Bu bebeğe Ankara'da ömürlük yuvasını arıyoruz

chubbchubb #1586022 
Merhabalar. Tahminen 2-3 aylık bir yavru kediye ev arıyoruz. Tek gözü maalesef herpesten dolayı görmüyor. Ama diğer gözü sağlam. 1 hafta veterinerde antibiyotik tedavisi gördü, şu an durumu gayet iyi. İç dış paraziti yapıldı. Kumunu kullanmayı biliyor. İnanılmaz insan canlısı ve çok oyuncu bi kedi. Bir gözü görmediği için tekrar sokağa bırakmak istemiyoruz ama maalesef bi 10 gün filan ev bulamazsak sokağa dönmesi gerekecek :(( Hastalığından ötürü başka kedi bulunmayan ya da varsa da aşıları tam bir ev bulmaya çalışıyoruz. Bu güzel kediyi sahiplenmek isterseniz lütfen yeşillendirin.

eksisozluk.com
eksisozluk.com
eksisozluk.com
(7) 

Macbook air 8 gb mı 16 gb mı

chubbchubb #1528264 
Merhabalar.

Macbook air almayı düşünüyorum. M1 çip. 8 gb ile 16 gb arasında kaldım. Şu an arada 4500 tl fark var. Günlük ve iş için kullanacağım ama iş için de öyle çok ağır programlara ihtiyacım olmuyor, daha çok office vs. Ama almışken uzun süre kullanmak istiyorum, kararsızlığım biraz bu yüzden. 8 gb beni uzun süre götürür mü yoksa 4500 tl'lik farka değer, 16 gb mı al dersiniz?

Şimdiden teşekkürler!
(6) 

Avukat arkadaşlara kiracı hakları sorusu

chubbchubb #1510881 
Selamlar. Hukukçu arkadaşlara bir sorum vardı. Bilen biri yeşillendirirse çok sevinirim.

Durum şöyle, şu an oturmakta bulunduğum eve 1 Mart 2020 tarihinde taşındım. Sözleşmede kira başlangıcı olarak görünen tarih de 1 Mart 2020. 15 Kasım 2021’de ev sahibim benim oturduğum eve kızının yerleşeceğini söyleyerek Ocak-Şubat ayları gibi evi boşaltmamı istedi. Ben de tamam dedim. 20 Aralık 2021 tarihinde de bir mesaj atarak kızının ancak Mayıs 2022’de taşınabileceğini ve Mayıs’a kadar evde kalabileceğimi söyledi. Bugün yani 21 Ocak 2021 itibarıyla da yine mesaj yoluya kızının Mart ayında taşınmak istediğini söyleyerek Mart’a kadar evi boşaltmamı istedi. Konuyla ilgili sorularım şunlar:

İlk yaptığımız sözleşmede kira müddeti 1 yıl olarak belirtilmiş. Fakat kira ilişkisi 1 yıldan sonra da devam etti. Bu durumda sözleşme belirsiz süreli sözleşmeye dönüşmüş müdür? Ya da bu tarihe dayanarak ev sahibim bana zaten Mart’ta süre doluyor, çıkmak zorundasın diyebilir mi?

Bu durumda benim haklarım neler? Normalde bana fesih bildirimi yapması gereken süre ne kadar? 1 ay 10 gün gibi bir süre içerisinde çıkmamı istemesi hukuken uygun mudur?

Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

yurtdışına kitap gönderimi

chubbchubb #1470717 
Merhabalar. Yurtdışına (Almanya) yaklaşık 50 kitaplık bir koli göndereceğim ama bunun en az maliyetli yolu nedir? Bu tür gönderimler yapan veya bilgisi olan varsa, bana da yol gösterebilirse çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.
(5) 

demirdöküm kombi

chubbchubb #964608 
Arkadaşlar merhaba. Yeni taşındığımız evde şu aşağıdaki linkteki kombiden var. Nasıl çalıştıracağımızı bilemedik. İnternette de bulamadım. Varsa kullanan, bilen bir tarif ederse çok şahane olur.

Teşekkürleer.

Kombi şurda:
hizliresim.com
(3) 

bu mevsimde nereye gidilir

chubbchubb #909494 
mart'ın ilk haftasonu için sevgiliyle gidilip kafa dinlemelik ama gezip görebileceğimiz yerleri de olan, mümkünse havası temiz, ormanı ya da denizi olan yani bize nefes aldırabilecek neresi var?

kalkış ankara. (amasra seçenek dışı)
(1) 

iş bankası internet bankacılığı

chubbchubb #907016 
iş bankası'nın online şubesi'nden kredi kartıyla işlem yapılabiliyor mu yoksa sadece vadesiz hesap mı kullanılıyor? kredi kartımla fatura ödiycem de bunu internet şubesinden yapma şansım var mıdır? varsa nasıldır?

teşekkürler.
(1) 

şu sahne hangi filmden?

chubbchubb #882941 
alkislarlayasiyorum.com

bu sahne hangi filmden, bileniniz var mıdır acaba?
(3) 

anadolu yakası ingilizce kursu

chubbchubb #841645 
anadolu yakası'nda iyi bir ingilizce kursu arıyoruz nereyi önerirsiniz? bir de marmara üniversitesi'nin kursları hakkında bilginiz var mı? iyi midir? faydalı mıdır?
(2) 

ankara'dan istanbul'a

chubbchubb #831002 
ankara'dan istanbul'a gitmesi gereken minik bir kedimiz var. acaba hafta içi aracıyla gidecek olan ve kediyi de götürebilecek biri var mıdır?
(2) 

bedelli askerlik

chubbchubb #819886 
diyelim ki bi asker kaçağı bedelliden yararlanmak istiyor. kaçaklık cezasını da ödeyecek mi? yoksa sadece bedelliyi ödemesi yetiyor mu?
(7) 

kedilerin kızgınlık dönemi

chubbchubb #815135 
1,5 ay önce doğurdu bi kedimiz. şimdi evde sürekli miyavlıyor. tekrar kızgınlık dönemine girmiş olabilir mi? ne kadar sürede tekrar giriyor bu döneme? yavruları yüzünden mi huzursuz, bundan mı anlayamadık.

teşekkürler.

bu arada yavrulara da ev arıyoruz. sahiplenmek isteyen olursa fotoğraflar ekte.
(2) 

dell wireless sorunu

chubbchubb #793747 
daha önce şöyle bir duyuru açmıştım;

eksiduyu.ru

driver'ın en güncel sürümünü yüklememe rağmen düzelmedi sorunum. bugün gündüz normaldi, çalışıyordu wireless. eve getirip açtım bilgisayarı yine gitmişti. driver'ı kaldır/kur yaptım, yeniden başlattım bir iki kez ama şu an aygıt yöneticisinde de görünmüyor wireless. kabloyla bağlanıyorum.

ne yapayım?

bir de dell garantisi dolmuş ürünler için servis hizmeti veriyor mu? arasam yardımcı olurlar mı?

teşekkürler şimdiden.
(7) 

dell wireless sorunu

chubbchubb #788240 
dell inspiron 5110 bilgisayar kullanıyorum. son birkaç aydır sürekli wireless sorunu yaşıyorum. sanırım bu serinin wireless konusunda bir problemi varmış. neyse. durum şu; bilgisayarı kullanırken wireless bir anda (ne zaman olacağı hiç belli olmuyor) gidiyor ve hiçbir ağı görmüyor. her defasında driver'ı tekrar yüklüyorum. ya da kapatıp açıyorum. düzeliyor. ama ben bilgisayarla çalışan bir insanım ve sürekli olarak bununla uğraşmak vaktimi alıyor. problemle ilk karşılaştığımda bilgisayarcıya götürdüm, format attılar. driver'la düzelttiler ama anlaşılan sadece onunla ilgili bir şey değil. bir süre problem yaşamadım formattan sonra ama çok uzun sürmedi. 1 ay sonra yeniden başladı. sorularım şunlar;

1) bunun ne olduğu, nasıl düzeleceği konusunda fikriniz var mı?

2) bu modelde buna benzer bir sorun yaşayan oldu mu? yaşadıysa düzeldi mi?

3) dell, garanti dışı servis hizmeti veriyor mu?

tişikkirler.
(3) 

dünya görüşü anketi

chubbchubb #775536 
Selam.

Bir arkadaşımın yüksek lisans tezi için Kürt meselesi ve genel dünya görüşü üzerine hazırladığı bir anket var. Yaklaşık 15 dakika sürüyor. Doldurursanız çok güzel olur. Teşekkürler şimdiden.

tr.surveymonkey.com
(5) 

dünya görüşü anketi

chubbchubb #774924 
Selam.

Bir arkadaşımın yüksek lisans tezi için Kürt meselesi ve genel dünya görüşü üzerine hazırladığı bir anket var. Yaklaşık 15 dakika sürüyor. Doldurursanız çok güzel olur.

tr.surveymonkey.com
1

mobil görünümden çık