(5) 

Tavan ses yalıtımı

baruch #1577315 
Yeni aldığım ve kredisini ödediğim evin üst katında gün boyu televizyonda bangır bangır klip dinleyen İranlı öğrenci var. Yatak odamın tavanına ses yalıtımı yaptırmak istiyorum. Bu konuda bilgisi veya deneyimi olanlar var mı? Ses yalıtım boyaları gördüm bunlar işe yarar mı?
(7) 

Sevgili inşaat mühendisleri...

baruch #1389604 
Bir türlü anlamadım şunu. Bazen kötü zeminlerde, alüvyon zeminlerde 5-6 katlı apartmanlar çökerken tek katlılar ve yüksek katlılar ayakta kalıyor. Bunun bilimsel ve teknik bir sebebi var mı? Neden bazı kötü zeminli alanlara sadece çok yüksek katlı bina izni veriliyor?
(4) 

Fore kazık ve inşaat mühendislerine bir soru

baruch #1383942 
Değerli arkadaşlar, muhterem mühendisler...

Bu konulardan bihaber bir sağlık emekçisi olarak sizlere bir sorum olacak. Haramidere'de e5 üstü (Esenyurt), adı üstünde muhtemelen dere yatagına inşa edilmış 3 yıllık bir projede oturuyorum. 45 katlı. Son günlere kaygılarımdan ötürü konuştuğum yetkililer "65cm Temel Altı Fore Kazık kullanıldiğını, bina bu denli yüksek olsa da bu malzemelerden dolayı sorun olmayacağını söylediler. Objektif ve bilimsel olarak aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
(2) 

Diş hekimi ve diş teknisyeni arkadaşlardan tavsiye

baruch #1307328 
Arkadaşlar şu an Rusya sınırları içinde bulunuyorum ve Türkiye’ye diş tedavisi için gelmem mümkün değil. Buradaki doktorlara pek güvenemedim. 1 dişimin çekilmesi gerektiğini, ikisine de dolgu yapılması gerektiği söylemdi. Röntgeni paylaşsam teyit alabileceğim arkadaşlar var mıdır acaba? Şimdiden teşekkürler
(1) 

Belcika Schengen sorunsali

baruch #1134982 
Sevgili eksici seyahat severler...

Belcika'ya arkadas ziyaretinde bulunmak istiyorum. Daha once defalarca yurtdisina cikmis olmama ragmen hic schengen alanina girmedim, ilk vizem olacak. Sorunum 30 yasindayim freelancer ozel ders vererek calisiyorum ve sigortam da asgari ucret duzeyinden istege bagli olarak yatiyor. Ustume ev ve bankada yuklu miktarda mevduatim yok. Ilk cikista muhtemelen bunlarin sorun olacagini dusundum. Acaba emeklilikleri olan ve uzerlerine tapular olan ebeveynlerimin bana kefil olduguna dair bir yazi-taahutname seklinde bir evrak versem vize surecim daha garanti hale gelir mi? Ayrica acik ogretim ogrencisiyim, hem onu kullanip ogrenci seklinde basvurup hem de ailemin kefil kagidini birlikte versem daha mi etkili olur? 30 yasinda olmam ve acik ogretim olmasi ogrenciyim diye evrak doldurmamda sorun yaratir mi?
(4) 

ptt yurtdisina kucuk paket

baruch #1100804 
Pek muhterem eksiduyuru sakinlerine bir sorum olacakti.

Ukrayna'ya gondemek istedigim asagi yukari 500g eden bir paketim var. Ptt'nin kucuk paket hizmetinin fiyat acisindan cok makul oldugunu duydum. Bilgisi olanlar aydinlatirsa sevinirim.
(5) 

Bulaşık makinası alırken 2 model arasında kalmak.

baruch #934380 
Arkadaşlar, makinalardan ve teknik işlerden anlayan siz değerli ekşiciler...
Şu 2 bulaşık makinası modeli arasında kaldım, forum sitelerinde yazanlar kafamı karıştırdı. Önerilerinizi bekliyorum.

www.bosch-home.com

www.siemens-home.com
1

mobil görünümden çık