(1) 

organik/antibiyotiksiz kırmızı et

newsman #1576764 
hem beyaz hem kırmızı eti çok tüketiyorum ama yemler, antibiyotikler, koşullar falan derken hayvancılık piyasası bayağı kötü halde. Tavuk ve yumurtada organiğe kesin geçiş yaptım ama kırmızı ette daha ortaya karışığım ki yaygın antibiyotik kullanımı özellikle beni bu konuda arayışa itiyor. Online olarak birkaç yer tespit edebildim istediğim gibi olan, doğal olarak daha pahalı.

Bu yönde hassasiyeti olan arkadaşların tercih ettiği yer neresidir? Güvenilir market zinciri, çiftlik, kasap var mı bildiğiniz?
(5) 

f/p telefon tavsiye

newsman #1576400 
selamlar. baba kullanımı için, temel seviyede, sağlam bir akıllı telefon önerisi max 10k tutarında. tavsiyelere açığım.

tchibo tam otomatik kahve makinesi

newsman #1575552 
kullanan ya da bilgi sahibi olan var mıdır acaba? şundan almayı düşünüyorum;

www.tchibo.com.tr
(2) 

Edremit / deniz sorusu

newsman #1564488 
Suyun soğukluğuna dair yorumlara ne diyorsunuz, gerçekten buz gibi mi bu kadar? Görece daha sıcak yerler neresidir Körfez’de?
(4) 

hızlı kredi kartı

newsman #1564285 
selamlar. üzerinde isim soyisim yazan kredi kartını hızlı biçimde teslim alma imkanım var mı? bankalar ne kadarda veriyor. bu hafta içinde halletmem lazım
(2) 

kaz dağları - hangi araç sorusu

newsman #1564261 
5 günlük bir tatilim olacak kaz dağları eteklerinde akçay'ın üst tarafı. şelale taraflarına falan da giderim diyorum. Bildiğim bir bölge değil. Nasıl bir araç iş görür orda. Yüksek olması iyi olur diye düşündüm, kiralıycam.

Bayide Opel Crossland 1.2 ve Peugeot 2008 var. Opel bir tık daha uygun fiyat olarak ama 1.2 olması düşündürdü. bilenler el atarsa sevinirim.

imei - sim konusu

newsman #1561993 
benim 3 yıllık sürem dolmadığı için yurtdışından getirdiğim telefonu arkadaşın pasaportuna işletmiştim. ama sim'in de o tc üzerinden olması gerekiyormuş sanırım.

vodafone'a sorduğumda e-sim yaparsak 4 ay falan hattın sahipliğini geçirmeden böyle gider gibisinden bir şey dedi. arkadaş 3-4 günlüğüne istanbul dışında olduğu ve hat şu an kapandığı için çözüm düşünüyorum da. ne dersiniz bu konuda?
(2) 

hırvatistan mı karadağ mı?

newsman #1560915 
güzel bir yaz tatili için hangisi daha iyidir? vize problemi yok hırvatistan için. birincil amaç deniz ama tarihi/kültürel doku da önemli. hangisinde daha iyi korunmuş sizce?

şimdiden teşekkürler.

edit: mali açıdan (konaklama, yeme-içme vs) bir kıyas yapabilirseniz o da güzel olur.
(8) 

avukatlık ücreti sorusu

newsman #1558946 
selamlar. avukat arkadaşlara bir soru. yakın bir avukat arkadaşım var, sorunlu kiracının çıkarılmasında oldukça yardımcı oldu. herhangi bir mahkeme süreci olmadı ama yaptıkları, önerdikleri, iki tarafla konuşması vs derken bayağı ilgilendi konuyla.

ödeme yapmak istiyorum ama kafana göre iban'a at diyor. piyasayı da bilmediğim için absürt bi şey atmak istemiyorum. bu tarz böyle hatırlı eş dostunuzla iş yaptığınızda, bir şeyleri takip ettiğinizde ortalama ne verilmesi makul olur sizce? saçma gibi soru ama yani bilmem de gerek..
(3) 

wise - para transferi

newsman #1558188 
en uygun para gönderme yönteminin bu olduğu söyleniyor. ancak banka hesabımdan wise'ın hesabına para gönderirken yine swift gibi ücret çıkıyor. diğer ödeme yöntemleri de türkiye'ye uygun değil gibi.

kaçırdığım bir nokta mı var?
(1) 

pod filtre

newsman #1551097 
iş yerinde Delonghi ecp35.31 model bir espresso makinesi var ama pod filtresi yok. filtresini alıcam da "tek fincanlık" ve "çift fincanlık" şeklinde iki opsiyon var. bu seçenekler filtrenin barista koluna uyup uymamasını etkiler mi yoksa sadece ne kadar kahve alacağıyla mı ilgili?
(6) 

telefon kayıp/çalıntı durumu

newsman #1547790 
böyle tatsız bir hadise yaşadım dün akşam.. birkaç sorum olacak

- apple hesabımdan güvenli cihazlardan kaldırıyım mı telefonu? yapabileceğim başka bir işlemi falan etkiler mi diye tereddüt ettim ama bul özelliği açık değildi.

- hem sim pin'i hem de telefonun kendi şifresi var. bu aşılabilecek bir şey mi? güvenlik zaafiyeti olabilir? banka hesaplarını falan nasıl kaldırmak gerek?

- işin polis/savcılık kısmı nasıl ilerler acaba? dün akşam polis tamamen salladı benim olayı, 3-4 saat beklersiniz falan diye ve çok geç bi saat olduğu için ben de beklemedim. birazdan yine gidicem.
(2) 

vize çeşidi sorusu

newsman #1546911 
bir toplantıya gideceksiniz diyelim (ticari değil de public policy alanında mesela), davetiniz de var. tourism, ticari, cultural çeşitlerinden hangisini seçersiniz? ya da burada yapılan hata çok etkili olur mu?
(1) 

sürücü sertifikası - ehliyet

newsman #1545761 
derdim büyük.. temmuz 2020'de aldığım sürücü sertifikasıyla ehliyet almadım, şimdi başvuru için baktığımda geçerlilik süresi 2 yıl diyor.. bitti mi şimdi her şey
(3) 

kadıköy künefeci tavsiye

newsman #1545054 
önden meyve, yanında süt göndermeli konseptinden lazım ama. neden diye hiç sormayın.. bildiğim künefeciler var ama bu tarz bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

Bağdat cd maç yayını olan mekan

newsman #1543820 
Dünya kupası için soruyorum. Happy Moons’ta oluyor muydu? Veya bildiğiniz yerler nereler (pub harici)
(6) 

hazırlanmadan ielts'e girmek

newsman #1539932 
7 üstü alınır mı bu durumda.. boğaziçi mezunuyum, mevcut işimde de hem yazılı hem sözlü ingilizce kullanıyorum sürekli. elbette sınavın formatını ve bazı incelikleri biliyorum ama en fazla bir iki deneme yapabilirim sanırım öncesinde.

bir akıl verseniz, kararsız kaldım. 2400 de para istiyorlar, çöpe atmıyım.

jean monnet

newsman #1538168 
bu bursa başvuru dosyamızı verdikten sonra iş değiştirmemiz durumunda herhangi bir sıkıntı oluyor mu?
(5) 

adalar - plaj

newsman #1529519 
evet bence de çok mantıklı değil buralarda denize girmek, o konuda hemfikiriz. ama olabilecek en iyisi hangi ada ve plaj (su temizliği vs) sizce? kum olanı var mıdır bir de?

ek olarak adalardansa kilyos'a gidin der misiniz?
(5) 

son dönemde pasaport alanlar

newsman #1525254 
kaç günde geldi pasaportunuz? daha önce aldığımda 1-2 gün sürmüştü, şimdi veznedeki kadın 1-2 haftalardan bahsediyor yoğunluktan dolayı.

Turkish Technic Memur Maaşı

newsman #1523625 
Merhaba Arkadaşlar. Turkish Technic’te İK ve benzeri departmanlarda memur pozisyonlarının güncel maaşı nedir? Kendi ya da yakını çalışan, haberi olan arkadaşlardan bilgi beklerim. Bir de deneyimli biri, genel toplu alımda işe girse sıfırdan başlamış mı sayılıyor yoksa kıdemli mi?
(3) 

testesteron seviyem düşük mü

newsman #1510817 
Yaş 28
Ereksiyon kalitemde düşüş hissettiğim için doktora gittim, test yaptı. Testte total testesteron için referans değerleri 3 ila 8 arası gözüküyor ve benimki 3 küsürlü bir şey çıktı. Henüz sonucu göstermeye gidemedim ondan buraya yazıyorum.

Yanlış duymadıysam doktor 5’den aşağısı düşük demişti. Bilgi ve tavsiyesi olanları beklerim.
(1) 

Hepatit b sonucu

newsman #1510619 
Anti HBs (Elisa) 24.6 pozitif. Aşılıyım ben, bu pozitiftik oranı ondan dolayı mı?
(5) 

genital bölge beyazlık, döküntü vs

newsman #1510124 
penisin dip kısmında kepek gibi dökülen beyazlıklar oluyor. mantar mı enfeksiyon mu nedir tahmini?
(2) 

melatonin tavsiye

newsman #1508765 
kullandığınız ve memnun olduğunuz marka var mı? kaç mg kullanıyorsunuz? eczanelerde yalnızca Melatonina mı satılıyor?
(1) 

old holborn - nereden kaça

newsman #1508623 
istanbul için soruyorum. artık iyice saçmaladılar zamlar konusunda. nereden kaç paraya alıyorsunuz siz? belki uygun bir şeyler düşer

chicago med niye popüler oldu

newsman #1508571 
her bölümünde farklı vaka olan klasik doktor, polis dizilerinden değil mi bu? netflix'te top 10'a falan girmesinin sebebi ne oldu?
(2) 

baharatçı tavsiye

newsman #1508169 
mısır çarşısı'ndan alışveriş yapıyorsanız müdavimi olduğunuz bir yer var mı? ben arifoğlu'nun yerinden alıyorum, bir şikayetim de yok aslında. ama alternatif de bakmak istiyorum.
(4) 

dişte kist

newsman #1507801 
daha önce kanal tedavisi yapılmış dişimde baya ağrı vardı. doktora gittim, film çekilde. "büyük kist var, yan dişi de etkileyebilir, bir hafta antibiyotik kullanıp üniversitesi hastanesine git. dilde, ağızda uyuşma kalmasını istemem" dedi diş hekimi.

merak ettiğim hususlar

1. kanallı dişte niye böyle bir şey oldu?
2. hekim niye üniversite hastanesine yönlendirdi? kendi de işinde iyi adamdır.
3. bu yönde, istanbulda tavsiye edeceğiniz kişi-kurum var mı? and yakası öncelikli ama farketmez
(3) 

lazer sonrası damla

newsman #1506098 
1 ayı geçeli zaman oldu göz lazer ameliyatı olalı. Thealoz duo diye bir damla verdiler kuruluğa falan karşı sanırım. bitti elimdeki ve 115 lira olmuş, 6 ay da kullanacaksınız diyorlar. cimriliğim tuttu, bunun alternatifi var mıdır diye düşünüyorum. diğer suni gözyaşı damlalarından farklı mı bu?
(6) 

mülakat - maaş

newsman #1505794 
ilk mülakatta maaş beklentisine dair bir şey söylüyorsunuz. ama fakir bir türko olarak maaşı kendi dünyanız ölçeğinde söylüyorsunuz. aslında karşınızdaki global firmanın maaş skalası daha farklı. böyle bir durumda sonraki mülakatlarda maaş tekrar konuşulabilir mi ve firma/kuruluş sizin ağzınızdan çıkanı mı baz alır yoksa kendi maaş politikasını mı?
(3) 

şarjlı diş fırçası - başlık sorusu

newsman #1504661 
bende oral-b vitality var. buna farklı modelin başlığını taksam olur mu? yoksa her modelin başlığı ve handle'ı kendine has mı oluyor?
(4) 

iphone 12 mini

newsman #1504118 
düşer mi fiyatı bugün-yarın sizce? bu çılgın bilmem ne indirimlerinde
(1) 

ajans önerisi

newsman #1504019 
merhabalar. hem web development hem kurumsal kimlik hem basılı yayın konularında vs. çalışılacak ajans arayışı var. sektörde önde gelen firmalar hangileridir bu kapsamda? tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim
(2) 

xiaomi telefon önerisi

newsman #1502070 
annemin de babamın da telefonunu xiaomi almıştım baya önceden ve nazar değmesin gayet iyi gidiyor. yine hediye için xiaomi alacağım ama son modelleri hakkımda bilgim yok. 9-10-11, yanında harfler falan bir şeyler var çözemedim. 3-4 K bandında en iyisi hangisidir.
(4) 

göz lazer ameliyatı sonrası

newsman #1501521 
merhabalar. salı sabah gözümü çizdirdim (femtolasik). bundan sonrası için operasyonu geçirenlere ya da bilenlere birkaç sorum olacak;

1- su değdirmeme olayı ne kadar sürüyor?
2- koruyucu gözlüğü ne kadar taktınız? gözlüklü ya da gözlüksüz dışarı çıkma olayına hemen başladınız mı?
3- ekrana bakmaktan kaçınmak lazım mı?
(2) 

operasyon öncesi pcr

newsman #1501074 
gözümü çizdiricem, son üç gün içinde alınmış pcr istediler. pcr yapılan herhangi bir devlet hastanesine gitsem yaparlar mı?
(1) 

otomatik ödeme

newsman #1500581 
tanımlı otomatik ödemelerin olduğu ve bakiyesi olmadığı için o ay faturaların ödenmediği bir hesaba, para yatırdığımız zaman o borçları otomatik öder mi?
(2) 

seyahat - aşı

newsman #1495296 
selamlar. 6 eylül itibariyle aşısızlardan pcr istenecek şehirlerarası yolculuklarda. ama hatırladığım kadarıyla, genelgede "aşılı" tanımı yapılmamıştı. aşılı kategorisine tek doz da giriyor mu yoksa "çift doz + 14 gün" mü kastediliyor?
(3) 

Kemer - antalya ulaşım

newsman #1494317 
Selamlar. 7:30’ta uçağım var, normalde kemer otobüsleriyle otogara gelip ordan tramvayla havalimanına gitmeyi düşünüyordum ama 6:20’de başlıyormuş otobüsler. Ondan taksiyle gideceğim muhtemelen ama başka bir yolu var mıdır onu merak ettim.
(4) 

karaköy güllüoğlu

newsman #1491990 
baklavası koçak seviyesinde mi sizce? ben normalde istanbul'da koçak satan bi yerden alıyorum ama iş çıkışıma bitmiş oluyor genelde, buranınki daha iyi diyen dahi duydum.
(1) 

muafiyet mevzusu

newsman #1477071 
dernek statüsünde olan bir yerde çalışıyorum, kesinlikle kamu kurum ve kuruluşu değil. ancak yönetim, muafiyet görev belgesi hazırladı ve belgenin aşağısına da genelgedeki "kamu personeli muaf olabilir bla bla" tarzı maddeyi koymuşlar.

çok ilginç bir durum, adamlar valilikle falan yakınlar diye böyle şeyler yapabileceklerini düşünüyorlar. ve işin kötüsü valilik de haberdar bundan. napmak lazım bilmiyorum. home office olarak yapamayacağımız hiçbir şey yok, ona rağmen ofise getirmekten keyif alıyorlar. geçen sene de full gelip gitmiştik, hadi ona lafım yok da tam kapanma kararı çıktı buna rağmen yapıyorlar. cimer'e şikayet ediyim diye düşündüm, şikayetçinin kimliği gizli kalmıyor
(2) 

vakıf üni ar. gör. maaşı

newsman #1471356 
vakıf üni'lerindeki akademik kadrolarda bulunan kişilere, kamudaki denginden daha az maaş verilemeyecek diye bir yasa çıkmıştı diye hatırlıyorum. şu an eşitlendi mi?
(2) 

google form izin

newsman #1447208 
bir form oluşturdum ve ayarlar kısmında da herkese açık yaptım, herhangi bir kısıtlama yok. ama hala google hesabından giriş istiyor. sebebi ne olabilir?
(2) 

istanbul üni etrafı fotokopici

newsman #1389723 
merhaba arkadaşlar. 720 sayfalık bir kitap çıktısı alıcam. sayfa sayısı çok olduğu için sayfası max 5 kuruş olacak bir yer bakıyorum. beyazıtta falan hangi fotokopici vardır ucuza çıkarılacak
(3) 

istanbul-bursa yer yön

newsman #1379208 
nilüfer nikah dairesine gidicem istanbuldan. deniz otobüsündense düz otobüsle gidiyim dedim. bu durumda terminalde indim diyelim, oradan hangi araca binip nerede inmek gerek? 92 numaralı bir otobüsün güzergahı uyuyor gibi geldi ama ineceğim yeri bilmiyorum
(1) 

otomatik bes iptal

newsman #1377545 
vakıfbank otomatik bes sözleşmemi sitesinden iptal ettim. para iadesi için ekstra bir şey yapmaya gerek var mı
(2) 

sakarya sorusu

newsman #1374850 
hızlı trenle arifiye'de indin. rüstemler denen mevkiye nasıl gidilir, kolay gidilir mi veya? vasıta falan var mı
(4) 

idrarda kan

newsman #1374695 
ürolojiye git diyeceksiniz de gittim zaten. bir şey çıkmadı. normal idrarda gözle görülür bir şey yok ama bittiği zaman arkadan geliyor biraz. yanma oluyor bir de. idrar tahlili yapıldı ve ultrason multrason bir şeylerle de bakıldı. her şey temiz çok şükür. doktor diyor ki idrarda kana da rastlanmadı. haftada bir falan oluyor. aile hekimine gittim sonra, o da kum döküyorsundur dedi. ama netleşmediği için kafamı karıştırıyor yav
(4) 

Payoneer atm

newsman #1373313 
Hangi bankanın atm'sinden payoneer kartla euro-usd çeksek en az kesinti olur, deneyimleriniz nedir? niye insanlar teb'den çekiyor hep
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık