(8) 

trafik kazası. siz olsaydınız ne yapardınız?

nickini degistiren yazar #1572103 
üç şeritli bir yol. ışıklı kavşak var. ben sağa döneceğim için en sağ şeritte ışığın yeşil yanmasını bekliyorum. ama önümdeki araba birden dörtlülerini yakıp duruyor. sol şeride geçmem lazım. ama sol şerit hiçbir zaman boşalmayacak. ışıklı kavşakta bekliyoruz çünkü. nihayet yeşil yanıyor. sol aynamda görüyorum, arkamdan gelen var. ama sol şeridin hiç boşalmayacağı gerçeğini düşünerek sol burnumu yavaşça sol şeride sokuyorum. hızla gelen minibüse benim arabanın sol burnu sürtüyor.

burada hatalı mıyım? ne yapmam gerekirdi? siz olsanız ne yapardınız?

not: acemi sürücüyüm.
(3) 

hangi ayların mtv'sini ödeyeceğim?

nickini degistiren yazar #1563849 
17 temmuz'da sıfır araba aldım. hangi ayların mtv'sini ödeyeceğim. 4 mtv'yi de ödeyecek miyim? yoksa sadece kalan ayların mı mtv'sini ödeyeceğim?
(5) 

hissiz boşalma

nickini degistiren yazar #1545809 
arkadaşlar ben uzun yıllar (8-9 yıl civarı) ağır bir antidepresan (300 mg efexor) kullandım. antidepresanı kullandığım süre boyunca libido düşüşü, cinsellikten alınan zevkin azalması, geç boşalma-boşalamama, en önemlisi hissiz boşalma yaşadım. doktorun söylediği yan etkilerdi bunlar. yan etkilerin etkisi zaman içinde azalsa da ilaç kullanımım boyunca devam etti.

ancak şimdi antidepresanı bırakalı 2-3 yıl oldu. ancak halen boşalmada hissizlik yaşıyorum. orgazm olamıyorum, işiyorum adeta. ereksiyonda problem yok ama.

benzer sorunları yaşayan var mı? özellikle uzun süre antidepresan kullananlarda? cialis gibi ilaçlar işe yarar mı acaba?
(3) 

Hayatında ilk defa ikinci el araba alacağım

nickini degistiren yazar #1545346 
Evet. Hayatımda ilk defa 2. el araba alacağım. Dolayısıyla arabadan pek anlamıyorum. Ekspertiz her şeyi anlayabilir mi? İllaki yanımda arabadan anlayan birisi mi götürmem gerekir? Ne tavsiye edersiniz?
(10) 

bundan siz de rahatsız olur musunuz?

nickini degistiren yazar #1543463 
işyerinde 6 kişilik bir odadasınız. hemen yan masanızdaki kişi iş yaparken sürekli konuşuyor, ahlıyor, inliyor, ofluyor. iş yaparken sürekli "şimdi şunu yapayım", "şimdi bunu yapayım", "şimdi şunu arayayım", "şimdi şunu getireyim" diye kendi kendine konuşuyor. şarkı mırıldanıyor. kendi kendine bir şeylere kızıyor "bu ne ya şimdi" falan diyor. kendi kendine espri yapıp gülüyor.

daha önce buna benzer bir insan tanıdınız mı? siz de böyle bir insandan rahatsız olur musunuz? odadaki ben dışındaki hiç kimse bundan rahatsız almıyor.
(2) 

bulut servis sağlayıcısı parasını tahsil edemezse ne oluyor?

nickini degistiren yazar #1532532 
varsayalım aws veya azure'a kaydolduk, kredi kartı bilgilerimizi girdik. kullandığımız hizmet oranında ay sonunda fatura kesilecek ve kredi kartımızdan otomatik ödenecek. peki biz ay sonu gelmeden bankadan kredi kartımızı iptal ettirirsek amazon veya microsoft ücreti tahsil edemediğinde ne olacak?
(15) 

Hangi durumda hesabı erkeğin ödemesi gerekir?

nickini degistiren yazar #1494484 
Hangi durumda hesabı erkeğin ödemesi gerekir? Hangi durumda alman hesabı yapılması daha doğru olur.

1) kız ve erkek ilk buluşmaya (date) çıkıyor. İleride sevgili olma potansiyelleri var.
2) kız ve erkek zaten sevgili.
3) kız ve erkek arasında duygusal bir bağ yok. Sadece arkadaşlar.
(1) 

ankara metrosu akşam 9'dan sonra açık mı?

nickini degistiren yazar #1471336 
sb.
(4) 

faiz sorusu

nickini degistiren yazar #1469088 
arkadaşlar soru resimde.

hizliresim.com
(14) 

kiradan çıkma

nickini degistiren yazar #1462000 
alt kat çok gürültü yaptığı için ev sahibine evden çıkmak istediğimi söyledim. ama ev sahibi öyle çıkamazsın diyor. 1 yıl sonunda sen bir şey demediğin için sözleşme yenilendi diyor. biz eve yeni kiracı bulana kadarki kiraları, yakıt ve aidatı ödemen gerekiyor diyor. böyle bir şey var mı?

yani evden çıkıp çıkmayacağımı yıllık bazda mı haber vermem gerekiyor? 1 yılı doldursam bile istediğim zaman çıkamıyor muyum?
(3) 

ev taşıma - internet taahhüdü

nickini degistiren yazar #1461734 
ev taşımak istiyorum. taşınmak istediğim evde internet kiranın içinde. dolayısıyla internet bağlatmama gerek yok. ama şu anki evimde internet taahhüdüm var. taahhüdüm ekim ayında bitiyor. şimdi iptal edersem 800tl cezası var. ne yapabilirim?

internetim kablonet.
(11) 

alt kattan üst kata gürültü gider mi?

nickini degistiren yazar #1452700 
çocuklar zıplıyor, koşturuyor, bana sürekli güm güm sesleri geliyor. doğal olarak üst komşumu uyarmaya gittim. ama orada yaşlı iki insan oturuyormuş. alt katımda çocuklu aile var. ama bilemedim. alt kattan üst kata o kadar gürültü gider mi? sizin görüşünüz nedir?
(10) 

kiraya çıkalı bir yıl oldu, ev sahibini arayayım mı?

nickini degistiren yazar #1435099 
sb. normal kirayı yatırdım bu ay (13. ay kirası). şimdi ev sahibini arayıp zam yapıp yapmayacağını sorayım mı? yoksa eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyeyim mi? eğer ikimiz birbirimizi aramazsak aynı kirayı yatırmaya devam etmem mi gerekir?
(4) 

devlete ait bir yazılımı özelleştirmek

nickini degistiren yazar #1434093 
milli eğitim bakanlığında mebbis modülleri var. ben bir modülü kullanıyorum. ama modül çok sorunlu. bir sürü hata veriyor. ben üniversitede proje olarak böyle bir yazılım yazsam ff'den kalırdım muhtemelen. üstelik bu yazılımı çok fazla kurum kullanıyor. her gün yüzlerce yazı geliyor bu modülün sorunlarıyla alakalı. benim işim bu sorunları düzeltmek. bir sürü işlevsiz buton var. yazılımdaki butonların %50'si işlevsiz. zamanında koyulmuş, sonra umursanmamış. zamanında bir adam bu yazılımı yazmış, sonra daire başkanlığına terfi etmiş. ama geriye hiçbir doküman bırakmamış. yazılımda güncelleme yapılması gerekiyor, bir yerde güncelleme yapıyorlar, başka bir yeri bozuyorlar. şaka gibi.

şöyle de ilginç bir şey var. yazılım çok sorunlu, kullanması karmaşık, kullanıcı düşmanı olduğu için özel şirketler arka planda bu programa veri gönderip alan daha kullanıcı dostu önyüzler yazmışlar ve kurumlara iyi paralara satıyorlar.

şimdi ben bilgi işlem daire başkanından randevu alsam. "kurduğum şirketle bu modülün çok daha iyisini sıfırdan yazacağım" desem ne der? izin verir mi? tc, ad soyad, adres, fotoğraf, telefon gibi kritik bilgiler tutulacak. özel bir şirketin bu verilere sahip olmasına izin verirler mi?
(9) 

ne yapılır bu durumda?

nickini degistiren yazar #1433674 
zemin katta oturuyorum. evin hemen dibinde (1.5-2 metre) kamelya var. yaşlı kadınlar sabah 8'den akşam 10'a kadar muhabbet ediyorlar burda. ben de rahatsız oluyorum. konuştukları her şeyi duyabiliyorum. hava sıcak, pencereyi açmak zorundayım.

şimdi çıkıp desem rahatsız oluyorum diye, işe yaramaz. çünkü hep aynı kadınlar yok. bina 12-13 katlı, her katta 6 daire var. bayağı bir insan oturuyor burda. 5 m^2 çim bir bahçesi var. geçenlerde üzerimi değiştiriyorum, perde açık kalmış, tam görüş açısında bu çim alana bir kadın plastik sandalye atmış oturuyor. şükür ki beni görmedi. görseydi "imdat sapık var" diye bağırırdı.

siz naparsınız bu durumda?

edit: evin yakının da park da var. 200-300 metre mesafede.
(1) 

bayramda internetten yemek siparişi verebilecek miyiz?

nickini degistiren yazar #1423844 
soru başlıkta.
(5) 

kpss sözel mantık sorusu

nickini degistiren yazar #1404645 
dört sorudan üçü yanlış çıktı bende. ya bende bir hata var ya da kitapta. sorular linklerde.

resimag.com
resimag.com

alternatif linkler:

resmim.net
resmim.net
(5) 

kpss geometri sorusu (silindir)

nickini degistiren yazar #1401735 
soru linkte arkadaşlar.

i.hizliresim.com
(9) 

kpss geometri sorusu

nickini degistiren yazar #1401114 
i.hizliresim.com

soru linkte.
(1) 

kpss geometri sorusu

nickini degistiren yazar #1401061 
i.hizliresim.com

soru linkte.
(2) 

kpss geometri sorusu

nickini degistiren yazar #1400918 
i.hizliresim.com

soru linkte.
(4) 

kpss matematik sorusu - basit eşitsizlikler

nickini degistiren yazar #1396880 
a-b < a.b < 0 ise (b/a)+b<1 ifadesi her zaman doğru mudur? kitap her zaman doğru değildir diyor. ama bence her zaman doğrudur. benim çözümüm şöyle:

a.b < 0 ise a ve b ters işaretlidir.
a-b<0 ise a<0 ve b>0'dır.

bir eşitsizliğin her iki tarafını aynı negatif sayıya bölersek eşitsizlik yön değiştirir.

(a-b)/a > b

1-(b/a) > b

1 > b+(b/a)

nerde hata yapıyorum?
(2) 

iki kpss matematik sorusu - çarpanlara ayırma ve özdeşlikler

nickini degistiren yazar #1396019 
1. a ≠ 3 olmak üzere,

a²+15/a=14 olduğuna göre a²+3a ifadesinin değeri kaçtır?
şıklar: 3, 4, 5, 6, 7

---

2. a²=a-1 olduğuna göre a^62 + a^61 ifadesinin eşiti kaçtır?
A) a-1
B) 1
C) a-2
D) -1
E) 2a-1
(6) 

kpss matematik sorusu

nickini degistiren yazar #1394475 
x bir gerçel sayı olmak üzere,

A=20-x
B=2x-1

olduğuna göre A.B çarpımının alabileceği en büyük değer için x^2-3x+1 işleminin sonucu kaçtır?

sonucu bir türlü bulamadım. eğer siz de bulamazsanız hatalı soru olarak işaretleyeceğim.
(6) 

kanal tedavisi yapılmış bir dişe bir daha kanal tedavisi yapılabilir mi?

nickini degistiren yazar #1376011 
benim daha önce kanal tedavisi yapılmış bir dişim var. şimdi o yine ağrıyor. şimdi ben buna tekrar kanal tedavisi yaptırabilir miyim?
(1) 

neuroscience alanında yüksek lisans yapan var mı?

nickini degistiren yazar #1372011 
sb.
(2) 

ego mobil uygulaması

nickini degistiren yazar #1342021 
bu uygulama %20-25 oranında internet olmasına rağmen "bağlantı sağlanamadı" hatası veriyor. sizde de veriyor mu?
(1) 

kpss p3 74 puanla sözleşmeli pozisyonlara başvurabilir miyim?

nickini degistiren yazar #1324207 
sözleşmeli pozisyonlara başvurabilmek için en az 70 puan istiyorlar. sonra kpss puanı en yüksekten itibaren alınacak kadro sayısının 20 katı kadar adayı yazılı/sözlü sınava çağırıyorlar. en son btk'nın ilanına başvurdum. sınava girmeye hak kazanan kişilerin kpss puanlarını görünce şok oldum. 100, 100, 100, 99, 98, ... şeklinde gidiyor. dolayısıyla kurum sınavına girmeye hak kazanamadım.

buna benzer eleman alan başka kurumlar da var. şimdi ben boşuna mı başvuruyorum? bu puanla bir şey olur mu? üstelik bayağı bir belge toplatıyorlar. eğer bu puana bir şey olmazsa boşuna belge toplamayacağım.
(11) 

green card'da şansımız ne?

nickini degistiren yazar #1318053 
sb.
(1) 

13 ekim'deki e-yds

nickini degistiren yazar #1313379 
'nin sınav giriş belgesi daha ais.osym.gov.tr adresinde oluşmadı. bu normal mi?
(9) 

30 yaşından sonra zeka düşer mi?

nickini degistiren yazar #1296785 
30 yaşındayım.3 ay sonra 31'e gireceğim. son 1 yıldır zekamda dramatik bir düşüş hissediyorum. daha önce kolayca anladığım konuları şimdi daha zor anlıyorum. kafam daha kolay karışıyor. dikkatimi daha zor topluyorum. dikkatimi bir konuda derinleştiremiyorum. çalışma isteğim kayboluyor.

zekanın bu kadar sürede bu kadar dramatik düşmesi normal mi? yoksa başka bir faktör, geçici bir durum olabilir mi? bir de zekamı eski haline getirmem için yapabileceğim bir şey var mı? benzer durumlarda siz ne yapıyorsunuz?
(5) 

aynada göz bebeklerimizin hareket ettiğini neden görmeyiz?

nickini degistiren yazar #1293556 
sb. cep telefonunun kamerasında görebiliyorum ama. orda gecikme olduğu için sanırsam.
(10) 

vergiler fakirlerden mi yoksa zenginlerden mi alınıyor?

nickini degistiren yazar #1292486 
şimdi solcu kardeşlerim türkiye'de vergi sisteminin adaletsiz olduğunu, vergilerin fakirlerden daha fazla alındığını söylüyorlar.

ama ben o zaman devlet vergi almasın, okullar paralı olsun dediğimde "fakirler okuyamasın mı?" diye karşı çıkıyorlar. ulan hani vergileri fakirler veriyordu? eğer devlet vergi toplamazsa fakirler artık o kadar fakir olmaz. özel okula verecek paraları olabilir. yanlış mıyım?

2 olasılık var.

1) türkiye'de zenginler daha fazla vergi veriyor ve fakirlerin eğitim ve sağlık masraflarını karşılıyorlar. okulların ve hastanelerin paralı olması fakirlerin aleyhine bir durum.

2) türkiye'de fakirler daha fazla vergi veriyor. okulların ve hastanelerin paralı olması fakirlerin o kadar da aleyhine olmayacak.
(4) 

lens hakkında

nickini degistiren yazar #1287411 
arkadaşlar hayatımda ilk defa lens kullanıyorum. hastneye gidip gözlerimin derecesini ölçtürmeye üşendiğim için direkt optikçiye gittim, gözlüğüm derecesinden lens alacağımı söyledim. 2 gün içinde temin ve teslim ettiler. uzun uğraşlar sonucunda biraz önce takmayı başardım.

ama sorunlar var. görüntülerde pek sorun yok ama ekrana normal bir uzaklıktan bakınca ekrandaki yazılar hafif içiçe geçmiş gibi gözüküyor. yazıları okumakta zorlanıyorum. gözlükle bu mesafeden çok rahat okurdum.

bu sorun geçici midir? ne yapayım sizce? bir de lensimin mmarkası "acuvue oasys for astimatism with hydraclear plus". bu lensler günlük mü yoksa haftalık mı? bu gece çıkarmam gerekecek mi?
(6) 

Tinder eşleşmesi

nickini degistiren yazar #1277761 
Tinder'da 1084 km uzaktaki birisiyle eşleşmişim. Bu nasıl oluyor? Tinder bana sadece yakınımdaki kişileri göstermiyor mu?
(3) 

Tarih nasıl çalışılır

nickini degistiren yazar #1267001 
Arkadaşlar kpss çalışıyorum. Geçmiş yılların sorularına baktım. Tarih soruları yorum değil bilgi ağırlıklı. Sayısal çıkışlı olduğum için alışkanlıktan yazarak çalışıyordum. Ama yazarak çalıştığımda aklımda kalmıyor. Okusam hiç aklımda kalmıyor. Ezberlesem sınav günü gelene kadar unuturum. Bir de o kadar bilgi nasıl ezberlenecek? Nasıl çalışmalı bu tarihi?
(4) 

Paralelkenar sorusu

nickini degistiren yazar #1265344 
Bir paralelkenar var. Uzun kenarı kısa kenarının 2 katı. Uzun kenarlar arasındaki yükseklik belli. Bu paralelkenarın alanı bulunabilir mi?
(4) 

Geometri sorusu-üçgende açı

nickini degistiren yazar #1264638 
Soru resimde.

i.hizliresim.com
(12) 

Mat-1 sorusu

nickini degistiren yazar #1263720 
Üç dijital saatten birincisi her saat 15 dakika geri kalmaktadır. İkincisi her saat 5 dakika ileri gitmektedir. Üçüncüsü ise normal çalışmaktadır. Her üç saat 21:00'de çalışmaya başlıyor.

Bu saatlerin üçü birden ilk kez kaç saat sonra tekrar 21:00'i gösterir?
(1) 

Rakamları farklı 3 basamaklı kaç tek tamsayı vardır?

nickini degistiren yazar #1263209 
Sb. Bir türlü çözemedim.
(1) 

bluetooth hakkında

nickini degistiren yazar #1261671 
bilgisayardaki bluetooth'un versiyonu 4.0, alacağım alettekinin 4.2. bunlar haberleşebilirler mi? bir de zaten bluetooth'tan çalışan bir farem var, ikisi aynı anda çalışabilirler mi, yoksa fareyi çıkarmam mı gerekir?
(5) 

whatsapp'da tek tick ne anlama geliyor

nickini degistiren yazar #1251529 
sb. rengi mavi değil, gri.
(3) 

tinder'a para ödeyen var mı

nickini degistiren yazar #1247866 
Sb. Bir de neden ödüyorsunuz? Faydası oluyor mu?
(1) 

"metrodan" ve "metrodan birleşik"

nickini degistiren yazar #1245609 
arkadaşlar egonun sayfasındaki www.ego.gov.tr "metrodan" ve "metrodan birleşik" ibarelerinin anlamı ne?
(6) 

if-else'lerin sırası

nickini degistiren yazar #1244773 
if(birinci koşul)
{
...
}
else if(ikinci koşul)
{
...
}
else if(üçüncü koşul)
{
...
}
.
.
.

burada birinci ve ikinci koşulun gerçekleşme ihtimali milyonda birse, üçüncü koşulun gerçekleşme ihtimali çok daha yüksekse üçüncü koşulu en başa getirmek optimizasyon konusunda faydalı olur mu? yoksa performans kazancı önemsenmeyecek kadar düşük mü olur?
(1) 

kpss lisans-önlisans-lise farkı

nickini degistiren yazar #1235804 
arkadaşlar kpss setlerini araştırıyorum. çoğunda lisans/önlisans/lise kpss için olup olmadığı yazmıyor. bunlar hangisi için? ortak mı yoksa?

bir de lisans/önlisans/lise kpss'nin zorlukları farklı mı? örneğin önlisans kpss'den 87 almış birisi lisans kpss'den kaç alabilir?
(4) 

kpss hakkında

nickini degistiren yazar #1235322 
zaten bir devlet kurumunda çalışan birisi 2018 lisans kpss'ye girip bir yere atanabilir mi? eğer atanırsa mevcut kurumundan istifa edecek. atanamazsa istifa etmeyecek.
(1) 

word'de üst bilgi ekleme

nickini degistiren yazar #1227761 
word'de üst bilgiye o sayfada görünen 1. derece başlığı nasıl ekleyebilirim?
(3) 

facebook arkadaşlık önerisi

nickini degistiren yazar #1201345 
arkadaşlar facebook'un ikide bir bir kullanıcıyı bildirim şeklinde bana arkadaş olarak önermesi ne anlama geliyor?

a) bu kişi beni stalk'lıyor.
b) ben bu kişiyi stalk'lıyorum.
c) hem ben bu kişiyi stalk'lıyorum, hem bu kişi beni stalk'lıyor. ben bunu stalk'ladığımda buna bildirim gitti, sonra bu da beni stalk'lamaya başladı.
d) hiçbirisi. sadece ortak arkadaşımız var.
(6) 

prime esas kazanç

nickini degistiren yazar #1201057 
şimdi bireysel emeklilik sisteminde her ay prime esas kazancımızın %3'ü bu fona aktarılıyor. bordromda bireysel emeklilik kısmında 60tl yazıyor.

ama net maaşım 2309tl, brüt maaşım 3290tl. net maaşımın %3'ü 69 tl yapıyor. ben anlamadım bu işi. aydınlatabilecek olan var mı?

not: memurum
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık