(3) 

Apartman Aidatı - Kat Mülkiyeti Kanunu

xaml #1508543 
Pek sevgili apartman sakinleri,

17 dairenin bulunduğu bir apartmanda dağılım 6 kiracı 11 ev sahibi şeklinde.
Apartmanın ortak bir dairesi var. Apartman giderleri bu dairenin kira gelirleri + kiracılardan aidat toplanarak karşılanıyor.

Bu durum yasaya uygun mudur, kiracılar bu konuda ne yapabilir, hakları nelerdir, konunun uzmanları yardım lütfen :)
(2) 

ispanyolca - pista / grada

xaml #487694 
pek sevgili ispanyollar "Entrada General Pista" ve "Entrada General Grada" arasında Pista ve Grada farkı nedir bilen çıkar mı? fiyatlarının aynı olmasından da birşey çıkaramadım. ekteki resimde de görebilirsiniz.
(7) 

Lüksemburg

xaml #343318 
Arkadaşlar Lüksemburg'dan bir iş teklifi aldım, aylık net maaş 2500 € civarı. Bu rakam ile orada nasıl bir hayat yaşanır bir fikri olan varsa paylaşır mı? Özellikle şu an o civarda yaşayan/yaşamış birileri varsa çok daha güzel olur. Yaptığım ufak çaplı araştırmalarda ev kiralarının 700 € 'dan başladığını görüyorum.
1

mobil görünümden çık