(1) 

DVD Arşivine Fiyat Belirlemek

mr rosebud #1594452 
Yıllar önce hobi olarak başladığım DVD arşivleme işine çağımız gereği devam edemiyorum. Elimde box setler de dahil 200 civarı orijinal, bandrollü DVD'ler var. Hepsinde Türkçe dil desteği falan da var tabii. Bunları tek tek satmak oldukça zahmetli bir iş. Nasıl fiyat belirleyeceğim, aralarında (bana göre) değerli filmler ve box setler de var. Ne yapmak gerekir işin içinden nasıl çıkacağımı şaşırdım bir bilene sorayım dedim.

Fiyat değerlemesi yapabileceğim kadar yerli kaynak yok gibi sanırım.
(2) 

PC'ye RAM Takviyesi / Uyum Sorusu

mr rosebud #1542408 
Selamlar.

Masaüstü bilgisayarımda takılı Corsair Vengeance (2x8 Gb) 3200 Mhz DD4 Ram'im var. Bunların yanına Corsair Vengeance (2x16 Gb) 3200 Mhz DD4 Ram taksam sıkıntı yaşar mıyım?

Mhz ve DD4 marka model aynı. 2x8 ve 2x16 beraber takılacak yani.

Eğer önemliyse anakartım da şu:
MSI Z270A PRO Intel Z270 Soket 1151 DDR4 3800Mhz(O.C.)

Şimdiden teşekkür ederim.

Ek Bilgi:

Elimdeki RAM : Corsair Vengeance LPX 16GB (2x 8GB) 3200 MHz DDR4 CL16 Dual Kit Ram

Yanına takmak istediğim RAM : Corsaire Vengeance LED 32GB (2x16GB) DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram
(1) 

1 Yıllık Game Pass'e 2 Yıl Daha Eklemek?

mr rosebud #1541913 
Ağustos ayında 4 adet 3 aylık xbox live gold alıp, üstüne de ultimate alıp totalde 13 aylık abonelik almıştım. 3 aydır kullanıyorum. Hali hazırda devam eden aboneliğime sözlük üzerindeki meşhur yöntemi kullanarak 2 yıl daha ekleyebilir miyim? Aradım taradım sorumun cevabını bulamadım.

Eğer ekleyebiliyorsam dikkat etmem gereken bir husus var mıdır? 3 aylık live gold aldığımda üyeliğime 3 ay 3 ay şeklinde eklenecek mi acaba?
(1) 

HGS Banka Değiştirme?

mr rosebud #1472564 
Selamlar

Finansbank tan kredi kartıma bağlı HGS almıştım 2 sene önce. Geçenlerde kartımı iptal ettirdim dolayısıyla HGS me bakiye yüklenmiyor artık. Kullanmaya devam etmek için yeni bir HGS mi almalıyım? Plakaya tanımlı olduğu için karmaşıklık olur mu ikisi arasında?

HGS uygulamasından plakayı yazıp para yükleyemiyorum. Onun için ptt den mi almam lazım?
(16) 

Ev Sahinin Kirayı Rayice Yükseltmesi?

mr rosebud #1435065 
Merhabalar.

Kiracı olduğum evde Ağustos itibariyle 3. senemi dolduruyorum. 1900 TL ile girdiğim evde kirayı sözleşmede yazan maddeye göre ilk sene %10 zam ile 2.100 TL, ikinci sene %10 zam ile 2.300 TL yapmıştık.

Ağustos ayında yeni zam ile yine %10 ile 2.500 TL civarında beklerken az önce ev sahibinden mesaj geldi. Sözleşmede özel şartlarda yer alan bir maddeye göre her 3 senede bir kira bedeli o günün şartlarına göre rayicin altında kalırsa rayice yükseltilir yazıyormuş. Kendisi rayic araştırması yapmış ve 3.000 TL olarak belirlemiş (Oturduğum muhitte aynı özellikteki evlerin kira bedeli 2.800 TL bandında) Rayici 3.000 Tl belirleyip 2.750 TL uygundur, ağustos ayında ya 2.750 TL yatırın ya da evi tahliye edin şeklinde mesaj yazmış.

Kiraya 450 TL zam yapmak normal midir? Sözleşmede böyle bir madde olsa dahi uygulanabilir mi? Ben ya 2.750 TL ödeyeceğim ya da ağustos ayında evi mi boşaltacağım şimdi ne yapmam gerekiyor?

Not: Ev sahibim avukat ve kendisiyle iletişime asla geçemiyorum. Yanında çalışan avukat ve asistanları üzerinden yürüyor işler.

Ekleme: Anladığım kadarıyla yasal olarak hakkı var. Ömrüm boyunca kirada oturdum her ev sahibimizle anlaşıp uygun zamlar yapıyorduk. Çevremdeki herkes 100-150 TL zamla devam ediyor. Rayice yükseltmeye çalışanı ilk kez görüyorum. Eski kiracı kavramını ortadan kaldırmaya ant içmiş sanırım. Ben ev sahibinin profesyoneline ve duyguya yer bırakmayanına denk geldim çıkardığım sonuç bu.

