(4) 

Yurtdışından döviz transferi ( en düşük komisyonlu banka önerisi)

bonifas #1579291 
Merhaba,

İngiltere’de bir şirketim var , ve türkiyeye düzenli para transferi yapmam gerekiyor. İş bankası hesabı açmıştım, ilk deneme 110 euro gibi bir miktar gönderdim, transfer kesintisi hariç 7 euro uftm diye bir kesinti yaptılar. Uftm dedikleri kesintinin akbank ve iş bankası tarafından alınan bir ücret olduğunu gördüm.
Yurtdışından düzenli para transferi yapıp , çalıştığı bankadan memnun kalan var mı? En mantıklı komisyonlar hangi bankada?
Son sorum da türkiyeye gönderdiğiniz dövizi bankada mı bozuyorsunuz yoksa dışarda mı ?

Teşekkürler
(2) 

mısır'a mikro ihracat

bonifas #1502756 
merhaba,

ağırlıklı uk-us olmak üzere kendim web sitemden satış yapıyorum , bunlarında gümrüğünde şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadık. takipçi kitlemin çoğu mısırlı ve aşırı şekilde talep geliyor , custom süreçleriyle ilgili bilgisi olan varmıdır? dış ticaret firmalarına gidecek kadar büyük bir hacmim yok, sadece eski çalıştığım şirketten dolayı gümrük vergisinin çok yüksek olduğunu biliyorum. mısır'a giyim özelinde ihracat yapan bulabilirsem , fikir almayı çok isterim.

teşekkürler
(7) 

r10.net te ki satılık hesaplar ya da takipçi yollama ?

bonifas #1454647 
arkadaşlar selam,

giyim üzerine bir butik adresi için hesap almayı düşünüyoruz, r10'da satılan hesaplar ne kadar güvenilir bir fikriniz var mı? ya da bu takipçi yollama olayı nedir, kendimi konuya inanılmaz yabancı sanki pavyona düşmüş gibi hissettim. cebimdeki son parayıda alcaklar gibi:P
birazcık çalışma sistemlerini anlasam , alacak gibiyim ya da takipçi mi almalı? instagram algoritmasına en uygunu nedir, görüşlerinizi rica ediyorum.
(14) 

kısa çalışma döneminde eksik yatırılan sgk primi

bonifas #1424784 
arkadaşlar şöyle ki , güya iş yerinde beni ve benim gibi bir kaç arkadaşı yanlışlıkla ücretsiz izne çıkardılar ve geri alamadılar başvuruyu sonra mayıs ayı için tekrar başvurup düzelttiler. ama aynı zamanda maaşımız da tam yattı ve işsizlik ödeneğimizde, durumu ik ya bildirdim ödeneği düzeltemeyeceklerini ( kendi işsizlik fonunuz çünkü bu) ama bir hak kaybı da olmayacağını ifade ettiler. bu ay sgk primini kontrol ettiğimde 7 günden yatırıldığını gördüm.
bu durumda nasıl bir hak arayışına girebilirim , açıkcası bir şekilde tazminatımı alıp gitme niyetindeydim bu durumla ilgili dava açsam kazanır mıyım ? ( tüm çalışmayla ilgili belgeleri kaydettim , mail , yazışma , toplantı görüntüleri )

ne dersiniz nasıl ilerlemeli, şu an düzeltme şansları var mı mesela onu da merak ediyorum...
(6) 

mad men'den sonra ne izlediniz?

bonifas #997428 
derdini bilmem ne ediyim dediğinizi duyuyor gibiyim. ama böyle bir sorunum var , yani ikame mad men yok , bu dizi hem çok bilgi, hem çok insan ilişkisi , hem iş ilişkisi ya çok şey vardı dizide . ve sorgulatan bir yanıda vardı , o yüzden onun yanında her şey çerez gibi kalıyor. var mı bunu seven bunu da sevdi diyecek?
(4) 

biyografi film/belgesel/kitap önerileri?

bonifas #984195 
selamlar,
ingmar bergman, andy warhol gibi arıza, uçuk işler yapmış kaçık insanları izlemek/ okumak istiyorum, önerilerinizi bekliyorum.
(6) 

Forecasting/ MRP BOM case analysis

bonifas #885945 
Merhaba,

Bu konularda proje yapmış, okulda ödev yapmış birileri var mı?

Forecasting olursa mesela bir firma uygulaması paylaşmak istiyorum.

Eğer MRP olursa ürün ağacıyla birlikte bir MRP uygulaması

Bence endüstri mühendisleri buralardadır diye ümit ediyorum.
(2) 

bağımsız sinema önerisi

bonifas #822324 
spesifik olmak gerekirse;
batı tipi submarine,
doğu tipi sukkar banat,
içinde iskoç manzarası olabilir, batı tipi şimdilik önceliğimdir.
(2) 

SAP eğitimleri saat ve fiyat farkları nasıl oluyor?

bonifas #628771 
SAP eğitimlerini araştırıyorum, bazı yerlerde 120 saate veriyor bi modülü. bazıları 5 gün bu nasıl oluyor arkadaşlar hiç anlamadım. fiyatlar ise nerdeyse aynı.
modül olarakta çok kararsızım, bir de eğitimler gereksiz diyen kesim var. biri bana mentorluk yapsa ya:/
(3) 

Paypal kredi kartımı kabul etmiyor?

bonifas #582087 
yeni üyelik açtım, 2 kart denedim mastercard ikisini de kabul etmedi. paypal üyeliği olanlar hangi kartları kullanıyorsunuz?
(3) 

marka tescili, şirket kurma?

bonifas #577119 
bir tasarımcı olarak kendi markamı oluşturmak istiyorum. fakat işim ilk etapta mini bir kreasyon olacak, yani çok büyük ticaret yapmayacağım. fakat ismimi tescil ettirmek istiyorum, ürünlerimin çalınma taklit edilme v.s durumuna karşı.
ve tabi ki merdiven altı iş olmayacak. kağıdı kuğudu ile tam yani!
sormak istediğim,
1. şahıs şirketi mi kurmalıyım?
2.marka tescil ettirmek bunlardan tamamen bağımsız bir iş mi? fatura olayı bununla birlikte oluyor mu?
3. tüm süreciyle ne kadara mal olur ve ne kadar sürer?
tavsiyelerinizle birlikte bu işin yolu nedir, beni aydınlatırsanız sevinirim.
(5) 

E-devlette imei kaydı

bonifas #535360 
şöyle ki telefonumu kaydettirecek pasaport buldum fakat pasaport sahibi türk vatandaşı mı tam hatırlamıyorum.şimdi e-devlette pasaportun sahibinin kişisel bilgilerini istiyor ya, eğer türk vatandaşlığı yoksa kaydettiremez miyim?
(11) 

lost gidişat

bonifas #525379 
lost çok bozdu dediğimiz kısım hangi kısım arkadaşlar, 4. sezona geldim kendimi hazırlamak istiyorum. bir de izlediğime değecek mi gerçekten merak ediyorum. sakın spoiler vermeyin keserim sizi.
(2) 

word etiket hazırlama

bonifas #346018 
arkadaşlar excelden worde verileri aktararak yapmaya çalışıyorum fakat tek bir sayfa yapıyor.123 isimden ilk 8i yaptı sadece,diğerlerini nasıl aktarabilirim başka pratik bir yol var mı?
1

mobil görünümden çık