(6) 

amerikan menşeli outdoor firmasının türkiye'de üretilmiş ürünü

newlywed #1579962 
bu firma bir ürün üretmiş ve bu ürün sadece türk web sitelerinde satılıyor. sipariş edilen ürünün etiketinde de türkiye'de üretildiği yazıyor. bu ürün çakma mıdır?
(5) 

e-faturada isim yanlışlığı

newlywed #1575781 
Şahıs işletmesi için alınan ürünün faturası yanlış isim adına kesilmiş ama kimlik numarası doğru. Bu yanlışlık düzeltilmezse vergiden düşmek için kullanılamaz, değil mi? Bu durum ürün iade edilmeden çözülebilir mi?
(3) 

viko çoklu prizin sahte olup olmaması

newlywed #1566076 
Burada fişin gireceği yerdeki delikler turuncu gözüküyor ama bendekinde gri. Görsellerde de bu kısım hep turuncu. Bendeki sahte olabilir mi?

www.hepsiburada.com
(2) 

xiaomi tarzı android telefonlarda whatsapp send folder var mı?

newlywed #1540960 
Samsung'da whatsapp'ın gönderilenler gibi bir klasörü vardı. Orada gönderilen resimler görülebiliyordu. Bu telefonlarda da var mı? Ben telefonun listeleme kısmında göremedim.
(3) 

emdr terapisi ne zaman sonuç verir?

newlywed #1538092 
emdr terapisi alıyorum ama çalıştığımız konular ile ilgili hissettiğim duygularda hiçbir değişiklik olmadı. psikolog elini bir sağa bir sola götürüp benim onun elini takip etmemi söylüyor sonra da çalıştığımız konu ile ilgili aklıma ne geldiğini soruyor.
emdr'de amaç geçmişte bizi etkileyen olaylara karşı artık daha duyarsız olmamızı sağlamak değil mi? bende hiçbir değişiklik olmadı.
açıkçası bu terapinin bendeki etkinliği konusunda umutsuzluğa düştüm. daha fazla zaman ve para harcamak istemiyorum. sizin tecrübeleriniz nelerdir? psikolog mu iyi terapi yapamıyor yoksa bu terapi mi bende çalışmıyor bir cevap bulmaya çalışıyorum. sizin terapistiniz de mi bu şekilde terapi yapıyor, siz nasıl sonuçlar aldınız, etkisini gördüyseniz bu etkiyi terapiden ne kadar sonra gördünüz?
(5) 

plan yapamamak, düzensiz olmak

newlywed #1536637 
yapmam gereken bir sürü bir şey var. çoğunlukla procrastination (ertelemecilik) ile mücadele diyorum ama sorun bundan da karışık gibi. küçüklükten beri odamı toparlamak zordu, hiç planlı çalışmadım, her şeyi son ana bırakırdım. şimdi de evi toparlayamıyorum. her yer çok dağınık. bir şeye başlamam çok zor olduğu gibi, başladığım zaman da ayrıntılara aşırı takılıyorum. ayrıntılara aşırı takıldığımdan önümdeki işler kolay bitmiyor. bütün bunlar bende aşırı derecede anksiyete yaratıyor. benzer şeyler yaşayanlar var mı ve terapi dışında çözüm olarak ne önerirsiniz?
(6) 

tez hocasına attığım e-mailde hata

newlywed #1536527 
normalde e-mail yazarken çok dikkat ederim, göndermeden önce okuduğum halde gözümden kaçmış. iki yerde hata yapmışım. mesela birinde oluşması yazacağıma oluşmaması yazmışım. iki yerde de aslında cümlenin gidişinden anlam anlaşılıyor ama bir daha aynı e-maili düzeltmeleri yaparak göndereyim mi (hocam şuralarda yanlış yazmışım diye) yoksa hiçbir şey yollamayayım mı?
(1) 

klarnet tavsiyesi

newlywed #1535783 
10000 tl altı sibemol klarnetler çok mu kalitesizdir? tavsiye edebileceğiniz klarnetler var mı?
(4) 

bir programı tamamen silme

newlywed #1535366 
programı add/remove programs'tan siliyorum (windows). Normalde kurarken lisans sözleşmesi falan kabul ettiriyordu. Sildikten sonra yeniden yüklemeye çalıştığında lisans kabul etme ve bazı aşamaları önüme çıkarmadı. Buradan aslında add/remove programs'ın hiç kurulmamış haline döndüremediğini anlıyorum. Gerçekten tamamen nasıl kaldırabilirim ki ilk kurmaya çalıştığımdaki gibi tüm aşamaları tekrardan göstersin?
(4) 

yıkanan micro usb kablosu

newlywed #1534410 
Elimde Samsung'un orijinal micro usb data ve şarj kablosu vardı. Bu kablo yanlışlıkla çamaşır makinesinde yıkandı. Kablo yıkandıktan sonra telefonu kabloyla bilgisayara bağladım, telefondaki dataları görüyor ama açıkçası bağladığıma pişman oldum. Bilgisayar dataları görüyor ama ben tek tek eskiden hangi data vardı yoktu bilmem pek mümkün olmadığı için acaba bu kabloyu kullanmak telefonun hafızasına zarar vermiş midir diye açıkçası endişeleniyorum.

Zarar verme ihtimali var mı?
(2) 

ev sahibinin evine taşınan bilgisi

newlywed #1534189 
İkametgahımızı yeni bir eve aldığımız zaman şu şahıs evinize taşınmıştır tarzı bir mesaj mülk sahbine gidiyor mu?
(6) 

birini aklından çıkaramamak

newlywed #1532479 
Bir arkadaşım vardı. Çok saçma sapan bir nedenden dolayı küstük. Aşırı narsist ve egoist biri. Konuyu konuşma çabalarıma rağmen hiçbir şekilde mesajlarıma cevap vermiyor. Bu bende artık bir takıntı haline geldi. Sürekli bu konuyu düşünüyorum, bana yaptığı haksızlık duygusundan bir türlü çıkamıyorum. Sürekli aklımda bu konu var. Çok acımasız biri olduğunu düşünüyorum. Benim ondan bir cevap almamın çok önemli olduğunu artık bu ısrarlı çabamdan anladı ve canımı daha çok yakmak için cevap vermiyor. Bu kadar zalim olduğu için ondan nefret ediyorum. O hayatına devam ediyor, ben devam edemiyorum. bu konuyu nasıl unuturum, böyle bir şey yaşayanınız var mı?
(2) 

İstanbulkart için hes kodu

newlywed #1529516 
İki sorum var:
1. Hiç hes kodu tanımlatmadığım İstanbulkartım vardı. Sorunsuz kullanabilir miyim?
2. Yeni alınan İstanbulkartlarda da hes kodu tanımlatma gereği kesin olarak kalktı değil mi?
(4) 

çoğu işin rast gitmemesi

newlywed #1526384 
Hayatıma dönüp baktığımda hep kritik noktalarda bir şeylerin ters gittiğini görüyorum. Şimdi de psikolojik olarak aşırı bunaldım. Tam çıkmaya çalışıyorum, adım atmaya çalışıyorum, başka bir engel çıkıveriyor. O yüzden de yine bir olumsuzlukla karşılacağım diye adım atasım bile gelmiyor. Yıldızım mı düşük, bütün bunlar neden kaynaklanıyor gerçekten bilmiyorum. Üzerimde büyü olduğunu bile düşünmeye başladım. Negatif enerji sarmalında mıyım da böyle oluyor bilmiyorum, inanın çok yıldım. Yine bir engel çıkacak diye çabalamak bile istemiyorum. Böyle zamanlarınız oldu mu, bu düşük titreşim vs artık neyse bunlara inanıyor musunuz? Bu durumda ne yapmak gerek?
(4) 

Diş kontrolü ve hijyen takıntısı

newlywed #1520506 
Diş doktoruna gitmem gerek ama hijyen takıntım olduğu için bir türlü gidemiyorum. Mesela doktorun kullandığı ağzınızdaki suyu çeken bir cihaz var. O nasıl steril ediliyor ya steril etmeyi unutmuşlarsa diye düşünüp doktora gitmek istemiyorum.

Bahsettiğim cihaz ve diğer kullanılan aletlerin nasıl sterile edildiğini biliyor musunuz?
(3) 

elektrikli ev aletlerinden anlayanlar için tost makinesi problemi

newlywed #1503634 
aldığımız tost makinesi çalıştıktan biraz sonra sigorta attırıyor.

1. cihaz iade edilmeli mi yoksa prizde mi problem vardır?

2. bir de cihazda power (güç) ve ready (hazır) diye iki gösterge var. normalde mantık cihaz ilk çalıştırıldığında "güç" göstergesi yanacak, cihaz iyice ısındığında da "hazır" göstergesi yanacak ama "hazır"da da sürekli kalmıyor arada "güç" göstergesine geçişler olup sonra tekrar "hazır"a dönüyor. bu cihazın bozuk olduğunu gösterir mi?

iade edip etmeme konusunda kararsız kaldık, ne yapalım?
(7) 

internet yokken silinen whatsapp mesajı ulaşır mı?

newlywed #1452450 
annem misafir çocuğuna telefonunu vermiş uçak modunda. çocuk galeriden bir şeyler gönderdim, sildim ama demiş. annemin galerisinde de kimlik fotokopisi falan vardı. whatsapp'a girdiğinde de bir şey gönderilmiş gibi gözükmüyor ama aklıma şu geldi. mesela çocuk annemin galerisinden bir fotoyu bir gruba gönderdi diyelim. sonra da benden sil/herkesten sil çıkıyor ya o da benden sile bastı. herkesten sil demediği için telefon internete ilk bağlandığı anda foto herkese gider mi? tabii bizim tarafımızda mesaj silindiği için bunu gruba sormadıkça bilemeyeceğiz.

bu durumla ilgili deneyimi olan veya deneyebilecek var mı? telefonunuzun android mi ios mu olduğunu söylerseniz de sevinirim.
(5) 

musluk tamiri

newlywed #1436395 
musluk yuvasından çıktı, sağa sola oynuyor. siyah conta olan kısım gözüküyor kaldırınca. tesisatçıya sorduğumda vidası paslanmıştır dedi ama ben farklı düşünüyorum. çünkü bu sorun eve halam geldikten sonra oldu. halam titiz, ellerini yıkarken muhakkak musluğu da yıkıyor. musluğun mermer tezgahla birleştiği yer de sürekli ıslak kalıyordu.

bu durumun çözümü nedir, tesisatçı çağırmadan kendimiz halledebilir miyiz?
(3) 

foto düzenleme bilenlere soru

newlywed #1430747 
elimde iki foto var (tekrar yeni bir foto çekme ihtimali de yok), biri yatay biri dikey çekilmiş, ikisinde de aynı cisimler var, ben bu cisimlerin düzeninin yani birbirine göre konumunun değişmediğini ispatlamaya çalışıyorum.
paintte açtım üst üste getirmeye çalıştım ama farklı mesafelerden çekildiği ve biri dikey biri yatay modda çekildiği için pek olmadı. sanıyorum önce cisimleri aynı ebata getirmeye çalışmak lazım. bunu nasıl yapabilirim? elimde photoshop programı yok. paint var sadece.
(5) 

ağaçlara tutulan ilaca maruz kalmak

newlywed #1428604 
annem sokakta yürürken (yüksek duvarlı bir yerden geçiyor). oradan tam geçerken kafasından aşağı yağmur gibi bir şey inmiş. o da bakmış ki duvarın yanındaki ağaçlara ilaç atıyorlarmış. ne bu diye sorunca ağaçtaki tırtıllar için demiş adam. bir zararı yok demiş ama kendinde de gaz maskesi varmış.

bunun ne gibi bir zararı olur?
(4) 

hafif yalama yapmış vidada akülü tornavida

newlywed #1428177 
evde çok da kaliteli olmayan iki yıldız tornavida var. birinin üzerinde 6mm, diğerinin üzerinde 5mm yazıyor. 6mm olan hafif büyük geldi, boşa döndü. daha fazla da denemedim. çünkü her döndükçe vidaya daha zarar veriyordu. 5 mm de küçük geldi, yanları hep boşluklu kaldı. bunlar 5 liralık çok kaliteli olmayan tornavidalar.

1. akülü tornavida alsam başarı şansı daha mı yüksek olur?
2. akülüye gerek yoksa önerebileceğiniz tornavidalar nelerdir?
(3) 

susam yağı, çörek otu yağı vs. atılmalı mı?

newlywed #1426843 
üzerlerinde miatları yazıyor ama yine de atmadan sorayım dedim. evde miadı geçmiş, dört beş yıllık bu tarz yağlar var. atayım mı, yoksa kullanılır mı?
(5) 

rüya görme zamanı

newlywed #1414185 
rüya uyuduktan sonra min 1.5 saat sonra görülüyormuş ama ben uyuduktan 5 dakika sonra rüya gördüğümü biliyorum. siz uyur uyumaz rüya görüyor musunuz?
(2) 

whatsapp mesaj saati

newlywed #1396462 
telefonunuz internete kapalıyken gelen mesajların saatleri siz daha sonra internetinizi açtığınızda (mesela iki gün sonra) doğru gözüküyor mu? hiç whatsappın bu konuda yanlışlık yaptığını gördünüz mü?
(8) 

yatakta saklanan böcek?

newlywed #1372152 
üç dört gündür sabahları kalktığımda beni bir şeyler ısırmış oluyor ve kaşıntıyla beraber ısırılan bölge pembe kabartılı bir şekll alıyor. yatakta böcek falan da görebilmiş değilim ama bu nedir, ne yapılabilir?
(2) 

çiğ köfte zincirlerinden alınan çiğ köfteler buzlukta saklanabilir mi?

newlywed #1334908 
saklanırsa kaç gün?
(5) 

apple icloud hesabı

newlywed #1333300 
apple dünyasına yabancıyım. apple'in verdiği icloud, me uzantılı email adresleri iosta uygulama indirmek için de kullanılıyor mu? yoksa appleid farklı bir email adresi ile mi alınıyor?
(3) 

tost makinesi prizde 1 saat unutulursa ne kadar elektrik harcar?

newlywed #1331969 
ürün özelliklerinde 1800 watt yazıyor.
(1) 

bir şey silmiş miyimdir? - windows içerir -

newlywed #1331967 
yanlışlıkla delete tuşuna basmışım, "preparing to recycle, discovering items" çıktı, hemen çarpıya bastım ama bir şey silinmiş midir diye evham yapıyorum. çöp kutusunda o klasörlerden silinen bir şey yok, yoksa shift delete'ye mi bastım vs bir şeyler silinmiş midir diye evham yapıyorum. daha başka nasıl emin olabilirim?


ya da bir klasör üzerinde hangi değişikliklerin yapıldığını tutan bir log dosyası var mıdır?
(5) 

kulak deliğindeki geçmeyen sertlik

newlywed #1329505 
çocukken kulağımı deldirmiştim. bir iki sene küpe taktım sonra hiç takmadım ama yıllardır o delinen yerde (ikisinde de) toplu iğne başı gibi bir şey dokununca elime geliyor. bu normal mi? bahsettiğim şey beze değil, dışardan belli olan bir şey de yok, sadece dokununca o sertlik var ikisinde de. sizin de öyle mi?
(3) 

kulaklıkla şarkı söylerken sesi kaydetmek

newlywed #1328543 
kaydettiğim ses gecikmeli bir tuhaf oluyor, bu nedendir, nasıl aşılır?
(9) 

boğaz ağrısı için antibiyotikten başka çare yok mu?

newlywed #1328023 
hiç boğaz kültürü yaptırmadım ama bendeki muhtemelen bakteri kökenli çünkü antibiyotik kullandığımda iyileşiyordu.
üşütme kaynaklı boğazlarım şişti ve yutkunmakta zorluk çekiyorum. kulaklarımın içi kaşınıyor/acıyor. sürekli tuzlu suyla gargara yapıyorum ama henüz iyileşme kaydemedim. bunun antibiyotiksiz iyileşme yolu yok mu?
(3) 

ayakkabıdaki yapıştırıcı lekesi

newlywed #1327153 
(yeni) spor ayakkabının üzerinde yapıştırıcı lekesi olduğunu düşündüğüm bir leke var. ilk önce ıslak bezle denedim çıkmadı, sonra beze biraz aseton döktüm onla sildim. onla da çıkmadı. ayakkabının o kısmında renk farkı belli oluyor. bu lekeden nasıl kurtulunabilir, yoksa iade etmek tek çözüm mü?
(4) 

n11 ürüne yorum yapıldığında puan veriyor mu?

newlywed #1325637 
veriyorsa kaç puan veriyor?
(18) 

kaba insanlara karşı ne yapıyorsunuz?

newlywed #1324424 
geçenlerde yolda biri atkısını düşürdü fark etmedi, ben de seslendim atkınızı düşürdünüz diye. kadın hiç teşekkür etmedi. bir genç kız vardı, elinde eşyaları vardı, ben de apartman kapısını açtım, o geçene kadar da kapıyı tuttum. bunun da ağzından merhabasını bırak bir teşekkür ederim lafı bile çıkmadı. ben de keşke "rica ederim" desem mi diye kafamdan geçirmedim değil. böyle durumlarda ne yapmak gerek? bana birinin çok küçük bir iyiliği bile dokunsa ben teşekkür ederim. insanımızın çoğu niye böyle?
(4) 

telefonu şirket üzerine almak

newlywed #1319767 
kardeşimin şahıs şirketi var, onun üzerinden telefon almak mantıklı mı yoksa dezavantajlı bir durum var mıdır? benim anladığım kdv ay sonunda düşülebiliyor, doğru mudur? iade edilmek falan istense iade faturası vb. işler zor mu?
(11) 

dönel kavşakta geçiş

newlywed #1318155 
dönel kavşakta iki araç da sola dönecek diyelim. içteki araçın dıştaki araca mı yoksa dıştaki aracın içteki araca mı geçiş üstünlüğü vardır?
(5) 

cellular modelli ipadler nasıl çalışıyor?

newlywed #1317627 
ipade telefonun sim kartı mı takılıyor öyle ise simi oraya takarsak telefonumuzu nasıl kullanıyoruz?
(6) 

ssd'yi harici şekilde kullanmak

newlywed #1316666 
ssd'yi harddisk kutusuyla kullanınca okuma yazma hızları çok düşüyor. ssd'yi aynı hızda kullanabilmek için illa ki laptopun içindeki sata bağlantısını mı kullanmak gerekiyor? harici ve orijinal hızlarda kullanmanın başka bir yolu var mı?
(1) 

alerji mi böcek ısırığı mı?

newlywed #1312695 
vücudumda kırmızı sinek ısırığına benzer kırmızı şişkinlikler oluştu ve kaşınıyor, ortalıkta herhangi bi sinek/sivrisinek de yok. bu şişkinlikler düzenli bir dağılıma sahip değil o yüzden alerji değil diye düşündüm. bendeki şişkinlikler küme şeklinde. alerji lekeleri vücutta dağınık olarak görülebilir mi? bu lekeler neden kaynaklı olabilir?
(1) 

faks gönderme vs. güvenlik

newlywed #1305056 
faks gönderdiğimizde faks makinesinin sahibi gönderilen belgeyi, son gönderilenler vs. gibi bir menüden tekrar çıkartabiliyor mu?

faks makinem yok ve başka birinin makinesini kullanmak durumundayım. gönderdiğim belgeleri daha sonra makinenin sahibi çıkartabilir mi?
(4) 

tatile çıkmadan önce su vanası kapatılmalı mı?

newlywed #1294099 
Kapatmazsak çok büyük bir problemle karşılaşır mıyız, evdeki su muslukları kapalı olsa bile herhangi bir su basma riski var mı?
(5) 

bu hastalık ne olabilir?

newlywed #1292745 
mevcut olarak yıllardır her iki bilekte de tendinit vardı (bileğin serçe parmak kısmı tarafında). son 6 aydır da parmaklarda şişme ve orta üç parmakta bükülme zorluğu var. bunlarla bağlantılı mı bilmiyorum ama böbreklerde de ara ara anlık küçük sızılar oluşuyor. sorun ne olabilir? elbette ki doktora gideceğim ama fikir almak istiyorum.

bu arada önce ortopediye mi, iç hastalıklarına mı ürolojiye mi gideyim?
(2) 

tanklı yazıcının sayfanın en alt sol kısmında mürekkep lekesi bırakması

newlywed #1292194 
yazıcı yeni, hatta mürekkepleri bugün doldurdum ama çıktıların sol alt kısmında hep siyah mürekkep lekesi oluyor. nasıl düzeltebilirim?
(2) 

dahiliye muayenesinde kalp dinleniyor mu?

newlywed #1287100 
sb.
(4) 

anlatım akışını bozan cümle

newlywed #1286353 
Bir ulusun kalkınması demek, her bakımdan güzelleşmesi, yaşayış ve düşünce biçiminde güzele daha çok değer vermesi demektir. (1) Güzellik bir armağandır. (2) Çirkinlikler içinde kalkınma olamaz. (3) Toplumsal değerlere aykırı bir yaşam ulusları ileri götüremez, geliştiremez. (4) Sağlıklı ve onurlu bir toplum her açıdan temiz olmayı gerektirir.

Paragraftaki numaralandırılmış cümlelerden hangisi, anlatım akışını bozmaktadır?

a)1 b)2 c)3 d)4

not: nedenini de açıklarsanız sevinirim.
1

mobil görünümden çık