(3) 

Yok mu Dostlar Güzel Bi Sorun

mosakale #836652 
Ya 2 gündür şöyle bütün günü, hiç olmadı 2-3 saati geçiricek bi duyuru gelmedi. Yok mu beyler şöyle babalar gibi bi sıkıntısı, ne bileyim ilişkisinde olağanüstü olaylar yaşamış olan filan?
(3) 

2 Kelime İng Çeviri

mosakale #832487 
"sektörde tutunmak"

bu kadar. bulamadım aga koca googleda bulamadım..
(6) 

Why Why Why Why

mosakale #781732 
evet şarkı bu.

"why, why why whhhhhhhhhyyyyyyyy"

powerda mı pal stationda mı ne dinledim.
(2) 

KPSS 2014 P3

mosakale #756467 
selam sevgili bilecikliler..

bu sene p3 türünden kpss ye girmek istiyorum. sınav tarihleri başvurular filan açıklanmış ama ben hiç bi şey anlamadım açıkçası. lisans mezunu bu kardeşiniz p3'ten girmek için ne zaman başvurmalı? bi bilen varsa aydınlatır ve beni mutlu eder umarım..
(1) 

Dünyada Altın Fiyatları

mosakale #744431 
biraz araştırdım ama sorularıma pek cevap bulamadım. bu işlere kafa yoran varsa bilgilendirse sevinirim.


1-gram altında vergi oranı türkiye'de nedir. örneğin türkiye'de gramını 100 liraya aldığım altının yüzde kaçı vergidir? (100 lira hesaplaması kolay olsun diye dedim)

2-sitelerden inceledim gram fiyatları genelde denk. bu durumda her yerde gram altın fiyatı ve vergi oranı aynı mı oluyor? yoksa altında vergi mi yok? yoksa gram altın fiyatı her yerde farklı ama vergi oranlarıyla mı denkleştiriyolar? olay ne?
(6) 

Bunu İsteyen bi tek ben miyim?

mosakale #706886 
Son iki gündür (ve işte belki 6-7 aydır) yaşanan malum olayların sadece cemaat - hükümet arasında geçtiği varsayımıyla, "keşke hükümet şunların eline verse de ne kadar cemaat kadrosu varsa hepsinden kurtulsak.." diyen bi tek ben miyim? Dediğim gibi sadece cemaat vs hükümet varsayımıyla soruyorum, öyle olduğuna inandığımdan değil.
(4) 

Boğazda Yemek Yenecek Yer

mosakale #672611 
-Alkolsüz
-Anadolu yakası
-Yemekler Kaliteli

bunu googledan arayıp da bulabiliyorum ancak gittiğiniz ve bildiğiniz yerler varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
(8) 

League Of Legends Sorusu

mosakale #670905 
Karşınızdaki shen ultisi ile birinin üstüne gidicekken zileanla üzerine bomba koysanız, zamanını tutturmanız halinde gittiği yerde bomba patlar mı? İlla shen odaklı düşünmeye gerek yok, teleportla giden herhangi birini de düşünebiliriz. Birden aklıma geldi, düşünsene tam giderken verdin bombayı, bi de ap zilean oynuyosun damage da yüksek, gittiği yerde minimum 2 kişiye hasar versen ne hoş olur :)

Ayrıca zileandan başka kimse gelmiyor aklıma bu tarz bi şey yapabilceğiniz. Varsa paylaşabilirsiniz..
(11) 

Bu Şahıslar Polis Mi?

mosakale #670340 
www.youtube.com

ayrıca: (bkz: hastaneye delil karartmaya giden sivil polis)

ben anlayamadığım için soruyorum. burada elemanların polis olduğuna dair bi şey var mı yoksa işimize geldiği için mi öyle kabul edip sövüp sayıyoruz?
(4) 

Allahını Seven Sonunu Yazsın (siz de merak etmiyo musunuz?)

mosakale #652708 
ya sevgili dostlar rica ediyorum şu gönül işlerinde soru sorduktan sonra ne yaptığınızı ve sonucun ne olduğunu yazın.

adam gelmiş "sevgilim şöyle yaptı ne yapayım?" demiş. 25 tane cevap var, arada kendisi de bi şeyler yazmış ama sonradan ne yaptığını ve sonucun ne olduğunu yazmamış. olm merak edenler var lan yazın işte NOOLDU?

moderatörlerden ricam bi kaç gün üstte filan durmasın, direk gönül işleri altında yazanlara böyle bi uyarı gönderin çünkü MERAK EDİYORUZ AMK NOOLDU AYRILDINIZ MI? KIZ SENİ ALDATIYO MUYMUŞ? ELEMAN GERÇEKTEN GAY MİYMİŞ? OLM SÖYLEYİN LAN GECELERİ UYUYAMIYORUM..

soru başlıkta.
(2) 

Youtube Dolması

mosakale #605546 
öff olsa da yesek ne güzel olurdu.

neyse o bi yana, youtube dolmuyor sevgili canlar. download hızım yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde 900kbps olmasına rağmen youtube dolmuyor. bazen 240p bile izleyemiyorum. 720 filan zaten geceleri rüyamda ancak. diğer vidyo sitelerinde bu tarz sorunlar yaşamıyorum. neden youtube böyle=
(1) 

KPSS Başvuru

mosakale #600722 
Öncelikle şunu söyliyim, beyler 15 mayıs son gün. o kadar çalıştıktan sonra başvurmayı unutup da rezillik çıkarmayın. okudum bi kaç yerde bunu yapan çok insan varmış.

soruma gelicek olursak, hayatımda ilk defa kpss'ye giricem. osym.gov.tr yi incelememe rağmen çok karışıktı pek bi şey bulamadım. sadece p3 hesaplanmasını istiyorum, nereye ne kadar para yatırıp nasıl bir yol izlemem gerekiyor? teşekkürler..
(1) 

Caps Arayışı

mosakale #585767 
ya yeni ya da ben yeni gördüm. 2 tane güvercin var, soldakinin boynunda ortası yenmiş gibi bi tost ekmeği var. capsın yazısı da şunun gibi bi şey:

"yere attığınız ekmekleri kuşlar kolye sanıp boyunlarına takıyorlar. sonra da birbilerine "sheqil olmushun hanny" diyorlar."

gibi bi şey. ara ara bulamadım, denk gelen olursa pls lütfen çok ihtiyacım var. mal bul kazım
(4) 

Bi Şarkı Vardı..

mosakale #552632 
evet bi şarkı vardı, yanlış hatırlamıyosam 2007 yılının başından itibaren filan ünlü oldu gibi. sözsüz bi şarkı ve türk bi diceyin yaptığı söyleniyodu, kim bilmiyorum. hatta sonradan bu müziğin üstüne sözlü şarkılar yapıldı türkiye'de ama hiçbirini hatırlamıyorum. şarkı çok sabit, 2-3 dakka boyunca aynı şey devam ediyo.

"dını dını dıh dıh dıh dını dını dıh dıh dıh" şeklinde ama işte bi ensturman çalma yeteneğim olsa çalıp kaydetçem.

buldurana benden kocaman bir süit!
(1) 

Uzaktaki Wireless Modem

mosakale #480400 
ya yeni bi eve taşındım, henüz inşaat tam bitmiş değil. telekom kabloları çekmediğinden internet bağlayamıyorum. müteaahhit ofisine 1km kadar uzaktan kablo çekilip internet bağlanmış durumda. şimdi aradım modem adı şifresi filan elimde ama bizim daire biraz ters kalıyo, çekmiyo amk. yani aslında 1 metre filan daha yaklaşsam çekicek hissediyorum. nası yaparız da bu interneti alırız ya bi fikir var mı? nolur? yapan eden becerebilen? şifresiz wireless avcıları sorum size!
(6) 

Tırnak Yemeyi Bırakıyorum

mosakale #477407 
evet, yanlış duymadınız bırakıyorum. önce tebrikleri alıyım, sonra cevap verin bana bu iş nası olcak?

malumunuz öyle bırakıyorum diyince bırakılmıyo, bilenler bilir. aslında soracağım soru nasıl bırakırımdan ziyade ellerim tekrardan nasıl insan eline benzer? yani turnaklarım çok çirkin değil, tırnak altı etlerimi de yemiyorum zaten ancak tırnağın az üstü yani parmaklarımda sıkıntı var. yani tırnakların çıkma noktası. amk yara gibi hep, malum öyle olunca da düzeltmek için yiyorum oraları yine, iğrenç.. şimdi manikür seti bile aldım bi erkek olarak. biraz düzelttim filan yarım saat uğraştım ama yaralar duruyo. ne sürsem o yaralar kısa sürede geçer? çünkü o yaralar düzelmeden benim durmam çok zor. 15 yıldır filan yiyorum, bi kaç kez denedim. bi ara 2 ay kadar hiç yemeyip düzeltmişliğim var ama yine o yaralar tam düzelmediğinden tekrar başlamıştım.

evet canlar, yaralara ne sürsem kısa sürede düzelir?
(9) 

İnci Sözlük Açılmıyor

mosakale #465078 
İnci Sözlük'ü açtığım zaman şöyle oluyor:

d1208.hizliresim.com

dns ayarlarım:

8.8.8.8
8.8.4.4

gayet güzel girebilirken bi haftadır filan giremiyorum. sorun sözlükte sandım ama bugün bi bakim dedim hidemyass'ten giriliyo mu diye, giriliyomuş. ama ordan tam randımanlı giremedim. normal bi biçimde girmenin bi yolu yordamı var mıdır? nedir?
(5) 

Nerede Bulurum Bu Ceketi

mosakale #392526 
imageshack.us

evet, bu ceketi nerede bulurum?
(2) 

Çok Küçük Bi Fotoşoq İşi

mosakale #374637 
www.itusozluk.com

linkteki resmi arka plansız ve sağ alttaki yazı olmadan yapan kişi şüphesiz ki adamın dibidir.
(5) 

Motosiklet vs

mosakale #320919 
evet sevgili canlar, motor almayı düşünüyorm. zevk için gezeyim falan diye değil sadece düşük maliyetle ulaşım ihtiyacımı toplu taşıma ve taksilere kalmadan halletmek için.

daha tam olarak ne tarz bi motor olacağıma bile karar vermedim. fiyat bu noktada çok önemli. max 5.500 lira verebilirim.

mesela
www.honda.com.tr

bu güzel gibi.

kalıplı bi adam değilim. 1.80 boylarında zeyıf biriyim. bu bisiklet gibi mi görünür acaba?
www.honda.com.tr


ve son olarak şimdi gördüğüm bi makina var, acaba bu nasıldır? elimde kalır mı nedir ne değildir?

www.sahibinden.com

tavsiyelerinizi de alabilirim.



ayrıca b ehliyetim var ama a2 yok. a2 nin maliyeti nedir?
(2) 

Ekran Kartı Yanıt Vermeyi Durdurdu Ancak Bu sorundan Kurtulundu

mosakale #245710 
DELL Inspiron N5010 laptop kullanıyorum. 5650 ekran kartım var. yaklaşık 1 haftadır harici olarak bir monitör daha kullanıyorum ordan tivibu filan izliyorum. Bilgisayarım günde neredeyse 24 saat açık, harici monitör de bi 13-15 saat açıktır. Bilgisayar bir anda duruyor, televizyon sesi 5 saniye daha geliyor; bazen ekranlar 1-2 saniye kadar kapanıp geri geliyor ve başlıktaki hatayı veriyor ve hayatıma devam ediyorum, bazen de bilgisayar donuyor ve kapat aç style.

Google da aradım 2002 de 2008 de filan yazılanlar var, bios update filan demişler de zaten yeni pc ne bios update i diye düşündüm. Zaten nası bios update yapılır onu da bilmiyorum.

Napcam la ben? Hiç hoş değli yani..

not: ısınma sorunu yok, baktım.
(8) 

Araba Plakasiyla Alakali Bir Kac Soru

mosakale #212900 
simdi arabamda "app" plaka var. orjinal plakam yok. orjinal 2 muhurlu plaka olmayinca araba plakasiz sayiliyormus. o yuzden az kaldi bagliyolardi arabayi zor kurtardim. neyse oncelikli sorum su, app plakam takili kalsa; orjinal plakam bagajda dursa sorunca gostersem sknti olr mu?(app plakanin yazisi guzel)

bir de bu plakalarin mavi zemine tr yazan kismina kirmizi zemine tr yazili sticker yapistirsam ne olur? yasak diyenler var ama cevrenizde bu yuzden ceza yiyen var mi?
(2) 

Birlesik a e

mosakale #208816 
Ingilizce klavyede ae nasil yapilir?

Bi de vistada bu karakterleri filan nerde gorebilirim xp de vardi oyle bise ama vistada bulamadim :S
1

mobil görünümden çık