(1) 

Covid aşılarıyla ilgili teknik bir soru

fretboard #1456317 
Selamlar, bugün aşı ile ilgili başlıkta en karizmatik nickli yazar'ın entrylerini okudum, moleküler kısımları anlaşılır biçimde yazmış ama yazara mesaj gönderilemediği için teknik bir soruyu kendisine soramadım, buradan yazmak istedim belki teknik olarak yorumlamak isteyen çıkar diye, aklımda bir soru işareti var aşının yöntemiyle ilgili aşağıda özetlemeye çalıştım:

------------- Ön Bilgi ----------------------

eksisozluk.com
eksisozluk.com

www.nytimes.com
Yukarıdaki NYT sitesinde de uzun uzun aşılar hakkında bilgi veriliyor, o sayfaları okurken daha önceki H1N1 pandemisindeki influenza virüsüne karşı geliştirilen Pandemrix aşısının da inaktif aşı olduğunu ve bu aşının bazı Avrupa ülkelerinde Narkolepsi adı verilen oto-immün hastalığa neden olduğu ile ilgili bazı tartışmalar var, buna karşılık da cdc'nin biz bu aşı ile bu olgu arasında bir bağlantı bulamadık diye karşı argümanı var.

journals.sagepub.com
www.cdc.gov

Bu noktada, bu Narkolepsi haline neden olan anahtar durum şu:

"New research has now revealed the link between the two: part of a surface protein on the pandemic virus looks very similar to part of a brain protein that helps keep people awake."

"Yani, paket halinde vücuda verilen virüsteki bir yüzey proteininin bir bölgesinin, insan beynindeki normal bir proteininin bir bölgesine benzerlik göstermesi nedeni ile bu durum ortaya çıkıyor"

www.newscientist.com

Bununla ilgili çıkan son yayınlardan ikisin de bazı gen mutasyonu taşıyan insanlarda bu durumın gözenebileceği yönünde, yani bu hatalık ilişkii tamamen yok değil, bazı gruplar için ortaya çıkması muhtemel şeklinde sonuca varılıyor.

Son yayındaki findings kısmı ise : We found a novel association between Pandemrix-induced narcolepsy and the non-coding RNA gene GDNF-AS1, which has been shown to regulate expression of the essential neurotrophic factor GDNF. Changes in regulation of GDNF have been associated with neurodegenerative diseases.
www.ncbi.nlm.nih.gov

journals.sagepub.com

Yayın-3
As CD4 T cells recognizing this epitope have been reported to be significantly increased in narcolepsy versus DQ0602 controls, with possible mimicry with homologous hypocretin sequence : Bu durumun uykuyu kontrol eden peptid hormon dizisiyle olan benzerlikten dolayı meydana geldiği kanıtlanıyor

academic.oup.com

Konuyla ilgili tartışma geçmişi 2009'dan beri farklı görüşlere ve geri çekilen makalelere neden olduğu için daha fazla detay verip uzatmadan asıl soruya geçiyorum, merak edenler için başlangıç makalelerinin yukarıya eklemiş oldum zaten.


---------------- Asıl Soru --------------------

Bu Narcolepsy-H1N1 hikayesini şu yüzden anlattım. Bu hastalığa yatkınlık oluşturan Pandemrix aşısı da inaktif aşıydı ve adjuvant ile vücuda veriliyordu. Sinovac Covid Aşısı ve Pandemrix aşılarının üretim benzerliği buradan geliyor. Hastalığa neden olan virüslerin tipleri (İnfluenza vs Retrovirüs) farklı olsa da, benim aklımda şöyle bir soru var.

Acaba Sinovac gibi inaktif aşıların benzer bir oto-immünite veya farklı bir sendrom yaratmaları ne kadar ihtimal dahilinde? Bu açıdan, Covid-19 virüsü için proteomik veya biyoinformatik bir çalışma yapılmış mı, insan proteinleri ile Covid-19 proteinleri arasında benzerlikler var mı diye aklıma sorular geldi.

Tabi faz-3 çalışmaları bu tür durumların analiz edilebilmesi için yapılıyor fakat pandemiden dolayı faz-3 çalışmalarının yeterli sürede ve derinlikte yapılamaması ve bu olguların test edilmesi için yeterli sürenin geçmemesi veya sürecin hızlandırılmaya çalışılması malumumuz, açıklamalardan da görüyoruz zaten.

Bahsettiğim konu ile ilgili literatürde bir arama yaptım, fakat böyle bir soruyu hedefleyen araştırmaya ulaşamadım. Eğer varsa ve ben bulamadıysam da bu da iyi bir şey ki eğer böyle araştırmaları bilen varsa bana yazsa iyi olurdu.

Bu analizler neden önemli? Böyle bir proteom karşılaştırması yapılırsa, benzer bir durumun bu aşıda da olma ihtimalinin olup olmadığını bize işaret verebilir diye düşünüyorum. Çünkü bizim aldığımız aşı da inaktif virüsü komple vücuda veren bir aşı yöntemi ve birçok farklı virüs proteinin vücutta reaksiyon oluşturacağı anlamına geliyor, bu durum bağışıklık denklemini ve oto-immünite olasılığını oldukça karmaşıklaştırıyor bana göre.

Alternatif olarak yeni tip mRNA aşılarına baktığımızda, epitop olarak sadece tek bir tip yüzey proteini antijen olarak seçildiği için (NYT sayfasında açıklaması mevcut) yukarıda anlattığım tipte rastgele bir immünitenin oluşma ihtimalinin, aşının tasarım çerçevesinden dolayı daha düşük olacağını düşünüyorum. Tabi kendim bir immünolog değilim sadece matematiksel ve mantıksal açıdan yaklaşıyorum.

Basit temelde, eğer buraya kadar okuduysanız anlattığım bu bakış açısı ile ilgili teknik-akademik veya kişisel görüşleriniz nedir? Sizce hangi aşı immünolojik açıdan daha az risksiz geliyor size?

Konuyla ilgili görüşlerinizi ve eğer yanlış yazdığım bir kısım varsa a değerli düzeltmelerinizi beklerim. Uzun olduğu için kusura bakmayınız.


Dipnot: mRNA aşıları ile ilgili, özellikle mekanizma ve hücre içerisindeki etkinliği açısından doğru-yanlış temelde bir sürü bilgi ve tartışma mevcut zaten, ben bu konuya değinmeden bu soruyu sordum, eğer bunu da dahil edersek konu iyice işinden çıkılmaz bir hale gelecek :D )
(5) 

Kariyer.net'i aşabilmek ama nasıl?

fretboard #1340951 
Selam kalifiye insanlar, istihdam umuduyla araştırdığım her kapının ardı Kariyer.net denilen insan pazarına açılıyor ve ben buradan yaptığım herhangi bir başvuruya görece uzun bir süredir olumlu veya olumsuz reaksiyon alabilmiş değilim, hatta başvurduğum ilanlar tekrar tekrar yenilendiği için ateri 101 games tadına aynı bölümleri görüyor gibiyim :)
Bu süreçte detayları bana uygun ilanlar da sitede/insan kaynakları sayfalarında peydah olurken bu Kariyer.net denen insan pazarını komple baypas ederek mevcut ilanlara başvuru yapılabilir mi? Eğer mümkünse sizce nasıl bir yöntem izlenmeli veya başka bir kanaldan ulaşmak insan kaynakları asistanının gözünde negatif bir izlenim yaratır mı?

Maaşınızın 5 kat artmasını diler önerileriniz için teşekkür ederim =)
(1) 

Parfüm yardımı (polo blue)

fretboard #1212863 
parfüm uzmanları ve kullananlara sorum şu ki, sizce polo blue parfümününün edt'sini mi edp'sini mi almalı? Edp kalıcılık açısından mantıklı ama ağır bir koku bırakır mı tereddüteyim, tikler peşin, teşekkürler.
(2) 

Bas Gitara Geçmeden Teknik Sorular...

fretboard #792153 
Selamlar, 8 senedir solak gitar çalıyorum, şu an klasik ve elektro gitarım var ama özellikle elektro gitar aldığımdan beri evde yatıyor, amfisini falan da sattım ve daha çok klasikle zaman geçiriyorum. Son zamanlarda ise bas gitar çok ilgimi çekmekte ve açıkcası elektrogitarı verip bas gitar öğrenesim var.

Bu aşamada değişiklik yapmadan önce bas gitarı sıfırdan sağ olarak öğrenmeye başlasam mı diye bir düşünce geldi bana. Malum solak bas gitar bulmak çok zahmetli, bir de hakkıyla öğrenirim belki sıfırdan başlarsam diye fikir yürüttüm.

Siz müziğe gönül vermiş suserlere göre bas gitara solak bir bas alarak mı geçsem yoksa sağ alıp sıfırdan mı başlasam daha mantıklı olur? Teşekkürler.
(3) 

Teknolojik Alışveriş İçin En Uygun Zamanı Bulmak

fretboard #694963 
Selamlar, uzun süredir kendime bir ultrabook almayı aklımdan geçiriyorum fakat dolarla birlikte fiyatlar o kadar yükseldi ki, işe yarar modellerin yanına yaklaşılmıyor bile. Buradan hareketle sizce teknolojik aletlerin fiyatları böyle daha devam eder mi? Eğer bu fiyatlar devam edecekse de bu türlü alışverişleri nasıl daha ucuza bağlayabiliriz? Fikirlerinizi merak ediyorum..
(2) 

İtü İngilizce Yeterlilik Sınavı

fretboard #609460 
Selamlar, yüksek lisans başvurusu yapacakların bu sınava girme zorunlulukları var mıdır? Yeterli yabancı dil puanım var fakat sınava girişin zorunlu olup olmadığından emin olamadım (duyurusunda varsa gözümden kaçmıştır k.bakmayın). Şu durumda bu sınava kayıt olmalı mıyım/olmamalı mıyım, bana bir getirisi olur mu, bilgi verebilirseniz çok makbule geçer. Teşekkürler
(1) 

Turkcell Tarife Önerisi

fretboard #597235 
Selam selocanlar, yakın zamanda turkcellin gencturkcell'den zorla kovmasından sonra uygun bir tarife aramaktayım. Şöyle her yöne mesaj+dakikası olan ve idare eder miktarda internet paketi veren bir tarife&paket biliyor musunuz? Eskiden de 30 tl yüklüyordum konuşma+mesaj zar zor geliyordu belki sizin bildiğiniz daha süper paketler vardır? (Faturalı önerileri de alınır gerekirse ona da geçerim, her yere imza atarım yani) Saygılar.
(8) 

SSD ve Pagefile

fretboard #496791 
Selamlar, max 4gb ram kabul eden orta halli bir dizistü bilgisayarıma SSD takviyesi yapmak üzereyim. Bu amaçla SSD için önerilen ayarlamaları okurken windows pagefile konusunda kesin bilgilere ulaşamadım. Acaba Pagefile dosyasını SSD üzerinde bırakmak mı yoksa başka bir diske (mekanik olabilir) taşımak mı daha mantıklı olur (Permormans/SSD ömrü açısından bakarsak)? Teşekkürler.
(3) 

Numarasız Pulman Hakkında

fretboard #495244 
Selamlar, bayram için internetten tren bileti ayarlamaya çalışıyorum ve karşıma hep numarasız pulman çıkıyor. Acaba bu numarasız pulmanın olayı nedir? Böyle bir bilet alırsam ayakta gitme ihtimalim olur mu? Bilen biri beni aydınlatırsa çok mesud olacağım. Teşekkürler.
(2) 

3G ile LoL Oynayabilmek.. ?

fretboard #430528 
Selam summoners, mecburiyetten bir süre telefonu modem olarak kullanıp 3G bağlanmaktayım (Turkcell). Bu bağlantıda LoL oynamak isterken client PVP.net'e bağlanamayıp hata verdiği için oyuna giremeden kapanıyor. Kullanıcı adı şife onayında ise bir sorun çıkmıyor. Bu şekilde bu oyunu çalıştıran var mıdır, ya da sizce sorunu nasıl çözebilirim??
(1) 

Gmail- arşivlenen iletiler

fretboard #280349 
Selam gmail kullanıcıları. Soru şu ki: Gmail'de arşivlenen iletiler için herhangi bir otomatik silinme prosedürü var mıdır? Durup dururken arşivlenen önemli mailler silinsin istemiyorum. Teşekkürler
(2) 

Philips Bodygroom kullanan?

fretboard #198938 
Selamlar. Başlıktaki icadın, vücuttaki hassas bölgelerde nasıl bir sonuç vereceğini merak ettiğimden kullanan kişilerin önerisine ihtiyacım var. Almaya değer mi? Veya, önereceğiniz başka bir cihaz veya, kıl-tüy için mucize formül gibi çözümler var mı? Teşekkürler
(5) 

ucuzundan windows 7 ??

fretboard #194177 
Selam oturumu açık olanlar. Artık windows 7 sahibi olmak istiyorum, fakat öğrenci bütçesiyle home premium ücreti olan 200 lirayı bile karşılamam pek mümkün gözükmüyor. Ayrıca, illegal yolu seçmek de içimden gelmiyor. Bu durumda, öğrenci işi olarak nasıl windows7 temin edebilirim? Teşekkürler..
(7) 

Online oyun türünde öneri?

fretboard #190608 
Selamlar. Deneyimlerinizden bana önerebileceğiniz, warcraft konseptinde sayılması başta olmak üzere, özelikle online oynayabileceğim oyunlar nelerdir? Teşekkürler.
(1) 

Vicdani yükümlülük belgesi?

fretboard #188776 
Selamlar. Tev bursunu araştırırken vicdani yükümlülük belgesi karşıma çıktı Bu belgenin işlevi nedir, kişiye ne gibi dönüşleri olur? İmzalanmalı mı? Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.
(1) 

Makaleye ulaşmak?

fretboard #183843 
www.ncbi.nlm.nih.gov adresindeki makalenin tümüne hangi yoldan ulaşabilirim ve aynı konuda benzer yazıları nereden bulabilirim? Teşekkürler.
(2) 

Pdf yazdırırken header footer oluşmasın?

fretboard #172826 
Selamlar. Google chrome ile gezdiğim sayfaları foxit pdf writer kullanarak pdf olarak arşivliyorum. Fakat yazdır komutundan sonra oluşan sayfalarda sayfa başında ve sonunda sayfa numarası, web adresi gibi header/footer dediğimiz yazılar beliriyor. Bunları engellemenin kolay bir yolu var mıdır? Teşekkürler.
(1) 

Windows Hotfix ve kavram kargaşası?

fretboard #169938 
Selamlar. Microsoft windows ile ilgili güvenlik ve güncelleştirme makalelerine bakarken sürekli hotfix kavramı karşıma çıkıyor ve ben bunun ne olduğunu tam olarak çözemedim. Bu hotfixler normal windows update ile gelir mi? Düzenli olarak yüklediğimiz diğer güncelleştirmelerden farkları var mıdır? Bu hotfixleri tek tek elle mi indirmek lazım? Toplu olarak bulundukları bir yer var mı? Bu sorular çerçevesinde aydınlatırsanız çok makbule geçer. Teşekkürler.
(2) 

Kredi kartı borç ödemesi hakkında

fretboard #165489 
Selamlar Lidya Merkez Bankası çalışanları. Başlıktan hareket edersek elimizde işte üniversiteli markalı bir kart var ve buna ait dönem borcu bulunmakta. Şimdi biz bu hesap özetiyle gelen dönem borcunun tamamını yatırmadan sadece asgari tutarını veya ondan daha fazlasını yatırsak başımıza ne işler gelir, servetimiz bundan nasıl etkilenir? Anlatımın yanında matematiksel örnekler, şekiller olabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar..
(2) 

Amatör fotoğrafçı için blog & altyapı önerisi?

fretboard #139548 
Selam denklanşöre basanlar. Amatör olarak fotoğraf çeken bir arkadaşım var ve elinde biraz fotoğraf birikmiş durumda. Fikir olarak blog gibi bir sayfada bunları sergilemesini düşünüyoruz. Bunun için önerebileceğiniz altyapı veya site hangisidir? Hangi eklentilerle bunu zenginleştirebiliriz? Not olarak kullanması kolay olması işimize yarar. Teşekkürler
(1) 

Powerpoint içinde yazı-resim düzenlemesi

fretboard #138598 
Selamlar. Powerpoint içinde yazı bulunan bir sayfaya resim ekledim. Fakat resmi ekleyince normalde yazının üstünde gözüktüğü için yazı okunmuyor. Ben bu yazıyı kitaplardaki gibi resme dayalı şekilde nasıl yapabilirim? Yani sağa bir resim eklediysem ve soldan yazmaya başladıysam yazı resme kadar devam edecek, resme gelince alta geçecek (veya resim ortada ise sağdan resmin bittiği yerden devam edecek), resim bittiğinde normal yazmaya devam edeceğim. Bunu bana tarif edebilir misiniz? Sorunu anlatabilmişimdir umarım. Teşekkürler
not: Office 2007
(3) 

Mantarlar için hazırlamam gereken sunumun içeriğiyle ilgili?

fretboard #138090 
Selam duyuru sakinleri.Başlıktan hareketle devam edersek konumuz ''Tıbbi Mantarlar'' olup 10-15 dk'lık bir slayt hazırlanması gerekmekte. Bu slayt içinde bu konu ile ilgili çok spesifik ya da detaylı olmadan neler anlatabiliriz? Biraz bakındım derli toplu bir kaynak gözükmedi. Bu nedenle içerikle ilgili tavsiyeleriniz olursa çok makbule geçer. Teşekkürler.
(1) 

Elektrogitar alışverişi için teknik tavsiye??

fretboard #128842 
Selam floyd rose sevenler.. Konu karışık hemen anlatıyorum. Elimizde solak bir gitarist var ve 7 senedir klasik çalıyor. Artık elektroya geçmeye karar veren bu kişi solak gitar seçenekleri az olduğundan seçim yapmakta zorlanıyor. Bütçe 500-600 lira arası gibi gözüktüğü için giriş-orta seviye arası bir seçim olacak. Biraz araştırma sonucu ibanez grg170'e (sabit köprülü) karşılık cort x6 (floyd rose var), ve bir üstünde S serisi bir ibanez ve onun karşılığı bir rg370dxl var ama o bütçeyi aşıyor. İlk zamanlar biraz ısınma turları olacağı için floyd rose sıkıntı yaratır düşüncesiyle grg170dxl biraz ağır bastı ama kesin budur denilemiyor. Daha önce bu soru soruldu sanırım ama son kez olaraktan forum forum gezmekten gözleri boncuk gibi olan şu adama bir tavsiye verseniz de siparişi verse artık ;)

Tarz: Rock,Metal( fazla değil) ve blues olabilir.

Dip not: rg370 -floyd sorunlu deniyor
sa serisi- 2s 1h manyetik pek iyi gözükmedi sanki?
cort x6- floyd rose emanet duruyor?
grg170dxl - sabit köprü=akort sıkıntısı? (bend nasıl olur ki?)


İlgilenenler için gitarlar şurada: www.mydukkan.com

Okuduğunuz için teşekkürler. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
(2) 

Enerji kazanmak için ufak tüyolar

fretboard #114244 
Malum ara sınav haftası, birkaç gecedir sabah ışığını görmem ve gereken uykuyu sonradan tamamlayamamam nedeni ile şu anda pilim bitmiş durumda, ve bu gece için tekrar edilmesi gereken 2 ders ve yarın da onların sınavları var. Soru şu: Şimdi şu an ne yapsam, ne yiyip içsem de pilim duracell arabası gibi yarına kadar dayansa? Uykusuz ve yorgun öğrenci için iksir tarifleriniz var mıdır? şu 24 saati de atlatsak yeter bi yardım :) tşk
(1) 

Böyle bir yazılım bilen?

fretboard #104727 
Selam bilişim insanları. Hemen konuya girersem, öyle bir yazılım arıyorum ki, bilgisayarımdaki çok fazla döküman ve setup dosyasına o program aracılığıyla açıklama veya tag ekleyebileyim, bu açıklama ve taglar arasında arama yapabileyim, mümkünse katalog oluşturabileyim. Özellikle açıklama ekleyebilme kısmı çok gerekli, bir de programın içinde farklı dosyalara geçiş yapabileyim ki dökümanlara göz atabileyim. Tamam al sen sen şunu kullan iyleşeceksin ya da hacı belki bu işe yarar be diyeceğiniz program tavsiyeleri alınır geri verilmez. Teşekkür..
(2) 

Uyurgezerlik olayı

fretboard #102238 
Selamlar duyuru sakinleri. Başlıkta da belirttiğim gibi oda arkadaşımın anlattıklarına göre uyurgezerlik ve uykuda konuşma ve hatta bağırma durumlarım varmış. Kendisinin dediğine göre geçen gecelerin birinde yine uykumda konuşmaya başlamış, sonra ayağa kalkıp odada bir tur atmış , o da yetmemiş 2-3 dakika boş yatağa bakıp yatakla konuşmuş, sonra yatağın ucuna oturup o an beni izleyen arkadaşımla konuşmaya çalışmışım. Ben bu dediklerini yaptığımı hiç hatırlamıyorum. Zaten o sabah sanki zihnim bomboş ve deliksiz uyumuşum gibi hissediyordum ve o bunları anlatınca çok saçma gelmişti bana. Ayrıca bu konuşma ve diğer aksiyonlar bir aydır olmak üzere ara ara ortaya çıkıyormuş ve sanırım şu sıralar da iyice sapıtmış durumda gözüküyor anlattıklarına bakılırsa. Sizce bu olayları önemsemeli miyim, herhangi bir problemin varlığını mı gösterir bu durumlar? Nedenini anlayabilir miyiz? Yorumlar ??
(4) 

Eksiduyuru Rss & Google Reader

fretboard #93337 
Selam duyuru sakinleri. Ben duyuruyu Google Reader ile takip ediyorum ve yeni yeni farkettiğim bir sorunla karşı karşıyayım. Sorun şu ki Reader ile Rss tam güncellenmiyor, yani bazı konular rss ile Reader'a gelmiyor. Sayfalara baktığımda Reader'da olmayan ve okumadığım duyurular, sorular veya ilanlar olduğunu görüyorum. Sorun sizce nerededir ve bildiğiniz bir çözüm var mıdır?
(5) 

Elektrogitar Tavsiyesi (cort x5 - Ibanez GRG170DXL dahası da var)

fretboard #91938 
Selamlar duyuru sakinleri. Elektrogitar seçimi için önerilerinize ve görüşlerinize ihtiyacım var.
Ne yazık ki solak bir gencim ve bu yüzden elektrogitar seçimi kısmında pek alternatifli bir durumum yok. Her neyse, biraz forum biraz satış sitesi dolaşıp buraya elimde bir iki modelle geldim. Kendileri Cort x5 ve Ibanez GRG170DXL .. Değerlendirme kriterlerini anlatmaya çalışayım. Kesinlikle floyd rose sistemli bir gitar olmasın sabit köprü olsun bizim olsun diyorum çünkü floyd rose ile uğraşacak teknik bilgi ve zamanım yok. Bu yüzden elimde bu iki gitar kaldı. Bir adet de Ibanez SA260FML LH var listelerde ama o biraz pahalı gibi. Ver hasıl, bu iki (belki üç) gitarın artı ve eksilerini bilgisi olanlardan öğrenmek isterim. Tonları, özellikle klavye rahatlıkları, ağırlıkları müzik türüne göre uygunlukları ve diğer detay durumları nasıldır? Benim bulunduğum ilçede şu an gitarları deneyebilmeyi bırakın dükkanını bulmam zor onun için buradan ne okursam seçim ona göre olacak. (Not: Rock,Blues,Jazz gibi değişik kulvarlarda dolanan biriyim belki lazım olur bu detay.) Biraz uzun oldu ama özetle öneri, görüş ve hatta konuyla ilgili linklerinizi ve varsa bunlardan başka model gitar tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler saygılar.
(6) 

Traş makinesi için tavsiye

fretboard #91257 
Selam tıraş makinesi eksperleri derneği üyeleri. Soruyu yazmadan önce küçük bir arama yaptım ama yazacağım sorunun muadilini bulamadığımdan yenisini soruyorum ilginize teşekkürler. Ben çıkış yönü düzensiz özellikle yanak ve boyun kısmında yan çıkan ve fazla sert olmayan ama düzensiz sakallara sahibim. Bugüne kadar sakal tıraşını kullan at jiletlerle oldum ve en son mach3 e kadar gelebildim. Fakat jiletle yaşanan zaman kaybından ya da tembellikten diyeyim ve suratta bıraktığı traş sonrası beyazlığı sebebiyle artık traş makinesi denemek istiyorum ve tavsiyelerinze ihtiyacım var. Duruma göre sinek kaydı veya ona yakın ve duruma göre de kesme/düzeltme yapabilecek bir makineye arıyorum. Cilt tipim hassas ve yamuk çıkan sakkallar kıl dönmesine veya tahrişe çok müsait. Alınacak makinenin tıraşı ve düzeltmesi iyi olursa, yüzü zımpara kağıdına çevirmeyen tipte ve öğrenciye, yurtta-evde kullanıma uygun olursa çok iyi olur. Bu bilgiler ışığında benim için çok belirleyici olacak tavsiye/önerilerinizi iletirseniz sevinirim.

Not: Soru şekli direk braun cruzer serisini işaret ediyor gibi ama ben alternatifler de arıyorum. Ayrıca hepsi bir arada şeklinde makine yerine tıraş için ayrı kısaltma düzeltme için ayrı makine tavsiyeleriniz de değerlendirilir.. Ve sorumu buraya kadar okuyan siz duyuru gönüllülerine de teşekkürler..
(5) 

Kablosuz ağ sinyal kalitesini arttırmak

fretboard #80612 
Öncelikle selamlar.Birbirinden karşılıklı 50-60 uzaklıkta bulunan iki daire arası kurduğumuz benim laptopla yararlandığım wireless ağımız var.Ağdaki modem Cnet Kablosuz Router ve üzerindeki anten 2dbi.Bu sistemde ben ağı 2 çubuk anca görebiliyorum.Arada anormal sinyal zayıflamaları nedeniyle 1 çubuk hatta bağlantı kopmalarını da bolca yaşıyorum.Kısacası pek performanslı olmuyor bu ağ benim için.Fark eder mi acaba diyerek modemin yerini değiştirmek istedik ama münkün olmadı.Sonuç olarak bu bilgiler ışığında sorum şudur ki biz bu wireless sinyal kalitesini hangi yollardan nasıl arttırabiliriz?.Modemin üstündeki anteni 8-10dbi lik bir antenle mi değiştirsek bir fark yaratır mı? Yoksa sinyali alamayan ben olduğumdan benim laptopa usb wireless stick alıp onu 8-10dbi'lik antenle desteklemem işe yarar mı? Google bana bilgi olarak hep el yapımı anten sayfalarını çıkartıyor ki yazlıkta benim el yapımı anten işine girişmem zor.Kablosuz ağ üstatlarının önerilerine ihtiyacım var.Teşekkürler.
1

mobil görünümden çık