakabilecegimi ve yarin verebilecegimi soylerim.

Eleman “yok abi, rehine gerek yok dedi. Ibanimi atayim gonderirsin” dedi.
Oha dedim icimden, hic tanimadigin adama guvenemezsin bu kadar diye dusundum. Simdi kanunlari, presedurlari bilmiyorum diye sormak istedim.

1. Odemezsem ne olur? Plakaya ceza vb , borc cikar mi? (Sadece merak ettigim icin soruyorum)
2. Adamin ibanina gonderecegim parayi, odemedigimi iddia edip cebe atabilir mi?
(2) 

Sitenin içeriği ile oynayabildiğim

kozm #1443433 
Selam duyuru sakinleri,

Yillar önce, sanırım ekşisözlükte ‘az kişinin bildiği muhteşem websiteleri’ başlığı altında bir tane site bulmuştum. Şöyleydi; siteye giriyorduk ve içerisinde bir placeholder gibi bir nesnenin içerisine istediğimiz sitenin URL adresini yazıp, bir butona tıklıyorduk ve o siteyi istediğimiz gibi içeriğini değiştirebiliyorduk.

Mesala, site içerisindeki url’e milliyet.com yazdım ve ok butonuna tıkladığım, karşıma Milliyet’in güncel sayfasındaki arayüzü geliyordu ve istediğim gibi düzenleyebiliyordum resimleri, metinleri..

Var mıdır bilen :) teşekkürler.
(4) 

Corona zammı

kozm #1414853 
Selamlar,

Şu zor günlerde de dahil olmak üzere insanların/kurumların, ülke/vatan severlik gösterişlerinin sadece görünen yüz olarak kalmasını ve bu çiğ davranışın zor günlerde bir türlü yerini bulmaması ve bir de bunun üstüne bunu bir fırsat olarak algılayıp, vatan sevgisini bi kenara, insani olarak hiçbir değer barındırmayan bu algıya bugün bir kez daha şahit oldum. Çok sinirlendim.

En basit, temel ihtiyaç besin kaynağı olan karbonhidrat (makarna, ekmek vb). Gibi ürünlerin rayiç fiyatı az olması gözümüze yansımasa bile, gelen zamların %100 ~ %80 olması hakikaten insanın zoruna gidiyor. Sırf ben alırken yüksek ödeyebiliyorum diye değil. Zor durumda insanların olabileceğini düşündüğüm için daha çok zoruma gidiyor.

Organizasyonel olabilir, tek başıma da olabilir.. etkili bir şekilde değerlendirebileceğini bileceğimiz bir kurum var mıdır şikayet edebileceğimiz.

İyi akşamlar.
(5) 

Paycell vb.

kozm #1413808 
Merhabalar,

Paycell vb. gibi firmaların/kurumsalların bildiğiniz ödeme sistemi var mıdır? Bunun başarılı olanlar, günümüz trendi olan?
(6) 

GPS takip

kozm #1410988 
Merhaba duyuru sakinleri,

Akıllı telefona kurulabilen ve stabil çalışan bir GPS takip programı gerekli. Yeğenimin ve ailede bunu kullanmamız gerekiyor, gizli bir olay olmayacak :) sadece nerede olduğu bilgisine ulaşabilelim yeterli bizim için. Var mıdır tavsiye edebileceğiniz bir uygulama, sadece çocuk için değil büyük birileri için de gerekiyor.

Android için cüzi miktarlı veya free stabil bir uygulama var mıdır?
(1) 

dil kursu

kozm #1407781 
Merhabalar,

İngilizce eğitim için biraz geç kalsamda, şu aralar bunu halletmek istiyorum. Amacım tabiki toefl,ielts gibi sınavlar olsa hayatıma entegre ederek it sektörü içerisinde global firmalar kovalamak olacak.

ielts ve toefl için seviyem oldukça düşük, bir arkadaş ile beraber araştırdığımızda dilko nun ve akın dil kurslarını bulduk.. başka önerileriniz var mıdır?

ayrıca dilko ve akın grup halinde dersler veriyorlar fakat english time vb. gibi dershaneler özel ders veriyorlar, grup halindeki dersler daha mı iyidir?
(1) 

Yazılım haberleri

kozm #1407643 
Merhabalar,

Aramaya devam da edeceğim hatta bulduklarımı altta entry olarak gireceğim. Soru değil de, bilgi aslında merak ettiğim şey.. Dünyada çıkan yazılım dilleri/platformlarını aktif olarak takip edebileceğimiz bir blog/site var mı bildiğiniz. Global olursa sevinirim.

