(25) 

2024 yilinda su entry'nin debe'ye girmesi cok ilginc degil mi?

bohr atom modeli #1589209 
eksisozluk.com

insanlar artik boyle seyleri asar diye beklerken bu entry'nin girilmesi, hadi munferit diyelim eksi sozluk gibi bir yerde en begenilen entry'lerden biri olmasi falan.

buralar harbiden karsi cinsle dogru duzgun iletisim kuramamis on binlerce insanin bulustugu yer olmus galiba. eksi duyuru eskiden beri boyleydi de sozlukteki ortalamanin da bu hale gelmesi cok sasirtici degil mi?
(2) 

budapeste'de ne yenmeli?

bohr atom modeli #1589057 
selam! 10-15 gun sonra birkac gun budapeste'de olacagim. burada yemeden donme denebilecek bir sey var mi, yoksa kafama gore mi takilayim?

bunun disindaki turist dostu onerilere de acigim. simdiden tesekkurler!
(9) 

prag'da ne yenmeli?

bohr atom modeli #1581963 
selam! 10 gun sonra birkac gun prag'da olacagim. burada yemeden donme denebilecek bir sey var mi, yoksa kafama gore mi takilayim?

bunun disindaki turist dostu onerilere de acigim. simdiden tesekkurler!
(13) 

her ay kenarda 40 bin lira kalsa ne yapardiniz?

bohr atom modeli #1577350 
birincil derecede ihtiyaclariniz icin (kira yeme icme gezme araba) kullanmaniza gerek olmayan bu aylik miktari nasil degerlendirirdiniz?

gorusleriniz icin simdiden tesekkurler.
(2) 

yurtdisindan turkiye'deki aileye market alisverisi vs.

bohr atom modeli #1575212 
yabanci kredi karti ya da paypal gibi bir yontem ile boyle bir sey mumkun mu?
(3) 

istifa dilekcesi yazdim, zarfin uzerine letter of resignation mi?

bohr atom modeli #1574378 
yazmaliyim?

ne yazilir buna bilen var mi? yurtdisinda ilk defa istifa ediyorum da.

hepinize sevgiler.
(3) 

fenerbahçe şükrü saraçoğlu stadyumu

bohr atom modeli #1569038 
merhaba, yıllar sonra maça gitmek istiyorum. aslında babamı götürmek istiyorum biraz da. 22'sindeki hatay maçı için bilet bakıyordum.

birinden buldum ama kale arkasında yan yana bulamam karışık oturuyor herkes dedi.
eskiden öyleydi ama şimdi de dediği gibi mi gerçekten? alsak yan yana izleyebiliriz değil mi?

yanıtlar için teşekkürler şimdiden.
(5) 

iş ararken görüşme ayarlayan şirketin şu hatasına nasıl yanıt verirdiniz?

bohr atom modeli #1568760 
merhaba.

almanya'da yaşayan bir mühendisim ve bu sıralar yeni bir iş bakıyorum. yarın için bir şirketle bir görüşme ayarlamıştık ve bunun için şu an çalıştığım yerden izin aldım.

tam son gün öğleden sonra bana yönetici sekreterinden "sistemde oluşan bir bug dolayısıyla cv'niz ile ilgili yanlış bir bilgi gelmiş o yüzden yarınki görüşmeyi iptal etmek zorundayız" diye bir mail geldi.

haliyle sinirlendim. siz bu durumda tamamdır teşekkürler deyip geçer miydiniz yoksa bir iğneleme yapar mıydınız?
(1) 

chat botlar

bohr atom modeli #1567015 
selam, bir arkadaşımın android telefonunda bir uygulama var. böyle chatgpt bağlantılı sanırım ama bir diyalog yürütülebiliyor. sadece yazı değil konuşarak da. hatta belli bir konu üzerinde konuşturuyor değişik sorular falan soruyor, diyalog çok doğaçlama başka yönlere falan ilerliyor. dil öğrenmek ya da geliştirmek için çok faydalı buldum.

çok hoşuma gitti. bunun apple store'da olanı var mı bildiğiniz? özellikle almanca opsiyonu olması tercih sebebi.
(1) 

ispanya'dan anlayanlar bakabilir mi?

bohr atom modeli #1560105 
yakında lizbon'a gideceğim. italyan bir arkadaşım var sürekli çağırıyor. oradan da madrid'e geçeyim diyorum.

madrid'de 2-3 gün kalmak mı mantıklı, yoksa 1-2 gün kalıp valencia'yı da görüp oradan dönmek mi mantıklı sizce?

hızlı tren 1-2 saat sürüyormuş.

ikinci bir opsiyon da sevilla. oranın da epey güzel olduğunu duymuştum.
(6) 

izmir adnan menderes havalimanı'ndan kuşadası'na

bohr atom modeli #1559748 
merhaba,

ailem yeni taşındığı için yurtdışından uçakla izmir'e ilk defa gideceğim. havalimanından çıkmadan direkt havaş falan gibi bir şey var mı kuşadası'na? ve mümkünse bilet fiyatını da yazabilir misiniz? 100 tl gibi bir şey var ama yeter mi bilmiyorum.

şimdiden teşekkürler.
(9) 

alkol alınan gecenin sabahı erken uyanma problemi

bohr atom modeli #1555214 
merhaba sevgili dionysos'lar.

akşam alkolü biraz fazla kaçırınca 4'te uyanma sorunuma nasıl bir çözüm bulabilirim bilen var mı?

sonrasında 2 saat boyunca yatakta dönüyorum belki şanslıysam sonra yeniden uyuyorum. bu ne yav? gölge oyunu'ndaki uyuyamayan teyzeye döndüm.
(6) 

audi MMI ve içimdeki varoş

bohr atom modeli #1553965 
selam. bu arabalarda navigasyon için ille de audi'ye para mı ödememiz gerekiyor? içimde bir şeyler sd karta bi şey indirsek ve onu arabaya taksak olur sanki diyor.

apple carplay için de o kadar parayı veresim gelmedi.
(24) 

müteahhitlerin ne suçu var?

bohr atom modeli #1549729 
imzayı atan mühendisin yükümlülüğünde değil mi bu binaların sağlamlığı? ben müteahhiti yatırımcı olarak düşünmüştüm hep. yanlış mı düşünüyorum?
(2) 

başarılı insan tanımı nedir?

bohr atom modeli #1548016 
toplum tarafından saygı görülen bir şeyler yapmış olmak mı, yoksa ne yapılıyor olursa olsun iyi şekilde sonlandırmak mı? soruyu soruş şeklimden ikinci şık gibi geliyor olabilir ama objektif değerlendirirseniz sevinirim.

mesela işini iyi yapan bir çöpçü düşünelim, atıyorum yerleri süpürme işlemini yarı zamanda bitirip bir de üstüne çöpleri topluyor ve buna mukabil maaşı diğer çöpçülerden %40 oranında fazla. bu çöpçü toplumda başarılı bir insan olarak görülür mü?

yoksa bazı statüsü yüksek şeyler mi yapmış olmak gerekir? misal aile şirketinin ceosusunuz, ya da uçak pilotusunuz ama parasını aileniz karşıladı falan filan.

belli sınırlar çizmek zor tabii ama toplumdaki algısı ne bunun?
(6) 

bu insanlar spor salonunda neden eldiven takmıyor?

bohr atom modeli #1547780 
yav yeri geliyor el başına 50-100 kilogram ağırlık düşüyor. ben spor salonunda eldiven takan %10'un arasındayım. bakıyorum kimsede yok. nasır tutmuyor mu o eller?

eldivenin bir dezavantajı olduğu için mi takılmıyor yoksa erkek adam eldiven takmaz mı?
(5) 

ilkokul öğrencilerine öğretilen çocuk şarkıları eskisi gibi mi?

bohr atom modeli #1546199 
duşta öyle aklıma geldi twinkle twinkle little star... dedim gerisi gelmedi. sonra kollarında yaşarken diye devam ederek yaşasın okulumuz adlı güzide eseri icra ettim.

akabinde ne tatlı şarkıymış acaba şimdi de çocuklara öğretiliyor mu diye düşündüm. zira geçenlerde bir noel marketinde alman noel şarkısı "o tannenbaum" söylenirken 5 yaşındaki çocuklar da 80 yaşındaki teyzeler de eşlik ediyordu. mesela 9 aylık adlı oyunun 90'larda henüz internet olmamasına rağmen tüm ülkede aynı kurallarla oynanabilmiş olması beni hep büyülemiştir ama bu başka bir başlığın konusu. yine de ana tema sözlü kültür aktarımı.

90'larda bize öğretilen şarkılar -belki 70'lerde ana-babalarımıza da- halen öğretilmeye devam ediyor mu, yoksa bunların yerini kırmızı balık falan gibi şeyler mi aldı?
(4) 

Audi A5 soft-top sorunsalı

bohr atom modeli #1541389 
selam.

epeydir bu araba hoşuma gidiyor. aslında cabrio olanı hoşuma gidiyor ama soft-top olduğu için "garajınız yoksa almayın!!!!" falan diyorlar. coupe'si de güzel aslında o yüzden çok fark etmez ama soft-top neden bu kadar dezavantajlı? herhangi bir soft-top cabrio kullanmış olan var mı?

tecrübesi olanlardan yorumlarını esirgememesini diliyor ve esen kalınız diyorum.
(7) 

french press için çekirdek kahve daha mı lezzetli?

bohr atom modeli #1527579 
yıllardır çekilmiş olarak yarım kiloluk alıyorum. kendim hiç öğütüp demlemedim. öğütücü ve çekirdek kahve alıp denemeye değer mi? kahveden anlayan arkadaşlar yanıtlarsa çok süper olur çünkü biliyorum çok deneyimli olmayınca ufak farklar anlaşılmayabiliyor.

yanıtlar için teşekkürler.
(1) 

laptop ekranımın kenarları beyazlaşıyor

bohr atom modeli #1526950 
ekran bir süredir gitmiş durumda, hata kodu da verdi ve lcd failure diyor. ekran hiç açılmazken kapağını eğdiğimde açılıyordu şimdi o da çok olmuyor. bilgisayarı kapatamıyorum ekran açılmayacak diye. böyle eğerek açıldığında bir süre kenarlar beyazlaşıyor. sonra ısındıkça mı artık neyse geri geliyor tüm renkler.

velhasıl ben bir ekran alıp evde kendim değiştireceğim ama problemin ekranın kablosunda olma ihtimali var mı merak ediyorum. bunu önceden deneyimleyen var mı?

şimdiden teşekürler.
(6) 

fransa'da şunu yemeden dönme diyebileceğiniz neler vardır?

bohr atom modeli #1524354 
selam. kişisel deneyimlerinizi merak ediyorum. şimdiden teşekkürler.
(5) 

türkiye isveç ve nato

bohr atom modeli #1523566 
sorum isveç'in neden erdoğan'ın bahsettiği terör organizasyonlarına yardım ediyor oluşuyla alakalı. bundan ne tür bir çıkarları var?
(3) 

lacivert (ceket + pantolon) + siyah (kemer + ayakkabı) + beyaz tişört

bohr atom modeli #1522763 
bu denklemin gideri var mı? gidip kemer almaya üşeniyorum da biraz.
(21) 

kuzen ve borç problemi

bohr atom modeli #1522531 
merhaba, kuzenimle kavga ettik ve farklı görüşler almak için olayı anlatıp sormak istiyorum. şimdiden teşekkürler.

ben almanya'da yaşıyorum, 4 yaş ufak kuzenim(26) ben istanbul'a ziyarete gelmeden bana

"bohr abi arabanın hoparlörü problem yapıyor ama burdan alırsam pahalıya geliyor oradan ikinci el buldum alıp getirir misin, ben sana gelince parasını vereceğim"

dedi. 25 euro tuttu. sonra istanbul'a gittim verdim, yine "ben sana veririm" dedi. dedim ki tamam o zaman anneme verirsin.

aradan 2-3 ay falan geçti, ben anneme söyledim, bana bir şey vermedi dedi. ben bu noktada enayi yerine konduğumu düşündüm, para ciddi olarak umrumda bile değildi (ki aslında 400 lira da az para değil). sonra buna yazdım. bana verdiği yanıt şuydu:

"sen onu hediye edersin diye düşünmüştüm". sonra ben "hediye alsaydım zaten söylerdim ama sen vereceğim demiştin" dediğimde "sen hediye alsaydın da parasını isterdin demek ki" gibi bir yanıt verdi.

sonra "ben sana abd'den x getirdiğimde parasını mı istedim" diye sordum ve o da "ben de seni havalimanından aldım benzin harcadım onu söylüyor muyum" diye çıkıştı. (mesafe maltepe-sabiha gökçen arası bu arada)

sonra diğer kuzenim gelip "25 euro için kavga etmeyin parayı ben veririm" gibi bir şey söyledi. kafayı yiyeceğim çünkü kendisine birkaç yıl önce 50 dolara yakın borç verdim ve adam bunca zaman konusunu bile açmadı gelmiş bana 25 euro verip kuzenimle aramı yapacak :D

neyse, ben bu asalakla iletişimi kestim fakat diğer kuzenimin olayı para sanması beni acaba dışarıdan öyle mi görünüyor diye bir şüpheye düşürdü. yanlış bir şey mi yaptım ben?

edit: kuzenimi tanıtayım biraz daha açık olsun. her sene iphone değiştirir, emekli babasına ödetir. sizi gezdireceğim diye zar zor araba aldırır, teyzesine bile götürmez. 300-400 liralık boxer alacak kadar lüks yaşar ama eve yemek söyleyip kız arkadaşına ödetir. sıfır abartı.
(6) 

coca cola ve çevre

bohr atom modeli #1522283 
merhaba. birkaç soru sormak istiyorum.

1- sizce coca cola ürettiği plastik şişelerin çevreyi kirletmesinden sorumlu mudur?

2- coca cola mevcut üretimini sadece cam şişeden karşılayabilir mi?

3- coca cola'nın çevreye zararı diğer büyük şirketlere kıyasla hangi noktadadır?

yanıtlar için teşekkürler.
(3) 

linkedin sorusu

bohr atom modeli #1522233 
merhaba,

linkedin'de önemli pozisyonlardaki insanlarla bağlantı kurmak için onları takip mi etmemiz lazım yoksa direkt arkadaşlık isteği gibi olan şeyden mi yolluyorsunuz?

ben öyle yolladım adam profilime baktı ama kabul etmedi galiba, bağlantılarımın arasına girmedi. denyoluk mu ettim?
(3) 

laptop'ım ağır işlerde ısınınca kasmaya başlıyor

bohr atom modeli #1520743 
tam 6 yıl oldu alalı. içini söküp temizlemiştim geçen yıl. termal macunu mu yenilemek gerekir?
(4) 

sinüziti olanlar bir bakar mısınız

bohr atom modeli #1520575 
artık her soğuk algınlığında bir hafta hayattan kopuyorum. özellikle pik yaptığı 3-4 gün yaşama sevincim kalmıyor resmen.

şu çift yastıkla yatma muhabbeti biraz yardımcı oldu aslında. siz ne yapıyorsunuz? antibiyotik falan mı almalıyım bir dahakine, yoksa şu deniz suyu falan işe yarar mı? ya da spreyler...

help...
(2) 

türkiye'de makine mühendisliği yüksek lisansı yapanlar

bohr atom modeli #1517277 
genellikle kaç ortalamayla bitiriyor? -çok genel oldu ama- bilginiz dahilinde üniversitelerden bireysel örnekler de verebilirsiniz.

yanıtlar için teşekkürler.
(8) 

koşu ve kalori sorunsalı

bohr atom modeli #1517243 
saatte 12 kilometre ile koşup nefes nefese kalarak 200 kalori yakmak ile 8 kilometreyle koşup rahat rahat 200 kalori yakmak arasında zaman dışında ne fark var acaba?

yanıtlar için teşekkürler.
(3) 

bir kemal sunal filmi, bilen var mı?

bohr atom modeli #1516329 
çocukluğumdan hayal meyal hatırlıyorum. bir fabrikanın atık suları denize mi ne karışıyor, kemal sunal çocukları görüyor sahilde mi neydi. o an sinirleniyor falan.

böyle bir film var mı?
(2) 

sözlük iki üç haftadır yavaşladı mı? (laptop)

bohr atom modeli #1516101 
her zaman en hızlı sitelerden biri olmasına rağmen tıklıyorum bazı şeyler açılmıyor falan. yeniliyorum ancak favori şükela kısmı öyle çıkıyor. bazen üç kere yenilemem gerekiyor düzgün açılması için.

başka tarayıcıda da aynısı oluyor, böyle bir sorunu olan var mı?
(15) 

90'larda orta boy kutu meyve suyu vardı hatırlayan var mı?

bohr atom modeli #1512276 
şimdi ufak kutular biraz daha genişçeydi, şimdiki gibi uzun değil. bir ya da birden fazla markanın büyükle küçük boy arası boyda kutu meyve suları vardı pipetli.

bunu net hatırlıyorum da şuraya geleceğim.

şu hangi markaydı: beyaz üstüne yeşil çizgili meyve suyu kutusu ama sade bir tasarım. şeftalili mi neydi, yanılmıyorsam mavi çizgili vardı vişne ya da kayısı aynı markanın.

meyöz müydü tamek miydi hatırlayamadım internette de fotoğrafı hiç yok. kafamdan uydurmuyorum di mi ben bunları?
(6) 

chrome'da renklerin karışması?

bohr atom modeli #1511871 
şöyle bir şey oldu twitter profil resmim (resim yoktu normalde). başka sitelerde de bazı resimlerin renkleri karışıyor. neden olabilir?
(3) 

mor ve ötesi'nin albümünü niye dinleyemiyorum? [spotify]

bohr atom modeli #1510798 
sadece iki şarkısı görünüyor, diğerlerine tıklanmıyor. yurtdışından erişim olmaması gibi bir şey olabiliyor mu?
(3) 

kefir içilmeli mi?

bohr atom modeli #1510785 
yahu geçen markette indirime girmiş frambuazlı kefir. hiçbir fikrim yoktu tadı mükemmelmiş bunun. bildiğin meyveli yoğurt gibi.

ben bunu alır her gün tüketirim. bu über faydalı bir şey mi? en fazla kadar içmek lazım?
(2) 

python bilen arkadaşlar bir bakar mısınız?

bohr atom modeli #1508948 
bir database var, buna okulun vpn'i üzerinden bağlanıyoruz.

bu database şu: ite.lde.rub.de

sonra bunun içinde ite.lde.rub.de diye bir kısım var. burada makineler var.

bunu listelediğimde şu çıkıyor:

Welcome to the ITE IoT-Server!
{'count': 100, 'rows': [{'id': 1, 'model': 3, 'age': 18}, {'id': 2, 'model': 4, 'age': 7}, {'id': 3, 'model': 3, 'age': 8}, {'id': 4, 'model': 3, 'age': 7}, {'id': 5, 'model': 3, 'age': 2}, {'id': 6, 'model': 3, 'age': 7}, {'id': 7, 'model': 3, 'age': 20}, {'id': 8, 'model': 3, 'age': 16}, {'id': 9, 'model': 4, 'age': 7}, {'id': 10, 'model': 3, 'age': 10}, {'id': 11, 'model': 2, 'age': 6}, {'id': 12, 'model': 3, 'age': 9}


böyle 100 adet makine.

şimdi ben bunu jupyter kullanarak matplotlib ve numpy ile şöyle bir grafiğe dökmeliyim ibb.co

url_machines = "ite.lde.rub.de"
r= requests.get(url_machines)
print(r.json())

şu kodla listeye ulaşabiliyorum ama grafiği çizmek için nasıl ilerleyebilirim hiçbir fikrim yok. daha doğrusu model tipini bu listeden nasıl çekip değişken olarak grafiğe ekleyebilirim onu bilmiyorum. saçma sapan bir pdf vermişler bi haltı açıkladığı da yok.

aslında basit olduğunu düşünüyorum ama hiç benim alanım olmadığı için bilemedim. yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum.
(4) 

SQL bilen var mı? basit bir şey

bohr atom modeli #1504849 
Merhaba, bir listede bir değeri şöyle değiştiriyorum:

Update Artikel SET
Lifecycle = 2
Where Lifecycle = 1

sonra veritabanında değişiyor bu ama bu koda select ekleyerek çağırmak istiyorum ama hep hata alıyorum. nasıl yapabilirim bunu? yaptığım şey şu:

Select Artikel.Seriennummer, Artikel.Bezeichnung, Artikel.Lifecycle from Artikel
Update Artikel SET
Lifecycle = 2
Where Lifecycle = 1


beklentim tek kodla Lifecycle'ın 2 olması ve bu yeni listeyi çağırmak.
(3) 

sevgili biberim justine'i nasıl koruyup kollayabilirim? [capsli]

bohr atom modeli #1493392 
merhaba paprika severler derneğinin güzide üyeleri.

çekirdekten ektiğim dolmalık biber (büyük olanlardan) son iki günde tatlı bir çıkış gösterdi fakat ben bunu ne sıklıkta sulamalıyım, ya da güneşin altında çok bıraksam iyi mi kötü mü olur hiç bilmiyorum.

bir de ekerken biri çıkmaz belki diye iki çekirdek atmıştım ikisi de çıkmış. bunlar ileride birbirlerini sönümlerler mi? benim saksı bayağı küçük çünkü.

dolmalık biber dünyasına vereceğiniz ulvi katkıya istinaden size karşı şimdiden müteşekkirim. esenlikler.
(5) 

cam şişedeki yosun kokusu

bohr atom modeli #1489852 
merhaba, su içmek için cam şişe kullanıyorum (1,5 litre) ama dibine yaklaştıkça bir yosun kokusu peydah oluyor. sabunla çalkalasam bile gitmiyor bir türlü. buna ne yapılır?
(2) 

bi film vardı

bohr atom modeli #1489732 
doctors without borders ile alakalıydı yanılmıyorsam aklıma gelmedi bi türlü. izleyen var mı?

bi adamın bu harekete öncülük etmesini anlatıyordu galiba.
(2) 

mimari akımları öğrenmek için kitap önerisi?

bohr atom modeli #1489476 
merhaba, avrupa şehirlerini gezerken gördüğüm binaların süslemelerinden ya da yapılarından ne döneme ya da hangi akıma ait olduklarını o binayı wikipedia'da aratmadan az çok tahmin edebilmek istiyorum. (ki aslında gotik olanları tahmin etmeye başladım ama belli bir sınıflandırma dayanağım yok)

bununla ilgili yerli ya da yabancı dilde bir öneriniz var mı? şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

bir başlık vardı ya

bohr atom modeli #1488819 
sözlükçülerin en çok ben bilirim dediği şeyler mi neydi... neydi o?

altında bayağı entry vardı ama bi tane buldum o değil.
(2) 

gerçek gurmeler kola hakkında ne düşünüyor?

bohr atom modeli #1488202 
dünyada sudan sonra en çok sevilen içecektir herhalde ama bu içecek gastronomik olarak da çok başarılı bir içecek mi acaba yemek eleştirmenlerine ya da gurmelere göre?
(4) 

bizde henüz kurşunsuz benzin yokken

bohr atom modeli #1487716 
yani 2004'e kadar falan, avrupa'dan falan araçlar geldiğinde kurşunlu benzin onların katalitik konvertörünü mahvetmiyor muydu? bu sorun nasıl aşılıyordu bilen var mı?
(6) 

su saat nasil sizce?

bohr atom modeli #1485408 
www.amazon.de

neredeyse 30 yasindayim. bayagi hosuma gitti. siz ne dusunuyorsunuz?
(5) 

egzoz gazını arabanın içine verip intihar eden ünlü kimdi?

bohr atom modeli #1483896 
merhaba, otomobillerdeki katalitik konvertörlerle ilgili bir sunum yapacağım bunu da araya sıkıştırmak istedim ama isim bir türlü aklıma gelmedi.

bilen var mı?

şimdiden teşekkürler.
(2) 

alman (f) ev arkadaşlarına istanbul'dan hediye sorusu vol. 2

bohr atom modeli #1483743 
merhaba,

iki alman ev arkadaşım var. istanbul'a kısa bir süreliğine geleceğim ve onlara bir şey getirmek istedim.

geçen sene başka ev arkadaşlarım vardı, onlardan birine fındık ezmesi aldım -çok sevdi- ve kızlardan biri için bu jokeri kullanacağım.

diğeri için ne alınabilir? yemelik bir şey olmasa daha iyi sanki.
(3) 

Gg ne anlama geliyor? (kimya)

bohr atom modeli #1483131 
merhaba, almanca bir makalede rastladım şöyle geçiyor:

"Einer Berichterstattung des Umweltbundesamtes [103] zufolge sind 1528 Gg Kohlenmonoxid von den insgesamt 4006 Gg, die im Jahr 2006 in Deutschland emitiert
wurden"

bu Gg ne birimi bir türlü anlayamadım. "1528 Gg Karbonmonoksit" şeklinde geçmiş. google'da aradım maamafih bulamadım.

bilgisi olan varsa müteşekkir olurum.
(9) 

iki kişinin ilk seferde maksimum koşu süresi farkı neye bağlıdır?

bohr atom modeli #1482067 
bir ay önce falan yeniden düzenli koşmaya başladım. ilk çıktığım gün 12-13 dakika ancak koşabildim.

bir arkadaşım da geçen gün ilk defa çıkmış, sigara içmesine ve benden kilolu olmasına rağmen 40 dakika koşmuş.

ben hayatımda hiç sigara içmedim. bunun nedeni ne olabilir?
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık