(4) 

Mordoğan -Karaburun VS Dikili

bilemedik biz onu #1558992 
4 kişilik bir aile
yaşlar +30 / araç var
Sakin huzurlu tatlı bir tatil planı yapmak istiyoruz. Müstakil ev kiralanacak.
Haziran sonu Temmuz başı, bu iki belde arasında kaldık.

İki bölgenin denizini kıyaslarsanız hangisi memnun eder. Karaburun / Mordoğan tarafı daha çok taşlık ve yosunlu, ulaşım problemli olabilir gibi yorumlar okuduk, ama bilgiler eski olabilir tabii ki.
Son zamanlarda bununmuş ya da genel bilgi sahibi arkadaşlar bizi aydınlatabilir mi?

Dikili tarafındaki plajlar kum ve fotoğrafları çok güzel görünüyor gerçekten ama fotoğraflar shop/filtre den dolayı bizi yanıltıyor mudur?
Ya da gidilecek plaj / yer tavsiyelerine de açığız.

Şimdiden teşekkürler
(6) 

Polisiye roman önerisi olan?

bilemedik biz onu #1396831 
Merhabalar,

Öğrencilerim ile yılbaşı için kitap çekilişi yaptık. Bana çıkan öğrencim polisiye tarzında kitap okumayı seviyor. Ben de bu başlığa epey yabancı olduğum için size danışmak istedim. Lise öğrencisi olduğunu göz önünde bulundurup, direkt akla gelen Holmes serisini de kenara bırakarak, yeni bir yazar keşfetmesine vesile olacağım bir kitap seçmek istedim. Yazar / kitap-direkt noktaatışı- önerisi olan var mıdır?

Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.
(4) 

ikinci üniversite evrak teslimi farklı aöf bürosu

bilemedik biz onu #1382397 
Merhaba,

ikinci üniversite kaydı yaptırırken sınav merkezi olarak seçilen il ile kayıt için evrakları teslim edeceğimiz aöf bürosu aynı il mi olmak zorunda? -Farklı bir ildeki aöf bürosuna evrak teslimi yapılmasında sorun var mıdır?- Problem olmaması gerektiğini düşünüyorum, yarın bir arayacağım fakat eğer bilen- tecrübeli arkadaşlar var ve bilgilendirirler ise çok sevinirim.
(4) 

Anneye Telefon Önerisi

bilemedik biz onu #1362988 
Daha çok video veya fotoğraf çekmek ve facebook vb. platformlar için kullanacak, sizce 1 mi 2mi?

İki seçenek de birbirine yakın göründü fakat herhangi birini kullanıp sorun ile karşılaşan varsa karar vermekte yardımcı olabilir.

teşekkürler.

1.) www.hepsiburada.com


2.) www.hepsiburada.com
(1) 

swatch saat

bilemedik biz onu #1361769 
Merhaba!

Swatch'un sitesinde bir saat beğendim fakat 93yılında üretildiği için sanırım artık yok, ama olabilir mi? Swatch'ta çalışan ya da üretim yılının onunla bir ilgisi yok, bulabilirsin diyecek kimse var mı aramızda? =( Her türlü bilgi ve öneriye açığım. Bulunabilir mi?

www.swatch.com
(2) 

kulaklık takınca gelen cızırtı

bilemedik biz onu #1235157 
Macbook air'imin hoparlorunden gelen seste hiçbir problem olmadığı halde kulaklık taktığımda çok cızırtılı bir ses geliyor. Ne kadar süredir bu sorun var bilemiyorum uzun süredir kulaklık takmamıştım, yeni farkettim sebebi ne olabilir böyle bir şey başına gelmiş olan var mı? Kesin bozulmuş mudur acaba, hiç yere de düşürmedim halbuki.. Nasıl bir yol izlemeliyim, bilgi paylaşırsanız şimdiden teşekkürler.
(2) 

diyarbakir & batman

bilemedik biz onu #1191691 
diyarbakır'da geçirebileceğimiz 2 günümüz var, malabadi ve hasankeyf i çok merak ediyoruz bu ikisine bir gün içinde gidebilme imkanımız olabilir mi çevreyi ulaşımı bilen aydınlatabilirse çok memnun oluruz.

araç kiralama malesef mümkün değil- şahsi aracımız da yok. merkezden ulaşım sağlanabiliyor mu?

şimdiden teşekkürler.
(2) 

Çekiliş yapabileceğimiz program?

bilemedik biz onu #1144569 
Arkadaşlar arasında yılbaşı çekilişi yapalım dedik ama herkes farklı şehirde ve çekilişi somut olarak yapabilme ihtimalimiz yok. otomatik çekiliş yapabileceğimiz basitinden bir çözüm ya da bir program var mıdır mail adreslerini girebileceğimiz, bize havuzdan isim atabilecek?
(1) 

YL mülakata çağırılacak kişi sayısı

bilemedik biz onu #1099428 
Merhaba akademisyenler ve akademisyen olmak isteyen arkadaşlar, başıma gelen bir olaydan kısaca bahsedip bilginizi almak istiyorum.

Normalde başvuruya kontenjanın 3 katı mülakata çağrılır diye biliyorum fakat üniversite kendi yayınladığı kılavuzda 4 katı diye not düşmüş.

Olay şöyleki 12 kişilik kontenjanı olan bir programa ilk yayınlanan aday listesi 48 kişilikti - ki bu kendi bildirilerine göre doğru orantılı olan.

Ama daha sonrasında listeyi değiştirmişler ve mülakata 66 aday çağırılmış ve ilk yapılan listedeki sıralama karıştırılıp, 10. sırada olan şahsım 33. sıraya atılmış. (bu da çok sorun değil) fakat benim asıl merak ettiğim konu bölüm böyle bir değişiklik ( aday sayısında -belirtilenden farklı- sonradan oynamalar) yapabilme yetkisine sahip mi?

Ve eğer buna yetkili değilse şikayet edilecek yer neresidir? Çünki daha sonradan eklenen kişilerin neye göre eklendiğini ve neden başta 66- olarak açıklanmadığını merak etmekteyim, pek iyi şeyler düşünemiyorum böyle bir ülkede. Listenin eski hali de bende bulunmadığı için kontrol edemiyorum daha sonradan eklenen bu kişilerin bilgilerini.

Şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Aşti- Mamak Ulaşım

bilemedik biz onu #1064092 
Bir arkadaşımın pazar günü için ekteki yere gitmesi gerekiyor, fakat oraya ulaşımı nasıl sağlayabilir?

Mobilden girenler için ; Mebs. Okl. Ve Eğt. Mrk. k.lığı / Mamak

Pazar günü sabah 8'de burada olması gerekiyormuş sınav için, buraya nasıl gidebilir en kolay biçimde, otobüs, dolmuş yakınından geçen bir şey var mıdır? Şimdiden çok teşekkürler. iYi akşamlar
(1) 

Yüksek lisans bütünleme

bilemedik biz onu #946838 
Merhaba arkadaşlar,
Yüksek lisans öğrencileri bütünlemeye girebiliyorlar mı? Yıldız teknik'te yüksek lisans yapıp hiç gireniniz var mı, çok acil öğrenmem gerekiyor fakat öğrenci işleri telefonu yanıtlamadığı için öğrenemiyorum. Tecrübesi olsan varsa, aydınlatırsa çok teşekkür ederim.
(2) 

ümitköy anadolu lisesi- Ankara

bilemedik biz onu #940139 
Merhaba,
Ales'e burada girmem gerekiyor fakat buraya ulaşımı nasıl sağlayabilirim? maps'ten baktığımda gordion alışveriş merkezine biraz yakın olduğunu gördüm fakat tam olarak ne kadar yakın bilemiyorum. Bilgisi olanlar aydınlatırsa çok memnun olurum, şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

AÜ veya HÜ kütüphanesinden ödünç bir kitap

bilemedik biz onu #911996 
Merhaba,

Sunumum icin bir sociolingusitics kitabına ihtiyacim var fakat kendi üniversitemin kütüphanesinde aradığım kitabı bulamadım. Ankara üniversitesi ve Hacettepe üniversitesi kütüphanelerinin sayfasından arattığımda kitabın bulunduğunu gördüm. Bana bu kitabi sadece bi haftalığına alıp, ödünç vermek isteyen olursa çok minnettar olacağım.

An Introduction to Sociolinguistics - Roald Wardhaugh

Ankara üniversitesi kütüphanesinde: DTC214691 2.kat

Hacettepe üniversitesi kütüphanesi (Beytepe) : P40.W27 1990
1

mobil görünümden çık