(5) 

Resource Protein

cemallamec #1585897 
Selam arkadaşlar,

Bu yaz sıcaklarında iştahsızlık başgösterdi. Acaba Nestle’nin Resource Protein’ini günde bir iki tane içsem sorun olur mu, en azından sıvı olarak protein vb. almış olurum.

www.nestlehealthscience.com.tr
(4) 

Görseldeki ögeleri temizleme

cemallamec #1585651 
Merhaba arkadaşlar,

Elimde bir iki görsel var ama görselde gerilerde de insanlar mevcut. Görseldeki bu kişileri temizleyebileceğim bir uygulama, yapay zeka vb. bildiğiniz bir şey var mı? Arkaplan kaldırma uygulamarı her şeyi kaldırıyor, geride bir şey kalmıyor. Ben sadece insanları temizlemek istiyorum.
(1) 

Whatsapp yedeğini geri yükleme

cemallamec #1584445 
Merhaba arkadaşlar,

Whatsapp’ı silip yeniden yüklemek zorunda kaldım ama yedekleri alan açın diyerek geri yüklemiyor fakat telefonda 50 gb’tan fazla alan var. Nasıl geri yükleyebilirim?

ibb.co
(2) 

Ücretsiz SMS Onaylama

cemallamec #1580462 
Bildiğiniz ücretsiz SMS onaylama sitesi var mı? Kullanıcılara fake bir tel no.su veriyor ve biz de o tel no.sunu kullanıp siteye/uygulamaya giriyoruz ve siteden/uygulamadan gelen sms onay kodunu bize ücretsiz sağlayacak bir site?
(8) 

Ev sahibinden gelen tebligat

cemallamec #1577081 
Merhaba arkadaşlar,

Ev sahibi normalde eylülde kiraya zam yaptı. Ocakta yine zam istedi ama ben kabul etmedim. Şimdi de noterden tebligat yollamış eylül itibariyle evi boşaltmamı kardeşinin ikamet etmesi için eve ihtiyacı olduğunu söylemiş. Bu durumda ben nasıl bir yol izleyebilirim? Kardeşi gelip yerleşecekmiş güya.
(2) 

Otobüslerde kedi ile seyahat

cemallamec #1575486 
Selam, şehirler arası yolculuk yapan otobüslerde kedi yanımızda kalabiliyor mu yoksa bagaja mı konuluyor?
(1) 

Soru kitapçıkları

cemallamec #1574093 
ÖSYM, MEB ya da niceleri, soru kitapçıklarını hangi programla oluşturuyorlar? Kitap tarzını filan Word mü yoksa başka program mı kullanarak düzenliyor?
(2) 

Apple TV

cemallamec #1574058 
Merhba,

Apple TV’de iki seçenek var:


Wi-Fi 64 GB¹ depolama alanına sahip
Wi-Fi + Ethernet 128 GB¹ depolama alanına sahip

Soruma gelirsek. Sizce hafıza olayı çok önemli mi Apple TV’de?
(3) 

TV önerisi

cemallamec #1573676 
> evde TV yok
> arkadaşlarım ve ailem -en azından ses olur diye- TV almamı söyleyip duruyorlar
> TV izlemiyorum hiç
> en azından smart TV kısmını kullanayım diyorum
> bana smart TV’si çok iyi olan bir TV modeli önerir misiniz?
> başka arkadaş da şubatta alır o zaman yeni TV’ler gelir diyor, sizce?
(3) 

B vitamini ve magnezyum

cemallamec #1571895 
Selam,

Sizce en iyi b vitamini kompleksi ile magnezyum hangi markanın?
(9) 

Yurt dışına gitmek istiyorum

cemallamec #1562226 
Bunun için tüm yöntemleri bana yazınız. Bıktım bu ülkeden.
(2) 

iOS senkronize sorunu

cemallamec #1561835 
Daha önceleri telefonuma (iPhone) gelen sms’ler bilgisayarıma (mac) ve tabletime (iPad) de gelirdi ama artık gelmez oldu. SMS’ler senkronize olmuyor. Sizce sorun nedir?
(7) 

