(3) 

anakartta usb soketi kalmadı

gaddarkerim #1531424 
merhaba,

anakartımdaki 2 usb pin girişi, (ilk görseldeki) fanların kontrolcülerini taktığım için doldu. bunun için ikinci görseldeki usb pin çoklayıcıyı aldım. fakat buna bağladığım fan kontrolcüsünü corsair'in icue yazılımından kontrol edemediğim için çıkardım.

şu an elimde kasanın öndeki usb portunun bağlanması gereken 9pin'li usb girişi var, anakartımda takacak yer yok. bu usb portunu kullanabilmem için 9pin'i anakarta takabileceğim dönüştürücü çözümü var mı? yada daha farklı bir çözüm?

not: anakartım, "msi mpg b550 gaming plus"
(2) 

korona testi pozitif, antikor testi negatif. nasıl?

gaddarkerim #1473917 
merhabalar,

kafamı çok karıştıran bir durumla karşı karşıyayım. anlatayım;

12 mart 2021 tarihinde sadece boğaz ağrısı semptomula şişli etfale gidip korona testi yaptırdım. genel olarak rastlanan ateş, öksürük, eklem ağrısı gibi semptomlarım yoktu. fakat ertesi gün sonuç covid-19 pozitif çıktı.

karantinam başladı, verdikleri favicovir (sanırım) ilacı talimatlara uygun şekilde kullandım. pozitif çıkan testten 1-2 gün sonra boğaz ağrım da tamamen geçti. karantina sürecinde yada sonrasında boyunca tat koku kaybım da olmadı.

hastalığı bu kadar hafif ve nispeten semptomsuz atlatmış olmam sevindirici olsa da gerçekten korona olup olmadığım konusunda kafamda şüphe oluşmuştu.

06 nisan 2021 tarihinde kızılay tıp merkezine gidip antikor testi yaptırmak istediğimi söyledim. bir tüp kan alındı ve bugün sonuç çıktı.

ekte de görebildiğini üzere antikor testim negatif çıktı. kafam allak bullak. ben korona oldum mu olmadım mı emin olamıyorum. sizce sonuç ne?
(6) 

Şahsiyet dizisinde kullanılan yazı aleti?

gaddarkerim #1279754 
Dizide de kullanılan plastik şeride yazı yazma aleti var, hatta (yanlış hatırlamıyorsam) ilk bölümde gözüküyor, zımba makinesi gibi bir şey. bu aletin doğru ismi nedir? bulsak da alsak.
(4) 

Dizi, film vs indirebileceğimiz güzel bi torrent sitesi?

gaddarkerim #1208016 
kickass kullanıyordum kapanmış, yok mu güzel bi torrent sitesi? game of thrones da başlıyor nerden çekelim?
(1) 

Kredi Kartı limitiyle ilgili bir sorum var!

gaddarkerim #1207344 
5000 TL'lik limiti olan bir kredi kartım var. Yaptığım harcamalar sonucu kullanılabilir limit 2000 gözüküyor. Elimdeki 3000 tl'yi, kredi kartına yatırsam, bu limit o ay için tekrar 5000 olur mu? teşekkürler.
(2) 

Excel İle İlgili Basit Formül

gaddarkerim #1147448 
Merhaba,

sheet2'deki a1 ile a10 hücreleri arasında yazdıklarımı sheet1'de b1 hücresinde rastgele arasından seçip göstersin istiyorum. nasıl yaparım? teşekkürler.
(5) 

Beşiktaş'tan Bakırköy'e Hangi Güzergahtan Gitmeli?

gaddarkerim #1146620 
Selamlar,

Beşiktaş'tan (Çırağan Sarayının oralardan) bu akşam 6-7 gibi çıkıp Bakırköy'e (Capacity'nin oralara) geçeceğim arabayla. Hangi güzergahı kullansam trafikte çok kalmam? Sahil mi, e5 mi yoksa bilmediğim bir alternatif mi? Teşekkürler
(4) 

Şunu Excel'de yapabilir miyiz? (Algoritmacılar, formülcüler ekran başına)

gaddarkerim #1146344 
Arkadaşlar selamlar,

Bana şöyle bir şey lazım;

A ile B sayısı arasında bir sayı belirleyecek
C ile D sayısı arasında bir sayı belirleyecek

Hemen örneklersek;

a-b sayısı 40.000 ile 48.000 arası olacak
c-d sayısı 10.000 ile 18.000 arası olacak

Tuşa her bastığımda a-b arasından bir sayı c-d arasından bir sayı verip bunların farkını yazmalı. Yalnız a-b ve c-d sayılar 43.150 gibi olmalı yani 43.156 gibi son hanesi küsüratlı olmaması lazım.

Bunu excel yapabilir mi? Yaparsak formulü yazabilecek bir baba/ana yiğit çıkar mı? Yanıtlarınızı heyecanla bekliyorum.
(2) 

Koray Avcı - sigara, dünya güzeli muhabbeti nedir?

gaddarkerim #1045376 
Capsler falan dolanıyor, bu adamın resmi altın sigara içerim, dünya güzeli falan filan. nedir bu muhabbet ben kaçırdım galiba. adamı tanıyorum da şarkılarını falan bilmem. biri anlatsa ya?
(8) 

Kebapçı Garsonlarının Aşırı Hizmeti

gaddarkerim #1019432 
Bilmediğim bir sebepten ötürü kebap lokantalarındaki garsonların aşırı ilgisinden nedense çok rahatsız oluyorum. mesela kola istersin, açar bardağa koyar. ıslak mendil getirir açar sana uzatır. ne bileyim işte, adam hizmette sınır tanımıyor ama nedense beni rahatsız ediyor. sebebini kendimde sorguluyorum ama kesin bir yanıtım yok. sizde de aynı hissi uyandırıyor mu bu tür davranışlar merak içerisindeyim.
(5) 

Fenerbahçe - Donetsk maçı D-Smartta, ne iş?

gaddarkerim #973056 
Hani şampuanlar ligi üç sene boyunca TRT'deydi? Bakıyorum TRT'nin yayın akışına maç falan göremedim. NTV'nin haberinde de D-Smart'ta olduğu yazıyordu. Ne iş bu yahu?

Not: D-Smart'tan tiskiniyorum.
(1) 

Yabancı Plakalı Aracın TR'de Kalma Süresi

gaddarkerim #958718 
6 aydı, uzadı mı bu? 2 seneye çıkacak muhabbeti vardı birara. Şu an yasal süre ne kadar? Teşekkürler.
(10) 

Oy Kabininde Cep Telefonu Yasağı, Yasal mı?

gaddarkerim #950557 
Merhaba,

Son seçimlerde oy vermek üzere kabine girmeden önce cep telefonlarını seçim görevlilerine bırakmıştık. Sanırım içeride fotoğraf çekme gibi durumlar yaşanmasın diye alınmış bir önlemdi bu. Peki yasal mı? Bir kanuni dayanağı var mı?

Oy pusulasının fotoğrafını çekeceğimden değil, insanların kafasına göre kural uydurmalarına kıl oluyorum. Eğer yasal bir dayanağı yoksa telefonumu cebimde tutarak gireceğim kabine.
(7) 

PC İle İlgili Kafa Karıştıran Büyük Sorunum Var. Anlayanlar Bakabilir mi?

gaddarkerim #924954 
Arkadaşlar merhaba,

Kafam karıştı, çözemediğim bir sorun var.

elektriklerin kesildiği gün fırsat bu fırsat diyerek pc'nin içini temizlemek istedim. Tekrar toplayıp çalıştırdığımda ise açılmadı. Tüm parçalar doğru ve kablolamada sıkıntı olmamasına rağmen, anakart'taki güç ışığı dahi yanmıyordu. Telefondan bakarak ATX kablosundaki (24 pinli olan) yeşil ile siyah bağlantıları ataç yardımı ile kısa devre yaptırarak power supply'ın çalışıp çalışmadığını kontrol edebileceğimi öğrendim. Anakarttan atx'i söküp güç kablosu takılıyken bunu denedim ve power supply'a güç geldi. Hatta cd-rom'a da güç verdim onu da çalıştırdı sorun yoktu. Fakat atx'i anakart'a taktığımda ışık bile yanmıyordu hiç tepki yoktu.

Daha sonra aynı kısa devre işlemini atx anakarta takılıyken üst tarafından ataçla yaptım. Anakarta güç geldi tüm fanlar çalıştı ışıklar yandı. Güç düğmesine bastığımda da ekrana görüntü aldım hatta pc olağan şekilde çalışmaya başladı. Ne işlemcide, ne ram'lerde ne hdd'de ne de ana kartta sorun var, hepsi çalışıyor hatta şu an bu mesajı böyle yaparak çalıştırdığım bilgisayarımdan yazıyorum. Sorun şu ki, kısa devre yapmadan anakarta güç gelmiyor. Sorun neyde olabilir?

Kabloları arkada toplayayım diye biraz gerdirmiştim. Atx'i ve kasa tuşlarının kablolarını. Kısa devreyle çalışınca sorun ATX kablosunda gibi geldi bana ama emin olamıyorum. Sorun hangi parçada olabilir? Bu konuda bana yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum gerçekten kafam karıştı.

Anakart: asus p8 h77m pro
PSU: thermaltake lp-700al2nh
(1) 

Tabletten Evrak İmzalamak Mümkün müdür?

gaddarkerim #716217 
Başlığı biraz açayım; an geliyor önemli bir evrakın imzalanıp gönderilmesi gerekiyor. O anda da pc-yazıcı-tarayıcı üçlüsünden çok uzakta olabiliyoruz. Buna çare olarak bir tablet edinip imza olayını bunun üzerinden çözmeyi düşündüm. Fakat mümkün müdür, nasıl yapılır, bununla ilgili bilgi rica ediyorum.

Tercihim iPad, ama Android tablet de olabilir. Bunun için bir stylus şart zaten, bunun haricinde sadece bu imza için özellikle pdf, word, excel gibi formatları açabilen "imzalama aplikasyonu" varsa bunun da adını söyleyebilirsiniz bana.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.
(3) 

Evraklar için Online Ağ (gibi birşey)

gaddarkerim #585099 
Selamlar,

Şimdi benim iş yerinde şöyle bir şeye ihtiyacım var; bilgisayarımdaki word, excel vs. evrakları bir klasöre attığımda bu klasördekiler internet ortamına upload olsun, benim istediğim başka bilgisayarlarda oturan kişi istendiği zaman aynı bu klasörü açıp bu evraklara ulaşabilsin.

Dropbox'ın var böyle bi uygulaması galiba ama tek kişiye mi özel nasıldır bilmiyorum Belki dediğim şekilde çalışmıyordur. Ama mantık olarak aynı şekilde çalışmasını istiyorum. Boyut olarak fazla bişey istemez, 100 mb yeterli olur bu evraklar için.

Bu şekilde veya başa kolay bir yöntemle istediğim evrak transferini nasıl gerçekleştirebilirim?

Not: Cebimizden para çıkmazsa iyi olur.

Sevgiler.
(3) 

Video'daki Sinema Salonu Nerededir?

gaddarkerim #522210 
Şu adresteki maç izlenen sinema salonu nerededir? Hangi sinema salonlarında bu tarz maç izleyebilme imkanı var? www.ntvspor.net

teşekkürler şimdiden.
(2) 

Bronz ten üzerine ne giymek yakışır?

gaddarkerim #464743 
Erkek için soruyorum.
(4) 

HP Notebook İle Verilen Driver DVD'sini Kaybettim...

gaddarkerim #228313 
Merhabalar,

HP ProBook 4710s modeli bir laptop bilgisayarım var. HP'nin verdiği toplu driver dvd'si vardı fakat bulamıyorum şimdi. İçinde ekran kartından tutun ses katına, entegre webcam'den, wireless asistanına kadar herşeyin bulunduğu bu dvd'yi bir yerden edinmem gerekiyor. Garantisi devam ediyor hala laptop'ın. Acaba HP'yi arayıp istesem gönderirler mi? Yada internetten falan bulabilirmiyim bu dvd içeriğini? Olmadı satan varsa internette falan, alayım. Format atacaktım, olmadığını farketince atmadım.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
(4) 

Geçici Mezuniyet Belgesini Alsam Tecil Düşer mi?

gaddarkerim #221815 
Merhabalar,

Ben Ocak ayında bir meslek yüksekokulu'ndan mezun oldum. (Yarım dönem uzadı, ondan.) Ekim'de Açıköğretim'e kayıt olup 4 seneye tamamlamak istiyorum. Şimdi aklıma takılan şu;

1- Bağlı olduğum askerlik şubesini aradım. Bana askerliğimin 2011 Ekim'e kadar tecilli olduğunu söylediler. Mezun olduğum okuldan geçici çıkış belgemi almadım. Gidip geçici mezuniyetimi alsam, bu Ekim'e kadar olan tecil, düşer mi?

2- Eğer düşerse, gidip geçici mezuniyet belgemi alıp askerlik şubesinde muayene olup, askerliği yeniden tecil ettirmem gerektiği söylendi çevremden. Bizim açıköğretime geçiş yapabilme hakkımız olduğu için tecil hakkımız bulunuyormuş. Bu doğru mu ve tek seçenek gidip muayene olarak tecil ettirmek midi?

3- Eğer düşmüyorsa, Ekim geldiğinde Açıköğretim'e kayıt olduktan sonra şubeye herhangi bir belge göndermem gerekiyor mu? Yani Ekim'de nasıl tecil ettiririm yeniden?

Cevaplarınız için çok teşekkürler şimdiden. Bürokratik işlerden hiç çakmam. Aklıma buraya sormak geldi. Tekrar teşekkür ediyorum.
(4) 

2 Samsung LED TV Arasındaki Fark...

gaddarkerim #214442 
Merhabalar,

Tüplü televizyonum 12 senelik birlikteliğimizin sonuna geldiğimizi bana göstermeye başladı. Keskinliği iyice gitti artık ufak yazılar okunamaz hale geldi. Bende yeni bir tv almaya karar verdim. Teknoloji ile yakından ilgiliyim. Yeni TV alırken tercihim LED TV olacak. Avrupa pazarında Samsung'un lider olduğunu biliyorum. Bizzat araştırdım, fiyat/performans olarak ta, Samsung'un iyi olduğunu gördüm.

Şimdi geleyim soruma. 2 LED TV gördüm, birinin modeli UE46C6000 diğeri UE46B6000. Arasındaki farkı anlamış değilim. Özellikler aynı gibi. Şekil olarak ufak değişikler var gibi. Ama ikisi arasındaki net farkları göremedim.

Mesela;
en son çıkan hangisidir?
ayrıntılarda neler gizlidir?
hangisinin performansı iyidir?
ortalama piyasa fiyatları nelerdi?

Sözün özü, model isimleri değişikse, nedir bunların farkları?

Not: UE46C6000 modeli samsung tr web sitesinde çıkmıyor, UE46B6000 çıkıyor.Nedendir bilmem...
1

mobil görünümden çık