Gümrükçüler ve Tareks Sevdalılarına Bir Soru

otonomo #1574441 
İthal edilen CE sertifikalı bir ürün için satış sonrası hizmet/servis zorunluluğu olmasa bile garanti belgesi yaptırılmalı mı? Eğer yaptırılmalıysa bu garanti belgesi ithalattan önce bir yere onaylatılmalı mı?
(6) 

Ev İşleri için kablolu vidalama-matkap seti önerisi

otonomo #1573228 
Selamlar. Evde kullanmak için bir vidalama aleti almak istiyorum. Gerektiğinde duvar delme işleri de yapabilsin. Sürekli kullanılmayacağı için şarjlı olanlardan değil de kablolu bir model istiyorum. Yanında tatminkar kalitede uçlarıyla set olarak gelse daha hoşuma gider.

Tavsiyesi olan varsa şimdiden teşekkürler.
(6) 

DDOS Saldırganı gibi görünme ama aslında öyle olmama

otonomo #1573075 
Selamlar. Girdiğim bazı siteler tarafından bloklanıyorum. IP adresinizden çok fazla sorgu gönderiliyor tarzı uyarılar alıyorum. Sanki DDOS saldırısı yapıyormuşum gibi fakat öyle bir durum da yok. Bazen 5-6 kere captcha çözmek zorunda kalıyorum. Virüs filan bulaştı diyeceğim ama Macbook kullanıyorum. Sebebi ne olabilir acaba fikri olan?

Tarayıcı olarak Chrome kullanıyorum. DNS ayarı açık, genelde Cloudfare veya Opendns seçili oluyor.

imgur.com
(2) 

Çin'deki Orijinal Üreticiyi Bulmak

otonomo #1572851 
Merhabalar. Ticaretini yapacağım bir ürün var. Alibaba'da onlarca farklı satıcısı var fakat hemen hepsi ticaret firması. Ben bu ürünün Çin'deki orijinal üreticisini nasıl bulabilirim?
(3) 

Android Video Boyutu

otonomo #1563894 
1080p 30fps çektiğim 3.5 dk'lık mp4 video 480 mb yer kaplıyor. Çok büyük değil mi bu boyut? Ne yapmam lazım?

Telefon: Samsung Galaxy S20 FE
(3) 

Kart harcamasını taksitlendirme veya öteleme?

otonomo #1529541 
Mesela 1644 TL'lik bir harcamayı 9 taksit yaptırırsam 190 TL vade farkı çıkıyor.

3 ay öteleme yaptırırsam 106 TL çıkıyor.

Enflasyon rakamlarıyla kıyaslayınca, mantıklı mı?

Fitness: Hipertrofi (8-12 tekrar) ve Progressive Overload

otonomo #1511079 
Lineer periyotlu programlarda overload yapmak basit. Fakat sağda solda çok denk geldiğim ve çok övülen PPL gibi, GVT gibi programlarda progressive overload nasıl yapılıyor?

Mesela adam bir program paylaşmış itiş gününde incline/decline/normal 8-12 tekraran toplam 10 set bench press yapıyor, üstüne 2 set dips yapıyor filan. Omuz itişlerini saymadım bile. Bu hacimle RPE 6 bile çalışsan tükenirsin zaten. Sonraki antremanda nasıl overload yapıyor bu eleman?
(2) 

Çalınan araca vergi borcu çıkması

otonomo #1497334 
2014 yılında evin önünden motosikletim çalınmıştı. Ben de karakola gidip tutanak tutturdum. Fakat araç emniyetin kayıtlarında çalıntı olarak görünmesine rağmen vergi dairesi bana bugüne kadar borç tahakkuk ettirmiş.

Şimdi ben bu borcu sildirebilir miyim? Aracı vergiden düşürebilmek için ne yapmam lazım?

Samsung Switch Telefon Aktarma Sorunu

otonomo #1493216 
Selamlar. Samsung'dan Samsung'a aktamaya yapmaya çalışıyorum ama Samsung Switch her seferinde uygulamaları aktarmaya başladığında %14 civarında takılıyor.
Telefonlar yan yana duruyor. Kablo ile de denedim yine olmadı.
Böyle bir durum yaşayan var mı acaba nedir ki sebebi?
(1) 

Turkcell Hat Devretme Sorusu

otonomo #1490967 
Selamlar. Durum şu ki bir sebepten geçen sene benim kendi hattımı arkadaşımın şahıs şirketi üzerine geçirmiştik. Fakat bu arkadaşım aylar boyunca diğer hatlarının faturasını ödemediği için Turkcell benim hattımı da aramaya kapattı. Ben kendi faturamı ödediğim için benim hattımın hiç borcu yok.

Ben şimdi hattımı kendi üstüme almak istiyorum. Bununla ilgili bir sorun çıkar mı? Bir de eğer hattımı üstüme alırsam, arkadaşın faturalarını ödemediği diğer hatların borcunu da bana geçirmeye kalkarlar mı?
(7) 

Kediyi tıraş ettirmek

otonomo #1488577 
Bizim uzun tüylü bir mırnavımız var ve 40 derece sıcaklardan hiç memnun değil. Veterinere götürüp tıraş ettirsek mi diye düşünüyoruz ama kimisi sakın kestirme tüylerini yoksa iyice dayanıksız olur diyor, kimisi kestir hayvan rahatlar diyor.

Nedir bu işin doğrusu? Kestirelim mi kestirmeyelim mi?
(2) 

MS Word Guruları...

otonomo #1476328 
Elimde bir adet txt dosyası var. Ben bu dosyadaki her cümleyi alt alta getirmek istiyorum. Yani her satırda bir cümle olacak. Her cümlenin sonuna imleçle gelip enter'a basmak yerine bunu otomatik yapmanın bir yolu var mı?
(1) 

İlaç kutularında tabletleri tutan şeye deniyor

otonomo #1472114 
Sb
(5) 

Kuru mamayı bırakan kedi

otonomo #1450537 
4 senedir royal canin kısır maması yiyordu. son 1 aydır ağzına sürmüyor. maması bitince idareten whiskas alırdım. onu denedim, onu da yemiyor.

komple kuru mamayı bıraktı diye korkuyorum. farklı bir kuru mama alıp deneyeyimm mi yoksa artık yaş mama mı yiyecek bu zibidi?
(5) 

Ben neden Romanya IP'si ile bağlanıyorum?

otonomo #1435710 
2 haftadır durup dururken IP lokasyonum Bükreş olarak değişiyor ve saatlerce öyle kalıyor. Sonra kendiliğinden TR'ye dönüyor. VPN programları kapalı, proxy ayarı default. Niye olabilir böyle bir şey?
(2) 

Macbook'a Boot Camp kurunca Windows'un MAC adresi farklı mı olur?

otonomo #1435507 
Ya da bir site/sistem bu MacOS ile Windows'un aynı bilgisayar olduğunu anlar mı? (ip'ler farklı tabii)
(2) 

Belge - Kimlik Taratmak

otonomo #1383546 
Kimlik ve belge taratmam gerekiyor. Nereden yaptırabilirim?
(2) 

Youtube'a reklam veren Vietnamlılar

otonomo #1382137 
Son haftalarda Youtube'da bu Vietnamlı'ların video reklamlarına çok fazla rastlıyorum. Reklam dediğim de öyle bir ürünün, hizmetin ya da Youtube kanalının kısa bir video reklamı filan değil. Dandik günlük yaşantısından 1 saatlik bir webcam kaydını reklam olarak basıyor adamlar. Bunların amacı nedir çözemedim, bilen var mı?
(7) 

Galeriden 2. El Araç Almak

otonomo #1338891 
Galeriden araba alınmaz diye genel bir görüş var malum. Bu görüş eylülde çıkan yasayla galerilerin 3 ay/5000 km garanti verme zorunluluğu sonrası hala geçerli mi?


Örnek veriyorum, aldığınız arabanın km'si düşürülmüş olsa veya motorda tamir edilmeden hata kodu silinerek gizlenmiş bir sorun olsa ve siz aracı satın aldıktan sonra bunu farketseniz, böyle bir durumda aracı galeriden almış olmanın avantajı olmaz mı?
(1) 

Dış Ticaret Komisyonu Sorusu

otonomo #1330621 
Bir tanıdığım elinde uzun zamandır satmaya çalıştığı yüklü sayılabilecek miktarda inşaat malzemesi var. Ben buna yurtdışından bir müşteri buldum. Müşterinin teklif ettiği fiyatı da ilettim ve okeyleştik. Müşteri yurtdışından gelip tüm malın %10 kadarını Türkiye'de limandan teslim alacak. Kalitesini beğenirse geri kalanın da satışını yapıcaz.

Sorum şu ki; ben bu aracılıktan alacağım payı söze bırakmak istemiyorum. O kadar güvenmiyorum yani mal sahibine. Ben kendimi korumak ve komisyonumu garanti altına almak için nasıl bir yol izlemeliyim?
(3) 

Sözlük'te mahkeme kararıyla içerik engelletme

otonomo #1313676 
Sözlük'te mahkeme kararıyla içeriğe erişim engeli gelince noluyor. Mesela bu meltem banko mu nedir sürekli getiriyordu. Sürekli de tekrar tekrar yazıyorlar başlığına. Nasıl işliyor bu erişime engelletme süreci? Her seferinde mahkemeye başvurup haftalarca/aylarca bekleyip engelletiyor ve bu işlemi sürekli tekrarlıyor mu napıyor?
(3) 

Traş Makinesi Sorusu

otonomo #1301163 
Çoğunuzun bildiği üzere yeni alınan şarjlı traş makinelerinde motor ile kesici başlığı birbirine bağlayan aksamda (fotusunu ekledim) böyle beyaz renkli krem gibi jel gibi bir şey sürülü geliyor. Anladığım kadarıyla başlık ile motor arasındaki mekanik yıpranmayı önlemek ve makinenin ömrünü uzatmak için fabrika çıkışında sürülen bir şey.

Bu makinenin kutusunda gelen bıçaklara sürülen yağdan farklı bir madde ve birkaç traş sonrası başlığı temizlemek için suya tuttuğunuzda yok olup gidiyor. Başlığa sürekli kesilen kıllar kaçtığı için sürekli olmasa da ara sıra başlığı yıkayıp temizlemek zorundasınız. Kaldı ki yıkamayıp sadece fırça ile temizlesek bile bu kaygan madde zamanla yine yok olacak.

Fekat araştırmama rağmen internette ne bu madde ile ilgili, ne bu madde kaybolduğunda tekrar sürmek için nereden bulunabileceği ilgili hiçbir bilgi yok.

Eski philips makinemin (eski dediğim 2.5 yıllık) motoru (veya bataryası emin değilim) zayıflayıca motor bçıkları hareket ettirmemeye başlamıştı. Ben de bu bahsettiğim yere sıvı sabun damlatarak bir süre daha makineyi çalıştırıp kullanmaya devam edebilmiştim. Hatta başlığı çıkarıp yıkayınca sabun köpürüp aktığı için başlığın içi çok iyi temizleniyordu, hiçbir kıl zerresi kalmıyordu. Cillop gibi oluyordu. Ama makineye bir zarar verdi mi emin değilim. Bir süre sonra motoru (veya bataryası) komple öldü zira.

Acaba bu maddeden niye hiçbir yerde bahsedilmiyor? Makine çabuk eskisin/bozulsun diye özellikle mi? Yoksa düşündüğüm kadar gerekli bir şey değil mi? Nerden bulunur veya alternatif olarak sıvı sabundan daha iyi ne kullanılabilir? Kafamda deli sorular...
(4) 

Ses/Görüntü Kaydı ve Mahkeme Delili Sorusu

otonomo #1300637 
TCK'ya göre birine küfretmek veya öldürmekle tehdit etmek suç diye biliyorum.

Mağdur kişi ses/görüntü kaydı mahkemeye sunarsa delil geçersiz olur + kendisine özel hayatın gizliliğini bozmaktan dava açılır deniyor.

Yani ben birine telefon açık ölümle tehdit ediyorum. Bunu telefonda yaparsam kimse şahit olamaz. Mağdur olan kişi de bunu mahkemeye sunamaz?

Ölüm tehdidi özel hayatın gizliliğine mi tabii? Bu saçmalık değil mi? Mağdur nasıl ispatlayacak haklılığını?
(6) 

Haksız Yere Kesilen Trafik Cezası

otonomo #1280572 
E-devletten mesaj geldi bugün, motosikletle yanından geçtiğim çevirme ekibi bana ceza yazmış. İtiraz etsem hakim bakmadan reddedecek. Ben de ödemeyeceğim. Ne yapabilirler en kötü?
(2) 

Tüy yumağı kedi için süpürge tavsiyesi

otonomo #1278638 
Uzun tüylü sarman bir ufaklık var benim evde. Bunun her yana saçılan koyun postu gibi tüyleri için elektrikli süpürge arayışındayım.

Dyson'ın filan uçuk fiyatlı (2000 tl ve üstü) modelleri dışında, fiyat-performans oranı yüksek ne önerirsiniz?
(1) 

Logic Pro X ile var olan bir şarkıya remix yapmak

otonomo #1273959 
nasıl mümkün oluyor? şarkı hangi formatta olmalı vs. üzerinde çalışmak için?
(1) 

Duyuru'nun Tofaş'çıları, Oto Sanayi Kuşları Sorum Size :)

otonomo #1250906 
96 model beyaz şahin'in ön sol çamurluk, sol ayna (ayna sağlam ama bağlantısı kırıldı), ön sol sinyal ve far (ampul sağlam) işçilik dahil kazıklanmadan makul şekilde kaça değişir? (Parçalar çıkma da olabilir)
(13) 

yeni evimizdeyiz, yine biz bizeyiz ifşa

otonomo #1247415 
^:^
(16) 

Benim hakkımdaki düşünceleriniz nelerdir?

otonomo #1244416 
Böyle bir duyuru açmak kendimi fasülye gibi nimetten sayıyormuşum gibi hissettiriyor ama popüler veya önemli biri olmadığımın farkındayım.

Yıllardır üyeyim ama, özellikle son 6-7 aydır Duyuru internette çok fazla zaman geçirdiğim bir yer oldu.

Yazdıklarımı okuyan, arada gözüne çarpan, özellikle takip eden vs. insanlar varsa eğer, nasıl bir izlenim edindiklerini merak edesim tuttu.

Sadece küfretmek, hakaret etmek veya öfkesini kusmak isteyenlerin bu soruya cevap yazmamalarını, o işler için özel mesaj veya dahil olduğum başka duyuruları kullanmalarını rica ediyorum.

Sevgiler,
(10) 

10-13 bin TL civarında alınacak en iyi tomobil nedir?

otonomo #1240670 
sebepleriyle birlikte olursa süper olur
(1) 

İgdaş, Boğaziçi Elektrik ve ve Su Faturası Depozitoları

otonomo #1238125 
geri alınıyor mu abonelik bitirilirken?
(3) 

Yere Batsın Böyle İnternet!

otonomo #1230207 
Sürekli kesiliyor.
yer 4 levent
isp: d-smart adsl

sizde durumlar nasıl?
(2) 

Antalya Havaalanı - Kemer

otonomo #1227926 
1 saate filan Antalya havaalanında olucam. Bu gece bir şekilde Kemer'e gitmem gerekiyor. Nasıl yapmalı?
(5) 

Kedim cırcır oldu

otonomo #1226035 
Kısır oğlum paşa 2 gündür jelimsi sıçıyor. bugün baya batırmış kumu, halıya da kusmuk gibi açık renk kaka gibi emin olamadığım bi şey bırakmıştı.

Biraz bitkin ve sakin olması dışında iyi görünüyor. Yarın devam ederse vete götürücem. Bir fikri olan var mı nedir ki?
(8) 

Şimdi Napayım Soru Dİzisi - 2

otonomo #1224724 
www.eksiduyuru.com

Çok haklı olduğunuz için gaza geldim, kiranın kontratı da bitmişken ani bir kararla İstanbul'u terk etmeye karar verdim.

İzmir ile Muğla arasında gidip geliyorum. Herhalde İzmir'e gidicem. Git şurada otur, burada yaşa, şurası tam senlik kanka dediğiniz yer önerilerine açığım.

Sevgiler
(3) 

Ne Yapayım?

otonomo #1224699 
İstanbul'da asgari ücretten yüksek kira ödüyorum ve evden çalışıyorum. Şimdi kontratım bitti, evden çıkmak istiyorum. Eşyam var.

İstanbul'da kalırsam Kadıköy taraflarına filan taşınırım. (tercihen bir ev arkadaşıyla)
Ya da basıp gidip daha güneye mi yerleşsem diyorum. İzmir ve aşşağı taraf komple uyar. Aile de ege tarafında. Daha ucuz bir eve kira + daha sakin kafa rahat ortam gibi avantajlar var ama eşya nakliyesidir taşınma masrafıdır ne olur pek fikrim yok.

sevgiler
(6) 

Freelance Çalışan Bulmak

otonomo #1201763 
Selamlar.

Böyle teknoloji ile arası iyi olan, İngilizce'yi kullanabilen, yeni şeyler araştırıp öğrenmeyi seven, evinden veya istediği yerden özenli şekilde maaşlı freelance çalışabilecek, tercihen dijital pazarlama ve excel hakkında biraz bilgisi olan birini nereden bulabilirim?
(1) 

Görsel dekupe işi

otonomo #1199384 
Ekteki görselin dekupesi lazım. Ücreti mukabil yapmak isteyen varsa mesaj atabilir.

sevgiler
(2) 

GSS Nasıl Ödenir?

otonomo #1189693 
Bu ay itibariyle sigortalılığım bitmiş. E-devlet'ten baktığımda GSS prim borcum görünmüyor ama hastaneye de gidemiyorum. Bu 53 TL GSS ödemesini nasıl yapabilirim?
(9) 

Sosyal aktivite soruyorum

otonomo #1183306 
Dans kursu (hiphop)
Parkur & free run kursu
Tenis kursu

Seçeneklerim bunlar. Siz olsanız ne yapardınız?

Teşekkürler
(1) 

PSİKOLOJİYİ ANLAMAK - Morris, Charles, G

otonomo #1178489 
Bu kitabı arıyorum. Satmak isteyen, hediye etmek isteyen filan olursa buralardayım :)
(18) 

Duyuruda Eş/Partner Aramak

otonomo #1174968 
neden yasak?

sırf merak ettiğimden soruyorum. yani ''warez link isteyecekseniz ekşi hesabınızdan şeyapın haaa'' diye yasa dışıcılara akıl verilen bir yerde, yasa dışı olmayan bir şeyin kati suretle yasaklanmasının arkasındaki mantık kurgusu nedir? hayır public çıplak fotoğraf yayınlamak yasak olabilir mesela onu anlarım da,

''Ekşi Duyuru Eş/Partner Bulma Yeri Deyüldüür!!!!! :/ :/'' diye bir kural koymak nasıl bir motivasyondan besleniyor?

rejim muhafızlığı mı? olağanüstü yetkilerle donatılmış gizli bir bakire menopoz teyzeler kamarası mı var?

teşekkürler.
(6) 

ifşa'yı kaçırdım

otonomo #1174785 
olsun.

buraya kıştan kalma bir aşk hikayesi bırakayım da mübarek cuma sabahınız şenlensin. dünya 44 saniyeliğine daha tatlı bir yer olsun :))

www.dropbox.com
(11) 

Bıktık Bu Kedilerden!

otonomo #1173638 
Bütün eğlence anlayışı yere bir şeyler atıp koltukların altında hiç edene kadar yuvarlamak. Son temizlikten sonra kaybettiği 12 tane çakmak dahil tüm ıvır zıvırları yükseklere kaldırdım, pezevenk künefe peyniri gibi sünüyor hala ya! evrim geçirip zürafa olacak adeta şuna bak. ahahaha

Bi sürü de oyuncağı var hiçbiri kesmiyor illa kendisi yere atması lazım. Manyak etti beni de kendi gibi! Napıcaz bunu!
(2) 

Akıtan Klozet Sifonunu Tamir Etmece

otonomo #1172100 
Klozetin sifonu su kaçıyor. Kaçırmasın diye ayı gibi sıktığım için ayarı kaçırıp yalama ettim musluğunu. Şimdi musluk sıkıştırma opsiyonum da kalmadı :(

Tesisatçı fobim olduğu için çağıramıyorum. Kendim halletmek istiyorum. Anlayanların pratik tavsiyelerini bekliyorum.

sevgiler
(6) 

Kuruyemişle Beslenmek

otonomo #1170805 
günlük kalori ihtiyacımın yarısını filan kuruyemişten sağlamaya başladım. eskiden bunu 3'te 1'ini yiyince alnımda bi tane sırtımda 1 tane sivilce çıkıyordu. artık onlar da görünmüyor.

vücut yeni doza adapte mi oldu?

nerde bu sivilceler?
(1) 

Çalınan Macbook ve Find My Mac (Lütfen bilen cevaplasın)

otonomo #1166464 
Macbook'um çalındı. Find My Mac ile en son internete bağlandığı yer Yazıcıoğlu :)

Burada internete bağlanmadan format atıp bi şey yapıp find my mac'i bypass edebiliyorlar mı?
(2) 

Apartmanı Rahatsız Eden Şizofren Komşu

otonomo #1156651 
Üst katımda yaşlı annesiyle yaşayan orta yaşlı şizofren bir adam var. Bir takım sesler duyuyor ve peşimde ajanlar var komşulara baskı yapıp beni rahatsız ettiriyorlar filan diye insanları rahatsız ediyor. Herif gecenin 4'ünde top sektirip sandalye sürüklüyor yani düşünün.

Biraz muhabbetimiz vardı bir kere konuşup gazını aldım bir kaç ay uslu durdu ama yine başladı. Sürekli birileri taşınıyor apartmandan bunun yüzünden, yeni hikayeler üretiyor yeni gelenlere sarıyor vs.

Bu adamı tepemde eşek gibi tepindirmeyeceğim için yasal bir yola başvurmak istiyorum. Hastalığı reddeden ve etrafı rahatsız eden bir paranoyak şizofren için nasıl bir yaptırım uygulanabilir, nasıl işler bu süreç? Saldırganlaştığı da oluyor. Apartman komple şikayetçi olsa, mahkemeye gitsek hastaneye filan kapattırabilir miyiz?
(6) 

Freelancer insan için cafe önerisi

otonomo #1155263 
İstanbul'da alıp bilgisayarı gidip çalışılacak, yenilip içilecek tatlı samimi ortamlı cafe var mı bildiğiniz?
(7) 

Kedim Bir Tuhaf Oldu

otonomo #1155076 
1 yaşındaki kısır sarman oğlum demin tuhaf tuhaf hırlamaya başladı, ara ara sürekli olarak acı acı miyavlıyor. sanki panik atak geçirir gibi, saldırgan değil ama çok huzursuz. Normalde uysal sağlıklı bir kedi. Neden olabilir acaba yardımcı olabilen? :(
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık