(6) 

One meal a Day - baş ağrısı, üşüme, yorgunluk

kullanicadi #1591560 
Uzun zamandır 18/6 if yapıyorum geç kahvaltım 11:00 de erken akşam yemeğim 17:00'de. Saat 17:00'den sonra 18 saat bir şey yemiyorum. Hiç de zorlanmıyordum. 20/4 denedim bir süre onda bir minik zorlandım ama sorun yoktu yine de.

OMAD deniyorum bugün şu an yemeğe 1 saat kaldı ama baya yorganın altına falan girdim, başım ağrıyor gözümün arkasından arkasından geliyor, hafif midem de bulanıyor. Aşırı da halsizim. Aç değilim tuhaftır hatta böyle çok yiyemeyecek gibiyim. İlk gün böyle olması normal mi yoksa benim bünyeme mi ağır geldi?

Zaten çok uzun süre değil birkaç gün yapıp normal düzene geçecektim. Son öğünüm de gayet iyiydi köfte, nohutlu buğdaylı bol yeşillikli salata, Yarım avokado yemiştim.
(2) 

Koyu saça brushlight yapan kuaför önerisi

kullanicadi #1591110 
Saçımı bu yaşıma kadar (35) hiç boyatmadım. Son 2 senedir beyazlarım arttı ama dip boyası gerekecek kadar da değil bence. Tepeden anlaşılmıyor pek. Brushlight baby lights vs artık her neyse ondan yaptırırsam beyazlar kamufle olur biraz da öyle idare ederim diyorum. Ama bu işin aşırı cahiliyim ve saçımı kestirdiğimde de genelde pek memnun olmam, istediğimden fazla kesiyorlar falan. Saçım neredeyse belime kadar ve koyu kahverengi. Avrupa yakasında koyu saça ışıltı konusunda iyi bir yer arıyorum. Öyle çok sarartmaya falan uğraşmasın hiç yakışmaz çünkü.

ibb.co

Böyle bişi istiyorum örnek olması açısından:)
(17) 

Tekrar çocuk olsanız anne babanızdan sizin için ne yapmalarını isterdiniz?

kullanicadi #1591076 
SB
(5) 

Melatonin kullananlar

kullanicadi #1591030 
Eczaneden vita bear melatonin aldım. 3 mg melatonin varmış bir porsiyonunda (iki adet jelibonda yani)
Daha önce melatonin kullanmamıştım ama sabahları 6 da kalkmam gerekiyor. Uykum 12 den evvel gelmiyor. Üstüne bir de gece ses duydukça kalkıyorum. Çok hafif uykum var.

Bu ürün kullanılırken araba kullanılmamalıdır diyor. hapı akşam uyumadan iki saat önce aldım uyudum diyelim. Sabah 8 9 da araç kullanmakta sıkıntı olur mu çok mu uyku yapıyor?

Kullananlar uyuşukluk yapıyor mu yazarsa sevinirim, 3 mg fazla mı gelir normal mi? Ona göre iki jelibon değil de bir tane çiğneyeyim. Tavsiye edilen tüketim miktarı günde iki jelibon diyor. 3mg de iki adet jelibonda olan melatonin
(3) 

Duyurudaki basketbolculara/sporculara soru-shin splint-kaval kemiği ağrısı

kullanicadi #1590974 
8,5 yaşındaki oğlum üç senedir basketbol oynuyor. Geçen sene bacak ağrıları başladı. Bir iki kez gece uykudan uyanıp ağrıyoor diye ağladı ama biraz buz koyup su falan tutunca he tamam geçti azaldı dedi geri yattı. Üzerine basamama, topallama gibi bir şey hiç olmadı ama gündüzleri de orada bir his var demeye başladı. Gösterdiği yer ayak bileği ile dize kadar olan bölge tibia kemiği. Eklemlerde ağrı yokmuş. Sadece bacağın ön kısmında varmış arkasında ağrı yokmuş. Doktora gittik viral bir hastalık geçirdi mi iki üç hafta önce, belki sinovyal sıvı artışı nedenli sinovit tir dedi üç gün nsaii türevi ilaç verdi üç gün kullanıp kestik. Sınıfta domuz gribi salgını olmuştu benimkinin sadece burnu aktı bir gece ateşi 38 oldu düştü kendiliğinden. Heralde viral hastalık sonrası sinovit oldu dedik geçtik. Daha önce sadece bizim bildiğimiz iki kez influenza geçirdiği için hafif atlatmış olabilir dedik.