Bla bla car

cemallamec #1561594 
uygulaması nasıl para kazanıyor? Reklam yok, komisyon yok, bir şey yok.
(1) 

Banka kredisi çeken 18lik ergen

cemallamec #1561487 
Arkadaşlar yeğenim 18’e girdi ama kendisi bahis bağımlısı olmuş durumda ve her bankadan kredi çekmiş galiba. Bankalardan bu durumu engellemeye yönelik bir eylem alınamaz mı?
(3) 

Makele yayımlama

cemallamec #1561076 
Selam arkadaşlar,

Şimdi ben akademisyen olmasam da araştırma yapıp bir makale yazarak dergipark veya google gibi alanlarda makale yayımlayabilir miyim?
(1) 

Chat GPT

cemallamec #1560094 
Arkadaşlar burada yazılanları yeniden düzenleyen yapay zeka tarafından yazıldığı anlaşılmayan site vardı. Adı neydi?
(1) 

İlaç alma

cemallamec #1555267 
Selam herkese,

Raporlu ilaçlarım var ve bir paketini kaybettim. Doktora gidip yazdırsam süresi gelmediğinden eczane verir mi? Normal ilaçlar bitmeden aynı ilaçtan verilmiyor ama kaybetme gibi durumlarda ne yapılıyor?
(1) 

iPad’i zorla başlatma

cemallamec #1554949 
ipad’im kilit ekranında kalmış durumda, başka bir şey yapılmıyor. Zorla kapatma çalışınca (önce ses aç-sonra ses kapa-en son kapatma tuşuna basma) kapatma tuşuna uzun süreli basınca siri açılıyor ve yeniden başlat kısmı çalışmıyor böylece. Bu durumda ne yapabilirim?
(6) 

Depresyon

cemallamec #1541958 
Merhaba arkadaşlar,

Genelde bu dönemde ağır bi depresyona girerim. Bir haftadır içim çok sıkkın, mutsuzluk, iç sıkıntısı var. Ne yapsam geçmiyor. Depresyona girmeden bu durumu atlatmak için neler yapabilirim?
(6) 

Tuhaf arkadaş davranışı

cemallamec #1516550 
Merhaba,

Bir arkadaş “beni eve bırakmayı” önerdi ve hatta önce dışarıda yemek yiyelim, dedi. Tamam, dedim. Küçüm oğluyla birlikte aracına bindik ve yolda giderken nereye gideceğimizi sordu. Ben de “Buraları bilmiyorum. Dışarıda yemedim. Hep evde yiyorum.” dedim. O zaman seni eve bırakayım, dedi. Ben de “tamam” dedim de espri yapıyor sandım. Neyse ilerken bir yere gidiyoruz sandım ve eve bıraktı cidden.

Yani tuhaf değil mi? Benim yeni yaşamaya başladığım bir şehirde yemek yiyilecdk yer önermemi istiyor ve ben de bilmediğimi dile getiriyorum. Genelde eve sipariş verdiğim için evde yiyorum diyorum ve eve bırakıyor. Aynı iş yerinde çalışıyoruz. Yaşadığımız yeri bilmediğimi biliyor ama arkadaşın davranışını anlamadım. Beni bıraktıktan sonra oğluyla birlikte yemek yemeye gittiler. Cidden soruyorum bende bir anormallik mi var?
(6) 

Macbook sorusu

cemallamec #1457728 
Selamlar,

Mac ile ilgili 2 sorum var:

1- Capslock tuşuna basmama rağmen bazen aktif olmuyor tekrar basmak zorunda kalıyorum. Bu benim kullandığım mac’ten mi kaynaklı yoksa genelde mi bu özellik var?
2- Dock kısmını sabitlemek istiyorum, kaybolsun istemiyorum ekrandan. Bunu yapabiliyor muyuz?
(2) 

iPhone sıfırlama

cemallamec #1447970 
iTunes üzerinden (pardon maclerde itunes kalktı, finder diyeyim) telefonu sıfırlamak istiyorum ama sürekli ilerledikten sonra “iPhone için olan yazılım indirme sırasında bozuldu” diyor :( sürekli ama! Yeniden başlatıyorum ama bu sefer en baştan indirmeye başlıyor ve bitmez bir döngüye giriyorum. Bu hatanın kaynağı bağlantı mı yoksa başka bir şey mi? (Not: Telefondan sıfırlandığı biliyorum da mac üzerinden yapayım dedim)
(2) 

WiFi Güvenlik Zayıf Uyarısı

cemallamec #1444392 
Merhaba,

Dün akşamdan beri telefonumda (iPhone) WiFi ekranında Güvenlik Zayıf uyarısı veriyor. Nette baktım modem arayüzünde ağın şifreleme türünün WPA 2 olacak şekilde güncellenmesi gerektiği söylenmiş. Zaten öyleydi yine de önce diğerini seçip sonra WPA 2 yapıp kaydettim ve modemi kapatıp açtım. Telefonu kapatıp açtım ama sorun hâlâ devam ediyor. Sorunu nasıl çözebilirim?
(2) 

E-nabız kronik hastalık durumu

cemallamec #1444063 
Arkadaşlar, sağlık bakanlığı tarafından açıklanan kronik hastalık listesinde olan obstrüktif akciğer hastalığım ve buna dair raporum var ama e-nabız sisteminde kronik hastalığınız bulunmamaktadır diyor. Bu yüzden işe gitmek zorunda kalıyorum. Gittiğim yerde çalışanların 2-3 gün önce görüştüğü komşusu, dayısı bilmem nesi hep korona şu an. Ben yakalanırsam büyük ihtimalle nefes sorunundan dolayı giderim de e-nabız’da görünmesi için ne yapmalıyım. Doktora az önce gittim ve doktorum tanıyı, raporu girdi ama sonuç hâlâ aynı.
(5) 

Cast ajansı

cemallamec #1443210 
Selam,

17 yaşında tanıdık yakışıklı, karizmatik bir dostum var ve oyunculuk/mankenlik ajanslarına başvurmuş fakat para kaptırmış. Bunu bugün gelip bana söyledi. Başka bir ajans da yine para yatırmasını isteyince yardım istedi. Ben de size sorayım dedim. Bildiğiniz güvenilir, sağlam ve dolandırıcı olmayan bir ajans var mı? Erbek ajansa baktım onun da başvuruları başlamamış.
(3) 

iCloud ve foto

cemallamec #1435574 
Selamlar,

Şimdi ben telefonumdaki fotolarımı iCloud’a yüklemek istiyorum ama özgünleri de telefonumda kalsın istiyorum. Yani telefonumdaki fotoların buluttaki bir kopyası olsun istemiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ya da yapılıyor mu?
(3) 

Galaksi fotoğrafları

cemallamec #1433180 
nasıl çekiliyor? Yani Hubble galaksi dışına çıktı mı ki? Birçok galaksiyi içeren fotolar mevcut. Bunlar nasıl elde ediliyor?
(3) 

Laptop kullanınca elde karıncalanma

cemallamec #1427097 
Laptop’ın touchpad kısmını kullanınca elimde uyuşma ve karıncalanma oluyor. Elimi çektiğimde geçiyor ve kullanmaya yine başladığımda yine oluyor. Böyle bir şeyin sebebi ne olabilir?
(4) 

Green Card

cemallamec #1426525 
Green Card alanlar neden bu kadar heyecan yapıyorlar? ABD kartı verdikten sonra iş ve yer veriyor mu? Vermiyorsa oraya gitmek yer ve iş bulmak üstelik dili akıcı öğrenmek zor değil mi? Tanıdık vb. varsa sorun değil de sıfırdan gitmek korkutucu gelmiyor mu?
(2) 

Sayende

cemallamec #1424346 
Selam Romalılar,

Türkçede “sayende” diye bir sözcük yok mu ya? TDK Sözlük’te mevcut değil. Çok şaşırdım bakınca.
(3) 

Macbook

cemallamec #1424087 
Şu macbook air, son model mi ve site güvenilir mi? Bu kadar indirim yapılması bana tuhaf geldi.

www.pt.com.tr
(2) 

Apple Eğitim İndirimi

cemallamec #1423254 
Apple’ın eğitim için olan indiriminden faydalanmak için herhangi bir belge ibraz etmek gerekiyor mu? Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?
(3) 

iPhone video sesi

cemallamec #1421166 
Video çektikten sonra videoyu izliyorum ama ses çok az çıkıyor videodan. Oysa telefonun sesi gür. Video çekerken sesi az mı alıyor ne? Sorunun kaynağı ne olabilir?
(6) 

Macbook

cemallamec #1419563 
10 yıllık Asus laptop’ım parçalarına ayrılmış durumda. Yeni bir tane alayım diyorum. Sizce MacBook Air alınır mı? Kaç yıl gider? Ya da alternatif ne önerirsiniz?
(4) 

En iyi to do uygulaması

cemallamec #1396443 
İyi akşamlar,

iOS için en iyi (ücretli de olabilir) to do (yapılacaklar) uygulaması hangisi? Ben indirip indirip siliyorum. Beğenenedim bir türlü. İçime sinmiyor. Apple’ın kendi Anımsatıcılar’ı da kötü. Notlar uygulamasını kullanıyorum daha çok şimdilik.
(2) 

Yedigöller

cemallamec #1365875 
Selam,

Arkadaşlarla Yedigöller Millî Parkı'na gitmek istiyoruz. Daha önce herhangi bir millî park deneyimimiz yok. Yedigöller'de ne yapılır, nasıl yapılır tarzı bize detaylı bilgi vermek isterseniz çok seviniriz.

Not: Kamp filan kurmayacağız, otelde kalırız. Kamp kuruluyor mu onu da bilmiyorum ya :)

Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Akıllı TV önerileri

cemallamec #1364423 
Selam Romalılar,

Arkadaşa akıllı tv lazımmış da neler önerebilirsiniz. Üst limit 4 bin tl.
(5) 

iPhone pil yüzdesi

cemallamec #1361120 
Telefonun pil yüzdesi dünden beridir %80’i geçmiyor ve bu noktada kalıyor. Telefonu güncellemiş bile değilim, sorunun kaynağı ne olabilir?
(1) 

iOS uygulamaları

cemallamec #1355909 
Allahını seven üzerime ne kadar faideli iOS uygulaması varsa üzerime atsın.
(7) 

Peygamberin çağdaşı kaynakları

cemallamec #1354763 
var mıdır? kendisini ele alan, kayıtlara geçiren? yaşadıklarını, savaşlarını işleyen?
(4) 

Telegram’da numara gizleme

cemallamec #1353931 
Telegram’ı yeni kullanan biri olarak hem no ile giriş yaptım hem de kullanıcı adı oluşturdum. Şimdi ben gruplara eklenmek istersem kullanıcı adım görünsün ama no gözükmesin şeklinde bir ayarı nasıl yapabilirim?
(2) 

Yapay dil nasıl oluşturuluyor?

cemallamec #1351957 
Selam yüksek valyrian konuşabilenler,

Yapay dil nasıl oluşturuluyor? Çocukken hepimiz uyduruk bir dil oluşturmuşuzdur fakat bu yapay dillerin gramer yapısı neye göre belirleniyor? Mesela ben çocukken kendimce şifreli dil oluşturmuştum ve Türkçenin cümle yapısına göreydi. Bu dilbilimciler sıfırdan bir gramer yapısı mı oluşturuyor ya da kelimelerin değişimleri filan da bu dillerde yer alıyor mu?
(1) 

Pasaport ve telefon

cemallamec #1351223 
Merhaba,

Şimdi yuttdışından gelen kişinin pasaportunun fotokopisini filan çeksek bu kişi yurtdışına çıksa ve bu arada biz gidip telefonu o pasaport üzerine kaydettirebilir miyiz?
(2) 

Yediğim göbeğe gidiyor

cemallamec #1350154 
Selam millet,

Birkaç kilo alayım diyorum ama bu sefer yediğim direkt göbeğe gidiyor bende. Su içsem yarıyor derler ya, ben de ne yesem göbek yapıyor? Yani metabolizmik bir şey mi yoksa beslenmeden mi kaynaklanıyor ki ekmek bile pek yemem ben. Spora da gidiyorum (birkaç haftadır gidemedim) fakat göbekten kurtulma yolu yok mu? O göbeğe gidenler vücuda yayılsın işitiyorum. Göbek dediğim de minnoş, sevimli bir şişkinlik.
(6) 

chp ve aa

cemallamec #1348449 
la bu chp neden gidip aa’nın kapısına dayanmıyor?
(3) 

Tahakkuk bilgileri?

cemallamec #1343592 
Selam,

e-devlet’te dolanırken tahakkuk bilgilerini gördüm ve tıklayınca 2016’dan beri bir sürü tahakkuk tutarı ve faizi yazılı da ne bunlar? Neyin borcu? Neyin faizi? 2016’da bir şey de almadım.
(5) 

Apple ve gizlilik

cemallamec #1327483 
Merhaba,

Uzun zamandır denk geliyordum da kendimden şüphe ediyordum ama artık emin olmaya başladım. Iphone’da indirdiğim uygulamalar ya da Safari’de yaptığım etkinlikler sonucu instagram’da bu etkinliklerime göre reklam çıkar oldu. Apple bu bilgileri instagram gibi uygulamalara satıyor mu?

Birkaç örnek:

Havayolu şirketi uygulamaları indirdim bilet aldım hoop instagramda aynı havayolu şirketi reklamları

Uygulaması olmayan havayolu şirketinin biletlerine safariden baktım hooop bu firmanın reklamları çıktı

Xxx sitesinden alışveriş yaptım dün hooop instgramda bu sitenin reklamları

Ben instgramda bunları aratmadım kesinliklr ve bu ekinliklerimin olduğu zaman reklam çıkmaya başladı.
(2) 

Protein tozu önerisi

cemallamec #1324457 
Selam üzgün kaslılar,

Acaba protein tozu önerisinde marka ve çeşidi (peynir altı, kazein filan) önerebilir misiniz? Bir de “gainer” tarzı tozlar da var. Onlarla protein tozunu birlikte (birlikte derken aynı anda değil, hem protein tozu hem gainer içmek) kullanmak sorun yaratır mı? Arkadaşlar alalım diyorlar ama hiç anlamıyoruz. Link verilirse de olur.

Teşekkürler şimdiden
(6) 

Deliriyorum galiba

cemallamec #1320670 
Merhaba a dostlar,

Son üç gündür beynimi içimi yiyen ve beni hayata küstüren bir şey var. Birkaç gün önce aklıma yaşlanınca yalnız kalacağım, yanımda kimse olmayacak diye düşünceler geldi. Geleceği dert etmeye başladım. Daha gencecik biriyim. Ama ne yapsam bu duygudan kurtulamıyorum. Kendimi geleceğe dair olumsuz düşüncelerden sıyıramıyorum. İçim daralıyor, nefes almakta zorlanıyorum resmen bu düşünceler aklıma geldikçe. Sırf bu yüzden erken uyuyorum. Beynimi kapatıyorum. Nedir bu? Nasıl kurtulurum?
(4) 

İsfanbul’da hava

cemallamec #1317434 
Selam İstanbullular,

İstanbul’da hava nasıl? Tişört giymelik mi yoksa kazak ve yarım mont giymelik mi?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık