17 Ekim Accept İstanbul Konserine Satılık Bilet

desdenova34 #1592718 
Merhaba,

17 Ekim'de Küçükçiftlikpark'ta gerçekleşecek olan Accept konserine elimde fazladan 1 adet bilet mevcut. Bilet "Genel Giriş" kategorisinde.

Güncel satış fiyatı 1500 TL ancak ben aldığım fiyattan, 900 TL'den vereceğim.

İlgilenen varsa mesajlarınızı beklerim.
(3) 

Booking'in Habersiz Tahsilat Yapması

desdenova34 #1582001 
Merhaba sevgili Booking aboneleri,

17-21 Nisan 2024 tarihleri arasında Gürcistan'da bir otelde konakladım. Ön ödemesiz, ücretsiz iptalli bir rezervasyondu ve ödemeyi check-in sırasında nakit yapıp faturamı aldım. Konaklama da sorunsuz geçti. Buraya kadar problemsiz bir süreç yaşandı.

Dün, 8 Mayıs 2024 tarihinde kredi kartımdan 420 Gürcü Larisi karşılığında Booking BV, Hollanda hesabından tahsilat yapıldı bildirimi geldi. Durumu Booking'e şikayet olarak ilettim, ödemeye ilişkin faturamı da paylaştım ancak henüz dönüş yok.

Daha önce bu tip alakasız zamanda alakasız bir tahsilat sorunu yaşayan var mıdır? Sebebini, sonucunu bilen var mıdır?

Bilgi paylaşabilecek olanlara şimdiden teşekkürler.
(2) 

Vodafone Fiber Kullananlar

desdenova34 #1486685 
Merhabalar,

Yeni taşınacağım binada Vodafone Fiber kutusu mevcut. Yani tercih edersem direkt kendi altyapısından hizmet alıyor olacağım. 50 megabite kadar hız sağladığı bilgisi verildi.

Benim sorum ise bu şekilde direkt kendi altyapısından hizmet alıyorsanız Vodafone'un sağladığı internet hizmetlerinden memnun musunuz? Hız, kopma sorunu gibi genel şikayetleriniz var mıdır?

Teşekkürler.
(4) 

Excel Problemi (Farklı tablolardan veri çekme)

desdenova34 #1461174 
Merhabalar,

Görselde görünen düzende soldaki tabloda gözüken tutarı, sağdaki tabloda ilgili hafta sütununa yazdırmak istiyorum.

Soldaki tablo aşağıya doğru oldukça uzun, sağdaki tablo da yatayda uzuyor. Bu nedenle tek tek, hücre hücre düşeyara veya etopla gibi formülleri yazmak çok zor oluyor haftalar değiştiği için.

Sağdaki tablonun bütün hücrelerine tek bir formül yazsam ve sadece belirtilen haftada karşılığı varsa gidip soldaki tablodan o değeri alıp getirse ve toplasa istiyorum. Bunun bir formülü var mıdır?

Teşekkürler.
(5) 

İşten ayrılma zamanlaması?

desdenova34 #1427762 
Selamlar herkese

Biraz uzun olabilir. Hikaye kısmıyla ilgilenmek istemiyorsanız son paragrafa doğruca atlayabilirsiniz :)

İstanbul'da, ülke şartlarına kıyasla çalışma ortamı çok rahat olan bir şirkette proje mühendisliği yapıyorum. Yaklaşık 3 sene oldu başlayalı. Ortam ne kadar iyi olursa olsun verilen işlerin angarya olup olmamasına bakılmadan üzerimize atılıyor. Benim gibi 2 tane daha yeni nesil mühendis var. Elimizdeki işleri bitiremeden abuk subuk, projeyle doğrudan bağlantısı olmayan, uzun vadede bilgi birikimine belki katkı sağlayabilecek birtakım işler veriliyor. Haliyle projeyle alakalı işler de sekteye uğruyor çünkü müdürler kendi arasında iş durumlarımız konusunda anlaşıp bize sadece "şu işi yapalım" kısmında haber veriliyor.

Bu durumları önceki yıllardaki yıl sonu değerlendirme görüşmelerinde söyledim fakat değişen bir şey olmadığı gibi durmaksızın yeni bir şeylerle yükleniyoruz. Sünger değiliz ki hepsini alabilelim.

Benim canıma artık tak etti ve ayrılıp her zaman yapmak istediğim bir işe yönelip kendi yoluma bakmak istiyorum. Bunun için 2 sene vermiştim kendime ama yaşananlardan ötürü kaçma isteğim daha da arttı. Ağustos gibi işten ayrılıp önümüzdeki bahara kadar yapmak istediğim diğer işle ilgili altyapı çalışmalarımı tamamlama hedefim var. İşsiz geçecek süre ve sonrası için kafamda bir plan var. Dolayısıyla bu kısım hakkında herhangi bir yorumda bulunmanıza gerek yok. Hemen hemen her şey hazır.

Sormak istediğim kısım ise şu. Elimdeki işleri başkasına devretmek için şirkete yardımcı olabilmek adına belli bir süre önceden haber vermek gibi bir düşüncem var. Samimi bir ortam olduğu için çat diye çekip gitmek istemiyorum.Bayramdan sonra işten ayrılmak için sizce ne zaman durumu açıklamalıyım?

edit: Aslında ihbar süresinden bahsetmemiş olmamın sebebi de yönetimle çalışanlar arasındaki karşılıklı anlayış. 9 senedir çalışan kişi 2 haftada çıkışını aldı. O konuda pürüz çıkartmayacaklardır.

Ayrıca çalışma sürem aralıksız 3 sene değil. Arada gir-çık durumları oldu. Temmuz'da süresiz sözleşmemin 1. yılı dolacak. Belirtmemişim, üzgünüm.

Teşekkürler.
(2) 

Excel Şartlı Değer Çekme

desdenova34 #1426768 
Selamlar,

A1 hücremde 100
A2 hücremde 200 değerleri olduğunu varsayalım.

A3 hücreme "evet" veya "hayır" yazacağım. A4 hücreme de A3 evet ise A1 değeri, hayır ise A2 değeri gelsin istiyorum fakat aynı anda iki farklı duruma göre formül bulamadım. Yardımcı olabilecek var mıdır?

Teşekkürler.
(38) 

Kartpostal Çekilişi vol.1 - Part 2 (Eşleşmeler)

desdenova34 #1333883 
Merhaba herkes,

Beklemediğim kadar çok bir katılım oldu. Herkese çok teşekkür ederim. Umarım herkes bu etkinlikten memnun kalır ve bir ara tekrarını yaparız diyorum.

Adres alışverişlerinizi olabildiğince hızlı bir şekilde yapıp bu duyuruya cevap olarak alışverişin tamamlandığını belirtmenizi rica ediyorum. Kartları ne zaman göndereceğiniz ise siz ve göndereceğiniz kişi arasındaki diyaloğa bağlı. Lütfen gönderdikten sonra gönderdiğinizi, teslim aldıktan sonra da teslim aldığınızı belirten mesajları da atmayı ihmal etmeyin. Unutmayın ki postalar kaybolabilir, çok geç varabilir. Zaman verin, aklınızdan çıktığında gelebilir. Hiç gelmezse de yapacak bir şey yok, tekrar denersiniz dilerseniz :)

25 Ocak'a kadar adresi istenmeyen olursa kendisine gönderecek kişiye mesaj atarak durumu hatırlatsın, ulaşamaz veya başka bir sorunla karşılaşırsa bana mesaj atarak durumu belirtsin lütfen. Gerekli düzenlemeyi yaparız. Söyleyeceklerim bu kadar diyor ve çekiliş sonuçlarına geçiyorum. Sol taraftaki isimler gönderecek kişiler, katılım sırasına göre sıralandı. Sağ taraftaki isimler alacak kişiler, random.org üzerinden rastgele seçildi.


desdenova34 ==> nrmnm
fıytfıyt ==> temizruh
siflan ==> eftalmorgu
eftalmorgu ==> beetlejuice
euteamo ==> nuhungemisindekibalik
Murtazaaylak ==> avarel dalton
sys coyg ==> atın ölümüne sebep olan arpa
melisada ==> tolgame
heidi'nin dedesi ==> naif hayvan
jimjim ==> istenmeyen evlat
panda yuva yapmis sogut dalina ==> euteamo
sanat guresi ==> ferrarimizolaydisatardik
hasmetizm 2046 ==> kronik
ron dennis ==> taurina
temizruh ==> dragons
meyal ==> Phoebe
balik kraker ==> IcedFlames
bardakigüneşgözlüğü ==> lamaga
etna ==> opitseri
dragons ==> Etanglement
beetlejuice ==> lifeframe
evrim halkasi ==> kitap arasında kalmış silgi tozu
Denton ==> apartman teyzesi
ozgur bir kusun hatirati ==> evrim halkasi
lifeframe ==> jimjim
rn ==> fıytfıyt
goochie goochie ==> a perfect lie
Etanglement ==> hasmetizm 2046
avarel dalton ==> dunden kalmis yemek
taurina ==> hitsumo
a perfect lie ==> tahtakafa
tolgame ==> pokerface
sayns ==> goochie goochie
dunden kalmis yemek ==> babilbaligi
hitsumo ==> 65 derece
reactionic ==> Murtazaaylak
kitap arasında kalmış silgi tozu ==> bardakigüneşgözlüğü
ferrarimizolaydisatardik ==> Denton
babilbaligi ==> sayns
datnet ==> whoshotthesheriff
atın ölümüne sebep olan arpa ==> semyasa
IcedFlames ==> sys coyg
lamaga ==> ozgur bir kusun hatirati
nrmnm ==> panda yuva yapmis sogut dalina
istenmeyen evlat ==> siflan
65 derece ==> heidi'nin dedesi
whoshotthesheriff ==> melisada
nuhungemisindekibalik ==> datnet
naif hayvan ==> desdenova34
alliswell ==> sanat guresi
Phoebe ==> balik kraker
apartman teyzesi ==> ebabil curnatasi
ebabil curnatasi ==> alliswell
cayt ==> meyal
opitseri ==> ron dennis
pokerface ==> rn
semyasa ==> etna
kronik ==> reactionic
tahtakafa ==> cayt

edit 1: lamaga ==> kimberly wexler eşleşmesi kimberly wexler isimli kullanıcı artık olmadığı için lamaga ==> ozgur bir kusun hatirati olarak güncellendi.

edit 2: Tekerikirikbavul bir sorundan ötürü çekilmek istediği için Tekerikirikbavul ==> lamaga eşleşmesi bardakigüneşgözlüğü ==> lamaga olarak güncellendi.
(60) 

Kartpostal Çekilişi vol.1 - Part 1

desdenova34 #1332329 
Merhaba sevgili duyuru sakinleri,

Duyuru bünyesinde 10 ay boyunca aralıksız aylık kartpostal gönderimi yaptım. Sonrasında çeşitli sebeplerle ara verdim ve geri de dönmedim. Birkaç gün önce sevgili fıytfıyt'ın açtığı duyuru neticesinde böyle bir aktivite kararı aldık kendi çapımızda. Bu sebeple bir çekiliş zinciri başlatmak istiyorum. Eğer katılım güzel olursa her ay bunu yapabiliriz diye düşünüyorum. Öncelikle kartpostal gönderimi hakkında bilmeyenler için kısa bir bilgilendirme yapmak isterim.

1. Kartpostal edindiğinizi ve gönderime hazır olduğunu varsayalım. İlk olarak pulsuz gönderilen kartpostal pek makbul değildir. O yüzden postanenize gittiğinizde pul rica edin. Bunu duyunca uzaylı görmüş gibi bakan memurlar olacaktır fakat vazgeçmeyin. Çok kıyı köşe bir şube değilse pul hemen hemen tüm PTT şubelerinde bulunur. Yoksa 1-2 gün geç gönderin ama başka bir şubeden mutlaka pul edinmeye bakın. Böyle bir imkanınız yoksa ilk gönderide pas geçebilirsiniz ama bir aksilik yaşayacağınızı düşünmüyorum. Pul için PTT'nin filateli sitesinden de sipariş verilebilir. Sadece pul ücreti ödeniyor.

2. Kartpostallar standart olarak zarfsız ve takipsiz gönderilir. Eğer karşınızdaki kişi zarflı olmasını rica etmezse zarfa koymayın. Çünkü pulu zarfa yapıştırmak zorunda kalacaksınız ve kart pulsuz kalmış olacak. Takipsiz kısmına gelirsek, bu da kartpostalın sürpriz olması açısından önemli. Yine eğer karşınızdaki kişi kendisine gelen postaların kaybolduğundan şikayetçi ise takipli göndermenizi isteyebilir ama bu sefer fiyat artar.

3. Bir sonraki zam dönemine kadar yurtiçi kartpostal gönderim ücreti 2₺, yurtdışı ise 4₺'dir. Bu tarife 20 gram ve altı standart kartpostallar ve mektuplar için. 20 gram üstünde fiyat artar. Yapıştırdığınız pulların değeri bu değerden az olamaz, fazla olabilir. Takipli göndermeniz durumunda yanlış hatırlamıyorsam 6.30₺ gibi bir ücreti var.

4. Göndereceğiniz kişinin telefon numarasına gönderiniz takipsiz olacağı için ihtiyacınız yok. Kendi adresinizi de yazmanıza gerek yok. Alıcı kişinin adresi tek başına yeterli. Alıcı, kartını teslim alabileceği herhangi bir adres verebilir. Yeter ki kendisine ulaşacağını biliyor olsun.

5. Ne yazacağım diye düşünmeyin. Yaşadığınız yerle, kendinizle ilgili şeyler, özlü sözler, kitap alıntıları, müzik önerileri, yemek tarifleri ve daha nice konuları yazabilir ve hatta boş laf bile yapabilirsiniz. Maksat güzel bir kartpostalın arkasına kendinizden bir şeyler katmış olmanız.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Gönderiler veya bu duyuru hakkında sorusu olan kişiler mesaj atabilir. Gelelim çekiliş için planlara.

Bu çekilişe katılmak isteyen kişiler 19 Ocak 2019 akşam 20:00'a kadar bu duyuruya cevap olarak bir şeyler yazarsa listeye adınızı eklerim. Belirttiğim saatten sonra katılımı kapatıp eşleştirmeleri yapacağım. Tek kalan kişi olursa yetişemeyen bir kişiyi ekleyebilir, kimse olmaması durumunda da ben gönderebilirim. 20 Ocak sabahı da eşleştirmeleri açıklarım ve akabinde gönderici kişilerin alıcı kişilerden adres isteme sürecini başlatırız.

Gönderiler karşılıklı olmayacak. Herkes başka birine gönderecek. Bir sonraki çekilişlerin olması durumunda ise kimse bir gönderdiğine bir daha göndermeyecek. Tabii ki bu sadece çekiliş içerisinde uygulanacak. Kendi aralarında kartlaşmaya devam etmek isteyen yazarlar için herhangi bir durum söz konusu değil :)

Haydi o zaman başlayalım.

Moderatörlerden ricam herhangi acil bir durum olmadığı sürece bu duyuruyu yukarılarda tutmaları. Böylece daha çok kişiyi bu güzel hobiye başlatabiliriz. Şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

Bedelli Sonrası E-Devlet Askerlik Durum Belgesi

desdenova34 #1313969 
Selamlar,

Gittik geldik bir şekilde bitirdik macerayı.

Önceki bedellide de sorulmuş ama e-devletle daha fazla şey yapılabiliyor artık. O yüzden bu sefer durum farklı olabilir diye soruyorum. Askerlik durum belgesi sorgulamasında en yakın şubeye başvurun uyarısı geliyor. Otomatik bildirim yapılacak mı bu konu hakkında yoksa kalkıp şubeye gidip "ben bitirdim" dememiz mi lazım? Bilgisi olan var mıdır?

Teşekkürler.
(2) 

18 Yaş Altı Seçmen?

desdenova34 #1284359 
E-Devlette aynı hanede bulunan seçmenler arasında seçimden 2 gün sonra, 26 haziranda 18'ini dolduracak kardeşimin de ismi var. Bu bir yanlışlıktan mı kaynaklanıyor yoksa bunla ilgili bir karar mı alındı? Durumu bilen veya fikri olan var mı aramızda?

Teşekkürler.
(1) 

Kartpostal Gönderiyorum - Şubat

desdenova34 #1259244 
Merhaba arkadaşlar,

Geçen aylarda diğer kullanıcılarla karıştırıldığım için ön bilgilendirme yapayım. Duyuruda kartpostal gönderen birkaç kişi var. O yüzden yanlış kişiye yanlış mesajlar göndermeyin, sonra tuhaf oluyoruz :)

10. kez tekrar sizlerleyim.

Posta ve kartpostal kültürünü yaşatmaya çalışan insanlardan biri olarak ekşiduyuru üzerinden kartpostal göndermek istiyorum.

Çok basit 5 kural var;

1- Bir aksilik olmazsa her ay 3 kişinin posta kutusuna karşılıksız birer sürpriz göndereceğim. Eğer karşılık vermek isterlerse seve seve kabul ederim :)

2- Saat 22:00'a kadar, belirlenmiş temadaki bilgilendirici kısa bir yazı veya konu başlığı yazmanızı isteyeceğim.

3- Kartpostal gönderdiğim kişilerin kullanıcı adlarını bir dosyaya kaydedeceğim ve daha fazla kişiye gönderebilmek için aynı kişiye senede yalnızca 1 defa kart göndereceğim.

4- Darılmaca gücenmece olmaması, "ya benim yazdığım daha güzeldi" gibi kıyaslamalar yapılmaması için kişileri kendi zevkime göre değil, duyuruya girdikleri cevap sırasını kullanarak random.org üzerinden belirleyeceğim. Tabii ki bu kişiler yalnızca belirlenen tema hakkında cevap yazanlar olacak. Belirlediğim kişilerin cevaplarına "tik" atacağım ve kendilerine özel mesaj yoluyla ulaşacağım.

5- Kart elinize ulaştığında bana mesaj göndermenizi rica edeceğim.

Hazırsanız Ocak temasını söylüyorum.

Bugün (3 Şubat 2018) saat 22:00'a kadar bu duyuruya cevap olarak 6 ay sonra kendinizi nerede gördüğünüzü öğrenmek istiyorum. Tekrar hatırlatayım, sadece temaya uygun cevap yazan arkadaşlar arasından seçeceğim.

Not: Daha önce kart gönderdiğim arkadaşlar arasından kartı henüz ulaşmamış olanlar mesaj atarak durumu belirtebilir. Bir şeyler ayarlarız :)

Akşam 10'dan sonra görüşmek üzere :)
(6) 

Şamanizm hakkında kitap

desdenova34 #1253300 
Merhaba arkadaşlar,

Örnek olarak Şamanizm diye girdim ama öncelik o olsun. Bu tip inanışları anlatan en objektif ve en güncel kitaplar hangileri? Hangi yayınevleri bu konuda daha olumlu izlenim verdi? Tavsiye edebilecek kaynaklarınızı belirtebilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.
(3) 

Kartpostal Gönderiyorum - Ocak

desdenova34 #1251170 
Merhaba arkadaşlar,

Herkese mutlu yıllar!

Geçen aylarda diğer kullanıcılarla karıştırıldığım için ön bilgilendirme yapayım. Duyuruda kartpostal gönderen birkaç kişi var. O yüzden yanlış kişiye yanlış mesajlar göndermeyin, sonra tuhaf oluyoruz :)

9. kez tekrar sizlerleyim.

Posta ve kartpostal kültürünü yaşatmaya çalışan insanlardan biri olarak ekşiduyuru üzerinden kartpostal göndermek istiyorum.

Çok basit 5 kural var;

1- Bir aksilik olmazsa her ay 3 kişinin posta kutusuna karşılıksız birer sürpriz göndereceğim. Eğer karşılık vermek isterlerse seve seve kabul ederim :)

2- Saat 22:00'a kadar, belirlenmiş temadaki bilgilendirici kısa bir yazı veya konu başlığı yazmanızı isteyeceğim.

3- Kartpostal gönderdiğim kişilerin kullanıcı adlarını bir dosyaya kaydedeceğim ve daha fazla kişiye gönderebilmek için aynı kişiye senede yalnızca 1 defa kart göndereceğim.

4- Darılmaca gücenmece olmaması, "ya benim yazdığım daha güzeldi" gibi kıyaslamalar yapılmaması için kişileri kendi zevkime göre değil, duyuruya girdikleri cevap sırasını kullanarak random.org üzerinden belirleyeceğim. Tabii ki bu kişiler yalnızca belirlenen tema hakkında cevap yazanlar olacak. Belirlediğim kişilerin cevaplarına "tik" atacağım ve kendilerine özel mesaj yoluyla ulaşacağım.

5- Kart elinize ulaştığında bana mesaj göndermenizi rica edeceğim.

Hazırsanız Ocak temasını söylüyorum.

Bugün (1 Ocak 2018) saat 22:00'a kadar bu duyuruya cevap olarak bu yıldan ve gelecekten beklentilerinizi öğrenmek istiyorum. Tekrar hatırlatayım, sadece temaya uygun cevap yazan arkadaşlar arasından seçeceğim.

Not: Daha önce kart gönderdiğim arkadaşlar arasından kartı henüz ulaşmamış olanlar mesaj atarak durumu belirtebilir. Bir şeyler ayarlarız :)

Akşam 10'dan sonra görüşmek üzere :)
(1) 

Kartpostal Gönderiyorum - Aralık

desdenova34 #1243636 
Merhaba arkadaşlar,

Geçen aylarda diğer kullanıcılarla karıştırıldığım için ön bilgilendirme yapayım. Duyuruda kartpostal gönderen birkaç kişi var. O yüzden yanlış kişiye yanlış mesajlar göndermeyin, sonra tuhaf oluyoruz :)

8. kez tekrar sizlerleyim.

Posta ve kartpostal kültürünü yaşatmaya çalışan insanlardan biri olarak ekşiduyuru üzerinden kartpostal göndermek istiyorum.

Çok basit 5 kural var;

1- Bir aksilik olmazsa her ay 3 kişinin posta kutusuna karşılıksız birer sürpriz göndereceğim. Eğer karşılık vermek isterlerse seve seve kabul ederim :)

2- Saat 22:00'a kadar, belirlenmiş temadaki bilgilendirici kısa bir yazı veya konu başlığı yazmanızı isteyeceğim.

3- Kartpostal gönderdiğim kişilerin kullanıcı adlarını bir dosyaya kaydedeceğim ve daha fazla kişiye gönderebilmek için aynı kişiye senede yalnızca 1 defa kart göndereceğim.

4- Darılmaca gücenmece olmaması, "ya benim yazdığım daha güzeldi" gibi kıyaslamalar yapılmaması için kişileri kendi zevkime göre değil, duyuruya girdikleri cevap sırasını kullanarak random.org üzerinden belirleyeceğim. Tabii ki bu kişiler yalnızca belirlenen tema hakkında cevap yazanlar olacak. Belirlediğim kişilerin cevaplarına "tik" atacağım ve kendilerine özel mesaj yoluyla ulaşacağım.

5- Kart elinize ulaştığında bana mesaj göndermenizi rica edeceğim.

Hazırsanız Aralık temasını söylüyorum.

Bugün (1 Aralık 2017) saat 22:00'a kadar bu duyuruya cevap olarak hayatta vazgeçemeyeceğiniz bir şeyi paylaşmanızı istiyorum. Tekrar hatırlatayım, sadece temaya uygun cevap yazan arkadaşlar arasından seçeceğim.

Not: Daha önce kart gönderdiğim arkadaşlar arasından kartı henüz ulaşmamış olanlar mesaj atarak durumu belirtebilir. Bir şeyler ayarlarız :)

Akşam 10'dan sonra görüşmek üzere :)
(6) 

Bel fıtığı olup da fizik tedavi görmüş olan var mı?

desdenova34 #1243291 
Başlangıç seviyesinin bir tık üstünde, L4-L5 bölgesinde bir fıtığım var hazirandan beri. Kasım ayı içerisinde 2 defa sert bir şekilde yokladı. İlk çıktığı anki kadar kilitlemese de tadımı kaçırmaya yetecek kadar canımı yaktı. En sonunda dayanamayıp bir fizik tedavi merkezine başvurdum.

Hazirandan bu yana yaptığım egzersiz hareketlerinin bir şeye yaramadığı anlaşıldı ve 15 günlük bir tedavi programı yazıldı. Bunun içinde elektrik, ısı ve bir de basınçsız ortam yaratan bir alet var.

Sorum ise şu; bel fıtığı için fizik tedavi aldıktan sonra hayatınızda ne gibi değişimler oldu? Memnun kaldınız mı? Dedikleri kadar işe yarıyor mu? Tavsiye edeceğiniz bir şey var mı?

Komikli, şakalı cevaplar olmazsa sevinirim. Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Kartpostal Gönderiyorum - Kasım

desdenova34 #1237427 
Merhaba arkadaşlar,

Geçen ay diğer kullanıcılarla karıştırıldığım için ön bilgilendirme yapayım. Duyuruda kartpostal gönderen birkaç kişi var. O yüzden yanlış kişiye yanlış mesajlar göndermeyin, sonra tuhaf oluyoruz :)

7. kez tekrar sizlerleyim.

Posta ve kartpostal kültürünü yaşatmaya çalışan insanlardan biri olarak ekşiduyuru üzerinden kartpostal göndermek istiyorum.

Çok basit 5 kural var;

1- Bir aksilik olmazsa her ay 3 kişinin posta kutusuna karşılıksız birer sürpriz göndereceğim. Eğer karşılık vermek isterlerse seve seve kabul ederim :)

2- Saat 22:00'a kadar, belirlenmiş temadaki bilgilendirici kısa bir yazı veya konu başlığı yazmanızı isteyeceğim.

3- Kartpostal gönderdiğim kişilerin kullanıcı adlarını bir dosyaya kaydedeceğim ve daha fazla kişiye gönderebilmek için aynı kişiye senede yalnızca 1 defa kart göndereceğim.

4- Darılmaca gücenmece olmaması, "ya benim yazdığım daha güzeldi" gibi kıyaslamalar yapılmaması için kişileri kendi zevkime göre değil, duyuruya girdikleri cevap sırasını kullanarak random.org üzerinden belirleyeceğim. Tabii ki bu kişiler yalnızca belirlenen tema hakkında cevap yazanlar olacak. Belirlediğim kişilerin cevaplarına "tik" atacağım ve kendilerine özel mesaj yoluyla ulaşacağım.

5- Kart elinize ulaştığında bana mesaj göndermenizi rica edeceğim.

Hazırsanız Kasım temasını söylüyorum.

Bugün (5 Kasım 2017) saat 22:00'a kadar bu duyuruya cevap olarak sevdiğiniz bir kitaptan bir cümle paylaşmanızı istiyorum. Tekrar hatırlatayım, sadece temaya uygun cevap yazan arkadaşlar arasından seçeceğim.

Not: Daha önce kart gönderdiğim arkadaşlar arasından kartı henüz ulaşmamış olanlar mesaj atarak durumu belirtebilir. Bir şeyler ayarlarız :)

Akşam 10'dan sonra görüşmek üzere :)
(6) 

Kartpostal Gönderiyorum - Ekim

desdenova34 #1228556 
Merhaba arkadaşlar,

Geçen ay diğer kullanıcılarla karıştırıldığım için ön bilgilendirme yapayım. Duyuruda kartpostal gönderen birkaç kişi var. O yüzden yanlış kişiye yanlış mesajlar göndermeyin, sonra tuhaf oluyoruz :)

6. kez tekrar sizlerleyim.

Posta ve kartpostal kültürünü yaşatmaya çalışan insanlardan biri olarak ekşiduyuru üzerinden kartpostal göndermek istiyorum.

Çok basit 5 kural var;

1- Bir aksilik olmazsa her ay 3 kişinin posta kutusuna karşılıksız birer sürpriz göndereceğim. Eğer karşılık vermek isterlerse seve seve kabul ederim :)

2- Saat 22:00'a kadar, belirlenmiş temadaki bilgilendirici kısa bir yazı veya konu başlığı yazmanızı isteyeceğim.

3- Kartpostal gönderdiğim kişilerin kullanıcı adlarını bir dosyaya kaydedeceğim ve daha fazla kişiye gönderebilmek için aynı kişiye senede yalnızca 1 defa kart göndereceğim.

4- Darılmaca gücenmece olmaması, "ya benim yazdığım daha güzeldi" gibi kıyaslamalar yapılmaması için kişileri kendi zevkime göre değil, duyuruya girdikleri cevap sırasını kullanarak random.org üzerinden belirleyeceğim. Tabii ki bu kişiler yalnızca belirlenen tema hakkında cevap yazanlar olacak. Belirlediğim kişilerin cevaplarına "tik" atacağım ve kendilerine özel mesaj yoluyla ulaşacağım.

5- Kart elinize ulaştığında bana mesaj göndermenizi rica edeceğim.

Hazırsanız Ekim temasını söylüyorum.

Bugün (1 Ekim 2017) saat 22:00'a kadar bu duyuruya cevap olarak birer kitap adı yazarak katılım sağlayabilirsiniz. Tekrar hatırlatayım, sadece temaya uygun cevap yazan arkadaşlar arasından seçeceğim.

Akşam 10'dan sonra görüşmek üzere :)
(8) 

Kartpostal Gönderiyorum - Eylül

desdenova34 #1222129 
Merhaba arkadaşlar,

5. kez tekrar sizlerleyim. Bayram tatili dolayısıyla birkaç gün gecikmeli oldu bu ay.

Posta ve kartpostal kültürünü yaşatmaya çalışan insanlardan biri olarak ekşiduyuru üzerinden kartpostal göndermek istiyorum.

Çok basit 5 kural var;

1- Bir aksilik olmazsa her ay 3 kişinin posta kutusuna karşılıksız birer sürpriz göndereceğim. Eğer karşılık vermek isterlerse seve seve kabul ederim :)

2- Saat 22:00'a kadar, belirlenmiş temadaki bilgilendirici kısa bir yazı veya konu başlığı yazmanızı isteyeceğim.

3- Kartpostal gönderdiğim kişilerin kullanıcı adlarını bir dosyaya kaydedeceğim ve daha fazla kişiye gönderebilmek için aynı kişiye senede yalnızca 1 defa kart göndereceğim.

4- Darılmaca gücenmece olmaması, "ya benim yazdığım daha güzeldi" gibi kıyaslamalar yapılmaması için kişileri kendi zevkime göre değil, duyuruya girdikleri cevap sırasını kullanarak random.org üzerinden belirleyeceğim. Tabii ki bu kişiler yalnızca belirlenen tema hakkında cevap yazanlar olacak. Belirlediğim kişilerin cevaplarına "tik" atacağım ve kendilerine özel mesaj yoluyla ulaşacağım.

5- Kart elinize ulaştığında bana mesaj göndermenizi rica edeceğim.

Hazırsanız Eylül temasını söylüyorum.

Bugün (7 Eylül 2017) saat 22:00'a kadar bu duyuruya cevap olarak "+1" yazarak katılım sağlayabilirsiniz. Bu ay tavsiye isteyecek bir şey gelmedi aklıma. Ekstradan bir şeyler yazma konusunda ise serbestsiniz :)

Akşam 10'dan sonra görüşmek üzere :)
(4) 

Yüksek gerilim hatları

desdenova34 #1217866 
Merhaba duyurunun elektrikçileri,

Bu yollarda, kırsalda, dağda, bayırda gördüğümüz yüksek gerilim hatlarındaki kablolar, aralarında yüzlerce metre olan o devasa demir kulelere nasıl monte ediliyor? Bunu anlatan bir görsel veya video var mıdır?

Yoksa yoldan geçen insana anlatır gibi anlatacak biri çıkarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Kartpostal Gönderiyorum - Ağustos

desdenova34 #1216452 
Merhaba arkadaşlar,

4. kez tekrar sizlerleyim. Uzunca süredir şehir dışında olduğum için bu ay maalesef biraz geciktim fakat ortasına yetişebildim :)

Posta ve kartpostal kültürünü yaşatmaya çalışan insanlardan biri olarak ekşiduyuru üzerinden kartpostal göndermek istiyorum.

Çok basit 5 kural var;

1- Bir aksilik olmazsa her ay 3 kişinin posta kutusuna karşılıksız birer sürpriz göndereceğim. Eğer karşılık vermek isterlerse seve seve kabul ederim :)

2- Saat 22:00'a kadar, belirlenmiş temadaki bilgilendirici kısa bir yazı veya konu başlığı yazmanızı isteyeceğim.

3- Kartpostal gönderdiğim kişilerin kullanıcı adlarını bir dosyaya kaydedeceğim ve daha fazla kişiye gönderebilmek için aynı kişiye senede yalnızca 1 defa kart göndereceğim.

4- Darılmaca gücenmece olmaması, "ya benim yazdığım daha güzeldi" gibi kıyaslamalar yapılmaması için kişileri kendi zevkime göre değil, duyuruya girdikleri cevap sırasını kullanarak random.org üzerinden belirleyeceğim. Tabii ki bu kişiler yalnızca belirlenen tema hakkında cevap yazanlar olacak. Belirlediğim kişilerin cevaplarına "tik" atacağım ve kendilerine özel mesaj yoluyla ulaşacağım.

5- Kart elinize ulaştığında bana mesaj göndermenizi rica edeceğim.

Hazırsanız Ağustos temasını söylüyorum.

Bugün (16 Ağustos 2017) saat 22:00'a kadar birer roman tavsiyesi yazarak katılım sağlayabilirsiniz.

Akşam 10'dan sonra görüşmek üzere :)
(2) 

Kartpostal Gönderiyorum - Temmuz

desdenova34 #1203779 
Merhaba arkadaşlar,

3. kez tekrar sizlerleyim.

Posta ve kartpostal kültürünü yaşatmaya çalışan insanlardan biri olarak ekşiduyuru üzerinden kartpostal göndermek istiyorum.

Çok basit 5 kural var;

1- Bir aksilik olmazsa her ay 3 kişinin posta kutusuna karşılıksız birer sürpriz göndereceğim. Eğer karşılık vermek isterlerse seve seve kabul ederim :)

2- Saat 22:00'a kadar, belirlenmiş temadaki bilgilendirici kısa bir yazı veya konu başlığı yazmanızı isteyeceğim.

3- Kartpostal gönderdiğim kişilerin kullanıcı adlarını bir dosyaya kaydedeceğim ve daha fazla kişiye gönderebilmek için aynı kişiye senede yalnızca 1 defa kart göndereceğim.

4- Darılmaca gücenmece olmaması, "ya benim yazdığım daha güzeldi" gibi kıyaslamalar yapılmaması için kişileri kendi zevkime göre değil, duyuruya girdikleri cevap sırasını kullanarak random.org üzerinden belirleyeceğim. Tabii ki bu kişiler yalnızca belirlenen tema hakkında cevap yazanlar olacak. Belirlediğim kişilerin cevaplarına "tik" atacağım ve kendilerine özel mesaj yoluyla ulaşacağım.

5- Kart elinize ulaştığında bana mesaj göndermenizi rica edeceğim.

Hazırsanız Temmuz temasını söylüyorum.

Bugün (1 Temmuz 2017) saat 22:00'a kadar birer dizi tavsiyesi yazarak katılım sağlayabilirsiniz.

Akşam 10'dan sonra görüşmek üzere :)
(9) 

Kartpostal Gönderiyorum - Haziran

desdenova34 #1195479 
Merhaba arkadaşlar,

Geçen ay açtığım duyuruya 1 kişi katılım göstermişti. Kartımı gönderdim, sağ salim ulaştı. Cevap olarak da çok güzel bir mektup geldi. Sonucunda iyi bir arkadaş edindim :)

Posta ve kartpostal kültürünü yaşatmaya çalışan insanlardan biri olarak ekşiduyuru üzerinden kartpostal göndermek istiyorum.

Çok basit 5 kural var;

1- Bir aksilik olmazsa her ay 3 kişinin posta kutusuna karşılıksız birer sürpriz göndereceğim. Eğer karşılık vermek isterlerse seve seve kabul ederim :)

2- Saat 22:00'a kadar, belirlenmiş temadaki bilgilendirici kısa bir yazı veya konu başlığı yazmanızı isteyeceğim.

3- Kartpostal gönderdiğim kişilerin kullanıcı adlarını bir dosyaya kaydedeceğim ve daha fazla kişiye gönderebilmek için aynı kişiye senede yalnızca 1 defa kart göndereceğim.

4- Darılmaca gücenmece olmaması, "ya benim yazdığım daha güzeldi" gibi kıyaslamalar yapılmaması için kişileri kendi zevkime göre değil, duyuruya girdikleri cevap sırasını kullanarak random.org üzerinden belirleyeceğim. Tabii ki bu kişiler yalnızca belirlenen tema hakkında cevap yazanlar olacak. Belirlediğim kişilerin cevaplarına "tik" atacağım ve kendilerine özel mesaj yoluyla ulaşacağım.

5- Kart elinize ulaştığında bana mesaj göndermenizi rica edeceğim.

Hazırsanız Haziran temasını söylüyorum.

Bugün (1 Haziran 2017) saat 22:00'a kadar birer kitap tavsiyesi yazarak katılım sağlayabilirsiniz.

Akşam 10'dan sonra görüşmek üzere :)
(1) 

Pasaport koruyucu kılıf

desdenova34 #1187942 
İstanbul'da Kadıköy civarında bu zımbırtıları en rahat nerede bulurum?

Teşekkürler.
(1) 

İstanbul Anadolu yakası masa tenisi oynamalık yer

desdenova34 #1167439 
Pendik merkezli olmak üzere şöyle masaların önü, arkası, üstü geniş olan bir mekan arıyorum. Gerile gerile, rahat rahat raket savurabileceğim tavsiye edebileceğiniz mekan önerilerine açığım.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Gitar Amfisi İçin Kulaklık

desdenova34 #1146630 
Merhaba gitaristler ve gitara ilgi duyanlar,

Ebeveyn uyarıları yüzünden gitardan soğumasın diye kardeşime amfi kulaklığı bakıyoruz fakat o yeni başladığı için, ben de bir şey bilmediğim için hangi markaların kulaklıklarında hangi teknik detaylara bakmamız gerektiğini bilemiyoruz. Jak girişine mini amfi ve kulaklık bağlantısı olan bazı ürünler gördüm fakat ne kadar verimli olur bilemedim.

Asıl isteğimiz amfiye takmalık, yüksek sese dayanıklı kulaklık almak. Bunun için işi bilen arkadaşların tavsiyelerini bekliyoruz.

Bütçe konusunda bir sınırlama yok ama yine de 1000 liranın üstüne çıkmazsa iyi olur.

Teşekkürler.
(1) 

Uşak Ulubey Kanyonu civarı kalacak yer?

desdenova34 #1109424 
Merhaba arkadaşlar.

Kanyona yakın bir konumda varsa kamp alanı; yoksa uygunundan pansiyon, otel gibi seçenekleri merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.
1

mobil görünümden çık