Bir ay sorun yoktu sonra yine bacağımda hafif Bi his var ağrıyor. Gece uyurken ağrıyor dedi. Bu sefer ortopediye gittik. Her yerden atlıyor belki zedelendi anlamadı dedim biz görmeden kim bilir neler yapıyor. Doktor muayene etti, krusis grafisi çekti röntgene de baktı hiçbir şey yok dedi. Yine çocuk doktoruna gittik bütün vitamin kan değerleri artı rf faktör e bakıldı romatizma mı diye. Oradan da bir şey çıkmadı. Bunun üzerine halam da "ayyynısı x abinde de oldu doktor doktor gezdik de büyüme ağrısıdır dediler en son. Bak 45 yaşına geldi hasta falan değil. O ağrılardan sonra iki senede bilmem kaç cm uzadı birden" dedi.

Yaz geldikçe kursu bıraktıkça ağrıların geçtiğini, basket oynadıkça yeniden geldiğini fark ettim. Acıdan ağlama yürüyememe gibi bişi yok, ama can sıkıyor sadece. Acaba kas ağrısının ne olduğunu mu anlatamıyor dedim. Sonra koşucu bacağı sendromu, shin splint bizim duruma çok uyuyor onu fark ettim. Üç gün basketbol iki gün yüzmeye gidiyor. 133 cm boyunda 28 kg ektomorf vücut yapısında bir çocuk. Kol bacakları uzun ince, yağsız bir vücut yapısı var. Dayanıklılığı çok iyi, koştur, yüzdür gık demez ben daha bir kez kenarda nefes nefese görmedim. Belki ilgisi vardır diye bahsetmek istedim. Demek ki o an fark etmiyor acısı sonradan çıkıyor. Doktor artık bu kadar tetkikten sonra önemsemedi, siz sormayın siz sordukça aklına getirirsiniz belli ki yorgunluk kaynaklı dedi. Zaten spor harici de pek oturan bir çocuk değil sürekli koşmalı atlamalı oyunlar istiyor.

Aynı durumdan muzdarip olan var mı?
Futbol basketbol dizlikleri var acaba bu durumda işe yarıyor mu? Kursta herkese soruyorum sadece üç dört çocukta böyle zıplaması bol antrenmanlarda sonra ağrı oluyor.
Çocukken büyüme ağrısı yaşamış mıydınız?
(4) 

Evde iki erkek kardeş olarak büyüyenlere soru

kullanicadi #1590837 
Sağlıklı ve tek parça halde yetişkinliğe adım atabildiniz mi? Oyun oynarken birbirini hırpalamak kardeşliğin şanından mıdır? Anneniz hala sağlıklı mı, yoksa herhangi bir sinirsel rahatsızlık geçirdi mi?

Sürekli diken üzerindeyim, çat şut pat küt her seste diyorum ki eyvah bu sefer birinin bir yeri kırıldı. Anlaşamama kıskanma gibi bir durum yok. Ben kavga sanıyorum bakıyorum sırıtarak oynuyorlar. Bilerek zarar verme de yok sadece güreş ve tehlike tırmanma içerikli şeyler.

Varsa bir anınız anlatın da bari yalnız değilmişim herkes böyle büyümüş diyeyim. Yakınlarda hep kız kardeşler var. Onlar da arada saç çekişip küsse de genelde oturup masada boyama hamur yapıyorlar. İlla ki vardır ama en azından ben dolap raflarına tırmanıp oradan zemine atlama yarışması yapan kız çocuğuna pek şahit olmadım.
(19) 

Serpme kahvaltı neden bu kadar seviliyor abartılmış bişi değil mi?

kullanicadi #1590622 
Bazen kahvaltı buluşmaları yapılıyor sırf çıkıntılık olmasın diye gidiyorum zerre zevk alamıyorum. Bir kere ben sadece menemenden yumurta türevlerinden çok yiyorum. Reçel, zeytin ve peynirin yarısı komple masada kalıyor. İsraf ettik diye de rahatsız oluyorum, bu kalanı başkasına vermezler inşallah ve hatta bize gelen de başkasından kalmamıştır umarım diye düşünceler içinde kalıyorum. Birkaç belli başlı yer hariç peynir kalitesi falan iyi değil. Ya da bir insanın belli bir kapasitesi olur, 50 60 çeşitten istesen de ne kadar yiyeceksin.
Kaç kere dedim. Maybe ye gidelim mesela fenerbahçedeki. Herkes ne yiyecekse söylesin ayrı ayrı yiyelim. Monte kristo tostu isteyen onu yesin, pancake isteyen onu seçsin. E ama fiyat yine neredeyse aynı oluyor diye reddettiler. En azından özenli kaliteli bişi yiyorsun, ihtiyacın olanı bir tabakta alıp bitiriyorsun. Omleti peyniri zeytini ben evde de yiyorum zaten. Bari güzel farklı değişik bişi yiyelim de dışarı çıktığımıza değsin

Benim göremediğim bi güzelliği falan mı var açık büfe ve serpmenin? Çok da zamlandı ve bu zamma göre malzeme kalitesi aynı oranda artış gösteremiyor

Duyurudaki kadınlara soru - ohora jel tırnak kullandınız mı?

kullanicadi #1590461 
Sürekli sponsorlu olarak karşıma çıkıyor instagramda. Trendyol daki yorumları ciddiye alamıyorum, kullanan biri var mı sormak istedim.

Daha beş aydır kalıcı oje yaptırmaya başladım. Protez tırnak kullanmıyorum kendi tırnağıma yapılıyor. Valla güzel de duruyor normal uzunlukta kullanıyorum ben sade renklerde. Ama kalıcı ojeyi çıkardıklarında tırnaklarım kağıt gibi ince oluyor. Zamanla zarar verecek belli o yüzden bir ay daha kalıcı yaptırıp hevesimi alıp sonra kışın tırnağım uzadıkça dibinden keserek o incelen tırnaktan kurtulmayı planlıyordum. Ohora için tırnaklar inceltilmiyor doğrudan yapıştırıp, tırnak makasıyla kısaltıp, uv lamba ile kurtuluyor ve törpü yapılıyor. Daha sağlıklı gibi geldi. gerçi elimizi lambaya sokuyoruz, uv lamba da zarar veriyor olabilir cilde:(
(6) 

Maaşlı çalışmak mı kendi işinin sahibi olmak mı?

kullanicadi #1590405 
Birkaç sorudan oluşan bir potpuri bırakıyorum buraya. İsteyen istediği sorudan başlayabilir veya yalnızca istediği soruya cevap verebilir :) silmeyeceğim

1 Kurumsal işinden ayrıldıktan sonra kendi işini kuran duyuru kullanıcısı var mı? Sizin için olumlu mu oldu olumsuz mu? Ne güzel eve gidip kafayı vurup yatardım, kendi işim olunca sürekli vergi, belge, ay sonu maaşlarını falan düşünüyorum huzurum kaçtı diyen var mı özetle?

2 Bu ekonomik konjonktürde küçük ölçekli bir iş kurmak sizce mantıklı mı?
Daha önce bu yönde herhangi bir deneyimi olmayan bir kişi kadın giyim üzerine butik, takı dükkanı, sadece tırnak üzerine güzellik merkezi, seramik kursu gibi işleri kotarabilir mi mesela yoksa batırır mı? Yeme içme cafe işleri düşünülmüyormuş.

3 Sizin 800 bin gibi bir sermaye ile en az riskle nasıl bir girişimcilik fikriniz olurdu?
(12) 

Hiç doğaüstü bir olay yaşadınız mı?

kullanicadi #1589997 
Benim başıma hiç gelmedi. Sorun olmayacaksa anlatabilir misiniz yaşadığınızı
(7) 

Archive 81, hereditary, midsommar tarzı film dizi önerileri

kullanicadi #1589865 
Soru başlıkta. Aslında önereceğiniz bir çoğunu izlemiş de olabilirim ama şimdi aklıma bunlar geldi bir çırpıda. Bunların konularına benzer şeyler arıyorum.

Abuk subuk diziler yedi sekiz sezon sürüyor. Archive 81 o kadar kötü müydü ki havada bıraktılar bari ikinci sezonu falan çekilseydi diye aklıma düştü aniden. Sonra dedim sorayım bunu, izlemediğim güzel Bi okült temalı film dizi önerirlerse seçer onu izlerim.

Marianne vardı yine çok beğendiğim bir dizi bir sezon sürdü ve iptal. The watchful eye vardı bir de aman aman beğenmesem de kendini merak ettirmişti ne çıkacak diye bekliyordum tak iptal oldu galiba Bi ben izliyorum bunları. Zevksiz olduğumu kabullenmem lazım sanırım:(
(6) 

Satrançta ilerlemek için öneri

kullanicadi #1589758 
8 yaşında oğlum satranç la ilgileniyor bir senedir. Chess. Com da 780 800 puan arasında gidip geliyormuş uzun süredir eskisi gibi ilerleyememiş. Bir iki maç kazanıp bir iki kaybediyor. Ben satrançtan hiç anlamıyorum o yüzden bu yaş grubu için alabileceğimiz satranç kitabı ya da başka bişi önerebilirseniz sevinirim:) çok kitap çıkıyor arayınca ama bazılarını çok rahat çözüyor tek hamlede matı bulun falan gibi şeyleri yani. Güzel YouTube kanalı önerileriniz varsa onlara da talibim.
(5) 

liquore vs liqueur

kullanicadi #780945 
farkı nedir?
(3) 

rusça çeviri

kullanicadi #683424 
burada ne yazıyor bilen var mı?
(1) 

ISTA tohum sertifikası çok acil:(

kullanicadi #680951 
büyük ihtimalle yoktur ama yine de sorayım

www.tohumcu.org

elinde şu sertifikanın okunabilir şekli olan var mıdır? duacınız olurum
(2) 

gözen air

kullanicadi #620226 
Daha önce gözen air security'de çalışmış olanınız var mı? Tavsiye eder misiniz? Maaş ve çalışma şartları nasıldır ve interviewer pozisyonunun iş tanımı nedir? şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

çok acilll- yol durumu

kullanicadi #529712 
osmanbey metrosunun oradayım bakırköye gideceğim. Metrobüsler sanırım çalışmıyormuş. taksimdeki bakırköy dolmuşlarında çok sıra var mıdır. şu anda dışarda olanlar cevap verebilir mi acaba en makul eve dönüş şklim nasıl olabillir?
(2) 

ingilizce şarkı ve film- elementary için

kullanicadi #511164 
Elementary seviyesi için şarkı ve film önerileri istiyorum. Filmi altyazılı olarak izleteceğim, animasyon olabilir. Şarkı sözlerini öğrencilere vereceğim, bazı yerler boş olacak, boşlukları dolduracaklar. Basit ama saçma sözleri olmayan şarkılar arıyorum.

Teşekkür ederim.
(1) 

osmanbeyden sakıp sabancı müzesine

kullanicadi #491337 
osmanbey metrosunun ordayım. sakıp sabancı müzesine gitmek için en kısa yol nedir?
(6) 

osmanlıca yardım

kullanicadi #487789 
şu pulun üzerinde ne yazıyor bilen var mı? osmanlıca olduğu söylendi ama emin değiliz belki farsça da olabilirmiş.
1

mobil görünümden çık