Miras hakkında

maq #1586671 
Annemler dört kardeşler ve aileden bir mülk kaldı. Tapuda ev dört kişiye bölündü ve kardeşlerden biri satışı istemiyor. Buradaki pay nasıl değerlendirilebilir? Mahkemeler fln sonuçlanana kadar.
(3) 

İş yerinde sıkılmak

maq #1571348 
İyi pazarlar,
birkaç aydır iş yerinde sıkılyorum. Sektörün durumu çok kötü, iş yeri resmen suyun üzerinde kalmaya çalışıyır. İşten çıkarılanlar, kendi gidenler hatta demirbaş gibi görülen kalifiye elemanlar bile terk ediyor. Masalar boşaldı.. Her neyse. Bütün bunların arasında , ben uzun zamandır çalışıyorum burada ve beni tutmak istediklerini bana bildirdiler… Üstüne zam bile aldım. Maaşlar falan yatıyor çok şükür.
Gel gör ki, çalıştığım iş/proje şuan boş boş dönüyor, az işi çok zamana yayma gibi bir durumum var.
Bu bana göre sanırsam, bütün gün sıkılıp, yavaş yavaş bir şeyler “yapmayıp” eve döner gibi oldum.
Resmen zaman öldürüyor gibiyim.
Geleceğin belirsizliği de ayrı konu.
Napayım? Sallayayım böyle en azından sene başına kadar devam mı edeyim? bir taktik var mı?
(3) 

Eleştirel düşünmek

maq #1570419 
Konusunda önerebileceğiniz iyi kitaplar var mı?
(4) 

Sigara bırakma olayı

maq #1523559 
Merhaba. Tam olarak 1 aydır sigara içmiyorum.O alışkanlık döngülerini de kırdığımı zannediyorum.Özlediğim bir sigara falan yok. Sigaranın kötü bir şey olduğuna inanıyorum, kötü olanın nikotin bağımlılığı olduğu yöntemiyle bıraktım diyebiliriz.
Ama bu sürece gelene kadar nikotinli şekerlerden kullandım ve dün itibariyle onları da bırakmaya çalışıyorum. 24 saate yaklaşıyorum ve panik geliyor. Sinir bozukluğu olacak, ne yapacağımı bilemeyeceğim gibi… Önce normal şeker aldım, maalesef tadı nikotinlilere benzemiyor ve onun kadar çok uzun sürmüyor emilmesi.
Geçen buraya yazdığımda bir kaç tavsiye yardımcı olmuştu. Nasıl dayanayım acaba? Sinirlerim bozulacak diye çok korkuyorum.
(5) 

Sigarayi birakmak

maq #1522414 
Tam olarak sigara icmedegim iki hafta oldu. Haftasonları ve keyfim iyiyken pek yoklamıyor ayrıca nikotinli sakız da kullanıyorum. Ama iş yerinde bir şeye sinirlendiğimde karşıma parçalayacak, çatacak bir şey çıksa gibi hissediyorum. Böyle mallıklar, haksızlıklar, sinir bozucu insanlar olunca sinirleniyorum ve sanki derin bir üzüntü oluyor…
Eve gelip sağlıksız bir şeyler (pasta, cips gibi) yemek ya da alkol (kırmızı şarap) içmek istiyor ve yapıyorum da.
Şimdi bu yaşadıklarıma bakınca diyorum ki, neden bırakıyorum.
Sebebim sağlık genel olarak ama dayanamadığımı hissediyorum.
Nasıl olacak bu?
Haftaiçleri 4-5 sigara, haftasonları 5- 10 tane falan içiyordum herhalde bu arada.

Mac 101

maq #1516992 
Mac airbook’ta portfolio yapmak için ücretsiz hangi program uygundur? Normalde windows’lu laptopumda eski bir indesign kurulu orada yapıyordum ama artık mac’e geçmem gerekli laptop çok eskidiği için.
Teşekkür ederim.
(1) 

Test sırası

maq #1507218 
Pazartesi günü temasım olmuş diye bir devlet hastanesinde barkod almak için kapalı bir koridorda artık covid’ten baygınlaşma durumuna gelmiş kişilerle sıra bekledim. Üstelik babam da tüm git buradan dememe rağmen benimle durdu orada. Sıra almaya çalışan akut hastalar da yanımızda. Ya insanın basireti mi bağlanıyor, doğal seçilime kurban gider miyiz acaba? Herkeste maske vardı, bende N95 vardı, babam yürek yemiş 4 aşılı normal maskesi vardı. Bende 2 aşılıyım.
Orada bağırdık çağırdık siz hastalarla test yaptırmak iateyenleri nasıl aynı sıraya koyarsınız diye ama arkadaşlarımız hasta dediler, böyle değildi dediler. Hastanenin ortasında covid servisi mi olur? Hadi var neden orada sıraya girdim acaba? Yarım saat beklemişizdir?
Kapmış mıyızdır?
(5) 

Faiz oranları

maq #1500662 
İyi geceler,
annemin bir kredisini incelerken dehşet içinde faiz oranına takıldım ve düşüncemde bir hata mı var diye buraya sormak istedim:
25.000 birim krediden bahsedersek
Türkiye’de buna aylık faiz (%2 küsür) uygulanıyor ve 5 yılın sonunda ana para kadar neredeyse faiz alınıyor.
Yani 25.000 anapara+26.000 faiz=51.000 gibi.
Bulunduğum yurtdışında ise bireysel kredide faiz yıllık uygulanıyor.
25.000 birim krediye 5 sene sonunda 2.000 gibi bir faiz uygulanıyor.
25.000+2.000=27.000 gibi bir rakam karsılaştırma açısından…
Bu gerçek mi , mantık hatası bende mi?
(2) 

Önerebileceğiniz koşu uygulaması

maq #1482309 
Soru başlıkta.
Ücretsiz olması tercihimdir. Kaç km koştuğumu, yaptığım ilerlemeleri falan göstersin,.
(3) 

Homeoffice

maq #1455980 
Homeoffice veya videolu konferanslarla ilgili bildiğiniz esprili komiklikli arkaplanli resimler var mı?
Örnek, ekrana kedi giren görüntü, üstü gömlek altı pijama oturmak vs.
Normalde insanın karşısına internette çıkıyor böyle fotograflar ama arayınca bulunmuyor.
(5) 

Fırın sorusu

maq #1435278 
şöyle bir şey keşfettim: Bir tarifi yaparken örneğin 200 derecede 15 dakika pişirin deniyorsa ve ben böyle yapıyorsam, yaptığım tüm hamur işleri sepsert oluyor. Tarifleri aynen uyguluyorum.
Zaten kapağını açınca fırından çok duman çıkıyor.
Kısacası fırının çok ısıttığına karar verdim. Tarif uygularken nasıl bir yol izlemeliyim? Mesela 200 derece 15 dakika denmişse, ben 180 derecede 25 dakika mı, yoksa 200 derecede 10 dakika mı pişireyim? Kafamda deli sorular..
(3) 

beyin geliştirme yöntemleri...

maq #1435154 
... hakkında önerebileceğiniz kitaplar var mıdır? Akıl, mantık yürütme vs. konularında?
(2) 

Tetanoz aşısı, yara

maq #1423447 
Tornavidayı hızlıca kaydırınca serçe parmağıma kan oturdu. Kan falan hiç akmadı ama 3 mm civarında bir kan oturması görüyorum parmağımda. alkolle dezenfekte edip buz uyguladım. Hareket ettirmede falan sorun yok. yara problem değil de, en son 12-13 yıl önce kazayla elimi kesince çocukken olduklarım hariç tetanoz aşısı olmuştum. Acil bir aşı olmam falan gerekir mi bugün? Tornavidanın ucu temiz gözüküyor, pas falan yok. Teşekkür ederim.
(3) 

çizik giderici setler (araba)

maq #1397869 
Merhaba!
dikkatsizlik sonucu arabanın sağ tarafında üç adet biraz derince çizik oluştu. gösterdiğim yer önce çiziklerin boyutu nedeniyle tüm kapının boyanması gerektiğini söyledi. Ancak fiyat aşırı yüksek olduğundan ve yakın gelecekte arabayı satmayı düşünmediğimi söylediğimden çizik giderici kalemlerle en azından ilk bakışta göze çarpmayacak şekilde düzeltebileceğini söyledi ve makul bir fiyat verdi.
şimdi böyle ilk bakışta göze çarpmayacak şekilde dedi de, internette bayagı güzel videolar var. çizik giderici setlerle önce ıslak zımpara kağıdıyla temizliyorlar, sonra pasta deniyor galiba oje gibi ince bir fırçayla çiziği dolduruyorlar, birkaç kere zımparalama, en sonunda da cilayla güzelce üstünden geçip kapatıyorlar.
bunun için önerebileceğiniz bir set markası var mı? ve kendim yapabiliceğim bir şey mi?
(5) 

uçan karıncalar

maq #1076932 
şimdi geçen sene mayıs haziran civarı, bir sabah kalkıp mutfağa girmemle bir karınca kolonisiyle karşılaşmam bir olmuştu. korkunç görüntü yetmiyormuş gibi bir de bunlara uçan karıncalar eşlik ediyordu. içim acıyarak katliam yaptıktan sonra, bir süre bu durum tekrar etmeye başladı. her sabah yürüyen karıncalar ve uçan karıncalar mutfak duvarındaki (yerler fayans bir de süpürgelik fayans var duvarda) fayansların derzlerinin arasından delik açarak eve geliyorlardı. neyse biraz ilaç milaç koydum, uçan karıncaları durduramayınca ev sahibini aradım "ne iş" diye. fayansların derzlerinin çatlaklarından karıncalar giriyor vs. adam hemen bir haşereci organize etti. ben de ortalıkta birkaç ceset bırakarak adama böyle böyle gösterdim/anlattım.
adam "uyy bunlar uçan karınca (kraliçe oluyor galiba acazip iri) bunlara birşey yapamam. ancak normal karıncalar için ilaç sıkabilirim." dedi ve deliklere bir ilaç enjekte etti. üreme zamanı her sene olurmuş. ev sahibi fayansların silikonlanacağını da söylemişti ama ben kendim sıcak yapıştırıcıyla (evet silikon bulamadım) bir güzel derzlerin üstünden geçtim. sonra da artık zamanı mı geçtiyse ne umursamadım.
şimdi az önce mutfakta tektük yürüyen karıncalar görünce yine geliyorlar zannedersem üreme zamanı. hayır hayvanlar fayans falan dinlemiyorlar ki, toprağı binayı oya oya geliyorlar, geldikleri yerde kum çıkıyor!
napayım ben yok mudur bunun çaresi?
(4) 

haftasonunun yetismemesi sorunsali

maq #1076775 
size de oluyor mu?
cuma eve gel, cumartesi ancak kendine geliyorsun. alisveris, temizlik, yemek , biraz disari cik et falan neticede hocbirseye yetisememek. bir bakiyorsun pazartesi oluyor. araya dizi falan sikistir aksamlari...
haftasonunu nasil etkili kullaniyorsunuz?
1

mobil görünümden çık