(8) 

Şehirlerarası bisiklet taşımak

i-pek #1591918 
Merhaba, arabanın içi dolu olacak. Dışında taşımak için bisiklet aparatı mı almam lazım yoksa 3-4 saat yol için başka bir şekilde tutturulur mu? Teşekkür ederim.
(4) 

Akü zayıf uyarısı tehlikeli mi

i-pek #1563811 
Merhaba bugün araba çalışır durumda, klima son seviyede ve radyo açık olrak 2 sefer max 30ar dk arabayı bırakmak zorunda kaldim (köpeğim içindeydi, camlar da aralikti). Son döndüğümde bu yazıyordu 12v aku zayıf, bir şeyler bir şeyler ve bilgi ekranlarını kapatın gibi bir şey. Her şeyi kapatıp tekrar çalıştırdım bir sorun ya da uyarı olmadı. Geçen gün de birine akü vermiştim. Kablo ile aktarım yaptı 1-2 dk. Bir şey olur mu, ustaya götüreyim mi, ne yapayım? Teşekkürler.
(10) 

Bluetoothu olmayan arabaya Spotify

i-pek #1557891 
Merhaba, migrostan bir alet almıştım. Cakmaklik kısmına takılıyor radyoda aynı istasyon açılıyor ama kabloyla telefona bağlanıyor ve bağlantı kopuyor kabloya carpinca falan. Kablosuz ne şekilde kullanabilirim kesintisiz? www.amazon.com.tr bununla mi mesela? Başka ne olabilir? Teşekkürler.
(1) 

Telefon önerisi

i-pek #1555879 
Merhaba, kamerası iyi olan, videodan foto alındığında da düzgün bir şeyler çıkan ortalama fiyatlı Android önerir misiniz?
şimdiye kadar hep galaxy note kullandim. Simdiki de note 9 ama çektikleri, özelikle videolar hoşuma gitmiyor. 12 mp miş. Teşekkür ederim
(4) 

Lyme aşısı hakkında

i-pek #1555878 
Merhaba, önceki veterinerimiz çok onemserken bu aşıyı, başka şehirdeki yeni veterinerimiz aktif kullanılmadığını, hatta elinde olmadığını söyledi. Civardaki sorduğum bazı köpek sahipleri de öyle bir aşıdan haberleri bile olmadığını söylüyor. İki şehir de Ege ve burda kene çokmuş üstelik. Siz ne düşünüyorsunuz?

Köpek göz akıntı lekesi

i-pek #1554366 
Merhaba, bu lekeler için kullanıp memnun kaldığınız zararsız bir ürün var mı? Birkaç ürün denedim, hiçbiri işe yaramayinca, veterinerin her şeye kullanabilirsin diye önerdiği crystalinle temizliyorum bir süredir.
Bir diğer soru bu crystalinin boyut farkları olan ambalajlarında içerik farklı mı?
Bir de cleapet diye bir şey görüyorum bu aralar, nasıl biliyor musunuz? Teşekkürler.
(12) 

Köpeğim de ısırıldı ben de

i-pek #1541206 
Merhaba, bu travmayı nasıl atlatacagiz? Zamanla geçecek mi? Hayatımda ilk kez ısırıldım. Sadece site çevresinde yürüyüş yapabiliyoruz şok aletiyle o da. Çok tedirginim ve bir köpek görecek olsam, anında ya kucaklayıp benimkini kaçacak ya da yaklaşan köpeğe şok aletini dayayacak gibi dengesiz hissediyorum.
Şok aleti köpeğe ne yapar? Saldırmak için kararlı ve hızla gelen köpeğe başka ne yapılır? Köpeğime tekrar zarar verilecek olursa John wicke baglayacagim gibi hissediyorum.
Tasmalı ama kayışsız köpeklerden her zaman tedirgin oluyordum. Chip olayı bu tipler için de bir şey içeriyor mu?
Ya tam anlamıyla sahiplensinler ve kayış da kullansınlar ya da tasma da takmasinlar! Tasmayla sorumluluk verip sonra başı boş bırakanlar için ne yapılır?
Teşekkürler.
(4) 

Telefonun ekranı kırıldı ne yapayım sizce

i-pek #1535968 
Samsung galaxy note 9. Sitesinden baktım 3k kusur ekran değişim fiyatı. Değişen ekran eski performansinda oluyor mudur ki? 6-7k ya başka bir şey de alabilirim. Bu ayarda olmaz mı ama kamerası hafızası falan? Ne önerirsiniz, hiçbir bilgim fikrim yok. Teşekkürler.
(1) 

Araba camının içten de dıştan da buğulanması

i-pek #1533463 
Günlük hava sıcaklığı 30 derece üstünde. Sabahları arabanın üstünde ıslaklık oluyor. Klimayi sogukta çalıştırınca 5 dk sonra sadece ön cam içten bugulanmaya başlıyor. Cama sıcak hava verince geçiyor. Arabanın içindeki havayı çevire basılı değil, öyle yapınca tüm cam buğu oluyor zaten, dışarıdan alıyor. Hatta cam biraz açıkken bile oluyor ve dıştan da olduğunu fark ettim dün. Neden olabilir sizce böyle, ne yapayım? Teşekkürler.
(5) 

9 yaşına girecek erkek çocuğa ne alınır?

i-pek #1533457 
2 yıldır pubg oynuyor. Super kahramanları seviyor. Biraz asosyal.
Teşekkürler.
(1) 

Köpek tasması

i-pek #1529808 
Merhaba, bu tasmanın ucundaki ek parça nedir? : productimages.hepsiburada.net ayrı olarak da satılır mı?
Bir diğer soru da verilen ölçülere göre şundan aldım 12mm : reddingo.com oldu da ama D halka dediği şey çok ince göründü gözüme, bir de tek bir halka olması güven vermedi. 6 kiloyu bu taşır mı?
Bir soru da, ilk linkteki eklentiyi, 2. Linkteki D halkadan değil de direkt göğüs tasmasının orta şeridinden mi geçirsem D halkaya güvenemediğim için? O ek parça bu iş içinse eğer baya iyi aslında tam kemirebilecegi yere de denk geliyor.
(4) 

Cam masanın masa kısmı var, ayakları yok.

i-pek #1525422 
Baya da büyük bir şey. 170x100 gibi. Kalın ve ağır da. Buna nasıl ayaklar ayarlayabilirim, nasıl sabitleyebilirm?
(5) 

Yarın dolar bozdurmak

i-pek #1523066 
Merhaba yarın ev almak için dolar bozduracagim. Simdi kredi açıklaması olduğu için düşebilir mi? Öğlen 3e kadar zamanım var, ne zaman bozdurayim? Direkt cep uygulamasından daha karlı olduğunu söyledi banka. Hiçbir fikrim yok piyasalara ilgili. Öneriniz olur mu? Teşekkürler.
(10) 

Prizi çoğaltmak için hangisi sizce?

i-pek #1522503 
Duvardaki 1 tane prize üçgen olan direkt fişi üstünde olan 3lü prizlerden takıp cogaltmakla, Elektrikci çağırıp duvara 3 tane priz yaptırmak arasında fark var mı? Mutfak dolabı içinde bu duvar bu arada. Fırın, bulaşık mak. Ve ocak için.
(2) 

Yabancı uyruklu birinden ev satın almak sürecinde

i-pek #1522502 
Türk birinden almak arasında ne farklar var? Ev türkiyede. Emlakci ekspertiz falan evi görecek dedi galiba?
Teşekkürler.
(5) 

Halıdan anlayan var mı?

i-pek #1522501 
Merhaba, bu ne halısıdır? Hediye geldi. Bir yönden açık renklerde, diğer yönden biraz daha koyu görünüyor.
www.hizliresim.com
www.hizliresim.com
www.hizliresim.com
(4) 

Her dairenin farklı kaçak eklentisi olan sitede

i-pek #1514246 
ben de yaptırıyorum diye bana dava açilirsa, diğer kaçak olanlar da riske girer mi yoksa onlar için de ayrı işlemler mi yapmak gerekir?
Yönetici 2 yıldır gorevdeymis, benden önce yapılana karışmam ama kendi dönemimde yaptırmam diyor bana ama duyduğuma göre onun döneminde de en az 3 kaçak yapi var.
Uzatmamak için detaylandirmamaya çalışıyorum ama ortak alan paylaşımı ile ilgili sıkıntı var sitede. Ne Yönetim, ne de benim ortak alan hakkım olan yeri gasp eden kişi uzlaşmaya yanaştı. Biz de bu nedenle kimseye sormadan, çokça emsal olmasına dayanarak inşaata başladık. 3 kere zabıta geldi. Bence İlki gerçek ihbar üzerine, son ikisi yöneticinin tanıdık zabitasini doldurup göndermesi şeklinde. Bir dahakine jandarmayla geleceğini falan söyledi tek başına gelen zabita. Yönetici de devam edersen hukuki süreç dedi. İzinsiz başladığım için yöneticinin egosu zedelenmistir şeklinde yorumlayan oldu bu ısrarını.
Yaptırdığım yer hem ortak alan kullanım hakkımın elimden alındığı yere ihtiyacım için, hem de bana göre güvenlik açısından bir açığı kapatıyor.
Proje de elimde, bir tane projeye uyan daire yok. Kat irtifaki ayrıca, imar barışı ya da imarda görünen yapı kayıt belgesi kimsede yok.
Ha bir de max ceza ödersin, yıkım olmuyor diyenlerin bahsettiği ceza dava sonucu çıkan bir ceza mı yoksa böyle zabıta belediye falanla mı? Cezayı göze alıp başladım ama tabii ki herkesinki dururken benimki yıkılsın istemem.
Yonetici maalesef ki sitede oturmuyor, dışarıdan yonetiyormus? Ne yapayım? Şu an mola verdik,sinirler gevşedi. Teşekkür ederim.
(5) 

Sildiğim fotoğrafı telefonda bir yerlerde bulabilir miyim?

i-pek #1513550 
Merhaba, bir whatsapp grubunda paylaşılmış bir fotoğraf. Siluet olarak grupta duruyor. Ben 2 ay önce galerideki bütün fotoları sildiğim için tekrar indire bassam da ise yaramıyor. Gruptan birinden isteyemem. Bu fotoğrafa nasıl ulaşabilirim? Her şeyi backup almışım bir whatsappi almamışım. Herhangi bir fikir bile olur, her şeyi deneyeceğim. Teşekkür ederim.
(3) 

Eve oda eklemek

i-pek #1509174 
Merhaba, dik bir yokuşta, her daire deniz gören 2ser katlı binalarda oturuyoruz. Eski bir site ve herkes kafasına göre cambalkon yapmış, bahçe kapatmış, oda yaptırmış.
Imar müdürlüğünden projeyi aldım, sitenin proje ile alakası yok durumda. Tapudan da yönetim planını aldım, hiçbir ekleme yok.
Bizim ev de L şeklinde. O arayı kapatıp oda yaptırmak istiyorum. Bizimkiyle aynı plana sahip bir komşu aynı şekilde yaptırmış.
Sitede tadilat yaptıran var yine, bugün orda komşular da görünce gittim onlar yaptırıyor sanıp ama onlar şikayet için oradalarmis. Dediler ki bu sitede herkes birbiriyle davalı. Biz de bu tadilatı istemiyoruz çünkü çatıya su deposu koyacaktık ama simdi bunlar balkon yapiyor, bahçeyi kapatacaktik, diğer yan komşu izin vermedi. Hatta galiba denetçi olduğunu söyledi bu kişi sitede. Kimsenin manzarasını engellemedigi sürece bir seyler yapılabilir ama yönetim de izin vermiyor falan dediler.
Bizim L şeklinde evin orta boşluğunun altında da bir oda var tek bir oda projede hiç olmayan. Zaten sitede alt katlar projede yok, yokuşta olduğu için mi bilmiyorum.
Bu tadilatı yapanlardan da fiyat aldım, yarın da bir firma keşif için gelecek. Hiç kimseye bir şey söylemeden başlayalım mı? L kısmın altında kendine oda yapmış kişi, bizim alt depoya da el koymuş yan komşu. Bugün öğrendim. Kadının bizim yan, alt ve diğer yan olmak üzere 3 birbiri ile duvarı olmayan alanı var. Onun bagimisz oda olan yerin çatısını sökmek gerekecek ama onun üstüne oda yapmak icin:D şu an o alanda kalan biri yok, diğer kullandığı 2 parça bölümlere kiracı geldi yeni.
Yönetime sormak istemiyorum çünkü onların hayir diyeceği belli gibi? Bugun konuştuğum tadilatı yapanlarla da, yönetime sor da hem bizim işi de yumusatmis olursun dediler. Zaten fazla fiyat da verdiler. Onlarla değil de, yarın kesife gelenlerle sessizce başlasak mı bu işe? Hickimsenin manzarasını engellemiyor. Alt iki komşusunun küçük mutfak pencerelerinin biraz ışık almasını engeller ama çok az. Zaten evlerinin arkası.
Yonetim planinda "bağımsız bölümlere bitişik olarak imal edilmiş bulunan yapı hacimleri, bitişik olduğu bağımsız bölümün eklentisidir." yaziyor. Alt depolar için gecerliyse bu zaten bizim alt katı da çevremizi kuşatan komşu gasp etmiş durumda. Tanışmıyoruz da ama çatısını sökmek gerekiyor işte. Bu evi satan kişi sonradan laf arasında alt kat da sizin aslında demişti hem de ama alt katta gözüm yok zaten. Bir küçük oda istiyorum sadece kimseyi engellemeyen. Napmak lazım sizce? Teşekkür ederim.
(5) 

Yağ değişimine ve muayeneye 28 gün kaldı yazıyor

i-pek #1509068 
arabanın ekranında. 2.el araç.
2000 km once bakımı yapılmış, muayeneye de 3 ay var aslında ruhsatta yazan. Bu ne demek peki? Kime götürülüyor servise mi, sanayiden bir ustaya mı? Muayene ne zaman peki? Önceki sahibine de sorayım mı? Teşekkür ederim.
(4) 

Klima ısınmak için nasıl kullanılır?

i-pek #1506490 
Hasta olacak gibiyim. Klimayı kapatınca rahatlıyor burnum. Yeni ve temiz alet ama ben alerjik bir tipim. Kumanda ayarları nasıl fotodaki, ne yapayım? www.hizliresim.com Teşekkürler.
(8) 

Filtre kahve makinesi

i-pek #1504511 
Merhaba max 500 600 mllik hadi 700 olsun, düzgün bir makine var mı bildiğiniz? Tezgahta az yer kaplaması için küçük bir şey arıyorum. Kendinden filtreli tercihen de. Nelere bakayım? Teşekkür ederim.
(4) 

Haritada nerelerden gitmişim uygulamasi

i-pek #1502023 
Günün sonunda arabayla, bisikletle, yürüyerek fark etmez nerelerde dolasilmis olduğumuzu eforsuzca görebileceğimiz app var Mı? Tek tek simdi bisiklete geçiyorum falan diye elle seçmeden. Android için. Teşekkürler.
(4) 

Tv telefon tablet falan düzeni

i-pek #1501790 
Merhaba evde internet yok. 6 ay da olmayacak. Telefonda çok GBlı, YouTube sınırsız bir pakete geçtim. Televizyon da yolda, henüz yanımda değil. Telefondaki smart view ile Netflix, YouTube izleyebiliyordum ama o tvden. Simdi nasıl yapsam da tvde Netflix, YouTube açıkken telefonu da kullanabilsem?
Telefonu tvye modem yapsam mesela o sınırsız YouTube orda da geçerli olur mu? Ya da başka bir çözüm? Tablet de alabilirim, bu kartı tablete taksam, kendime düşük GB hat alsam? Ya da ne yapabilirim? Teşekkür ederim.
(3) 

Motorlu bisiklet, motosiklet vb

i-pek #1500717 
Merhaba konuya hakimiyetim: sıfır
Bisiklet çok iyi kullanırım, martı gibi scooterlari çok severim o kadar.
B sınıfı ehliyetim var. Amacım yokuşlu bir şehir içinde kullanmalık benzin ya da elektrikli minik araç bulmak kendime.
A, A1, A2 ehliyetlerin de farkını bilmiyorum. M sınıf bir araçla başlamak mantıklı mı sizce, kendi ehliyetim dahilinde kullanabileceğim?
Yaşadığım sitede otopark var ama güvenlik yok. Bu nedenle bütçe sınırım yok ama ardından yas tutmak da istemem calinirsa. Ne alayım? Almadan önce 2 tur attirirlar mı bir de ahahah denemeden neyi seveceğimi bilmiyorum ki...
Teşekkür ederim.
(3) 

Pegasus iç hatlarda yemek alışverişi sadece kartla mi yapılıyor?

i-pek #1499563 
Yoksa nakit de geçerli mi? Gecen hafta nasıldı aslında onu merak ediyorum çok. Bilen varsa yazar mı lütfen? Teşekkür ederim.
(2) 

Solar bahçe aydınlatmalari balkonda çalışır mı

i-pek #1499501 
Direkt güneş ışığı almamasa da dolar mı pili aydınlık balkonda? Aliexpresste 10 20 30 metre ledler var. Uzun olması çalışma süresini kısaltır herhalde di mi?
Bir de pandemide 3 4 kere aliexpressten alışveriş yaptım hep 15 TL geldi vergisi. Bu elektronik olduğu için fazla gelebilir mi?
Teşekkür ederim.
(4) 

Bütün evi tavan boyasıyla boyasam olmaz mı?

i-pek #1499417 
Zaten duvar da tavan da beyaz, dokuları da aynı.
Nasıl bir boya alayım? Nem yok, silmiyorum da. Sağlık için zararlı olmasın tek yeter.
Teşekkür ederim.
(8) 

Ttnetin hat çekmediği yerde turkcell superbox kullanabilir miyim?

i-pek #1499321 
Merhaba, ttnet nakil yaptım. Sitenin girişine getirdiler taktılar. Binaya kadar 100 metre var, altyapı yok diye eve kadar getirmediler. O zaman niye bina daire no sorup da OK nakil yapabiliriz diyorlar neyse. Elektrikci de 700 tlye çekerim hat dedi. Bu nedenle acaba dondurup ttneti, çünkü 23 ay var taahhüt bitimine, daha yeni yenilenmişti, Superbox a bakayim dedim. Onda da adres falan giriliyor başvuruda ve hat açma gibi şeyler geçince bu da olmayabilir mi acaba sorayım istedim. Ne yapayım sizce 2 haftadır uğraşıyorum. Teşekkür ederim
(4) 

Scooter secimi

i-pek #1494599 
Merhaba, hiçbir teknik bilgim yok. Martıya erkek arkadaşımla biniyoruz arada, bu yasak mı bilmiyorum neyse 2miz toplam 135kgiz. Yine aynı şekilde ağırlığı taşıyabilecek bir scooter ne alabilirim çok pahalı olmayan ama şarjı iyi, sağlam bir sey? Teşekkürler.
(6) 

Avukata ücreti tam mı verilmeli

i-pek #1494598 
Merhaba kiraciyi tahliye için bir avukatla anlaştım 6 ay once. Önce her takip için 500er TL verdim 3 tane ama sonra bunlarla bir şey yapmadı, kira sözleşmesi bitiminde sulh cezada dava açtı. İcrada olması gerekirdi dedi avukat bir arkadaşım. Dava ücretini 6500tlyi parça parca ödüyorum. Yarısını da ödedim. Davaya daha 2 ay var. Bu sürede kiracı ile sadece avukat görüşüyor ve arabuluculuk yapıyordu. Bana kiracının durumunu anlatıyordu falan ki adamın kendi restoranı var. Mağdur olan benim avukata bunu anlatmaya çalıştım hep ve depozito falan takmasın siz korkutun bir şekilde dedim. Sonra kiracı 2 tane kira ve 2 depozitoyu ödemeden ve beyaz eşya çalarak çıktı evden. Yine avukat olan arkadaşım diyor ki kalan ücreti ödeme avukata. Bir şey yapmadı, kiracı sözleşmeden sonra kendi söylediği tarihte çıktı üstelik borçla. Avukat da diyor ki bu çok normal bir süreç. Böyle olur. Daha davamiz devam ediyor. Aslında dava düşüyor di mi. Davaya çıkmayacak yani? Bu kiracı bir şey ödeyecek mi benim bu kadar zararıma karşılık diyince avukat, o da ayrı bir dava konusu, tazminat davası diyor. Daha da ödemem gerekecek gibi ona gore yani. Ne yapsam? Teşekkür ederim.
(4) 

Ulaşmayan ihtarnameyle ne yapılır?

i-pek #1476952 
Merhaba, bir ev alıp içindeki kiracıya ihtiyacım var eve, sözleşme yenilenmeyecek içerikli bir ihtarname çekmiştim noterden. Sonra kontrol etmedim zaten küçücük kasaba, ulaşır diye düşünüp ama ulaşmamış. 1.5 ay postada bekletilip sonra notere iade edilmiş. Muhtara bile değil. Site içinde olmasına rağmen, tanınmıyor yazıyor iade gerekçesi de. Bu durum şaibeli değil mi?
Ihtarnameyi çekerken kiracıya hem yazılı hem sözlü haber verip çıkması için, karşılıklı iyi niyetle halledelim muhabbetleri yapmıştım 3 ay boyunca yaptım hatta. Sonra martta adam kirayı geciktirdi, ben de bir avukatla anlaştım. Avukat da oh oh geciktirmesi çok iyi, bir kere daha geciktirsin de 2 haklı ihtarname ile çıkaralım dedi.
Sonra hemen kiracı beni arayıp para istedi, çıkarım ama odersen diye. Ben de ödeyemem dedim, depozitonu veririm, bu kirayı almam max dedim. O da bunu kabul etmedi, sözleşme dolar dava açarsın o zaman çıkarım dedi. Kirayı geç de olsa ödedi.
Sonra heyecanla ertesi ay Nisan da geciktirmesini bekledim ve geciktirdi. Avukata söyledim. Ben dava acicaz saniyordum ama o sadece Nisan için ihtarname çekmiş. Mart için neden çekmediniz dedim. O hakkımızı kaybettik çünkü geç de olsa ödedi dedi.
Dün de sordum, kiracı hiçbir tepki vermedi, ne yapalım diye. Numarasını aldı, aramis adamı. Sonra beni arayıp arabukuculuk yapmaya çalıştı, ev bulması da zor falan gibi. Adam pandemi döneminde milyonluk iş kuruyor bu arada. Var evler dedim, baktım ben. Keşke teklif ettiği parayı odeseydiniz dedi. Sonra da, adamın misafiri gelecekmiş yaz döneminde o yüzden ağustos sonuna tahliye taahhüdü yapalım dedi ama zaten sözleşmesi mayıs sonunda bitiyor.
2 gecikme nedeniyle tahliye davası açamadık, benim ilk çektiğim ihtarname ulaşmadığı için normal dava da acamayabiliriz dedi, üstüne tahliye taahhüdünü sözleşme bitiminden 3 ay sonraya yapalım diyor. Bu doğru bir yol mu sizce? Kiracının sözleşmesi bitmiş olmasına rağmen, sözleşmeyi uzatır gibi bir daha imza almak falan. Bu süreç de uzamaz mi? Bu çok kısa, en temizi falan dedi ama bilemedim.
Bu arada avukatım benim çektiğim ihtarnamenin 1.5 ay sonraki 'taninmiyor' iadesi icin pandemi zamanı olabilir dedi. 3.5 ay geçmiş durumda evi alali. Yarin mernis adresine gönderecekmis ama bir şey ifade etmez yine de dedi.
Bu durumda sizce ne yapabildim? Çok teşekkür ederim.
(1) 

Blender alcam ama

i-pek #1472820 
Merhaba elimde Electrolux smoothie blender var. Bana bir tane çubuk blender lazım. Onlar da set halinde satılıyor genellikle rondo ile. Rondo da lazım, granola yapmak için elma, yulaf falan. Simdi elimde rondo ve çubuk blender set var ama taşıncam ve o bu evde kalacak. Taşınınca smoothie blenderi rondo yerine kullansam da tek bir çubuk blender mi alsam yoksa set mi alsam o zaman da çok kalabalık olacak gibi. Çok karışık oldu ama kafam da karışık.
Smoothie blender rondo gibi kullanılır mı granola için?
Deneyemiyorum, kutularda.
Teşekkür ederim.
(1) 

Fizik tedaviciler microcurrent cihazları nasıl değerlendiriyor?

i-pek #1472430 
Yeni çıkan ev tipi olanlar. Nuface, foreo bear gibi.
Biraz araştırdım ama çok yanlı bilgi var nette.
Sonuçta beynimize beynimize elektrik verebileceğimiz cihazlar değil mi, uzun vadede zararları olur mu?
Bu firmalar bile göze ve tiroide yaklastirmadan uygulama öneriyor ama alın arkası asıl direkt beyin?!?
Teşekkürler.
(3) 

Kilit

i-pek #1472416 
Merhaba, az önce aşağıda bir soru gördüm. Bir link paylaşılmıştı adam farklı kilitleri ve farklı ülkelerin kilitlerini inceliyor. youtube.com çok az izledim, bazılarını açmak için farklı aletler kullanıyor. Sonuçta iç mekanizmayı inceleme şansı var öncesinde o aletleri edinmek için.
Pekiiii sonuçta ülkemizin hırsızı, ülkemizin cilingirinden piyasadaki bütün kilitlere ulaşıp onlara uygun bir alet yapabilir açmak için kafaya koyarsa di mi. O zaman turkiyede satışı olmayan bir kilit, iç mekanizması bizim hırsız için yabancı olacağı için en güvenlikli olmaz mı?
(2) 

Ikametgah

i-pek #1471939 
Merhaba, arkadaşımın evine tasindim geçici olarak. O da geçici olarak başka şehirde ikamet ediyor. Simdi benim ikametgahı buraya almam gerekiyor çünkü hukuki işler var, posta gelirse buraya gelsin. Neyse E devlet üzerinden denedik. O bana muvafakat verdi, 5 gün süresi varmış. Ben de Adres bildirimi (birlikte oturma) kısmından bilgilerimi girdim ama "beyan vermeye çalıştığınız adresin niteliği adres bildirimine uygun değildir. En yakın ilçe nüfus müdürlüğüne başvurunuz" yazısı çıktı.
Nüfus müdürlüğünden adres bildirimi için randevu almak için adresi girdiğimde de bütün bina iş yeri olarak görünse de randevu aldım. Bu arada burası normal bir daire.
Adıma bu adrese kayıtlı bir fatura var ama e fatura var.
Yarın nüfusa gittiğimde e fatura çıktısı ve de arkadaşımın e devletten verdiği muvafakat ise yarar mı ve de is yeri olmasına rağmen ikametgahı buraya alabilir miyim sizce?
Teşekkür ederim.
(13) 

Mağazadan teslim al olayı

i-pek #1471529 
Merhaba, kredi kartım evde bir yerde ama bulamıyorum. Şimdi mağazadan teslim al seçeneği ile alsam, yarın sabah mağazadan direkt alabilir miyim? Almak istediğim mağazada stokta görünüyor zaten.
Kargoyla gelmesini istemediğim hassas alet.
Bir de bunun başka bir yolu yok mu cep appten ödeme falan gibi orada?
Teşekkürler
(4) 

Bu tarz dövme yapan var mı?

i-pek #1468750 
Ülkemiz sınırlarında?
Ya da benzer tarzda?
Teşekkürler.
(14) 

Kiracıya ne yapayım?

i-pek #1468655 
Merhaba, geçen ay bir ev aldım. İçinde kiracı var. Sözleşmesi mayıs sonuna kadar. İlk evi görmeye gittiğimde de kiracı, simdi bulun simdi çıkayım ama bulunmazsa yazı geçiririm diyordu. Ev bir tatil kasabasında.
Evi aldıktan sonra da aradım, size ihtar çekiyorum prosedür gereği, haberiniz olsun dedim. Karşılıklı iyi niyetle çözeriz dedim. Adam da ben daha yeni iş yeri aldım çok meşgulüm bakamıyorum ev dedi. Ben de, ben de bakarım, emlakci da bakar, siz de bakar olun dedim. Sonra kendimin de zor durumda olduğumu, arkadaşımda kaldığımı anlattım. İyi niyetten ölcem ama öyle tatlış konuştum mal gibi.
Sonra bu ay başında iban verme, kira muhabbeti için tekrar aradım. Adam sanki hiç daha önce bu konuları konuşmamışız gibi tavırlarda. Tekrar anlattım ama yine net ve sert değildim ki en yapamadığım konuşma tarzı.
Bu arada emlakciya da siz de konuşur musunuz demiştim. Kiralık düşünce ikisine de link atıyordum. Bugun yine düştü, attım. Kiracı zaten cevap vermiyor. Emlakci da dedi ki ben konuştum ama tavrı tersti, masraflarımi öder o zaman dedi dedi, yetkili olan, evin sahibi olan olarak siz konuşun tekrar falan.
Şu an kiracının 3 ayı kalmış durumda. Mayıs sonu zaten sezon orada, ev şu an bile bulmak zor, o zaman çok daha zor.
Simdi adam çıkmazsa ve benim mayıs sonunda bu ihtar ile dava açma işi olması gerekirse eğer haklarım ne mesela o şehirde evim yok, orada kalacak olsam otelde vs siz asıl benim masraflarımi karşılamak zorunda kalacaksınız ya da dava, avukat vs masrafları yine size kalacak gibi onu caydırıcı neler söyleyebilirim? Teşekkür ederim.
(3) 

Panoramik diş röntgeni ve küpe

i-pek #1452313 
Merhaba, bundan çektirmem gerekiyor ama kulağımı yeni deldirdim, çıkartmam kupeleri. Cikartamamam röntgenin iyi çıkmamasına mi neden olur yoksa bana bir zararı olur mu? Teşekkürler.
(3) 

Elektrik kesintisinde otomatik açılan ışık

i-pek #1442809 
Sadece bunu yapacak bir şey arıyorum. Ne diye aratmam lazım? Direkt böyle yazınca şu çıktı. ty.gl
Sarı ışıklısı var mıdır bunların?
Teşekkür ederim.
(4) 

Güvenlik kamerası

i-pek #1442808 
Merhaba, şüpheli bir durum için ev kapısına güvenlik kamerası taktirdim. İçine de SD kart taktılar. Gece açık izliyordum cepten. Simdi elektrik gidince her şey gitti.
Hareket olduğunda kaydediliyordu ve mobil uygulamadan onları kontrol edebiliyordum. Elektrik olmayınca onlara da ulaşamıyorum. 1 aylık bulut depolama hediyesi vardı, sürekli döngü olarak ayarlamistim, orada da 2 tane kısacık video görünüyor şu an.
Kamera çalınsa bile kayıtlara ulaşabileceğim bir uygulama var mı acaba, Dropboxa da atsa mesela.
Kamera nextcam, uygulama olarak da kurulumda mipc diye bir şey kurdurdular.
Teşekkür ederim.
(34) 

Gece yarısı çalan kapi

i-pek #1442437 
Merhaba, panik yapmamaya çalışıyorum ama anlamadım durumu hiç. Bu ne olabilir sizce? 2 gün önce gece 2.30da zil çaldı. Giriş kat, apartman ışığı hareket sensörlü. Işık açılmıştı yani kapıya kadar gelip basılmış. Baktım delikten ama kimseyi göremedim. Zaten sensör ayarı bozuk 3saniyede falan kapanıyor. Açmadım hiç kapıyı ses çıkartarak tekrar tekrar kilitledim.
Bu gece de 4.30da zil çaldı, yine ışık açık, baktım delikten kim o diye bağırdım yine ışık kapandı ve bir daha açılmadı. Hiçbir ses de yok, başka kapı falan da açılmıyor ki normalde duyarım üst kat bile olsa.
Zile basmak için özel olarak kapıya kadar gelmek gerekiyor, yol üstü değil, merdiven ve asansöre yakın değil zil. Ne olabilir bu?
Teşekkür ederim.
(1) 

Idefix'ten alışveriş yapma hatası

i-pek #1441338 
Ürün arızalı geldi. Uğraşmamak için değişim isteyip anında geri yolladım. 1 aydır bekliyorum. Firmaya yollanmış, 20 is günü yasal süreç varmış. Yarin dolacak o da. Aradım sadece laf kalabalığı yapıyorlar. Ne yapayim? Teşekkürler.
(3) 

Straight flusha flushla kaybetmek

i-pek #1441331 
Yıllardır girmiyordum zyngaya bir girdim milyonlar kuruş olmuş. 2 günde toparladım sonra öyle bir el geldi ki adam straight flush ben A'lı straight. Masa 4 kişi. Sanki tüm sinekler bize dağıtılmış. Olur mu böyle şey?
(5) 

Ssd mi takayım tablet mi alayım napayim

i-pek #1438288 
Merhaba, elimde 8 yıllık bu var www.vatanbilgisayar.com
Çok hantallasti, ssdsi yok, 4 yıldır format atılmıyor, tıka basa dolu.
Hiç uğraşmak istemesem de tutorial izleyerek formatlayip ssd taksam da bu mu kalsa, yoksa yine Asus ama 3-5 binlik bir şey mi alsam. O da bir işe yaramaz di mi?
Eskisi gibi pc kullanmıyorum, artık pcden oyun da oynamıyorum. Yoksa tablet falan mı alsam takır tukur klavyedense. Son aylarda özellikle Netflix, YouTube, Spotify için açıyorum, günlerce de açık kalıyor yazik.
Keske ürün onerseniz :)
Teşekkürler.
(2) 

Hula hoop önerisi

i-pek #1438067 
Ehehhe heves ettim, küçükken çok iyi çeviriyordum. Aldım şimdi netten bir tane ama dönmüyor. 3 kişi denedik ceviremedik. Nasıl bir şey alayım? Teşekkürler
(1) 

Dolar bozdurmak

i-pek #1438061 
Doları TL yapacağınız zaman hangi bankada daha yüksek alış fiyatı varsa onu araştırıp ona göre oraya götürüp mü bozduruyorsunuz? Bütün bankaların bilgilerine ulaşmak için site / app var mı? teşekkürler.
(7) 

Nasıl satıcam evi

i-pek #1434455 
Merhaba, bu hafta ev satışı yapılacak. Alıcı bir kısmını kredi ile ödeyecekmis. Süreç değişmiş galiba, gerçi eskisini de bilmiyorum da. Tapuda hangi aşamalardan sonra imza atmalıyım?
Mesela tapuda alıcı nakit kısmı havale yaptıktan sonra mı imzalıycam ama kredili kısmı ne zaman, nasıl alıcam o zaman? Ya vermezse?
Çok teşekkür ederim.
(2) 

Tam ekran oyunda bildirim engelleme

i-pek #1434443 
Telefonda tam ekran oyun oynarken game launcher üzerinden bildirimleri kapatmıştım. Normal aramalar küçük de olsa tepede görünüyordu ama whatsapp araması geldi, tam ekran. Bundan nasıl kurtulunur? Teşekkürler.
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık