(2) 

Schengen vizesi başlangıç tarihinden sonra giriş yapmak

royal #1576046 
Merhaba,

15 Mart tarihinde başlayacak Schengen vizesini ilk olarak 20 Nisan tarihinde giriş yapmak için kullansam, sonraki vizeleri alırken bu vizeyi başlangıç tarihinde kullanmadığım için sorun olur mu? Önceki vizelerimde hep vize başlangıç günüm seyahat başlangıç günüme denk geliyordu, bu sefer vize çıktıktan sonra plan değişikliği yapmak zorunda kaldım ama yine vizeyi aldığım ülkeye giriş yapacağım.

Teşekkürler.
(3) 

5 ay önce açılmış Ofnol göz damlası?

royal #1525619 
Merhaba,

Gözlerde kuruluk ve yanma şikayetim oluştu, evde Ofnol damla var ama açılalı 4-5 ay olmuştur. Bu damlaların üzerinde açıldıktan sonra birkaç hafta içinde kullanılmalıdır yazıyor.

Kullanırsam sorun oluşturur mu acaba? Kontamine vs olmuş mudur nasıl bir riski olur?

Teşekkürler.
(2) 

100K 24 ay vs 50+50 36 ay Kredi

royal #1525494 
Merhaba,

100.000 TL ihtiyaç kredisi kullanacağım.

50.000 TL üzeri kredilerde vade 24 ay ile sınırlı olduğu için bu ihtiyacımı aynı faiz oranından 50+50KTL 36 ay vadeli 2 ayrı kredi şeklinde çekmem sizce mantıklı bir hareket olur mu?

Teşekkürler.
(3) 

Kredi Kartı Limitinin Yüksek Olması Kredi Notunu Olumsuz Mu Etkiliyor?

royal #1483976 
Merhaba,

Aşağıdaki linkte tam olarak böyle bir bilgi gördüm ama ne kadar doğrudur bu?
Bir başka sitede de limit doluluk oranı etkiler diyor yani bu bilginim tam tersi oluyor?

Bahsettiğimiz konu tabii ki yüksek limitli kredi kartı alıp düzensiz veya asgari ödeme yapmak değil, ödemelerin düzenli yapılması ve borç olmaması durumumda bile kredi kartı limitinin yüksek olması kredi notu için negatif bir etken olabilir mi? Limit/kullanım oranı etkiliyor olabilir mi, mesela;

50 bin TL kart limiti olup her ay 5 bin TL harcayıp düzenli ödemekle
50 bin TL kart limiti olup her ay 30 bin TL harcayıp düzenli ödemek arasında kredi notuna etki bakımından fark var mıdır? Kullanmadığımız limitleri azaltmalı mıyız?

www.milliyet.com.tr

“Kredi kartı limitleri gerek kredi limitini gerek mevcut borçlanma potansiyelini etkilemesi sebebi ile kredi skorunu etkiler. Yüksek limitli kredi kartına sahip olmak, bankalar nezdinde daha fazla riske girebilme potansiyeli olarak değerlendirilir ve kredi skorunu olumsuz etkiler.“
(6) 

Macbook Air M1 vs Macbook Pro M1 Müzik Prodüksiyon

royal #1479202 
Selamlar,

Macbook Air M1 ve Macbook Pro M1 arasında kaldım,
Her ikisi de 16GB 512SSD olacak,

Air: 15.900
Pro:18.700
2.800 TL fiyat farki var

En büyük fark, Pro’da Touch Bar var ve Air’de fan yok(bu avantaj mi bilmiyorum?)
Müzik produksiyon icin de kullanacagim, Touch Bar’in bir artisi olur mu?
Tum programlari Air de calistiracaktir, Pro almak gerekir mi?
Butce sorunu yok fiyat farkina deger mi?

Tesekkurler.
(1) 

Yemeksepeti, Getiryemek, Foody Sabah Kaçta Sipariş Almaya Başlıyor?

royal #1478237 
Selamlar,

Kısıtlamada belli saatler arasında sipariş alan Yemeksepeti, Getiryemek, Foody gibi uygulamalar sabah kaçta sipariş almaya başlıyor?
(2) 

Hasar Sonrası Aracı Tamir Ettirme Süresi (Kasko)

royal #1284153 
Merhaba,

Yaklaşık 8 ay önce kaskolu aracımla bir kaza yaptım, tamponun değişmesi gerekecek. Hasardan 2 gün sonra servise gittiğimde aynı soyadlı ruhsat sahibinin aracı getirmesi veya vekalet vermesi gerektiği gibi prosedürlerden bahsedip aracı almadı yetkili servis.

Aradan geçen 8 aydan sonra ben bu aracı tamir ettirmek için servise götürmek istiyorum, hasarın üzerinden bu kadar zaman geçmesine sigorta şirketi sorun yaratır mı? Trafik kazası tutanağım falan var bu tutanağı hiç vermeden ben arabanın tamponunu yeni vurdum diye mi servise götürsem?

Nasıl bir yol izlemeliyim?
(2) 

Filtre Kahvemin Rengi ve Tadı Neden Çay Gibi?

royal #1257738 
Merhaba,

3.dalga bir kahveciden kahve çekirdeği aldım ve evde öğüttüm. (Cup of joy-colombia)

Lakin ki makineye ne kadar kahve koyarsam koyayım rengi çay gibi oluyor(Asla kahve koyuluğunda olmuyor) ve tadı da oldukça hafif oluyor hissiyatı da da kahve değil de çay içiyormuşum gibi.

Kahveyi ilk kez oradan denedim ancak iyi kahve yapan bir yer olduğunu biliyorum.
Öğütücüyü de ilk kez denedim daha önce çektirip alıyordum ancak oldukça iyi öğüttüğüme eminim bunda bir sorun olacağına ihtimal vermiyorum.

Sorun kahve çekirdeklerinin az kavrulmuş olması mı, çok taze olması mı yoksa öğütmede mi?

Kahve uzmanlarından yardım bekliyorum.

Tesekkurler.
(4) 

Murat Dalkılıç'in Klipte Taktığı Gözlüğü Bulana

royal #861134 
Şu klipteki gözlük modelini bulana teşekkürlerimi sunacağım.

imgur.com
imgur.com
imgur.com
imgur.com
imgur.com
imgur.com

www.youtube.com
(1) 

Sabah 8'de Kanyon'a Park Edebilir Miyim?

royal #758010 
Merhaba. Sabah 8 civarı kanyon levent'in oradaki bir plazaya gitmem gerekiyor. Kanyon avm 10'da açılıyor, saat 8'de otoparkina girebilir miyim? Eğer giremezsem en yakın neresi var?
(2) 

MACFit'e Kaç Para Ödüyorsunuz?

royal #757429 
Merhaba. macfit'e yazılmayı düşünüyorum. istanbul'daki kulüplerin fiyatlarını bulamadım, her şubenin fiyatları farklıymış sanırım. istanbul'da üye olanlar varsa ne kadar ödüyorlar acaba? Teşekkürler.
(2) 

Aynı Gün İçinde 2 Kez Yazılmış Trafik/Park Cezası? (Capsli)

royal #735974 
Merhaba. Aracımı ilk muayane'ye götürmem gerekiyor ancak ödenmemiş cezası çıktığından dolayı muayene randevusu vermiyorlar. gib'ten sorgulama yaptığımda 66 TL'lik ceza yediğimi üzerine 105 TL faiz bindiğini bir de üstüne bu cezadan 2 kez yazıldığını gördüm. Yani toplamda 340TL kadar bir ceza çıkmış durumda.

Şimdi ben ceza yediğimi, eve tebliğ geldiğini hatırlamıyorum ama bu olsa olsa park cezasıdır. Aynı yerde bulunan araca her geçen ekip ayrı ayrı ceza yazabiliyor mu? Eğer oradan 10 tane ekip geçerse ben bugün 1500TL ceza mı ödeyecektim? Buna itiraz etmeli miyim, yoksa ödedikten sonra mı itiraz edeyim, nereye gideyim?
Bir de orada yazan tarihe göre 17 gün sonra tebliğ edilmiş, tebliğ süresi de 10 günü aşmamalı diye biliyorum? Yol yordam gösterenlere şimdiden teşekkürler.

imgur.com
(1) 

Tescilli Marka / Telif Hakkı Sorusu

royal #714242 
Merhaba. Yurtdışında alakasız bir sektörde faaliyet gösteren bir şirketin bir ürününün ismi, ülkemizde hizmet veren hepinizin bildiği bir şirketin(A), bir ürününde kullanılabilir mi? Ürün adını google'ladım ve ürün isminin yanında "®" sembolü(registered trademark) olduğunu gördüm. Ürün ismine X dersek şirket buna AX adını verecek atıyorum "Fenerbahçe Ülker" gibi olacak. Eğer şirket bu ismi verirse ne olur? Yurtdışındaki şirket bundan haberdar olmazsa(ki bence olmaz) hiçbir şey olmaz mı? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.
(5) 

Bir Yerde Çalışırken Başka Bir Yerle Görüşmek

royal #713985 
Merhaba. Bir şirkette çalışırken, aynı anda başka bir şirketle görüşmek kurumsal hayatta sakıncalı olarak görülen bir durum mudur? Görüşmeye gidilen yere açık açık ben şu anda x yerde çalışıyorum, eğer olursa oradan buraya geçileceğinin söylenmesi etik olarak yanlış mıdır, yoksa bu konularda pek bilgi verilmemesi daha mı iyi olur? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
(1) 

Borsa Hakkında

royal #707434 
Merhaba. Borsa'da, insanların hangi kağıttan anlık olarak ne kadar fiyattan hangi miktarda alım/satım yaptığı görülebiliyor sanırım. Ekteki fotoğraftaki gibi mesela. 26,50Tl fiyattan 44961 lot işlem yapılmış. Bu programlar hangi programlardır, herkes görebiliyor mu bu bilgileri? Teşekkürler.

i.imgur.com
(6) 

Küp Buz nasıl kırık buz haline getirilir?

royal #653576 
Merhaba. Mojito yapacağım bunun için kırık buz lazım ama bende standart buz kalıbındaki buzlar var. Bunları en kolay nasıl kırık buz haline getiririm?
(2) 

Iphone 5 Sim Kartı Kabul Etmiyor

royal #651025 
Merhaba. Yeni bir iphone 5 aldık. Normal sim'i kestirdik turkcell'de iphone için nanosim haline getirttik. Yalnız telefon sim'i tanımıyor. Simkart takın diyor. Neden olur acaba bu problem? Sim'i kesilen eski haliyle bütünleştirip başka telefona takınca çalışıyor ama? Sorun nedir? Telefonda mıdır simde midir? Teşekkürler.
(4) 

Büyük Boyutlu Ekli E-Mail Göndermek?

royal #594203 
Merhaba. e-mail yoluyla 250mb civarı tutan fotoğraf transferi yapacağım. Ancak yüksek boyutlu ek gönderilmiyor mail ile. Nasıl mail atabilirim bunları?
(1) 

Temettü Neye Göre Dağıtılıyor?

royal #585087 
Merhaba. Borsa'da hisse fiyatı üzerinden aldığınız kağıt sayısından, hisse fiyatının hareketine göre kazanç ya da zarar ediyorsunuz.

Bir de bu temettü denen hadise var, bazı şirketler dağıtıyor bazıları dağıtmıyor, sanırım hissedarlara yılda 1 kez dağıtıyorlar ve yanlış bilmiyorsam önceden açıklanıyor temettü dağıtacak şirketler.

Peki bu dağıtılan temettüler kimlere dağıtılıyor? 1 hissesi olana da dağıtılıyor mu? Bir de o şirketin hissesinin ne kadar süredir elinizde olduğu önemli mi? Yani ben o şirketin hissesini temettü dağıtımından 1 gün önce alsam, bana da temettü dağıtılacak mı? Basitçe nasıl işliyor bunun mantığı?
(1) 

Banker Lambası Nerede Satılır?

royal #577905 
Merhaba. banker lambası alacağım. Yalnız böyle mat, kalitesiz yeşilde olanlardan var onlardan değil de, koyu renkli ve çok parlak zümrüt gibi duranlar var filmlerdeki gibi, onlardan arıyorum. Nereden alabilirim, İstanbul'dan ya da internetten?

galeri7.uludagsozluk.com
(4) 

Bağış Yapılabilecek Kurum

royal #571122 
Bir miktar para bağışlayacağız. Güvenilir ve bağışların yerlerine gittiği hangi kurumlar var?
(6) 

İstanbul'da Yabancı Gazeteler Nereden Bulunur?

royal #570186 
Merhaba. İstanbul avrupa yakasında ingiliz ya da amerikan gazetelerini günlük olarak nerelerden bulabilirim? Telegraph, the times, ny times mesela?
(1) 

Garanti İnternet Bankacılığı Şifre Sormadı!

royal #552542 
Merhaba. Az önce garanti bankası internet şubesine giriş yaptım. Müşteri numarasını, Parola'yı girdim, direk cep telefonuna şifre geldi onu da yazıp girdim. Normalde cep telefonuna gelen sms'ten önce bir şifre daha soruyordu sanal klavyeyle girilen. Bir terslik mi var yoksa o şifre aşamasını mı kaldırmışlar?
(9) 

Felix Baumgartner Nasıl Tekrar New Mexico'ya Düştü?

royal #494443 
Şimdi bu felix baumgartner çıktı atladı tamam. çıkarken sorun yok da, atladıktan sonra tamamen serbest bir düşüş yapıyor dışarıdan hiç bir müdahale yok ve bildiğim kadarıyla adam tekrar new mexico'ya indi.

Önceden belirlenen bir yer vardı da oraya mı indi, bunun ayarlanması mümkün müydü? Yoksa indiği yer tesadüf müydü ve kendi beceri ve ayarlamasıyla mı new mexico'ya indi? Daha farklı bir yere de düşemez miydi?

Bir de nerden kalkıp nereye düştüğünü gösteren bir resim fotoğraf varsa çok iyi olur, savrulma payını görebilmek için.
(1) 

Sahaf Festivalinde Noluyor?

royal #482323 
pis cahil diyebilirsiniz. pek sahaf kültürüm de yoktur. 6.beyoğlu sahaf festivali varmış, daha önceki 5 tanesini bana haber vermemişler. şimdi ben buna gideyim diyorum ama orada ne olacak? ucuz kitaplar mı olacak, kampanya mı olacak ne olacak?

edit: beyoğlu sahaf festivali 2012

www.nadirkitap.com
(3) 

Samsung Ürünlerinin Satışı Durdurulacak Mı?

royal #466264 
Merhaba. apple'ın samsung'a açtığı ürün taklidi davası'nı apple kazandı. tabii temyiz süreci vs vardır diyelim ki onlarda da apple haklı bulundu. Peki ondan sonra ne olacak?

Şimdi bu galaxy'lerin falan çalıntı olduğu anlamına geliyor mahkemeye göre. Bu karardan sonra samsung bu telefonları satmaya devam edebilecek mi yoksa bunların satışı durdurulur mu tüm dünyada? Ya da mevcut telefonlar için içerik, uygulama sağlama olayları eskisi gibi olabilecek mi?

Bir de samsungun telefon ve tablet fiyatlarında düşüş olur mu bu olaydan dolayı? Yetkililerden açıklama bekliyoruz.
(8) 

Ekşi++ Chrome İçin Yüklemeyi Beceremedim

royal #453634 
ekşi++'ı yüklemeyi becemedim google chrome için. bir yardımcı olabilir misiniz?
(3) 

Nedir bu IMAX? 3D

royal #441969 
Merhaba. spider man'e gidelim diyoruz 3d. neyse baktım istinye park'taki imax salonda da oynuyormuş. hem 3d hem imax olunca ne oluyor? daha doğrusu imax ne oluyor, daha önce hiç denemedim. ama öyle teknik detay vermeyin bilmem kaç mm yerine şu kadar mm ike çekiliyor vs diye. filmi izlerken ne farkı var yani nedir? teşekkürler.

edit: bir de filmleri kesinlikle türkçe dublaj izlemem orijinal altyazılı izlerim ama bunlarda perde çok büyük olduğu için, altyazı filme gömülemediği için takibi zor oluyor, filme odaklanılamıyor falan denmiş. doğru mu bu? türkçe dublaj'a mı gidelim?
(10) 

Dubstep'i Özet Geçer Misiniz?

royal #353086 
dubstep kelimesini son zamanlarda sıkça görür oldum. Nasıl bir müzik türüdür, hiç bilmeyen birine özet geçer misiniz? Bir de anlayabilmem için en bilinen örneklerini verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
(5) 

Kaliteli Mp3 Player Arıyorum

royal #346546 
Merhaba. Bir mp3 player alacağım. Güzel bir koss kulaklığım da var, bununla birlikte kullanacağım iyi bir cihaz arıyorum.
Yalnız benim için en önemli hususlardan biri spor yaparken falan da kullacağım için hareket halinde de kullanabileceğim bir şey olması lazım. Hafıza olarak da en azından 8gb gerekli. ipodlara falan baktım fiyatları pahalı geldi. Bütçe belirlemedim, fiyatlarını da bek bilmiyorum ama 200 tl yi geçmese iyi olur. Şimdiden teşekkürler.
(3) 

En İyi Fotoğraf Yükleme Sitesi

royal #255592 
Selamlar. Forumlara fotoğraf yükleyeceğim ancak yüklediğim fotoğrafların linklerinin uçmamasını istiyorum. Bu bağlamda en iyi fotoğraf yükleme sitesi hangisidir? Capsler kurbağa olmasın.
(3) 

ortadoğu ve balkanların en iyi televizyon tamircisi ya da elektronikçisini

royal #229712 
arıyorum. 2 adet uzaktan kumanda led'i ve 1 adet stereo kulaklık çıkışını şemayla göstereceğim şekilde sorunsuz biçimde lehimlemesi gerekiyor. malzemeler basit ama çok gerekli bişey benim için bu. fotoğraf'ta ekledim hatta. bu malzemeleri istanbul avrupa yakasında nereden bulurum ve bunu yaptırabilirim? çok teşekkürler.
(19) 

Cem Adrian Overrated Mı?

royal #226891 
cem adrian'ın overrated olduğunu düşünüyor musunuz?
(4) 

Su Arıtma Cihazları İşe Yarıyor Mu?

royal #209746 
Tamam şebeke suyunun tadını falan değiştirir belki ama biyolojik/kimyasal olarak bir değişiklik yapamaz sadece bir nevi süzgeç görevi görür diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum, var mı kullanan ya da bilgilendirebilecek olan? Teşekkürler.
(3) 

Kondüktör Uygulaması Sonsuza Kadar Devam Edecek Mi?

royal #208035 
Etmeyecekse ne zaman bitecek? nedir?
(4) 

Veri Kurtarma Programı

royal #198183 
Şimdi benim hafıza kartımdan, harddisklerimden silinmiş vs. veriler, fotoğraflar belgeler var. Bunları kurtarmak istiyorum ancak bunun için en iyi program hangisidir bilmiyorum. final data kullandım çok iyi güzel dediler ama 2 farklı hafıza kartımdaki silinmiş fotoğrafları kurtaramadı.
1

mobil görünümden çık