(5) 

silah bulundurma ruhsatı ile silahı arabada taşımak

zaraeta #456176 
hani silah bulundurma ruhsatı olunca arabada taşıyamıyoruz ya silahı, evde oluyor sadece sanırım. peki arabada arka koltuğa bi valiz atsak, valizin içine ya da torpidoya koysak silahı (bilerek araba için üretilen kılıflardan demedim, arabada kasıtlı taşıdığımız belli olmasın diye) polis çevirince de "hocam benim bulundurma ruhsatım var, kardeşimin yanına tatile gidiyorum evde bırakmak istemedim." gibi bir bahane ileri sürsek, polis ceza keser mi ?
(9) 

2,5'' harici hdd alsam laptop'a takabilir miyim ?

zaraeta #455341 
dahili yapmaktan bahsediyoruz evet. takıp, işletim sistemi cd'sini de yerleştirip cillop gibi bir laptop'a sahip olabilir miyiz ?
(1) 

ülkelerin ortalama kup şeylerinin olduğu harita vardı

zaraeta #454889 
acil lazım gibi ya, nereden bulabilirim ?
(9) 

anla(t)ması zor bir soru, kız arkadaş ile aranda uçurum olması

zaraeta #454847 
eveet yine başınıza ekşidim. ama adı ekşi duyuru değil mi zaten ? birisi arkadan ba dum tıss yapsın konuya geçiyorum.

az çok duyurularından cevaplarından herkes tanır birbirini burada, beni de tanıyorsunuz maddi olarak da kültürel olarak da öyle çok aşağılarda bir erkek değilim. normalim diyebilirim. duygusal olarak, naziklik incelik olarak güvenirim ama kendime. ama hani istediğin kadar nazik ol, ince ol yetiştiğin ortam, imkanlar da önemlidir ya senin kültürünün oluşmasında; hem de çok etkilidir. onunla ilgili bir şey anlatacağım.

şimdi ben tip olayına benden ne kadar üstün olduğuna bu konuda falan hiç girmiyorum zaten adam gibi sevene en güzelidir sevgilisi. ama hoca bak öyle kültürel olarak maddi imkanlar olarak aşağılarda olmamama, böyle meme ucuyla ortalamanın üstüne fırlamama rağmen sevgilimle aramda bariz farklar var. buram buram anadolu gençlerine sesleniyorum, abi kız yengeç yedi yengeç ! benim en lüksünden en ucuzuna bütün lokantalarda menüm sabittir köfte ekmek yerim. abi yengeç yemiş diyorum gidiyor kız 9-10 bin liralık oda takımı alıyor, daha sayamayacağım kadar çok örnek...

doğal olarak da biraz eziliyordum yanında. hiç yemek yiyemedim mesela onunla. tostu bile parmağıyla kopartıp yiyen birisi. nasıl karşısında yarım ekmek avuçlayayım ? bi erkek arkadaşla evine gittiğimizde ağzımız ayrılmıştı yohonuz demekten. içimizden tabi, görmemiş değiliz len !

her neyse işte anlamış biraz sıkıntı yaşadığımı, sürekli bana "ortak şeyler bulalım fark ettim ki sinemadan başka bir şey yapamıyoruz" diyordu. en son baya patlama noktasına geldim, çıkıştım biraz "anla artık ortak hiçbir yanımız yok. tek ortak paydamız birlikte yapabildiğimiz tek şey sinema" dedim. suçlandı sanırım biraz, 2 gündür "tamam ikimiz de yaklaşalım birbirimize, sonuçta fedakarlık yapmadan olmaz bu. mesela ilk buluşmamızda seninle çay içelim, sonra sen de gel benimle bilmem ne(baya süslü bi kahveci adı söyledi anlamaya kültürüm yetmedi)'ye gidip oturalım falan dedi. dedim kızım yapamam ben senin yaptığın şeyleri, tamam hiç olmazsa otur yanımda ol yeter falan dedi. olum suçluluk hissettim lan, benim yüzümden kız yanımda türk filmlerindeki mütevazı fabrikatör kızını oynayacak. hiç böyle bir ilişkiniz oldu mu cidden yardımınız lazım.

tikler gecikebilir ama zaraeta kalitesine güvenebilirsiniz, cevabınız tiksiz kalmayacaktır.
(2) 

çiçek sepetinden gelen çiçeğin kalitesi

zaraeta #454394 
deneyenlerden yorumlarını almak istiyorum, fiyat pek mühim değil uçmadığımız sürece. çiçepsepeti tekel olmuş gibi, o yüzden orayı baz alıyorum. gönderilen çiçeklerin kalitesi, durumu ne boyutta oluyor ? yani çiçeği alan kişi soluk dağılmış bir çiçek görmek istemez herhalde değil mi. nasıl oldu sizin teslimatlarınız ?

edit: mesela suyun içinde demiş, abi nasıl dökülmeden geliyor o ? batar ortalık ya.
(2) 

spor sonrası terlemeye devam etme, duş alma

zaraeta #453354 
hocam şimdi spordan sonra takribi 15-20 dakika falan daha terlemeye devam ediyoruz ya, duşa girmek için bu sürecin bitmesini mi beklemek lazım ? yoksa işimiz bitince soluğu banyoda almak daha mı faydalı ?
(5) 

sevgilinin arkadaşlarıyla tanışmak

zaraeta #452859 
nasıl olur, kim ayarlar ne denir nasıl ayarlanır, ne konuşulur bilgim sıfır bu konularda. sevgilimi arkadaşlarımla tanıştırmak ve sevgilimin arkadaşlarıyla tanışmak istiyorum. ikimiz de istiyoruz daha doğrusu ama nasıl olur bu işler, birisi yardımcı olabilir mi ?

çok teşekkürler. =)
(1) 

ankaradayım, muay thai'ye başlamak istiyorum. herkeşler baksın

zaraeta #452639 
abartı olabilir ama yaklaşık 2 aydır araştırdım dövüş sporlarını, öyle "3 ay gideyim aynı anda 4 kişiyi dövebilir miyim abi ?"cilerden değilim. uğraş olarak istiyorum çünkü gerçekten canım sıkıldı.

iki sorum olacaktı, birincisi nerede güzel bir hoca/kurs/salon bulabilirim ? etlikteyim yakın olsa iyi olur ama yoksa sorun değil giderim. ikincisi, oruç da tutuyorum ama hemen başlamak istiyorum. oruçken ortalama 14-15 km hızla 1 saat bisiklet sürebiliyorum yaklaşık olarak. bundan daha da mı yorucu olur muay thai ? oruç tutmamın bir sakıncası olur mu ?

çok teşekkürler, her türlü yardımınıza ihtiyacım var. =)
(8) 

sanırım sinek benden hoşlanıyor

zaraeta #452119 
4 kişi var evde, sıcaklardan dolayı gece böyle çok sık dönüşüm yapıyoruz istemsiz olarak sen yatak odasına geç ben salona sen benim odama falan... vantilatörleri çalıyoruz habersiz. çok ekstrem geceler yaşanıyor yani. ama dikkatimi bir şey çekti, lan bir tane sinek ben nereye gitsem orada 3 gündür. şu anda da sürekli koluma falan konuyor. bilgisayardayken bile rahat vermiyor. gece mesela odamdayım ya, hemen orama burama konuyor. koşa koşa salona geçiyorum o da geliyor. ablamın odası, geliyor. yatak odası tamam oraya da geçiyor. lan bi siktir git !

sinek aynı sinek, böyle minik bir şey. neden aşık oldu bu sinek bana napabilirim ?
(1) 

eylül ortasına kadar çıkacak filmler

zaraeta #452076 
'e nereden ulaşabilirim ? çok teşekkürler. =)
(3) 

facebook hakkında 2 soru

zaraeta #451537 
iyi geceler duyuru, hemen geçiyorum sorularıma.

1. ben 1 hafta öncesine kadar 10 tane falan hariç bütün mesajlarımı silmiştim, arşive atmadım sildim direk. dün gece onları da silerken mesajlar bölümüne geldim baktım ki taaa 3 ay önce sildiğim bile gelmişti geri. o.O nasıl oluyor bu ya tümden kurtulmak istiyorum bunlardan ? yüzlerce kişiyle olan mesajlar ?

2. sadece bir kişinin, sadece bir kişinin hiçbir şeyimi görmemesini istiyorum. engellemek arkadaşlıktan çıkartmak bir çözüm değil. listeleri de anlamadım. birisi yardımcı olabilir mi ?

çok teşekkürler. =)
(3) 

jailbreak geri alınabiliyor mu ?

zaraeta #450578 
şimdi ben 5.1.1 ipoduma jailbreak yapsam, sonra "ay yok olmadı beğenmedim" diyip back up yapsam jailbreak gitse garanti kapsamında oluyor mu hala ? ya da garantiyi siktir edin şimdiki gibi oluyor mu aynen app store falan üyelikler ?

tişikkirler.
(3) 

mybiletten aldığım bileti nasıl bastıracağım ?

zaraeta #449915 
araştırdım o kadar ama gerizekalıyım anlamadım.

kredi kartıyla aldım, kartı götürmem lazım mı ? hatırlatma kağıdını bastırmam lazım mı ? oradaki kiosktan sadece pnr kodu ile alabilir miyim ?

tişikkiler sipirmin.
(10) 

çiçeksepetinden çiçek "almak" hakkında

zaraeta #448858 
iyi geceler duyuistler, evet yeni hitabım bu. komünizm ne faşizm, yaşasım duyuruizm !

her neyse annemin doğum günü var eylül'de. evet şimdiden götümü ateşler sardı. çiçeksepeti'nden harika bir şey beğendim. ama sordum, kargo şubesinden alamıyormuşuz anca eve gönderiyorlar. annemin de görmemesi lazım doğal olarak. benim teslim almam lazım. ama bu da imkansız, 7/24 evde. eve gelirse eğer imkanı yok annemin görmemesinin. "doğum gününde getirt o zaman" diyecekleriniz olacaksa da, o da olmaz. karışık o biraz. :)

ne yapabilirim ? yok mu çiçeksepetiyle anlaşması olan çiçekçiler, onlara gelse, komisyon da verebilirim sorun olmaz. yok mudur bir çözümü bunun ?

çok teşekkürler. =)
(1) 

ek kart için garanti'yi mi seçmeli iş bankası'nı mı ?

zaraeta #448564 
artık reşit olmadığımı ve kredi kartı almaya çalıştığımı bilmeyen kalmadı sanırım. :) annemin garanti ve iş bankası'nda hesabı ve kredi kartı var, ikisinden de ek kart alabilirim. ayrıca işte genç hesabım var iş bankası'nda yani olur da para aktarma ihtiyacım olursa eft değil de havale yapmak daha avantajlı geldi bana bedava sonuçta. =) iş bankası'nın sadece bu avantajı var şu anda. siz hangisini seçerdiniz, görüşlerinizi bilgilerinizi alabilir miyim ?

tişikkirlir sipirmin..
(5) 

garanti - iş bankası eft ücreti

zaraeta #448340 
hocalar anlayamadım ben ya yok asgari tutar minimum oran falan. bana kesin bilgiler lazım, okuyamadım o tabloyu. garanti'den bir ek kart açtıracağım. bir de iş bankasında hesabım var. birbirine eft yapsam ikisi de ayrı ayrı kaç lira ücretlendirilir hocalar ?

çok sağolun.
(5) 

motosikletlerde kask ceket dizlik vb. nereye konuyor ?

zaraeta #448158 
hocalar baktım motosiklet için özel ceket falan da satılıyormuş. bu pantolon ve ceketi aldık diyelim. normal elbisemizin üstüne mi geçiriyoruz o pantolonu da ? komik olmaz mı lan inip pantolonu çıkartmak ? kask sanırım bagajın üstüne bir yere konuyor. nasıl çalınmıyor ? o ceket pantolon dizlik falan hepsi sığıyor mu rahatça bagaja ? bagaj sadece bunlar için mi var başka amaçlar için de kullanılıyor mu ? yani ne biliyim minik bi çanta atmak için falan da yer kalıyor mu içinde ?

tişikkirler sipirmin.

edit: ekleme yapmak istedim, bir de gece falan bu motosikletlerinizi nasıl koruyorsunuz ? çalınmaya karşı falan ?
(10) 

spor yapsak mı yapmasak mı ?

zaraeta #447516 
beyler evde kendi çapımda bir şeyler yapıyorum da, 2 gündür kaslar ağrımaya başladı fazla zorlayamıyorum yani mesela kolumu tam arkaya doğru kaldıramıyorum. bel üstü ful böyle. 1 gün mola mı versek hafif hafif devam mı etsek ne yapsak ?
(1) 

beşiktaş city maçı hangi kanalda ?

zaraeta #446402 
ilk cevaplayana porselen yemek takımı hediye. rediii, go !
(2) 

p90x nasıl çalışılır ?

zaraeta #446319 
dostlar indirdim ama pek bir şey anlamadım. ingilizce konusunda sıkıntı yok, spor geçmişi falan onda da sıkıntı yok yapabileceğime inanıyorum yani. ama 1-1,5 saatlik bir sürü video var, her gün birisini mi yapacağım nasıl olacak anlamadım. 01 chest & back diye bir şey var 1 saat 15 dakika, bir gün mesela onu mu tamamlayacağım sonraki gün de 02'ye mi geçeceğim nasıl olacak ?
(12) 

erkek spor cüzdan

zaraeta #446277 
yeter ya her yerde ya deri cüzdan ya da 5 liralık dandik nike cüzdanları ! çıldıracağım kuzum. böyle ekteki gibi güzel bir cüzdan arıyorum, nerede olur acaba ?
(5) 

yazar değilim ama gördüm ne iş ?

zaraeta #445966 
dikdörtgenleri takip ederek sonuca ulaşabileceğinize inanıyorum. hadi benim koçlarıma.

edit: bu arada hocam biz de 1-2 dizi film söyleseydik fena mıydı ? niye soyutlamaya çalıştın kendimi bakıyım öyle hı ?
(7) 

reşit olmayan bireyin kredi kartı alması, (son bu =) )

zaraeta #445808 
sevgili duyuru, benim bir adet iştegenç kartım var reşit değilim. bildiğiniz gibi bu bankamatik kartı, kredi kartı değil. hesap benim adıma her şey benim adıma sadece 1-2 tane de imzayı babam attı. internet bankacılığı, havale falan her şeyini kullanabiliyorum bu özelliği harika. ben istemeden ebeveyn falan da göremiyor yani her şey benim adıma.

ama banka kartı değil de, kredi kartı istiyoruz nasıl olacak bu ? başlıca isteklerim şunlar,

1. havale kesinlikle yapsın. internet üzerinden yaparsa süper olur ama bankamatikten de yapabilirim. eft de olursa tadından yenmez.

2. internet bankacılığı yani bu internet üzerinden bakiye sorgulama, havale, kontör yükleme fon vb. şeyler yaptığımız bölüm var ya, burası benim adıma olsun yani mesela annemin hesabından ek kart aldım diyelim, onun hesabına girmek zorunda kalmayayım kendi internet bankacılığım olsun.

3. internet üzerinden alışveriş yani sanal pos, bu olursa harika olur tadından yenmez ama olmaması da çok büyük bir kayıp olmaz. ama dediğim gibi olursa takla atarak alırım kartı.

bunları sağlayan bir banka var mıdır ? dediğim gibi refakat ile benim adıma olması çok önemli mesela ek kart'ta bu internet bankacılığı benim adıma mı ? bu 3-4 özelliğini sağlıyor mu ek kart ? o zaman ek kart da alabilirim fark etmez.

çok teşekkürler.
(7) 

bisiklete gps takma

zaraeta #445740 
ilginç olabilir belki bilmiyorum ama birkaç hafta sonra kayseri'ye gideceğim. bisikletimi de götüreceğim tabi kayseri'ye bisikletsiz gitmek olmaz. ama hiçbir yeri bilmiyorum yani kaybolmama gibi bir olasılığım yok. o yüzden gps'i takayım bari dedim. deneyen, yapan var mıdır ? nasıl olacak nasıl takabilirim gps'i bisiklete ? bunun kiti falan satılıyor mu bisikletçilerde ? mesela delta bisiklet'te bir şey görmüştüm ipod koymak için gidona takıyorduk. öyle bir şey var mıdır gps için de ?

çok teşekkürler. =)
(5) 

18 yaş altı kredi kartı ile alakalı bir soru daha

zaraeta #445641 
iyi günler duyuru, cevap alamazsam raş aur gibi tekrar soracağım bunu. sonra umudu keserim herhalde zorlamam daha fazla =)

şimdi, benim bir adet iştegenç kartım var reşit değilim. bildiğiniz gibi bu bankamatik kartı, kredi kartı değil. hesap benim adıma her şey benim adıma sadece 1-2 tane de imzayı babam attı. internet bankacılığı, havale falan her şeyini kullanabiliyorum bu özelliği harika. ben istemeden ebeveyn falan da göremiyor yani her şey benim adıma.

kredi kartı edinelim bunu siktir edelim dedik. benim isteğim şunlar, limit önemli değil düşükmüş yüksekmiş sonuçta 15 liralık bir limit koymazlar :) internet bankacılığı kullanılabilsin, havale yapabileyim. şart değil ama eft de olursa güzel olur yoksa canı sağolsun bankanın. benim adıma, babamı ya da annemi falan kefil göstererek böyle bir hesap açabilir miyiz herhangi bir bankadan ? eğer evetse, hangi banka ve mümkünse biraz bilgi alabilir miyim ?

ama eğer "yok hacu senin adına kredi kartı siksen vermezler, anca ek kart" diyorsanız bununla kendi internet bankacılığımı kullanıp buradan havale vb. şeyler yapabilir miyim ? ve böyle bütün ayrıntılarıyla görebilir mi bana refakatçi olan insan ? yoksa sadece atıyorum "151,37 lira harcandı" gibisinden bir şey gösterir ayrıntıları siktir et mi der ?

çok teşekkürler duyuru. cevap alamazsam, nereden alabileceğimi de söylerseniz harika olur.
(5) 

iş bankasında reşit olmayanlara kredi kartı çıkartma

zaraeta #445280 
iyi akşamlar duyuru, reşit olmayan zaraeta kişisinin iş bankasında bir hesabı ve iştegenç banka kartı vardır. parasının 3/8'i ile elma almak isteyen zaraeta...

pardon sorular karıştı. babam istersek babamı refakatçi göstererek "benim hesabım adına" bir kredi kartı alabileceğimizi söyledi. ısrarla sordum ek kart değil dimi, benim kendi internet bankacılığım, kendi hesabım olacak diye. o da evet, şu anda üzerine olan hesaptan açabiliriz bir kredi kartı. bu bankamatik kartını da iptal edersin dedi.

pek inandırıcı gelmedi bana ama, bilgisi olan var mı bu konuyla ilgili ? "ek kart" ya da türevi bir şey değil, direk benim adıma olmasını istiyorum. benim hesabım adına yani.

çok teşekkür ederim. =)
(3) 

ios'te fotoğrafları gruplandırma

zaraeta #444784 
iyi geceler duyuru, bilmiyorum belki sorulmuştur ama bulamadım ben, sorayım en iyisi dedim.

şimdi ben mesela internette dolaşırken hoşuma giden fotoğrafları resimleri kaydediyorum, ondan sonra sevdiceğin tonla fotoğrafını çekiyorum, başka fotoğraflar çekiyorum falan ama mesela sevdiceğin fotoğrafından hemen sonra bir karikatür gelmesi pek hoş olmuyor. gruplandırmanın bir imkanı yok mu ? klasör klasör böyle. fotoğraflara tıklıyım işte bir karikatürler klasörü, bir piknik fotoğrafları, bir sevdicek falan filan böyle muazzam bir teknolojiye gerek yok herhalde bunun için ?

çok teşekkürler. =)
(7) 

bu kadar rahatça bacak bacak üstüne atmak ?

zaraeta #443761 
www.youtube.com

bunu izlemeyen yoktur herhalde ama benim yeni dikkatimi çekti. kız sanki evinde tek başına sigara içerek televizyon izler gibi oturmuş. kenan ışık orada ayağını bir milim bile oynatmıyor, o kadar ciddi ortam falan filan ulan yakışmış mı bu ? bilmiyorum ben mi çok büyüttüm ama olmamış be hocam sanki ? olmuş mu sizce ?

edit: tikler yarına panpalar.
(3) 

böyle saçı falan dağılmış kadın müzisyen fotoğrafı

zaraeta #443661 
bir arkadaşımla poster yapacaktık da, (niye bir arkadaşınla diyorsanız ben yapmicam o yapacak ps kullanmayı pek bilmem =) ) baterist gitarist vokal keman fark etmez böyle saçı önüne düşmüş, gözünün önünü falan kapatmış kadın müzisyen fotoğrafları lazım. büyük ihtimal rock-metal'cilerde vardır bu ama yine de yelpazeyi geniş tutalım. çözünürlük önemli tabi ama siz bulduğunuz 200x200'leri bile atın poster yapmasak bile gözümüz şenlenir =))

hepinize kocaman tenk yu şimdiden
(14) 

orhan gencebay, müslüm gürses neden bu kadar aşağılanıyor ?

zaraeta #443613 
bilmiyorum benim çevrem mi cahil, ama sürekli orhan babayı da müslüm gürses'i de "arabesk yapıyor işte yeaa" diye aşağılama peşinde. yalnız girmeden önce ilginç bir tespit yapmak istiyorum, müzik zevki tek çeşit olan, yani sırf metal dinleyenler rock dinleyenlerle bile dalga geçenler mesela bunu çok yapıyor. adam bilmiyor bile orhan babanın şarkılarını. mesela annem, rock'n roll neslinde büyümüş kadın elvis ve jerry lee'yi karıştırıyor müzik bilgisi sıfır, bana müslüm gürsesi eleştiriyor.

ama müziğin ne olduğunu bilen, her tarzdan müzik dinleyen arkadaşlarım değerini gerçekten biliyor. johhny cash dediğimiz adam, piyano ve gitar çalıyor sadece, ama orhan babanın çaldığı kadar enstrümanı ben sayamam bile. diyorlar ki "tamam müziğe bir şey demiyorum ama çok gereksiz acıtasyon yapıyor" diyorum jc'nin son şarkısında ne diyor ? "bugün kendimi yaraladım, hala hissediyor muyum görmek için. acıya odaklandım, tek şey gerçek olduğuydu"

nedir bu serbest türk müziğine yapılan hunhar eleştiri ? çevrenizde nedir durum ? dediğim gibi benim çevremde müzik bilgisi sıfır olan herkes küçümsüyor. ama müziğin ne olduğunu bilen kişiler değerini gerçekten veriyor.

uzun ve saçma olmuş olabilir, ama gerçekten kafama takıldı. sadece görüşlerinizi istiyorum. çok tenk yu.
(22) 

bir kezbanla girişilen tartışma, tokat vs.

zaraeta #443045 
şimdi duyuru ahalisi, www.eksiduyuru.com buradaki kezban arkadaştan bahsediyorum. okumanıza gerek yok, özetle geçeyim sevgilimin en yakın arkadaşı, nasıl anlaştıklarına ne ben ne de başkası inanabiliyor. görüp görebileceğiniz en kaprisli, tripli, götü havada yavşak kezban. her neyse işte, yanımda yakın olduğum bir kız arkadaş daha varken bununla tartıştık geçen. sevgilime x diyelim, "x'in aklını çok karıştırıyorsun, bu ilişki iki kişilik burnunu sokacak başka bir yer bul" dedim. kız yapıştırdı amk tokadı. yanımdaki kız arkadaş da napıyorsun sen gerizekalı diye bağırmaya başladı (kendisi şiddetin her türlüsüne karşı, tokat bile çıldırmasına yetti) tuttum işte onu, bu kezbanı zaten her gün boğasım geliyordu benim. içimden dedim ulan bu sabırla peygamber olmadıysam, harbiden de indi son peygamber. her neyse, dedim ki kezbana, "neden kadına vurulmaz denir biliyor musun ? çünkü kadın narindir, kibardır. ama sen ne narinsin ne kibarsın. böyle bir anlayışı da hak etmiyorsun" size yemin ediyorum, o an başka birisi olsaydı (tokat attığı için demiyorum geçmiştekilerle birleşti) gerçekten tutamazdı kendini yapıştırırdı. bunu diyip, sadece sinirden sağ elimi sıkıp açtım hani o klasik kavga öncesi hareketi vardır ya el aşağıdayken sıkıp sıkıp bırakırsın parmakları açarsın falan. o sinirle onu yaptım sadece. ne halin varsa gör, x'le de konuşucam bunu diyip gittim.

şimdi bu kız "zaraeta bana vurdu, elinden zor kurtuldum" demiş herkese. yanımda bi kız arkadaş da vardı, anlatamadı bir türlü kimseye öyle bir şey olmadığını kız yavşak olduğu için inandırmış herkesi. napıcam bilmiyorum gerçekten. bu kız ölse bırak üzülmeyi, 40 gün 40 gece düğün kutlama yapıp kurban kesicem bu gidişle.

bi akıl verin napıyım napmalıyım bilmiyorum. sevdiceğe de dicem tamam en yakın arkadaşın anlıyorum ama seç birimizi bu sinirle gün geçmiyor diye. evet benim yaptığım da kezbanlık, ama yaptıklarını gerçekten bilmiyorsunuz sadece modern cadı olduğunu bilin yeter. bir erkeğin sevgilisinin etrafında dolaşması bile tehlike bu kızın.

yardımınız lazım duyuru, çok teşekkürler şimdiden.
(18) 

her bi boku yemeye başlamam lazım acilen

zaraeta #442261 
beyler iyi geceler öncelikle, öyle bir sorunu olmayana çok saçma gelebilir ama gerçekten çok ciddi bir sorunum var.

çevremdeki herkes, bunu yemek kültürü olmayan bir bakıcıyla büyümüş olmama bağlıyor. hiçbir şey yiyemiyorum. salata bile. mesela anneannem kayserili ( :) ) ablamı o büyüttü kız bilmediği şeyleri bile yiyor. ama ben sadece sevdiğim şeyleri yiyorum ve bunlar da çok az. atıyorum -kesinlikle sossuz olacak bunlar- tavuk, mercimek ya da yayla çorbası, pilav makarna vb. et tavuk döner, iskender bile yiyemiyorum soslular, salata sebze var diye. sebzelerin de her türlüsüne karşıyım.

mesela geçen ablamın evi için babam ve ben bi adamla buluştuk, iskender söyledi herif üçümüze de ama ben "bu saatlerde uyumaya alışkın değilim, yol yorgunluğu zaten iyi hissetmiyorum kendimi" diye yemedim. köfte ekmek yiyorum sadece dışarıda, onda da sadece köfte olacak içinde başka hiçbir şey olmayacak sos dahi olmayacak.

şimdi akrabalar falan biliyor beni, mesela ne zaman bi yere ziyarete gitsek mutlaka pilav yapılır, benim önüme de bir tabak yoğurt gelir :) süzme mercimek de eksik olmaz.

ama yavaş yavaş gelecek kaygısı yüzünden bunlardan da endişelenmeye başladım. askerlikte hele sıçıcam kesin. orada ne bok yicem bilemiyorum. hadi yine bir şekilde idare ederim orada da. ama daha çok kafama takılan bir şey var.

atıyorum bir arkadaşımın evine kalmaya-yemeğe gittim. bunu bir kez yapabildim sırf bu yemek seçme huyum yüzünden, abi yok yiyemiyorum mantı yapmıştı mesela kadın arkadaşa yedirmiştim gizlice. ben de sıkıntıya düşüyorum böyle. hadi arkadaş da yine idare edilir ama atıyorum sevgilinin ailesiyle tanışcaz ileride, o zaman kesin sıçtık. ne yaparım nasıl üstesinden gelirim gerçekten bilmiyorum. :/

uzun oldu ama, lütfen cevap yazın her şeyinize her cevabınıza fikrinize önerinize ihtiyacım var.

bu dertten muzdarip olan, ya da önerisi olan varsa seve seve dinlerim. çok teşekkür ederim şimdiden =)

edit: hocalar sebzelerin HEPSİNE fobim var diyorum. anca süzme çorbadayken "suyunu" alıyoruz yani :)
(3) 

bir modemden iki kablosuz ağ kurarak ip değiştirme

zaraeta #442081 
özetle anlatayım, hani bilimum oyun sitelerinde, üyelik alırken vs aynı ipden birden fazla alınmasına izin vermiyorlar ya. (hacu onlayn okey oynuyorsun takıldığın ortama bak ya biz de seni entel bellemiştik demeyin peşinen söyliyim :/ )

şimdi superokey mi ne öyle bir şey varmış, annem oradan oynuyor hep. ablam da kendi netbook'undan giriyor yan yana oturmaya çalışıyorlar hile yapmak için. (ehe) ama tabi sistem salak mı, anlıyor hemen.

ablamın netbook'una hotspot shield kurdum ama öyle şeylerle uğraşmasını da istemiyorum bilmiyor sonuçta. öyle olunca oturabildiler yan yanya.

airties'ın yeni modellerinden birisini aldım 2 hafta önce, 5 tane kablosuz ağ kurabiliyoruz ben şimdi iki tane kursam teki birinden teki birinden kardeş kardeş girip yan yana oturabilirler mi ?

çok saçma bir amaçla gözükebilir, ama annam 1 aydır başımın etini yiyor tatile girdiğimizden beri. yardım edin :(
(2) 

her telden her ülkeden amatör insanların kayıtlarını attığı bir site

zaraeta #441776 
var mıdır ? merak edip böyle dinlesek ? youtube haricinde, enstrüman ya da vokal fark etmez ama vokal daha iyi olur. böyle mesela evde ya da stüdyoda kaydetmiş, açmış kamuya bakalım diye. var mıdır böyle bir paylaşım sitesi ?

çok teşekkürler.
(3) 

mini mini bir çeviri

zaraeta #440817 
answers.yahoo.com

hocular anlamadım ya ne demek istiyor burada ? nostalji yapalım dedik yükledik oyunu buralara kadar düştük ya..

@holy diver, hocam kedücük ağaç kökünden yere indiği anda bizim azmanla yere yumruğu basıyoruz. denedim %100 çalışıyor sağlık bankalığı onaylı. çok sağolasın.
(2) 

favorilerin de bildirim vermesini öneriyorum

zaraeta #438518 
yukarıya kibritsuyu yazmış favorilerinize ekleyin diye, öyle yapıyordum zaten ama fark ettim ki favorilerin bildirim atmaması çok saçma bir şey. atıyorsa da bana gelmedi hiç bilmiyorum. :) evet kısa ve net bir önerim var, fena mı olur favorilerden de bildirim gelse, hı ?
(7) 

sevgilinin kezban arkadaşıyla konuşmak

zaraeta #438118 
iyi akşamlar duyuru, yine size danışacağım bir sorunum var sanırım.

şimdi, benim sevdiceğin eski bir arkadaşı vardı onu hala seven. ama sevgilimin haberi yok yani çocuk bağıra bağıra söylemiş resmen ama gerçekten saf olduğu için anlamamıştı. benim sevdiğimi de anlamamıştı vaktinde. :) her neyse, bu soruyor işte "eğer zaraeta'nın yerinde olsaydım, şansım olur muydu ?" diye. bizimkinin de boşluğuna denk geliyor "ondan önceki zamanlarımda zaten kimseyi düşünmüyordum ben." gibi bir şey söylüyor. her neyse, bundan umutlanan elemen da bastırıyor işte aynı ortamda olsaydık hala, bir şansım olur muydu falan diye. sevdiceğin de bir kezban arkadaşı var, diyor ki "evet zaraeta'nın yerinde olsaydın şansın olurdu." de diyor. ama bizimki demiyor nedense (nedense ney ya, iyi ki dememiş) şimdi bu anlayacağınız üzere bildiğin "cebe atma" olayına girer sevdicek böyle bir şey yapsaydı. ben de bu kezban arkadaşa ihtar çekmek istiyorum. saptırma şu kızı diye.

eksik anlatmış olabilirim, kafanızda yanlış canlanmış olabilir. ama erkekler konusunda gerçekten saptıran bir isim sevgilimi. en yakın arkadaşı, fazla bir şey de diyemiyorum o yüzden kezbanla konuşayım dedim direk. çünkü gerçekten sevgilim bana "ama o da böyle dedi, ben yapmadım öyle bir şey." dediğinde o kezban yanımda olsaydı boğardım, benim gibi kadına şiddete son derece karşı, hümanist bir insan bile böyle olduysa..

bir akıl verin duyuru, ne diyeyim nasıl gireyim ? çok teşekkürler şimdiden hepinize, iyi geceler =)
(16) 

"ortalama penis boyu şu kadar" konuları hakkında

zaraeta #436190 
hacular nasıl oluyor o satılan prezervatiflerden mi ortalama bir rakam çıkartıyorlar ? mesela kimse gelip benimkine mezura dayamadı. ama prezervatif de almadım hiç kendime yani her halükarda araştırma dışındayım ehehe.

cidden merak ediyorum kaynak götüm olayı mı yoksa bir dayanağı var mı prezervatiflerden falan mı bakıyorlar ?

ha bir de bu 14 santim 18 santim falan diyorlar ya, nerden itibaren la o ? üstünden mi ölçüyoz yoksa aşağıdan kökünden itibaren mi nasıl oluyor ? "ne fark edecek amk" demeyin 3-4 fark etti bende. ._.'
(3) 

göbeği açık tişörtler elbiseler

zaraeta #435734 
ingilizler ne diyor bunlara ?
(5) 

erkek için günlük sırt çantası

zaraeta #435204 
selamlar duyuru ahalisi, erkeklerin cep doluluğu hakkında baya bir bilginiz vardır herhalde sözlükte bile sayfalarca yazılmış çizilmiş. ben de yavaş yavaş sabredememeye başladım ipod telefon cüzdan anahtarlık bozuk paralar kartvizitlik kulaklıklar... arka cepleri kullanmaya da alışkın değilim.

küçük hacimli bir sırt çantası alayım dedim. nasıl olur sizce ? her yere götürürüm onu sorun olmaz. çapraz bel çantası falan çok dede işi geliyor bana. "olur hacu" derseniz bir öneride bulunabilir misiniz ? 15 litre yeterli midir mesela çok mu küçük komik durur yoksa ? ve nerelerde bulabilirim ? bi kentpark'taki decatlon'a (arada bir yerde h harfi de vardı ama hatırlamıyorum nerdeydi) baktım dün anlayamadım nasıl bir şey seçeceğimi.

her türlü yardımınıza açığım, çok teşekkürler.
(2) 

sony vegas movie studio ile videonun sesini alma

zaraeta #435152 
mümkün müdür ? elimde toplam 55 dakikalık 4 tane video var. aralarından toplamda 12-13 dakikayı falan mp3 formatına çevirmem lazım. tek tek videoyu kes kaydet, başka bir programla da onu mp3'e çevirmek çok uzun olur. yapabiliyor muyuz bu programla onu ? yapabiliyorsak nasıl ?

çok teşekkürler.
(9) 

en sevdiğiniz kemal sunal repliği

zaraeta #435013 
fark ettim ki biliyorum diye gezmeme rağmen üstadın çoğu filmini izlememişim bile. merak ettim de, bunun gibi

www.youtube.com

replikleri paylaşır mısınız benimle ? az önce ilk defa izledim, hala sarıp sarıp izliyorum a-b yaptım resmen o arayı =))

zor bir şey olmasa gerek, tikler sonra gelebilir. çok teşekkür ederim =)
(8) 

etlikten cepa'ya bisikletle gidilir mi ?

zaraeta #434305 
navigasyon da alabilirim yanıma sorun olmaz sanırım. benim asıl merak ettiğim öyle çok zorlayacak yokuşlar falan var mıdır ? 2-3 sap buluşalım dedik de fantezi yapıyım biraz dedim. olur mu sizce ? kaç saat sürer yaklaşık ?

çok teşekkürler.
(3) 

aktarmalı uçak biletini açığa alma vol.2

zaraeta #433836 
buradan, florida'ya mı orlando'ya mı ne bir uçak gidiyor diyelim ankara'dan. önce almanya'da, sonra da doğu amerika'da bir yerde aktarma yapıyor yani toplamda üç uçak kullanılıyor. biletler de 8 ay önceden alınıyor.

3 ay kalınacağı için de, dönüş bileti de 11 ay önceden alınmış oluyor.

şimdi, dönüş biletine 11 ay var daha alındığı günden itibaren. ben aldıktan 3 ay sonra, yani daha 8 ay varken bu dönüş biletini 1 ay falan erkene almak istersem, ne kadar ücret talep ederler ?

hangi şirket bilmiyorum ama tahmini bir rakam vardır mutlaka. yani öyle uçuşa 1-2 gün ya da 1-2 ay kala değil. 11 ay önceden alınmış bilet, 3 ay geçtikten sonra biraz erkene almak istedik diyelim.

"olur mu lan 3 uçak değişcek" falan diye çok para mı alırlar ? tahmin falan ?

saçma bir soru oldu ama gerçekten cevabına ihtiyacım var. çok teşekkür ederim. =)

edit: havayolu lufthansa. 400 lira gibi saçma bir rakam istenir mi 8 ay önceden ?
(2) 

aktarmalı uçak biletini açığa alma

zaraeta #433787 
buradan, florida'ya mı orlando'ya mı ne bir uçak gidiyor diyelim ankara'dan. önce almanya'da, sonra da doğu amerika'da bir yerde aktarma yapıyor yani toplamda üç uçak kullanılıyor. biletler de 8 ay önceden alınıyor.

3 ay kalınacağı için de, dönüş bileti de 11 ay önceden alınmış oluyor.

şimdi, dönüş biletine 11 ay var daha alındığı günden itibaren. ben aldıktan 3 ay sonra, yani daha 8 ay varken bu dönüş biletini 1 ay falan erkene almak istersem, ne kadar ücret talep ederler ?

hangi şirket bilmiyorum ama tahmini bir rakam vardır mutlaka. yani öyle uçuşa 1-2 gün ya da 1-2 ay kala değil. 11 ay önceden alınmış bilet, 3 ay geçtikten sonra biraz erkene almak istedik diyelim.

"olur mu lan 3 uçak değişcek" falan diye çok para mı alırlar ? tahmin falan ?

saçma bir soru oldu ama gerçekten cevabına ihtiyacım var. çok teşekkür ederim. =)
(7) 

herkesten farklı değer alıyorum, delirmek üzereyim :/

zaraeta #433542 
selam hepinize limonatasıyla nutellasıyla güzel ekşici kardeşilerim. size gayet saçma gelebilecek bir nedenle bunları yazıyorum şu anda. yalnız baştan söyleyeyim, gerçekten çok önemli bir konu benim için yalvarırım dalga geçecekseniz mesaj olarak falan geçin bir şey yazmayın buraya.

hani bir insan ya iyidir, ya kötüdür ya az çok ona karşı herkesin tutumu bellidir. hacu yok o bende yok çizgim nedir insanlara iyi izlenim mi bırakıyorum beni sevmiyorlar mı gerçekten etrafınlarında olmak istedikleri biri miyim anlayamıyorum.

bi kız arkadaşla konuşuyorum, "yanında rahat olabildiğim tek erkeksin, yapmacıklara girmiyorsun hiç" diyor. iyi tamam sever bizi genel olarak diyelim. benim de sevdiğim bir arkadaşım bunu koyduk kenara.

sonra bir kız daha geliyor, "zaraeta hayatımda senin kadar yavşak bir insan daha görmedim bir daha 5 metre yakınıma bile yaklaşma lanet olsun seni tanıdığım güne" diyor. iyi peki herkes beni sevmek ya da herkes nefret etmek zorunda değil.

babam dalıyor odama, sinirli sinirli konuşuyor kavga ediyoruz, "siktir git pezevenk bi sikim olmaz senden, evleneceğin kıza da yazık ailesine de yazık hiçbir insanın yanında olmayı hak etmiyorsun" diyip kapıyı çarpıp gidiyor.

sevgilim geliyor, "annemle babam ayrıldığında annem bana hep hiçkimseye kendimden fazla değer vermemem gerektiğini, bencil olmamı her zaman ilk sıraya kendimi koymamı söylemişti. hatta liste bile yaptırmıştı bana çocukken, söylemiştim "önce ben, sonra sen, sonra babam, sonra konuşan bebeğim ( :) ) diye. ama sen bu listeyi alt üst eden kişi oldun" diyor.

abi tamam herkes bana eşit davranmak zorunda değil, kimse sevmek kimse nefret etmek zorunda değil ama gerçekten dengem bozulmaya başladı. son iki şey dün gece ard arda oldu, önce dedim "harbiden bi sikim olmaz benden, kimsenin ilgisini hak etmiyorum. kimse değer vermiyor vermemeli de bana". sonra sevgilim (anlattım işte yukarıda) ya da sevdiğim bir arkadaşım geliyor, "zaraeta iyi ki varsın, başka kimsenin yanında bu kadar rahat değilim. inanılmaz birisin seni çok seviyorum" sonra tekrar başka birisi geliyor, "lanet olsun seni tanıdığım güne allah belanı versin" diyip gidiyor.

tamam herkesin başına gelir bunlar, ama benimki gerçekten çok uç noktalarda. psikolojik destek alma noktasına geldim neredeyse değerli biri miyim nefret mi ediliyorum anlamadım.

çok teşekkürler, okuduğunuz için. cevap vermek zorunda da değilsiniz içimi dökmek istedim bir nevi.

edit: tikler sonra gelebilir.
(6) 

samet aybaba ne yapar sizce panpalar ?

zaraeta #433305 
iyi geceler gececi tayfanın erkenci kısmı. şimdi bir yerlerde yazmışlardı sözlükteydi herhalde, samet aybaba hakkında "adam acayip sorumsuz, altyapı cenneti takımı çalıştırırken bile hiç özen göstermiyordu. ertesi gün maçı olan takımının yanında olmak yerine kahvede maç izliyordu." falan diye.

iki seçenek var sanırım karşımızda, hani laf vardır ya çöpçüler bile ilk 3 gün çok hevesle yapar işlerini diye. bu adam da öyle geldi koskoca beşiktaş (küçümseyene tik gelmez. ehe), altyapı falan filan yardırıyor. 2 maç yapılsın yatmaya devam..

öbür seçenek de, kendi kendine "olum aklını başına devşir, yıllarca beşiktaş beşiktaş diye peşinde koştun şimdi teknik direktörleri oldun istediğin kadar yetki. kendi adını da beşiktaş'ı da duyur ulan bütün avrupa'ya. 5 senede porto gibi yaparım bu takımı her yere oyuncu satarız." diyecek.

ne düşünüyorsunuz siz ? bir beşiktaşlı olarak sanki bana ilki olacakmış gibi geliyor ama, ikincisi olursa da daha da bir sarılırım lan takımıma.

hadi iyi geceler tekrardan =)
(2) 

askere giden vatandaşın sevgilisinin hayın çıkması

zaraeta #433219 
var mıdır bunu konu alan bir başlık sözlükte ? az değil biliyorsunuz askere giden erkeğin sevgilisinin terk edip bırakması gitmesi falan. var mıdır genel olarak incelendiği bir başlık ?

çok teşekkür ederim. =)
(3) 

bu kolye ney yav ?

zaraeta #433006 
bi kolye aldık, neyden yapıldığı önemli değil ama merak ediyorum. satıldığı yere pırlanta yazmışlardı (hiç sanmıyorum gerçi. 170 liraya almıştım çünkü) ama sertifika falan da gönderdiler ne boka yaradığını anlamasam da :) iki sorum var, sertifikası şu ekte.

1. bu sertifika ne işe yarıyor ?

2. bu arkadaş neyden yapılmış ?

çok teşekkürler.
(1) 

ankara'da kick box temeli yaratmak

zaraeta #431918 
selamlar, birkaç kez dövüş sporları ile ilgili sorular sormuştum, internette de sayfalarca araştırma yaptım. muay thai'de karar kılmıştım. ancak herkes kick box temelin olursa çok daha teknik olursun iyi olur falan dedi. ben de önce kick box ile uğraşayım biraz dedim. iyi bir hoca bulursam o zaten yönlendirir beni diye düşünüyorum. ancak hangi kursu seçeceğime karar veremedim. ankara'da oturan arkadaşlardan bir kurs ya da hoca tavsiyesi isteyecektim. ayrıca ortalama tahmini bir fiyat da söyleyebilirseniz harika olur. sanırım haftada 3 günmüş. body yerine buna gideceğim biraz erteledim bb'yi.

dediğim gibi, kurs konusunda veya başka bir öneri konusunda her türlü yardımınıza ihtiyacım var açığım. çok teşekkürler.
123456  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık