(3) 

milli eğitim hiyerarşisinde "yetkili amir"?

sagopa kajmer mahlas kafkef #1031562 
selamlar,

yeşil pasaportumu yenilemek için (babamın milli eğitim memuriyeti vasıtasıyla) başvuruda bulunacağım. pasaport talep formunun bir an önce elime ulaşması gerekiyor, bu nedenle babamın formu olabildiğince hızlı onaylatması gerekiyor.

talep formunda onayı gereken iki amir "yetkili amir" ve "personel birim amiri" olarak tanımlanmış durumda. bu iki amirin tam olarak kimlere karşılık geldiğini öğrenmek istiyorum, "personel birim amiri"nin babamın çalıştığı okulun müdürü olduğundan emin gibiyim, fakat "yetkili amir" pozisyonunun kime tekabül ettiğinden emin değilim, ilçe milli eğitim müdürü bu pozisyona tekabül etmekte midir?

çok teşekkürler.
(5) 

Launchpad onerisi (elektronik muzik ekipman)

sagopa kajmer mahlas kafkef #998598 
Merhaba,

Bir suredir synthesizer programlama, minik produksiyonlar vs ileugrasiyoryum. Yeni yeni elektronik uzerine gitmeye basladim, bunun icin de ekipman ve software arayisindayim. Su ana kadar Fl studio ve Logic kullandim ve oldukca asinayim arayuzlere, ekipman olarak da 61 tus bir m-audio midi controller kullaniyorum.

Simdi yapmak istedigim muzik hem live, hem de producing icin calisabilecegim seviyede olsun istiyorum. Fasttrack ses kartim var, bilgisayar cikisi guzel sound alabiliyorum ama yeni kontrol ekipmanlarina ihtiyacim var. Kisa bir on calismayla zengin sekilde kullanilabilir (drumlar ve sampling icin kullanacagim) bir launchpad ariyorum. Ayirdigim butce max. 1000 lira. Detayli ve yol gosterici beni cok mutlu eder.

Ayrica software alaninda da bir atilim yapmak istiyorum. Live olarak evde takilirken vs. hizli ve efektir kontrol edebilecegim, ekipmanla uyusan bir software ihtiyacim var, Ableton Live'i cok duydum, onerir misiniz?

Son olarak, uzerine ugrasacagim muzik su isimlerden ilham aliyir olacak: (isimler birbirinden cok uzak gelebilir, bunlarin kompoziti bir muzik dusleyin :) )

Daft Punk, Nicolas Jaar, Younger Brother, Ott, Jon Hopkins

Onerilerinİ ve yardiminiz icin simdiden cok tesekkurler!
(3) 

banka kartım 500+ kilometre uzakta bir yerde

sagopa kajmer mahlas kafkef #973154 
selamlar,

geçenlerde izmir'de bir ziraat bankası atm'sinde kartımı unuttum, makine içine çekti kartı muhtemelen, parayı çekip döndüm, 30 saniye sonra geri geldim bankamatiğe ve kartım yoktu

tatilin ortasında olduğum için garip bir dertlenmeme modundaydım, ne bankayı aradım ne de başka bir şey yaptım, ama yakında tekrar kredi yatacak ve bu kez nasıl çekeceğimi düşünüyorum parayı sdşlfjg

özetle, sorum şu: ziraat bankası'ndan kartsız nakit çekimi yapabiliyor muyuz? ya da siz olsanız şu an ne yapardınız? zaten son kredim eylül'de yatacak, yeni kart işine girmek istemiyorum hiç, normal durumda da ziraat'i kullanmıyorum
(7) 

odtü'ye nasıl girilir?

sagopa kajmer mahlas kafkef #919905 
merhaba,

bilkent öğrencisiyim, bir arkadaşıma sürpriz yapmak için bir gün odtü'ye girmem gerekiyor. daha önce arkadaşlarım kapıdan gelip almışlardı fakat bu kez bir şekilde tek başıma gitmem lazım, sürprizin dinamikleri gereği. :( bir yol önerebilecek çok sevgili odtü'lülere ihtiyacım var. teşekkürler!
(2) 

her şeyin yolunda olduğunu duymaya ihtiyacım var.

sagopa kajmer mahlas kafkef #918286 
merhaba, buradan itibaren size önce duygusal ilişkilerimde sahip olduğum bi 'trend'i, ardından da iki gündür aklımdan çıkmayan bir durumu anlatacağım.

23 yaşındayım, şu ana kadar gerçekten güzel olduğunu düşündüğüm ilişkilerim oldu, fakat 1 yıl önce biten bir ilişkimden sonra garip bir şekilde duygusal yapıma ve 'ilişki' tanımıma bir darbe vurulmuş gibi hissettim. bilmiyorum, buna eski sevgiliyi unutamamak da diyebilirsiniz, giderek kaybedilen masumiyet de diyebilirsiniz, ama son bir yıldır bir kadına karşı o bilindik 'içimi kıpır kıpır eden' ya da 'mideme takla attıran' hislerden yaşamadım. hatta artık bu hissin tamamen yok olduğunu ve yaşamımın sonuna kadar böyle bir 'hissizlik'le -ya da daha romantik tabirle aşksızlık'la- yaşayacağıma inanır hale gelmeye bile başlamıştım.

iki gün önce o gelene kadar. çok garip ve ummadığım şekilde gerçekleşti, fazlasıyla sanal bir ortamdan tanıştık, oldukça keyifli muhabbet ettik ve cumartesi akşamı sıkıcılığını benim yanımda atmak istedi. geldi, güzel şarkılar dinledik, konuştuk ve daha fazla konuştuk. yakınlaştık, başlangıçta ikimizin de isteğini zedeleyen bir şey olmasına ve ertelememize rağmen bir süre sonra seviştik de.

fakat, ben mideme takla attıran bu hislerin etkisinden iki gündür bir saniye bile kurtulamadım. aklıma takılan şu, eğer bu kıpır kıpır hislerin peşinden gitmek istiyorsam, ki gitmek istiyorum, galiba yanlış bir başlangıç yaptık. bu histen kurtulamıyorum, sanki heyecanlı bir yola tam ortasından başlamış gibi hissediyorum ve onun da böyle hissettiğine dair şüphelerim var. havadan sudan konuşuyoruz, ama bunu ona sorabilmek ve her şeyin yolunda olduğuna dair bir şeyler duymak istiyorum. siz olsaydınız, her şeyin yolunda olduğunu düşünür müydünüz?
(2) 

smartphone'lar çok garip değil mi

sagopa kajmer mahlas kafkef #895267 
bir sürü smartphone var, fiyattan fiyata falan.
ama ben bitane arıyorum, şunlar olsun yeter:

-ön kamera
-application kurmak için hafıza problemi çıkarmayacak
-android işletim sistemi olacak
-google play'den "bu uygulama cihazınızda desteklenmiyor" uyarısını olabildiğince az alacağım
-600-900 tl arası bi fiyata sahip olacak
-oyun falan oynamam çok, ama kamerasını butona bastıktan en geç 1 saniye sonra açabilecek bir ram'i olacak.
-bi de 720 ya da 1080p video çekebilse yeter.

böyle bir smartphone bilen, sahip olup bana da önermek isteyen olursa çok güzel olur ya. o kadar güzel olur ki, bir sürü teşekkür falan ederim.

dagobah.net
(1) 

bir festival düşünün

sagopa kajmer mahlas kafkef #874713 
düşünün ki, size istediğiniz her fikri sunabildiğiniz bir festival tasarlama fikriyle gelindi. sizden yalnızca terlemeniz isteniyor bu festivalde. nasıl fikirler sunardınız, ne koyardınız festivalin içine? ya da terleme konseptini geliştirmeniz gerekse, ne ile bağdaştırırdınız terlemeyi?
(3) 

Ankara - Gazi Beşevler kampüsü civarında yurt

sagopa kajmer mahlas kafkef #825754 
selamlar duyuru sakinleri,

kızkardeşim gazi tıp'a başlayacak bu yıl, ilk yıl yurtta kalıp daha sonra eve çıkmak istiyor. kyk'ya yurt için başvurdu ama hem açıklanması biraz zaman alacak gibi, hem de çok istekli değil kyk yurdunda kalmaya.

gazi tıp fakültesi civarında -beşevler, tandoğan, emek, bahçeli- önerebileceğiniz yurtlar var mıdır? ayrıca ücretler konusunda da bilgi verebilirseniz şahane olur. yarın o muhit civarında yurt arayışına çıkacağız ama en azından gitmeden birkaç yurt adı olsun aklımızda diyoruz. çok teşekkürler. ^^
(2) 

vps vs. cloud server

sagopa kajmer mahlas kafkef #804295 
aralarındaki fark tam olarak nedir?
(3) 

kredi kartı borcunu asgari tutarından 20 lira eksik ödesem

sagopa kajmer mahlas kafkef #802782 
faiz işlemeye hiç ödenmemiş gibi mi devam eder, yoksa ödemeyi dikkate alır mı?

yapı kredi play card.

teşekkürler :)
(1) 

Sultanahmet'te tezgah açmak

sagopa kajmer mahlas kafkef #799097 
selam duyuru sakinleri,

dün gece sultanahmet'teydim geç vakte doğru, bol turist falan. bi adam gördüm, hesapta kaligrafım diye geçiniyor ama berbat yazısıyla bi tezgah açmış deli gibi isim yazıyordu. benim de kaligraflığım var ve sultanahmet'in bi yerinde oturup yazmaya başlasam o adamın üç katı falan ciro yapabilirim bence. klasik stilden biraz uzak ve alışılmamış yazıyorum zira. farklı stillerde de yazabiliyorum diğer taraftan.

