(3) 

elektronikten anlayanlardan yardım lütfen (ankara)

maresalx #1591980 
arkadaşlar selamlar. bir devre kartında yanan dört bacaklı entegre var. bunun sağlamını yurt dışından getirttim ama ankara'da kimse değistirmeye yanaşmıyor. ostim'de beş yerle görüştüm, yapmıyoruz, vaktimiz yok, telefoncular yapsın falan diyorlar. bu entegre değişimini nerde kime yaptırabilirim var mı tanıdık bildik bir yer? yanık olanı hava tabancasıyla çıkartıp sağlamını lehimleyecek sadece bu.
(5) 

ipad kullananlar bakabilir mi?

maresalx #1542473 
arkadaslar musterilerin bilgilerini kaydetmek istiyorum. ipad'te telefon listesi yapmak, isim soyad telefon vb bilgileri girmek icin kendi bir programı var mı? bu sekilde bir listeyi ipad'de nasıl yapabilrim? excel indirdim ama aylik 120 lira istiyor. bunu bedava ve iyi performansla nasıl cozebilirim? sadece isim soy isim telefon listesi tutacagiz.
(5) 

aynı laptop neden bu kadar fiyat farkı olabilir?

maresalx #1539651 
arkadaslar lenovo'nın bir modelini alacağım. LENOVO Ideapad Gaming 3/Core i7-11370H modelini begendim

mediamarkt'ta 33.000 lira -> www.mediamarkt.com.tr

hepsiburada'da 23.900 lira -> www.hepsiburada.com

n11'de 22.600 lira -> www.n11.com

arada sadece fark ettigim 1 tb hdd var. 1 tb hdd 10 bin lira fark yaratır mı? burada bir gariplik var mı acaba? yoksa ben mi yanılıyorum anlamadım
(2) 

premiere'de videoyu yan cevirme sorunu

maresalx #1538219 
arkadaslar simdi telefonla dik cekilmis bir video var. bunu atip, rotation ile 270 derecede duz yapıyorum ama ust ve altlarda hayvan gibi bosluk kalıyor. yani dik video ebatları yan cevirince o ebatlarda gelmiyor. bunu nasıl tam ekrana sigacak sekilde cevirebilirim?

bir dakikalık bir video dusunun. 20 saniyesi dik, 40 saniyesi yatay cekilmis. 20 saniye dik olanı cevirince kalan 40 saniyede scale ile zoom yapmak disinda secenek sunmuyor? ben istiyorum ki ilk 20 saniye rotation ile cevireyim sonraki 40 saniyeyi o yatay ebatlarında devam etsin. bunu yapmanın bir yolu var mı?
(1) 

wordpress sorusu

maresalx #1535270 
arkadaslar iki hafta once bir wordpress kurulumu yaptim. donovan diye bir tema kullaniyorum.

ne oldu bilmiyorum ama bugun siteyi bilgisayardan acinca mobilden acmis gibi aciyor. menuler, ortadaki menu bar gidiyor mobil moda geciyor. bu neden olabilir?

kendi kendine mobil olmasının sebebi nedir ve bu nasıl duzelir acaba?
(1) 

ankara'da gece mekanı tavsiyesi

maresalx #1504391 
arkadaslar eskiden takıldığım garage, if, gölge gibi mekanlar vardı. cok uzun zamandır dışarı çıkmıyorum. şu an gidilebilecek nereler var? lütfen er gazinosu gibi olmayan mekan onerirseniz sevinirim :)
(2) 

bu soketin adini biliyor musunuz?

maresalx #1491071 
bu soketin adi nedir, bulmam mumkun mu acaba?
(10) 

yeni cipli kimlik sorusu

maresalx #1484963 
arkadaslar kimligimi (mavi) ve ehliyetimi yeniletecegim. sorum şu; eskilerini vermeden yenilerini cikartabilir miyiz? bu ikisini hatira saklamak istiyorum
(6) 

ankara kapadokya rota

maresalx #1481543 
arabayla ankara'dan kapadokya'ya gitmek istesem, haritalarda kırşehir ve nevşehir üzerinden iki yol gösteriyor. bunlardan biri ücretliymiş. bende hgs falan yok.

1- ankara'dan kapadokya'ya ücretsiz normal yoldan gitmek mümkün mü?
2- O-21 denen paralı yolu kullanıp deneyen var mı, değer mi?
(12) 

yasaklarda araba alabiliyor muyuz?

maresalx #1477484 
ev ümitköy'de araba etlik'te. e-randevu ile adamin evine yakin notere randevu olusturdum ama daha onaylanmadı. ben yarin ceza yemeden umitkoy'den etlik'e ordan ivedik'te exper'e (arka yoldan cok yakin) ordan da adamin evinin yakinindaki notere ordan da tekrar umitkoy'e gelebilir miyim? yasak varsa noterler neden acik? gibi gibi
(2) 

antalya'nın balıkçıoğlu pasajı(telefon yedek parca)

maresalx #1448310 
arkadaslar ankara'da telefon yedek parcalarini buldugumuz, meshur balikcioglu pasajinin antalya versiyonu var mi? antalya'ya yabanciyim o nedenle eski bir telefonun yedek parcasina ihtiyacim var. oyle bir pasaj, pazar, dukkan vs var mi?
(2) 

sehirler arasi seyahat sorusu

maresalx #1429211 
arkadaslar sahsi arabamla cuma gunu ankara disina cikmistim. onumuzdeki hafta cumartesi ve pazar da sokaga cikma yasagi olacakmis.
devlet memuruyum ve haftaya pazartesi mesaim var. en gec saat 16'da bulundugum yerden yola cikmam lazim (isparta)
benim sorum; 16'da isparta'dan ankara'ya yola ciksam yolda sorun yasar miyim? izin belgem falan var (yillik izin belgesi)
(1) 

bu ne ucu acaba?

maresalx #1428461 
arkadaslar bu ne ucu acaba? hdmi'a benziyor ama degil galiba
(1) 

bilgisayarıma virüs bulaşmış olabilir mi?

maresalx #1424334 
arkadaşlar bir arama yaptığımda google.com'dan sonra search?sxsrf=ALeKk01HNZwUCD diye uzantılı bir sey var barda.

ek'te örnek ekran goruntusu koyuyorum. esimin tarayıcısında aynı aramayı yaptigimda google.com/search q= gibi bir sey cikiyor.,

tarayıcı: chrome

sizde nasıl durum acaba ya da virusu kapmis miyim?
(10) 

yurtdisina doviz goturmek vol-2

maresalx #1424060 
arkadaslar gecenlerde rusya'ya doviz goturmekle alakali bir soru sormustum. o zamanlar boyle tedbirler, tehditler yoktu. ben soruyu sorduktan uc gun sonra cumhurbaskani cikip ulke disina doviz kacirani saksiya feslegen gibi oturtacagiz dedi)))

benim soru su. moskova'da ziraat bankasi var. ben buradaki ziraat bankasi'nda bir dolar hesabi acip, butun parayı buraya yatirsam sonra moskova'da bu doları aynen cekebilir miyim? tutar: 50 bin dolar

cok onemli not: lutfen transfer et demeyin! yaklasik 8 bin lira komisyon cikiyor. turkiye'de yatır, rusya'da cek yapabilir miyim?
(15) 

yurtdisina doviz goturmek

maresalx #1421646 
arkadaslar yurtdisinda ucakta yanimizda 50 bin dolar goturmek istesek, xray'de falan yakalanmadan nasil yapabiliriz? cikartma limiti 10 bin dolar. xray'de o hengamede el bagajinda para olup olmadigini anlayabilirler mi?

lutfen para transferini onermeyin. 50 bin dolara kol gibi komisyon istiyorlar.
(6) 

ne yapmak lazım(internet alisverisi)

maresalx #1393916 
arkadaslar 10 gun once evkur'un kendi sitesinden bir tablet aldim. tabletin piyasasi 1500 lira bunlarin sitesinden 1400 liraya aldim. 50 lira daha ucuz geldigi icin parayi adamlarin sirket hesabina havale ettim. toplam 1350 odedim yani. aradan on gun gecti ne ürün geldi ne bir kargo bilgisi var. isin daha da kotusu 4-5 gun bir sey gelmeyince siteye girip aldigim tabletin sayfasina girdigimde su an sadece teshir ürünü mevcut gorunuyor. bunlar sanırım bana yollasalar bile teşhir tablet yollayacaklar. oraya da yazmışlar teşhir ürünlerinin iade ve değişimi mümkün değildir diye.

ben de bunların bir tane olan müşteri hizmetleri numarasını arayıp siparişim gelmediği ve cayma hakkımı kullanmak istedigimi, havalemin geri ödenmesini talep ettim. adamlar da bana 24 saat içinde size dönüş yapacagiz dediler tabii ki arayan soran olmadı.

ne yapacagimi sasirdim. sıfır samsung türkiye garantili diye sattıkları ürün satıştan 4 gün sonra teşhir olarak değiştirildi. cihazı kargolamadılar, sitede siparislerim kargo vs gibi bir sey de yok. elimde fatura da yok dogal olarak sadece banka dekontum var. muhatap da bulamıyorum. 14 günün dolmasına 4 gün kaldı yarın da pazar. pazartesi son 3 gün kalacak ne yapacagim bilen var mı?
(2) 

2 uzeri x'in integrali kactir?

maresalx #1376269 
soru baslikta arkadaslar. kactir acaba?
(3) 

excel sorusu(yardım)

maresalx #1342909 
arkadaslar simdi bilgisayar ingilizce ama icindeki excel 2013 turkce ve problem su:

mesela ben pazartesi salı secip yana uzattigmda pazartesi sali pazartesi sali diye gidiyor ama monday tuesday yapıp yana cekince duzgunce guncerli siraliyor. seceneklerden varsayılan dillerin hepsini turkce yaptim ama ise yaramadi. bu sorunu nasil duzeltebilirim? 03.03.2019 yapıp asagi cekince 2020 2021 2022 diye gidiyor gunleri degil sadece yılları degistiriyor. odev hazırlamam lazım burda takılıp kaldım
(4) 

banliyodan gara gidis(ankara)

maresalx #1319875 
arkadaslar banliyoya binince yht kismina nasil gecis var? daha dogrusu var mi? etimesgut'tan binip yht garina gitmek istiyorum
(1) 

word'ten anlayan var mi?

maresalx #1305005 
arkadaslar su kirmizi ile cizdigim cetveli cm cinsinden nasıl ayarlayabilirim?

office xp kullanıyorum. sanırım bu cm cinsinden degil cunku boyutları cok alakasız gosteriyor. bu cetvel ayarını office xp'de nasıl yapabiliriz?
(2) 

bu nedir?

maresalx #1267934 
bu aletin ismi nedir arkadaslar?
(6) 

matematik sorusu

maresalx #1267613 
arkadaslar rica etsem

(-2√3).(+2√3) turkce mealiyle (-2kok3) ile (2kok3) nasil carpiliyor izah edebilecek var mi?

sketchtoy.com kullanarak da gosterebilirsiniz
(4) 

beşiktaşlılara soru

maresalx #1255250 
arkadaşlar cenk tosun'dan sonra beşiktaş bir forvet aldı mı? evelki sene gomez, geçen sene abubakar bu sene cenk de gittikten sonra yerine golcü alındı mı? yoksa direkt intihar mi edildi?
(3) 

dörtlü tuborg gold fiyati ne kadar oldu?

maresalx #1252412 
bilen var mi arkadaslar? kazıkçık büfe fiyatını sormuyorum migros'ta mesela ne kadar oldu son zamlardan sonra
(1) 

ataturk hastanesi ulasim(ankara)

maresalx #1237077 
arkadaslar bilkent metro istasyonunda indikten sonra ataturk hastanesine giden bir ring veya otobus var mi? yuru demeyin cunku ayağımda alçı var yürümem imkansız.

edit: arkadaslar gittim, ring varmis ama hastane bahcesinden hastanenin bittigi köşeye kadar. yani yaklaşık 300 metre falan gidip geri dönüyor. dünyanın en gerizekalı ring sistemi.hastanein köşesinde inenler yine ordan metroya yürüyor
(6) 

muzekart sorusu

maresalx #1186612 
arkadaslar simdi ben dosim'e gidip kendime muzekart cikarttirdim.

ben simdi bu kartla ornek veriyorum kapadokya'daki oren yerlerine ıhlara vadisi'ne ucretsiz girebilecek miyim yoksa bu kartla yine para yukleyip mi giris yapiliyor? o sistem nasıl calisiyor tecrube eden var mı acaba?

mesela burda bir fiyat listesi var --> dosim.kulturturizm.gov.tr

karta 40 lira verdik. ıhlara vadisi 20 lira diyor. o zaman bu kartı çıkartmanın anlamı nedir? yoksa bu 20 lira giris ucreti muzekart'ı olmayanlara mı? aydınlatırsanız sevinirim
(10) 

köy enstitülerini kim kapattı?

maresalx #1183861 
beyler google'da o kadar cok manipulatif makale ve haber var ki hangisine inanacagimi sasirdim. dinciler inonu diyor solcular menderes diyor.

adam gibi [objektif olarak] bu koy enstitulerini kimin kapattigini bilen var mi?
(7) 

imza gunune gidecegim

maresalx #1142557 
arkadaslar yarin sevdigim bir yazarin imza gunune gidecegim. kitabini okudum ama daha once hic imzaya katilmadim. kitabevlerinde ya da benzer ortamlarda kitap imzalatan bulusmalara katilanlar yazabilir mi acaba nasil oluyor bu is? ben simdi yarin elimde kitabimla gidip kuyruga mi giricem direk. cok acemiyim
(5) 

eski oyun emulatorunden anlayan var mi?

maresalx #1124341 
belki bilenler bilir kung-fu master diye bi atari oyunu vardi. surada --> www.playretrogames.com (oyunu acmak icin adblock kapatmak gerekiyor)bu oyunun orijinal hali var ama sadece online oynatiyor.

bunu xp ve dosbos yuklu bilgisayarsa nasil oynayabilirim? belki dosbox degil de baska bi sey mi kurmak lazim.
(1) 

samsung ve tuketici hakem heyeti sikayeti

maresalx #1107928 
arkadaslar 10 haziran'da samsung gear kol saatimi garanti kapsaminda servise verdim, sarj olmuyordu ve garantisi vardı. garanti kapsamında ücretsiz yeni şarj aleti verdiler sorun giderildi. 5 agustos'ta baktım aynı sorun tekrar ediyor şarj aleti şarj etmiyor ama bu sefer tabii garantim bitmişti. servis hizmet şartları

5. madde diyor ki;

"servis istasyonları tarafından verilen montaj, bakım, ve onarım hizmetiyle ilgili olarak bir yıl içerisinde aynı arızanın tekrarı halinde herhangi bir servis ücreti alınmaz."

yalnız saati teslim ederken ücret karşılığında bakılacağını söylediler. yani servis bi iş yapıyor ve yaptığı işe garanti veremiyor 55 günde verdikleri şarj aleti bozuldu. şimdi ben pazartesi bunlardan yazılı olumsuz cevabı alıp direk tüketici hakem heyetine başvursam bi sonuç alır mıyım yoksa orda beni "bi şarj aleti işin uğraşıyosun işsiz misin" diyip kovarlar mı? bi yandan koskoca samsung'un maltepe pazarı esnafı gibi davranmasını sindiremiyorum öbür taraftan mediamarkt'a gidip 25 liraya sıfır şarj aleti de alabilirim hiç uğraşmayıp. çok kararsız kaldım...
(3) 

ankara'da otobüsler ucretsiz mi?

maresalx #1101936 
su an hala ucretsiz mi sahiden? nerden binersek binelim??? elimizde ampul makarna bayrak vs.. olsun olmasin
(1) 

tableti pilsiz direk elektrikle calistirmak mumkun mu?

maresalx #1089490 
bi tane casper tabletim var bunun pili bitik. 20 dakika falan dayaniyor sarjdan cikardiktan sonra. pili de cok pahali. onun yerine pilin ustundeki karti kullnarak direk akim verip elektrikle pilsiz kullanamaz miyiz?
(1) 

bu hangi korku filminden?

maresalx #1058769 
şu gif hangi filmden gencolar bilen var mı?

media.giphy.com
(5) 

şunun videosunu nasıl bulabiliriz?

maresalx #1055939 
(4) 

tema faşizmi ne zaman bitecek?

maresalx #1053432 
insanları bu bembeyaz fona zorla maruz bırakmaları konusunda bir gelişme yok mu? çok mu zor ayarlara eski gri fona dönüşü koymak. tema dediğin şeyi insan kendi seçebilmeli. zorla ite kaka bu iğrenç tasarımdan kurtulup eski griye dönüş yolu mevcut mu beyler bayanlar??
(5) 

sosyal medya sansürünü nasıl delicez?

maresalx #1049362 
zenmate ile açınca;

SSL connection error

ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR

hatası alıyorum. başka üleklerden de bağlanmayı denedim yok ne yaptıysam ne sayfalar açılıyor ne twitter. 1 saatte falan bi sayfa açılıyor bakıyorum millet yardırmış hep. girenler nasıl giriyor beyler? amk ülkede ne oluyo bitiyo haberimiz yok olacak şey değil.
(6) 

bu fotograftakiler kim?

maresalx #1045019 
gelin, demet akalin mi? hakan fidan da var sanirim. damat kim cikaramadim.
(9) 

bu fotograf nerede cekilmis acaba?

maresalx #1044053 
google images'a atip baktim 2 subat stalingrad zaferi diyor. acaba burasi neresi arkadaki yikik dokuk binalar vs..
(11) 

ankara'da vakumlu poset nerden buluruz?

maresalx #1030212 
vakumlu hurç diye geçiyor. normalde gittigidiyor'da falan 5 liradan satiliyorken migros bunlari 15 liradan satiyor. kızılay'da ya da ulus'ta falan uygun fiyata bulabilirsem bikac tane alacagim. nerde bulabiliriz gencolar?
(4) 

periscope indirme yontemi nedir?

maresalx #1025570 
chatlerle birlikte indirmek istiyorum. bu meshur bat dosyasi ile indirme yapinca konusmalar gelmiyor. downloadperiscopevideos.com gayet guzel indiriyor ama bu da konusmalari almiyor.

yazismalari da iceren indirme yapmak mumkun mu? bi ekonomistin videolarini indirmem lazim ama yazismalar benim icin onemli adam ordan sorulari cevapliyo cunku
(14) 

google maps neden bulanık?

maresalx #1018193 
bir yeri acip zoom yapmasam bile bulanik gosteriyor. uygulamayi silip tekrar yukledim duzelmedi. force stop yapip tum cache ne varsa sildim care olmadi. evde bi tane s3 var onla bakiyorum o sorunsuz ama benim note2'de maps'i acinca nereye baksam bulanik. caps ekliyorum
(5) 

samsung 3d gözlük pili modeli nedir?

maresalx #1015185 
samsung 3d led tv kullanan varsa acaba gözlük için dogru pil modelini yazabilir mi?

cr2032 mi olacak cr2025 mi?
(1) 

facebook sorusu

maresalx #962903 
arkadaşlar şimdi beni facebook'tan ciddi bir kurum ekleyecek ama adamların benim yaptığım paylaşımları görmesini istemiyorum. bol bol amlı götlü muhabbetler, capsler falan var.

bunu limitlemenin bir yolu var mı? vkontakte'de var mesela adamı secip limitle diyosun her seyi goremiyor sadece o kisiye ozel. facebook'ta nasıl?
(5) 

bu arabanın modeli ne? (nissan)

maresalx #949741 
iki görsel koydum ekte. modeli bilen var mi
(4) 

fotoğrafçılıktan anlayanlar bakabilir mi?

maresalx #938074 
canon 1200D için hafıza kartı alacağım birazdan. class 10 ve class 4 var. kingston 16 gb class 10 alsam işimi görür mü?

nakit olursa class 10'u 20 liraya veriyor class 4 olani da 17 diyor.

ufak tefek video falan da cekecegim bu makineyle hafiza kartini biraz da onun icin aliyorum
(7) 

iddaa'dan anlayanlara basit bir soru

maresalx #928167 
arkadaslar misli, nesine, bilyoner gibi internetten oynamak ile bayiden oynamak arasında dezavantaj var mı? intenretten diyelim yuksek rakam tutturdun ondan çat çat vergi falan kesiliyor galiba bayide de kesik atılıyor mu mesela? hangisi daha avantajlı?
(2) 

tl simgesi telefonda oluyor mu?

maresalx #927693 
windows 7 guncellemesiyle alt gr + t yapınca ₺ simgesi cikiyor hani bunun android icin olani var mi?

android telefonda nasil tl simgesi yapiiliyor bilen var mi?
(3) 

Balgat Diş Hastanesi?

maresalx #921359 
Ankara Balgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne daha önce giden, oradaki diş hekimlerinden memnun kalan var mı? tavsiye eden var mı? hangi diş hekimi falan
(2) 

Ankara'da uygun fiyatlı matbaacı reklamcı vs var mı?

maresalx #912398 
brandaya afiş bastıracağız. ankara'da uygun fiyatlı branda baskı yapan bildiğiniz yerler var mı? her yer olabilir ostim, ulus, kızılay farketmez. tanıdık varsa abi ben hasan'ın yeğeniyim ayağına da yatabiliriz.
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık