Sinan Erdem'den İstanbul Havalimanı'na ulaşım

doktor bey #1572985 
Merhaba,

Sinan Erdem'den İstanbul Havalimanı'na kısıtlı bir zaman aralığında ulaşmam gerekebilir.

Havaist'in Ataköy 3. kısım durağının salona daha yakın olduğunu biliyorum; fakat otobüsün bu durağa geliş saati kesin değil. Dolayısıyla Bakırköy İDO Havaist durağından 23:10'da kalkan otobüse binmem hâlinde, 02:15 uçuşu için havalimanına zamanında ulaşmam ne derece mümkün olur? Seferin ortalama 80 dk. sürdüğü belirtiliyor; fakat bu havalimanında kapıya yürüyüş mesafelerinin epey uzun olabildiğini okumuştum. Bavulum yok, online check-in yapıp direkt kapıya gidebilirim. Trafik olasılığını da hesaba katmak gerek elbette.

Teşekkürler.
(1) 

Motoru sıfırlanan arabada motor ışığının yanması

doktor bey #1563153 
Merhabalar,

Yaklaşık olarak iki ay önce, babamın arabasının (Opel Astra H 2011 model/1.6 benzinli) motoru rektifiye edildi; yani motor tamamen sıfırlandı. Arabayı sanayiden teslim almamızın üzerinden on gün kadar geçmeden motor uyarısı ışığı yanmaya başladı. Aynı yere götürdük; bir sorun bulunmadığını söyleyip uyarıyı sildiler.

Uyarı ışığı birkaç defa daha yandı. Bu sefer egzozla veya benzinle ilgili bir sorun olabileceği bilgisi iletildi tarafımıza. Egzoz tamircisine götürdük; bir solüsyon eklemesi yaparak temizlik yapılacağını söyledi. Ardından tekrar yandı; vitesle ilgili bir bağlantının gevşek olduğu ortaya çıktı, o düzeltildi. Ne var ki silindikten bir süre sonra yine yanmaya başlıyor uyarı ışığı. Artık iyice kabak tadı verdi.

Böyle bir şey deneyimlemiş ve çözüme kavuşturmuş olanların önerilerini rica ediyorum.

Teşekkür ederim.

Edit: "Sıfırlandı" derken yanlış anlaşılmaya mahal vermeyeyim. Yeni motor takılmadı; parçalar söküldü, tamir edilip tekrar birleştirildi.

Yutma güçlüğü tedavisi için terapist önerisi (Antalya)

doktor bey #1553883 
Merhabalar,

Antalya'da yutma güçlüğü tedavisine odaklanan, bizzat tedavi aldığınız veya yakınınızın tedavi aldığı bir terapist önerebilir misiniz? Antalya'ya ilaveten Isparta, Denizli veya Burdur'da da olabilir. Hacettepe Üniversitesi'nde bu mesele üzerine bir araştırma merkezi olduğunu biliyorum; fakat tedavi aralıklarına bağlı olarak Ankara'ya devamlı gidip gelmem pek olası olmayabileceği için bu bölgede faaliyet gösteren bir terapiste gitmek isterim.

Teşekkürler.
(3) 

Radyolog neden ek MR çekimi talep edebilir?

doktor bey #1524483 
Merhaba,

İki hafta önce boyun bölgesinden MR çekimim yapılmıştı. Tam rapor çıkacak diye beklerken, bugün hastaneden arandım; radyoloğun ek çekim talep ettiği ve tekrar çekime gelmem gerektiği konusunda bilgilendirildim. Gerekçesini sorduğumda da bir açıklama yapılmadı.

Bundan 4 ay önce boyun diseksiyonu yapılmıştı; geçtiğimiz ay da baş-boyun bölgesine uygulanan radyoterapim tamamlandı. Tedavinin ardından boynumda hafif hafif seğirmeler başladığını fark ettim; dolayısıyla kafam da istem dışı oynuyor. Bu seğirmeler, çekim sırasında da birkaç kez meydana gelmişti. Bu sebeple görüntünün istenen şekilde çıkmamış olabileceği ihtimalinden dolayı ek çekim talep edebilirler mi? Yoksa bunun başka gerekçeleri olabilir mi?

Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa memnun olurum.

Teşekkürler.
(1) 

Dil kanseri

doktor bey #1512784 
Merhabalar,

Dil kanseri sürecini bizzat tecrübe etmiş olan veya bu hastalık sebebiyle tedavi gören bir yakını/tanıdığı bulunan yazarlara bazı hususlarda danışmak isterim. Bunun için mesaj atabilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler.
(1) 

Format sonrasında açılmayan bilgisayar

doktor bey #1249077 
Merhaba,

Bir süredir boşta duran Samsung laptop'un format işleminin tamamlanmasının ardından cihaz açılırken "kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı ve yeniden başlatılması gerekiyor" mavi ekranı çıkıyor. Gösterge daha %1'e gelmeden ekran değişiyor, "otomatik onarıma hazırlanıyor" ifadesi geliyor ve tekrar mavi ekrana geçiyor. Bu döngü aralıksız devam ediyor. Kurtarma ekranına hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Bilgisayarda Windows 8 kurulu.

Önerilerinizi rica edebilir miyim?

Teşekkürler.
(2) 

bisiklet lastiği

doktor bey #1091241 
selamlar,

dağ bisikletimde kullandığım 29'luk lastiği, genellikle uzak mesafe kullandığım için biraz daha hız kazanmak amacıyla daha incesiyle değiştireceğim. lastik markaları konusunda pek bir bilgim olmadığı için önerilerinizi almaya geldim. bir bisikletçiden swallow önerisi gelmişti; fakat alternatifleri öğrenmem lazım. eğer dayanıklıysa, swallow tercih edebilirim.

teşekkürler.
(1) 

Türkiye Kupası Finali için Passolig gerekiyor mu?

doktor bey #1077626 
Bir aydınlatıverin lütfen.
(3) 

Stopaj sorusu

doktor bey #1075275 
Selamlar,

Serbest meslek makbuzu kesmeye başlayacağım bir süre sonra. Her şey tamam da şu stopajla ilgili neredeyse hiçbir bilgim yok. Zaten ne diye var bu stopaj saçmalığı onu da çözemedim, neyse. Mesela birisine yaptığım iş karşılığında, kdv hariç 1000 tl net ücret alacağım diyelim. Bunu faturalandırırken 1000 tl + kdv'nin üzerine bir de + stopaj olarak mı yazıyorum? Yani benim keseceğim faturada %18 kdv ve %20 stopajla birlikte 1380 tl mi yazacak?

Bir aydınlatırsanız, çok memnun olacağım.

Teşekkürler.
(1) 

İşitme cihazı önerisi

doktor bey #1046710 
Anneannemin bugünkü kulak kontrolünde, sağda %25 - solda %35 işitme kaybı olduğu ve işitme cihazı takması gerektiği söylenmiş. Bildiğiniz, önerdiğiniz ve hepsinden önemlisi güvenilir markalar varsa, bunların isimlerini rica edeceğim.

Teşekkürler.
(2) 

taranmış pdf'yi word'e aktaran online converter

doktor bey #1028718 
önerilerinizi bekliyorum. biraz sıkıntılı bir dosya söz konusu.

teşekkürler.
(2) 

Playstation 4 - demo çalıştırmama

doktor bey #1002305 
Merhaba,

Dün benzer bir duyuru açtım; fakat cevap alamadığım için şansımı tekrar deniyorum. İnternet'te de doğru düzgün bir cevap bulamadım zira.

Alet yeni geldi. Psn üyeliğinde yeri Türkiye olarak gösterdim; fakat bazı demo'ların çalışması için farklı ülke göstermek gerekiyormuş sanırım. Başka bir psn üyeliği alıp, ülke olarak Yeni Zelanda'yı gösterdim. Bu sefer bilgisayar üzerinden psn'e girip, download to my ps4 dedim; fakat demo inmesine rağmen yine çalışmıyor. Daha doğrusu, oyuna giriyor ve tanıtımı kendi kendine geçtikten sonra klasik "devam etmek için x'e basın" kısmında hiçbir tuş işlemiyor. Ana tuşla uygulamayı kapatabiliyorum sadece. Dünden beri hasta etti bu durum. Bilen eden varsa süper olacak.

Teşekkürler.
(1) 

amazon'dan alışveriş

doktor bey #972033 
selamlar,

amazon'dan ilk defa bir şey alacağım. daha önce internet üzerinden yurtdışından alışveriş yapmadım. sitede teslimat için 8-10 iş günü arası yazıyor; fakat bu sürede hiç sapma oluyor mu büyük ölçüde? genel olarak güvenilir bir site diye biliyorum amazon'u; fakat son zamanlarda alışveriş yapanlardan bilgi almak iyi olur diye düşündüm. gümrükte takılma konusunda bir problem yaşayacağımı sanmıyorum; zira 20 pound gibi bir şey alacağım ürünün fiyatı. pound için belirli bir sınır var mı onu da bilmiyorum aslında.

teşekkürler.
(2) 

yüksek lisans tezi kaynak sorusu

doktor bey #968492 
selamlar,

bir arkadaşım amerikan kültür edebiyatı alanında yüksek lisans tezini yazıyor. kullanmak istediği türkçe bir kaynak var; bir tanımdan faydalanmak istiyor. Kaynağın ingilizce çevirisi yok. bunu tezde nasıl kullanabilir?

şimdiden teşekkürler.
(2) 

kadıköy freecycle evi

doktor bey #966918 
bir aralar böyle bir yer vardı diye hatırlıyorum; fakat hala faaliyette olup olmadığı konusunda bir fikrim yok. kafe benzeri bir işletmeydi sanki, öyle kalmış aklımda. buranın adını, numarasını ve yerini bilenler mevcut mudur?

şimdiden teşekkürler.
(4) 

Antalya'da güvenilir dövme salonu

doktor bey #958753 
bilen var mıdır? özellikle renkli çalışmalarda "şu adam sağlamcıdır, hocam." diyebileceğiniz veya bizzat kendinize dövme yaptırdığınız güvenilir yerleri yazınız bakalım.

şimdiden teşekkürler.
(2) 

şehirler arası araç kiralama

doktor bey #947584 
istanbul'dan alıp antalya'da teslim etmek üzere bir günlüğüne araba kiralamam gerekebilir. çok emin olmamakla birlikte, bu hizmeti sunanlardan en bilinenleri avis ve hertz olsa gerek. daha önce bu şirketlerden araç kiralayan var mıdır? başka firma öneriyorsanız, onları da rica edeceğim. bir de bildiğim kadarıyla kredi kartı şart herhalde araba kiralamak için. firmaların zorunlu tuttuğu asgari bir kredi kartı limiti var mı bu işlemlere istinaden? istenen ehliyet süresi konusunda sıkıntı yok; zira ehliyetim 6 senelik.

şimdiden teşekkürler.
(8) 

Ev sahibi sözleşme süresi boyunca istediği an evden çıkarabilir mi? (ACİL)

doktor bey #942880 
selamlar,

1 senelik sözleşmemin 7. ayına giriyorum. az önce ev sahibi aradı, tayini çıktığı için buraya taşınacağını söyledi. tarihleri konuşalım diyor. şu ana kadar hiçbir problem de yaşamadık yani. her neyse, 1 senelik sözleşmem bitmeden çıkarma hakkı var mı? bilen birileri varsa, çok acil cevap lazım.

teşekkürler.
(4) 

taharet musluğunun su akıtması

doktor bey #930283 
durduk yere bir masraf çıkmazsa sanki savaş çıkacağı için gecenin bu saatinde taharet musluğundan şakır şakır su akmaya başladı ve hiçbir şekilde kapanmıyor. şimdilik vanayı kapattım, sabah olunca da tesisatçı çağıracağım ama bilen eden varsa diye kaç para gömebilecekleri konusunda bir fikir almak istedim.

teşekkürler.
(3) 

göztepe medical park'tan küçükyalı'ya giden otobüs-dolmuş

doktor bey #886078 
var mıdır, numaraları, vs. nedir?
(2) 

ucuza armut koltuk ya da yer minderi alınacak yer

doktor bey #878618 
istanbul - anadolu yakasında (başta kadıköy, vs.) bunların makul fiyata alınabileceği yerleri bilen var mıdır? sıfır olması şart değil.
(1) 

Hasanpaşa'da ev arkadaşı (kadın) vol.2

doktor bey #874991 
daha önce de bununla ilgili başlık açmıştım; fakat arkadaşın bulduğu ev arkadaşı daha sonradan vazgeçtiği için yine yazıyorum buraya. ev 2+1. kira ve faturalar 2'ye bölünüyor. 15 ocak'tan itibaren yerleşebilirsiniz. mesaj atarsanız, arkadaşın numarasını verebilirim. bizzat iletişime geçersiniz.
(2) 

turkcell vınn - avea jet - vodem

doktor bey #873084 
bunlardan hangisini almak doğru olur ve en sağlamcısı hangisidir? binada telefon şebekesi olmadığından ötürü internet bağlatamıyorum. zaten başvuruyu takiben bağlanması da epey uzun bir süreyi bulacakmış. bu yüzden mobil modem almaktan başka bir seçenek kalmadı.
(1) 

telefon için anlık internet kotası gösteren uygulama

doktor bey #870145 
böyle bir uygulama mevcut mudur? operatörlerin kota sorgulama servisi, son 6 saatlik kullanım haricindeki kotayı gösteriyor ya hep, onun anlık olanı lazım bana. bilen varsa ne iyi olur, pek şükela olur.
(4) 

Binada telefon şebekesi olmaması sebebiyle bağlanamayan internet

doktor bey #867968 
selamlar,

bir hafta süreceği söylenip, 13 güne kadar uzayan ve bugün verilen bilgiye göre tamamlanması mümkün olmayan bir nakil işlemim vardı. superonline yalın adsl abonesiyim; fakat altyapı ttnet'e ait olduğu için bu adamların gelip, ufak bir çalışma yapması gerekiyordu.

şimdi yeni bir binaya taşınıyorum. superonline tarafından bugün verilen bilgiye göre türk telekom ekipleri binaya gitmiş ve binada şebeke yokmuş; fakat apartmanda takılı bir telefon kutusu var. durum böyle olunca, şebekenin gelmesinin 1 seneyi bulabileceğini söyledi superonline çalışanı. aşırı saçma geldi gerçi bu söylediği. bina yeni olduğundan, henüz kimse telefon bağlatmamış olabileceği için şebeke olmaması normal ama niye bir sene sürsün bu yani? telekom'u arıyorum, onlar da doğru düzgün bilgi vermiyor.

şimdi ben superonline yalın adsl'i iptal edip, buraya bir telefon hattı bağlattıktan sonra ttnet abonesi olsam açılır mı ki bu lanet şey? superonline çalışanının çok fazla takmaması ve başından atmak istemesinin eseri gibi bu verdikleri cevap. pek inanmıyorum açıkçası. neyse artık. kafayı yiyeceğim artık şu internet problemi yüzünden.
(1) 

kadıköy veya civarında oda arıyorum

doktor bey #856700 
yeniden selamlar,

geçtiğimiz hafta ilan vermiştim; fakat sonuçsuz kaldı, durum da iyice acil hale geldiği için tekrar ilan veriyorum. ilk tercihim kadıköy'dü ama civar semtler (göztepe, acıbadem, vs.) de olur. halihazırda yerleşik bir evde boş bir oda arıyorum. umarım bu sefer bulunabilir. daha önceki ilanda birtakım detaylar vermiştim. eksiduyu.ru

buradan veya sözlükten mesaj atınız.

bu arada cinsiyet: erkek
(7) 

tek yaşadıktan sonra ev arkadaşı olayına girmek

doktor bey #850011 
yapılası bir olay mıdır ki? epey bir süre tek başıma yaşadım, bunun rahatlığına da fena alıştım tabii; fakat evin her tarafı sorunlu olduğu için, geçenlerde oradan çıktım sözleşme bitince. eylül başından beri, başta kadıköy olmak üzere, anadolu yakasında dolaşmadığım yer kalmadı ama şehirde ev yok arkadaş. olanlar da dubai'de arsa alıyormuşuz gibi fiyatlar talep ediyor. her neyse, vaziyet böyleyken, birilerinin yanına 2. olarak çıksam mı diye düşünmeye başladım. üniversite zamanlarında, daha önceden kendisini tanımama rağmen sonraları pek anlaşamadığım bir ev arkadaşıyla kaldığımdan, pek sıcak bakmıyorum aslında; fakat fiyatlar bu durumdayken de başka çözüm yok gibi. freelance çevirmenlik yaptığımdan ötürü günümün büyük kısmı, bazen tamamı evde geçiyor. tek kalmak, bu iş için idealdi; fakat şimdi ne yapılacak bilemiyorum. hiç tanımadığım biriyle de eve çıkmak biraz manyakça geliyor. yani saçma salak bir durum var ortada. ne yapılsın?
(5) 

üsküdar'ın hangi bölgelerine bakmalı?

doktor bey #847331 
geçenlerde benzer bir soruyu içerenköy için sormuştum ama oradan vazgeçtim. kadıköy merkez hala uçuşta olduğu için üsküdar'da kiralık daire bakayım diyorum. buranın hangi mahallelerine bakayım? şaibeli olmayan yerleri nerelerdir? zeynep kamil hastanesi civarına bakmamı söylemişti arkadaşlar ama başka nereleri iyidir? semti de hiç bilmiyorum esasen. bir el atın bakalım, moruk.
(4) 

yavru kedi sakinleştirme

doktor bey #844715 
kafayı yemek üzereyim artık. sürekli oynatarak yormaya çalışıyorum, koşturuyorum, en kötü oyuncak atıyorum önüne onunla oyalansın diye; fakat hayvan durmak bilmiyor. sürekli üzerime çıkıyor, ısırıyor. kısa süreli olmak üzere odaya kapatıyorum, bu sefer dışarı çıkacağım diye miyavlıyor ve kapıyı tırmalıyor. mamasını yiyor, suyunu içiyor, tuvaletini de yapıyor. nedir arkadaş bu adamın problemi? geçen de geldi sabahın 6'sında kapıya dayandı, uyandırdı beni. tamam oyun istiyorsun da böyle de olmuyor yani. şu an 3 aylık falan oldu, daha küçükken de çok hareketliydi ama hiç böyle olmamıştı.
(4) 

içerenköy nasıl bir semt?

doktor bey #844176 
selamlar,

şişli'de kirada oturduğum daireden çıktım ve anadolu yakasına taşınacağım. ilk tercihim elbette kadıköy'ün merkezi yerleri olurdu; fakat maksimum 1000 lira verebileceğim için orada daire bulmak biraz zor. mevcut olanlar da pek oturulacak cinsten değil. içerenköy taraflarında biraz daha ucuza daireler var ama semt hakkında pek bilgim olmadığı için bir şey diyemedim. mesela şişli'ye kıyasla nasıl bir yerdir, gece 12'den sonra kadıköy'den dönüşte ulaşımı var mıdır, vs.?
(1) 

deri ceket temizleme

doktor bey #843057 
kuru temizlemeci, bu iş için aşağı yukarı 1 hafta istedi. bu kadar süre alan bir şey mi deri ceket temizlemek? bu arkadaşların makinede yıkanması sakıncalı diye biliyorum ama evde kotarılabilecek cinsten bir yöntem var mıdır?
(21) 

Uzun saça kıymak

doktor bey #841669 
2.5 senedir hiç kestirmediğim saçımı, dökülmeler fazlasıyla arttığı için kestirme kararı almak üzereyim; fakat sanki hayatımın en önemli kararını alacakmış ve pişman olacakmış gibi hissediyorum hahahaha. diğer taraftan, bu şekilde devam ederse kel kalmaktan da çekiniyorum. özellikle daha önceden uzun saçına kıymış erkek arkadaşlar mevcutsa, beni biraz rahatlatın hacı.
(5) 

Kediyi ısırma huyundan vazgeçirmek

doktor bey #832240 
Selamlar,

Üç aylık bir erkek kedimiz var. Bir ayı aşkın bir süre önce sahiplenmiştik. Daha küçük olduğundan ötürü biraz fazla hareketli, sürekli oyun istiyor; fakat çok fena bir ısırma huyu da var. Veteriner, devamlı olarak oyuncaklarla oynamasını sağlamamızı söylemişti bunu engellemek için. Oyuncaklarla da oynuyor ama tık yok hayvanda. Onları bıraktıktan sonra ısırmaya devam ediyor ve şiddetli de ısırıyor bazen. Nasıl çözeriz bu problemi?
(5) 

Karaciğerdeki büyük kitle

doktor bey #813723 
selamlar,

teyzemin üç yaşındaki erkek kedisi, son zamanlarda neredeyse her yediği mamadan sonra kusmaya başlamıştı. bu rahatsızlığa istinaden veterinere ilk defa götürdüğünde, veteriner midesinde bir sorun olduğunu söyleyerek farklı bir mama vermişti; fakat bu kusmalar devam ediyor. bugün tekrar veterinere gidildiğinde, karaciğerinde mandalina büyüklüğünde bir kitle bulduğunu söylemiş. haftaya kan tahlili ve akabinde biyopsi yapılacakmış; fakat veteriner tak diye "kötü sonuçlanabilir, kanser olabilir" diye söyleyince canımız sıkıldı. karaciğer büyümesi olabilir diye de belirtmiş ayrıca. o veterinere de pek fazla güvenmiyorum açıkçası. veteriner arkadaşlar, kedimizin resimdeki röntgen filmini inceleyip de bir fikir verebilirlerse çok sevinirim.

teşekkür ederim.
(8) 

Su kesintisi (İstanbul)

doktor bey #812269 
Selamlar,

Şişli'ye istinaden son aylarda artık kabak tadı verdi bu olay. Başka bölgelerde durum nedir bilmiyorum; fakat sular gidince de insan gibi gitmiyor. 10 saat gittiği falan oluyor. Diğer ilçelerde durum nasıl? Mesela şu anda sular akıyor mu?
(1) 

Süt anne ihtiyacı (İstanbul)

doktor bey #807626 
Selamlar,

Arkadaşım, sokakta 3-4 günlük bir yavru kedi bulmuş ve eve almış. Şırınga ile süt vermeye çalışmış; fakat kedi içemiyor. Bu durumda bir süt anne bulmak gerekli sanırım. Bu yavruyu emzirebilecek bir kedisi olan, arkadaşla irtibata geçebilirse, çok sevineceğiz. Başka tavsiyesi olanlar da yazarsa çok iyi olur.
(3) 

Cep telefonu almak/alamamak

doktor bey #797132 
Hacı, beni hasta ediyorlar. Telefonda taksitli alışveriş olayının kalkmasının ardından, hediye kartının taksitlendirilmesi vasıtasıyla telefon alma opsiyonunu da kaldırmışlar. Şimdi de bankalarla anlaşıp, krediye yönlendiriyorlarmış. Operatörlerin taahhüt dalgasıyla almaya kalksan, 1000 Lira tutarındaki bir telefon, neredeyse iki katına çıkıyor. Tek seçenek, krediyle almak gibi görünüyor. Son zamanlarda bu şekilde telefon alan var mıdır? Faiz oranları nedir, nasıl oluyor? Aldığım telefonu yaklaşık 5 sene kadar kullandığım için düzgün bir şey almak istiyorum. Yoksa 300'e de var telefon ama her neyse işte.
(7) 

Arabanın motor uyarı işaretinin yanması

doktor bey #792871 
selamlar,

yaklaşık 8 aydır aktif olarak kullanılmayan, yalnızca belli aralıklarla çalıştırılan bir arabamız var; fakat son zamanlarda pek ilgilenilmemiş. böyle olunca akü değiştirildi. bundan sonra ise araba hareket halindeyken motor uyarı ışığı yanmaya başladı ama bazen de yanmıyor. motorun üstünde kedi tüyleri birikmiş. acaba bundan kaynaklı bir şey midir ki? motoru yıkatsam hallolur mu yoksa direkt sanayiye mi gitmeli? yoksa uzun süre çalışmadığından mı böyle şeyler oluyor?
(3) 

Finans alanından bir terim

doktor bey #787868 
Merhabalar,

"ÖPY" teriminin açılımını bilen varsa, çok müteşekkir olacağım. Örnek cümle vermek gerekirse, "x bir ülkede bulunan öpy'ler tarafından yönetilen fon büyüklüğü.." diye gidiyor. Google falan denedim; fakat bir sonuç elde edemedim.
(3) 

Basketbol antrenörlüğü

doktor bey #755284 
Selamlar,

Aranızda basketbol antrenörlüğü yapan/yapmış olan vardır umarım. Basketbol antrenörü olmak için federasyonun açtığı kurslara katılmak zorunlu mu yoksa farklı yerlerden alınabilecek sertifikalar/lisanslar da kabul görür mü? Bu kurslar ne kadar sürede bir açılıyor ve ücretleri nedir? Belirli bir süre lisanslı olarak basketbol oynamış olma şart var mıdır? Eğer varsa, asgari kaç sene gerekli? 5 sene kadar lisanslı olarak basketbol oynamıştım önceden. Ne çok soru sordum yahu. Her neyse, cevaplarınızı bekliyorum.
(1) 

Bilgisayardan reklam/müzik sesi gelmesi

doktor bey #751001 
Merhabalar,

Ofisteki bilgisayarımda Youtube açıkken, sanki bir dosyaya tıklanıyormuş gibi kendiliğinden tık tık sesleri geliyor ve video harici reklam/müzik sesleri gelmeye başlıyor. O sırada dinlediğim şarkıyı kapatıyor, hatta tarayıcıdan çıkıyorum; fakat bu sesler gelmeye devam ediyor ve bir süre sonra kayboluyor. Sürekli gerçekleşen bir durum değil, daha dün olmaya başladı ve ara ara tekrarlıyor. Zannedersem sağlam bir virüs yedi bilgisayar; fakat şu sıralar format atabilecek vaktim yok. Öyle saçma salak sitelere de girmiyorum ama neden oluyor anlayamadım. Nasıl çözerim bu durumu?

Teşekkür ederim.
(2) 

Petek suyunu tahliye ettikten sonra kombinin çalışmaması

doktor bey #718283 
Merhabalar,

Kombinin su basıncının 2.5 seviyesinin üzerine çıkması sebebiyle suyu tahliye ederek 1.5'e ayarladım. Fakat bu aşamadan sonra da su sıcaklığını gösteren gösterge sıfıra indi ve yanıp sönmeye başladı. Teknik servisi aradığımda, su tahliyesinden sonra cihazın eski haline döneceği söylenmişti; fakat bir değişiklik yok. Durum hakkında bilgisi olanların tavsiyesini rica edeceğim.

Teşekkür ederim.
(1) 

iPod kulaklık girişi tamiratı

doktor bey #713388 
Merhabalar,

4. nesil iPod Touch cihazımın kulaklık girişinde bir sorun oluştu. Farklı kulaklıklarla da denedim ama ses hala çok derinden geliyor. Esasen ekranında da biraz çatlama mevcut; fakat o kadar önemli bir sorun değil. Her neyse, Apple yetkili servislerine gittiğimde kulaklık girişi için 200 TL'ye yakın bir meblağ talep ettiler. Dolayısıyla daha ucuza tamir ettirebileceğim farklı bir yere götürmek istiyorum. İstanbul için önerebileceğiniz bir yer mevcut mudur?

Teşekkür ederim.
(7) 

Saçların birbirine dolanması hususunda çözüm önerisi

doktor bey #675389 
Merhabalar,

Yaklaşık 17 aydır saç uzatıyorum. Saçım aşırı dalgalı ve daha öncesinde herhangi bir sorun mevcut değilken, son birkaç aydır saçlarım yer yer birbirine dolanmaya ve sertleşmeye başladı. Devamlı olarak saç kremi sürmek suretiyle taramama karşın, bu durum iyice sinir bozmaya başladı; zira elimi saçımın içerisinde hareket ettirmek mümkün olmuyor. Öyle bir dolanma söz konusu. 3-4 sene öncesinde de saç uzatmıştım; fakat böyle bir sorun yaşamamıştım.

Saçı tamamen kestirmeden bu sorunun giderilebilmesi için bir yöntem var mıdır? Berbere gitsem, bu dolanmış yerleri açabilir mi? Daha önce böyle bir durum tecrübe edenlerin tavsiyeleri gerekli.

Teşekkür ederim.
(4) 

İnternet üzerinden yurtdışından ürün siparişi

doktor bey #592805 
Şimdi, bir veya birkaç tane t-shirt siparişi vereceğim. Siparişi vereceğim sitelerde bir sorun yok; zira ikisi de müzik gruplarının resmi ürün tedarikçisi. Fakat şöyle bir durum var; tek veya birkaç parça ürün getirtildiği vakit, bu siparişlerin gümrükte takılma durumu olabiliyormuş. Bunu tecrübe eden birkaç kişiyle konuşmuştum; fakat kimi siparişlerinde bu sorunla karşılaşırken, kimi zaman da ellerine sorunsuz şekilde ulaşmış. Tamamen şansa mı bağlı yani siparişin teslimatı? Böyle bir şey tecrübe eden varsa, konu hakkındaki bilgilerini aktarırsa müteşekkir olurum. O kadar para boşuna patlamasın göz göre göre.
(2) 

Nokia E 71'de WhatsApp kullanmak

doktor bey #569630 
Başlıkta bahsedilen modele malum uygulamayı indirmeyi düşünüyorum. Halihazırda kullanmakta olan veya daha önceden kullanmış olan var mıdır? Cihaz itibarıyla biraz sorun çıkartacak gibi görünüyor; fakat denemek istiyorum.
(2) 

Avrupa Yakası'nda nerede Adıyaman tütünü bulabilirim?

doktor bey #537296 
Golden Virginia veya Old Holdborn ile harmanlamak için Adıyaman tününü almak istiyorum. Alabileceğim sağlam bir yer söylerseniz, çok şükela olur. Şimdiden teşekkürler.
(5) 

Appstore hesabıyla ilgili.

doktor bey #303880 
Daha önceden aldığım hesabımın şifresi, giriş yaparken kabul edilmiyor. Şifreyi yenilemek için mail gönder dediğim zaman da onay mail'i gelmiyor. Bu durumda yeni hesap açmaya çalıştım, fakat ödeme ekranı çıkıyor ve kredi kartı numarasını istiyor. Fakat daha önceki hesabımı alırken, kredi kartı numarasını sormamıştı. Hatırladığım kadarıyla, "free" seçeneği olması lazım ama bir türlü göremedim onu da. Nasıl halledebilirim?
1

mobil görünümden çık