(1) 

Kuşadası Egeport Limanı Yakınında Otopark Arayışı

Bavyera86 #1584655 
Arkadaşlar kuşadası limanından bir seyahat planı mevcut. Limana kadar İzmir'den arabayla gidilecek ancak liman yakınında güvenli ve absürt ücreti olmayan bir otopark arayışındayım. Egeport limanında otomobil için günlük 12 dolar yazıyor :)

Limana yaklaşık 850m mesafede belediyenin yeraltı otoparkı var, şuan en iyi alternatif burası görünüyor.

Bunların dışında bölgeyi bilen arkadaşların önerilerine açığım. Ayrıca yol kenarlarını riskli buluyorum çünkü tam yaz dönemi fazlasıyla hareketli olacaktır ve araç 3-4 gün yerinde sabit duracak.

Not: kuşadası belediyesinin sayfasında liman otoparkını seçince egeport limanının önünü işaretliyor. Limanın yakınında belediyeye ait otopark mevcut mudur?
(6) 

Depozitoyu vermeyen ev sahibi ve 30 günlük tahliye süresi hk.

Bavyera86 #1054845 
Arkadaşlar kira sözleşmelerinde standart olarak evi boşaltmadan en az 30 gün önce ev sahibine bildirmek gerekiyor. Beklenmedik bir durum yüzünden evi boşaltma durumu oldu ve bu 15 gün önceden ev sahibine bildirildi.

Ancak ev sahibi 1 ay önce bildirilmediği için depozitoyu vermek istemiyor. Kira ödeme günü her ayın 5i. Tahliye günü ayın 11i. Bizim tahliyeyi bildirdiğimiz tarih ise önceki ayın 26'sı. (yani 15 gün önce)

Yönetmeliği okuyorum ancak böyle bir durum için yaptırım göremedim. İşin uzmanı yada başına gelmiş başka arkadaş varsa ne yapılması gerektiği hakkında fikirleri bekliyorum.
(2) 

İcra Takibi Sorgulama Hakkında (E-devlet)

Bavyera86 #1038368 
Arkadaşlar, e-devletten adınıza açılmış dava olup olmadığını sorgulayabiliyorsunuz. Peki icra takibi başlatılmışsa buda orda dava olarak görünür mü?

Yani icra takipleri dava olarak çıkmayabilir mi?
(2) 

Gittigidiyordan kindle alınır mı? Ayrıca kindle kılıfı karmaşası içindeyim.

Bavyera86 #509669 
Selam ahali,

bu aralar kindle bakıyorum,en sıradan ama en son çıkan modeli kindle 4 (siyah) almayı düşünüyorum.Alternatifleri araştırırken miiguru gibi ithalat aracısı sitelerden kargo dahil fiyatların gittigidiyor gibi sitelerde satılanlara eşitlendiğini gördüm.Bu yüzden gümrük vs uğramadan GG den alayım diyorum.
urun.gittigidiyor.com

Sizce bu fiyattan alınır mı? Amazonun fiyatlarına göre çok yüksek ama ne yazıkki yurtdışına giden bir tanıdığım falan yok,yani kendi başıma alabileceğim fiyat aralığı bu şekilde olacak gibi. Özellikle tavsiye ettiğiniz satıcı varsa lütfen belirtin.

Ayrıca kılıf olarakta yine GG de urun.gittigidiyor.com bunu gördüm, orjinal yazıyor ama tabi ihtimal yok, tek istediğim cihazı iyi kötü koruyacak bide leş gibi kokmayacak bir kılıf, almış kullanmış olan varsa lütfen fikirlerinizi belirtiniz
(3) 

İzmir'de Karşıyaka'dan Aliağa'ya Gitmenin En Hızlı Yollarını Bilenler

Bavyera86 #210111 
Arkadaşlar Karşıyakadan Aliağaya gitmenin en hızlı yolunu bulmam gerekiyor zira sabah 7.30 en geç ise 7.45'te orada olmalıyım.

Banliyö sistemi henüz çiğliye kadar gidiyor, o sistem devreye girinceye kadar alternatif bir yola ihtiyacım var.

-Menemenden Aliağaya belediye otobüsü var, önce menemene gidip oradan aliağa otobüsüne binilebilir ancak süre sıkıntısı var, bu otobüsü kullanan varsa kaç dakikada gittiğini söyleyebilir mi?

-Dedebaşı - soğukkuyu tarafından anayola çıkıp, izmir garajdan aliağaya giden otobüsler oluyormuş sanırım, bu otobüsler sabah saat kaçtan itibaren karşıyaka soğukkuyudan geçmeye başlıyor? Ve karşıyakadan itibaren kaç dakikada aliağaya gidiyor bilgisi olanlar lütfen paylaşsın.

Bunlar dışında alternatif yolları bilenlerin tüm tavsiyelerine açığım.
1

mobil görünümden çık