şimdi sormak istediğim, ben bu haftasonu bi tabure bi masayla gidip meydanda bir yerlere oturup gelene geçene kaligrafi satmaya başlasam kimse benim götümü keser mi merak ediyorum. daha önce bu tip bi işle uğraşmış olan, tanıdığı olan ya da herhangi bi şekilde malûmatı olan birilerinden iç rahatlatıcı bir cevap bekliyorum zira ciddi ciddi niyetlendim ben bu işe, metalika'ya kadar para da bulmam lazım zaten :(

sağolasınız şimdiden
(2) 

final destination^-'un en iyisi hangisi?

sagopa kajmer mahlas kafkef #768485 
canım çok fena ucuz korku filmi seyretmek istiyor, bu serinin en iyi filmi kaçıncısı?

şimdi düşündüm de, scary movie de seyredebilirim, onun en iyisini de söyleyebilirsiniz.
(5) 

unkapanı'nda beni keşfedebilecekler mi?

sagopa kajmer mahlas kafkef #760626 
selam duyuru sakinleri,

çocukluğumdan beri müziğe klavye ve piyano üzerinden ilgi duydum, hiç müzik eğitimim yok fakat son 1-2 yıldır -elbette rasgele değil, kendi çabamla müzik teorisi ve prodüksiyon öğrenerek- bir şeyler üretmeye çalışıyorum. bu gece ve sabahleyin galiba şimdiye kadarki en iyi işimi çıkardım, şuradan buyurabilirsiniz: soundcloud.com

beklediğim şey, müzik bilgisine ve kulağına güvenen yazarlardan birkaç söz. diğer çalışmaları da inceleyebilirsiniz yukarıda linkini verdiğim profilden. çalışmalar genelde progresif rock efsanelerinin orijinal cover'ları veya remake'leri ve ambient/chillout türlerinde. çok teşekkürler şimdiden, unkapanı konusunda da tanıdığınız yapımcı -nebileyim hakan peker olur, erol köse olur falan- varsa iletişime geçelim isterim sdkşjfd.
(1) 

Creative / Dijital Ajans'ta Staj

sagopa kajmer mahlas kafkef #760252 
selamlar duyurunun ofis insanları,

endüstri mühendisliği okuyorum ve bu yaz okulumun zorunlu tuttuğu staj programı çerçevesinde türk telekom'da bir ay staj yapacağım fakat asıl kariyer planım pazarlama ve reklamcılık üzerine ve bu yaz bir creative / dijital ajansta da staj yapmak istiyorum. aklıma gelen bazı seçenekler 41?29!, alametifarika, tbwa istanbul, happydigital ya da decatlon buzz ve benzerleri.

bu tip ajansların creative departmanında çalışmak istiyorum, bazılarının çalışanlarıyla ilişkim var, iş tanımı hakkında da bilgim var ve başarılı bir deneyim sağlayabileceğimi düşünüyorum fakat tam olarak staj süreci hakkında bana ne önerebilirsiniz? Mesela traditional bir cv'den öte kendime biraz sınırların dışında bir cv tasarlamayı planlıyorum. bunun yanında verebileceğiniz tavsiyelerinize ihtiyacım var, teşekkürler.

mesai bitimine son birkaç saat!
(3) 

amsterdam'da coffeeshop önerileriniz?

sagopa kajmer mahlas kafkef #745298 
selam marko polo'lar,

yarın bir kez daha sin city'ye ayak basıyorum hayırlısıyla, daha önce bulldog ve greenhouse'u denedim, bu kez farklı bir yerler denemek istiyorum. abraxas önerildi, bilgisi olan var mı? ya da başka bir yer?

teşekkürler, istedikleriniz olursa getireyim demek isterdim ama... :(
(5) 

Finlandiya'da freelance iş yaptım, vergi sorunu olur mu?

sagopa kajmer mahlas kafkef #744964 
Selam duyuru sakinleri,

Finlandiya'da bir dernek için bir grafik tasarım çalışması yaptım, bir etkinlik afişi. Şimdi benim tanımım 'freelance tasarımcı', dolayısıyla bir vergi yükümlülüğüm falan yok Türkiye'de, bunu biliyoruz. Ama şimdi paramı almak için buradakilerle konuşurken işin içine tax'i falan soktular, öğleden sonra ofislerine gideceğim, sizce ne olur durumun akıbeti? Oturma iznim var ama çalışma iznim yok burada.

Teşekkürler.
(10) 

galiba hafif çiğ tavuk yedim.

sagopa kajmer mahlas kafkef #735815 
gece vakti soslu fileto kızartayım dedim de, galiba biraz kalın çıktı, dışı yanmasın diye biraz erken aldım tavadan, yerken içi hafif çiğ çıktı. ölür müyüm?
(2) 

bunun adı ne?

sagopa kajmer mahlas kafkef #733383 
(7) 

özel tişört tasarımımı public'e açayım mı?

sagopa kajmer mahlas kafkef #732304 
selam müdavimler,

biraz garip bir sorum var. eski sevgilimle birlikteyken -gerçi eski olmayabilir, halen bir araya gelme şansımız var, bilmiyorum- ona ve kendime özel pink floyd temalı bir tişört tasarımı yapmıştım, ama piyasadaki tasarımlardan oldukça farklı bir tasarımdı, muhtemelen pink floyd fan forumlarında -yurtiçi veya yurtdışı- paylaşıma açsam milletin dibi falan düşerdi, en azından bu işten anlayan gösterdiğim birkaç arkadaşım bu yorumda bulundu. hatta bu tasarımdan maddi gelir bile sağlayabilirim zannedersem.

şimdi, biz bu tişörtü bastırmadık. halen bende duruyor tasarım olarak, ve kıza da fena sinirliyim. (şurada: www.eksiduyuru.com) bu tasarımı bu paylaşım ortamlarına açayım mı, yoksa bırakayım o dönemin bir hatırası olarak kalsın mı? siz olsanız ne yapardınız? canım pek istemiyor açıkçası, halen onun için saklayasım var (yazar burada desperate aşkının gölgesinde küçülüyor). ama bilemedim işte. ne dersiniz?
(2) 

süpermarketlerin yılbaşı sepetleri

sagopa kajmer mahlas kafkef #712013 
migros veya real'in toparladığı şu uygun fiyatlı yılbaşı sepetlerinden sizce kalmış mıdır sözkonusu marketlerde? yarın gündüz bulabilir miyiz?

teşekkürler.
(2) 

Ankara - Akşama kafa dağıtmalık mekân arayışı

sagopa kajmer mahlas kafkef #703743 
Selam Ankaralı duyuru sakinleri,

Okulun bizi deli gibi bunalttığı şu günlerde biraz kafa dağıtmalık, hafif romantizme kaymalık, güzel yemekler yiyip yanında belki birer bira içilebilecek bir yer arıyoruz sevgilimle bu akşam. Kızılay, Tunus, Tunalı ya da Bahçeli tarafında olabilir bildikleriniz varsa.

Çok teşekkürler şimdiden.
(6) 

alkole bağlı ertesi günkü mide bozukluğu

sagopa kajmer mahlas kafkef #699931 
özellikle fazla biradan dolayı olduğu zaman, nedir bunun çaresi ilaç?

alka seltzer bir işe yaramadı.

teşekkürler.
(2) 

Yurtdışı Eğitim sırasında Sağlık Sigortası

sagopa kajmer mahlas kafkef #697799 
Selamlar arkadaşlar,

Ocak'ta Erasmus kapsamında 5 ay kalmak üzere Finlandiya'ya gidiyorum ve büyükelçilik, almam gereken oturma izni için 100,000 euro'ya kadar olası sağlık masraflarımı karşılayan bir sağlık sigortası istiyor. Dünden beri sigorta sitelerinde dolaşıyorum, bu meselelerden hiçbir şey anlamayan biri olarak kafayı yedim, kimse bana sana şu kadar teminat verelim, sen de bize şu kadar öde demiyor. Hesaplısından, bu tip bir sağlık sigortasını yaptırabileceğim, bildiğiniz bir yer varsa çok sevinirim, teşekkürler.
(4) 

Oturma izni alacağım, sakallar sıkıntı çıkarır mı?

sagopa kajmer mahlas kafkef #697350 
Selamlar duyuru ahalisi,

Önümüzdeki dönem Finlandiya'ya gidiyorum Erasmus için, haftaya oturma izni için büyükelçiliğe gideceğim. Giderken biyometrik fotoğraf istiyorlar, pasaporttaki eski olduğu için yeni çektireceğim. Fakat sakallarım biraz uzamış durumda, çok aşırı değil ama yaklaşık 1.5 - 2 santim falan. Çok da sevdim bu halimi, hiç istemiyorum kestirmeyi. Sakallı halimle çektirdiğim fotoğraf sorun çıkarır mı sizce oturma izni için?

Çok teşekkürler cevaplar için.
(4) 

eft'yle paranın gelişi 1 günden uzun sürer mi?

sagopa kajmer mahlas kafkef #666662 
selam duyuru sakinleri. hesabıma bir para gelmesi gerek, adam parayı dün (pazartesi) eft'yle gönderdiğini söylüyor ama gün boyunca hesabımda bir hareket olmadı. haftasonu olsa anlayacağım da, haftaiçi eft'yle gelen paranın hesabıma geçmesi 1 günden uzun sürer mi?

teşekkürler.
(2) 

pasaportuma zeval geldi mi doktor?

sagopa kajmer mahlas kafkef #659014 
selam dostlar,

söylemesi ayıp (halen bunun bir sosyal eşitsizlik olduğunu savunan yurttaşlarımız var, katılmıyor değilim ancak n'apalım) benim bi yeşil pasaportum vardı. öğrenciliğimin bitişine kadar geçerlilik tarihi vardı sözkonusu pasaportun. fakat, ağustosta bir ay boyunca okulumun zorunlu tutması sebebiyle sigortalı bir şekilde bir ay staj yaptım bir fabrikada. sigortamı okulum yaptı. sizce bu sigortalı çalışma deneyimi (mayıştan haber ver diyecek varsa, öyle bişii yok) benim canım bebeğim biricik yeşil pasaportuma bir zeval getirmiş midir acaba? teşekkür ederim efenim cevaplar için şimdiden. ^^
(1) 

sabahtan beri tek istediğim şey

sagopa kajmer mahlas kafkef #658708 
tek bir şarkıyı dinlemek. bıraksanız günlerce sadece bu şarkıyı dinleyerek yaşarım galiba, o derece başka bir şey istemiyorum, arzulayacak bir şey bulamıyorum, 'şunu istiyorum ve elde ettiğimde mutlu olacağım' diyecek bir şey bulamıyorum. yapmayı sevdiğim şeyler bile keyfini kaybetti bu ara, ne yapayım?

montla sıçmam.

şarkıyı merak edenler için, www.youtube.com
(3) 

AppStore'un bölge ayarı?

sagopa kajmer mahlas kafkef #655355 
Selamlar, şimdiye kadar hiç Apple ürünü kullanmadım.

İşyerimdeki bir abinin karısı iPhone'una bir banka uygulaması indirecekmiş ama AppStore galiba Amerika'ya ayarlıymış. Bu nasıl düzeltilir, bir bilginiz var mı? Teşekkürler.
(3) 

sindirim sistemimde bi problem var

sagopa kajmer mahlas kafkef #648540 
selamlar duyuru sakinleri,

10 gün öncesine kadar deli gibi iştahlı olan ben, staja başladığım şu 10 gündür sindirim sistemi problemleri çekiyorum. eskisi kadar yiyebilmek bir yana, yarısını yediğim zaman midem daha fazlasını kaldıramayacak hale geliyor, çok baskı hissediyorum sindirim sistemim üzerinde. sabahları da çok fazla gazla uyanıyorum, çok afedersiniz işe gitmek için otobüs falan beklerken şişirilip bırakılmış balon gibiyim.

diğer yandan, dün motoru bozduğumu farkettim, halen devam ediyor, bugün öğleyin deli gibi aç olmama rağmen yemeğin başına oturunca zerre iştahım kalmadı, yemek de kötü değildi aslında. staj biraz yoruyor, her sabah iş stresi falan var, bir de sevgilimden ayrıldım, bunun psikolojik etkileri olabilir mi acaba? ya da başka bir açıklaması? görüneyim mi bir doktora?
(7) 

bu adamı motive eden ne?

sagopa kajmer mahlas kafkef #645616 
selamlar duyuru sakinleri,

bir fabrikada üretim stajına başladım, çok yoğun çalışan bir fabrika, ara ürün üretiyorlar ve günlük ortalama 50 tırlık sevkiyat yapıyorlar.

şimdi benim burada bir staj direktörüm var, kendisi üretim mühendisi ve fabrikadaki üretim kontrolünü, sevkiyatı vs kontrol ediyor.

ben 3 gündür gidip geliyorum fabrikaya, ama 3 günde gördüğüm çok garip bir durum var. bu adam kendini işe öyle bir adamış ki, anlamlandıramıyorum ve kafayı yiyorum. adamın hayatı bu iş olmuş, sürekli ama sürekli fabrikada koşturuyor, inanılmaz derecede çaba sarf ediyor ve en ufak bir şikayette bulunmuyor. tam bilmiyorum ama adamın aldığı maaş maksimum 2500 lira falandır, fabrikada çoğunlukla mesaiye kalınıyor ve bu mesailer bazen gece 11'e kadar uzuyor. bu adam bunların da sonuna kadar kalıyor, evine gidip yatıyor, sabah sekiz buçukta geri gelip yine koşturmaya başlıyor.

çok şaşırıyorum, anlamlandıramıyorum, bu adamı bu kadar motive eden nedir? var mı bir fikri olan?
(4) 

yarın ankara bilkent dolmuşları

sagopa kajmer mahlas kafkef #643922 
saat kaçta çalışmaya başlar? teşekkürler.
(8) 

stajın ilk günü biraz geç gitsem sıkıntı olur mu?

sagopa kajmer mahlas kafkef #643897 
yarın bi fabrikada stajıma başlayacağım, ilk gün için ulaşım konusu biraz sıkıntı, dolayısıyla biraz geç varabileceğim galiba bir saat kadar. sıkıntı olur mu sizce?
(1) 

Stajda napıcaz?

sagopa kajmer mahlas kafkef #643479 
Selam duyuru sakinleri,

pazartesi günü ankara'da bi fabrikada üretim stajıma başlıyorum. endüstri mühendisliği öğrencisiyim. stajı yaz başında ayarladım bi şekilde ama daha fabrikaya gitmişliğim yok. pazartesi elimde belgelerimle ben bu fabrikaya gidip napıcam şimdi? tecrübeli arkadaşlardan bi 'ilk gün yol yordamı'na ihtiyacım var. teşekkürler.
(8) 

piyanoda gelecek vaadediyor muyum?

sagopa kajmer mahlas kafkef #642591 
şuradan hareketle vereceğiniz cevaplar beni mutlu edecektir efendim: soundcloud.com

stream'imdeki diğer piyano cover'larını da inceleyebilirsiniz.
(2) 

'ritim duygusu' nasıl anlaşılır bi söyleyiverseniz?

sagopa kajmer mahlas kafkef #642590 
selam duyuru sakinleri, mutlu bayramlar.

bazı insanlar için hep 'ritim duygusu çok gelişmiş' dendiğini duydum da, bu ritim duygusunun gelişmişliği nasıl anlaşılıyor çok merak ettim, mesela bi ritmi duyduğu anda tak diye 'bu 7-8'lik' falan mi diyo nasıl oluyo :D ritim duygusunun gelişmişliği nasıl anlaşılır, neye işaret eder tam olarak? teşekkürler. ^^
(2) 

Akbille Kadıköy-Kabataş vapuruna binebilir miyim?

sagopa kajmer mahlas kafkef #639820 
Soru başlıkta. Bir de ne kadar kesiyor?

Teşekkürler.
(1) 

İstanbul Ulaşımı

sagopa kajmer mahlas kafkef #639682 
Selam duyuru sakinleri,

Cehaletimi mazur görün fakat İstanbul'daki toplu taşıma hakkında bilgim sıfır derecesinde :( Daha önceki ziyaretlerimde hep arabayla falan gezmiştim lakin bu kez toplu taşıma kullanmak zorundayım fakat Akbil falan yok. Yarın sabah bir İETT otobüsü, bir Kadıköy - Kabataş Vapuru ve bir de tramvay kullanacağım, bunlar için biletleri falan nasıl halledebilirim, bi bilgi verseniz çok makbule geçer. Sağolun efendim şimdiden.
(4) 

Sabiha Gökçen'den Cerrahpaşa'ya?

sagopa kajmer mahlas kafkef #639635 
Selamlar İstanbullu duyuru sakinleri,

Yarın sabah Sabiha Gökçen'den Cerrahpaşa Tıp Fakültesi civarına gitmem lazım, Yusufpaşa Tramvay durağı görünüşe bakılırsa en yakın toplu taşıma durağı varacağım yere. Aklımda bir tek Havaş'la Taksim'e gelmek var ama sonrasında Yusufpaşa'ya giden tramvaya nasıl geçerim bilmiyorum.

Ulaşım önerileriniz varsa keyifle dinlerim, çok teşekkürler. (Taksim'e gitmek için Havaş'tan daha ucuz önerileriniz varsa süpersonik olur)
(2) 

Roger Waters konseri için davetiyeleri nereden buluyor bu insanlar?

sagopa kajmer mahlas kafkef #639068 
Anlamıyorum, bir sürü bilet fotoğrafı gördüm bayağı 'davetiye' şeklinde alan var biletleri. Kim dağıtıyor bu davetiyeleri Allaaşkına? Bi biz mi para verdik o kadar :(
(4) 

Adana Havalimanı / Pegasus Duyurusu Mantıksızlığı

sagopa kajmer mahlas kafkef #638670 
Selamlar,

Cuma sabah 9.50'de Pegasus'la Adana'dan uçuşum var, 8.30'da havalimanında bulunmayı planlıyordum ama Pegasus'un websitesinde Adana Havalimanı ile ilgili şöyle bir duyuru var:

Adana D400 (E-5) karayolunda yaklaşık 3 ay sürmesi beklenen yol çalışması nedeni ile trafikte aksamalar yaşanmaktadır. Misafirlerimizin havalimanı ulaşımında oluşabilecek aksaklıkları göz önünde bulundurarak uçuşlarından 2 saat önce havalimanında bulunmaları rica olunur.

Duyuruda bir mantık hatası var gibi, havayoluna giden karayolunda sıkıntı varmış, e ben 8.30'da havaalanında olabileceksem neden 'uçuştan' iki saat önce havalimanında olayım ki? Sizce burada dikkate alınması gereken bir durum var mı? Teşekkürler.
(3) 

Mersin'den Adana Havalimanı'na

sagopa kajmer mahlas kafkef #638040 
Havaş'a baktım, yalnızca Forum'dan kalkıyormuş. Bir yerlerden Mezitli'den de servis kalktığını duymuştum, o servis hakkında bilgisi olan var mı? Teşekkürler.
(2) 

seneye staj işini nasıl planlayayım (yurtiçi / yurtdışı)

sagopa kajmer mahlas kafkef #635470 
selam dostlar,

bilkent'te endüstri mühendisliği okuyorum, üçüncü sınıfa geçtim. seneye bahar döneminde erasmusa gitme gibi bir plan var, çıktı ama halen kararsızım gidip gitmemekte. şimdi şöyle bir durum da var, önümüzdeki senenin yazında bir staj yapmam gerekiyor, üretim hariç her şey olur (finans / pazarlama / ik). erasmus hakkında şüpheye düştüğüm mevzulardan biri bu, biliyorsunuz bu tip stajlar genelde mart/nisan/mayıs aylarında ayarlanıyor, o sıralarda da erasmus'ta olacağım için türkiye'de bu tip bir stajı ayarlamam çok zora girecek.

benim de aklıma biraz önce gördüğüm bir duyurudan hareketle bir fikir geldi. ben, seneye yapacağım stajı medya gruplarının reklam pazarlama departmanlarından birinde yapmak istiyordum, acaba hazır erasmustayken stajı bir şekilde yurtdışında yapma olayına kassam, sizce ekstra bir katma değer olur mu? yurtdışında bildiğiniz bu minvalde (reklam / pazarlama) şirketleri var mı? ne önerirsiniz? tabii genel bir soru olarak da, yurtdışında staj yapmanın zorlukları nelerdir?

sağolun şimdiden.
(4) 

yurtiçi uçuşlarda en geç check-in zamanı

sagopa kajmer mahlas kafkef #633403 
uçuş saatinden kaç dakika öncedir? yarın sabah 9.10'da uçuşum var, en geç saat kaçta check-in'de olsam iyi olur?
(9) 

kardeşimin derdi ondan çok beni rahatsız ediyor dostlar

sagopa kajmer mahlas kafkef #633084 
selam duyuru sakinleri,

kız kardeşim iyi bir fen lisesinden bu sene mezun oldu, denemeleri gayet iyi seviyede seyretmesine rağmen sınavlarda maalesef istediği gibi güzel bir şeyler yapamadı, tıp istediği halde 20 bin civarı bir sıralaması oldu. o da sonuçlar açıklanır açıklanmaz "seneye kalacağım" ben dedi. ama bu hiç alışık olmadığımız, beklemediğimiz bir durum. bana çok fazla söylemiyor ama biliyorum içinde onu rahatsız eden bir sürü şey var, bir yıllık onca emeği heba oldu gibi, ve üniversitede kendini geliştirme hayalleri -çok idealist bir kız- bir yıl ertelenmiş oldu. ben onun durumunda olsam nasıl hissederdim diyorum ve resmen çok üzülüyorum, yani ne bileyim ben ilk senemde çok iyi bir yere girdim, bu nedenle böyle hissediyor olabilirim. bunun ondan beklentilerimle ilgisi yok biliyorum, çünkü seneye girdiğinde eminim ki çok çok iyi bir sonuç elde edecek. tercihler dün bitti, yapmadı tercih.

ama onu rahatlatacak bir şeyler söylemek istiyorum, bir senelik ekstra çalışma zamanını gerçekten değdiğine inandıracak, kendini üzmesini engelleyecek bir şeyler söylemek istiyorum. ne yapayım?

not: önümüzdeki sene boyunca ona çok iyi ingilizce öğretip bir yıllık zamanını aynı zamanda üniversitede hazırlık okumuş gibi hissetmesini sağlamak istiyorum, nasıl fikir sizce?
(4) 

sıkıntıdan / tatminsizlikten gebereceğim

sagopa kajmer mahlas kafkef #632390 
tatile gireli bir buçuk ay oldu, bayramdan sonra staja başlayacağım ama bir buçuk aydır o kadar katma değersiz yaşadım ki, yani resmen evde yattım, müzikle ilgileniyorum o alanda bir sürü şey yaptım ama bir türlü tatmin olamıyorum. artık boğuluyor gibi oluyorum, bana bir şeyler kazandıracak (para olur, tatminkarlık olur, ileride işime yarayacak bir şeyler olur) bir şeylere sarmam lazım, yoksa dayanamayacağım, her dakika afakanlar basıyor evde. ne yapayım, ne önerirsiniz bu boş adama?
(2) 

Finlandiya vize- oturma izni

sagopa kajmer mahlas kafkef #611518 
Sevgili duyuru ahalisi yine bir finlandiya sorusuyla karşınızdayım. Erasmusla gidecem Finlandiya ya. Birçok evrak işini hallettim ve artık işin en sıkıntılı gibi görünen kısmına gelmiş bulunmaktayım:vize ve oturma izni. Fİn büyükelçiliği sitesini baya kurcaladım aklıma takılan bazı sorular var. Vize için hekesin getrmesi gereken belgeler diye bir belge listesi var. Askerlik durumunu gösteren belge falan bile dahil. Erasmusa gidip vize ye daha önce başvurmuş olanlar aydınlatabilirse çok sevinirim. Kabul mektubu ve okuldan aldığım evraklar yeterli olmaz mı? Olmazsa bu askerlik belgesini nerden alabilirim? Ayrıca oturma izni finnish immigration service alakalı yazıyor sitesinde dolayısıyla oturma izni büyükelçilikte verilmiyor mu? Oturma izni için tam olarak neler gerekiyor? Sitede tam bulmadım evrakları. Finnish immigration service in sitesine yönlendiriyor orada da bi sürü bişeler yazıyo tam anlamadım. Anlayacağınız çok kafam karıştı ahali. Son olarak oturma izni için bir ücret yatırmam gerekiyor.(Oldukça tuzlu ücretler) Bu ücreti nereye yatırmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum, aydınlatınız ey ahali...
(4) 

Erasmus - İkilem

sagopa kajmer mahlas kafkef #609237 
Selam duyuru ahalisi,

Feci bir ikilemle başbaşa kaldım. Bu dönemin başında okulda erasmus başvuruları ve seçimleri yapıldı, bana bir yer çıkmadı. Başlarda bayağı üzüldüm falan ama sonrasında kendimi ikna ettim, hayali kafamdan çıkardım, yeni ufuklara yelken açtım. Tam erasmus kelimesini bile unutmuşken bizim bölümün koordinatöründen bana bir mail geldi, kontenjan boşalmış bir kişilik, Finlandiya'daki Tampere Teknoloji Üniversitesi'ne gönderelim istersen seni dedi. Bundan sonrası için aldı beni bir ikilem. Kendime sorduğum sorular var, size de sormak isterim:

1. Öncelikle söz konusu okul bayağı kaliteli bir yermiş bunu biliyorum, Pori şehrindeki küçük kampüsüne gidicem ama yine de gayet başarılı diyorlar. Bu deneyimin bana akademik anlamda ne kadar katkısı olur bilemiyorum, sizce değer mi?

2. Gitmemek istememin en büyük nedeni gayet mutlu bir şekilde yaklaşık bir buçuk yıldır sürdürdüğüm ilişkim. Sevgilim de olaya gayet mantıklı yaklaşabiliyor ama normal olarak gitmemi istemiyor, ilişkimizin zarar görebileceğinin bilincinde: Sonuçta 5 ay boyunca sadece akşamları Skype'tan iletişim kurabileceğiz, bu çok dertli ve üzücü bir mesele. Ben de bu açıdan gitmeye gönülsüzüm, ama siz bu konuda -varsa tecrübelerinize dayanarak- ne söyleyebilirsiniz, ne tavsiye verebilirsiniz?

3. Elbette ekonomik durumun da düşünülmesi gerekiyor. AB'den alacağım hibe Finlandiya için 500 euro civarında olacak, diğer gelirlerim de toplamda maksimum 500 euro civarında olacak gibi. Sizce Finlandiya'da her şey dahil aylık 1000 euro'ya geçinebilir miyim? Bu noktada yine tecrübenin konuşmasına ihtiyacım var.

4. Bir dönemlik Finlandiya macerası, okulu uzatmaya değer mi?

Evet, kafamdaki bu 4 deli soruya cevaplarınızı dört gözle bekliyorum efendim, kurtarın beni bu ikilemden. Teşekkürler.
(1) 

Ankara - Kaç Numaralı Otobüs?

sagopa kajmer mahlas kafkef #607957 
Merhaba,

Eskişehir Yolu üzerindeki ODTÜ durağından binip İstanbul Yolu üstündeki Etimesgut Havalimanı'nın önünden geçmek için hangi numaralı EGO'ya binmem gerekir?

Çok teşekkürler.
(7) 

Yurtdışına giderken karton sigara götürmek

sagopa kajmer mahlas kafkef #606446 
Selam ahali,
Soruyu biraz daha açıklıyayım. Yurtdışına giderken kaç karton sigara götürebiliyoruz maksimum? Gümrük vesaire muhabbeti bir limit var bildiğim kadarıyla. Aydınlatınız lütfen. Teşekkürler şimdiden.
(3) 

hızlı tren bileti'ni yolculuktan en geç kaç gün önce almak gerekir?

sagopa kajmer mahlas kafkef #597468 
selamlar duyuru ahalisi.

sorumuz başlıkta. ankara-eskişehir hızlı trenleri için.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık