(8) 

Yöneticimden hoşlanıyorum

banusa #1584810 
Sonunda bu da başıma geldi :)

Büyük bir kurumun içerisinde 16 kişilik bir birimiz. Ve birim yöneticimden hoşlanıyorum.

Ben 35, o 37 yaşında. İkimiz de uzun zamandır yalnızız. Bildiğim kadarıyla onun casual takıldığı biri vardı ama sanırım o da bitti. Kendisi tam bir minnoş anadolu çocuğu zaten, gerçek aşkı bekliyor tatlışım benim.

Tabi ki emin olmamakla birlikte kendisinin dikkatini çektiğimi düşünüyorum, zaman zaman ufak bakışlarını falan yakalıyorum.

Şimdik, böyle durumlarda mevzuyu ilerletmek için ne yapmak lazım? Baya kurumsal bir yerde çalıştığımız için, ayrica is yerinde duygusal ilişkilere çok sıcak bakilmadigi için açıktan yürümek kolay değil.

Taktik ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Kendisi böyle bir durumu deneyimlemiş ve başarıya ulaşmış suserlar varsa deneyimlerinizi duymak isterim.

Tabi belirtmeyi unutmuşum, ben kadın tarafıyım o erkek.
(4) 

Kırışık tül nasıl düzelir

banusa #1483776 
Tülü makinede yanlış ayarda yıkadım, kırış kırış oldu. Ütüyle de açamıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bu kuru temizlemecilerde falan büyük ütüler oluyor ya, onlara versem düzeltebilirler mi acaba?
(6) 

Ankara'da özelde pcr testi yaptıran var mı?

banusa #1482783 
Covid için? Nerde yaptırdınız ve ne kadar verdiniz acaba?
(2) 

Devlette korona testi nasıl yapılıyor?

banusa #1482757 
Yani hastaneye gidince direkt buyrun yapalım mı diyorlar yoksa randevu mu almak lazım? Randevuluysa randevu nasıl alınıyor?

Normalde aşırı kapalı yaşıyor olmama rağmen geçen cumartesi günü bir sınava girmiştim, dün de dolmuş kullanmam gerekti. Bunların hepsinde de çift kat maske taktım, sürekli ellerimi kolonyaladım falan ama bugün kendimi kötü hissediyorum. Hafif öksürük ve göğüs kısmımda hafif bir ağrı var. Yorgun da hissediyorum. Burnum hafif tıkalı. Makattan ateşimi ölçtüm, 37.6. İşkillendim doğrusu.
(3) 

Proje Yönetimi Eğitimi almak istiyorum

banusa #1473128 
Bunun için hazır online eğitimdeyken bir sertifika kursuna başlamak istiyorum. Yalnız internetten epeyce araştırmama rağmen karar veremedim. Fiyatlar, eğitim saatleri vs. çok farklı programlar var. Benim bu konuda bir eğitimi seçerken nelere dikkat etmem lazım, sertifikasyon noktasında nelere dikkat etmem lazım (uluslararası geçerlilik falan gibi mesela)? Ya da daha iyisi direkt şuranın verdiği eğitim çok iyidir, verdikleri sertifika da geçerlidir, işine yarar memnun kalırsın öneriniz var mı?
(2) 

Kulak tıkanıklığı ve çınlaması

banusa #1459070 
Dün bir anda kulaklarım tıkandı, bütün gün açılmadı. Bugün o tıkanıklık geçti ama şimdi de sol kulağımda sürekli bir çınlama var. Bunun nedeni ne olabilir? Hemen doktora gitsem mi yoksa bekleyeyim mi biraz belki geçer?
(5) 

Kargo ücretsiz kitap sitesi

banusa #1455936 
Vardı sanki? Yanlış mı hatırlıyorum? Varsa neresiydi?
(2) 

Black friday

banusa #1454520 
Akıllı bileklik alacağım. Black friday'i bekleyeyim mi, ciddi indirim oluyor mu n11'de, hepsiburada'da falan?
(4) 

Emekli sicil, ssk sicil ne bunlar?

banusa #1454248 
Bir başvuru için evrak toparlamaya çalışıyorum ama kafam çorba oldu artık. Emekli sicil no, bağkur sicil no, ssk sicil no istemişler. Bunların birbirinden farkı ne ola?

Ben sadece 3 sene kamuda çalıştım ve ayrıldım. Şu anda çalışmıyorum. Bu numaraların hepsi bende var mıdır :)
(4) 

Kedi ense damlası

banusa #1453294 
İnternet üzerinden alabileceğim memnun kaldığınız ense damlası tavsiyeniz var mıdır? Bahçedeki kediler için alacağım.

Eskiden Beaphar, Stronghold falan vardı, onlar artık Türkiye'de satılmıyor sanırım hiçbir yerde bulamadım.
(5) 

Hediye

banusa #1445864 
Farklı şehirdeki yakın bir arkadaşımı ziyarete gideceğim. Ona bir hediye aldım. Ama ailesiyle birlikte yaşıyor. Bir de tatlı ya da çikolata gibi bir şey alsam hani ortaya hediye gibi uygun olur mu, çok mu az olur? Anneye babaya da ayrı ayrı hediye almak saçma olur gibi geldi. Başka öneriniz varsa alayım.
(5) 

Maske temizliği

banusa #1445355 
Tırt maskeleri tamam kullanıp atıyoruz ama bu n95 maskeler, ventilli 3m maskeler falan çok pahalı tek kullanım sonrasında atılmak için. İnternette biraz araştırma yaptım ama bir de buraya sormak istedim. Aramızda bu tip maskelerden kullanan muhakkak vardır, siz ne yapıyorsunuz? Cidden bir kez kullanıp atıyor musunuz yoksa bir şekilde temizleyip tekrar kullanıyor musunuz? Temizlemek için kullandığınız yöntem varsa paylaşırsanız sevinirim.
(8) 

Arabada yakıt tüketimi

banusa #1442784 
Anladığım kadarıyla 90-110 km hızla optimum yakıt tüketimi oluyor. Peki daha hızlı gidince nolur? Cidden kayda değer bir şekilde oynuyor mu tüketim miktarı?
(3) 

Bir Türkçe kuralı

banusa #1429149 
Çoğul cins isimlerin fiil çekimleri tekil olur gibi bir kural hatırlıyorum.

Yani "kitaplar masanın üzerinde duruyorlar" değil de "kitaplar masanın üzerinde duruyor" olması gerekiyor.

Yalnız ben kafamdan mı sıkıyorum bu kuralı, gerçekten var mı emin olamadım. İnternette de nasıl aratacağımı bilemediğimden sanırım bir şey bulamadım bunla ilgili.

Sizin bilginiz varsa beni de bilgilendirebilir misiniz? Hatta bir kaynak verebilirseniz süper olur.
(2) 

Word dosyası sorusu

banusa #1284194 
Dosyaya bilgisayarda baktığımda her şey düzgün yerli yerinde gözüküyor, ama tabletten ve telefondan baktığımda sayfalardaki yazılar değişmiş oluyor, misal 10.sayfadaki yazı 11'e taşmış falan. Neden oluyor bu ve nasıl çözebilirim?
(3) 

Yarın kan tahlili yaptıracağım

banusa #1150656 
Genel bir kontrol amaçlı kan tahlili yaptıracağım sabah aç karnına. Anladığım kadarıyla epey bir şeye bakacaklar (doktor geniş bir panel olacak falan dedi). Çok saçma bir soru olacak biliyorum ama acaba ne kadar kan alırlar? Tek başıma gideceğim, biraz korkuyorum kan verince çok kötü oluyorum çünkü baya böyle bayılacak gibi. Hemen arkasından ne yesem daha çabuk toparlarım yanımda götüreyim? Bir de son soru, arabayla gideceğim acaba dönüşte kullanmamda bir sakınca olur mu, kullanabilir miyim ki?
(4) 

Karbonhidrat tüketmemek ama nasıl?

banusa #1097632 
Aşağıdaki bir duyuruyu görünce sormak istedim. Şimdi spor, yağ eritme, incelme vs denildiğinde hep söylenen karbonhidratı kes oluyor. Ancak tamamen carb free bir diyet yapmanın da iyi olmadığını söyleyenler var. Kafam karışıyor, hangisi doğru?

Karbonhidrat tüketmeyin diyenler tam olarak neleri yemememiz gerektiğini söylüyorlar allah rızası için kalem kalem yazar mısınız şuraya. İyi karbonhidrat var kötü karbonhidrat var, hepsini mi keselim? Benim de bel bölgemde fazlalıklar var. Ne yiyelim ne yemeyelim?
(4) 

Sakinleştirici iğne

banusa #1071285 
Böyle fenalaşan, sinir krizi geçiren insanlara falan yapıyolar ya bunu, ben çok merak ediyorum nasıl bir etkisi oluyor? Uyku falan mı getiriyor? İşlevi ne tam olarak, nasıl sakinleştiriyor? Gerçek hayatta da hiç görmedim, filmlerde haberlerde falan duydum sadece sakinleştirici iğne yapıldığını.
(4) 

Şu eski hac fotoğrafı falan gösteren aletlerin adı neydi?

banusa #873134 
Hani dürbün gibi bakıyosun da içinde küçük fotoğraflar var, basıyosun düğmesine diğer fotoğrafı gösteriyor. Anladınız di mi neyi sorduğumu. Onun adı ne ya? Google'da saçma sapan keywordlerle aradım ama bulamadım.
(2) 

spor malzemesi satan internet sitesi?

banusa #265394 
spor malzemeleri satan şöyle sağlam internet siteleri vardır muhtemelen.yerli olur, yabancı olur tavsiye edebileceğiniz online alışveriş yapabileceğim siteler hangileridir acaba?
1

mobil görünümden çık