Pandemi sürecinde işlerim bozulduğu için kendisiyle anlaşmıştım. 4 ay kira ödemeyip temmuz ayında kredi çekip toplu borcumu kapatmıştım. Maddi olarak zorda olduğumu bilmesine rağmen ya 2.750 TL ver ya git dediğine göre olay profesyonellikten ibaret.
(4) 

Modem Wi-Fi Kanalı ve Performansı

mr rosebud #1410684 
selamlar.

superonline fiber internet ve huawei hg255s modem kullanıyorum. masaüstü pc'ye ethernet bağlantıda en ufak bir sorunum yok fakat kablosuz bağlantıda sürekli sorun yaşıyorum.

Araştırmalarım sonucu modemin wi-fi kanalını değiştirerek daha iyi performans alacağımı öğrendim. Telefonuma Wi-Fi Analyzer isimli bir program yükleyerek o an hangi kanal boştaysa modem arayüzünden o kanalı seçiyorum ve wi-fi rahatlıyordu. Bazen saat başı kanalı değiştirmem gerekse de çok takmıyordum.

Fakat son zamanlarda hangi boş kanalı seçersem 10 saniye sonra o kanalın performansı tek yıldıza düşüyor ve resmen wi-fi kullanamaz vaziyete geldim. Ne yapmak ne etmek gerekir bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.
(7) 

Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) Marka-Model Tavsiyesi

mr rosebud #1408892 
Selamlar.

Yaşadığım bölgede sık sık kısa süreli elektrik kesintisi yaşadığım için kesintisiz güç kaynağı almaya karar verdim.

Beklentilerim:

- Sessiz çalışması
- Elektrik kesilince bilgisayarımı düzgün şekilde kapatmam için yeterli süreyi tanıması (Elektrik kesilince 1 saat daha kullanayım gibi bir derdim yok.)
- Bir de bazı güç kaynakları devreye girince cayır cayır ötüyor ve kapatana kadar susmuyormuş. Bebekli evde yaşadığım için bu uyarı sesini pasif hale getirebilmeliyim.

750 watt güç kaynağına sahip kuvvetli sayılabilecek bilgisayarım, monitörüm ve modem bağlı olacak.

Araştırmalarım ve arkadaş tavsiyesi sonucu Schneider APC 1400VA en güzel seçenek olarak duruyor ama fiyatı 1250-1300 TL bandında ve açıkçası biraz pahalı geldi.

1500VA güce sahip ve daha makul fiyata sahip markalar arasında HepsiBurada sitesinden bulduklarım:

PowerUP , Power Boost , S-Link , Vertiv , Powerful

Bu markalardan hangisi daha kalitelidir? 1500VA gereksiz fazla bir kapasite mi? Atıyorum 950VA'lık bir model alsam 5-10 dakika beni idare eder mi? Bu konuda birçok forum sayfası ve kaynak var fakat ya güncellik kaybolmuş ya da bu markalarla ilgili yeterli bilgi bulamadım.

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Türk Net için Modem Almak?

mr rosebud #1354570 
Selamlar.

Türk Net aboneliği başlattım. Şimdi modem almam gerekiyor. Biraz araştırdım TP-Link TD-W9960 iyi gibi geldi. Fakat sıfırı 260-270 tl civarında.

İkinci el araştırayım dedim şöyle bir şey buldum.
www.sahibinden.com

Bu tarz üzerinde farklı internet servis sağlayıcılarının markası olan modemleri türk net'te kullanabilir miyim? Tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Modeme 3 katı para bayılmak istemiyorum bu fiyatları gördükten sonra.
(1) 

Orijinal Windows 10 Formatlamak

mr rosebud #1352247 
Selamlar.

Geçen sene Vatan Bilgisayar dan satın aldığım kutulu Windows 10 Home var elimde. İçerisinde win10 usb si ve product key var.

Şimdi bilgisayara format atmak istiyorum fakat kafam karıştı.

Direkt ayarlardan bilgisayarı sıfırla bölümünden mi yapmalıyım?

Kutulu windowsun içindeki usb yi takıp ordan mı boot etmeliyim?

Yoksa microsoft un sitesinden media creation tool kullanıp başka bir usb ye yazdırıp ordan mı boot etmeliyim?

En sonunda en güncel haline gelmiş ve key konusunda sorun çıkarmayan temiz bir windows için hangisi yöntem en sağlıklısı.

Şimdiden teşekkürler. Tikler sabaha..
(1) 

Adobe Creative Cloud Üyeliği

mr rosebud #1352173 
tüm uygulamaların yıllık taahhütle aylık ödemesi 159 tl. öğrenciler için bu fiyat 106 tl.

1) öğrenci için üye olurken yalnızca opsiyonel olarak k12 veya edu uzantılı mail adresi istiyor. ben öğrenci olmamama rağmen kendi gmail mailimle öğrenci üyeliği alsam sıkıntı yaşar mıyım?

2) yıllık taahhüt yaptık ama mesela 5. ayda ödeme yapmayı bıraktım veya üyeliğimi iptal etmek istedim günahım ne oluyor?
(2) 

Windows 10 güncellemesini kapatamamak ...

mr rosebud #1301222 
Selamlar,

Lisanslı Windows 10 Home kullanıcısıyım. Yeni gelen windows güncellemesini yaptığımda kullandığım bazı programlar crash vermeye başladı. Ben de kurtarma bölümünden önceki windows sürümüne geri yükledim sorun düzeldi.

Fakat bu Windows kendi kendine otomatik güncelleme yapıp duruyor. O güncelliyor, ben geri yüklüyorum, kısır bir döngüye girdik kendisiyle.

Windows > Hizmetler kısmından windows update'i devredışı bıraktım. Yetmedi otomatik tetiklenmeyi de devredışı bıraktım. Ama ne yaparsam yapayım kendi kendine aktif hale gelip yine o güncellemeyi bir şekilde yapıyor. Yok mudur bu güncelleme illetinden temelli kurtulmanın başka bir yolu. Nette yazan çoğu adımı denedim ama çalışmıyor.

gpedit.msc açılarak yapılan bir adım da varmış ama benim sistemimde öyle bir şey bulunmadığı için onu da yapamıyorum.

Yardımlarınızı beklemekteyim. Teşekkürler.
(3) 

Megane Otomatik Vites Sorunu / Usta Tavsiyesi

mr rosebud #1294928 
Selamlar,

2007 Renault Megane 2 otomatik aracımda sıkıntı var. Yolda giderken şanzumandan tok bir ses çıkıyor ve uyarı ekranında "vites kutusunu kontrol ettir" yazıyor. bu süreçte araç gaz yemiyor ve üst viteslere geçemiyor. arabayı stop/start yapınca sorun düzeliyor fakat bir müddet sonra aynı arızayı tekrar veriyor.

Tanıdık bir ustaya götürdüğümde önce elektrovana değişecek dedi. Şanzumanı söküp içine baktıktan sonra elektrovana geçici çözüm olur komple şanzumana revizyon yapmamız lazım diyip 3.500-4.000 TL civarı bir masraf çıkardı.

İnternette ve forumlarda araştırdığımda aynı sorunu yaşayan onlarca kişi olduğunu gördüm. Kimisi bobinleri değiştirip sorundan kurtulmuş, kimisi elektrovana değiştirip kurtulmuş, kimisi de bu şekilde şanzuman revizyonu yapmış. Ben de bu tecrübe deryaları arasında kendimi kaybettim.

Ne yapmak gerekir, başına gelen var mıdır?

İstanbul'da işini hakkıyla yapan ve gerçek sorunu tespit edip en ekonomik yoldan çözebileceğim bir otomatik şanzuman ustası tanıyan bilen var mıdır?
(3) 

Masaüstü PC için bluetooth kulaklık?

mr rosebud #1279980 
Selamlar.

Masaüstü bilgisayarımda kablosuz kulaklık kullanmak istiyorum fakat bluetooth bağlantısı bulunmuyor haliyle. Piyasada 25-30 liraya satılan bluetooth dungle'lardan alıp PC'ye taksam, bluetooth kulaklığı verimli şekilde kullanabilir miyim? Sesin gelişinde gecikme, cızırtı, seviye düşüklüğü gibi sıkıntılar yaşar mıyım?
(16) 

Boş port olmadığı için internet bağlatamıyorum.

mr rosebud #1231280 
Selam ahali

1 hafta sonra yeni evime taşınacağım. Fakat evime internet bağlatamıyorum. İstanbul'un göbeğinde bir sitede evim fakat binamda boş port olmadığı için hiçbir servis sağlayıcıdan internet hizmeti alamıyorum. Türk Telekom'un il müdürlüğüne gidip dilekçe vermem gerekiyormuş port sağlamaları için. O da aylar hatta seneler alan bir süreçmiş. Evde internet üzerinden çalışan biri olduğum için de inanılmaz derecede mağdurum.

Fiber internet veya kablonet'in altyapıları geliyormuş siteye ama kim bilir ne zaman gelir hiç kimse net bilgi veremiyor.

Apartman görevlisinin dediğine göre daire sayısına oranlı port var kutuda ama hiç anlamıyorum o işlerden. Bir elektrikçi çağırsam sorunumu halleder mi ya da çözüm önerisi nedir yardımlarınızı bekliyorum.
(1) 

Telefonumu Kaydetmek için Pasaport Arıyorum

mr rosebud #1231251 
Yurtdışından gelen telefonumu kayıt ettirebilmek için, yurda giriş tarihi 120 günü geçmemiş ve son 2 yılda pasaportuna telefon kaydedilmemiş bir pasaport arıyorum.

Yardımcı olabilecek veya çözüm önerecek var mıdır?
(4) 

Performans odaklı masaüstü bilgisayar toplamak

mr rosebud #1200991 
Selam duyuru ahalisi,

Eski duyurulara baktım ama güncel ve istediğim gibi bir duyuru bulamadığım için yeni bir konu açıyorum.

