(2) 

Asus ROG 18 inç notebook'uma çanta nereden bulabilirim?

picolato #1591782 
Ekim ayında uzun süreliğine yırtdışına gitmeyi planlıyorum. Notebookumu ve mac'imi de yanımda götürmeliyim. Mac'in çantası var ama notebook o kadar büyük ki onun için bir bilgisayar çantası bulamıyorum. Sırt çantalarının içine koymak ise sorunumu çözmüyor. Bir çok elektronik ekipmanım daha kabinde bir sırt çantasında yanımda olacak çünkü.. Yakınlarda benzer bir sorun yaşamış ve çözmüş biri var mıdır yardımcı olacak??
Özel dikim bir çanta mı çözer sorunumu ya da özel çantalar alınabilecek bir yer bilen var mıdır?? Ya da nedir ne değildir

Ankara- Kızılay'daki Evrensel Müzikevi

picolato #1501049 
Selamlar, Ankara- Kızılay'daki Turtes pasajında Evrensel Müzikevi mağazasına günlerdir telefonla ulaşamıyorum. Fethiye'den tamir için gitar getirmeyi düşünüyorum yanımda ama günlerdir telefonlarını açmıyor mağaza; acaba kapattılar mı diye meraka düştüm. Eğer yolu Kızılay'dan geçen kimse olursa ve aklına gelirse ya da biri mağazayı açık gördüyse , bilgilendirebilir mi acep ?
(2) 

ev yapımı vişne liköründe metil çıkışı diye bir şey söz konusu mudur?

picolato #1486405 
'vişne, şeker ve kimi baharatları bir kavanoza koyup, güneş gören bir balkonda en az 15 gün bekletin sonra etil alkol ekleyin' tarifini geçen sene uyguladım; sonuçta gayet güzeldi lezzeti. bu sene ise bir kavanozu 6 ay kapağını açmadan bekletmek istiyorum ki okuduğuma göre bu şekilde de fermente olan meyveler kendi alkollerini oluşturuyorlar.
bunu yapacağımı söylediğim biri 'rakı üzümden üretiliyor, kaynatma var ve metil çıkışı oluyor bir ara, sen de güneşte bir nevi kaynatıyorsun , acaba metil çıkıyor mu' diye hiçbir şey bilmeden sordu. bir taş attı kuyuya diyelim. konuya hiç hakim olmadığım için sustum. google'da da bir şey bulamadım. bilen biri yanıtlarsa sevinirim. meyveden güneşte bekletilerek üretilen likörlerde metil alkol oluşma ihtimali diye bir şey söz konusu mudur?
(4) 

aşı randevu tarihi değiştirmek mümkün mü?

picolato #1486182 
selamlar. alınmış covid aşı randevumu üç gün sonraki tarihe değiştirmem gerekiyor. Yapabilmek mümkün mü? bilen , duyan, yapan varsa bilgilendirebilir mi?
(1) 

üsküdar ilçe emniyet müdürlüğü Selamsız'da mı ? nerede?

picolato #922409 
daha evvel üsküdar ilçe emniyet mdrlğ'nde pasaport işi halleden varsa bana üsküdar'ın neresinde olduğunu söyleyebilir mi? haritadan bakıp anlar gibi oldum ama sağlamcılık için onaylanmasını istiyorum; son dakikada "aa, o işlem burda yapılmıyo yaaa; bilmem nere de üsküdara bağlı, orada yapılıyo" gibi bişey duyma ihtimalimi düşürmek için. sözlükteki sorum hakkındaki tek entry 2005'te girilmemiş olsa uzatmazdım belki bu kadar . eksisozluk.com
(7) 

Münih'te görülecek yer , yapılacak şey, eğlenilecek mekan, önerisi olan ?

picolato #708135 
iki hafta münih'te arkadaşlarımın evinde kalıcam. bişey bilip de söylemeyn varsa bozuşuruz :P
(1) 

strasbourg'da kalacak yer ?

picolato #706324 
25-26 aralık iki günlüğüne münih'ten strasbourg'a gidicem.strasbourg'da kalacak yer önerisi olan var mı? tek kişiyim. hoteller çok pahalı ve hostelde de yer bir gecelik var ki o da ucuz değil dorm için.
(1) 

duran duran makinesi

picolato #696655 
bir film seyrettiydim yıllar evvel eski.. bu filmde bir makine vardı, kadınları zevkten öldüren ki şöyleydi kadınlar o makineye girdiklerinde bir kaç dakika içine ahlaya vahlaya zevkten ölüyorlardı, ta kii dünya güzeli (sanırım) brijit bardo'ya kadar. neydi o makinenin adı. duran duran diye hatırlıyorum ben. hatta o grup da adını bu filmden sonra almışmıştı. öyle işte. belki biri benle ilgilenir
(2) 

sultangazi nerde?

picolato #692980 
çarşamba günü sultangazi medical park diye bi hastaneye gidicem. sultangazi denilen semt nerelere yakın. avrupa'da ok, esenlere mi yakın, bakırköy'e yakın mı? google maps'den de bişi anlamadım. bi yardım pilis
(1) 

izmir'de ufo türü ısıtıcı lazım

picolato #690988 
izmir'de okuyan öğrenci bir arkadaşımın ısıtıcıya ihtiyacı var. paraları yok pek. var mıdır bu çocuklara ısıtıcı vererek yardım edebilecek? ya da makul fiyata verebilecek? ha bi de yorganları da yok.
(4) 

Prag'a ucuz uçak bileti nerden, hangi havayolu şirketinden bulabilirim?

picolato #302471 
Bu aralar Prag'a gitmem gerek (Antalya'dan), Prag'da 3 gün kalmam gerekiyor. uçak bileti baktım ama pahalıları ile karşılaştım. Prag bulamazsam, Budapeşte ya da viyana'ya uygun fiyata bulabileceğim bir havayolu şirketi bilen varsa onlar da olur, oralardan karayoluyla geçerim. Bi yardım edin be ya.
(2) 

hotmail hesabıma 10 gündür giremiyorum.

picolato #265359 
nasıl çözebilirim bu sorunu? mozilla, google crome, internet explorer hiçbiri açamıyor!
..... konumundaki sunucu bulunamıyor.diyor. nasıl edeyim, neler yapayım da açayım ?
(1) 

motorsiklet ruhsatı çıkarmada ikametgah adresi sorunsalı

picolato #253785 
sevgili romalılar, sıfır bir motor aldım, ruhsatı üzerime almak istiyorum ama kaş'tayım ve ikametgahım istanbul'da. kaş plakalı olmasını istiyorum yani buradan çıkarmam lazım ruhsatı.çünkü burada kullanıcam. fakat ikametgahım burada olmadığından olamıyormuş. nüfus müdürlüğüne gidip nüfusa kayıtlı adreslerimden birincisini buraya aldırmam gerekirmiş. var mıdır böyle bişi? duyan , yapan var mı hiç? yarın sabah gidicem ona göre nüfus mr.'lüğüne ya da başka birinden ricacı olucam :/
(5) 

fotoşop programı ne indirmeliyim ile ilgili öneri

picolato #252465 
Sevgili romalılar, benim g12 fotoğraf makinem var. gayet güzel fotolar çekiyorum. fekat ben azcuk fotoşoplamak istiyorum mesela bu fotoğrafları. şöyle basitinden var mıdır indirebileceğim bir mini fotoşop programı? kolay kullanırsın bunu, indir deyiverin indireyim . böyleyken böyle.
(6) 

anadolu yakasında, kadıköy civarında restoran

picolato #252174 
sevgili parizyenler, cuma akşamı şık bir restorana gidip aileyle şık bir kutlama planlıyorum. güzel müzik de olsa diyoruz, belki rum belki sanat. var mıdır bildiğiniz, önereceğiniz bir yer ? anadolu yakası istiyoruz aile eşrafı o yakada yaşıyor, o nedenle . kadıköy olsa mesela, ne şaaane olsa.
(4) 

toplu taşıma ile altunizade'den forum istanbul'a nasıl gidebilirim?

picolato #249014 
soru başlıkta efenim.
(2) 

araba kiralama

picolato #224412 
sevgili romalılar, 22 şubat'ta antep, urfa, mardin'e gidip biraz iş biraz gezi yapıcaz. diyoruz ki antep'ten araba kiralayalım 5 gün sonra diyarbakır havaalanında bırakalım. önereceğiniz bir araba kiralama şirketi var mı?
(4) 

bazı mkv filmleri neden açamıyorum?

picolato #218989 
vcl ve mediaplayer açamıyor bazı filmleri. yok yani gigabayt gigabayt indirmişim ben bunları, bir emek, bir sabır var ortada ama neden açamıyorum ?? bir fikri, önerisi olan var mı? deliricem
(3) 

YouTube'a giremiyorum :( yardım edin

picolato #209337 
aklımı kaçırmam an meselesi. herşeyi yaptım( navige,host listesi değiştirme,defalarca dns ayarını değiştirmek ) ama youtube'a giremiyorum . aklım almıyor , nasıl bu kadar tutucu bir bilgisayarım olur. n'olur bir insan evladı yardım etsin ya.
1

mobil görünümden çık