Örneğin; Flutter çıktı , go ile kıyaslandığında şu konuda daha iyi kalıyor.. vb gibi yazılım dil haberlerinden bahsediyorum.

Teşekkür ederim şimdiden
(2) 

ingilizce uygulama

kozm #1400905 
Merhabalar,

İngilizce elemantry kitaplar okuyorum. Kitap içerisindeki cümleleein içerisinde geçen bazı kelimeleri anlayamıyor olabiliyorum. Haliyle anlamlarını öğreniyorum,

bilmediğim kelimelerin geçtiği cümleleri set olarak hazıladıktan sonra telefonda bir uygulamaya girsem ve bana gün içerisinde teste tabi tutsa gibi veya hatırlatıcı olarak getirse çok güzel olur.

Quizlet gibi bir uygulama var aslında fakat telefona bildirim göndermiyor gün içerisinde.

var mı bildiğiniz galyalılar.
(1) 

Sarı sözlük inglizce

kozm #1399230 
Merhabalar,

Langenscheidt Pocket Turkish Dictionary diye geçen eskilerin de hatırlayacağı sarı sözlüğü nasıl online ortamda temin edebilirim?

Araştırmalarım sonucunda aşağıda buldum fakat bazı sayfalarını önizlemiyor. full halini bulabilir miyiz.

books.google.com.tr
(6) 

Windows 10 orjinal

kozm #1389239 
Merhaba galyalılar,

elimde bir windows 10 usb'si olmadığı için bilgisayarımı, dışarıda format işleri ile uğraşan bir bilgisayarcıya vermek zorunda kaldım.

Bir windows10 yükledi fakat crackli.. KMSpico Portable adında crack bir program ile kişisel verilerime ulaşması ve şifreleri elde eltmesi çok zor olmasa gerek diye düşünüyorum.

Şu an bilgisyarımda bir keylogger'ın olması bile olası... (ihtimal dahilinde)

hali hazırda bilgisayarımda alışveriş dahi yapabiliyorum. Güvenlik önlemlerini alabileceğim bir durum söz konusu mudur? yoksa tek çare format mıdır?
(1) 

Marmaris - İstanbul

kozm #1375896 
Selam galyalilar

Yarin marmaristen İstanbul istikametine girecegim 2 gunu yol uzerinde guzel bir sehir, ilce de gecirmek istiyoruz
Aydin manisa bursa balikesir yol uzerinde mu Şehirler, İstanbul a yakinolalim cok sapmayalim diye dusunuyoruz

Tavsiyelerinizi alabilirim arkadaslar
(2) 

Akyaka dan..

kozm #1375363 
Selamlar,

Akyaka’ya daha önce 3 defa geldim bu 4. Akbük palamutbükü çınar günlüklü koylarını gezmiştik , şimdi köyceğiz ve Göcek taraflarını gezelim ve oralarlarda denize girelim diyoruz..

Akyaka’da kalmamızın nedeni bir arkadaşın evi olması.. altımızda araba var neler yapabiliriz diye düşünüyoruz, tavsiyeleriniz varsa seviniriz çok. Amaç, arabayla ulaşılabilecek güzel koylar,mekanlar, doğa gezmek vs,
(3) 

Kolonileşme, savaşlar, emperyalizm

kozm #1373712 
Selam galyalılar,

Tarihte amerikanın louisiana alışverişi yapılan satın alımını yıllar sonra bir başarı olarak ülkelerin temel anlayışı dışında bir olayın yaşanması ve tarihin seyrini değiştirmesine benzer bildiğiniz bilgi/olay var mıdır.
(3) 

ihtiyaç kredisi yapılandırma

kozm #1280273 
Merhaba finikeliler..

x bankasından 1.35 oranında ihtiyaç kredi çektim 48 ay vade ile.. şimdi çalıştığım kuruma özel bir y bankasında ihtiyaç kredisi 1.27 olarak sunuldu. x bankasından y bankasına kredi için bir geçiş olabilir mi?
(9) 

araç temiz

kozm #1275480 
Merhaba galyalılar,
(7) 

borsacılar sorum var.

kozm #1271286 
selamlar,

tuprs'ın bu ayın 29'unda temettüsü yatacak %11.52 gibi güzel bir oran. Şimdi 29'unda yatacağı söyleniyor.Ben 29'u sabahı borsa açılır açılmaz kağıttan çıksam acaba direk, temettü yatar mı hesabıma merak ettim.

Temettü'nün hesabıma geçmesi için nelere dikkat etmem gerekli.
(2) 

düğün mekanları

kozm #1260395 
selam galyalılar,

istanbul'da anadolu yakasında önerebileceğiniz düğün mekanı var mıdır? mekan derken makul fiyatlarda olması tercihimdir. Salonda olur bu arada.

sağolun şimdiden.
(6) 

Mükemmel parametreleri olan lokasyon sorusu

kozm #1257084 
Merhaba galyalılar,

Şimdi şöyle, evlenme zamanı geldiği için, haliyle ev kiralayacağız.Tüm lokasyon parametrelerini ve önemli sayılabilecek kriterleri de sizlere verip tavsiyelerinizi almak istedim.

1- Aile kartal'da oturuyor, haliyle kartal olan mesafe önemsiz de olsa ailemize çok uzakta oturmak istemiyoruz. (Tercihen 10 - 15 dk arabayla mesafesi olan yer olsun istiyoruz)

2 -hanım kavacıkta çalışıyor. kavacık köp. çok yakın

3-erkek kişisi göztepe'de çalışıyor. Örnek mah.


Öncelikle evlenecek kişileri ortak noktada olması... Tercihen ise aileye de 10-15 dk. uzaklıkta olması.
Buna uygun temiz,uygun ve güvenlikli olabilecek seviyede lokasyon söyleyebilir misiniz?
(10) 

saat tavsiye

kozm #1250325 
merhaba arkadaşlar,

bütçem 1500,2000 tl arasında bir saat tavsiyesine ihtiyaçım var. Maurice lacroix'den bir model beğendim fakat 3.500 geliyor.. çok fazla.

Günlük kullanım; hem spor hem klasik olsun istiyorum. Aklımda fossil connected'ın akıllı saati var, çok fazla seçeneğim yok çünkü gerçekten saat beğenemiyorum..

Beğendiğim saati baz verecek olursam, Maurice lacroix'in
www.saatvesaat.com.tr

bu saate bayıldım adeta, hatta gittim denedim, fakat bütçe meselesi, benzer veya tavsiyeleriniz nelerdir.
(2) 

Yüksek lisans atılma

kozm #1249821 
Merhabalar,

gtü de tezsiz yüksek lisans yapıyorum ve dönem içerisinde derslere ve sınavlara gidemiyorum. Şimdi sorun burada başlıyor..

3. dönemin sonunda okul bitsede bitmesede tecilim bittiği için zaten ilişiği kesiliyor fakat ben okula gitmediğim için 3. dönem sonunda okuldan atılırsam direk askeriyeye mi haber veriyorlar? başka bir yüksek lisans programına dahil olabiliyor muyum?


Tecilim "AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 07/08/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR." diyor. fakat ben okula gitmediğimden dolayı 3. dönemin sonunda haziran yada temmuzda beni okuldan atıp, tecilimi bozdurabilme ihitmalleri nelerdir?
(1) 

ingilizce

kozm #1248577 
Selamlar,

ya arkadaş ne zaman düşünsem aklıma gelmiyor, şimdi geldi hemen sorayım dedim, bir mobil uygulaması olur yada web'te olur farketmez, istediğim şey her seviyeye göre ingilizce text (bu bilimum, sanat,futbol,magazin,hikaye,roman,masal) olarak, aynı zaman bunun anlatan bir ses olsa ne de güzel olur.

Dizi veya film demiyorum. O konuyu anlamaya çalışayım, hem texti takip edeyim, hem de nasıl telafüz ediyor ona bakayım, bilmediği kelime üzerine tıklayınca türkçesini göreyim?

var mıdır böyle birşey?
(3) 

adidas ayakkabı

kozm #1247033 
selamlar,

adidas outlet mağazasından almış olduğum terrex boost spor ayakkabıyı 3 ay önce, sol ayak serçe parmağıma denk gelen yeri delindi.

ayakkabının üst tarafı delikli.. bu yüzden aşınıp, delinmişti ve değişimini gerçekleştirmişlerdi. Aynı ayakkabı tekrar 2,5 ay sonra tekrar aynı yerden yıpranarak tekrar delindi. Herşey aynı şekilde..

Fakat tekrar değişime gönderdildiğinde inceleme sonucuna olumlu yanıt veremeyeceklerini söylediler.

Ne yapmalıyım?
(1) 

sözlükten bir yazar.

kozm #1246997 
@stratlover , yazar bana ulaşabilir mi rica etsem??
(2) 

issey miyake saat

kozm #1246773 
Merhabalar, bu markanın issey miyake silay005 modelini arıyorum uzun zamandır fakat bulamadım, en son zorluda abtsaat e sordum fakat birden fazla talep olursa getireceklerinden bahsetti..

var mıdır bulan, ilgilenen?

teşekkürler.
(2) 

Nişan pastası

kozm #1243657 
Görseldeki gibi bir pasta, cupcake ve cakepop için (kişi sayısı en fazla 35 en az 30 olacak) 30 kişilik bir pasta 35 kişi'de kekler olarak hesaplarsak ne kadar mal olur bize?

bu anlamda önerebileceğiniz, uygun fiyatları olan bir yer önerebilir misiniz?
(2) 

beyaz eşya

kozm #1241528 
merhabalar,

yaza evlilik planları için beyaz eşyayı şimdiden almak istiyoruz. Bosch veya arçelik olarak düşünüyoruz ilk etapta.. Sene sonu olduğu içinde oldukça uyguna alabileceğimiz, böyle çeviz veya indirimli ürünler veya yardımcı olan bayiler var mıdır tavsiye edebileceğiniz ?

Toplu olarak mı yoksa aynı markadan kampanya kovalayıp tek tek almak mı daha mantıklıdır? Mesala ;
bosch'da www.bosch-home.com.tr şu model çamaşır makinesi indirimde fakat buzdolapları ve bulaşık makineleri şu an indirimde değiller. Nasıl yapalım?
(2) 

Anadolu yakası düğün mekanı

kozm #1239320 
Kır veya salon olarak anadolu yakasında düğün için rezervasyon yaptırmayı düşünüyorum 2018 eylül için..

Önerileriniz, tavsiyeleriniz her türlü alırım. Tecrübeleriniz varsa aktarabilirsiniz..

Teşekkürler.
(7) 

Bitcoin hard fork sonrası

kozm #1238435 
Merhabalar,

hard fork sonrası neler yaşanabilir, ihtimaller ve gerçekleşecek olanlar arasındaki fark nedir? dayanaklarıyla tartışalım bu konuyu..
(3) 

Bitcoin

kozm #1237598 
Duyuru: Merhabalar bazı sorularım olacak bitcoin hakkında,

1)Hangi alt coin kazılıyor, hangisi bitcoin gibi alınabiliyor bunu nasıl anlayabiliyoruz ?

2)Coin almak, bizim borsa da yaptığımız işlemler gibi mesai saatleri içerisinde mi olmalı? yoksa herhangi bir zaman dilimi içerisinde coin aldığımızda kur farkı farkeder mi?

3)altcoinlerde baz alınan nokta sanırım o altcoinin ne gibi projeden türediği ve o projenin geleceği hakkında sağlam temele dayanıp/dayanmadığı bilgisi.. Başka bir parametre söz konusu mudur?

4)Hangi altcoin gelecek vaadediyor? bu konudaki öngörülerinizi dayandırdığınız bir nokta var mıdır?

5)blockchain tabanlı bir projesi olan bir subcoin biliyor musunuz?
(3) 

İngilizce sorunu

kozm #1236511 
Selamlar,

Sanırım buradan bulmuştum.. Bir konuda ekşi sözlükte bir konuya yönlediriyordu ve konu ingilizce öğrenmek ile alakalıydı. Entry'de de hatırladığım kadarıyla, duolingo, rosetta stone gibi uygulamaları bırakıp, apple store'da bir uygulama tavsiye ediyordu.. yanlış hatırlamıyorsam uygulamada ingilizce olan makalelerde bilmediğimiz kelimelere dokununca altında ne anlama geldiğini gösteriyor gibi birşey anlatıyordu..

Bu entry'i bulamasanız bile inglizce gelişimi için buna benzer programlar var mıdır bilidiğiniz?
(1) 

Yatırım hesabı

kozm #1233075 
Hisse senedi alım satımları için hangi bankanın komisyonları insanidir. Hiç kimse bu konu hakkında birşey bilmiyor gibi davranıyor ama çoğu kişi borsada..

Hangi bankanın yatırım hesabını seçmeliyim?
(2) 

ipad pro 9.7

kozm #1231573 
Selamlar,

Elimde ipad pro 9.7 var. Döküman okumak,oyun ve video izlemekten başka şeyler de yapmak istiyorum. Çok güzel bir alet ama sanki içerisinde henüz keşfedemediğim cevherler var ve yitip gidiyor hissine kapılıyorum.

Döküman,oyun ve video olayını note2 telefonum ile de yapıyorum, oldukça ekranı geniş olduğu için..

İpad için, kalem veya klavyem yok.. Neler yapabilirim bu aletle.. önerebileceğiniz uygulamalar var mıdır.. Bi ara youtube'a bişeyler atayım, bi video oluşturayım felan dedim fakat sonrasında yapmadım..

var mı önerebileceğiniz birşeyler..

Teşekkürler.
(4) 

Bedelli askerlik

kozm #1229517 
Selamlar,

Bedelli askerlik için bir sorum olacak..

"AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 07/08/2018 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR."

Hali hazırda gebze teknik'te yüksek yapıyorum.Derslere gitmiyorum, sınvalara girmiyorum ve bölümde minimum ders alıyorum, bu yüzden okulu bitirmeyeceğim. Şimdi şöyle bir durum söz konusu.. Tecilimin bitiş tarihinde yada hemen öncesinde kayıt dönemi henüz açılmadığı için yeni bir üniversiteye kayıt olamayacağım.

1. Kayıt olmak için ara dönemde başka bir üniversiteye geçeyim mi?
2. Ara dönemde kayıt olmazsam,8. ayın 7'sinden sonra, üniversite kayıt dönemi gelene kadar bakaya'ya düşer miyim? düşersem işten atılma ihtimalim yüksek..
(2) 

Yatırım hesabı

kozm #1227799 
Selamlar,

Yatırım hesabı açtıracağım. Bunun için yapı kredi 6 ayda bir 45 tl işlem ücreti alacağını söyledi vazgeçtim. Acaba hisse,borsa işlemleri gerçekleştirebileceğim , yatırım hesabı için işlem ücreti almayan bir bank var mı önerebileceğiniz?
(1) 

excel in .Net

kozm #1226955 
Selamlar,

.Net üzerinde excel import işlemini gerçekleştiriyorum. Bu işlem sonrasında toast ile başarılı veya başarısız olarak mesaj dönüyorum. Fakat ben istiyorum ki, excel içerisine No adında bir hücre ekledim ve hata dönerken bu noyu ve hata alan kolonu basayım kullanıcıya...
(4) 

.net excel import

kozm #1225592 
selamlar,

.net mvc yapısı içerisinde bir excel dosyası içerisinde kolonlar arasında gezerek db ye kaydetmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.
(1) 

.Net jquery example

kozm #1218823 
Selamlar,

.Net mvc yada .Net üzerindeki herahangi bir platformda, şöyle jquery,ajax,javascript yapılarıyla ilgili basic olarak başlayıp, advenced seviyesine kadar giden örnekler var mıdır?

Örneğin;

Elimde bir datepicker var ve ben bu datepicker'dan tarihi değiştirdiğimde, başka bir nesne (dropdown) içeriği değişecek.. gibi gibi bu tarz kapsayan örnekler içerisinde bir tutorial var mıdır tavsiye edebileceğiniz ?
(1) 

.Net oracle

kozm #1213276 
Selam arkadaşlar,

.Net Api servisim olacak, burada oracle db'ye bağlanıp, oradan aldığım datayı, datatable olarak ekrana basmak istiyorum Bununla ilgili örnekleri benimle paylaşabilir misiniz?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık