(1) 

Bugün veya yarın İstanbul'dan Berlin'e gelecek olan var mı?

matchgrip #1292116 
Ufacık bi doküman getirmesini rica edicem. Çok önemli. Arkadaşım nerde olursanız olun size ulaştıracak.

Perşembe gece yarısına kadar elimde olması lazım.

Varsa bugün yarın Berlin'e giden bir tanıdığınız nolur yazın.
(5) 

Schengen vizesi hk.

matchgrip #1265890 
Selamlar, bir sorum olacak,

Diyelim benim 1 senelik schengenim var ve Avrupa'da 180 gun icerisinde bulunma hakkim olan 90 gunumu bitirdim. Hemen ardindan yeni bi schengen'e basvurabiliyor muyum yoksa nolursa olsun ikinci 180 gunluk periyot baslayana kadar(yani 90 gun) Turkiye'de mi beklemem gerekiyor?
(2) 

Schengen - otel rezervasyonu hk.

matchgrip #1257621 
Merhabalar, ben Fransa seyahati için bir otel rezervasyonu yapıp cuma günü scehengen'e başvurdum.

Fakat bugün booking'den rezervasyonumun iptal edildiğini, kredi kartımla alakalı sorun yaşadıklarını söylediler. Neden oldu anlamadım ama başka bir yerden rezervasyon yapabilirim.

Sorum şu ki: konsoloslukta bu otel rez.'lerini teyit ediyolar mı, şimdi booking'e sorsalar yok iptal etti rezervasyonunu cevabını alsalar vizem sıkıntıya girer mi?

Yoksa sallamıyorlar mı ne dersiniz?
(2) 

Başka bir ülkeden Schengen Vizesiyle 90 gün Avrupa'da kalma

matchgrip #1256870 
Bir ülkeden aldığım 3 aydan uzun bir Schengen vizesiyle, bir başka avrupa ülkesinde 90 gün yaşayabilir miyim?

Misal, Fransa'dan aldığım Schengen'le, direkt Fransa'dan Almanya'ya geçip orda 80-85 gün yaşayıp, sonra Almanya'dan Fransa'ya ordan da Türkiye'ye dönsem bu yasal/mümkün müdür?
(2) 

Askerlik ve tecil hk.

matchgrip #1232447 
Merhabalar, ben 2016 şubat ayında 4 yıllık üniversiteden mezun oldum. Üniversite otomatik olarak 2 senelik tecilimi uzatıyor sanıyordum fakat uzatmıyormuş asdsad.

Dün bi çevirmeye denk geldim ve yoklama kaçağı olduğum ortaya çıktı. Bana bi belge verdiler 2 hafta içinde şubeye gitmem gerekiyormuş.

Şimdi bir iki sorum var, ben mezun olanı 1 buçuk yıl civarı oldu, tecilim şubatta bitiyor. Zaten aralıkta bir yüksek lisans programına kaydolucaktım.

Şimdi merak ettiğim, şubeye diplomamla gittiğim zaman "1 buçuk senedir nerdeydin lan" diye ceza vs. keserler mi? İlk 6 ayda gidip halletmek lazımmış diye şeyler okudum internette, sizin bilginiz var mı?

Tırstım biraz. N'apmak lazım? Direkt diplomamı alıp gideyim mi?
(7) 

Tezsiz yüksek lisans programları veren üni'ler hk. (Askerden yırtma mevzusu

matchgrip #1230921 
Arkadaşlar selam, böyle para verip 3 yarıyıllık yani 1 buçuk senelik naylon yüksek yapmak için üniversiteler var ya,

Nişantaşı ve Ahmet Yesevi gibi başka üniversiteler var mı? Siz yaptıysanız hangi üniversiteden kaç paraya yaptınız? Her türlü tavsiyeye açığım.
(1) 

Kıyafet bağışlamak

matchgrip #1230022 
Merhabalar, yeni yılda yurtdışına taşınıyorum. Götürmeyeceğim kıyafetlerimi bağışlayabileceğim bir yer var mıdır?
(2) 

Eski çocuk macera-korku kitap serisi sorusu

matchgrip #1161614 
Merhabalar benim çocukluğumda (91'liyim) bir çocuk kitabı serisi vardı. Korku macera türünde yanlış hatırlamıyorsam. Korku olmayabilir de, sadece aksiyon da olabilir.

Çok az şey hatırlıyorum, tek hatırladığım kapağı koyu turuncu renginde arkaplanlıydı ve üzerinde siyah zebra gibi çizgilendirmesi vardı.

Ve talihsiz serüvenler dizisi değil asdasd. Adı aklıma gelmiyor bi türlü. He bi de bi kitabının adı Çan lı bişeylerdi sanırım ya. Gece çalan çanlar falan gibi bişeydi.
(19) 

Yesil cay size de aci geliyor mu?

matchgrip #1129854 
S.B. Yesil cay sizce icimi kolay/lezzetli bi sey mi yoksa icimi zor/tatsiz bisey mi?
(10) 

Bu terör işi nereye varacak?

matchgrip #1059986 
Ne olacak abi bu işin sonu? Bu heriflerin ulaşmak istedikleri bir B noktası yok, kaostan ekmek yiyorlar. Sivil öldürmek istiyorlar ve öldürüyorlar.

Bu bombalar patlamalar patlatan tarafından kesilmeyecekler orası kesin. E patlatılan tarafından da kesilemiyorlar, gördük ki istihbarat çalışmıyor, bunun önünü alamıyorlar.

Nedir yani, nereye gidecek, nereye kadar böyle devam edecek? Bundan sonra haftasonları evimizden çıkmadan mı yaşayacağız? Ya da bunlar daha iyi günler mi? Bu işin sonu Suriye gibi aktif savaş ülkesi olmak mı? Evdeyken güvendeyiz evdeyken bile güvende değiliz noktasına mı evrilecek?

Düşündükçe işin içinden çıkamıyorum. Çıldıracağım. Siz ne düşünüyorsunuz?
(1) 

Türkiye'yi anlatan kitap önerisi (İngilizce)

matchgrip #1044429 
Merhabalar. Çalıştığım şirkete bu hafta yurtdışından bir grup üst düzey yönetici gelecek.

Biz de onlara hediye edebileceğimiz, Türkiye'yi anlatan kaliteli bir kitap arayışındayız. İnternette satılan guidebook kafasındaki kitaplar çok tırışka geldi bana. Yok kadınların elini sıkarken dikkat edin, yok namaz kılarlarken önlerinden geçmeyin, yobaz yobaz şeyler.

İsteğim daha modern bir Türkiye'yi anlatan bir kitap. Aşina olduğunuz, aklınıza gelen bir kitap olursa paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
(1) 

Büyük boy sticker yaptırtma

matchgrip #1014978 
Merhabalar, geç oldu bunu sormak için en kötü yarın bir daha sorarım ama belki gececilerden bir bilen çıkar.

Bir klip çekiminde davulun üzerine grup logosu yapıştırılacak. Onun için bas davulun dış derisini dolduracak bir logo sticker'ı yaptırılması icap ediyor.

linkteki resimde altta azıcık gözükmüş mesela google'da en hızlı bunu bulabildim, onun gibi bir şey yapılacak.

www.anatolianrock.com


bilen var mı bu stickerlar falan kime yaptırılıyor nerelere gitmek lazım?

teşkürler.
(7) 

Ilık dediğimiz şey ne oluyor tam olarak?

matchgrip #871557 
Abi ılık ne demek biriniz bana açıklayabilir mi?

Ilığı ılık yapan sıcaklık nedir?

Misal çay içiyorsunuz ve sohbete daldınız. Hani o çayın içilebilir minimum bir sıcaklığı vardır ya onun altına düşerse içmezsiniz. İşte çayı ucundan da olsa bir sıcak içecek yapan o kabul edilebilir en düşük sıcaklık ılık mıdır? Yoksa ılık ondan daha mı soğuktur?

Bu boğazınız kötüyken ılık içiniz dedikleri ılığın derecesini anlamaya çalışıyorum.

Yoksa ılık suyla yıkanın dedikleri ılığın derecesini merak etmiyorum. Ama isterseniz onu da anlatın.
(2) 

Al Pacino'nun hangi filminden bu sanhe?

matchgrip #834152 
oi57.tinypic.com

Bu linkteki sahne hangi filminden acep?
(2) 

Üniversitede ders vermek hk.

matchgrip #832526 
Abi mesela çoğu üniversitede sanat kodlu seçmeli dersler var ya,

misal sinema sanatı, jazz appriciation, mitoloji ve sanat, türkiye'de politika, müzikoloji vs vs.

böylesi derslere eğitmen olmanın yolu/kıssası nedir bilen var mı? öğretmenlik üzerine bir formasyon eğitimi almak zorunlu değil sanırım. çünkü sinema ile ilgili bir derse bir yönetmenin, yine müzikle alakalı bir derse bir müzisyenin geldiğini biliyorum.

eğer konuda bilgili olmak dışında bir zorunluluk yoksa, nereye nasıl başvuruluyor, onlar mı seni buluyor, bu derslere kim karar veriyor, babam böyle pasta yapmayı nerede öğrendi?

konu hakkında en ufak da olsa bir bilgiye müteşekkir olacağım.
(2) 

90 nesline çizgi film sorusu

matchgrip #827274 
Ya bi tane çizgi film vardı biz ufakken, üç tane cadı büyü yapıyorlardı, bir grup iyi adam da şehrin tamamı ölmesin diye büyüyü bozuyorlardı. Bir grup iyi adam aslında bir grup iyi hayvan falan da olabilir tam hatırlamıyorum. Bi tek cadıların büyüyü hazırlarken "büyücüler büyücüler" falan diye saykodelik şarkılar söylediklerini hatırlıyorum.

Böyle büyü bunların şatosundan duman olarak çıkıp şehre yayılıyordu falan. Cadılar ince uzun ve siyah pelerinliydiler sanki.

Var mı hatırlayan?
(1) 

Balkonuma düşen kediye kalıcı/geçici aile

matchgrip #785175 
Bu oglana acil yuva bulmamiz lazim. Tahminimce 6-7 haftalik, balkonuma dustu. Gozunu cikarmaya calismis bir sokak kedisi, %30 ihtimalle gözü kurtarma ihtimalimiz var dedi veteriner yoksa korsan olarak hayatina devam edecek tek gozlu oglan. Belirsiz bir süre için(10 gün-20 gün) her gun 5 kere damla yapilmasi gerekiyor, ben o damlalari yapabilecek kadar evde olmayacagim ve zaten halihazirdaki 2 kedim bu oglani perisan ederler.

Müzisyenim, Cihangir'de yaşıyorum. Ara ara 2 günlük şehir dışı işlerine gidiyorum. Bu dönemde de isler var yine gitmem gerekecek. Bu oğlana bir ev, en kötü gözü için savaşacak vakti olacak bir geçici aile bulalım, allah aşkına.
(2) 

Video formatı ve torrent ile ilgili bir soru

matchgrip #757953 
Bu torrentlerde film falan indirirken karşılaştığım:

xvid ile x264 ün farkı nedir bilen var mı?

xvid, x264'ten azıcık daha büyük oluyor ama genelde aynı filmin x264 versiyonları daha iyi puan almış oluyor.

ben kendi küçük beynimde xvid'in mb fazlası olduğuna göre görüntüsü birazcık daha iyidir diye düşünüp puanı gözetmeden xvid indiriyorum.

acaba öyle yapmamalı mıyım? lütfen aydınlatın beni efenim.
(2) 

Yemeksepeti'ni kullanamıyorum

matchgrip #750610 
Herşey çalışıyor fakat bir yemeği eklemeye çalıştığım zaman hiçbir şey olmuyor. Eklenmiyor. Sepeti onayla tuşu da çalışmıyor. Basıyorum yükleniyor gibi oluyor ama hiçbir şey değişmiyor.

Canlı yardıma tıkladığım zaman da domain error veriyor. Açmıyor. 2 gündür böyle. Sıkıntı bende mi?
(3) 

Rahatsız ayakkabı sorusu

matchgrip #747609 
Ben bayıla bayıla bir ayakkabı aldım geçen gün. Nike'ın Janoski'ye tasarlattığı bir skateboard ayakkabısı. Vans stilinde.

Yalnız benim ayaklarım taraklı. Enine doğru geniş. O yüzden ayakkabı yanlardan sıkıyor. Bir iki güne açılır dedim ama açılmıyor arkadaş. 5-6 saatten sonra yürümek can yakıcı bir hal alıyor.

Artık iadesi de olmaz. N'apsam yav bilen var mıdır? Bant falan mı taksam. Ya da ayakkabının içine bişey mi yapsam. Enine doğru genişlemesi için kalıpçıya bıraktım bir gece kaldılar ama hiçbir şey farketmedi.

Bunun taktiği falan var mı yoksa heba mı olcak ayakkabı? Buldurun la hadi bir çözüm :(
(6) 

Yemeksepeti puanlama sistemiyle alakalı

matchgrip #744601 
Yav bişey sorcam.

Mesela genelde Mcdonalds, Burger King, Kentucky gibi popüler fast food markalarının puanı hep düşüktür ya. Çünkü hep soğuk moğuk yanlış getirirler her şeyi.

Benim anlamadığım bişey var, puanı 6/6/6 olan restoran bir gün bir açıyorum 8/9/8 falan olmuş.

Bir günde bir anda puan tavan yapıyor. Giderek azalıyor. Sonra bir anda yine tavan yapıyor. Yorumları okusanız rezalet. Napıyor bu adamlar yemeksepetine rüşvet falan mi yediriyorlar merak ediyorum.

Var mıdır bilen?
(9) 

Uyku açmayan sıcak içecek

matchgrip #727847 
Yav şöyle işten eve yorgun yorgun geldiğim zaman, gece sigarayla içebileceğim sıcak uyku açmayan bi içecek söylesenize.

Çay kahve içtim mi uykum kaçıyor. Böyle boğazımı rahatlatacak içimi ısıtacak bir şey.

Dipnot: Sütü hiç sevmem. Sıcak süt demeyin lütfen.
(5) 

Maaş fikriniz

matchgrip #719323 
Sizce haftada 6 gün, günde 8 saat bir işletmede çalışan ve müşterilerle ilgilenen(karşılama - masalara yerleştirme vs vs) bir insan için,

aylık 1500 tl nasıl bir maaştır?

edit: evet. host gibi bir şey diyorum.
(1) 

Kombilerdeki su basıncı

matchgrip #718182 
Bu doğalgaz kombilerindeki su basıncı ne işe yarıyor?

Hani böyle göstergesi var 1-2 bar arasına çıkarıyoruz düştükçe. Yani kombinin çalışma prensibini nasıl etkiliyor ve bizim çevirdiğimiz tuş ne yapıyor da basıncı yükseltiyor vs vs.
(5) 

Bi şarkıcının aşırı dandik internet sitesi

matchgrip #715873 
bi şarkıcının böyle windows 95 kokan bir internet sitesi vardı. ekşi'de falan da baya taşşağı dönmüştü. kimdi o kadın ya?

var mıdır hatırlayan?
(4) 

Hobbit'i okumuşlara soru

matchgrip #707375 
yav ben LOTR serisini okudum da Hobbit'i okumadım. Filmde kafama takılan bir şey var okumuş olan beni bir aydınlatsın.

2.Film ile ilgili spoiler

Bu Smaug denen ejderha var ya. Abi bu ejderhanın dağın içinde Bilbo'yla konuştuğu sahnede, Kırmızı Başlıklı Kız'daki kurt gibi " Benim dev gibi dişlerim var! Benim çok sivri pençelerim var! Benim ateşim insanı perişan eder! Ben var ya ben, dünyanın en süper ejderhasıyım! Allah belamı versin ben hayatımda benden daha süper yetenekli bir ejderha tanımadım!" falan diye böbürlenmesi çok komik geldi lan bana.

koskoca ejderhasın bu neyin görmemişliği? sorum şu: kitapta da bu Smaug bu kadar dallama mı? Yoksa Peter Jackson'ın bok yemesi mi bu durum?

2. Film ile ilgili spoiler
(14) 

Duş Jeli vs Sabun

matchgrip #705333 
Bu mevzu ne zamandır kafama takılıyor, sorucam sorucam bir türlü aklıma gelmiyordu. Şimdi gelmişken sorayım:

Şimdi hani sabunlanmak falan var ya. Duşa girince sabunlanırız mesela. Gavur genelde artık sadece duş jeli dediğimiz sıvılaştırılmış sabunsular kullanıyor. Fakat ben pek çok kez duş jelinin sabun gibi temizlemediğini ve sadece hoş bir koku/esans bırakmak için sabunlanmadan sonra kullanılması gerektiğini duydum.

Şimdi nedir abi bu olay? Duş jeli denilen şey, sabunun yerine kullanılabilir mi? Tek başına yeteri kadar temizleyici midir? Yoksa sabunun yerini hiçbi şey alamaz, duş jeli sadece kokusal fonksiyonelliğe sahip bir nane midir?

İşin garibi yurt dışında banyolarda duşlarda sadece duş jellerine denk geliyorum. Sabun acaba bizim gelenekçi yapımızdan ötürü üstüne kuş konduramadığımız bir obje mi bu problemde? Nedir yani olay?
(6) 

İnşaat terminolojisi yardım

matchgrip #685876 
BİLMEMNE ŞİRKETİ offers a broad portfolio of materials, coatings and finishes to suit almost every need.

Burada bahsi geçen "finish" Türkçe'de ne olarak geçiyor bilen var mı?

Çatı işi yapan bir firma. Paneller, kaplamalar vs yapıyor.

Misal şöyle de kullanılmış: Our coatings are available in every conceivable hue, in a variety of finishes.
(4) 

İngilizce İnşaat terminolojisine hakim yardımsever arkadaşlar

matchgrip #684533 
Allahım delireceğim,

"Standing Seam Panels" nedir arkadaş teknik türkçede?

Çatı panelleri yapan bir şirket. 1.5 dereceye kadar eğimli çatılara uygun "standing seam panels" yapıyorlarmış.

Var mıdır bilen?
(3) 

Çeviri yardımı

matchgrip #683865 
Distinctive Individuality'i nasıl çevirirdiniz? "Karakteristik Bireysellik" düşünüyorum.

Bir de, Global Success'i "Küresel Başarı" diye mi yoksa "Dünya Çapında Başarı" diye mi çevirsem?
(2) 

Divxplanet çevirmenleri

matchgrip #680629 
Kendileri bu işi ücretli mi yapıyorlar? Üye olan herkes çeviri yollayabiliyor sanırım. Eğer ücretsiz saatlerce bu işe uğraşıyorlarsa, bunu neden yapıyorlar? İşin altında sadece amme hizmeti kafası yatıyor olamaz heralde.

Bilgisi olan var mıdır?
(5) 

Çevirmenlere soru

matchgrip #679577 
Profesyonel olarak bu işi yapanlara bir sorum olacak:

Saatinize kaç para talep ediyorsunuz genelde? Misal 10 saatlik bir internet sitesi çevirisi diyelim. İngilizce'den Türkçe'ye olsun. Kaç para isterdiniz?
(4) 

Mantar mı bu?

matchgrip #677552 
2 aylık iran kırması kedimin sol kulağının arkasında böyle bişeye rastladım. Mantar mı bu? Yarın veterinere götürücem. Şimdilik yapabileceğim bir şey var mı?

ps. bir de 3 aylık bir kedi daha var evde. 3 renk sokak kedisi. ona da bulaşır mı acaba? sürekli altalta üstüste oynuyorlar. :(

edit: nedense resim ekleme özelliği çalışmıyor, aşağıdaki linke attım resmi:

postimg.org
(8) 

Yavru kedide emme refleksi

matchgrip #667181 
Merhabalar annesini erken kaybetmiş bi yavru kedi sahiplendim. 1 buçuk 2 aylık civarı. Yalnız kedide emme refleksi var. Kucağıma geldiği anda tişörtüme, pantalonuma nereyi bulursa cok cok cok emmeye çalışıyor. Hem de kuru mama yiyor çılgın gibi ona rağmen bu refleksi bitmedi hiç. Gerçi kuru mamaya bile eğilirken o kafanın ileri geri hareketi var ya hızlı hızlı "meme arıyorum" hareketi o şekilde eğiliyor. Yerken de fazla heyecanlanıp çiğnemeden yuttuğu oluyor.

Her neyse bu refleksi asla kaybetmeyen kediler varmış. Napmak lazım? Kucağıma aldığım zaman tişörtüm salya içinde kalıyor. Çok da kucakcı velet. Sizce bu refleksi zamanla geçer mi?
(7) 

Yavru kedileri birbirine alıştırmak

matchgrip #666266 
Merhabalar 1 haftadır evimde 2 buçuk aylık bir dişi kedi var.

Bugün 1 buçuk aylık bir erkek yavru getirdim eve arkadaşlık etsinler diye.

Fakat 15 dakkadır şöyle bir tablo var:

erkek yavru evi keşfediyor dolanıyor oyun oynuyor. benim dişi onun peşinde sinsi ilerliyor yaklaşınca hırlayıp bi pati atıyor. sonra erkek hiç tepki vermeyip uzaklaşıyor, dişi tekrar peşinde düşüp yaklaşıp bi tane pati atıyo. bu böyle sürüyo tanıştıklarından beri.

napsam ki? nası alışcak bunlar birbirine?
(13) 

Yavru kedi için ucuza mama

matchgrip #663359 
Yavru kedi için ucuza mama nasıl bulurum?

Kaliteli bir mama istiyorum, Proplan önerdiler. Arkadaşım böyle indirimli hediyeli internet sitelerinden bahsediyordu. Gidip de pet shop'tan alma mamayı diyolar.

Ne önerirsiniz?
(4) 

Tütün içmek vs sigara içmek

matchgrip #614279 
Tütün sarıp içmenin normal sigara içmeye göre çok daha az zararlı olduğunu söylüyorlar.

Bilgisi olan var mı acep?
(4) 

Sigara saranlara soru

matchgrip #607787 
1 senedir falan sigara sarıyorum. Ama sarmayı çok daha önceden öğrenmiştim. Şimdi bu ufak sigaraları sararken, -ince ve düz sarıyorum- ara sıra mesela her 10 sigaranın 1'inde şöyle bir sorunla karşılaşıyorum, yılların sarmacıları varsa beni bi aydınlatsınlar:

böyle çekiyorum asılıyorum çok zorlanıyo. sanki filtre izin vermiyo dumanın geçişine. bu filtrenin hemen önünde çok tütün olduğu için mi, az tütün olduğu için mi yahut boşluk falan kaldığı için mi oluyor acaba?

her zaman da olmuyor. hep de aynı sarıyorum aslında. (ince küçük filtre kullanıyorum filtreyle aynı ende sarıyorum)
(3) 

Kedi severlere soru

matchgrip #606328 
Bir kedinin surekli bacaklarina surtunmesi seni sevdigini mi gosterir? Yoksa sadece yemek ver bana diye sirinlik mi yapiyodur? Veya basitce kasindigi icin midir?
(2) 

Paypal'dan anlayan varsa beri gelsin

matchgrip #584056 
Merhabalar. Şimdi ben yurtdışından ödeme almak istiyorum ve en az kesintinin paypal üzerinden yapılan transferlerde alındığını duydum. bu konuda bazı sorularım var

1) ingiltere'den yollanan 100€ türkiye'de benim elime kaç €/kaç TL olarak geçer? Bu parayı ben nasıl alırım?

2) Karşı taraf bu ödemeyi nasıl yapar? Ben karşı tarafa, atm'de girebileceği bi hesap numarası verebilir miyim yoksa iş karşı taraf için de paypal bilgisi/kullanımı gerektirir mi?

Teşekkür ederim.
(5) 

Midi Klavyeyi Ses kartına bağlamak üzerine

matchgrip #574132 
Ben de bir klavye var Yamaha P35. Elime bir ses kartı geçti M-Audio'nun resmini koydum yana.

Sorun şu, bu ses kartında Midi Out yok. XLR çıkışı var. Bir de jak girişi var. Ben benim midi klavyemi bu ses kartına nasıl bağlayacam arkadaş kafayı yedim. Tek çözüm bir ucu jak olan midi kablosu mu? Var mıdır bir bilen?

Not: klavyede midi in, midi out olmak üzere iki midi, "sustain" ve "phones" olmak üzere de iki jak girişi var.
(2) 

Bazı cevapların yanındaki kutucuktaki tik işareti

matchgrip #566274 
Ne ayaktır abiler? Merak ettim.
(5) 

Saunaya girmek soğuk algınlığına iyi gelir mi?

matchgrip #558936 
Google'a sordum, sonuçlar çok belirsiz. Kimi demiş ki terlediğin için vücuttaki toksinleri atarsın hastalıkla savaşmana yardımcı olur, iyi gelir. Kimi de demiş ki, tam tersi vücut direncini düşüreceği için bir anda o sıcaklığa girmek hastalığın yayılmasını hızlandırır, iyi gelmez.

Konuyla alakalı bir fikri olan var mıdır acep?
(2) 

Amsterdam'da ucuza daire nereden bulunur?

matchgrip #510299 
Sömestırda tekrar Amsterdam'a gitme niyetimiz var. 3 kişiyiz. Fakat bugün baktık, 6 gecelik daire fiyatları 2 bin tl civarında, bayağı pahalı. Otel odaları da neredeyse bir o kadar var.

30-40 euro'nun aşağısında kalabilmek için tek çözüm dormlar gibi duruyor. Dorm geyiğini de sevmiyorum.

Var mıdır abi bak şöyle şöyle yap veya şu siteden ucuza bulursun veya benim amcaoğlu var orda çok ucuza evler biliyor diyen falan?

Teşekkürler.
(5) 

başıboş inek nereye bildirilir?

matchgrip #466971 
bir arkadaşım bahçeşehir' de gecenin bu vakti bir otobüs durağında, öyle yol kenarında boş boş dolaşan bir ineğe rastlamış. nereye arayıp bildirmesi gerekiyor bilen var mı?
(3) 

Eurosport iletişim maili?

matchgrip #406492 
Eurosport' a yorumlarımızı hangi mail adresine göndermemiz gerekiyor? Canlı yayında okudukları mailler.
1

mobil görünümden çık