(6) 

doviz arbitrajda tl karsiligi bulma

bay b #1591668 
diyelim ki usd ya da eur hesabimizdaki parayi arbitrajla gbp'ye cevirdik.
bu durumda cevirdigimiz gbp'nin tl kurunu/karsiligini nasil hesaplayabiliriz asagi yukari?
(11) 

arkadasin hanimi icin hediye

bay b #1591128 
y.disina ziyarete gidecegim ve yanlarinda kalacagim arkadasin esine bir hediye almak istiyorum ama aklima bir sey gelmiyor, tavsileriniz var midir acaba?

40-42 yaslarinda kadin
(10) 

işten çıkarıldım

bay b #1589498 
6,5 senedir çalıştığım firma tarafindan işte çıkarıldım, firmanın işleri bir süredir pek iyi değildi zaten ve daralma konuları bir süredir konuşuluyordu global olarak, bizim ofisten de piyango bana vurdu. çok beklenmedik bir şey değil hatta beni çıkarsınlar iyi bir para verip falan diye aklımdan da geçiyordu ama gerçekleşince insan garip hissediyor tabi ki. bu iş öncesinde uzun süre işsiz kalmıştım o yüzden biraz korkuyorum da yine bir batağa düşer çıkamazsam diye. makul bir cikis paketi aldigim icin neyse ki çok maddi problemim olmayacak uzun bir süre.
sektor: giyim, ama uretim tarafi degil ofis ve satinalma tarafi.

biraz moral ve akıl vermek isteyen olursa dinlemeye hazırım, teşekkürler ^^
(9) 

turkcell superonline baglanti sacmaligi

bay b #1589403 
sirketin mevcut metro interneti cok pahali geldi diye normal fibere gecelim dedik ben de evde de kullaniyorum sorun yasamiyorum diye superonline'dan baglattim. her sey tikir tikir isliyordu ta ki IT gelip firewall baglantisi yapmaya calisana kadar.

herifler bridge mode secenegini kapatmislar/gizlemisler asla bridge mode'da kullanamiyorsunuz. mhz de yardimci olmuyor.

onu gectim pppoe sifresi lazim baglanti icin asla vermiyorlar, boyle bir sifre yok diyorlar 2 saat kavga ettim mhz ile.

simdi bunu hemen iptal edip TT'a gecelim diye dusunduk en azindan kendi modemimizi aliriz diye ama onlar veriyor mu PPPOE sifresi, bilen var midir aranizda?
(1) 

iş arama izni

bay b #1589101 
8 hafta ihbar suresi olan ve hafta 5 gun 7,5 saat mesai yapan biri icin
2*5: haftada 10 gun
10*8: toplam 80 saat is arama izni hesabi dogru mu?

fakat ihbar suresi icinde hafta icine denk gelen resmi tatil ve ayrica daha onceden planlanmis 8 gun yillik izin kullanilacak. bu tatiller ve izin toplam kullanilabilir hakki etkiler mi?

bir de isten resmi cikis karsilikli anlasma uyarinca yasal ihbar suresinin bitisinden 20-21 gun sonra yapilacak ve burda da bir hafta ici resmi tatil var bu durum hesaplamayi etkiler mi?

tesekkurler
(1) 

istanbulkart abonman

bay b #1586875 
baktim ama kesin bir bilgi bulamadim.

bitmek uzere olan abonman en erken kac gun kala yenileniyor, kesin bir bilgisi var mi bunun?
diger sorum da erken yenileme yapildiginda onceki abonman bitince mi baslar yoksa yukleme tarihi itibariyle mi?
(5) 

kesilmis fotograf eski haline getirilir mi?

bay b #1586310 
annemin eski bir sb fotosunu zamaninda oval bir cerceveye sigsin diye kenarlarini kesip koymustum. bu fotografi duzgunceye tarayip eskisi gibi kenarlarini tamamlayip kare hale getirebilir miyiz? yani ben getiremem muhtemelen de kim yapar acaba? fotografcilar falan yapar mi ki?
(12) 

Dikey Supurge Sahipleri

bay b #1586300 
evde isa'dan kalma bir supurge var artik yenisini almam lazim, bekar erkegim. ev 3+1 orta halli cok buyuk sayilmaz.

supurgelere bakarken dikeyler de dikkatimi cekti ama tek basina yeterli olur mu emin olamadim, yani standart supurge yerine bundan alsam tak tak evi de supurebilir miyim? bu sanki kenarda duruyormus da ufak bir sey dokulunce falan aman sunla alalim diye girgir gibi kullaniliyormus gibi geliyor.

tavsiyesi olan varsa onu da yazabilir bu arada, dyson haric.
(3) 

android'de engellemeden bazi numaralardan gelen aramalari gizlemek

bay b #1579682 
gizlemekten kasit xxxxx numaradan gelen arama hicbir zaman ekranimda gorunmesin kapatinca cevapsiz aramalarda gorunsun istiyorum. bunun appsiz ya da apple yapmanin bir yolu var midir?
(1) 

Excel Zoom Kuculunce Fontlarin Garip Bir Hal Almasi

bay b #1578482 
B.sayara format attiktan sonra olmaya basladi, her ay kullandigim bir excel belgesi hicbir degisiklik yok. Genis bir sutun sayisi var zoomu biraz kuculttu mu fontlar sacma sapan bir goruntu aliyor alttaki gibi. Var midir bir cozumu, cok eski postlar buldum nette cozumu yok denmis ama bilmiyorum belki benim yapmadigim updateler vardi onla da alakasi vardir.

%70 Zoomda ibb.co
%85 Zoomda ibb.co
(2) 

mobilya doseme fiyatlari

bay b #1577620 
hayatimda ilk kez isim dustu belki bir kac degisiklik yaparim diye fiyat aldim yav atiyorum tekli berjer koltuk ikea'daki sifirla ayni fiyata doseme yapiyor. yani bizimki de son model degil ankara siteler mali adi de sayilmaz eski falan da bu fiyatlar normal mi ya 6500 istiyor adam berjere.

2 tane kanepe 1 uclu 1 ikili adam 23k yazmis ulan fiyatlara bakiyorum bilindik markalarda cok makul fiyatlar var bu kadar kafa kafaya ya da bi tik alti olmamali ya. bilmiyorum daha once hic girismedigim bir is hic anlamiyorum ama sizce nasil bu fiyatlar? yani sifirin yarisi falan degilse diye kaplamayla ugrasayim hele ki koltuklar cok eskiye genel olarak.

yer: istanbul, beylikduzu.
(3) 

google mapste arama yaparken

bay b #1577006 
webdeyken haritada herhangi bir yere zoom yapiyorum, bir sehir mahalle vs ismine tiklamiyorum. sonra ustteki restoranlar, oteller vs hazir cikan aramalardan birine basiyorum hoop benim mevcut konum ve cevresine getirip ordaki yerleri gosteriyor. yok mu bunun bir ayari falan ya sinir hastasi etti.
(6) 

kira geliri istisnasi - ortak tapu

bay b #1576666 
evin 12 aylik kirasi istisnanin biraz uzerinde lakin evin tapusu 2 kisi ustune 1/2 olacak sekilde. burda kira gelirinin vergisi mulke gore mi kisi basi alinan kiraya gore mi belirlenir? bilen var midir acaba?
(3) 

kapla/tabakla satılan ürünlerde dara alma konusu

bay b #1576604 
bunla ilgili sözlükte de bir ara başlık vardı sanki baklava alırken falan kutunun da tartılması vs diye de neyse, geçenlerde eve gelince aldığım etin o dandik tabağını merak edip tarttım 6-7 gr geldi. aldığım etin fiyatına baktım söylemesi ayıp kilosu 550 lira falan. geçen hafta tekrar gittiğimde ulan dedim ben keriz miyim adama dedim ki darasını alır mısın? ben ilk defa böyle bir şey görüyorum tabağın darası mı alınır yarım saat söylendi pezevenk sanki kendi dükkanı gibi. neyse mağaza yetkilisine gittim siz ne düşünüyorsunuz diye kadın diyor ki tabağın da maliyeti var, tartının üstüne koyup da mı tartalım et her yerde böyle satılır bilmem ne. neyse dedim siz de aynı fikirdeyseniz münakaşaya gerek yok.

ulan eti tabakla satmak senin tercihin, istersen kağıt ser altına eski kasaplar gibi isterden doğrudan streç film. ya da standart fiyat koy tabak için. kilosu 300 liralık et alan kilosu 600 liralık et alanın yarı fiyatını veriyor.

neyse ete 550 lira vermek zoruna gitmiyor da tabağa 3-4 lira vermek mi zoruna gidiyor diyecek olan varsa cevap vermesin lütfen gayet teknik bir soru soruyorum sizce bu tutum ne kadar doğru?
(3) 

secmen listesi askiya ciktiktan sonra ikamet degisikligi

bay b #1576548 
yaparsak oy kullanmada sorun teskil eder mi?
sanirim askiya cikti de itiraz suresi de doldu, ben simdi ikametimi baska yere alsam bir sey farkeder mi?
(4) 

sağa sola işeyen kedi

bay b #1575213 
geçen hafta bir arkadaşa uğradım kedileri aynı bahçe içindeki farklı bir eve (lojmana) taşınalı beri olur olmadık yere çişini yapıyormuş sürekli (bir kaç kez kakasını da yapmış) veterinere götürmüşler hayvan terapistine götürün falan demiş ama bizimkiler de yuh artık falan demiş ve şimdilik idare ediyorlar.

ben de merak ettim burda kedi sahibi çok, bu davranışı kendi kendine düzeltebilirler mi acaba? ne yapılabilir vs?
(3) 

Babaya Saat Onerisi

bay b #1574480 
Babam sadece deri kayisli saat takiyor, yillar once kendi saatlerimden birini vermistim ama simdi guzel bi saat almak istiyorum. butce max 3-4bin lira.

O paraya saat mi var hayvan demeyin piyasayi hic bilmiyorum, 70 yasinda emekli bir ogretmenin takabilecegi klasik guzel ve mutlaka deri kayisli olmali. saate meraki olan vardir belki aklinda bir kac model buraya yazar, simdiden tesekkur.
(3) 

iski - ck bogazici abonelik devri

bay b #1574466 
nasil yapiliyor yapan var mi acaba?
sanirim iski'de var ama 711,60 TL teminat bedeli yaziyor bu gercek mi?

CK'da ise devre dair bir sey bulamadim, mevcut abonenin fesih etmesi ve yeni abonenin tekrar mi actirmasi gerekiyor?

mevcut ev icinde devir olacagi icin bu sekilde soruyorum, yakin zamanda basina gelen var midir?
(2) 

ocak 2024 dul yetim ayligi

bay b #1574309 
anneannemin hesabini ben takip ediyorum da bugun dikkat ettim ocak 2024 maasi 2023'teki aylardan daha dusuk yatmis neden olabilir acaba? emekli sandigindan dul ayligi aliyor.

eylul: 8.185,34
ekim: 8.185,92
kasim: 7.978,18
aralik: 8.206,29
ocak.24: 7956,80
(7) 

videolarda cikan araba yarisi oyunlari

bay b #1573620 
bu yt shorts, tiktok, insta reels'da falan videolarin arka planinda ya da videoyu ikiye bolup altta gorunen araba yarisi goruntusunun olayi ne ya surekli karsima cikiyor bir esprisi var mi yoksa sifir alaka sacma sapan bir sey mi?
(5) 

kiracı sorusu

bay b #1569539 
kiracı 2017 kasım sonunda taşındı, ev memlekette olduğu için babam ilgileniyordu. yaşlı başlı adam kira da çok komik kaldı diye dedim artık sen karışma ben ilgileneceğim kiracıyla konuştum ve eylül 2023 itibariyle 600 olan kirayı 1600 yaptım.

babam sağolsun küçük yer eş dost tavsiyesiyle taşındı diye kontrat falan yapmamış. bu durumda ben ağustos 2023 tarihli yeni bir kontrat yapsam bu kontrat geçmişte oturduğu ayları kapsar mı yoksa sıfırdan 10 yıllık süre mi başlatır?

avukat bir arkadaş sorun olmaz sıfırdan kontrat yap tahliye taahhütnamesi de al, istersen bir sene sonra çıkarırsın dedi, yine de ikincil bir fikir almak istedim. bazı yerlerde yeni kontrat olursa süre sıfırdan başlar tarzı şeyler okudum çünkü.

işin bilenler ne dersiniz?
(2) 

ucak bileti google takvim senkronizasyonu

bay b #1564368 
eskiden bilet inbox'a duser dusmez ucus detaylari takvimde cikardi 2-3 seferdir cikmiyor degistirdiler mi bunu ne oldu? yoksa bende mi olmuyor sadece?
(3) 

emekli olup ayni yerde calismaya devam eden kisinin izinleri

bay b #1563591 
nasil muamele gorur?

1-gir-cik yaptigi icin ise giris tarihi degistirilip yeni hakedisler ona gore mi hesaplanir?
2-ilk giris tarihinden emekli olana kadar kullanmamis oldugu haklari baki kalir mi?
3-ya da bilmem gereken baska bir detay var mi? sirketteki yillik izin takiplerini ben yapiyorum da o yuzden.
(1) 

istanbul cevresi hafta sonu kacamagi

bay b #1562465 
cok uzak olmayacak yer tavsiyeleriniz nelerdir? deniz kenari olmak zorunda degil ama kamp/doga vs olmayacak. lokasyon harici gittiginiz begendiginiz tesis/isletme tavsiyesini de ekleyebilirsiniz.
tavsiye ederken yardimci olacaksa, ilk hafta sonu kacamagi olacak karsi tarafla.
(6) 

kulak ici bluetooth kulakliklar

bay b #1555894 
heves alip bunlardan aliyim diyorum lakin ses kaliteleri cok kotu hepsi mi boyle ya? ablam ilk airpod aldiginda piyasadaki en basit JBL kablolu kulaklikla karsilasmistim resmen daglar kadar fark vardi. dun yine ofiste xiaomi kullanan biriyle kablosu olan bluetooth sony kulaklikla karsilastirdim yine sifir.

bunlar genelde telefon gorusmesi icin mi acaba? hic bunlarin adam gibi muzik dinlemek icin olani yok mu? tavsiyesi olan varsa simdiden tesekkurler.
(6) 

ağırlık (powerlifting) kemeri

bay b #1546789 
salonda bir tane kemer var ama xl olduğu için çok büyük geliyor. bir de bir kaç yerde powerlifting için boydan boya aynı ende kemer kullanmanın daha doğru olduğuna dair bir kaç şey okudum. kullanıp tavsiyede bulunabilecek kimse var mı acaba? salonda kullandıklarım deriydi hep, alttaki gibi bir şey iş görür mü sizce?


www.harbinger.com.tr
(3) 

excel formul bugun'den baska tarihi cikarm

bay b #1544825 
x bir tarihten bugunu cikarip aradaki farki hesaplamak istiyorum, gun sayisi olarak hesapladim ama bunu 1 yil 3 ay 20 gun seklinde nasil gosterebilirim bir turlu bulamadim formulu. iki tarih arasini hesaplamayi buldum ama bana lazim olan bugunden-x tarih farki.
(2) 

su arıtma abonelik

bay b #1538930 
güncel durumu da öğrenmek adına yeni duyuru açıyorum.
abonelik sistemiyle arıtma cihazı kullanan var mı, kimden nerden alıyorsunuz, memnun musunuz, fiyatlar nasıl vs?
bir arkadaş arçelik'te var demişti ama doğrudan bu işi yapanlar da var anladığım kadarıyla.
(3) 

istanbul nacho ve meksika mutfagi

bay b #1537019 
ya bu istanbul'da su gorseldeki gibi amerikanvari nachos yapan yer var mi bildiginiz? adam menuye yaziyor istiyorsun 6 tane dana gibi parcanin uzerine zeytin koymus peynir eritmis onu getiriyor nachos diye valla yildim ya. tamam evde kendim de yapiyorum elimden geldigince ama soyle adamakilli bunu yapan yer var mi bildiginiz?

onun haricinde dogrudan meksika mutfagi/restorani olarak da onerisi olan varsa alabilirim lokasyon cok farketmez ama tercihen avrupa yakasi.
(4) 

hindistan cevizi yagi tarihi gecmis

bay b #1536867 
07/22 yaziyor TETT olarak, bir sey olmus mudur sizce full dolapta durdu? zaten yiyecegim bir cay ya da tatli kasigi.
(4) 

balık yağı-omega 3 takviyeleri hakkında

bay b #1536830 
ne düşünüyorsunuz? gereksiz ve abartılı bir takviye mi yoksa gerçekten iş görüyor. hiçbir faydası olmadığını söyleyen de çok, alınması gerektiğini savunan da. kişisel fikirler nedir merak ettim.
(6) 

yalova ido - gemlik

bay b #1532887 
gemlik'e gitmek istiyorum ama otobuse binmeden feribotla gideyim diyorum. lakin yalova ido'dan ya da yakinlarindan gemlik'e ulasim saglayacak kolay bir yol var mi? aynisi donus icin de gecerli tabi.
(3) 

timberland taban degisimi

bay b #1531432 
gorseldeki gibi klasik timberland bot tabani degistirten ya yapan bir yeri bilen var midir acaba? herhangi bir lostra degil bu tabani bulup degistirecek bir yer olmali yoksa lostra benim cevremde de var ama adamlar taban bulamiyor. simdiden tesekkurler.
(3) 

excel ilk acilistaki pencere boyutunu nasil ayarlayabilirim?

bay b #1528371 
sacma sapan bir sekilde aciliyor, yarisi ekranin altinda falan. bunu bir standarda baglamanin yolu yok mu?
(3) 

Mezardaki Yabani Otlarla Mucadele

bay b #1528366 
ramazan bayraminda gittigimde mevsimden de oturu daha kisaydi bu otlar temizledim ustune bi kat ince cicek topragi attim 3-4 tane de cicek diktim. bugun teyzem bu fotografi atmis. yani cicegin buyumedigi yerde bu ** otlari nasil bu kadar ortaligin anasini belleyebiliyor vallahi delircem. yok mu bunlarla mucadelenin teknik bir yolu ya ilac vs gubre bilmem ne zikkimsa hic de anlamam :(

gorsel yuklenmemis, tekrar yukledim.
(4) 

Yıllık İzin Hesabı

bay b #1525276 
İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi;
a) Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden,
b) Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden az olamaz.

is kanunun yukardaki maddesi uyarinca ise giren birinin 20 gunluk izni haketmesi icin 5 yili mi yoksa 6 yili mi doldurmasi gerekiyor? Yani izin hakedis suresine mi yoksa calisma suresine mi bakiliyor?

ornek: 02/01/2018 tarihinde ise giren biri
Ocak 19-Aralik 20: 14 gun
Ocak 20-Aralik 21: 14 gun
Ocak 21-Aralik 22: 14 gun
Ocak 22-Aralik 23: 14 gun
Ocak 23-Aralik 24: burda mi 20 gune hak kazanir yoksa Ocak 24-Ocak 25 arasi icin mi?

konuya hakim ve basindan gecmis birileri yardimci olabilir mi acaba? bir turlu anlayamadim ne zaman 20 gun hak ediliyor tesekkurler.
(9) 

Google Photos'u Nasil Kullaniyorsunuz

bay b #1524160 
Yav kac yildi oldu akilli telefon alani su uygulamayi benim kadar kotu kullanan birisi daha yoktur heralde. Ben hep yerel Galeri app'lerini kullaniyorum ama gecenlerde ilk defa sync'i actim google photos icin. iyi ki de acmisim kisa bir sure sonra telefonum coktu. Her neyse asil konu burda basliyor.

Simdi google photos screeshotlari da camera folderinin icinde otomatik sync ediyor mesela bu sefer de google photos'ta bok pusur tonla screenshot doluyor.

asil soruma gelirsek: google photos'u aktif kullanan arkadaslar, gundelik galeri olarak da google photos uygulamasini mi kullaniyorsunuz? Zira ben o ekran goruntulerini local folderdan silsem bile cloud'da kaliyor bu sefer de. Siz photos app'i kullanip butun klasorleme, silme vs islemlerini ordan mi yapiyorsunuz ya da ben nasil yapmaliyim bi el atin lutfen :(
(8) 

mağaza yöneticisinin müşteri varken çalışanları azarlaması

bay b #1523799 
bundan aşırı derece rahatsız olan tek ben miyim? yani personelle ilgili bir durum varsa çeker bir kenarda konuşursun herkesin içinde insanlar rencide olmak zorunda mı? bir de çok sık başıma geliyor galiba, markette orda burda. en son bir giyim mağazasında içerde 5-6 tane müşteri varken yönetici ortaya doğru milleti azarlayarak bir şeyler söyledi neyse ses etmedim. kasaya gelince bir konudan ötürü kadın bana da ters ters konuşunca dedim sizin çalışanlar ve müşterilerle iletişim konusunda üslup sorunlarınız var galiba, az önce de herkesin içinde bağıra bağıra elemanlara azar çekiyordunuz falan salak salak suratıma baktı ayak üstü tartıştık falan. sizin de başınıza geliyor mu ne yapıyorsunuz bu durumlarda?
(3) 

asgari ucretle gecinmeye calisma yarismasi - 90'lar sonu 2000'ler basi?

bay b #1518561 
boyle bir yarisma vardi show tv'de bu dokun bana, bbg vs bu tip yarismalarin zirve yaptigi zamanlar. iki tane yarismaci vardi yapmalari gereken belli basli harcama kalemleri vardi; mesela hergun gazete almak zorundalardi vs gibi. en az parayi harcayan birinci oluyordu. kac defa yapildi hatirlamiyorum ama bir kadin bir erkek yarismaci vardi adam m.koy'den bakirkoy'e kadar yuruyordu falan. var mi hatirlayan neybi bu yarismanin adi?
(5) 

garanti sonrası servis ve tamir yükümlülüğü

bay b #1514371 
eksisozluk.com

üstteki başlıkta yazar şöyle bir şey yazmış:

1- yasalara göre garantili veya garantisiz ürünün minimum 5 yıl yedek parça satışını yapma veya teknik serviste yedek parça ile onarımını gerçekleştirme yapmak zorundalar.

benim garantisi bitmiş ithalatçı garantili bir xiaomi telefonum var, ilk olarak ithalatçı firmayı aradım garanti bittiyse hizmet vermiyoruz dedi ben de tamirciye verdim bekliyorum, biraz ağır bir sorun.

1- ithalatçı firma/yetkili servis bana yalan mı söylemiş
2- burda ithalatçı firmanın ne gibi bir yükümlülüğü var, eğer telefonda yedek parça ile dahi düzelmeyecek bir sorun varsa?
(4) 

devletin sagladigi saglik guvencesinden cikmak

bay b #1510864 
yillar once twitter'da takip ettigim hatta o zaman ekside de yaziyordu eleman kendi sirketini kurunca bag-kur odememek icin dava acmisti sonra sonucu ne oldu bilmiyorum.

bazen benim de aklima geliyor yani ben devlete hadi emeklilik yine ok de saglik icin neden prim odemek zorundayim devlet neden bundan cikmam sansi tanimiyor kamu saglik sisteminin de bu kadar icine edilmisken bari birak herkes kendi yoluna gitsin. bunla ilgili duydugunuz bir dava falan oldu mu ya da fikriniz nedir? ozellikle her muyane sonrasi odedigim kalemlere ilac fiyatina aldigim hizmete vs bakinca hep aklima gelir.
(7) 

çağrı merkezlerinin konuşmaları kayıt altına alması

bay b #1510038 
hizmet kalitesi nedeniyle konuşmalarımız kayıt altına alınmaktadır... vb şekilde başlayan konuşmaların kayıt altına alınması:

yasal mıdır?
karşı taraftan izin alınması gerekmez mi?
telefonda küfür/hakaret ederseniz bu ses kaydı sizin şikayet edilmeniz için yeterli yasal bir kayıt mıdır?
(1) 

iş yeri kira artış oranı

bay b #1505558 
emlakçı bana 2018 ekimden itibaren sadece tüfe'ye göre artış olacak diye kanun çıktı tüfe-üfe ortalaması vs yapılamaz dedi. internette biraz baktım alttaki linkte temmuz 2020'den itibaren diyor.

doğrusunu bilen var mıdır acaba?

mihci.av.tr
(4) 

Gunluk/Haftalik Akbil Abonman Ne Zaman Kalkti?

bay b #1503744 
Akbil zamaninda aylik harici abonmanliklar da vardi hatirlayanlar olacaktir.
Tam olarak ne zaman kalkti o uygulama bilen var mi acaba?
(1) 

Araç Kiralama Sigorta/Kasko Konusu - Aptala Anlatır Gibi

bay b #1492705 
oldum olası araç kiralama sayfasındaki ekstralari anlamadim ve anlamiyorum. mesela ornekte 2250TL muafiyetli demis, bu ne demek? bunu da asla anlamiyorum. yani ekstralardan hicbir sey alinmadigi takdirde neyi ne kadar kapsiyor standart sigorta? mala anlatir gibi anlatirsaniz cok sevinirim.
(5) 

Fatih-Aksaray Arap Mutfağı Tavsiye

bay b #1487269 
Buralarda çok meşhur bir lokanta mi vardı milletin gittiği, yanlış hatırlıyor da olabilirim. Yarın o tarafa gidiyim diyorum şöyle meşhur ya da sizin gidip beğendiğiniz Lübnan-Arap yemekleri yapan var mıdır?
(5) 

SGK - Özel Hastane İlişkisi

bay b #1485079 
SGK ile özel hastaneye normal muayene için gitmek isteyen birinin neler bilmesi gerektiğini ve fiyat farkı vs konularını aptala anlatır gibi anlatacak birisi var mıdır? Yani teknik tabir falan olmadan örnek vererek x hastaneye gidersin x klinik 200 lira ücreti varsa şu kadar verirsin, SGK şu miktara kadar ya da şu oranda karşılar vs diye. Google'da aratınca hastane ve haber sitelerinin çöplerinden bir şey bulamadım :(
(3) 

Binicilige Baslama

bay b #1482543 
binicilikle ilgilenen kimse var mi acaba?
ilgisi olan birisi nerde ve nasil baslamali, yani binicilik klupleri falan var tabi de meraklisi baslangicta neleri bilmeli ve istanbul avrupa yakasinda baslamak icin en ideal yer neresi olur? tesekkurler
(6) 

Toplu Ortamlarda Müzik Çalınması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

bay b #1481892 
Bu konu çok kafamı kurcalıyor zira ben her türlüsünden rahatsız oluyorum.

Mesela vapur yolculuğu istanbul'da f/p oranı en yüksek aktivite bence ama beşiktaş-kadıköy yaklaşık 20dk sürüyor ve bazen 2-3 farklı grubun müziklerine maruz kalıyorsunuz. burda müzik kalitesinden falan bağımsız konuşuyorum bu arada. mesela vapurda yanınızda oturan kişi kulaklıksız youtube'dan müzik açsa rahatsız olursunuz değil mi? müzisyenlerden olmuyor musunuz? biri laf etse mesela müzisyenlere eminim sözlü lince uğrar.

mesela metro alt geçitlerindekilere pek laf edemiyorum adam orda oturmuş çalıyor ben önünden geçip gidiyorum ama hareket halindeki araçta yol boyunca buna maruz kalmak zorunda mıyız?

dün mesela metrobüs'te (metrobüs!) çıkarıp gitar çalıyor iki tane eleman yani bu sizce normal mi? çıkıp laf etmedim artık inmeme çok az kalmıştı diye ama bu sizce saygısızlık değil mi?

aynısı parklarda, sahilde, kampta falan da oluyor. ben sabah 6'da parka sessiz sakin spor yapmak için gidiyorum adam bluetooth hoparlörden müzik açıyor, kapatabilir misin diyince de bön bön bakıyor. e ben de kendim açayım o zaman karman çorman dinleyelim bu mudur yani olması gereken? gerçi bunun sabahı akşamı yok da ben kalabalıktan da kaçmak için sabah gittiğim için öyle yazdım yoksa akşam daha da berbat. bu maçka'da moda'da oturuken de oluyor yani biz parkta, doğada otururken yanımızdaki bir grubun çaldığı müziğe maruz kalmak zorunda mıyız?

bu arada soruma "yav ülkede onca pislik var, iki tane amatör müzisyen mi seni rahatsız etti" diye bakmayın lütfen her şeyden bağımsız olarak düşünün.
(18) 

Kahve Hakkındaki Düşünceleriniz

bay b #1480680 
"kahve olmadan asla güne başlayamam"
"kahvesiz bir hayat dusunemiyorum"
"bugun artik kacinci kahve hatirlamiyorum"

seklinde cumleleri artik o kadar sik duyuyoruz ki ben artik kahave konusunun fazla abartildigini dusunuyor ve sebebini anlamiyorum. sonucta icinde kafein var bu kafein faydasi oldugu kadar zarari da olan bir madde, insanlarin bu asiri kahve meraki ve yuceltmesi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Ayrica sizce bu bir bagimlilik mi?

ben bir sure kafein almayacagim diye basladim ve devami da geldikce geldi, komple birakmadim tabi ki ama yarin icsem bile bundan sonra her sabah icer miyim, evde yapar miyim bilmiyorum;iceceksem de disarda guzel yapilmis bir espresso falan icip keyfine varmak icin icerim gibi geliyor. boyle dusunme sebebim de uzun zaman icmiyor olmam degil, gunde 3 fincan kahve icerken de benzer dusunuyordum onu da ekleyim.

fikirlerinizi merak ediyorum, tesekkurler.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık