(2) 

Kredi çekerek kredi kapatmak findeks notunu etkiler mi?

sasailic #1588121 
Yaklaşık aynı tutarda kredi çekerek eskisini kapatmak kredi notunu olumsuz etkiler mi? Bunu kredi çekerek değil de taksitli ek hesap kullanarak ödesem kredi notuna etkisi yine aynı mı olur?
(2) 

İnstagram sorusu

sasailic #1587087 
Karakterlerimize A,B,C diyelim. A,C’yi engelledi. B ile C takipleşiyor. A bir gönderi paylaşıp B’yi de o gönderiye ortak olarak seçerse ve ikisinin ortak paylaşımı gibi görünürse C bu gönderiyi hiç görmez mi sadece B paylaşmış gibi mi görür?
(17) 

Nişan arifesinde sevgiliden soğumak

sasailic #1585543 
4 senelik kız arkadaşımla 3 hafta sonra nişanımız var. Mekanda yapacağız, davetiyeler basıldı insanlar davet edildi, hazırlıklar bitti. Ama bu hazırlık sürecinde soğudum. Hep kendi istediği şeylerin olmasını isteyen, en ufak bir sorunda refleks olarak beni suçlayan birine dönüştü. Kendimi yanında rahat hissetmiyorum artık her an bir sebepten bana kızacak gibi hissediyorum. Şimdiye kadar da bir sorun olduğunda alttan alan veya sorun çıkmasın diye susan taraf bendim ama son dönemde yaşadığımız şeyler beni evlilikten de kız arkadaşımdan da soğuttu. Zaman geçmesin diye dua ediyorum. Başka ne önerirsiniz?
(2) 

Para değerlendirme sorusu

sasailic #1582365 
Merhaba duyurunun saygıdeğer ekonomistleri,

Yarın kkm dönüşü olan benim için önemli bir miktar para var.

İhtiyaç duyabilirim bu paraya, o yüzden uzun süreli olabilecek bir yatırım düşünmüyorum.

Para kaybetmek de istemiyorum.

Para piyasası fonu mantıklı olur mu onda para kaybetme riski var mı?

Veya biraz kaybetme riskine karşılık TL riski almayıp ABD borsalarına yatırım yapan fonlara yatırsam mantıklı mı?

Farklı önerleriniz varsa onları da öğrenmek isterim. Fikir verirseniz çok sevinirim. Yatırım tavsiyesi olmayacağını kabul ediyorum.

Teşekkürler
(3) 

Aile hekimi sürücü raporu hk.

sasailic #1582135 
Merhaba,

6-7 ay önce sürücü belgesi yenileme sağlık raporu için aile hekimine gittiğimde adam e-nabızıma bakıp hangi branşlara muayene için gittiysem hepsine muayene olmamı istedi. Hiçbir hastalığım, teşhisim de yok üstelik. Sinir oldum yaptırmadım. Bugün fark ettim aile hekimim değişmiş. Gitsem eskisini görür mü yoksa en baştan mı değerlendirir?
(6) 

Yapay zeka nedir?

sasailic #1581588 
Artık herkes her şeye yapay zeka diyor. Utanmasalar kol saati tanıtırken bile içerisindeki yapay zeka sayesinde saati gösteriyor diyecekler. Bir teknoloji hangi şartları sağlıyorsa yapay zeka diyebiliriz?
(11) 

Arabanızda akü şarj cihazı bulunduruyor musunuz?

sasailic #1580699 
Beklenmedik bir anda akünüzün bitme ihtimaline karşı aracınızda akü takviye cihazı bulunduruyor musunuz? Sizce gerekli bir şey mi? Evetse önereceğiniz bir marka veya ürün varsa paylaşır mısınız? Teşekkürler.
(2) 

Uyap Gider Avansı İadesi

sasailic #1578305 
Merhaba,

Bir dava için ne olur ne olmaz diye gider avansı yatırmıştım. Dava kapandı. Benim yatırdığım gider avansının yanında ödenebilir tutar olarak yatırdığım tutar yazıyor. Bunu iade alabilir miyim? Evetse internet üzerinden başvuru yapabilir miyim? Mobil imzam var. Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
(3) 

Uydu anteni ile ilgili sorunun sebebi ne olabilir?

sasailic #1574680 
Merhaba,

Televizyonu bir süre kapalı tutunca kanalların çoğu sinyal yok hatası veriyor ama birkaç kanal çok iyi gösteriyor. Sonra zamanla diğer kanallar da yavaş yavaş açılıyor önce bozuk görüntü sonra normal veya bazıları artık hiç açılmıyor.

Burada sorun sizce nerededir? Uydu antenin pozisyonu veya lnb’nin kendisi mi, uydu alıcıda mı yoksa ara kabloda mı sorun vardır?

Teşekkürler.
(5) 

Tüketici Hakem Heyeti Davası Hakkında Fikir Verir Misiniz?

sasailic #1572370 
Merhaba,

Finansbank benden haksız yere yıllık üyelik ücreti aldı, sonrasında ben tüketici hakem heyetine başvurdum. Banka tüketici hakem heyeti kararından önce parayı bana iade etti, sonrasında karar da benim lehime çıktı. Şimdi karşı dava açmışlar biz zaten ödedik, karar iptal edilsin, yargılama giderleri ve vekalet ücreti davalıdan alınsın diye. Bu masrafları ödememek için yapabileceğim bir şey var mı?

Teşekkürler.
(11) 

Ciddi ilişkisi olanlara bir soru

sasailic #1566584 
Ciddi düşündüğünüz adı henüz konulmamış bir ilişki de olabilir veya evlenmiş olabilirsiniz. Ne kadar sıklıkla tartışıyorsunuz? Ne kadar sıklıkla birinizin özür dilemesi gereken bir şey oluyor? Uzun süreli ciddi de düşündüğüm bir ilişkim var ama neredeyse her gün geriliyoruz ve çok sıkıldım bu durumdan. Çevremde bu konularda fikir alabileceğim birisi yok size sormak istedim.
(2) 

TOKİ ödemelerini nasıl yapmak mantıklı?

sasailic #1564278 
Merhaba,

Önümüzdeki ay TOKİ ile sözleşme yapacağız. Yaklaşık 2,5 milyon lira. Şu anda altında duran ve duruma göre borsada vs. değerlendirdiğim bu miktara yakın bir param var. Ama yatırım konusunda tecrübesizim. TOKİ %10 peşin kalanı 10 yıl taksitle ancak 6 ayda bir memur maaş artışı oranında artacak taksitlerle sözleşme yapıyor. 17 bin ile başlayacak. Sizce bu parayı altında tutup hatta peşinat için de kredi çekerek zamanı geldiğinde altınları bozdurarak ödeme yapmak mı daha mantıklı yoksa peşin ödeyip kurtulmak mı? Altın memur maaşına göre daha fazla değerlenir diye düşünüyorum ama ocakta borcum belki %30-40 artacak, temmuzda da %25-30 olsa…

Şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

KMH Kullanımı ile ilgili bir soru

sasailic #1559319 
Merhaba,

Diyelim 20.000₺ çektim, önümüzdeki ay 20.000₺ + faiz tutarının tamamını ödemem gerekiyor mu yoksa sadece faiz tutarlarını ödeyerek parayı istediğim kadar kullanabilir miyim?

iPad için Geliştirici Araçları olan internet tarayıcısı

sasailic #1557552 
Merhaba,

Masaüstü Chrome’da olduğu gibi network üzerindeki istekleri inceleyebileceğim veya sayfa kaynağını görüntüleyip değiştirebileceğim bir internet tarayıcısı var mı?

Bilgisayar gerektirmeyen çözüm önerileriniz varsa onları da öğrenmek isterim.

Teşekkürler.
(1) 

Amazon DHL Ekspres iadesi için çıktı almak gerekli mi?

sasailic #1557018 
İade ekranında “Size gönderdiğimiz e-postadaki etiketi dilediğiniz zaman yazdırabilirsiniz.” yazıyor. Bu çıktı olmadan iade yapamaz mıyım?
(3) 

E-Devletten Emekli Maaşını Başka Bankaya Taşıma

sasailic #1552261 
Merhaba,

E-Devletten banka değişikliği yaparken hesabımız olmayan bankayı seçebilir miyiz? Öyle olursa adımıza o bankada hesap açılıyor mu yoksa önce bizim mi hesap açmamız mı gerekiyor?

Teşekkürler.
(7) 

KKM faizleri ne zaman güncellenir?

sasailic #1548873 
Tavan uygulaması henüz resmi olarak kaldırılmadı mı yoksa bankalar mı yükseltmek istemiyor sizce?
(3) 

Navigasyon uygulaması olarak Apple Harita nasıl?

sasailic #1537324 
Telefonum Yandex veya Google uygulamasını kullanınca donuyor. Bunu kullanayım diyorum ama tavsiye eder misiniz?
(1) 

Koton 30 günden sonra iade alır mı?

sasailic #1535229 
Fişin arkasında 30 gün yazıyor ama 35-40 gün sonra gitsek almazlar mı? Daha önce deneyen oldu mu? Teşekkürler.
(1) 

Gizli Albüm iCloud’a yedekleniyor mu?

sasailic #1534392 
Merhaba,

Telefonumda yer açmak için iCloud’a ücretli üye olup fotoğraflarımı yükleyeyim diyorum ama gizli albüm gitsin istemiyorum. Gizli albüm veya bazı fotoğrafları sadece telefonda tutmanın bir ayarı var mı?

Teşekkürler
(12) 

Fazla Kredi Kartı Sahibi Olmak

sasailic #1532626 
Merhaba,

Hepsini farklı amaçlarla kullanıyorum ve borçlarını tam zamanında ve tamamını ödeyerek kapatıyorum. Ama yine de findeks kredi notuna veya bankaların kendi risk sistemlerine göre olumsuz bir şey mi bu?

Teşekkürler
(10) 

Yolda kalmamak için neye dikkat etmeliyiz?

sasailic #1530616 
Merhaba,

Uzun yolda emniyet şeridinde gördüğümüz yolda kalan araçlardan olmamak için ne yapmamız ve yapmamamız gerekiyor? Çoğunlukla da yeni ve lüks araçlar oluyor daha bir korkutuyor beni. Yakın zamanda gidişte ve dönüşte 1000’er km olmak üzere 3000 km civarı yol yapacağım. Daha önce 500 civarı gittim o zaman da korkuyordum ve merak ediyordum nedenlerini ama şimdi neredeyse iki katı yol gideceğim için öncesinde alabileceğim önlemler varsa almak ve daha dikkatli olmak istiyorum. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
(2) 

Instagram Keşfetim Kadın Fotoğrafı Doldu

sasailic #1529201 
Normalde hep arabalar, futbol, teknoloji ile ilgili şeyler çıkarken belki bir aydır bunların yanında açık giyimli kadın fotoğrafları çıkıyor. Hiç kimseyi aratmadım beğenmedim kaydetmedim neden olduğunu anlamadım. İlgilenmiyorum demekten yoruldum ama hiçbir işe yaramıyor gibi görünüyor. Bunları görmemem için öneriniz var mı? Teşekkürler.
(1) 

Disney+ Aile Üyeliği Hk.

sasailic #1527029 
Aile üyeliği yaparken 4 kişi de farklı email-şifre ile mi giriş yapıyor yoksa herkes aynı bilgilerle girip farklı profilleri mi kullanıyor?

Eğer mail adresi-şifre bilgileri farklılaştırılabiliyorsa nasıl yapıldığını tarif edebilir misiniz?

Teşekkürler.
(2) 

iPad’de oyun oynayanlara soru

sasailic #1525161 
Yeğenlerimde Samsung ve Lenovo marka tablet var. 1 senelik falan. Roblox oynuyorlar mesela ama donarak oynanıyor. Onlar memnun hallerinden ama ben elime alınca nasıl oynuyorlar şaşırıyorum. iPad alsam onda da böyle donma sorunları oluyor mu? Birkaç sene sonra falan da.

Teşekkürler.
(2) 

iPhone Pil Sağlığı bölümünde Servis yazıyor

sasailic #1507989 
Merhaba,

Pil sağlığı %85 olan telefonumda Servis yazısı çıkıyor. Telefonumun 6 ay daha garantisi var.

1) Garanti kapsamında pil değişir mi yoksa döngü sayısı vb. sebepler yüzünden garanti kapsamında olmadığı söylenebilir mi?

2) Zorlu veya Akasya’ya gitsem pili hemen değiştirirler mi yedek telefona ihtiyacım olur mu?

Teşekkürler
(1) 

Wi-Fi Sinyal Güçlendirici nasıl konumlandırılmalı?

sasailic #1496744 
Küçük sayılabilecek bir evde yaşıyorum, bir odanın kapısını kapatınca wi-fi az çekiyor yavaşlıyor diye fotoğrafını eklediğim sinyal güçlendiriciden aldım. Ama bunu modeme yakın koysam da modemin kendi sinyali daha güçlü oluyor. çekmesini istediğim odaya koysam da. Bu cihazı nereye konumlandırarak en iyi verimi alabilirim? Sanki satın almadan önceki yeri gibi geliyor bana ama kullanan varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler .
(1) 

Çaylaklar tüm çaylak entrylerini görebiliyor mu?

sasailic #1445871 
Normal yazarlar başlığa sadece bugün yazılan çaylak entrylerini görüyor, peki çaylaklar tüm çaylak entrylerini görebiliyor muydu? Yoksa bir başlıktaki tüm çaylak entrylerini görebilmenin bir yolu yok mu?
1

mobil görünümden çık