(3) 

Singapurdan ne getirilir? Neler uygun?

gergedan #1591116 
Haftasonu bir yakınım singapura gidecek. Türkiye’den daha uyguna neler bulabiliriz?

Şimdiden teşekkürler
(3) 

1950 sonrası yakın türkiye tarihi

gergedan #1583286 
Bu konu son zamanlarda oldukça ilgimi çekiyor. Rahmetli Mehmet Ali Birand'ın belgesellerini baştan sona izliyorum ve konu ile ilgili kitap kaynaklarını da okumak istiyorum. 50'ler, 60'lar, 70 ve 80'ler dönemleri ile ilgili önereceğiniz kitaplar var mıdır? Bu dönemlerin öne çıkmış figürleri de olabilir. İsmet İnönü, Adnan Menderes, Talat Aydemir, Kenan Evren, Süleyman Demirel, Turgut Özal vs vs gibi...

Şimdiden teşekkürler :)

Medya eğitimi

gergedan #1576549 
Merhaba, üst düzey şirket yöneticilerine basın ile ilişki, sahnede duruş vs gibi eğitimleri vermesi için yönlendirebileceğiniz biri var mıdır?

Şimdiden teşekkürler
(4) 

Acil teknik yardım

gergedan #1576221 
Merhaba, pdf sunumu büyük ekranda pointer ile geçmenin bir yolu yok mudur? Acil yardıma muhtacım
(1) 

Sahne sunumu

gergedan #1575317 
Merhaba şubat ayı başında şirketimde bir organizasyon gerçekleşecek.
Podyum ve ekran önünde konuşmalar yapılacak.
Bir tanesi araştırma sonuçlarını sunan bir sunum diğerleri tedx konuşması gibi.
Ekranı da ortaya bir büuük ve yanlara iki küçük ekran olarak seçmişler.
Bu konuşmalar ve sunum sırasında veya etkimlik aralarında ekranda oynatılaxak
Nasıl görseller önerirsiniz? Işık ve müzik uyumlu olur.
Bunları internetten ne şekilde aramalıyıö?
(8) 

IK işleri / çok sıkıştım

gergedan #1570108 
Merhaba, uzun bir süredir işsizlikle mücadele halindeyim. Eylül ayı sonunda kurumsal bir firma tarafından başvuru yaptığım pozisyon ile ilgili arandım. Yurtdışında olduğumu dönünce görüşebileceğimizi bildirdim. Yurda döndüm 6 Ekim'de haberleştik 12 Ekim'de IK Müdüresi ile yüzyüze görüştük. Görüşme çok iyi geçti. Maaş beklentim bir tık üstte kaldı. GMY ile görüşüp size önümüzdeki hafta salı-çarş dönüş yaparım dedi ama o hafta arayan olmadı. 24 Ekim'de ben arayıp durumu hatırlattım. Sizin beklentiniz çok yüksek kaldı bizim maaş aralığımız bu kadar diyerek rakam verdi. Ben de biraz düşünüp size dönüş yapayım dedim. Mail ile dönüş yapabilirsiniz dedi. 26 Ekim'de bu maaş aralığından devam etmek istiyorum sürece diye mail attım ama gel gör ki hiçbir dönüş olmadı. Artık yarın bir aramayı düşünüyorum. Ne dersiniz? Durum çok olumsuz mu acaba? Pozisyona birebir uygunum bu arada, daha büyük ve yoğun bir yerden oraya geçiyorum. IK'cı bu fikirden bile çok hoşlandı görüşmemizde anladım. Kadın çalışan istiyorlar pozisyon için. Görüşmede bir rakam zikrettim ama paradan daha önemli şeyler olduğunu da söyledim ki benim açımdan cidden öyle.

Ayy help me!! Her türlü görüş, tavsiye, motivasyon kabul edilir :)
Yakın çevreme hiç bahsdemiyorum ama gidişatım çok koötü.
(3) 

işsizlikle mücadele

gergedan #1569479 
Çok motivasyonsuzum son zamanlarda. Mayıs ayında işimden ayrıldım. Biraz dinlenmeyi planlarken babama kanser teşhisi kondu ve sürecim onu iyileşmek üzerine geçti. Ameliyat, tedavi vs her şeyi çok şükür hallettik ama sonrasında İstanbul'da neresi ile görüştüysem olumlu dönüş alamıyorum. Türkiye'nin büyük holdinglerinden birinden ayrıldım. Eğitim ve background kısmı kötü değil. Motivasyonel ve maddi olarak çöküşte gibi hissediyorum kendimi. Yakın çevreme çaktırmamaya çalışmaktan da yoruldım sanırım bu durumları. Paraya ihtiyacım olduğunu, sürekli red almanın beni yıprattığını, kendime dair bir hayalkırıklığı ile down olmaya başladığımı.
(2) 

Fransa tarihi, kültürü hakkında kaynaklar

gergedan #1569080 
Kitap olur, belgesel olur, film olur?
(1) 

Altunizade metrobüs çıkışı

gergedan #1566735 
Metrobüs ile Altunizade'de İnci Çıkmazı'na gitmem gerekiyor. Haritadan baktığımda anlayamadım. İnci Çıkmazı'nın yakınında bir metrobüs istiasyon çıkışı var mı? Yoksa 6 şeritli bir yol var arada engel olarak geçmem gereken.

Şimdiden teşekkürler
(2) 

Ehliyet Yenileme

gergedan #1565819 
Selamlar, kaç günde yeni ehliyetiniz geldi? (İstanbul)
Başvuru sırasında gerçekten diplomayı görmek istediler mi?
Eeski ehliyette gözlük yazıyorsa ekstra göz doktoru kontrolü istediler mi? Yoksa aile hekimi sağlık raporu geçerli mi?

Şimdiden teşekkürler
(6) 

Guney Fransa Turu

gergedan #1565139 
Eşimle birlikte Eylül ayı sonunda 11 gün sürecek bir güney Fransa turuna çıkacağız, genç ve çocuksuzuz. İndirimden biletlerimizi aldık. Gidiş ve dönüş Lyon'dan olacak. Oradan Lyon'dan Avignon'a geçip burayı gezdikten sonra araba kiralayarak Nice ve Saint Tropez sahiline gitmeyi planlıyoruz. Nice'e yakın Eze, Saint Paul de mons
Antibe, Menton ve Monaco'yu gezeceğiz. Aix en provence de rotamızda. Bunun dışında öneri ve tavsiyelerinizi rica ederim. Şurayı görmeden dönmeyin, şurada şu mutlaka yenir içilir, araba kiralamayı şuradan yapın vs gibi.

Şimdiden teşekkürler :)
(1) 

Bostancı lunapark

gergedan #1564999 
Selamlar, bostancı lunaparkı aktif olarak çalışıyor mu?
Şimdiden reşekkürler
(2) 

Omuz yırtığı

gergedan #1562683 
Merhaba annemde orta düzeyde omuz yırtığı olduğunu söyledi doktor ve ameliyat önerdi. İstanbul'da bu alanda iyi bir doktorun daha görüşünü almak istiyoruz. Öneriniz olur mu? Daha önce bu durumu yaşayan var mı?
(4) 

Döviz hesabı- usd çekiliyor mu bankadan?

gergedan #1555714 
Merhaba, bankadaki döviz heaabımızdan para çekeniyor muyuz? Ne zamana kadar veriyorlar doları? İsteyiş çekemeyen var mı? Para çekip fiziksel saklamak mı mantıklı ğlkemizin bu son dönemlerine bakınca? Venezuela olur muyuz ki?
(5) 

Fransa vizesi acil

gergedan #1555362 
Selamlar, yarın sabah vfs vize başvurum var. Şimdiye kadar bir ödeme yapmadım. Ödemeleri orada mı yapacağım? Yardımxı olursanız çok sveinirim.
Teşekkürler…
(2) 

Laptop / Apple harici

gergedan #1553327 
Merhaba, windows tabanlı, kişisel kullanım için bri lapton almak istiyorum. 20 k bütçem var. Ekranın büyük olmasıve grafik programlarını çalıştırıyor olması önceliğim. Huwaei MateBook D15 i7 işlemcili 16 Gb ram var. Bu modeli kullanan veya başka önerisi olan var mı?

Teşekkürler şimdiden…
(4) 

Satılık araba/mtv

gergedan #1547902 
Merhaba, bu hafta aracımın satışını gerçekleştireceğiz. Mtv ilk taksitini ödemeden satış gerçekleştirebilir miyim?

Teşekkürler
(7) 

Vasiyetname iptali durumu

gergedan #1526213 
Merhaba,

Geçen sene halamı kaybettim. Kendisi 75 yaşında, evli ve çocuğu olmadığından bir ömür beni evladı gibi sevdi sardı ben de onu bir haladan çok öte anne bildim. Babamı da 17 yaşında kaybettiğim ve kardeşim olmadığı için annem, halam ve ben hep birbirimize tutunduk. Ben çok küçükken noter huzurunda bir vasiyetname hazırlamış kimselere söylemeden eşinin bile haberi yok. Vasiyetname açıldığında dedemden kalan mülklerdeki hakkını bana ve babama miras bıraktığını görmğş olduk. O zamanlar babam henüz ölmemeiş. Ayrıca bankadaki oarasını da yine bana tahsilimi tamamlammam karşılığında vasiyet etmiş. 35 yaşınsayım bu şartı bilmeden de olsa yerine getirmişim. Vasiyet sonucu sadece arabalarını enişteme bırakmış. Ancak evlilikleri bıyunca alınan bütün malları zaten eniştem kendi üzerine yapmış. Sadece en son yarı yarıya bir ev almışlar ama bunu da vasiyete konu etmediği için buranın da çeyreği benim oluyor. Halam ölünce çok yıkıldık. Vasiyeti olduğunu öğrenince eniştem ile o ne derse kabulümüzdür dedik. Ancak vasiyet okunduğu an itibariyle bunca yıldır baba bildiğim enişte çok değişti. Beni haksız şekilde iştarikli başka bir mal ile bu çeyrek evi takas etmek veya mahkemeye dava açıp vasiyetin iptalini istemek saklı paylarını istemekle tehdit ediyor. 17 yaşından beri baba saymak istediğim bu adamın 85 yaşında bu para hırsı, yaşayacağı birkaç yıl için bu kadar kalp kırması gönlümü çok acıttı. Bu arada eniştem halamdan daha varlıklı biridir, ancak tutturdu. Ölene kadar onda kalacak öldükten sonra da bağış yapacakmış . Benden takas karşılığı ekstradan istediği 800.000 tl var kabul edeyim mi yoksa davaya gideyim mi? Gerçekten dedemden kalma memleketti malın mülkün yarısını alarak halamın vasiyetini hiçe sayabilir mi?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.
(4) 

0-1 yaş erkek bebek oyuncak

gergedan #1501908 
Merhabalar, 1 yaşına basmak üzere olan arkadaşımın çocuğuna bie hediye vermek istiyorum. Faydalı bir oyuncak tavsiyeniz olursa çok sevinirim. Bütçem 250 Tl civarında. Şimdiden teşekkürler
(4) 

Güneylerde her şey dahil oteller

gergedan #1496032 
Merhaba, önümüzdeki hafta eşimle güneyde 4 gecelik bir tatil yapmayı planlıyoruz. Genelde çok gezmeli, çevreyi tanımalı tatiller yaparız ama bu defa çok yorgun olduğumuzdan sakin, dinlenmelik bir tatil istiyoruz. Mümkünse kahvaltı ve akşam yemeğini otelimizde yiyebilelim veya çok yakın yerlerde. Gürültü patırtısız otelin bir plajı olursa da bütün gün orada takılalım istiyoruz. Dev her şey dahil oteller, su kaydırakları gündemimiz değil :) Tavsiyelerinizi rica ederiz.

Sevgiler
(1) 

Kısa çalışma ödeneği ve sgk

gergedan #1423227 
Merhaba, şirketim kısa çalışma ödeneğine başvurdu ve hak kazandı. Bizler de Nisan ayında biraz izin biraz çalışma şeklinde ilerledik. Bugün itibari ile sgk ödemelerimizin yarım yatırıldığını gördük. Bu yasal mıdır? Eksik gün nedeni olarak da kısa çalışma ödeneği diye belirtmişler. Bu sırada iznimizden de düşüldü bu tarihler. Konu hakkında bilgisi olan birileri var mıdır aramızda?
(1) 

IG TV hk.

gergedan #1421704 
Merhaba Instagram hesabımda IG TV kısmı gözükmüyor. Buraya video eklemek istiyorum. Nasıl çözebilirim? Google Play'de IG TV diye bi uygulama var onunla bu sorunu çözebilir miyim? Hem prof hem kişisel hesap için soruyorum.

Teşekkürler
(5) 

Boya-badana-gri renk

gergedan #1407288 
Haftasonu yeni taşınacağımız evi kendimiz boyamaya karar verdik. Gri renk düşünüyoruz ama içinde başka renkler olmayan nötr gri olsun istiyoruz veya azcık sarı barındıran bir gri olabilir. Bu tonlarda önerebileceğiniz bir renk var mıdır? Salon ve yatak odası eşyalarımız gri-ceviz mobilya açık ve koyu antrasit iki kanepe. Çalışma odamız ikea l koltuk, ikea beyaz kitaplık ve çalışma masası.
Farklı renk önerileri ve boya tekniklerine de açığız. Dokulu/desenli tarzlar da hoşumuza gidiyor bir duvarda kullanabiliriz belki.
Jotun'un renkleri güzel ama pahalı, dyo kullananlar biraz pişman. Fiyat/performans ve renk deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok seviniriz.

Teşekkürler
(2) 

İstanbul anadolu yakası-kadın hastalıkları uzmanı tavsiyesi

gergedan #1395524 
Merhabalar, İstanbul Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz bir kadın hstalıkları uzmanı var mıdır? Şimdiden teşekkürler
(4) 

Logolu polar yaptırma

gergedan #1393181 
Merhaba işletmemiz için firma logolu polar yaptıracağız. Bu iş ile ilgilenen veya referans verebilecek birileri benimle iletişime geçerse çok sevinirim.
Şehir İstanbul.Teşekkürler
(1) 

Online otel rezervasyon uygulaması

gergedan #1392509 
Merhaba bir otelin websitesine eklenecek bir uygulama önerisi olan var mıdır acaba? Daha önce IATI kullanıyorduk ama battıkları için değiştirmek zorundayız. Teşekkürler
(1) 

İlkokul 1- kitap önerisi

gergedan #1323172 
Merhaba, ilkokul 1.sınıfa giden bir yeğenim var. Daha öncesinde atipik otizm teşhisi konmuştu ama bu konuda çok ilerleme kaydettik. Şimdi okulunda çok başarılı, sınıfının iki çalışkanından biri :) bu yaş grubuna uygun, ona okumayı sevdirecek kitaplar almak istiyorum. Çok cana yakın, insancıl değerleri gelişmiş ve hayvansever bir çocuk. Bu konuda önerisi olan varsa çok sevinirim.

Teşekkürler
(1) 

İstanbul edebiyat atölye

gergedan #1298159 
İstanbul'da Ağustos-Eylül aylarında düzenlenecek edebiyat atölyeleri hakkında bilgisi olan var mı acaba? Teşekkürler
(2) 

Bateri çalmak

gergedan #1283026 
Özel ders almaya başlamak istiyorum.

Ancak çalışma pratiklerini nerede, nasıl yapabilirim?

Bu konuda ve kurs/öğretmen konusunda önerilerinizi rica ediyorum.

Teşekkürler
(2) 

LED ışıklı tabela

gergedan #1136155 
Üretici varsa yeşillendirmesini rica ederim.
(4) 

Arabacılar

gergedan #1087845 
Merhaba,

Yaklaşık 80.000 TL bütçe ile O km ve otomatik vites önerebileceğiniz araçlar nelerdir? Sedan olması tercih sebebidir, aile arabası olacaktır. 60+ yaş grubu kullanacaktır. Ford Mondeo tipi araçları beğeniyorlar. Aile bireylerinden biri de Nissan qashqai konusunda ısrarcı :) Anlayan arkadaşlardan yardımlarını bekleriz. Şimdiden teşekkürler.
(7) 

mini elbise-yardım

gergedan #972321 
Arkadaşın nişanında giymelik elbise aranıyor! Kısa olmasını tercih ederim, şıkırtılı taşlı abiye olmasın. Nişan evde sonrasında da bir gece klubunde eğlenilecek. İstanbul'da önerebileceğiniz tatlış butikler varı mı?
(2) 

Söylem hk. (sosyal bilimciler)

gergedan #945364 
Söylem hakkında önerebileceğiniz kaynakçalar neler sosyal bilimciler?

Söylem ve dil
Söylem ve iktidar vs vs.
(1) 

İzafiyet-öznel zaman

gergedan #793714 
Hani bazı durumların hiç bitmek bilmemesi bazı durumlarınsa hemen geçip gitmesi nerede nasıl anlatılıyordu? Ciddi kaynak arıyorum.
(2) 

Reklamcılık-kitap tavsiye

gergedan #788337 
Reklamcılık okuyacak kişiye hangi kitaplar tavsiye edilir? Bu iş için elzem, şu kesinlikle okunmalı diyebileceğiniz neler var?
(3) 

Kanser- tamamlayıcı alternatif tedaviler

gergedan #722586 
Prof.Dr. Canfeza Sezgin ile bilgisi olan, alternatif tedavi yöntemlerinden birini deneyen var mı? Kemoterapi tedavisi devam etmekte olan bir hasta için önerir misiniz bu tür bir ek tedaviyi? Bu arada tedaviyi üstlenen doktorumuz alternatif bir tedavi önermediğini en başta söylemişti.
(3) 

pikap

gergedan #670094 
Merhaba,

Bir pikap almak niyetindeyim ama bu işin çok başındayım. Neye dikkat etmem gerek? Ne kadar bütçe ayırmam gerek? Nerelere bakmalıyım?
(5) 

mac yardımı

gergedan #367874 
macbook mavi ekran verirse ve açılmazsa ne yapmalı?
(6) 

Aşk filmleri

gergedan #271178 
60'lar 70'ler 80'lerden aklınızda yer etmiş yerli ve yabancı aşk filmleri nelerdir acep?
(2) 

Bizim Büyük Çaresizliğimiz

gergedan #244136 
Filmin sponsorları hakkında herhangi bir bilgisi olan?
1

mobil görünümden çık