diyelim ki bugün berbere gittim ve allah korusun kaptım. pazartesi gününe kadar evdeyim bulaştırır mııym? yoksa evdeyken gitmeyeyim mi?
merkez ağanın hamlesinden sonra bu marabalar neden harekete geçmiyor? zaman da geçti üstünden. yoksa onlar da mı uzun vadede ağaya güvenmiyor?
kurdaki bu uçuş nereye kadar sürecek? şaka maka paramız pul oldu abi bu nedir allasen? bunun tanımı nedir? aldığımız saman bile ithal iken bu şekilde nereye varacağız?
mümkün mü? şu anki mail adresim çok uzun hiç pratik değil. drive ücretli üyeliğim falan da var. verileri, fotoları vs taşımak mümkün olur mu? web sitelerindeki kayıtlı mailleri değiştiririm o sıkıntı değil. resmi mail hesabım da değil. yani cv için vs kullandığım mail değil. o konuda sıkıntı yaşamam
iphone'da ios 14 ile gelen yeniliklerden biri mi bu? az önce panik yaptı abim acaba parolam mı çalındı diye ama sonra baktım iphone ağa diyor ki bu parolayı başka yerlerde de kullanıyorsun, bence değiştir çünkü riskli diyor. sonra hemen siri'ye adam bana riskli diyor ama asıl hırsız kendisi o kaydedilen parolalar hani şifreleme vs ile tutuluyordu? nereden biliyor bu parolayı başka yerlerde de kullandığımızı vs diye sordum ama cevap veremedi tabi.
gerçekten eğer ben x, y, z siterinin parolalarını kaydet dersem bu aynı zamanda cihazın parolayı bilmesi mi demek oluyor?
gerçekten eğer ben x, y, z siterinin parolalarını kaydet dersem bu aynı zamanda cihazın parolayı bilmesi mi demek oluyor?
freedos olarak alınacak sıfır laptopa yükleme nasıl yapılır? amacım tertemiz, güvenli bir yükleme olması. sonuçta sıfır cihaz ve max performans almak istiyorum. internet kafeler falan yaparız diyorlar ama başka alternatif var mı? güvenli, eksiksiz bir kurulum olsun istiyorum
arkadaşlar hemen evden çalışacağım için hem de artık zamanı geldiği için artık laptop almam gerekiyor. oyun çok nadir oynarım. ağırlıklı işte office, internet, film izleme vs
şu ğrün sizce net bir şekilde işimi görür mü? bütçem de en fazla bu kadar zaten. çok uzun süredir her işimi telefonda hallettiğim için pek iyi anlamıyorum pc teknik donanımdan vs
fırsatı ürünü diyor ama normalde fiyatı nedir acaba
urun.n11.com
şu ğrün sizce net bir şekilde işimi görür mü? bütçem de en fazla bu kadar zaten. çok uzun süredir her işimi telefonda hallettiğim için pek iyi anlamıyorum pc teknik donanımdan vs
fırsatı ürünü diyor ama normalde fiyatı nedir acaba
urun.n11.com
az önce sonucu aldım da acaba aramızda yorumlayabilecek bi uzman var mıdır?
hesabımı biri ile paylaşacağım zaman normal giriş epostası ve şifremi mi vereceğim? başka yolu yok mu? ya da giriş yaptıktan sonra benim izlediğim şeylere vs erişir mi?
şimdi dayım almanya'dan sivas'daki babama para gönderecek. benden kimlik kopyası istedi gönderdim ve emekli hesabının iban numarasını da gönderdim. bunlar yeterli midir? western union denilen sistemle mi gönderecek acaba? tr iban tek başına orada yeterli olur mu?
şimdi eldeki para 180 bin gibi. istanbul’da ev alıp kalan tutarı kredi çekmek mi yoksa çerkezköy tarafında çok güzel evler var bu fiyata, doğrudan oradan almak mı? istanbul’da kira geliri falan iyi ama bir yandan da hiç borç altına girmek istemiyorum. normalde öderdim ama malum pandemi var neredeyse yarı maaş alıyorum ve daha da kötüsü yarının be olacağı belli değil. çerkezköy’de kira geliri 700 tl gibi ve o bölgede birçok akrabamın evi var. mantıklı değil mi alıp kiraya vermek ve yine sıfır bırç ile para biriktirmeye devam ermek? beş kuruş bile kredi faizi ödemek istemiyorum
1 haftadır resmen mahvettiler beni. şu saate bile uyuyamıyorum. raid falan alsam nasıl kullanmam lazım? var mı başka tavsiyesi olan? bir de bunların ısırdığı yer hariç başka yerlerin de kaşnması olayı var acaba alerji falan yaptığı için mi? bu sene abartılı derecde var istanbul’da herhalde
5 katlı arsa tapusu olan bir binadayız. çatı katındaki şahıs orayı kafasına göre camekan vs yapmış. çok önceden orada olan daire sadece çatının ortasında bir yerdeydi. yani etrafında koskocaman boş alan vardı. şimdi mesele şu ki binada tv çekmediği için biz de merkezi sistem yapmak istiyoruz çatıya ama izin vermiyormuş bu kişi. böyle bir hakkı var mı? ya da olup olmadığını nasıl anlayabilirim yani yasal olarak? benim bildiğim çatı binanın ortak kullanım alanıdır
birkaç gündür evde küçük küçük böcekler görüyorduk meğerse kaynağı aspiratör dış havalandırmaya yuva yapmış kumruymuş. acil bi şekilde ilaçlamayı çağırdım ve o boruyu söküp tüm evi ilaçlattım. 1 tane yavru varmış yuvada boruyu aöktüm ama deliği içeriden para bandı vs ile 5-10 kez bantladım çünkü yavruya bir şey yapamazdım. tam olarak k gün sonra gider bu yavru? ayrıca evde muhabbet kuşum var büyük ihtimalle ona da bulaşmıştır. spreyini falan sıktım ama başka neler yapılabilir?
yaş 31 oldu ve hayvan sevdam her gece bana yap artık şu işi diyor. okuldan mezun olalı 8 sene galan oldu ve ayrıca sayısalcı değil dilciydim ben. şimdi yol çıkmak istesem acaba çok mu abartmış olurum? mesela ne kadar süre ders çalışsam belli yerleri tutturabilirim? ya da imkansız gibi bir şey mi? hadi o da olmadı hayvanlar ile iç içe olmak ve aynı zamanda para kazanmak için hangi işleri önerirsiniz?
şimdi baktığımızda bizim paramız rus rublesinden çok daha iyi görünüyor ama rusya'nın türkiye'yi geçemeyeceği tek bir alan yok herhalde. bu nasıl mümkün olabiliyor. asgari ücretleri 200 dolar gibi. eğer böyleyse rusya nasıl süper güç olabiliyor. bütün ülkeyi askere, savunmaya ayırsalar bile bu kadar fark olmasının sebebi nedir?
güvenlik için sanal kart kullanımı uygun mudur? yoksa tammen bağımsız bi uygulama ya da kart var mı? bi ara oyunlar için alınan kartlar vardı?
50 000 tl'yi şu saniyede euro ya da dolar ya da altına bassam ciddi zarar eder miyim? aralık 2019'da yapacaktım bu işi ama nedense o zaman da aynı korku vardı. aniden düşer mi acaba?
sevdiğim bi arkadaşımın kızı maalesef sadece 210 puan yapabilmiş :( neyse sonuçta hayat bu sınav demek değil. canı sağolsun diyoruz. istanbul’da önlisans devlete yerleşemeyeceği için 2 yıllık vakıf düşünüyorlar sırf çocuk okumuş olsun diye. sizce hangi bölüm? sağlık bölümleri, adalet, sivil havacılık, radyo tv? amaç ileride gayret ederse en azından memur olabilmesi. sizce hangi bölümden memur olmak görece daha kolay? yıllık 10-15 bin falan verebilirler. yoksa hiç değmez mi? kendisi biraz asosyal bir ko olduğu için biraz da açılması için bunu yapmak istiyorlar. samimi cevaplarınızı bekliyoruz.
akşam bizim bi arkadaş sarhoş dışarıda gezerken polis ile tartışmış. kimlik araması falan mı bilmiyorum ama bizimki küfür etmiş bayaği. şimdi karakolda geceden beri. polis savcılığa gidecek demiş öğlen saatlerinde. ben orada değilim ama eşi zor durumda, yakın arkadaşım. sizce ne olur sonuç? bu arada o küfürr ettiği için mi bilmiyorum ama dövmüşler de karakolda. yapmam geereken bir şey var mı?
ne yapmalı? içini göremediğim için yavru falan var mı bilmiyorum. dışarıdan ot çalı çorpı görünüyor. az önce uçtu gitti. yavru falan olursa borudan içeri doğru gelmez mi? asipratörü kullansak sıkıntı olur mu? yavruları varsa ne kadar süre sonra giderler?
diyelim ki bugün bir cinayete vs kurban gittik. katilin bulunması için falan devlet yazışmaları kontrol etmek ister. herhangi bir sosyal medya şirketi giriş için izin verir mi? terör olayları falan farklı kategoride herhalde. izin veriyorsa bence hukuki değil.
online sipariş için birine kk bilgilerimi verdim. hemen online şuneden kartı kapatıp yenisini mi tanımlayayım yoksa gerek yok mu? limit zaten 250 tl
94 kilodayım. yaklaşık 20 gündür düzenli yiyorum ve günde en az 13000 adım atıyorum. 15-20 dk koşu bandı vs. kafaya taktım 77-78 falan olucam yani orjinal kilom. az önce arkadaş starbucks'dan aldığı bomba mıdır ne boktur onu verdi, yedim hem de daha kahvaltı yapmadım. :((( full çikolata. böyle zamanlarda hayır demeyi öğrenmem lazım. bozmuş olur muyum?
yaş 31. turizm fakültesi mezunu ingilizce bilen biri olarak ne yapabilirim? koşar adım her alanda geriye giden bu ülkede gerçekten yapamıyorum. corona ile birlikte zaten sektör de bitti. onun haricinde atılan her gerici adım zaten en önce turizmi vuruyor. biliyorum şu aşamada daha zordur ama ne yapılabilir? herkes imkansız falan diyor ama sadece son 1 yıl içinde daha 3-5 sene önce köyden istanbul'a gelip şu anda almanya'da yaşayan insanlar tanıyorum, sıfır donanım ile. ben nereden yola çıkabilirim? bu danışmanlık şirketleri falan yardımcı olur mu eğitim için vs gönderenler? yola çıkmak için 50 bin tl gibi bi rakam da ayırabilirim
3-4 bin aralığında laptop arıyorum. oyun vs çok nadir oynamam. internet, bol bol office ve diğer işler için. sık sık merak ettiğim programları yükleyip bakmayı severim yani meraktan. donma, kasma olmamalı. son yıllarda çok uzaklaştım bilgisayardan iphone sayesinde. pili, kozmetik olarak vs de iyi olsa tadından yenmez.
sıkıntı olur mu? büyük ekran tv. bir hafta kadar sabah 8 gibi çıkıp akşam 9 gibi geleceğim. evde muhabbet kuşum var, sıkılmasın diyorum bbize çok alışkın normalde. hani tv’nin çok ısınması va allah korusun bi sıkıntı olur mu?
en ekonomik yolu nedir arkadaşlar? buradaki büyük ekran tv’yi köye göndermem lazım. erzurum merkeze kadar ulaştırsam gerisini hallederler. kargolar falan pahalı ve hasar almadan gitmez herhalde. köye giden şahsi bi araç da bulamadım. var mı önerisi olan?
eksiup.com
eksiup.com
kömürlükte pire varmış. belediyeyi arasam gelirler mi ilaçlamaya? yoksa kendi cebimizden mi ödememiz gerekiyor?
herhangi bir tabloda diyelim ki alt alta olan dolu satırları lat + ctrl ile seçiyorum. bunların toplamının ya da ortalamasının vs sağ alt satırda ön izleme gibi çıkması için ne yapmam gerek? önceden çıkıyordu ama galiba üzerinde oynanmış.
daha doğrusu belli süre kullanmadığım uygulamaların yanında neden tekrar indir işareti çıkıyor? güncelleme desem değil çünkü app store’dan tüm güncellemeleri eksiup.com
istanbul’dan doğunun en ıssız yerlerinden birine geldim. yaklaşık 15 yıl aradan sonra köyüme geldim. son bir kaç gündür tansiyonum çok yüksek çıkıyor. zaten ilk günden güneş her tarafımı yaktı ve dudaklarım ve kulaklarım soyulma noktasına geldi. güneş ışığı çok kuru ve anında yakıyor.
benim merak ettiğim bu değişimin tansiyonu yükseltip yükseltemeyeceği. başka bir şeyden şüphelenmli miyim? beslenme vs hemen hemen aynı.
benim merak ettiğim bu değişimin tansiyonu yükseltip yükseltemeyeceği. başka bir şeyden şüphelenmli miyim? beslenme vs hemen hemen aynı.
şehir efsanesi mi oldu?
65 yaş üstü için alıyorum ama neden ‘uçak’ seçeneği yok? gerçi onaylandıktan sonra otobüs vs uçak diye detay vermiyor ama meden yok? yasak mı uçak ile?
2 gündür ağzımda ciddi tat kaybı var ve boğazda rahatsızlık. herhalde bunun için bir yere gitmeye gerek yok değil mi? evde yaşlılar var o yüzden korkuyorum ne kadar uzak dursam da ortak alanlar var maalesef. ne kadar daha sürerse hastaneye gitmeyelim? koronanın erken belirtileri diye okumuştum yanılmıyorsam
bugün bakanın konuşmasında bu konu da vardı ama tam dinleyemedim. ben babama 5 haziran için bilet almıştım çünkü 15 gün daha uzatmışlardı. şu anda kod alınıp gidilebiliyor diyorlar, doğru mu? kodu nereden alıyoruz?
istanbul’dan sivas’a uçak bileti almak istiyorum 65 yaş üstü babama, 1 haziran için. yasağın kalkmama ihtimaline karşı e-devlet’ten seyahat izni almaya çalıştım ama sadece 3 seçenek var. çay işçileri için, otobüs ile ve özel araç ile. şimdi benim burada neyi seçmem gerekiyor uçak için? zaten 28’e kadar uçuş yok acaba o tarihe kadar her halükarda yasak kalkacağı için gerek kalmadığı için mi? çünkü iç turizm sezonu 28 mayıs’ta başlıyor
annem-babam ikisi de 70 küsur yaşında. 25 yaşında biri olarak üçümüz de izin alıp sivas’a gidebilir miyiz? istanbul’da ikamet ediyoruz. diyelim ki izin aldık mesela normal uzun yol otobüsü ile gidebilir miyiz? ya da şu anda otobusler çalışıyor mudur? bayram sonrası için bakıyorum çok yüksek fiyatlara bilet var ama o seferler gerçekten yapılıyor mu? biraz yardıma ihtiyacım var
normal maaşım 3400 kadar. kçö başvurusu kabul edilmiş ve kısmen şirket kısmen de devlet bir kaç güne yatıracakmış. sonuç olarak ikisinin toplamı normal maaşıma denk gelecek değil mi? son 12 ayda 4a tam yatmış durumda. daha az ya da daha fazla olma durumu var mı?
yaklaşık 3 yıldır aynı iş yerindeyim ve şu anda bu kısa çalışma ödeneğinden yararlanıyoruz. iş yeri de kalan kısmı verecekmiş yani tam maaş alacakmışız. merak ettiğim bazı sorular var;
diyelim ki 3 ay aldık yani temmuza kadar vs bu esnada bize her zamanki gibi sigorta primi yatacak mı? yani 4a üzerinden.
