(4) 

Etherium vs Bireysel Emeklilik

martini girl #1591557 
Bireysel emeklilik hesabimda su anda cekersem £2k civari bir sey var. -Sanirim 95000 TL gibi bir sey yapiyor. Artik Ingiltere'de yasadigim icin Turkiye'deki bireysel emekliligimi kapatip baska sekilde degerlendireyim istiyorum. Esim Etherium ve diger coinlerle fazlasiyla icli disli, ben de biraz da ona guvenerek Tr'deki parayi pounda cevirip Ether alayim diyorum. Uzun vadede cok daha fazla degerlenir diye dusunuyorum. Bir de bireysel emeklilik icin her ay pounddan tlye para atmak da sacma olacak biraz. Ne diyorsunuz? Bireyseli iptal edip ether almali mi? Bireyselde 10 yili doldurmustum bu arada, o yuzden kesintim az.
(1) 

istanbul ici kurye onerisi

martini girl #1574983 
hangi site guvenilirdir?
(1) 

kadin dogum doktoru arayisi

martini girl #1573900 
Bir kadin dogum doktoru arayisindayim.

-1.5-2 yildir bebek deniyoruz ancak herhangi bir gelisme yok. bu konuda bizi yonlendirmesini ve tup bebek asamasina gelmeden denenebilecek yollari gostermesini istiyorum. (yeme-icme, takviye vs.)

-yurtdisinda yasadigim icin kendisine gerektiginde telefonla da danisabilmem onemli

-terchihen Avrupa yakasinda. Ben Zorlu tarafinda olacagim.
(4) 

Bel ve Kalca Kuvvetlendirme

martini girl #1564224 
10 yil once belimde fitik cikmisti, ara ara beni zorluyor ama genel olarak iyiyim. Cok ayakta kalirsam kalcamdan bacaklarima agrim oluyor ya da 1.5-2 saat araliksiz yurursem mesela gene ayni agrim oluyor. Haftada 2-3 kere spor yapiyorum, yuruyus yapiyorum ama sanirim yeterince yapmiyorum.

Kasim ayinda isim geregi 4 gun boyunca 12 saat ayakta duracagim. Urunlerim sergilenecek. Mekanda sandalye imkani olmayacakmis ama istedigim kadar araya cikip gelebilirmisim. Ben de Kasim'a kadar bel-kalca-bacak iyice guclendirmek istiyorum. Var mi oneriniz? PT ile mi calisayim yoksa bol bol squat/plank mi yapayim? Bana oneride bulunabilir misiniz?

Yas 33, Kadin. Kilo fazlam yok bu arada yani belimde agri yapacak bir yag kutlem yok.
(2) 

islanan pasaport

martini girl #1559429 
Kendimce biraz tribe girdigim icin size danismak istedim, belki basindan benzer bir sey gecen vardir.

Londra'da yasiyoruz, yarin burdan Paris trenimiz var. Schengen vize kontrolu tek yonlu olarak sadece UK'de yapiliyor. Sorun su ki esimin pasaportunu gecen yaz bir guzel makinada yikamis bulunduk, pasaport resmi biraz siliklesti ama geri kalan tum vizelerde her sey asiri net, kayan yazi, akan foto falan hicbir sey yok. Her sey gayet duzgun okunakli. Sadece pasaport fotografi siliklesti ve sayfalar biraz dalgali.

Konsolosluktan hemen yeni pasaport cikarttik ama tabi tum vizeler eski pasaportta duruyor. Acaba diyoruz yarin vize kontrolunde bir sikinti cikar mi ya.. Bana cikmaz gibi geliyor ama.. Cok gerildim.
(2) 

Ege’de Tatil Onerisi

martini girl #1558436 
Arkadasimla yazin 2 gunluk bir tatil yapacagiz. Ben Ayvalik’tan o Bodrum’dan gelecek. Ikimizin ortasinda bir yerde makul fiyatli, cok curcuna olmayan, otobusle gidebilecegimiz nerede tatil yapsak?
(1) 

ilk araba olarak ne alalim

martini girl #1558050 
konum: ingiltere
butce: £13k-18k otomatik vites
2.el, tercihen petrol

kari koca ikimiz de ehliyetleri yeni aldik. kia stonic gibi kucuk bir suv dusunuyorduk ama acaba daha eski 2016-2019 modellere de mi baksak dedik. daha cok sehirler arasi gezme dolasma icin araba kullanicaz. benim nerdeyse tek kriterim cok yere yakin bir araba olmamasi, az yuksek olmasi. var mi onereceginiz araba modelleri? her markaya acigiz.
(6) 

schengen icin ucak rezervasyonu

martini girl #1557084 
annemlere schengen almaya calisiyoruz, bilet almadan rezervasyon gostermek istiyoruz ama pegasus'ta da thy'de de ucret odemeden nasil rezervasyon yapildigini goremedim. eskiden thy'de hemencik rez yapardim, su an o secenek de gozukmuyor. siz nasil yapiyorsunuz?
(6) 

Mubi Film Onerisi

martini girl #1556338 
Asiri duygusalligiyla beni baymayacak, kafa acacak birkac mubi film oneriniz var mi? :)
(7) 

Turkiye Disi Tatil Mekani Onerisi

martini girl #1554555 
Esimle Turkiye disi bir deniz tatili plani yapmaya calisiyoruz. Tarihlerimiz Haziran 12-19 arasi olacak. Ingiltere'de yasiyoruz, Schengen ve ABD vizemiz var. Daha once Ispanya, Yunanistan'da deniz tatili yaptik ama artik farkli yerler kesfetmek istiyoruz. Haziran ortasi Ege denizi bize soguk gelecek. Aklima Malaga geldi ama 7-8 gun bayar diye dusundum. Sardinia'yi dusunduk ama araba kiralamaya cok yanasmak istemiyoruz. Soyle hem etrafini dolasabilecegimiz, hem denizini sevebilecegimiz bir yer istiyorum. Onereceginiz herhangi bir ulke var mi? Aslinda Uzakdogu'ya da cok okayiz ama 7-8 gunlugune git gele degmesi lazim. Gelsin oneriler:)

Toptan Taki ve Kese Baski

martini girl #1530073 
Herkese iyi bayramlar. 2 adet sorum olacak:

Istanbul'da uygun fiyata toptan taki nereden alabilirim? (Direkt Eminonu yerine bana bir websitesi ya da dukkan adi verirseniz daha iyi olur)

Baskili ufak kadife kese yaptirmak istiyorum. Var midir onerebileceginiz bir site?
(3) 

New York’ta Nerede Kalinir?

martini girl #1516299 
Mayis sonu 5-6 gunlugune esimle New York’a gidecegiz. Turistik yerlere ulasimi cok zor olmayacak ama ayni zamanda lokal bir yerde kalmak super olur. Soyle guvenli, tatli hipster mekanlari ve kafeleri olan bir muhit bakiyorum. Belki bana direkt kendi otel onerilerinizi iletirseniz onlara da acigim.
(2) 

websitesi ya da dergi onerisi

martini girl #1509078 
turkiye gundem ve haberlerinden asiri baydigim icin biraz daha dunyada olup bitenlerle ilgilenmek istiyorum. soyle icinde farkli makaleleri de olan sadece siyaset degil, kultur/sanat ne bileyim guzel bir kitap onerisi ya da kafa acici yazilar da barindiran site oneriniz var mi? bu arada time, economist gibi dergileri her hafta diledigim gibi okuyabiliyorum bunlar disinda ne olabilir?
(3) 

Kindle icin E-Book

martini girl #1508454 
Kindle icin hangi kitabi bulup yukleyip mobi formatina cevirsem hepsinin formati bir garip. Ya kelimeler icinde noktalama isaretleri var ya da sayfa bolme sekilleri cok sacma. Kindle icin kitap yukleyebilecegim dogru duzgun bir site var mi
(2) 

Besiktas'ta Raki Mekani

martini girl #1498222 
Besiktas'ta guzel gunduz rakisi mekani neresi var?
(8) 

Cocuk Sahibi Olmaya Kendinizi Ne Zaman Hazir Hissettiniz?

martini girl #1493596 
Yas: 31
Yasanilan Ulke: Ingiltere
Meslek: E-commerce (esim de kendim de kendi isimizi yapiyoruz. O vfx artist)
Kac yildir evliyiz: 4 yil
Kac yildir beraberiz: 12 yil

Kendim hakkinda on bilgileri verdikten sonra simdi sizlere danismak isterim. Siz kendinizi ne zaman cocuk sahibi olmaya hazir hissettiniz ya da hazir hissetmek diye bir sey var mi gercekten? Ben onumde hala anne olmak icin 1.5-2 yilimin oldugunu dusunuyorum. Korona sonrasi uzak diyarlari gezmek, dolasmak biraz ozgur hissetmek istiyorum. Ama ote yanim gercekten de anne olmak istiyor. Sadece gercekten kendimi ne zaman hazir hissedecegim emin olamiyorum. Acab diyorum oyle bir zaman yok mu? Hem korkuyorum hem sefkat doluyum hehe Siz nasil cocuk sahibi olmaya karar verdiniz?
(2) 

Cardioyla Ne Kadar Sürede Kilo Veririm?

martini girl #1481530 
173 cm, 63.5 kiloyum. Kilo aldığımda direkt kollarıma gidiyor, karnım falan düz ama hep ya kola ya bacağıma kilo alıyorum. 20'lerimde 57 kiloyken, 30'larımda metabolizmanın da yavaşlamasıyla ve pek spor yapmamamla kaç yıldır takıldım kaldım 62-63 kiloya. Et yemem, balık-sebze yerim. Genelde sağlıklı beslenirim. Dönem dönem intermittent yaparım. Abur cubur yemem belki küçük bir parça her gün bitter yerim. Size sorum şu, haftada 2 gün macfitin kanalından kardiyo yapıyorum 50 dk, baya da zorluyor. Kardiyo üzerine 15 dk dumbbella kol çalışıyorum. Üzerine bir de başka bir güne sıkılaşmak için pilates mi ekleyeyim ya da kardiyoyu 3 gün mü yapsam? Ne kadar sürer benim bu kollarımdaki yağdan kurtulmam?
(1) 

Birçok Konuyla İlgili Makale/Yazı Okunabilecek Dergiler

martini girl #1479488 
Siyaset, kültür, sanat, kitap vs. ile ilgili içinde birçok konuyu, yazıyı barındıran dergiler önerebilir misiniz? Fransa'dayken böyle dergiler çok okurdum, şu an kendimi bomboş hissediyorum hiçbirini yapmadığım için. Bana önerebileceğiniz yabancı dergiler var mı? (Halihazır İngiltere'deyim.)
(6) 

Kollarımı Nasıl İnceltebilirim

martini girl #1477340 
Aslında 38 bedenim ve boyum da uzun ama aldığım kilolar hep kollarıma gidiyor. Acayip rahatsızım bu konudan. Haftada 4 gün yoga yapıyorum, arada da kol hareketleri ama kollarımda hiçbir değişiklik olmuyor. Ben böyle inat görmedim. Var mı bana atabileceğiniz hareketler ya da herhangi başka bir öneri?
(6) 

İtalya Tatil Planı

martini girl #1470547 
İtalya'da araba kiralamadan deniz tatili yapmak istiyoruz. Gidenler varsa hangilerini önerirsiniz ya da daha önceden yaptığınız bir tatil planı varsa onu da değerlendiririm:

*Amalfi
*Sardunya
*Cinque Terre
*Capri

Benim yazmadığım ama sizin önerdiğiniz başka bir yer varsa ona da bakarım.
(5) 

Kış Soğuğuna En Uygun Mont

martini girl #1460257 
Beni her türlü rüzgar/soğuk/kar kıyametten koruyacak bir şişme montu sizce nereden almalıyım? Sanıyorum Peak Performance çok başarılı? Canada Goose hayvanlara zorbalık yaptığı için açık ara en çok topa tutulanı ama en de sıcak tutanı olsa gerek. North Face yeterince sıcak tutmuyor diyorlar. Patagonia falan nasıl? Ya da siz ne önerirsiniz?

Ben 3 yıldır Tommy'nin şişme montunu giyiyordum ama İngiltere soğuğu ve rüzgarına o da yetmedi.

Not: Aşırı üşüyen ve hemen hasta olan bir insan olduğumu da hesaba katınız.
(7) 

Google Ads Scam Dolandırıldık

martini girl #1455717 
Eşim kripto paralarla uğraşıyor bayağıdır. Dün gece bir yerden bir yere kripto paralarını aktarırken hep girdiği siteye giriyorum diye yanlışlıkla ilk sırada reklam olarak gözükenine tıklıyor. Tabi sitenin arayüzü aynı, işlem sırası neredeyse aynı. Hiçbir şeyden şüphelenmeden bir güzel şifresini giriyor ve saniyesinde bütün kripto para çekiliyor. Giden paranın tutarını ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Baya güzel dolandırıldık yani bir butona tıklamaya baktı her şey.

Bu adamları google'a şikayet edeceğiz ama tabi ki geçti borun pazarı. Adamların kendi sitesinin üzerinde Ad olarak aynı arayüzle ilk sırada çıkmaları nasıl bir şeydir, google bunu nasıl anlayamaz kafayı yicem. Var mı önerebileceğiniz bir şey? (soğuk su içmek dışında)
(7) 

Geçmeyen Halsizlik

martini girl #1455521 
Özellikle son 1 aydır sürekli halsizim. Sabah kalkmak işkence, kalktıktan sonra kendime gelmek ayrı işkence.

Bugün 1-2 saat evin yakınındaki ormana gittik, 1 saat yürüyüş yaptık geldik ve ben 2 saat uyumuşum. Normalde hiç yapmadığım şeydir gün içinde uyumak. Dpepresyona mı giriyorum acaba diyorum çünkü genelde sabah olunca da bir an önce bugün de bitsin akşam olsun diyorum. Akşam ne mi var? Hiçbir şey, sadece 1 gün daha geçmiş olacak.

Bir de 1,5-2 aydır probiyotik almıyorum acaba onunla mı alakalı yoksa sallıyor muyum? Bu arada Eylül'de Türkiye'ye gittiğimde tam kan sayımı da yaptırdım ve hiçbir sıkıntı çıkmadı ama ben gene de daha az halsiz hissedeyim diye doğal demir şurubu içmeye başladım. Ne diyorsunuz? Kronik halsizlik mi var acaba bende.
(6) 

Şu Sineklerden Nasıl Kurtulurum?

martini girl #1450600 
1 aydır evde fotoğraftaki sineklerden var. Bakliyatlara baktık ettik orda bir sıkıntı yok, her yeri temizledik ettik ama gene bir yerden geliyorlar. Bunlardan nasıl kurtuluruz?
(8) 

Sadece Geceleri Gelen Kuru Öksürük

martini girl #1447957 
nasıl geçer? Birkaç yıldır var aslında bu problemim ama hep yakınımda uyuyanlar derdi gece ne çok öksürdün öyle diye ama ben kendi öksürüğüme hiç uyanmazdım. Bu 2 gecedir öksürüğüme uyanmaya başladım ama işin ilginci gün içinde 1 gram öksürmüyorum ama geceleri kuru öksürükten 2-3 kez uyanmaya başladım. Çok alerjik bir bünyem var acaba kaz tüyü yorgan mı yapıyor diye düşünmeye başladım. Uyku kalitem bitti gitti bu ara. Önerisi olan var mı?

*Sigara kullanmıyorum. En son 1-2 yıl önce tek tük içmişimdir. Üniversitede falan içerdim günde 2-3 tane. Şu an 30larımdayım. Sadece bir 6 ay falan elektronik sigara kullanmıştım o da yaklaşık 2-2,5 yıl önceydi.
(6) 

Kendi Mesleğinden Kopuş ve Girişimcilik

martini girl #1446406 
Bir 5-6 ay önce online vintage kıyafet satmaya başladım. İlk başlarda ayda 2-3 sipariş alıyordum ama her ay siparişleri arttırmayı da kafama koymuştum. Nitekim her ay siparişleri arttırarak en son Eylül'de 11 ürün sattım. (başta uk,abd) Şu anda elimdeki kar çok değil evet ama ürün sayısı ekledikçe ve kar marjı yüksek ürünleri koydukça bunu da arttırım diye düşünüyorum. Şu an özellikle black friday ve christmas'a hazırlık yapmaya ve toptancılardan daha çok ürün almaya çalışıyorum. Özellikle ekim-aralıkta iyi bir kitleye ulaşabilirim gibi gözüküyor.

Bu arada asıl mesleğim moda tasarım ama şu an bulunduğum ülkede yani ingilterede ben bir türlü mesleğimi yapamadığım için kendi kendime böyle bir işe giriştim. İşler büyür mü mesleğimi özler miyim bilmiyorum ama aklıma gelen alternatifleri denemekten başka yapacak bir şey de kalmamıştı elimde. Bu süreçte seo, marketing, müşteri ilişkileri gibi bir sürü alana da dahil oldum ve çok da fazla şey öğrendim. Müşterilerden çok güzel geri dönüşler aldım. Hatta repeat buyerlar gelmeye başladı. Ama tabi bu iş patlarsa elimde 150-200 ürünle naparım bilmiyorum ve korkuyorum. 10 yıl sonra napıyor olcam onu da bilmiyorum. Yani al sat yapmak bir noktada beni köreltir mi diye de düşünüyorum. Mesleğimi bir yandan özlüyorum ama bir yandan bu işi de çok sevdim. Genel olarak tedirginliğimi sizinle paylaşmak istedim belki fikirlerini paylaşmak isteyen olur diye.
(1) 

Instagram Shopping Sorunsalı

martini girl #1446402 
Su zamana kadar instagram shopping'i kullanıyordum ve hiçbir sıkıntı yoktu. Şu an ürün eklemek istediğimde "Not eligible for Instagram shopping" diyor ki ilk defa böyle bir şey oluyor. Acaba Türkiye'ye gittiğimde Türk sim kartı taktım ettim, şimdi geri döndüğümde hala beni Türkiye'de mi sanıyor, o yüzden mi problem çıkarıyor yoksa başka bir şeyle mi alakalı anlamadım.
Bilenler aydınlatabilirse süper olur.
(2) 

Iphone'a E-Mail Anında Düşmüyor

martini girl #1442633 
Telefonda emaille ilgili bütün bildirimlerim açık ama e-mail geldiği gibi önüme düşmüyor. Önceki telefonumla posta ayarları aynı ama gene de olmuyor. Nasıl düzeltebilirim?
(6) 

İstanbul'da Vintage Kıyafet Satan Yerler?

martini girl #1442618 
Uygun fiyata alıp Avrupa'da satacağım. Aklıma ilk Balat geliyor. Var mı bildiğiniz bir yer?
(5) 

fitness programı

martini girl #1205119 
cinsiyet : kadın

cardio 20 dk
dumbbllelarla çalışma 30 dk
aletlerle çalışma 15-20 dk (3er setten 20şer kere, kol-omuz-boyun-bacak-kalça)

sıkılaşmak isteyen birisi için sizce bu program nasıl? Kendim ayarladım bunu bu hafta başladım.

haftada 2 gün bunu yapıp 1 gün de yüzsem mi diyorum hatta?
(6) 

iphone recovery bedava olarak hangi siteden yapılabilir?

martini girl #1134436 
soru başlıkta. bulduğum siteler recover yapılacak her şeyi tarayıp iclouddan buluyor, sonra ücret isteyip free trialı kullandırtmıyor.
(5) 

iş kuranlara..

martini girl #1091099 
kaç yaşınızda, hangi alanda, kaç yıllık deneyimle iş kurdunuz? sermayeniz neydi ve hala devam ediyor musunuz? önerileriniz var mı?

yaş : 26
meslek : moda tasarımcısı
tecrübe : 2-3 yıl
(4) 

online satışta kargo firmalarıyla antlaşma

martini girl #971786 
internetten satış yapacağım hatta daha çok instagram. sanırım kargo firmalarıyla anlaşılıp uygun ücrete kargo parası veriliyor. yani ben satış çok olsun diye kargo ödemesini kendim yapmayı planlıyorum. nasıl olacak bu iş? en iyi kargo firması hangisi?

pttde de fiyatlar epey uygun görünüyor. ne dersiniz?
(5) 

dejavu fobisi

martini girl #874900 
dejavuyla ilgili bir fobi geliştirdiğimi farkettim. "acaba ölüm anımı da dejavu olarak yaşayacak mıyım?" diye. çünkü bazen dejavu oluyorum ve ahaa şimdi de şu olacak diyorum, bazen oluyor bazen de devamı dediğim gibi gerçekleşmiyor. ve atıyorum, dejavu oluyorum tam bir yoldan geçerken ve diyorum ki hatırladığıma göre bu olayın devamında karşı şeritten bir arabayla ciddi bir kaza yapacağız. işte bunun gerçekleşme ihtimalinin olabilecek olması beni geriyor. ölümümü ya da yaşayacağım korkunç bir anın dejavusunu görmek. bunun bir tabiri var mı? ben googleda bulamadım. bu fobiyi nasıl kırarsın ki?
1

mobil görünümden çık