(9) 

fotodaki halı değerli midir?

entropik #1592854 
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co

halı 90-100 yıllık ama el dokuma mıdır nedir para eder mi?
(10) 

ev alma işleri

entropik #1582533 
selamlar. bi ev alma durumumuz var. emlakçı tapuya gitmeden ödeme yapılır dedi. daha önce de aldım sattım hiç duymadım böyle bişey. gerçi benimkiler hep kredili olduğu için bankada bitiyodu işlem. bu sefer havale yapılacak hepsi. tapuda yapmak daha mantıklı değil mi imza sırasında?
(4) 

chatgpt 4o kullanabilen var mı

entropik #1582512 
üye oldum prosuna ama instagrama düşen videolar gibi videoyla görüşmeyi çözemedim. aynı 3,5 un biraz daha akıllısı. nası yapıyoruz çözebilen var mı?

www.instagram.com
(11) 

Muz ağaçlarına dadanan komşu

entropik #1582251 
apartman ve havuz arasına muz ağaçları dikildi, 2. kattan bir kişi benim "havuz manzara"mı kapatıyor diyerek yönetime şikayet etti ve tüm muzlar kesildi. tabi muzlar arsız tekrar çıkıyor sürekli ama bu manyak ayağıyla eze kıra yine çıkmasını engelliyor bu muzların. ne yapmak gerekir yönetime dilekçe yazıp imza mı toplayalım. yada bunu ağaçlara zarar veriyor diye şikayet edebileceğimiz biyer var mı? ağaçlara zarar verirken videoya alıp sosyal medyaya atayım dedim bu sefer ben haksız duruma mı düşerim.
yoksa en temizi adamı muz ağazıyla dövmek mi ?
(4) 

avukat veya emlak bilirkişisi pls

entropik #1582057 
şimdi bir kuzenimle ortak ev alıyoruz. bu evde ölene kadar kendi kalacak öldükten sonra benim çocuğuma kalacak. hangisi daha mantıklı;

1-evi benim adıma alıp şerh koydurmak mı
2-yoksa kuzenin adına alıp vasiyet düzenlemek mi

bu arada kuzenin anası babası var yaşlı
iki de kardeşi var ama annesinin ilk evliliğinden
bunlar sonra çıkıp hak talep edebilirler mi vasiyet olursa
(2) 

web sitesi satışı

entropik #1581618 
web sitemin 18bine yakın organik üyesi var. web sitesini satsam, satın alan kişi içerik değiştirse vs. hukuki olarak sıkıntı yaşar mıyım? öyle satış falan yapılan bir site değil. hatta atayım linkini: alseninolsun.net
(3) 

anaokulu için ingilzce stop motion film

entropik #1580838 
www.dailymotion.com

sizce bu film uygun mudur 6 yaş anaokulu ingilizce dersi için?

genel olarak biraz ürkünç gibi geldi de özellikle 11. dakikadan sonra..
(11) 

ev almak için doğru zaman mı?

entropik #1578941 
bir tanıdıklarım yakın zamanda ev almayı planlıyorlar Antalyada. fiyatlar şuan düşüş trendinde. onlar da parayı 3 aylık faize koyalım evler düşer para artar daha iyi bir ev alırız diyolar ama ben 3 ayda evlerin fırlamasından korkuyorum. her türlü fikir yorum plis.
(2) 

arkada çalan şarkı

entropik #1578697 
www.instagram.com

bilene 1 milyon dolar. teşekkürler.
(1) 

esntrüman gibi oyuncak gibi bişey

entropik #1577224 
www.youtube.com
soldaki ağzını açarak ses çıkaran aletin adını bilen var mı?
(2) 

araç değer kaybına başvuran var mı?

entropik #1547535 
ekim ayında küçük bi kazaya karıştı aracım. 24bin fatura çıktı sanırım 3-4bin değer kaybı gözüküyor. avulata vekalet vermek için işi gücü bırakıp noterde 2 saat sıra bekleyip bide üzerine 490 lira vekalet ücreti ödemem gerekiyor. kendim de karşı tarafın sigortasına başvurabiliyomuşum buldum dilekçe örneği falan hepsini hazırladım ama sigorta ödeme yapmazsa yine dava açılması gerekiyomuş vs. sonuç çıkacağı da kesin değil çıksa bile en az 6-7 ay sürüyomuş. değer mi uğraşmaya bişey çıkar mı sizce?
(3) 

tuv turk muayene sorunu

entropik #1542217 
2005 model hyundai starex minibüsümüz var. bu seneye kadar her sene muayeneden sorunsuz geçti. bu sene yeni bir kural çıkmış, 2004 model sonrası minibüslerde ABS olmadı zorunluymuş ve bizim araçta yok. servisten abs olmadığına dair yazı istediler servis de böyle bir yazı veremeyiz diyor. abs sonradan eklenecek birşey değilmiş ama tuv turk de abs yoksa yazı da yoksa muayeneden geçiremeyiz diyorlar. nasıl çözülür bu sorun?
(3) 

hobi, spor vs tavsiyesi

entropik #1537340 
karpal tünel sendromundan muzdaribim, bas gitar çalıyorum ama bileklerim daha kötü oluyor o yüzden müzikten uzaklaştım, boksla ilgileniyordum o da iyi gelmiyor artık bileklere.

fitness sıkıcı, yogada da gülesim geliyor. ne yapsam acaba?
(1) 

5 yaş çocuk için davul önerisi

entropik #1535295 
selamlar. 5 yaşında kızım bateriye çok hevesli. doğum gününde bateri almak istiyorum.

www.hepsiburada.com

böyle bişey mi aliyim ki davul nedir zil nedir anlasın hissetsin. yoksa;

www.do-re.com.tr

bundan mı alayım ki istediği gibi gürültü de yapsın çalsın. gerçi evimiz abartmadan davul çalmaya uygun yani gürültü çok sorun olmaz. elektronik daha mantıklı gibi geliyo ev için ama gerçek davulu görsün bilsin hissetsin de istiyorum.
(6) 

Doğalgaz faturası

entropik #1530663 
Aylardır doğalgaz faturam gelmiyor, daha önce whatsapp danışma hattından sordum, düşük kullanım nedeniyle gelmiyor dediler. Ama cayır cayır yakıyorum ben. sonra farkettim ki sayaç dönmüyor. Bunun kontrolü vs onların sorumluluğu olmalı dimi? ben sormuşum da fatura gelmiyor diye. sonradan bunlar benim başıma ekşir mi kaçak kullanmışsın vs derler mi ?
(5) 

youtube kanalı telif sıkıntısı

entropik #1525888 
masal okumalı youtube kanalı yapalım diyoruz. kitap gözükecek sadece videoda sayfaları çevlirip masal okunacak gayet basit. fona telifsiz müzik kolay ama kitaplarda acaba telif sıkıntısı çıkar mı ? çıkarsa da sadece video mu kaldırılır yoksa başımız daha çok ağrır mı ? bilgisi olan birileri yardımcı olursa şahane olur. tenkyu.
(2) 

Yeni başlayanlar için İngilizce kitabı

entropik #1504551 
tavsiye pls ?

şöyle bişey buldum;

www.dr.com.tr

bu tarz video destekli bişeyler süper olur. bunu almayı düşünüyorum aslında ama önce bir bilene sorayım dedim ?
(11) 

fotoşopçular buraya

entropik #1500603 
fotoğrafı olabildiğince temiz bir sayfa olarak göstermem gerekiyor. yani tükenmezle yazılanlar ve kağıdı tutan parmakları silmem gerekiyor. ben beceremedim ama kesin aramızda çok süper şopçular vardır? bi kahve ısmarlarım yapana.

ibb.co
(2) 

Havalı tabancalarla ilgili bilgisi olan?

entropik #1491975 
www.kolayav.com

şöyle veya

www.kolayav.com

şöyle bişey alsam..

tüp nedir ne işe yarar? pahallı olanda çelik mermi diyo diğerinde 6 mm BBs mermi. çelik mermi nasıl diğeri nasıl ?

bunlarla biyerlerde dağda bayırda talim yapsam sakatlık çıkar mı yada yasak mı? yanlışlıkla birine sıksam zarar verir mi tehlikeli mi bu oyuncaklar?

yasal durumu nedir özel izin vs gerekiyor mu?
(6) 

corona aşılarıyla ilgili dedikodular vs..

entropik #1461606 
net bir kaynak bulamıyorum ama sürekli etrafımda şu aşıdan şu kadar kişi ölmüş, yok aşıların şu yan etkileri varmış gibi dedikodular duyuyorum. annem, ki baya yaşlı, bu dedikodular yüzünden aşı olmak istemiyor ikna edemiyorum. nedir nasıl olacak bu işler. bana açıkçası güven veriyor, aşı olmak da istiyorum. yabancı kaynaklardan da karamsar bir haber vs bulamadım. nedir insanların bu kadar korkusu. erken olması sonuçların net olmaması tabi ama bütün dünya yapıyor bunu başka çaresi de yok sonuçta. nasıl olacak ??
(3) 

kaya tırmanışçıları buraya

entropik #1460112 
fotoğraftaki gibi bir set alıp evimin duvarına yapay tırmanış duvarı yapmak istiyorum. holdları direk duvara monte etsem olur mu? yoksa önce duvara bi platform monteleyip onun üzerine mi yapmalıyım?
(8) 

kedi alerjim var evde kedi beslemek istiyorum

entropik #1457265 
besliyim mi?

daha doğrusu küçük kızım kedileri çok seviyor, onun için evde bir kedi olsun istiyorum ama kedili eve gittiğim zaman yarım içinde gözlerim kaşınmaya sulanmaya sonrasında şişmeye başlıyor. çaresi var mı ki ?

edit: kızın sevdiği kadar ben de seviyorum tabiki. ama alerjiden dolayı sahiplenmeyi düşünmedim şimdiye kadar. soru alerji üzerine yani geçer mi bu yoksa artar mı deneyimi olan var mı?
(4) 

superonline internet sorunu / modem tavsiyesi

entropik #1455096 
selams. ev internetim sürekli kopup duruyor. son bir iki aydır böyle. robot süpürge aldım onun da kafası karışıyor internet koptukça. youtube da bir şeyler izlemek zorlaştı vs. turkcellin kendi modemini kullanıyorum, ki bu modem zaten bazı yerlerde balkonda vs. yeterince çekmiyordu. iyi bir modem alsam sorunumu çözer mi? eğer çözerse önerebileceğiniz modem var mı?
(7) 

duvarı nasıl boyayalım hadi bakalım?

entropik #1449133 
mutfak duvarı burası, ocakla kapı arasındaki boşluğa ekteki gibi geometrik desenli, üçgenli bişeyler yapalım diyoruz. nasıl bişey yapabiliriz? fayans hizasına kadar mı, kapıya kadar mı, tavana kadar mı yapmalıyız? fayansla kapı çerçevesi arasında şerit gibi mi çıkmalı yoksa komple duvarı mı boyasak.

gelsin fikirler..
(14) 

eminevim fuzulev vs

entropik #1448258 
tarzı sistemlerle ev veya araba alan var mı?

edit: konuyla ilgili deneyimi olanlar yazarsa sevinirim.
(5) 

Fi dizisinde durmadan içilen yeşil şey.

entropik #1277204 
ney?
(2) 

hamile eşim için yemek.

entropik #1199710 
selam ahali.

eşim hamile, bu akşam güzel bi yemek hazırliyim diyorum. 7 haftalık henüz, pek bir şeyden de tiksinmiyor tatlı hariç her türlü yemek olur.

Hem sağlıklı hem besleyici olsun, et yemeği olabilir.

tavsiyeleri alayım? tarifiyle beraber olursa süper olur :)
(4) 

Thailand (hatta phuket) görmüşler.. bişey sorcam.

entropik #1197123 
selamlar.
temmuz sonu ağustos başı eşimle phukete gidiyoruz biletler alındı. nerelerde kalacağımıza karar veremedik. phuket merkezde sıkılırsınız diyenler var. adalarda kalalım daha çok diyoruz. ayrıca düşük sezon olduğu için adalar sakin mi olur acaba.
*adalar derken bitek phi phi de kalacağımızdan eminim bunun harici pek bi fikrim yok

hertürlü otel destinasyon mekan vs önerilerinizi alayım.
(11) 

Max 2000 tl ye telefon

entropik #1178188 
2000 hadi belki 2200 en fazla bütçem var. Kamerası iyi olan bi telefon istiyorum.

tavsiyeleri aliym?

edit: hadi 25000 olsun en son.
(9) 

1.000 lira (max. 1.500) civarı akıllı telefon.

entropik #1162267 
Oyun oynamıyorum, fotoğraf çekmiyorum. Kullandığım birkaç uygulama var, emaillerimi kontrol ederim, tarayıcıdan bikaç bişey bakarım bitek navigasyonu çok fazla kullanıyorum. Telefondan tek beklentim kasmasın.

Varya alırım tavsiyelerinizi?
(4) 

Bitcoin nasıl tl ye dönüşür?

entropik #1138247 
Yatırım aracı olarak değil de web siteme ödemeleri bitcoinle alabileceğim bir sistem var. coinbase.com dan hesap açtım cüzdan oluşturdum sanırım. Ödemeleri buraya alabilirim ama sonra bunları nasıl paraya çeviririm? coinbase de alış / satış işlemleri yapılmıyor "Country Not Supported" diyo bana. Biri bi anlatsa bana güzel güzel.
(6) 

webmail programları.

entropik #1110892 
neden bahsettiğimi tam olarak bilmiyor olabilirim.
şöyle anlatayım. web siteme üye olanlara xyz@benimsitem.com diye email adresi oluşturdum diyelim. ve bu üye panel.benimsitem.com adlı sub domain üzerinden bu emaille giriş yapabilsin ve bu emaili kullanabilsin. giriş yaptıktan sonra gmailine falan girmiş gibi mail atıp alabilecek.

bu şekilde kurabileceğim bir online mail programı var mıdır?
(1) 

projem var

entropik #1099343 
belediyelere satılabilecek bir web projem var ama kendim tam zamanlı çalıştığım ve çevremde de bu işi yapabilecek birisini bulamadığım için satış konusunda sıkıntı çekiyorum. yardımcı olabilecek, ben satarım komisyon karşılığı, veya direk projeyi bana sat ben uğraşayım diyen varsa mesajla ayrıntıları verebilirim.
(3) 

Şirket açayım ama ssk da yatmaya devam etsin.

entropik #1002059 
Evet aynen başlıktaki gibi olmuyor mu? İnternet üzerinden birkaç iş yapıp faturalandırmam gerekiyor. Şahıs şirketi açıp vergi mükellefi olsam ama biyandan da çalıştığım yerden ayrılmasam olmuyor mu?

Ayrıca aranızda bu konulara hakim biri yada bir muhasebeci varsa başka sorularım da olacak.
(3) 

Dijital menu

entropik #933906 
fotoğraftaki gibi ekranlı menuyu nerede nasıl yaptırabilirim.?

menu normal bildiğimiz menu. üzerinde küçük bir ekran var burada reklam vs dönüyor sürekli.

google'a sordum benzerleri var ama tam böyle bişey bulamadım.

teşekkür ettim.
(2) 

aşık veysel şiiri olsa gerek

entropik #283988 
"gözyaşın siler giderim" dediğini duydum sadece şarkının biyerinde. bir de veyselden bahsediyordu. uzaktan duydum tam anlayamadım sözlerini. sakin güzel bir şarkı. bilen eden varsa şahane olur.
(1) 

facebook gruplarına reklam vermek

entropik #277254 
facebook grubu olan veya tanıdığı bildiği olan ve hatta bu işler nasıl oluyor bilen varsa o bile çok işime yarar. internet sitemin reklamını yapmak istiyorum çok da para harcamak istemiyorum bunu yaparken. Grubun birine reklam vermek isterken dolandırıldım bir de. o yüzden burda sormak istedim. nasıl oluyor bu web sitelerde veya gruplarda reklam işleri?
1

mobil görünümden çık