Bir İnternet Sitesinden Basit Bir Formül Çekme - Excel ya da başka bir yön

gunlerin kopegi #1575079 
Selam Lidyalılar,

Bir internet sitesinden basit bir formül çekmek istiyorum.

Bu formülü de mümlünse excel’e aktarmak istiyorum. Nasıl yapılır bilen var mıdır acaba?

Site:

flextile.net

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Excel Takvim Sorunu

gunlerin kopegi #1566970 
Selam Lidyalilar,

Excelde takvim hazirladim ancak. Takvimde yer alan notlar tarihi degistirdigimde sabit kaliyor. Ornegin 2024 Mart ayinin 3unde yer alan not tarihi Ocak 2024e getirdigimde Ocak ayinin 7 sinde gozukuyor. Yani ayni hucrede kaliyor.

Bu notlari nasil tek bir gune sabitleyecegim (yani 2024 Mart 3u icin yazilan not tarih degistiginde o hucreden silinsin yerine hangi gun o hucreye denk geliyorsa o gunun notlari gozuksun. Tam anlatabildim mi emin degilim. Bu konuda yardimlariniza muhtacim benim tacim gitme sana muhtacim.

Konu dosya: dosya.co
(1) 

1500 dönümlük bir arazi, üzerindeki ağaçlar ve sair olaylar

gunlerin kopegi #1445166 
Sevgili Pontuslular,

Devlet güvenlik gerekçesi ile ailemizden kimsenin neredeyse hiç ilgilenmediği arazimizin -1500 dönüm- üzerindeki ağaçları kesmemizi istiyor. Ağaçların bir çoğu meşe ağacı. Neredeyse 2 şer 3 er metre arayla dizili ağaçlar. Büyük büyük büyük dedemin o kuru toprakları canlandırmak için diktirdiğini biliyoruz. Devlet istersek bu kesim işini kendisinin de yapabileceğini sölüyorö dolayısyla uğrayacağımız zarar dolayısıyla teklif edilen bir miktar var. Bu teklifin -malesef- adil olup olmadığından nasıl emin olabiliriz. Bir bilen varsa bilgilenmek isterim. Teşekkürler.
(1) 

İnternet sitesinden veri çekmek

gunlerin kopegi #1416325 
Selam duyuru,

Bir internet sitesinden siteye giren herkese açık olan rakamsal verileri çekmek istiyorum. Kendim nasıl yapabilirim? Yapabilecek birileri varsa bu aynı zamanda bir ilandır. Mesaj atın.
(3) 

Yurtdışından gelen telefon imei kaydı ile ilgili

gunlerin kopegi #1316282 
Selam ahali,

Bu sene 2 Mayıs’ta Türkiye’ye giriş yaptım. Yurt dışından valideye getirdiğim telefonu da kaydettirmek için 170 lira gerekli kuruma yatırdım. Ancak bu yetmiyormuş bir de e devletten kayıt ettirmek gerekiyormuş. O yüzden validenin telefon kapandı. Ben de şu anda yurtdışındayım. Bu telefonu kayıt ettirmenin bir yolu var mıdır? Gerekirse posta yoluyla ulaşabileceğim bir adres ya da telefon numarası. Teşekkürler.
(4) 

Yurtdışından Türkiye Bankalarından Hesap Açtırmak Mümkün Müdür?

gunlerin kopegi #1249815 
Selamlar. Yurtdışında yaşayan biri hiç bankaya gitmeden online işlemler yoluyla Türkiye’deki herhangi bir bankadan Amerikan Doları veya Türk Lirası hesabı açabilir mi?
(1) 

Wordpress İndirim Kuponu

gunlerin kopegi #1244700 
Wordpress.com sitesinden yıllık abonelik alacağım. Elimde Wordpress indirim kuponu olan var mı dostlar?
(4) 

ASP Tabanli internet sayfasinda otomatik sayfa yenileme

gunlerin kopegi #1150359 
Selam sozluk. ASP tabanli bir sayfada otomatik sayfa yenileme ozelligini nasil kaldiririz? Cok super kod bilgim yok. Coding for dummies seviyesinde anlatirsaniz cok makbule gecer.

Tesekkurler.
(1) 

Ibookstaki kitaplarin bir anda yok olmasi - kafayi yeme durumu

gunlerin kopegi #1099196 
Selam duyuru. Eski Iphone 6'i teknik bir ariza dolayisiyla yeniledim. Yenilemeden once de itunes'tan back-up yaptim. Simdi telefonu yeniden kurdugumda ibooksta bir tane bile kitap gozukmuyor. Kafayi yemek uzereyim. Onlarca kitabim yalan olmasin. Lutfen biri, ya bak aslinda o kitaplar silinmedi su hemen yan klasorun icinde desin. Simdiden sagolun.
(6) 

Enerji bir şekilde tükenir mi?

gunlerin kopegi #1041233 
Enerji tükenir mi?

Adonis okurken aklıma şu soru takıldı.

Bir birim enerjiden başka enerji türden tam olarak iki birim enerji üretmek mümkün müdür?

Yani A enerjisinden yine 2B enerjisi üretmek mümkün müdür? Yoksa A enerjisi herhangi bir tepkimeye maruz kaldığı zaman (ikiye bölündüğü ya da başka bir enerji türüne dönüştüğü sırada) mutlak suretle kendi asıl büyüklüğünün (artmak ya da azalmak şeklinde) dışına mı çıkar? Matematikteki gibi A=2B olabilir mi? Yoksa her halükarda bir kayıp var mıdır?

Eğer A=2B asla mümkün değilse. Yani A enerjisini sadece ikiye böldüğümüzü varsayarsak ve ortaya A = 2B + ( bölünme sırasında harcanan enerji) şeklinde bir denklem mi çıkar?

Evrendeki enerji her zaman "1 birim" midir?
(1) 

Vekalet ile Pasaport Yenileme / Uzatma

gunlerin kopegi #1032458 
Selam Sozluk.

Yurtdisinda yasiyorum - en yakin Turkiye Konsoloslugu 4300 km uzakta. Suresi gecen pasaportumu yenilemem icin sahsen basvuru yapmam gerekiyormus. Konu hakkinda bilgisi olanlara bir sorum olacak: Pasaportumu Turkiye`ye gondersem ve Abime vekalet versem yerime pasaportumu uzatabilir mi?

Tesekkurler.
(2) 

şöfor için kazasızlık raporu

gunlerin kopegi #948465 
selam sözlük. yaşadığım ülkede araç sigortası yaptırırken türkiye'de herhangi bir kaza yapmadığıma dair bir rapor - belge alırsam %40'a kadar kasko indirimi alıyorum. sorum şu: herhangi bir araba kazasına karışmadığıma dair bir raporu nereden ve nasıl alabilrim?

şimdiden teşekkürler.
(1) 

yaşlı anneme yardımcı olacak bir temizlikçi

gunlerin kopegi #860730 
selam duyuru. çamlıca'da oturan aileme (anne - baba) haftada 1 ya da 2 gün ev temizliği ve yemek yapma konusunda yardımcı olabilecek yardımcı bir hanım arıyoruz. pazartesi ve perşembe günleri ideal günler. var mıdır tanıdığınız bildiğiniz ya da önerebileceğiniz biri?

Teşekkür ederim.
(1) 

Bugün kuyumcular açık mı?

gunlerin kopegi #844448 
Selam. Bugün İstanbul'da kuyumcular açık mı? Kapalıçarşı'daki ya da diğer semt kuyumcuları?
(1) 

Bir yarışma programı hazırladım - nereye göndermeliyim?

gunlerin kopegi #705697 
Selam duyuru.

Televizyonda yayınlanmak üzere

Programın Adı, Türü, Konusu, Amacı, Hedef Kitle, Yayın Dönemi, Yayın Saati, Yayın Süresi, Yayın Periyodu, Bölüm Sayısı, Programın Formatı, Yapım Özellikleri ve bütçe bilgileri dahil tüm detayları ile bir yarışma programı hazırladım. Iki yapım şirketine -Türkiye'de yaşamadığım için- e-posta gönderdim ancak programı kendi adıma henüz tasdiklemedğim için gönderdiğim posta genel içerikliydi ve sanırım bu yüzden de fazla dikkate alınıp cevaplanmadı.

Şimdi size sorum şu:

Bu koşullar altında bu yarışma programı formatının bir televizyon yapımcısı tarafından okunmasını nasıl sağlayabilirim? Televizyon sektöründe çalışan ve bu konuda bana yardımcı olabileceğini düşünen kullanıcılar mesaj yoluyla bana ulaşabilir mi?

Footnote: hazırladığım bu yarışma "whehhe çok eylenceli olacak yae" ayarında kesinlikle değildir. Her ne kadar bu konuda profesyonel deneyim sahibi olmasam da yarışmayı yukarıda belirttiğim üzere tüm detayları ile hazırlamaya çalıştım. Bu notu yazma sebebim zamanınızı boşa harcadığınızı düşünmenizi istemeyişimdendir.

Şimdiden zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
(2) 

biyologlar/doktorlar bunu bilir mi ki?

gunlerin kopegi #675626 
At what two sites are oxygen and carbon dioxide exchanged during aerobic exercise?
a) Liver and lungs
b) Tissue cells and heart
c) alveoli and muscle cells CORRECT
d) arteries and veins

cevap?

tisikkirler.
(4) 

Bir bodycinin kıtalararası uçuş sorusu

gunlerin kopegi #558042 
Selam duyuru. Kısmetse Mart ayının 13'ünde Seattle'dan Amsterdam'a uçacağım. Biletimi Seattle- istanbul aldım ama Amsterdam'dan sonra istanbul uçağına binmeyip Amsterdam'da bir iki gün gezmek istiyorum. Şimdi sorularım şunlar. Ardından sözlükten öyle bir cengâver ya da zeyna cikarsa bir de dileğim olacak.

Soru: gelirken yanımda yaklaşık 15 kutu sporcu gıdası olacak. 3 kutu 5lbs protein tozu, B100, B12, C vitamini, ZMA, Spor oncesi ve sonrası içecekleri, creatin.... Yani bayağı bir olacak. Sizce bu malzemelerle gümrükte sorun çıkma ihtimali nedir? Ürünlerin hepsi kapalı ve faturalarî beraberimde olacak.

Soru: Hollanda'da bir sure kalmak istediğim için Hollanda'dan istanbula olacak olan aktarmaya binmeyecegim. Bavullarımi istanbul uçağına transfer edilmeden once Amsterdam' da teslim alabilir miyim?

Rica: Hollanda'dan sonra İsveç'e gecip, 1 hafta kadar sonra da Mart'ın 20 si gibi abimin düğünü için İstanbul'a gelecegim. Ancak bu sirada o koca bavulu yanimda gezdirmek istemiyorum. Benim ricam duyuruyu okuyan, iyi niyetli olan ve iyi niyetimden çekincesi olmayan bir havaalanı çalışanı benim ağzına kadar sadece sporcu besinleri ve kıyafetle dolu olacak bavulumu o doner turnikelerden alıp kapıda bekleyecek olan aileme teslim edebilir mi? İyiliğiniz karşılıksız kalmaz. Hatta
burdan hediye getiririm bak :)

Teşekkür ederim.
(5) 

Bu metin kime ait?

gunlerin kopegi #483858 
Soru baslikta,

Bundan bir sonraki aşamaya kendi özgür iradesiyle karar vermeye çalışan, işin kötü yanı genellikle bunu başardığını sanan, yanılan, yanılgılarıyla panikleyip yorulan ama yılmayan, ele geçen ilk fırsatta tüm bu kısır döngüyü yenilemek için çabalayan ve her nasıl mümkün olabiliyorsa, bir önceki yenilgiyi unutarak her seferinde bu kez başaracağına inanan garip yaratıklarsınız. Sevmeden önce düşünürsünüz siz; sevişmeden önce düşünürsünüz, canınız ölmek ister, ölmeden önce düşünürsünüz; hiç istemediğiniz kadar içmek, geçici bir sarhoşluğun çalkantılı sularında sanrılarla dolu bir boğulma anını istersiniz ama ne büyük bir lanettir ki bu, yine düşünürsünüz, ana uyum sağlamak istersiniz, düşünürsünüz... Düşünmek tartmaktır, düşünmek caymaya meyyal olmaktır, bilirsiniz; bilirsiniz bunu ama yine de bırakmazsınız ki bu dünya bu düzen tek başına, kendiliğinden dönsün; karışmak, karışarak en azından kendi hayatınızın tanrısı olmak istersiniz siz hep... Sizden izin almadan akan o saatlerin, günleri ayları, asırları oluşturduğunda aldırmadan ve hatta bunu neredeyse şehvetle görmezden gelerek sarılırsınız hayatınıza; kendinizi engellersiniz, kendinize izinler verirsiniz siz... Peki ama ne için?`
(1) 

Almanya Transit Vize Sorusu

gunlerin kopegi #465530 
Selam Duyuru.

Kanada vatandaşıyim. Pasaportum gelmeden Türkiye'ye geldim. Ancak pasaportum adresime gonderilmis. Yani üzerimde sadece permanent residence(oturum) kartım var. İki hafta icinde Kanada'ya geri dönmeyi planlıyorum. Uçuşumu da Almanya (Frankfurt havaalanı) üzerinden gerçekleştirmeyi planlıyorum. Dolayisyla aktarma sırasında bagajimi almak için pasaport kontrolünden gececeğim. Herhangi bir vize almama gerek var mı?

Teşekkürler.
(2) 

iPhone4 iOS 5.1 unlock

gunlerin kopegi #434441 
Selam. Türkiye de kullanmak üzere telefonumu Türkiye'deki sim kartlara uyumlu hale getirmek istiyorum.

Bunun için jailbreak ki telefona önce Ultrasnow fixer 5.1 i yükledim. Sonra da Ultrasnow U ama hala sim Card locked diyor.

Telefonumu nasıl unlockedhale getirebilirim? Teşekkürler.
(4) 

Microsoft Word sorunu

gunlerin kopegi #343186 
Selam. Ayni isimdeki bir word dosyasinin uzerine bir baska word dosyasini kopyaladim. Evet salaklik da zaman zaman hobilerim arasinda. Dosyanin adini, yerini, bu salakligi yaptigim zamani ve saclarimin yavas yavas dokulmeye basladigini biliyorum. Bu dosyayi kurtarmak geri getirmek icin ne yapabilirim? Hepinizi seviyorum.
(2) 

Yurtdışında az kargo ücreti ödeyerek Türkçe kitap temin etme, ama nasıl?

gunlerin kopegi #302524 
Selam. Kanada"da yasayan bir canlı olarak Türkçe kitap edinme konusunda bayağı bir sıkıntı yaşıyorum. Ne zaman bir eş dost tanıdık Türkiye"den Kanada'ya gelir anca o şekilde 2-3 kitap getirtebiliyorum. ama ben istiyorum ki boyle 10 tane kitap birden alayım.

idefix ve kitap yurdunda kargo fiyatları -dogal olarak- ucuk. yurt dışında türkçe kitap temin etmenin daha ucuz bir yolu var mıdır? saygılar. teşekkürler.
(2) 

4 yasindaki yegene altin kupe almaca. Ama nasil?

gunlerin kopegi #240565 
Selam duyuru. Turkiyede yasayan yegenime dogum gunu vesilesi ile altin kupe almak istiyorum. Ama hangi akli basinda` altin satis yapan siteyi denediysem yurt disi kartlarina kapali olduklari mesajini aliyorum. Var midir yurtdisi kredi karti servislerine de acik bildiginiz bir site?

Tesekkurler.
1

mobil görünümden çık