(2) 

Stok Optimizasyonu

jools leno #1584110 
merhaba duyuru sakinleri,

elimizde adetli olarak çeşitli talaşlı imalat parçalar var ve bu parçaların kullanıldığı yerler için de yaklaşık 40 adet de montaj için BOM list var. elimizdeki bu parçalarla kaç tane bu montajlardan üretebiliriz veya eksik parça varsa kaç adedini imal ettirirsek bu montajı tamamlarız, bunu çıkarabileceğim bir program veya excel algoritması veya yapay zeka kullanımı gibi bir örnek var mıdır acaba? bunu manuel olarak yapabilirim biliyorum fakat uzun sürecek.
aslında baktığımızda bir nesting işi ama biraz daha karmaşık. daha hızlı yapmak için bir yol, bir ışık arıyorum.
şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

güvenli alışveriş

jools leno #1514937 
herkese merhaba,

kişiden kişiye güvenli alışveriş yapabilmenin bir yolu var mı acaba? bir platform gibi mesela. bazı alışveriş sitelerinin uyguladığı gibi parayı senden alıyor bir hesapta tutuyor, ürün sana ulaştığında parayı tedarikçiye gönderiyor. bu şekilde çalışan bir platform. birinden bir ürün satın almak istiyorum ama böyle bir platform içinde güvenli şekilde dolandırılma korkusu olmadan yapmak istiyorum.
böyle bir platform mevcut mudur acaba?
(4) 

hangi kulaküstü kulaklık?

jools leno #1483127 
arkadaşlar merhaba,

over ear kulaklıkları inceleye inceleye en son son ikiye kadar indirdim.
seçim yapmamda deneyimlerinizle yardımcı olmak isteyen bulunur mu? :)
linkleri aşağıya ekliyorum bir de karşılaştırma linki ekliyorum. fiyatlar zaten yakın.

versus.com
versus.com
versus.com

edit: Jabra Elite 85H alındı.
(6) 

joystick ile cad drawing

jools leno #1444583 
Arkadaşlar merhaba,

Daha önce bir cad programını (fusion360, solidworks, catia vb.) joystick ile kullanmak gibi bir deneyimi olan oldu mu acaba? Yani bir joysticki 3dconnexion space mouse gibi kullanabilen oldu mu acaba bunu öğrenmek istiyorum.

3dconnexion ürünleri artık çok pahalı olduğu için aşağıdaki gibi bir şey alıp çizim yaparken kullanmak istiyorum. Çok araştırdım ama kayda değer bir şey göremedim. Herkes bunu flight simulator için kullanmış fakat özellikleri ve potansiyeli space mouse ile neredeyse birebir.

www.logitechg.com
(2) 

hangi ayakkabı?

jools leno #1291360 
Arkadaşlar bu nike ın hangi modeli acaba? bulamadık bi türlü
(2) 

Bir İntegral İşlemi

jools leno #1250441 
Merhaba duyurucular,

Sorunun çözümünde ln ifadesinin içindeki ifadeye nasıl ulaşıyoruz acaba? Ara işlemler nasıl yapılıyor gösterebilecek birisi var mı? ln ifadesinin içindeki kök(u^2+1) kısmını anladım da özellikle o diğer u nasıl geliyor?
(2) 

Özel Hastaneler ve Muayene

jools leno #1123736 
Sevgilim şu an hasta, ateşi var, idrar yolları enfeksiyonundan dolayı olduğunu düşünüyoruz, muayene olmak için önerebileceğiniz bir özel hastane var mı? Beşiktaş, Levent civarı olabilir ya da iyi bildiğiniz herhangi bir hastane de olur. Muayene ücretlerini de biliyorsanız eklerseniz sevinirim.
(5) 

Laptop seçimi

jools leno #1120029 
m.teknosa.com
www.monsternotebook.com.tr
www.monsternotebook.com.tr
www.monsternotebook.com.tr
Bu dört ürün arasında hangisi daha alınabilir duruyor acaba, yorum yaparsanız sevinirim. Casper marka olarak bana güven vermiyor açıkçası ama özellikleri ve kasasının alüminyum olması hoşuma gitti. Monster laptopların ramleri 8gb casper 16gb mesela, ya da kimisinde ssd var kimisinde hdd var kimisi ssd+hdd, tabi fiyat da değişiyor bunlara göre. Tüm bunları göz önünde bulundurarak f/p değerlendirmesi yapsanız kendinize hanginisi alırdınız?
(1) 

ödüllü kısa film

jools leno #1092913 
Sayın duyurucular, bir kısa film vardı, bir kuklanın başka bir kuklayı diktikten sonra müzikle canlandırıyordu ve ilk kuklanın diğer kuklayı dikebilmesi için bir kum saati kadar süresi var, neydi bu kısa filmin adı acaba? Cevap gelince soruyu sileceğim.
(5) 

part time sigorta yeşil pasaport kyk kredisi

jools leno #1053190 
Merhaba sevgili duyurucular,
Part time işe gireceğim, biraz araştırma yaptım ama edindiğim bilgi doyurucu olmadı, burda da sormak istedim.
Mudo'da part time işe gireceğim, şu an babamdan dolayı sigortam var, bu sigortam kesilecek ve yeni sigortam yapılacak, bu konuda sıkıntı yok ama ben babamdan dolayı yararlanabileceğim yeşil pasaporttan yine yararlanabilecek miyim? Kyk kredisi alıyorum, işe girince sigortalı görüneceğim için kyk kredim kesilecek mi? Bunun bir kaç ayrıntısı varmış, asgari maaşla sürekli çalışmak gibi mesela, bunun ayrıntıları nedir, etkileyecek mi beni? Ona göre işe girmeye karar vereceğim çünkü. Bir de haftalık 30 saatlik bir çalışma programı var, sizce bu süre part time çalışmak için uygun mu? İlk iş deneyimim olduğu için pek bir bilgim yok, bu konular hakkında aydınlatabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler.
(5) 

wifi adaptörü

jools leno #1041464 
Acer Aspire 5920g laptopım var, kendi dahili wifi alıcısının 150mbps olduğunu düşünüyorum. Evde diğer laptoplar 2mb ile indirme yaparken bu laptop 300-700 kb arasında kalıyor.Fakat sinyal seviyesini mükemmel olarak gösteriyor yani tam çekiyor.O konuda sıkıntı yok gibi.Benim istediğim indirme hızının artması.Bunun için 300mbps bir wifi adaptörü almam önerildi.Sizce işime yarar mı? İndirme hızım artar mı? Eğer işime yarayacaksa hangi adaptörü almalıyım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
(3) 

Halter Set

jools leno #1023955 
Evde çalışabilmek için halter seti almayı düşünüyorum fakat bütçe kısıtlı tabi. Bir öneriniz var mı bu konuda? Bir de evde çalışmak için z bar mı daha uygun olur yoksa düz bar mı? Bir sorum daha var, metre ile ölçtüm 120cm çalışmak için kısa göründü gözüme, düz barda veya z barda kaç cm uzunluk yeterli gelir? Bu konularda aydınlatabilir misiniz acaba? :)
(4) 

Acer aspire 5920g

jools leno #1021621 
Şu an bu eski laptopa sahibim ve bir süre daha kullanmam gerekiyor, harddiski 160gb ve tamamen dolu, yüklemem gereken programlar var. Ben bu laptopa 500gb bir dahili hdd alıp taksam kaldırır mı acaba, çalıştırır mı? Bir de hdd alırsam sistem kurmam gerekecek, nasıl yükleyebilirim? Ya da 1tb harici harddisk alsam istediğim programları ona kursam tekrar ondan çalıştırıp işimi halledebilir miyim? Aslında bana zaten lazım olacak olan harici hdd, programları hariciden çalıştırabiliyorsam hemen bir dahili hdd almama gerek kalmayacak. Ne diyorsunuz? Bilgilendirebilir misiniz beni bu konuda?
(4) 

türkiye tanitim videosu

jools leno #974956 
Yurtdisinda katilacagim bir projede Turkiye'yi tanitan yaklasik 40 dakikalik bir sunum yapacagim. Bildiginiz guzel, icinde video da bulunan Turkiye tanitim slayti var mi?
(1) 

htc bellek sorunsalı

jools leno #861298 
htc desire 816 aldım,her şeyinden memnunum telefonun fakat bigisayara bağladığımda içindeki dosyalara ulaşamıyorum,var mı bunun nedenini bilen,nasıl çözeriz bu durumu? program yüklenecekmiş hastalığı mı?
(2) 

ingilizce altyazili

jools leno #849105 
Telefondan izlemek istiyorum,friends dizisi olsun,ingilicce altyazili olsun,yardim edebilir misiniz?
(1) 

ses kayıt

jools leno #815536 
audacity gibi bir uygulama var mı acaba?
(1) 

güncel yurt sorusu

jools leno #812644 
aramaya inandım fakat yeni duyurular pek doyurucu olmadı,eskiler de zaten eski.
şöyle,beşiktaş'ta veya civarında yıldız veya davutpaşa kampüslerine yakın ya da ulaşımı kolay olan bir yurt tavsiyesi olan var mı? bu yurtlarda kalanlardan da yorum alabiliriz,tavsiyeleriniz nelerdir? yıldız tekniğin kendi yurtlarında kalma şansımız nedir acaba? bir de beşikta belediyesi'nin yurtları hakkında bilgisi olan var mı? ayrıca bu yurtların fiyatları genel olarak nerelerde seyrediyor?
(1) 

iyi bi forum

jools leno #811084 
telefon işlerine bakılan,rom önerileri olan,sorulan sorulara cevap verilen bir forum arıyorum.var mıdır böylebildiğiniz iyi bir forum?

dütdüt: bir tane de türkçe forum önerebilirseniz memnun olurum.
(11) 

siz olsanız (tercih içerir)

jools leno #803230 
mf3 19.5k,mf4 21.2k sıralamayla samsun,trabzon,tokat,zonguldak,sivas,kırıkkale,erzurum dişçilik mi yazmayı tercih ederdiniz yoksa odtü metalurji ve malzeme mühendisliği mi yazmayı tercih ederdiniz,ne yapmalı?
(3) 

odyoloji

jools leno #797420 
bu bölüm hakkında beni bilgilendirebilir misiniz,teknisyen olduklarını duydum,öyle midir? çalışma şartları nasıldır,maddi gelirleri orta halli diyelim,yapılan işin hakkı gibi duruyor,siz ne diyorsunuz,yapılabilir,yaşanabilir bir meslek midir? ilk mezunlarını 2015te vereceğini öğrendim,neler diyorsunuz?
(9) 

gata tıp

jools leno #797360 
araştırmalarımı yaptım,yazılar okudum genel olarak internette yazılanları biliyorum,fakat güncel değiller,gata tıp hakkında beni hem okuması hem de maddi ölçütler doğrultusunda bilgilendirebilir misiniz? idealistlik veya rahat yaşam konusunda da düşüncelerim var,neler diyorsunuz,nasıl düşünülmeli bu konuda?
(9) 

nanoteknoloji müh.

jools leno #796894 
bu bölümde okuyan veya bilgisi olan arkadaşlar,öncelikle nanoteknoloji hakkında aydınlatabilir misiniz,biliyoruz sağdan soldan ama nedir ne değildir,ve bu bölümün mühendislik alanında gelecek var mı? odtüde açılmış ve birçok üni.de açılmaya devam ediliyor.bu konuda aydınlatacak birileri var mı?
(9) 

Yine Yanık

jools leno #786555 
Yüzümü yaktım,elmacık kemiğinin orda orta boyutlu bir t harfi şeklinde,bi 6-7 dakika akan soğuk suyun altına soktum orayı.daha önce de parmağımı yakmıştım,o zaman yumurta akını uygulamıştım parmağıma ve geceden sabaha iyi olmuştu neredeyse,şimdi de ona dayanarak yine yumurta akını çırpıp sürdüm,iz kalmaz değil mi,öyle ağır bir yanık değil çünkü,ben iz kalmaz diye düşünüyorum ama sormadan duramadım,ne diyorsunuz?
edit: ayrıca pomad var evde,bir de şu gümüşlü olan neydi,o da bitmemiş olabilir
(2) 

Rezonans

jools leno #780247 
Muhterem Nicola Tesla'lar,
Ses dalgalarındaki rezonans durumu ile alternatif akımdaki rezonans durumunun ilişiğini kurabilmek mümkün mü? yoksa zaten var mı kesiştikleri bir nokta,her maddenin bir dalga boyu ve frekansı olduğundan bahsediyorsak bir ilişik frekans ve dalga boyları üstünden kurulabilirmiş gibi geliyor bana,nedir bunun aslı astarı?
(3) 

Deepfreeze Siliniği

jools leno #778875 
Ey John Mauchly'liler,Presper Eckert'lar,bi yardım edin hele,
Tek bir dosya silindi,nasıl olsa da biz bu dosyayı geri getirsek?
(1) 

El yazmaları

jools leno #769867 
Bilim adamlarının orjinal el yazmalarının olduğu böyle bir site var mı? mesela cezerinin bir eseri olduğu gibi internette kitap halinde vardı,benzer şekilde leonardo da vincinin ya da newton,einstein ya da bir bilim adamının el yazmalarını görebileceğimiz bir site var mı?
(1) 

Kaburgada Ağrı Acı Karışımı

jools leno #443904 
Bu sabah bi uyandım üstümden atmışım pikeyi,geri aldım pikeyi uyudum tekrar,geri uyandığımda sol kaburgamda bi ağrı acı gibi bir şey vardı kasları mı üşüttüm nedir anlayamadım ama hala devam ediyor.nedir bu ? nasıl geçer? bi sıcak duş alsam iyi gelir mi ki ?
(5) 

Yaz,güneş,deniz ve yanık

jools leno #433050 
Eh yaz geldi,vay be güneş açtı derken deniz ısındı vay canına.E yahu ne duruyoruz gidelim denize dedik,gittik. 2.gidişimizde yandık,eh yanmışız bi güzel tavuk olmuşuz,sonunda su topladı tabi.Pomad,silverdin devam ediyorum ama bunlar baloncuk oldu hatta zeplin oldu 1 tanesi uçuracak götürecek beni.Ben napayım bunu? Nasıl geçecek bu,patlatmadan geçer mi ki? Kuruyup gider mi kendiliğinden ey duyuru ahalisi,bi ittiriverinde gidelim yav
(2) 

Dilek

jools leno #432820 
www.youtube.com
Bu beste mi diyeyim,şarkı mı diyeyim,Erkan Oğur Derya Türkan eseri diyeyim bari,bununla ilgili bir bildiğiniz var mı öğrenmek istedim,orjinali nedir ne değildir,yoksa sadece enstrümental midir diye bi sorayım dedim :)
Ha bir de,Erkan Oğur'un akort sistemini söyleyebilecek biri varsa çok sevinirim :)
(1) 

Diş-Metal Etkileşimi

jools leno #421085 
Başlığı okuyanın aklından hemen bin kere açıldı bu diye geçecek biliyorum ama durun bir daha düşünün,gelin cevap verin bana sevgili duyuruseverler :)
Başlıktan az çok anlaşılıyor gerçi,bu metalin metale veya metalin porselene değdiğinde çıkardığı o sesten etkilenmemenin yolu nedir yahu? Dişleri fırçalıyorum bu arada belirteyim :)
(3) 

Yazarlardan Sözler

jools leno #381942 
Yazarların kitaplarında geçen böyle derin anlamlı sözler var mı? Beynimi zonklatsın böyle yahu.
(6) 

Sabit Disk Kapasite Arttırma

jools leno #380110 
Yahu C'nin kapasitesini format atmadan ve D ve E'deki bilgileri kaybetmeden nasıl arttıracağım? İşletim sistemim Windows 7 bu arada...
(4) 

Harici dvd-writer

jools leno #363726 
Fiyatıyla,kalitesiyle bni memnun edecek harici dvd-writer önerilerinizi alabilir miyim?
(1) 

Boss me-25

jools leno #363173 
Bu alete presets nerden bulacağım ben yahu.Bir de bunu bilgisayara bağladıktan sonra önüme ne gibi problemler çıkacak? Bi yardım alayım bakayım :) ( Preset lar özenli ve gerçekçi olsun istiyorum,çok mu şey istiyorum :) )
(8) 

flash oyun

jools leno #350942 
"Bir oyun vardı çok güzeldi onu bana bulabilecek misiniz?" diye giriş yaptıktan sonra ipuçlarını veriyorum :)Tek ya da 2 kişilik oynanabiliyordu.karakterler aynıydı fakat biri mavi diğeri kırmızı renti.Toplar zıplıyordu onları patlattıkça sürekli 2 ye ayrılıyor ve en sonunda hepten patlatıyorduk.Havaya doğru dikenli tel gibi bir şey fırlatıyorduk sanırım.Neydi ki bu oyun?
(1) 

Para transferi

jools leno #335007 
Para transferini yaptım fakat işlem numarasını almayı unutmuşum.Alacağım ürünü teyit edebilmek içinde buna ihtiyacım var.Nasıl öğrenicez son yapılan işlemin işlem numarasını ?
(3) 

mp4 to 3gp

jools leno #311525 
Evet.Var mı böyle güzel önerebileceğiniz kaliteli bir program mp4 formatını 3gp ye çeviren.
(1) 

armoni kitapları

jools leno #308976 
Konu şu: Şuan elimde Bora Ulusoy'un Diziler ve Arpejler kitabıyla Nurhan Cangal'ın Armoni kitabı var.Ve işime de yarıyorlar.Fakat internette gördüğüm kadarıyla Nail Yavuzoğlu'nun Caz Müziğinde Akor Dizileri kitabı da öneriliyor.Okuduğum kadarıyla Nail Yavuzoğlu'nun kitabı diğer iki kitapla da çokça benzerlik gösteriyor.Yamuluyor muyum acaba?Yamuluyorsam farklı olan nedir?Almalı mıyım bu kitabı da?
(1) 

Guitar Fx Box 2.8-3

jools leno #305988 
Şimdi ilk olarak Windows 7 işletim sistemini kullanıyorum.Ve bu iki programı da yükledim.Gitarı bilgisayara bağladığımda ses de alabiliyorum.Fakat Fx Box'ı açınca hata veriyor.Nedendir ki bu ?
Hata da işte resimde görüldüğü gibi bir şey.
(1) 

Peavey Vypyr 15

jools leno #299297 
www.mydukkan.com
Bu amfi mydükkanda şuan yok.Bu amfiyi ben nasıl temin edebilirim ?
(9) 

enstrüman satan siteler ve ithalatçı firmaları

jools leno #296857 
Bunlar nelerdir ? Bilgilendirebilir misiniz ? (Mesela zuhal,mydükkan gibi firmalar)
1

mobil görünümden çık