işler açıldı ve çalışıyoruz 1 ay sonra işime son verildi diyelim böyle bir durumda bu aylar kıdem tazminatına dahil edilecek mi?
bu 3 aylık ileride alınabilecek işsizlik maaşı hakkından düşürülecekmiş bu doğru mu? doğruysa devlet benim paramla, hakkımla mı hava atıyor?
diyelim ki 3 ay aldık yani temmuza kadar vs bu esnada bize her zamanki gibi sigorta primi yatacak mı? yani 4a üzerinden.
işler açıldı ve çalışıyoruz 1 ay sonra işime son verildi diyelim böyle bir durumda bu aylar kıdem tazminatına dahil edilecek mi?
bu 3 aylık ileride alınabilecek işsizlik maaşı hakkından düşürülecekmiş bu doğru mu? doğruysa devlet benim paramla, hakkımla mı hava atıyor?
bu hafta sokağa çıkma yasağı hangi günlerde uygulanacak?
sadece para gonderme araci mi yoksa banka hesabı gibi bir şey mi? mesela bu hesapta solar ya da euro tutabilir miyim? ücreti vs var mı? ve tabi ki güvenli midir?
kardeşim 1-2 gündür karın ağrısı çekiyor ve az da olsa ishal. bugün ciddi anlamda halsizlik var. ateş öksürğk yok ama yanılmıyorsam en son bu belirtileri de eklemişlerdi. 184 arıyoruz saçma sapan sesli asistan çıkıyor. nereye hangi hastaneye gidelim? istanbul avrupa yakası
birikim hesabı, cepteki nakit, kötü günler işin kenara koyulan... şu anda silkeleseniz kaç para çıkar? tahmini rakam yeterli olur
iphone 7 bugün kapandı ve açılmıyor. yarına kadar olmazsa telefon almam şart çünkü evden uzaktayım hem iş hem evle bağlantı kurmam gerekiyor sürekli. yakın zamanda almayı düşünüyordum ama galiba şart oldu. şu anda vatan şubeleri falan kapalı elime en hızlı şekilde geçmesi için nereden alabilirim? dışarıdaki normal vodafone, trkcell mağazaları fiyat arici güvenilir mi? yani garanti açısından falan?
telefonu yaklaşık 2 saat önce her tarafına gelmeyecek şekilde yıkadım. daha doğrusu sadece ekranı ve arka tarafı biraz ıslatıp hemen kuruladım. sonrasında 1 saat kadar kullandım az önce restart yapar gibi kapandı fakay açılmadı bir türlü. tam elma logoso sönerken tekrar kapanıp açılıyor kendi kendine ama bir türlü kilit ekran moduna gelemiyor. evle falan konuşmam lazım lütfen bilenler bi el atsın
2-3 gündür boğazımda gıdıklanma, takıntı var. abartılı öksürmüyorum ama sürekli yoklayıp rahatlamam gerekiyor. ateş falan yok. şüphelenmem gerekiyor mu? annem babam ile yaşıyorum 70 kusur yaş o yüzden çok korkuyorum. bir de şu aşamada Taksim ya da Şişli tarafında 1-2 aylık kiralık daire tutsam mı? kolay bulunur mu? onlardan uzak olmam kazım. arada dışarı çıkmak ve işe gidip gelmek zorundayım
sistemi çözen var mı? eba.gov.tr’ye girdim ama öğrenci şifresinin girileceği bi yer bulamadım. dersleri tv’den izlemek zorunlu mu belli saatlerde? bu sisteme masaüstünden girip istediği saatte yüklenmiş dersleri izleyemiyor mu çocuk? bilem birisi adım adım anlatırsa çok memnun olurum. 5. sınıf öğrenci
diyelim ki allah korusun ama belirtileri ciddi ciddi var. 112’yi arayacakmışız ama olur da ulaşamazsak vs ne olacak yoğunluktan dolayı? şu anda test istanbul’da nerde yapılıyor? tek bir hastane mi?
mesela 4 kişi evdeyiz. hiç bir şekilde dışarı çıkamayacak mıyız? sınır nedir?