(12) 

Kanada vizesi bu kadar çabuk sonuçlanır mı?

dirildimde geldim #1571925 
Arkadaşlar merhaba, 14 kasım tarihinde eşimle birlikte kanada vizesine başvuru yaptık. geçtiğimiz hafta çarşamba günü biometric verdikten sonra bugün danışman firma aradı ve aile bağlarımızın güçlü olmadığını neden göstererek red yediğimizi söyledi.

şimdi biz niyet mektubunu gözden geçirip tekrar başvuru yapacağız. fakat aklıma takılan soru, bu danışmanlık şirketi üçkağıt yapmış olabilir mi? Jet hızında red alacak bir profil değil bizimkisi. benim bu reddi ve başvuru sürecini gözden geçirebileceğim bir yöntem var mı? yani adam bana barkodlu pdf gönderiyor ben bir web sayfasına girip bunu tteyit edebilir miyim?

profilimiz;

6.5 ielts academic
1.1milyon bankada gösterildi(+5milyonluk gayrimenkul ve araba gösterildi, hepsi vergisi ödenmiş paralarla ve mirasla bize geçti)
kanada'da gidilecek okulun tam ücreti yatırıldı.
8 senelik aralıksız bir çalışma söz konusu

eşimse yine benzer durumlarda sadece ingilizcesi yok ve ona ingilizce eğitimi satın alıp ücretini ödedik.

babamlarla karşılıklı oturuyoruz, 7 sülalem aynı mahallede yaşıyor.

ben bu niyet mektubuna ne yazacağım da ikna edeceğim?
(3) 

laptop klavyeyesine bira dökülmesi

dirildimde geldim #1570993 
"Amerhaba dün akşam laptop uma bira döküldü, önce bezle kuruladım. sonra Elektronik temizleyici ıslak bezle temizledim. fakat klavye kafayı yedi. ne yapabilirim?

örnek yazı: KL"ARVE3k"af"aujme3i

böyle yazıyor.
(2) 

tekel beni kazıkladı mı?

dirildimde geldim #1561938 
2 yıldır sipariş verdiğim tekel, arada bir ekstra fıstık kaşar falan koyar 5 10tl ekstradan yolunu bulur bir şey demezdim. Fakat az önce 51₺'den Carlsberg şişe getirdi. Normalde yapmaz ama bu zam dalgasında ayak üstü öpüldük mü diye düşünemden edemedim.
(1) 

ekran kartı güncellemesi

dirildimde geldim #1555325 
merhaba arkadaşlar, yeni bir laptop aldım. 1 hafta içerisinde 2 nvidia ekran kartı güncellemesi geldi bende güncelledim fakat her güncellemeden sonra oyun performansı(fps) düştü. Ekran kartı rtx3050, ne yapsam da eski haline getirsem ben bu bilgisayarı?
(3) 

ad block aktif olmuyor.

dirildimde geldim #1554570 
merhabalar, yeni bilgisayar aldım alır almazda adblock kurdum fakat diğer bilgisayarlarımda olduğu gibi 100% bir önlem gerçekleşmedi acaba ben mi hatalı bir şey yapıyorum?
(2) 

hisse alım/satım platformu

dirildimde geldim #1546994 
garanti bankası üzerinden yapıyorum ama önerebileceğiniz bir platform var mı?

Remote E-ticaret uzmanı ve grafik tasarımcı iş ilanı

dirildimde geldim #1539952 
Bursa merkezli fabrikamızda 6 kalem ürün(aynı ürünün farklı varyasyonları) için E ticaret uzmanı ve grafik tasarımcı arayışı içindeyiz. Ayrı ayrı veya E ticaret uzmanı basit grafik işlerini hallederim derse tek kişi olarak arıyoruz.

Minimum 2 yıl tecrübe ve referans beklentimiz var.

Maaş: sabit + prim(e-ticaret)

Maaş: iş başına ücret veya ofis çalışması üzerine sabit maaş(grafik tasarım)

iletişim: DM
(1) 

Test mühendisliği kursları

dirildimde geldim #1535381 
Arkadaşlar merhaba, bir çok girişimini batıran kayınbiraderim geçtiğimiz günlerde bir kursa kayıt olmak için bizden borç para istedi. Arkadaşlarından birisi bu kurslara katılarak 6 ay gibi bir sürede kursu bitirip işe girmiş ve söylediğine göre 1700$ gibi bir ücret alıyormuş.

Bizden 5000$'lık kurs için 800$ istedi, ücretin kalanını kurs bitiminde işe girince ödeyecekmiş. Bu adam +30 lise mezunu esnaf kafasında birisi, ingilizcesine ben kefilim fuarlarımıza gelip bize destek olmuşluğu çoktur. Fakat benim mantığım bu işi almadı haliyle havaya gidecek bi 800$ olmaması için bilen arkadaşlara danışmak istedim, 6 aylık kursa katılarak bir işe girmesi mümkün mü?
(1) 

Whatsapp

dirildimde geldim #1477453 
bir kişinin profil fotoğrafını görmemiz onun bizi kesinlikle engellemediğine işaret değil mi?
(10) 

En öndeki dişim bütün olarak kırıldı

dirildimde geldim #1467888 
Herkese günaydın, az önce kahvaltıda börek yerken hiç bi sorunu olmayan dişim bütün olarak kırıldı ne bir acı ne bi kanama. bu diş yerine geri takılır mı? yeni diş yapılıyor mu? şuan inanılmaz bir şoktayım ne yapacağımı bilemedim.
(2) 

Kulaklık tavsiyesi

dirildimde geldim #1467269 
Öncelikle 2010 gibi ilk güzel kulaklığımı Creative Sound Blaster Tactic 3D Alpha olarak aldım ardından aldığım hiç bir kulaklık beni tatmin etmedi. En son 2 yıl önce doğum günümde hanım steelseries arctis 5 aldı şuan onu kullanıyorum ama hiç memnun değilim. Sesi ve bass'ı yükseltmek için FX diye bir program kullanmak zorunda kalıyorum. Kesenin ağzını açıp gerçekten güzel bir kulaklık almak istiyorum. Temel arzularım MÜKEMMEL BASS deneyimi ve gerçekten desibeli yüksek olması. Ekstra program kullanma ihtiyacı duymadan keyifli natural hisler tatmak istiyorum.

bütçe: 10k olmasa da bu uğurda 2.5 3 vermeye hazırım hatta fazlası bile olabilir. Önemli olan doğru kulaklığı bulabilmek.

not: satın almadan önce kulaklıkları deneten bir mağaza var mı?
(1) 

Ps4 hdmi sorunu. (Ses var goruntu yok)

dirildimde geldim #1446704 
Daha önce ayni konsolu ayni tv ye takip sorunsuz kullaniyorduk. En son 1 sene once kullanildi(ps4 bu sure zarfinda baskasi kullaniyordu). Kabloda ve konsolda bir problem yok ikisini de farkli aygitlarla test ettik. Tv'nin markasi Lg-uk6470plc. Daha once bu problemi yasayan ve cozumunu bilen arkadaslarin tavsiyelerine ihtiyacimiz var.
(1) 

bir dizi vardı lost parody gibi

dirildimde geldim #1367495 
yani lost evreninde geçiyormuş gibi ama komediydi, erkek hostes dizinin başroluydü.
(4) 

Bu normal mi?

dirildimde geldim #1356289 
Sorun ekte, bir çözümü var mı acaba? deli gibi ses çıkartıyor, bilgisayarı alalı daha 1 ay olmadı.

eksiup.com
(3) 

Hobi olarak kod yazmaya başlamak

dirildimde geldim #1355273 
Bi kaç yıl önce Unity üzerinden galiba C# ile oyun yapmaya çalışıyor baya da eğleniyordum, ben şimdi bu eğlencemi bir kademe yukarı çıkartmak istiyorum. Galiba Fron End Developer(ne kadar meşakatli ve zor bir kulvar olduğunu biliyorum) diyorlar benim uğraşmak istediğim alana, ben şimdi diyorum ki; HTML5 ve CSS3'e bir giriş yapayım, sonrasına bakarız. Acaba izlediğim yol doğru mu? Yani dur kardeş, sen önce bi C ne bileyim C++ öğren sonra bakarsın o işlere mi deniyor? valla bilen birisi bi yol haritası çizse ne iyi olur.
(2) 

Twitter'da anlamsızca yazılan yazılar.

dirildimde geldim #1314554 
Çok twitter'dan anlayan birisi değilim, öyle arada girer bahis sayfalarını falan takip ederim, az önce #tetikçiHalktvde diye bir şey gördüm tıkladım, yüzlerce fake hesaptan yüzlerce anlamsız twitler atıldığını gördüm. bunun sebebi sahte hesaplarla yukarıya taşınmak istenmesi mi? kim neden uğraşır böyle bir şey için?
(1) 

vakıfbank hesap no öğrenme

dirildimde geldim #1307971 
şimdi ibanım yazıyor onda sorun yok fakat mobil bankacılığa girince 12489128941 gibi uzun bi rakam var. bunda hangisi şube kodu hangisi hesap numarası?
(3) 

Urfa'da sıra gecesi.

dirildimde geldim #1307057 
eşim ve bi arkadaşımızın ailesiyle gideceğiz 7 8 kişi kadar olacağız. şöyle gidelim rakı içelim kebap yiyelim, şahane türküler dinleyelim. var mıdır böyle bildiğiniz nezih yeni başlayanlar için bir mekan. bu arada urfa'ya gidince de görmemiz gereken kart postal dışında lezzetler mekanlar varsa söyleyebilirsiniz.

not:yolculuk önümüzdeki ay.
(5) 

soğuk kahveyi evde yapmak

dirildimde geldim #1306469 
Ekteki kahveyi evde yapmak mümkün mü? tanesini 5 liradan satıyorlar, 5 liraya 1 litre yapsam bana yeter. Aynı lezzeti veya yakın bi lezzeti arıyorum.
(3) 

neyci bu adamlar?

dirildimde geldim #1291386 
www.youtube.com

3. saniyede gözüküyorlar ellerinde zincirli süpürgelerle sırtlarına vuruyorlar. tam olarak neyci bu adamlar?

edit: caferilermiş, cevap veren arkadaşlara çok teşekküre ederim.
(1) 

AB oturum izni

dirildimde geldim #1284649 
Almanya'da oturum iznimiz(vatandaşlık değil) varsa farzı misal fransa'da oturup yaşayabilir miyiz?
(1) 

Bütün liglerin başlama tarihini nereden öğrenebilirim?

dirildimde geldim #1214222 
Yani toplu olarak bir liste yapılmış mı? ben bi araştırdım fakat bulamadım.
(2) 

bu youtube kanalı para kazanıyor mu?

dirildimde geldim #1183723 
www.youtube.com bu youtube kanalı telif hakkı bulunan şarkıları paylaşıyor ve altına telif haklarının sahiplerinin bağlantı adreslerini ekliyor. bize sağladığı tek ayrıcalık çeviri ve sözleri. şimdi bu adamlar bu kanaldan para kazanıyor mu?
(3) 

Ekran kartı güncelleme

dirildimde geldim #1074190 
kurulu sürüm 326.60

güncel sürüm 364 bilmem kaç. ben şimdi internetten güncel sürümü indirip kursam bi problem yaşar mıyım?

not: geforce experience'tan güncelle dediğim zaman 0sn/0mb gibi bir şey diyor. durdurmaya kalktığımdaysa hata veriyor. bilgisayar benim değil, benim olmadığı gibi içince tezler makaleler falan var. bozmadan nasıl güncellerim?
(2) 

aynı LAN'i paylaştığımız bilgisayarı kontrol etmem mümkün mü?

dirildimde geldim #968200 
olayı anlatıyorum, tv'ye bağlı olan masaüstü bilgisayarımı laptoptan kontrol edip müzikleri oradan dinlemek istiyorum(sinema sistemi oraya bağlı). ve bunu yerimden kalkmadan yapmak istiyorum. galiba teamviewer diye bir program var ama ona hiç bulaşmadan yapmak mümkün mü?
(1) 

ev ağı kurma ve ortak oyun çalıştırma

dirildimde geldim #946374 
arkadaşlar masaüstü bilgisayarımda bir online oyun yüklü ve ben bunu laptopıma ev ağı yoluyla aktarıp oynamak istiyorum acaba bu mümkün mü?

neden laptopıma iinternetten kurmuyorum? çünkü oyun 99% da yama hatası veriyor, bende böyle bir şey yaparsam belki sorunu ortadan kaldırırım diye düşündüm.

mümkün mü?
(1) 

elektronik müzik

dirildimde geldim #927046 
örnek müzik video, youtu.be

şimdi akustik davul var sahnelerinde onun dışında bi kılavye ve ona bağlı olan bi kaç ekipman var, bilgili bir arkadaş tam liste çıkartabilir mi? ayrıca tamamen içgüdüsel olarak soruyorum alınması gereken bilgisayar programı var mı?
(3) 

sol diz kapağımın altı ve sağ ayak bileğim ağrıyor

dirildimde geldim #882848 
merdiven iner çıkarken sol diz kapağımın altı beni bitiriyor arkadaşlar istemsizce acı sesleri çıkartıyorum. sağ ayak bileğim büyük ihtimal yanlış bir hareketten dolayı zedelendi. doktora gidecek zamanım yok, acaba medikallerde satılan bezlerle sarsam geçer mi?
(4) 

rolleme nedir?

dirildimde geldim #865538 
galiba bandista grubundan kelime hazneme girmiş bir kelime. yerli yersiz kullanıyor ve yazıyorum. tam anlamını bilen var mı?
(2) 

osmanlı yedi sene hapis yatmak

dirildimde geldim #862747 
tam emin değilim fakat yedi sene hapis yatmanın anlamı birisini öldürmek mi oluyor? bir çok türküde bu geçiyor, yedi sene hapis yatarım senin için diyorlar. katil olurum demeye mi getiriyorlar?
(5) 

bu enstrumanın ismi ve benzer parçalar

dirildimde geldim #854251 
youtu.be


çok kısa saplı bir saz olduğunu müzisyen olmam açısından anlayabiliyorum fakat ismini ve benzer türküleri bulamıyorum. biraz yardımcı olursanız, bi ara bira ısmarlarım.
(8) 

bu ne kuşu?

dirildimde geldim #831670 
soru başlıkta kuş ekte.

cevaplar sonrası edit: ortak kanı, sanatçımızın kuşu özbek pilavına çevirmiş olduğu üzerine. çok teşekkürler arkadaşlar.
(1) 

akla gelmeyen film

dirildimde geldim #650162 
sevgili dostlar bundan 5 6 yıl önce bir film izlemiştim fakat ismi bir türlü aklıma gelmiyor. konusu bir prens okumak için bi şehre geliyor ve orada bir genç kıza aşık oluyor, sonra olaylar olaylar. galiba danimarka prensiydi. çıtır çerez tadında izlemelik bir filmdi fakat kafayı yemek üzereyim bir türlü aklıma gelmiyor.
(1) 

kiraz likörü

dirildimde geldim #642790 
elimde 50cl kiraz likörü var arkadaşlar fakat baya yoğun kıvamda. biraz daha içimi rahat yapmak istiyorum. normalde koca bir likör şişesini 1 saatte bitiren ben şuan fena durumdayım. elimde vodka süt ve gazlı meşrubat var.
(1) 

latince okumaca

dirildimde geldim #632439 
"ordo ab chao" ve "audi vide tace" cümleleri nasıl okunuyor?
(3) 

latin alfabesi

dirildimde geldim #632393 
arkadaşlar günümüzde kullanılan latin alfabesiyle geçmişte kullanılan latin alfabesi birebir tutuyor mu? ayrıca karanlık çağ olarak bilinen dönemde kilisenin kullandığı alfabe yine günümüz latin alfabesi miydi? ve son bir soru baktığım zaman bir çok latin alfabesi görüyorum bunların arasında old english,irish etc. tarzında bir çok alfabe türü var. en yaygını ve günümüze temel olanı hangisidir?

sorularım fazla basit biliyorum. ve biliyorum ki internette biraz araştırırsak bulabiliriz cevapları fakat benim ingilizcem tatmin edici düzeyde olmadığı için ve kaynakları tam tercüme edemediğim için bu sorular kafama takılmış durumda.
(1) 

işaret parmağını burna götürmek

dirildimde geldim #614289 
tam olarak anlamı nedir? burnun ucuna işaret parmağımızın iç yüzü ile dokunuyoruz. tahminim mafya anlamına geliyor. emin olmak istedim. internette biraz bakındım fakat beceremedim galiba.
(5) 

elektrikler kesilince bütün yazdıklarım gitti

dirildimde geldim #608460 
arkadaşlar, yarım saat önce word dosyasını kaydetmeye fırsatım olmadan elektrikler kesildi. kurtarma şansım var mı? ne kadar uğraşırsam uğraşayım tekrar yazamayacağım bir konu olduğu için, günlerimi alsa dahi kurtarmak istiyorum.
(1) 

noviembre soundtrack

dirildimde geldim #534169 
youtu.be adını bilen var mı yada sadece tek başına dinleyebileceğim bir link.
(6) 

zenci müziği

dirildimde geldim #452112 
sevgili getto çocukları,
son zamanlarda ciddi olarak gangsta rape sarmış durumdayım ve bana bir kaç öneride bulunmanız pek tabi mutlu eder beni. şimdi gangsta olayını ben tam bilmiyorum ama istediğim soundı size dinletebilirim.

youtu.be

şimdi bu christian rap oluyor galiba ama soundtaki agresifliği görüyorsunuz dimi. böyle bir şey arıyorum ben. mümkünse, dünya çapında tanınmayan zenci abilerimizden olsun.
1

mobil görünümden çık