5 senelik emektar bilgisayarımı yenileyeceğim. Amaç 4K video işleme(montaj), render ve kısmen de oyun. bütçe: 5.000-6.000 civarı.

İnceleme videolarında ve testlerde kayboldum. Nereden alacağımı da şaşırdım. Gidip vatan bilgisayardan toplasam kazık yer miyim?

AMD Ryzen baya övülüyor AMD odaklı mı Intel odaklı mı toplamalıyım? Kafam bi milyon; parça ve sistem önerilerinizi bekliyorum. Sağ olun dostlar.
(1) 

HBO dizilerini yasal olarak izlemek?

mr rosebud #1192968 
Selam duyuru ahalisi..

Netflix ve BluTv üyesiyim. Fakat Westworld, Game of Thrones gibi HBO dizilerini de izlemek istiyorum. Farkındayım internette her yerde var fakat ben bu işi de yasal yollarla yapmak istiyorum. HBO GO platformu ABD dışına hizmet vermiyor. VPN ile falan halletsek bile Türkçe altyazı seçeneği olmayacak sanırım.

BEIN Connect diye bir dalga çıkmış orada var HBO dizileri fakar sansürlü diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum denemedim. Bir bileniniz vardır diye buraya sorayım dedim.
(6) 

Kulak üstü kulaklık önerisi

mr rosebud #1179485 
Selam duyuru ahalisi,

Hali hazırda kullanmakta olduğum Logitech G230 kulaklığım can çekişmekte olduğu için yeni bir kulaklık alacağım. Yorumlarda, videolarda, forumlarda kayboldum bir de buraya danışayım dedim.

Max bütçe: 500 TL
Kullanım amacı: Bilgisayarda kullanılacak, Film / Müzik

Kablosuz modeller çok cezbedici ama ses kalitesi, fiyat ve uzun ömür konusunda şüphelerim var. Mikrofon çok şart değil ama olmuşken mikrofonlu olursa skype vs yaparsak kullanabileyim. Amaç gaming olmadığı için sırf gaming diye fazla para bayılmak da istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler.
(5) 

3 aydır geçmeyen baş dönmesi ve kusma (yardım)

mr rosebud #1177580 
Selam duyuru ahalisi.

Çaresizlikten buraya yazmaya karar verdim. Belki bu konuda uzman biri çıkar veya biri iyi bir doktor önerir umuduyla yazıyorum.

Babam yaklaşık 3 aydır oldukça kötü durumda. Günlük yaşamını devam ettiremiyor hatta bu hastalık yüzünden işinden oldu ve maddi olarak çok zor duruma düştük. Şöyle özetleyeyim süreci.

Babam standart bir iş günündeyken birdenbire fırıl fırıl başı dönüyor ve yere yığılıyor ardından kusuyor. Hemen hastaneye kaldırıyoruz. Serum falan yiyor, ilaç veriyorlar eve geliyor sonra düzeliyor.

Bir iki gün sonra işteyken aynı şekilde yığılıyor yine hastane yine ilaç. Bu birkaç kez tekrarlanınca patron babamı işten çıkarıyor.

Biz de bitmek bilmeyen bu ataklar yüzünden hastane hastane dolaşıyoruz. Kimi doktor hiç sallamıyor yaşlılıktan diyor (Babam 56 yaşında bu arada). Kimi doktor menier olabilir diyor, ki dedemde de menier hastalığı vardı ama 2 ayda bir falan nöbet geçirirdi. Her gün gelen baş dönmesi ve kusma menier'i devre dışı bırakıyor o yüzden.

Bu süre zarfında babam bir gününü full baş dönmesiyle yatarak ve kusarak, diğer gününü çakırkeyf modunda yarı iyi geçiriyor.

En sonunda bir profesör boyun ultrasonu istiyor ve sağ boynundan beyne giden damarlarda %60 tıkanıklık çıkıyor. Ameliyatın mümkün olmadığını söyleyip ilaç veriyor ve 1 ay kullanımdan sonra düzeleceğini söylüyor.

Bu 1 ay verilen ilaçları kullanıyoruz faydası oluyor fakat halen daha geçmiş değil. Atak araları arttı fakat bu sabah bile baş dönmesiyle uyanıp kahvaltıda ne yediyse kustu. Sağ kulağında bitmek bilmeyen bir çınlama var.

Şimdiye kadar 14-15 farklı doktora gittik. Boyun tıkanıklığını teşhis eden profesör dışında çözüm üretebilen adam gibi teşhis koyabilen olmadı. Bu sabah gittiği başka bir vertigo uzmanı bununla yaşamaya alış tadında şeyler söylemiş. Böyle yaşamaya nasıl alışılır Allah aşkına! Her biri farklı ilaç veriyor, adam günde 15'e yakın ilaç içiyor ama halen baş dönmesi ve kusması geçmiş değil.

Ailece artık tükenmiş durumdayız. Özellikle babam artık bu durumu kaldıramıyor. Bu konuda tavsiyesi veya doktor önerisi olan varsa çok minnettar olurum. Biraz uzun oldu ama mümkün olduğunca özet geçmeye çalıştım. Şimdiden çok teşekkürler.
(2) 

Bilgisayar boştayken güç kaynağından gelen ses?

mr rosebud #1174845 
Bilgisayar render yaparken, işlem yaparken hiçbir sıkıntı yok. Fakat boştayken, internette gezinirken video seyrederken falan güç kaynağından durmaksızın cızırtı ile tıkırtı arası sinir bozucu bir ses geliyor ve aylardır böyle. Render başlatıyorum render bitene kadar ses komple kesiliyor. İnternette gezinirken arka planda boş render yapıcam artık nerdeyse o kıvama geldim sesten kurtulmak için. Sorun nerededir ne yapmam gerekir sizce?
(2) 

Yeni mouse önerisi (Logitech G300 boyutlarında)

mr rosebud #1041141 
selamlar.

uzun zamandır logitech g300 kullanıyorum fakat artık ömrünü doldurdu. yeni bir gaming mouse alacağım ama çok kararsızım.

fareyi şu resimde gördüğünüz claw grip şeklinde tutuyorum. yani fareyi tutarken avucumla kavramadığım için büyük fareleri kullanamıyorum.

nette baya bi araştırma yaptım, claw fare olarak büyük fareler önerilmiş nedense. razer, thermaltake gibi iyi markaların da sağda solda açık modelleri olmadığı için denemesini yapamıyorum.

thermaltake black element veya razer imperator gözüme hoş geliyor ama boyutlarından dolayı kullanabilir miyim bilmiyorum. fotoğraflar çok aldatıcı. logitech g300 mini mini ve çok rahat kullandığım bir fare. aynı bu boyutlarda ve kaliteli model ne olabilir?
(2) 

GİB sitesi hata veriyor. Vergi borcumu başka nereden ödeyebilirim?

mr rosebud #1034401 
Selamlar.

6552 yapılandırılmış borç ödemem var. Bugüne kadar GİB'in sitesinden sorunsuz kredi kartımla ödüyordum. Fakat 1 aydır sisteme giriş yaptıktan sonra "Taksitle ödeme" butonuna basınca bir hata penceresi çıkıyor (yetki yok tarzında saçma sapan kodlu bir hata mesajı) ve ödeme sayfasına erişemiyorum.

Vergi idaresinin telefon numarasını aradım fakat bir çözüm sunamadılar. Başka bilgisayarlardan dahi denedim sonuç aynı. Ben bu borcumu online olarak veya herhangi bir bankadan ödeyebilir miyim? Vergi dairesine gidecek zamanım bulunmamakta.

Şimdiden teşekkürler.
(6) 

WD Sabit Disk aldım ama bir sorun var.

mr rosebud #1001339 
Selamlar.

GittiGidiyor'dan 2 TB Western Digital sabit disk sipariş ettim. Cavier Green serisi. Diskin üzerinde altta ve üstte yeşil renkte etiket olanlardan. Aldığım ürünün sayfası şu: urun.gittigidiyor.com

Ama gelen diskin üzerinde herhangi yeşil bir etiket yok. Sadece WD yazıyor. Model numarası da WD20EARX.

İnternette araştırdım, WD'nin sitesinde böyle bir model numarası bulamadım.

Elimde hard disk şöyle: i.hizliresim.com

Ama internette olan modeller şöyle: www.impulsegamer.com

Bu gelen hard-disk eski bir model mi, sahte mi, konunun uzmanlarından yardım bekliyorum. Ona göre paketi açacağım veya iade edeceğim.
(3) 

Kitap Bağışlanacak Yer Arıyorum

mr rosebud #967082 
Selamlar,

Elimde 20-30 adet bağışlamak istediğim kitap var. Çoğu Dünya klasiği. Güncel bir kampanya varsa oraya bağışlamak istiyorum. Köy okulu gibi kitaba çok ihtiyaç duyan yer arıyorum. Nereden bulabilirim bu yerleri. İnternette bulduğum linklerin çoğu fi tarihinden kalma.

Teşekkürler.
(2) 

Bilgisayardan ve Mobilden Girebileceğim Ajanda Uygulaması

mr rosebud #964465 
Merhaba duyuru ailesi,

Şöyle bir şey aramaktayım.

Bir takvim uygulaması olacak. Belirli günlere işlerimi yazacağım. Hem bilgisayardan hem de mobilden görüntüleyip düzenleme yapabileceğim.

Bu tarz uygulamaların en pratiği ve iyisi hangisidir?

