(3) 

Trafik, sol şerit kullanımı v.s.

erdoyil #1592070 
İstanbul'un bir ilçesinden yazıyorum diyeyim de şehir içi trafiği kastettiğim anlaşılsın. Sabahları işe giderken kızımı yol üstü okula arabamla bırakıyorum. Yol kenarı parklardan dolayı çift şeritli yolların çoğu zaman tek şeride düşmesi zaten aşina olduğumuz bir durum... Sürüş esnasında çift şeritli yerlerde de sol şeritte kaldığım oluyor. Ortalıkta uykulu gözlerle dolaşan onlarca yayanın olduğu o sabah saatlerinde tampon dibine sokulup selektör yapan sürücüler olunca çıldırıyorum.Şehir içi hız limitini gözetip şeritte kalmam sizce hatalı bir davranış mıdır?
(4) 

Yüzme kursu eğitmenliği

erdoyil #1588185 
Kızımı, yüzme öğrenmek üzere, oturduğum ilçe belediyesine bağlı spor merkezindeki havuza kaydettim.
Haftada 2 saat ders alıyor. Her dersten sonra yüzmeyi öğrenmedeki ilerleyişini anlamak üzere sohbet ediyoruz. Bugün ders sonrası konuşmamızda hocaların ilgisiz olduklarını söyleyince bu yöndeki sorularıma aldığım cevaplardan şunları anladım: Hocalar birkaç komut verdikten sonra kenara çekilip kahve içiyor, telefonlarına bakıyorlar. Arada “çok iyi, öyle devam” vs tarzda sesleniyorlar. Bu davranış bir yana, şuna çok şaşırdım: 7-8 ders oldu kursa başlayalı. Hocalar şu ana kadar hiçbir derste havuz içinde beraber yüzerek eşlik etmemişler. Hep havuz kenarından anlatarak devam etmiş kurs. Bu durum normal mi acaba, bilemedim… Havuzda yüzme kursu süreci böyle midir? Bilen arkadaşlar burada bir ihmalkarlık olup olmadığı noktasında kanaatlerini yazarlarsa müteşekkir olurum.
(3) 

Metro entegrasyon sorunu...

erdoyil #1558097 
İBB'ye izah bile edemiyorum. Bu kadar basit bir şeyin anlaşılamamasını anlayamıyorum. Bir de size sorayım dedim.
Yenikapı/Başakşehir arasındaki metro seferleri Kirazlı istasyonundaki bir aktarma ile sağlanıyor. İBB metro sefer saatlerini ilk sefer 06:00, son sefer ise 00:00 olarak açıklıyor. Yenikapı/Kirazlı sefer süresi 25 dakika. Son seferlerin entegrasyonu yapılmadığından 23:40 itibariyle Yenikapı'dan Başakşehir'e gitmek üzere metroya binen yolcular Kirazlı istasyonunda kalıyor. Çünkü Kirazlı/Başakşehir metrosu da 00.00'da son seferini yapmış olup istasyonu kapatmış oluyor. Yani 00.00 itibariyle Kirazlı'ya varan her seferden onlarca kişi yarı yolda kalıp mağdur oluyor. Kirazlı'daki son seferin basit bir entegrasyon düzenlemesi ile sorun çözülür düşünüyorum ama İBB anlamıyor. 153'ten son gelen cevap şu şekilde: "Hatlarımızın sistemleri ve fiziki yapıları farklı olması sebebiyle seferler ve hatlar arasında entegrasyon sağlanamamaktadır."
(Duyarlı bir yönetici bahsettiğim dakikalarda istasyonda yaşanan gerginlik ve karmaşayı birkaç dakika kameralardan izlese keşke...)
(1) 

Oto ekspertiz sonucu yorumunda aklımda takılan bir detay

erdoyil #1545380 
Satınalma niyetinde olduğum bir araç için hafta sonu ekspertiz yaptırdım. Sonuca göre almaya karar verdim. Yarın satınalma işlemini yapmak üzere anlaştık.
18 sayfalık raporun OBD ELEKTRONİK KONTROL SONUCU başlıklı sayfada sıralanan başlıklardan birisi şu şekilde:
Otomatik Şanzıman Elektroniği Ecu/Obd Arıza Kaydı: Manuel Şanzıman

Araç otomatik araç.. Buradaki 'manuel şanzıman' ifadesi ne anlama geliyor acaba?
Foto ekledim.
(6) 

2. el araba alacağım, tavsiye....

erdoyil #1544675 
İkinci el araba satın almanın en stresli kısmı sarı site gibi platformlarda tanımadığın, bilmediğin insanların ellerindekini orijinal, değişensiz, full v.s.v.s klişelerle pazarlamalarına muhatap olma süreci... Tabii ekspertizi vs yine yapılır da ilk aşamada şöyle güven veren biriyle muhatap olmak istiyor insan… 450 bin TL civarı araba arıyorum. Var mı öneriniz?
(1) 

Teşhisi zor bir kas hastalığına dair...

erdoyil #1524064 
Şöyle bir habere rastladım:
www.batmanburada.com.tr

Haberde geçen kas hastalığı ile ilgili bilgi paylaşmak isterim. Belki birilerinin işine yarar. Hastalığın adı: Glikojen depo, Tip 5, Mc Ardle. Miyopatik, genetik bir kas hastalığı. Eforla birlikte tetiklenen kas ağrısı. Hastalar görünüm olarak normal ve sağlıklı bir yapıya sahiptirler. Gerekli durumlarda muhataplarını hasta olduklarına ikna etmek durumunda kalırlar. Merdiven çıkarken, koşarken, bir ağırlık taşırken, yürürken zorlanır, hatta bazen dişlerini fırçalarken, saçını tararken bile dinlenme molaları vermek zorunda kalırlar. Özetle kaslarını kullanmanın ilk saniyelerinde kullanılan kas bölgesinde çabuk yorulma söz konusudur. Aslında Türkçe'deki yorulma ifadesi bu hali yansıtmada yetersiz kalabilir. Kasta ağrılı yorulma olur. Eforda ısrar edilirse yorulma krampa dönüşür. Alıntıladığım haberdeki gibi bir efor durumuna maruz kalınırsa ciddi kas yıkımı gerçekleşir. Günlük hayatta şu tarz reflekslere sahiptir hastalar. Yaşadıkları bölgede yaya olarak gidebilecekleri her yere yokuşu olmayan, kestirme, alternatif güzergâhlar bilirler. Karşılarına ışıklı bir yaya geçidi çıktığında kırmızının yanması için dua ederler. Çünkü sıklıkla dinlenme molalarına ihtiyaç duyarlar. Okulda beden dersinde bu hastalığı hiç tarif edememiş, her seferinde mahçup, komik, tuhaf mazeretler ileri sürmüşlerdir. Azmi elden bırakmayıp teşhisin peşine düşenlerinse dahiliye, kardiyoloji, hepatoloji, romatoloji, nörolojide ayları geçebilir; hatta psikiyatriye sevkle tehdit edilebilirler:) Teşhisin getireceği dikkat ve hassasiyet tedavide önemli bir aşamadır. Zaten şu cümleden başka spesifik bir tedavisi de yoktur: “Kendinize dikkat edin.”
(6) 

İphone şarj kablosu sorunsalı

erdoyil #1523100 
İphone orijinal şarj kablosu, adaptörü çok pahalı. Şarj kabloları çok çabuk yıpranıyor. Şarj kablosu ihtiyaç olunca nereden, ne alıyorsunuz? Orijinal kablo ile aynı işi görecek makul fiyatta bir marka var mı acaba? İphone'nun alınabilir olduğu günlerden kalma telefonlarımız var. Son ekonomik tablo ile bırakın yeni telefon alabilmeyi şarj malzemesi v.s. bile alamıyoruz.
(3) 

Araba lastik markası

erdoyil #1523005 
Aracıma yaz lastikleri alacağım. Fiyat/performans olarak makul öneriniz ne olur acaba? Lassa'nın bir kampanyasını duyuyorum bu sıralar ama detayları gerçekten cazip mi bilemiyorum...
(3) 

Arabada usb ile müzik dinleme sorunsalı...

erdoyil #1515381 
2017 model Opel Astra 1.6 Cdti aracımda usb girişi var. Daha önce bazı araçlarda usb girişine usb diski takınca içindeki şarkıları dinleyebildiğimi hatırlıyorum. Ama bu araçta bu mümkün olmadı. Ayrıca yine farklı araçta aux girişine ipod bağlayınca yine müzik dinleyebiliyorken bu araçta bu da mümkün olmadı. Sebebi ne olabilir... Araçta apple carplay mevcut ama hiç sevmedim carplayi...
(3) 

Yurtdışından telefon prosedüründe son durum nedir?

erdoyil #1513576 
Soru başlıkta... Durumum ise şu şekilde:ABD'de yaşayan bir arkadaşım yeni telefon aldığından önceki telefonunu bana veriyor. Telefon bana ulaştığında telefonu kayıt altına alma v.s. süreci nasıl işliyor acaba?
Edit:Kafa karıştıran şöyle bir duyumum oldu da... Kaydedilecek pasaport ile telefonda kullanılacak hattın sahibinin aynı kişi olması gerekiyor şeklinde... Bu doğru mu acaba?
Edit: Gelen cevaplara bakılırsa bir telefon parçası için Meksika sınırını geçmemiz gerekiyor.
(1) 

12 yaşında kız çocuğuna bisiklet tavsiyesi

erdoyil #1435712 
Ailecek kovid karantinasındayız. Kızım çok bunaldı. Kumbara birikimi ile bisiklet alma hazırlığımız vardı. Başlıkta yazdığım yaş grubuna uygun, sağlam, sorun çıkarmayacak bir marka ne tavsiye edersiniz. Bütçemiz 700 TL civarları.
(1) 

Web sitesi alan adı kullanımı/ortaklığı

erdoyil #1420171 
Bir ara satın aldığım bir alan adı var. Biraz yatırım gerektiren bir konsepte uygun olduğundan birkaç yıldır öylesine bekliyor. Şöyle bir tesadüf oldu. Tanıdığım biri aradı ve ortakları ile bir proje konuştuklarını; alan adı araştırmasında düşündükleri ismin benim adıma kayıtlı olduğunu gördüklerini söyledi. Benden teyid alıp gündemimde bir girişim olup olmadığını sordu. Özetle, ilgili aşamada konuşuruz diye bitirdik konuşmayı. Böylesi bir pozisyonda nasıl bir ortaklık, işbirliği veya kazancım olabilir? Nasıl bir yaklaşım içinde olmalıyım?
(4) 

İstanbul taksicilerini rehabilite girişimi

erdoyil #1404878 
Taksicilerle ilgili farklı kategorilerde şikayetin haddi hesabı yok. Bir önerim olacak. İBB'nin İTAKSİ uygulaması var. Uygulama ile mevcut sorunların azaltılması, kurumsal bir muhatabiyet v.s. amaçlanıyor. Taksicilerin buna üye zorunluluğu yok anladığım kadarıyla. Ruhsat, sabıka, araç durumu v.s. uygun olmayanlar üyelikten kaçınıyorlar sanırım. Ama trafikte İTAKSİ logolu araç sayısında bir artış olduğunu gözlemliyorum. İhtiyaç duyduğumuzda İTAKSi logolu araçları seçsek... Hatta bunu bir kampanyaya dönüştürsek taksicilerin bu kurumsallaşmasını hızlandırmış olmaz mıyız?
(1) 

ÖTV'siz alınabilecek araba

erdoyil #1332065 
Engel durumuma bağlı olarak otomatik vitesli olmak üzere ÖTV muafiyetli bir araba alabiliyorum. Elimdeki nakit 50 bin TL civarı. Bu şartlarda alabileceğim en iyi araba ne olabilir acaba? Bu aşamada benim için önemli özellikler yakıtta tasarruflu olması ve az masraf çıkarması.
(1) 

E-Ticaret sitelerinde ürün satmak

erdoyil #1326209 
N11,Hepsiburada v.s. sitelerde nasıl mağaza açılıyor? Basit bir özet geçebilecek var mı?
(2) 

Saç, sakaldan DNA

erdoyil #1300290 
Merak işte... Saç ve sakaldan DNA tespitinin bir süresi var mı acaba? Hani Firavun mumyası, filanca kralın mezarı v.s. gibi arkeolojik kazı haberleri duyarız. O cesetlere bu tür testler yapılabiliyor mu? Yani cesedi bulunan kişinin saç, sakal, kemiğinden DNA tespiti için cesedin ömrü ile ilgili sınır nedir?
(3) 

Şalgamda koruyucu olarak sodyum benzoat

erdoyil #1300283 
Şalgama niçin koruyucu konur ki? Kaldıkça fermantesi devam eden bir içeçek değil mi şalgam? Piyasada sodyum benzoat bulundurmayan tek marka var bildiğim. diğerlerinin hepsinde koruyucu olarak sodyum benzoat var. Bu sodyum benzoatla ilgili kimyager arkadaşlar bizi aydınlatıverse... Mesela organik olarak satılanlarda da yok bu madde. Organik olanlar ve serafresh adlı marka sodyum benzoatsız şalgam yapabiliyorsa diğerleri niçin yapamıyor?

EDİT:Evet, Srafresh markasında sodyum benzoat yok.Beğendiğim de bir şalgam. Kilikya var o da fena değil ama maalesef sodyum benzoat var. Mesela Torku'nun şalgam markası Bordo'nun tadı, kıvamı, acısı güzel fakat onda da sodyum benzoat var. Buradan üreticilere ilan ediyorum: Şahsen içinde sodyum benzoat ifadesine rastladığım ürünü yemiyorum, içmiyorum.
(2) 

Kanunlar, kurallar v.s. nasıl buharlaşıyor?

erdoyil #1298661 
Hani haberlere başlık olur ya... Bundan sonra şunu yapana şu kadar ceza! Bundan sonra şu şöyle olacak falan... Somut örnekler vereyim: Hani artık telefonlarımıza tanıtım, reklam SMS'leri gelmeyecekti? Ya hu az önce oturduğum semtin berberinden profesyonel reklam SMS'i aldım! Hani bankaların v.s. müşteri hizmetlerinin maksimum bekletme süresi 4 dakika olacaktı. Şimdi devlet bankası Vakıfbank'ı arayın. Sizi şu bant kaydı karşılayacaktır: Ortalama bekleme süreniz 10 dakikadır! Hani sürücüler direksiyonda telefon kullanamayacaktı? Trafikteki sürücülerin 5/3'ünün gözü telefonda. Hani araçlarda çakar lambası kullanmak yasaktı??? V.s. V.s.
(2) 

İstanbul Tıp Fakültesi sağlık raporu

erdoyil #1296095 
Ehliyet değişiminde istenen sürücü sağlık raporunu İstanbul Tıp Fakültesi veriyor mu acaba?
(4) 

Klima tavsiye eder misiniz?

erdoyil #1291245 
Salonumuza klima almak istiyoruz. Güney cephe olarak öğle itibariyle akşama kadar güneş alıyor. 23 metrekare genişliğinde. Marka ve model olarak ne tavsiye edersiniz. Teşekkürlerimle...
(1) 

Hisse Alım İşi... Acil bilgi...

erdoyil #1284933 
Yatırım hesabıma aktardığım miktara bağlı hisse alıcam. İşlem menüsünde Fiyat Tipi diye bir seçenek var. Onun da alt seçenekleri:Limit Fiyatlı, Piyasa Fiyatlı, Piyasadan Limite, Dengeleyici (Buradan neyi seçmek gerekiyor?) Bir de Süre diye bir seçenek var. Onun da alt başlıkları Günlük ve Kalanı İptal Et şeklinde. Buradan neyi seçmek gerekiyor. (bu kavramların anlamını, işlevini bilmiyorum çünkü)
(2) 

Çapa, Cerrahpaşa diyet/beslenme randevusu

erdoyil #1269470 
Genetik bir rahatsızlığa bağlı olarak beslenme tarzı konusunda tıbbi destek almalıyım. Çok spesifik bir rahatsızlık olduğundan bir üniversite hastanesine gitmeliyim. Ama web sayfaları ve telefonla randevu sistemlerinden bu bu alanla ilgili bir giriş bulamadım. Bu konuda bilgisi olan varsa müteşekkir olurum.
(7) 

İzleniyor muyuz?

erdoyil #1263265 
Dün şöyle bir durum oldu. Mesai bitimine doğru, iş yerimdeki masa üstü bilgisayardan webte dolaşıyorum. Temiz, kaliteli Kayseri ev mantısı satışı yapan kişi/firma var mıdır acaba diye bakmak istedim. Önce Ekşiduyuru'ya sormak geldiyse de aklıma üşenip vazgeçtim. Google'a "Kayseri mantısı, sipariş, satış" kelimelerini yazdım ve çıkan sonuçlara hızlı bir göz attım ve bilgisayarı kapayıp çıktım. İş yerimden ayrılmamdan yarım saat sonra 0(352)219 19 12 nolu bir telefondan arandım. Arayan kişi ismimle hitap etti ve Kayseri Şahin sucukları fabrikasından aradığını; sucuk, kavurma ve mantı ile ilgili bir kampanyaları olduğunu anlattı. İsmimi ve telefonumu nereden bulduklarını sorduğumda "bir kampanyamıza katılmışsınızdır" falan dedi. (Kampanya v.s. durumlara telefon numaramı bildirmemek gibi bir prensibim var.) Bu takip mesafesi her geçen gün daha da daralıyor gibi!
(4) 

Bankanın maaş hesabımdan kredi kartı borcunu alması

erdoyil #1150814 
Maaşımı bir kamu bankası üzerinden alıyorum. Aynı bankaya ait de kredi kartı kullanıyorum. Dün ilk defa bir uygulamalarına şahit oldum. 1 ay aksamada olan kredi kartı borcumun asgari tutarının son ödeme tarihi bugün.(23 Aralık)Asgari tutarın yarısını önceki gün maaş hesabımdan ödemiş diğer yarısını son ödeme tarihini geçmeden ödeyecektim. Maaş hesabıma ek olarak tanımladığım bir de vadesiz hesabım var. Dün bir alışveriş esnasında bankaya bağlı tüm hesaplarıma bloke konulduğunu fark ettim. Maaş hesabımdan asgari tutarın yarısını ödemiş olmama rağmen vadesiz hesabımdan da asgari tutarın tamamını kesmişler. Bütün bunlar Sms, mail, telefon v.s. ile bana bildirilmeden yapıldı.
1-Benim bilgim, onayım haricinde böyle bir müdahalede bulunma hakkına sahipler mi?
2-Kredi kartı borcunun kendine has süreçleri yok mu? Faiz uygulama, kart kapama, yasal takip v.s.
3-Maaş hesabında hiç para tutmamalı mı? Böyle güvensiz bir maaş hesabı mı olur?
(10) 

İstanbul bitti, tükendi mi?

erdoyil #1143940 
Eminönü'nden saat 17:50'de bindiğim İETT otobüsü şu an itibariyle (19:47) Haşim İşcan geçitinde. Yenikapı metroya ulaşmaya çalışıyorum. Pertevniyal Lisesi önündeki geçidi su basmış. Bunca süredir arada kalan, ilerleyemeyen ambulanslar da var. Ve de Eminönü'nde otobüs beklerken baştan ayağa ıslandım yağmurda. Ey İETT otobüs saatlerini organize edemiyorsun bari yağmurda sığınabileceğimiz duraklar yap. Bu akşam bir kamera olaydı da çekseydim Eminönü'ndeki trajediyi.
(2) 

Sintigrafi nedir, necidir bilen yok galiba?

erdoyil #1136087 
Doktorumun talebi üzerine kalp sintigrafisi çekildi. İşlemin tamamlanması sonrasında bana söylenen şu oldu:"1 günlük bir süre ile küçük çocuklar ve hamile bayanlara yakın durma." Şimdi netten bakınca bu sürenin 3-4 gün ve dikkat edilmesi gereken hususların da daha çok olduğunu görüyorum. Testi yaptırdığım Eğt.Arş.Hastanesi hastalara eksik bilgilendirme mi yapıyor acaba? Ve de gerçekte tam olarak nasıl davranmam gerekiyor?
(2) 

Rekabet var! Hangi internet paketini tercih etmeli?

erdoyil #1127777 
Bulunduğum bölgede fiber altyapı var. 2 yıldır süperonline kullanıyordum. (25 mbps, 75Gb Akk, 54 TL ) Bu ay taahhüt süresi doluyor. TTnet 35mbps, 100 GB AKK 80 TL fiyat verdi yeni abonelik için. TTnet'in bu teklifinin üzerine süperonline 50 mbps, 100Gb Akk + Türkcell Tv 83 TL'lik bir tarife önerdi.
(4) 

Digitürk 3 aylık ücretsiz deneme paketini deneyen oldu mu?

erdoyil #1078209 
Bir mağazadan aldığım LED tv yanına böyle bir kampanya önerdiler. Başvurdum kuruluma gelecekler. Fakat şikayetvar'da bu kampanya ile ilgili şikayetlere rastladım şimdi. Bir de Digitürk'ten aradığını söyleyip kurulum için adres sordular. Şimdi türktüccar'dan numarayı sorguladığımda "dikkat dolandırıcı" diye kayıtlı olduğunu gördüm. Nasıl bir ülke oldu burası? Cinnete az kaldı. Soru mu? Bu paketi kullanan oldu mu? Kurulum için arayanlar ne tür dolandırıcılık yapıyorlardır ki?
(2) 

Türk Telekom niçin çöktü?

erdoyil #1078146 
Burası Cağaloğlu gibi merkez bir lokasyon. Cep telefonumla yaklaşık bir yıldır sorunsuz hizmet aldığım Türk Telekom son 3-4 gündür 100 metrekare civarı ofisimde çekmez oldu.Müşteri hizmetleri bir köy yerinden arıyormuşum muamelesi ile cevap veriyor:"Söz konusu bölgeye bir yatırım planımız bulunmamakta olup ... kem küm..." Ne olmuş olabilir ki? Ve ne yapmalı şimdi farklı bir GSM'e mi geçmeli?
(1) 

Bu çerçeve türünün adını bilen var mı?

erdoyil #1077056 
Görsel ekte.
(3) 

Obama'nın koltukları...

erdoyil #1074662 
Obama'nın masanın yanındaki koltukların duruşu dikkatimi çekti. ABD'de kullanım o tarz mı? Obama'nın makamına özel bir durum mu?
(2) 

KDV, gelir vergisi işleri

erdoyil #1073289 
Mesela firması olamayan biri olarak bir kurum için bir iş yapmış olayım. Şirket sahibi birinden bu iş için fatura kesmesini rica edeyim. Tutar: 2800 TL Fatura kesen firma muhasebecisinin yaptığı ödeme miktarı:2.204 (KDV + gelir vergisi düşülünce kalan miktar olarak) Her şey yolunda mıdır sizce?
(6) 

İstanbul'un nüfusu kaçtır?

erdoyil #1070661 
Resmi rakamları bir kenara bırakın. İstanbul'da yaşayanların izlenimi nedir? Ben 25 milyon diyorum. Edit:Tamam haklı olabilirsiniz. 25 milyon rakamını, havaların ısınmasıyla beraber dışarıda bir anda artan insan yoğunluğu söyletmiş olabilir. Revize ediyorum, yerli yabancı turisti,kayıt dışı olanı, öğrencisi v.s. ile fiilen 20 milyon vardır.
(4) 

Hangi HDMİ kabloyu almalı

erdoyil #1068105 
LG8507 tv aldım. HDMİ kablo alayım diye bir markete girdim ki çeşitli marka ve fiyatta kablo var. Bir söyleyiverseniz hangisini almalı?
(2) 

En iyi televizyon önerisi

erdoyil #1062440 
Tv satın alıcam. 48,49,50 inç civarları ekran, teknoloji ve nitelik itibariyle güncel, yani uzun bir süre değiştirme ihtiyacı hissetmeyeceğim marka ve model önerisine ihtiyacım var...3500 TL limitimiz var. Ne alsak? Siz ne dersiniz?
(1) 

Hediyelik eşya satış reyonu olan otel

erdoyil #1053531 
İstanbul konulu, hatıra hediyelik olarak ilgi görebilecek replika bir ürün hazırladık. İstanbul'da bu ürünü teklif edebileceğim, içinde satış reyonu bulunduran oteller hangileri acaba?
(7) 

ABD'de İphone 6s fiyatı

erdoyil #1033962 
Fiyat bilgisini nereden öğrenebilirim? İngilizce bilmediğimden google aramasında nereye bakacağımı şaşırdım...Yani oradan gelecek arkadaşa sipariş vericem de parasını hazır edeyim...
(3) 

Turkcell Vınn nasıl kablosuz modem olabilir?

erdoyil #550876 
Mümkün müdür böyle bişey? Bilgisayarımın kablosuz ağlar listesinde çevrede bulunan Turkcell Vınn'ları görüyorum. Tabi şifreliler. Benim evdeki VINN'ı nasıl o şekil birden fazla bilgisayarda kullanabilirim?
(2) 

Nerede Yüksek Lisans Yapsam?

erdoyil #548151 
Bahar dönemi başvurularını kaçırdım mı yine? Herhangi bir Sosyal Bilimler bölümünde yüksek lisans yapmak istiyorum. İstanbul ve develet üniversitesi olması tercihim.. Var mı önereceğiniz yerler?
(2) 

Samsung Galaksy S 3 fiyat

erdoyil #498502 
Bu telefonun Turkiye fiyati nedir acaba...su an yurt disindayim...500 dolara alabiliyorum...Turkiyede satsam kaca satarim...Yazidaki karakter problemi icin ozur dilerim...
(1) 

İpad 2 wifi sorunu

erdoyil #490391 
Laptopta görünen wifi ağları İpad 2 'de göremiyorum..İnternette İpad 2'de bu tür sorunlar olduğunu okudum. Bu problem herhangi bir yazılım, program yüklemeyle v.s. giderilebiliyor mu acaba?
(1) 

ALES başvuru

erdoyil #487181 
ÖSYM sayfasından ÖSYM şifremle girip ALES başvuru işlemini gerçekleştirdim.Başvuru işlemim tamam mıdır şimdi? Yani herhangi bir üniversiteye v.s. gitmeme gerek var mı?

rectoa:) tabiki..Başvuru işleminin tamamlanmasıyla ilgili sormuştum...
(1) 

İpad modelini nasıl öğreniyorum...

erdoyil #481303 
Hediye olarak bir İpad geldi bana... İpad 2 mi yoksa İpad 3 müdür? Bunu nasıl anlayabilirim? Üzerinde ve kutusunda bunu belirtir bişey görmedim.
1

mobil görünümden çık