Şimdiden teşekkürler.
(14) 

Özel sektörde yarın tatil mi?

mr rosebud #933060 
Patron gelmiş yarın çalışacaksınız diyor, tatil matil yok diyor. Birazdan odasını basmaya gidicem ben yarın gelmiyorum diye. Yarın tatil değil mi yahu?
(5) 

Hanemde Gözüken Tanımadığım Seçmenler

mr rosebud #923354 
Merhabalar.

secmen.ysk.gov.tr

Bu adresten yaptığım seçmen sorgusunda, hanemde yaşıyor olarak gözüken ve daha önce ismini cismini duymadığım 2 kişiyle karşılaştım. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de bu 2 isim hanemde gözüküyordu ve o dönemde yaptığım telefon görüşmelerinde itiraz süresinin geçtiğini ve bir şey yapılamayacağını söylemişlerdi. Bilerek oy kullanmaya geç gittim ve listeden baktım, bu 2 isim oy kullanmış ve listeyi izmalamışlardı.

Bu seçimlerde gereken süreyi geçirmeden itirazımı yapmak ve olası sahte oyları engellemek istiyorum. Oy vereceğim partinin ilçe başkanlığına şu anda ulaşamıyorum, haftaiçi şansımı tekrar deneyeceğim ama tecrübesi olanlar varsa ne yapılması gerektiği hakkında bilgi verebilirse sevinirim.
(4) 

Saçla Oynama Tiki

mr rosebud #920814 
Selam duyuru ahalisi.

Er kişiyim. Kendimi bildim bileli saçlarımla oynama tikim var. Özellikle ense ve saçın üst kısmı uzun olursa, günümün yarısını saçımla oynayarak geçiriyorum. Uzun kılları parmaklarımla çevirip duruyorum. Ne yaparsam yapayım elim sürekli saçıma gidiyor, engel olamıyorum kendime, çevirip duruyorum. Hatta saçımın çevirdiğim kısımları tutam şeklinde havaya kalkıyor ve öylece kalıyor. Saçma sapan bir görüntü.

Sırf bu yüzden hayatımın büyük bölümünü 3 numara traşlı olarak geçirdim. Saçlarımı biraz uzatmaya karar verdim ama çıldıracak gibiyim. Sürekli oynuyor, çeviriyorum.

Bu huyu yenmenin bir yolu var mıdır? Biraz araştırdım "trikotilomani" diye bir rahatsızlık varmış. Ama bu hastalıkta saç yolma da var. Ben yolmuyorum sadece ölümüne çevirip duruyorum saçımı.

O zaman sen de kısa saçla gez tarzında öneri değil de, bu alışkanlığı nasıl yenerim önerisi olan var mı?
(4) 

İstanbul Avrupa Yakası'nda Bowling Oynanacak Yer?

mr rosebud #913379 
Pazar günü kızlı erkekli bir grup olarak bowling oynamayı planlıyoruz. Avrupa yakasında olması şart. Tercihen Mecidiyeköy, Levent, Gayrettepe taraflarında olursa daha şık olur.

Fiyatı aşırı pahalı olmayan, neresi var kaliteli?
(2) 

Bu Sahne Hangi Filmden? (Leonardo DiCaprio)

mr rosebud #896934 
www.youtube.com

Teşekkürler.
(4) 

Bilgisayar Kurtları! Sistem Tavsiyesi Acil!

mr rosebud #863492 
Arkadaşlar merhaba.

Pazartesi günü çok yakın bir arkadaşıma masaüstü sistem toplayacağız. Bilgisayardan beklenti hem yeni nesil oyunları full ayarlarda oynatsın, hem de video montaj ve after effects render'larını hızlı alsın, programları adam gibi çalıştırsın.

Max. Bütçe: 3300 TL!

Kafamızda AMD FX X8 işlemci ailesinden modeller, Sapphire 256 Bit 2GB ekran kartlarından modeller, SSD diskler vs. var ama kafamız duman oldu. İşinin ehli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Çok teşekkürler.
(5) 

fotoğraf-video şirketi için önerisi

mr rosebud #811282 
üç kişiden oluşan, fotoğraf-video çekimi, video montaj, prodüksiyon vb. işler yapacak olan şirkete yaratıcı, tek kelimelik, özgün ve kullanılmamış bir isim arıyoruz. önerilerinizi bekliyorum. kafadan sallayabilirsiniz bir anlamı olması şart değil. dümyada ilk kez biz kullanıyor da olabiliriz. rastgele arkadaşlar.
(4) 

istanbul'da piknik yapılacak yer

mr rosebud #792549 
istanbul'un herhangi bir yerinde, mangalımızı malzememizi alıp gideceğimiz güzel bir piknik alanı arayışındayız. polonezköy olabilir gibi geliyor ama oraları hiç bilmediğimiz için buradan sorayım dedim. ayrıca yanımızda alkol de götürmek istiyoruz, bunun sorun olmayacağı bir yer olsa daha iyi olur. teşekkürler.
(34) 

353. Dönem Askerlik Sınıflandırma Sonuçları

mr rosebud #681126 
Yine bir celp dönemi ve çeşit çeşit illere gidecek asker adaylarıyla karşı karşıyayız. Bu sefer bu adayların arasında ben de varım. Yine bu konuyla ilgili birçok duyuru açılacak. Bütün duyuruları tek bir başlık altında toplasak hiç fena olmaz. Bu başlığı sabitleyebilirsek yardım isteyenler ve edenler olarak bilgi alışverişinde bulunabiliriz. Herkese hayırlı teskereler.
(1) 

2 yıllık üni mezunu için aöf başvurusu

mr rosebud #658422 
2 senelik foto ve kameramanlık mezunu olan arkadaşım, açık öğretimden işletmeye kaydolmak istiyor. bunun için olan başvuru tarihi ve yapılması gerekenler nelerdir bilgi verirseniz sevinirim. sitede olan açıklamalardan şüphede kaldık. telefonla da hiçbir büroya ulaşamadık. teşekkürler.
(2) 

ofise server kurmak?

mr rosebud #653423 
selamlar,

firma olarak yıllık 30 terabayta yakın veri girişimiz oluyor ofise. toplam 4 bilgisayarın bulunduğu odamıza server kurmak mantıklı bir hareket mi olur? bize ne gibi faydalar sağlar ve maliyeti aşağı yukarı ne kadar eder?

asıl amacımız dosyalarımızın depolanmasını ve güvenliğini sağlamak. server konusunda da hayli cahiliz. şimdiden teşekkürler.
(3) 

bilgisayar açılırken arada bir oluşan "disk read error" hatası

mr rosebud #645559 
kafayı yemek üzereyim artık.

bilgisayarı hiç sorunsuz gayet güzel şekilde kullanıyorum. kapıyorum açıyorum ediyorum. hiçbir sıkıntı yok. kasa yerinde sabit duruyor.

ama gelgelelim bazen bilgisayarın açma tuşuna basıyorum. işletim sistemi yükleniyor dedikten sonra windows açılmıyor ve "disk read error, ctrl+alt+del to restart" uyarısı alıyorum ve bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor. solid state disk kullanıyorum bu arada. ssd'ye giren kabloyu ve anakarta bağlanan kabloyu çıkarıp takıyorum açılıyor. bazen 2-3 sefer çıkarıp takmam gerekebiliyor. sonra 1-2 hafta hiç sorunsuz devam. sonra tak birdenbire gene aynı hata. gene çıkar tak, dene olmazsa bi daha çıkar tak oluyor.

kabloyu sıfırıyla değiştirdim sonuç gene aynı.

gelen bir tavsiyeyle hd tune pro programıyla error scan yaptım ve hata bulamadı.

ssd disk, windows 7.
(1) 

elimdeki kitapları bağışlamaca

mr rosebud #643312 
elimde üniversiteden kalma 4-5 kitap var. bir de biraz eskilerden kalma bir dolu psikoloji kitabı var. bunları elimden çıkartmak istiyorum. nereye bağışlanabilir en kolay yoldan?
(1) 

bayramda tatile gitmece

mr rosebud #641002 
evet plan programda hayli geç kaldık. istanbul'da ikamet ediyoruz. 5-6 kişilik bir arkadaş grubu olarak nereye tatile gidebiliriz sağa sola bakmaktan beynimiz döndü. yer falan bulmak da hayli zor. var mı tavsiyeleriniz.
(4) 

roman dışı kitap önerisi

mr rosebud #638169 
romandan başka tür okumayan bir adam olarak bugün gezinirken, "atatürk'ün uşağının gizli defteri" diye bir kitaba gözüm ilişti ve hemen aldım. 12 yıl atatürk'e hizmet etmiş bir adamın gözünden atatürk'ün özel yaşamını okumaya başladım ve fark ettim ben roman adamı değilmişim. çocuklar gibi şen hissettim kendimi nedense okurken. bunu sanırım çok kısa bir zamanda bitiricem.

sırada neye geçmeliyim. ne tür şeyler önerirsiniz. roman dışı ne okunabilir, tür, yazar ve kitap tavsiyelerini bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
(5) 

OZ dizisini kaliteli izlemek?

mr rosebud #632386 
Nette dolaşan sürümlerin hepsi 4:3 görüntü formatında ve piksel piksel DVDRip kalitesinde. Bu efsane diziyi izlemek için yanıp tutuşuyorum ama hal böyle olunca piksellere bakmaktan dizinin keyfini çıkaramam gibi geliyor. Yok mudur yahu şu diziyi HD olmasa da pikselsiz izlemenin başka yolu.
(5) 

bilgisayar açılırken "disk read error" hatası.

mr rosebud #628394 
kasanın power düğmesine basıyorum. anakart simgesinden sonra normalde "loading operating system" yazar ve windows açılır. fakat bazen loading operating system yazısı uzun süre kalıyor ve sonrasında "disk read error, ctrl+alt+del to restart" hatası alıyorum ve hiçbir şekilde windows açılmıyor.

biraz sata kablosuyla oynuyorum çıkarıp takıyorum falan, iki üç denemeden sonbra normal açılıyor. sonra 5-6 gün hiç bu hatayı vermiyor. sonra bir gün açarken gene aynı hata. kabloda mı sakatlık var acaba diye gittim başka sata kablosu taktım sonuç aynı. sorun ne olabilir. kendiliğinden ne oluyor buna böyle bilgisayar kapalıyken.

sandisk 120 gb ssd kullanıyorum. windows 7/64 bit
(9) 

bünyemdeki kaliteli film açlığını gidermem lazım

mr rosebud #627260 
aylardır sinemaya o kadar uzak kaldım ki iş güç derken. beni benden alacak, çok kaliteli bir seyirlik arayışındayım.

un prophete, el secreto de sus ojos, ne bileyim pan's labyrinth..

bu tatlarda en kalitelisinden film arayışındayım. normalde hangi filmi izleyeyim diye kimseye sormam ama bu sefer böyle olsun. özellikle son 2 senenin filmlerini hiç izlemedim. daha önceki yıllardan da söyleseniz olur aslında.
(4) 

spor salonu tanıtımı için müzik önerisi

mr rosebud #605718 
prestijli bir spor salonunun tanıtım filminde kullanılmak üzere, dinamik ve vokalsiz bir şarkı arayışındayım. önerilerinizi esirgemeyiniz. birazdan ofisten çıkacağım için tickler gecikebilir.

şimdiden teşekkürler.
(5) 

yıllık izinde hasta olmak

mr rosebud #570308 
20 aydır bir işyerinde çalışmaktayım. çeşitli sebeplerden ötürü sigortam bir türlü başlayamadı, kısmetse mayıs ayında başlayacak.

bu 20 ay boyunca köpek gibi çalıştım deyim yerindeyse. yıllık izne çıkayım dedim artık bünye kaldırmıyor. zaten hakkım olan 14 gün izni 10 gün olarak kullandırttı patron eyvallah dedim. daha izne çıkalı 2 gün oldu ve orta kulak iltihabı ve kafada zona teşhisi konuldu. 5 gündür yatak döşek yatıyorum ve pazartesi iş başı vakti.

20 ay boyunca bir kere hasta olma, izne çıkınca hasta ol, bütün planlar da boşa gitti.

pazar günü tekrar kontrole gidicem doktora ve rapor alıcam. bu aldığım raporu patrona göstersem benim bir hafta daha izne çıkmam lazım desem siktir mi yerim şimdi, yoksa kısmetime mi küsmeliyim
(2) 

kafanın sağ tarafında zona!

mr rosebud #568379 
kulak ağrısı ve kulağın etrafında çıkan yumru-bezeler şikayetiyle doktora gittim. orta kulak iltihabı, lenf bezi iltihabı ve zona başlangıcı dedi. bir yığın ilaç ve iğne verdi. iltihapları geçtim de zonaya takıldım.

kulağımın etrafında, kafamın sağ tarafında saçımın içinde kabarcıklar pütürcükler yumrular şişlikler var. zona boyundan yukarı sıçrarsa ölümcül olabilir diye bir şeyler de okudum.

zona hakkında bilgisi olan, tavsiye verebilecek var mıdır? kafa bölgesinde zona hastalığı geçirmiş olan var mıdır?
(1) 

alt seviye tablet önerisi

mr rosebud #544109 
merhabalar,

yarın anneme tablet bilgisayarlardan almayı planlıyorum. bütçem 200-250 tl civarı. dark, oblio, mobee gibi daha önce adını sanını duymadığım cihazlar arasında kayboldum. tabii ki bu fiyata aman aman bir şet beklemiyorum ama aşırı dandik bir şey de olmasın hani. hangi marka/model tavsiye edersiniz?

temel amaçlar internette gezinmek, dizi vs. izlemek falan olacak zaten.
(6) 

otobüste izlenecek atıştırmalık dizi vs.

mr rosebud #532579 
breaking bad, walking dead tarzı ,stemiyorum yazık olmasın otobüste çük kadar ekranda kral diziler. ne izleyebilirim otobüste ipod ekranından? how i met your mother tarzında atıştırmalık bişiyler istiyorum ama sitcom olmasın rahat gülemem.

önerilerinize göre bu akşam edinip direk atıcam ipod'a.

teşekkürler.
(2) 

güç kaynağında gelen cırcır sesi

mr rosebud #530948 
merhaba duyuru ahalisi.

pc boşta öylece açık dururken güç kaynağından cırcırcır bir ses geliyor. ne zaman ki sağlam bi oyun açayım ses tamamen kesiliyor. oyundan çıkıp masaüstüne geliyorum güç kaynağından tekrar bir cızırtı geliyor. mesela google chrome'u açıp bir site açıyorum. site yüklenirken cızırtı kesiliyor, site tamamen yüklenince ses yeniden başlıyor. sorun ne ola ki?

thermaltake 600W güç kaynağım. sistemim de oldukça sağlam. windows 7.
(2) 

bu iki parfüm arasında ne fark var?

mr rosebud #528094 
1) urun.gittigidiyor.com

2) urun.gittigidiyor.com

ikisi de 212. ikisi de sexy men edition. ikisi de 30 ml. iki satıcı da sağlam işlem sayısı ve sağlam yorumlar almış.

ama gelgelelim biri 54, diğeri 154. neden böyle ola ki.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık